|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1351 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Chociaż małe Nasze brzuszki, szybko rosną w nich Maluszki. Mamusie maj-czerwiec
Light Limara >>
Seleniti > dzieki, tylko znowu musze miec skierowanie na badanie moczu.... h0pe >> dziękuje, zastosuje sie do rad
|
|
|
|
#1352 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Chociaż małe Nasze brzuszki, szybko rosną w nich Maluszki. Mamusie maj-czerwiec
Witajcie
Ile ludzi u gina to masakra A wiec, wizyta upłyneła okey Od ostatnich 3 tygodni przybrałam 0,5kg Czy to nie za mało ? Powiedzcie mi jak sie kontroluje ten konflikt ser? Bo za 5 tygodni, wypada akurat 18tydz, i lekarz mi mowił, ze to sie kontroluje w 18.. ale gapa jestem i nie spytałam co konkretnie sie wtedy robi ![]() na bol plecow, kazał mi brac magnez, ale ja magnez biore od poczatku ciazy i nie jest mi lepiej zlecił mi morfologie, mocz, i TSH Oczywiscie pojde prywatnie, duzo na to nie wydam, tak mysle No i oczywiscie, wizyta za 3 tygodnie nastepna, no chyba ze pfu, pfu cosby sie działo to wczesniej.. Uciekam na pieczona kiełbaske
|
|
|
|
#1353 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
My byliśmy 4 lata temu że znajomymi nad morzem Pl a ich syn miał 2,☠5 miesiąca i lepiej mu tam klimat służył i nie miał kolek, my właśnie jak będziemy mieli gdzieś jechać to wrzesień nad morze żeby jodu powdychac Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Tyle piszecie, co nadrobie znowu mam kilka kolejnych stron. ... będą baty! ![]() Ja dziś sie narobilam, zakupy, nosilam stopniowo bo ciężkie, zrobiłam sałatkę z tuńczyka, ryżu, fasoli, Papryk kolorowych, placki po węgiersku i upieklam 3 rodzaje muffinek
|
||||||
|
|
|
#1354 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ja jutro właśnie idę zanieść mocz do badania. Boże jak ja tego nienawidzę... Zawsze mi się tak rano siusiu chce, a tu się trzeba jeszcze podmyć
|
|
|
|
|
#1355 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1356 |
|
Zakorzenienie
|
Kurcze pisałam w wordzie odpowiedzi , dałam kopiuj i chyba mi się tylko tak wydawało bo nie umiem wkleić odpowiedzi... ;/ trudno ;/
A nawet nie pamiętam co tam pisałam bo tyle naprodukowałyście My po południu wybraliśmy się z Oskarem do mojego brata i jego rodzinki, było miło chociaż mój bratanek 7m bał się krzyków Oskara i płakał. Oczywiście jak wróciłam to od razu jak tylko wyszłam z auta to powadziłam się z TŻ. Buc jeden czepia się o pierdoły. Kurcze wkurza mnie już, bo miłego to nigdy nie umie nic powiedzieć "bo nie ma czasu" , a o byle gówno się rzuca . I w sumie zauważyłam że jak pokłóci się np z matką , ojcem czy obojętnie z kim to wyzywa się na mnie oczywiście słownie, głupio dogaduje itp. Oczywiście potrafi być też kochany jak to facet, ale czasem zastanawiam się czy nie mam dwóch mężów ![]() Zmykam spać Dobranoc dziewczyny
|
|
|
|
#1357 |
|
Rozeznanie
|
witam
ja tylko na chwilke nadrobiłam nowe strony ale juz nie mam siły nic pisać, ale chciałam sie tylko pochwalić dzisiejsza wizytą. Miałam w Łodzi badania genetyczne - dzidzius ma 6 cm, kość nosowa jest, słyszałam bicie serduszka (155ud/min), wszystko jest prawidłowe tylko trudna do ocenienia jest pępowina. Z dzisiejszych badan wynika ze wiek ciazy to 12+3 dni i termin porodu przesunał mi sie na 05.05. Badania były bardzo stresujące, w nocy spać nie mogłam, rano bolała mnie głowa a Pani Doktor na badaniu bardzo mało mowila co jeszcze bardziej mnie stresowało. Mniałam usg dopochwowo i przez brzuch. I mąż był ze mna tez to bardzo przezywał na szczescie juz jest to za nami jutro napisze cos wiecej dzis juz lece do łózka bo od 6 rano na nogach.
|
|
|
|
#1358 | ||||
|
Zakorzenienie
|
gosius91 ciesze sie z udanej wizyty, a czemu nast. juz za 3 tyg?
hope zastrzyki na podtrzymanie ciazy, progesteron plus globulki tez progesteron Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() wiesz u mnie w woda w morzu jest ciepla jak zupa dlatego ta chorwacka to ledwo stopy zamoczylam ![]() Cytat:
|
|
#1359 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
. Dopiero jak hormony wróciły do normy to pokochałam Matiego bezgranicznie. Ale do końca życia będę mieć wyrzuty sumienia że nie kochałam go od razu...Cytat:
Dziewczyny po co wy szalejecie z tymi termometrami? Dodatkowymi badaniami? Spokój ma być Wszystko będzie dobrze, a nerwy mogą to tylko utrudnić.
|
|||||||
|
|
|
#1360 |
|
Zadomowienie
|
hope , też studiuję na państwowej dziennie, ale każda uczelnia działa według innych jakiś swoich zasad i już się o tym przekonałam
czytałam o tym, że zwykle po rozpoczęciu roku się to załatwia, ale koleżanka była tak miła, że poszła się o to specjalnie wypytać i w dziekanacie jej powiedzieli, że w mojej sytuacji IOS przysługuje jak najbardziej i wystarczy, że tylko zaniosę wniosek wraz z zaświadczeniem, więc tu nie będzie problemu a u Ciebie to rzeczywiście o brak jakiegokolwiek zrozumienia w tej kwestii.. Na tej uczelni akurat ćwiczeniowców mam spoko i śmiesznie jest na zajęciach tylko jedna się taka trafiła mam nadzieję, że nie okaże się być starą panną, bo takie są najgorsze kiedyś ktoś mi opowiadał właśnie o pewnej zgorzkniałej pani profesor, która wybrała życie w książkach i samotność, a później uprzykrzała życie studentom, a zwłaszcza ciężarnym studentkom, przy czym niegrzecznie komentowała ich stan ja nie rozumiem skąd się tacy ludzie biorą, wyżywają się na innych za swoje błędy, ciekawe czy takie zachowanie sprawia im satysfakcje osobiście mnie to oburza, bo osoba, po tych wszystkich habilitacjach, studiach doktoranckich, profesorowie, powinni raczej świecić przykładem...---------- Dopisano o 22:52 ---------- Poprzedni post napisano o 22:45 ---------- gosius ja od ostatniej wizyty straciłam 1 kg i jakoś się tym nie martwię, jeszcze zdążymy sobie przybrać na wadze
|
#1361 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 23:11 ---------- Poprzedni post napisano o 23:05 ---------- Cytat:
ja prolemu nie widze, taki maluch to tylko pieluch i mleka z cyca do szczescia potrzebuje a co do wakacji to ja zamierzam wziac slub i odpoczac po tym calym balaganie , porodzie itd siedzac u mamy w lesie na Mazurach ---------- Dopisano o 23:34 ---------- Poprzedni post napisano o 23:11 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 23:35 ---------- Poprzedni post napisano o 23:34 ---------- ale mam bole glowy od kilku dni, tylko w leb se strzelic, a mlodego wieczorne humory nie pomagaja:/ |
|||
|
|
|
#1362 |
|
Zadomowienie
|
Witam Was dziewczyny!
U nas z tz troche lepiej chociaz brakuje mi ciepelka... Ale walczymy, przede wszystkim Wojtus potrzebuje spokoju, bo na nim to tez sie bardzo odbija... Ja dzis mialam dzien gospodarczy, sprzatalam, ugotowalam zupe pieczarkowa i zrobilam kotleciki z salatka z ogorka i pomidora zajadalismy sie z mlodym... bo tz jeszcze w pracy :-( a u mnie juz 7:30 :-( Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1363 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
fotki masz? ![]() principessina "oj ja w poprzednich ciazach czulam sei swietnie, tylko senna bylam, a teraz z rana rzygam jak kot za przeproszeniem! synek sie na mnie patrzy i mowi: mama co robisz "Moze będzie dziewczynka?
|
|
|
#1364 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Wczoraj byłam tak zdenerwowana że płakałam pół dnia, głowa mnie zaczęła boleć i brzuch. Nie mogłam tego bolu brzucha wyciszyć, nawet no spa mało dawała. Już się wystraszyłam. Wiem że nie warto tak stresować pracą ale tak mi ciężko. Staram się szukać plusów tej sytuacji. Bedę miała więcej czasu dla syna który już niedługo będzie miał rodzeństwo i tym samym mniej mojego czasu tylko dla siebie. Wynagrodzenie placi mi na zwolnieniu już zus (bo przekroczyłam jakieś tak 33 dni czy ileś) i tym samym teraz dostanę prawie 400 zl więcej wypłaty (bo już zusów się nie odciąga)- zaoszczędzę to na mebelki dla straszego synka. I święta przygotuję na spokojnie bo będę w domu... Po malowaniu też na spokojnie posprzątam... Tak się pocieszam na siłę...
|
|
|
#1365 | |||||
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry kochane
życzę miłego piąteczku muszę Was nadrobić, bo znów Was poniosło ![]() ---------- Dopisano o 08:08 ---------- Poprzedni post napisano o 07:25 ---------- Cytat:
NIE CZYTAĆ wujka google!!! o nieCytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Ostatnio wspomniałam, że mi zaparcia przeszły... Chyba za wcześnie się pochwaliłam, tragedia ;( Muszę sprawdzić ten Wasz sposób z kiwi... Edytowane przez martuszka0 Czas edycji: 2013-10-25 o 08:23 |
|||||
|
|
|
#1366 |
|
Zakorzenienie
|
hello
dziś piątunio i tż wraca
|
#1367 |
|
Zakorzenienie
|
Ab_cd bardzo dobre wiadomości
A terminem że się przesunął się nie sugeruj bo termin USG jest ruchomy w zależności o wzrostu maluszka ![]() Kashha super że z TŻ choć trochę lepiej No tak trzeba uważać ,aby się nie kłócić na dziecku , chociaż czasem się o tym zapomina.Dwa kolory i tak uważam że kiepsko Cię potraktowali. Fajnie że szukasz plusów w tej sytuacji i staraj się jak najmniej stresować kochana ![]() U Nas zaczyna wychodzić dziś piekne słoneczko Obudziliśmy się , a raczej Oskar mnie obudził o 6.50. Dla mnie to jeszcze noc Coś się temu mojemu synowi poprzestawiało bo zawsze wstawał 7.30-8. za dzisiejsze wizyty ![]() I kobiety wolniej dziś pisać :P
|
|
|
|
#1368 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie, dawno się nie odzywałam ale podczytuje Was na bieżąco u mnie ostatnio cięzko w pracy i nim Wam odpisze to szefowa już stoi za moimi plecami i krzywo patrzy
![]() Ciążowo całkiem dobrze u mnie, raz miałam mdłości ale nie zaprzyjaźniłam się z kibelkiem. Jedynym objawem jest senność, ok 21 już śpie, przyjdę z pracy śpię, wrrr, wystarczy że usiądę na chwile na kanapie i mąż się śmieje, że zasypiam. Już nie mogę się doczekać kolejnej wizyty u gina i zobaczenia czy z fasolką wszystko dobrze
|
|
|
|
#1369 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
dzień dobry dziś piąteczek
wczoraj taki cieplutki dzień był, zrobiliśmy sobie spacerek rodzinny z psem pod wieczór. a jutro wogóle ma być piękna pogoda, chcemy sie wybrać na wycieczkę rowerową. A jak sadzicie mogę jeździć rowerem? Cytat:
![]() my bylismy na pierwszych wakacjach jak Bartek miał pół roku w górach-200 km od nas, później jak miał niecały rok też w górach w Zakopanym-600 km, a w tym roku w lipcu w Niemczech u brata 800 km. My ogólnie lubimy podróżować i Bartuś świetnie się w tej roli czuje. W przyszłym roku to nie wiem-w sierpniu dzidziuś będzie miał 4 miesiące i zastanawiam się nad wyjazdem nad morze-ok 350 km Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
ja pracuje w budżetówce i przyjmą kogoś na zastępstwo (najpradopodobniej chociaż nie do końca to jest pewne bo u nas cały czas cięcia kosztów) ale nie będę miała problemów z powrotem do pracy Cytat:
|
|
|
#1370 |
|
Zadomowienie
|
Witam z rana z kawką.
U mnie piękna pogoda się szykuje. Nie wiem co zrobić na obiad, chociaż dopiero jestem po kawce. |
|
|
|
#1371 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się z rana...
I znów piątek... ale to dobrze ![]() Jutro mam wizytę u endokrynologa, bardzo proszę o kciuki Martwię się tym aTPOGratuluję wszystkim mamusiom udanych wizyt Super, że brzdące się tak rozwijają![]() Jeżeli mówicie, że wyjazd z takim dzieciątkiem jest oki no to wystarczy mi urabiac męża i heja w drogę nad morze. Oooo.... już sobie wyobrażam... wózek, plaża i popołudniowe spacery. A w ciągu dnia weranda w małym domku w lesie, cycek na wierzchu i herbatka z koperku do popicia... A w oddali szum morza A dziś muszę się wybrac po wyniki moczu, i umowic na prenatalne. Będę miała albo w poniedziałek albo we środę I w ogóle to w głowie mi się nie mieści to co piszecie o szkole Kurcze przecież każda z nas jest dorosła, nie rozumiem takiego traktowania ludzi i w dodatku komentowania![]() Co gotujecie w dzisiejszy dzionek? Ja na szybko świderki z białym serkiem i skwareczkami
|
#1372 |
|
Zadomowienie
|
Część!
My dzisiaj nawet wyspane. Powiem Wam, że jak nie ma Małża to mi się lepiej śpi Przynajmniej nie ma chrapania ![]() Dzisiaj wielki dzień mojej Córci, bo po południu ma pasowanie na przedszkolaka Będzie śpiewanie piosenek i różne inne występy. Nie będę ryczeć ![]() Wstawię Wam później zdjęcia. Miłaego dnia
|
|
#1373 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i daj znac od razu po wizycie !Cytat:
![]() Cytat:
![]() A tak w ogóle to dzień dobry z rana, trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty
|
|
#1374 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Prozę was nie piszcie dziś tyle. ... bo będzie |
|||
|
|
|
#1375 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale ja to w ogóle od normy odbiegam z płaczem O dziwo na ślubie nie płakałam, za to tak się chichrałam, dosłownie => 3 mam kciuki za Misię i koniecznie zdjęcia chcę zobaczyc
|
|
#1376 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
zwłaszcza teraz jestem bardzo podatna. A na ślubie to też się śmiałam, bo Mężul przysięgę jakby był w wojsku. I tak śmiesznie przy tym wyglądał, że śmiałam się jeszcze przez pół Mszy Dziękujemy za kciuki
|
|
|
#1377 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
za córcie i czekamy na fotki
|
|
|
#1378 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
proszę tak nie pędzić dzisiaj.. Idę poczytać o tym konflikcie ser.
|
|
|
|
#1379 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No i poszczypałam mu całą rękę pod tą stułą, bo zamiast patrzec na mnie to w tą książkę się wpatrywał, ale jak tak mocniej uszczypałam to spojrzał na mnie a ja wtedy , a on łzy w oczach...
|
|
#1380 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i foteczki poroszę Ja musze chyba zacząć wcześniej wstawac żeby coś zjeść bo źle się kończy dla mnie jedzenie po 9 ....
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:33.

Czy to nie za mało ?

dostalam zastrzyki i po porodzie i po lyzeczkowaniu, teraz przeciwcial jeszcze nie robilam, learz mowil ze dopiero po 16 tyg ciazy

brak jakiegokolwiek zrozumienia w tej kwestii.. Na tej uczelni akurat ćwiczeniowców mam spoko i śmiesznie jest na zajęciach
kiedyś ktoś mi opowiadał właśnie o pewnej zgorzkniałej pani profesor, która wybrała życie w książkach i samotność, a później uprzykrzała życie studentom, a zwłaszcza ciężarnym studentkom, przy czym niegrzecznie komentowała ich stan 

NIE CZYTAĆ wujka google!!! o nie
Przynajmniej nie ma chrapania 

Ale ja to w ogóle od normy odbiegam z płaczem