|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3661 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.3.
Cytat:
![]() bosh zanim zgadne to tatu sie zagoi i sama pokazesz ....no ale dobra - nadgarstek ,reka? Cytat:
no to chyba po☠☠☠alo ta babe i co zrobisz ? co ona powiedziala Oliwce ? a cora jak to przyjela?Cytat:
|
|
#3662 |
|
Zakorzenienie
|
Laski- prośba (opiekujące się klubami)- w Klubach jest mnostwo osob, które się nie uziela w ogóle, bardzo rzadko albo tylko czyta. Może jakaś selekcja? Szczególnie klub foto- ktoś nie pisze z pół roku, a se czyta i ogląda.....
|
#3664 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zadzwoniłam do wychowawcy- po tej opinii- mam podpisane przez dyrekcje wskazówki dla nauczyciela i powiedziałam ze raz ze Pani sie nie stosuje, dwa utrudnia mi prace z dzieckiem i rzuca takie teksty, zeby z nia pogadała bo inaczej ide do dyrekcji a Oli jak Oli ( zbucała się- bo przeciez ją ochrzaniła , bo podniesionym głosem, bo przy calej klasie)
|
|
#3665 | |
|
MBZ♥
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3666 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3668 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i zal dziecka
|
|
#3669 |
|
MBZ♥
|
Monika, Zosia miała coś podobnego przy spaniu na brzuchu-frida nic nie wyciagałą a Jej coś furczało i się przebudzała. Pytałam pediatry co zrobić i powiedział żeby spróbować tym--do 3 dni maks. Przeszło. Koleżanka poleca też olbas. Kropelka na pieluszkę i położyć do łóżeczka, albo do miseczki z ciepłą wodą i też postawić przy łóżeczku.
|
|
|
|
#3670 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() A nawet przyjmijcie do tego drugiego!
|
|
#3672 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a olejek eukaliptusowy? ---------- Dopisano o 21:55 ---------- Poprzedni post napisano o 21:55 ---------- |
|
|
|
|
#3673 | |||
|
Zakorzenienie
|
ufff...
![]() ciekawe dlaczego :PCytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() klask i:Mój zaś tylko brzuch. Na przewijaku brzuch, w łóżeczku brzuch, w wanience brzuch a tak nie lubił ![]() :brzyda l:Kupiłam dziś w Ross te słoiczki z żółtkiem (w ilości hurtowej z okazji promocji). Za grubo siekane dla Hrabiego... Nie wyleję kolejnego słoika jutro blenduję. ale krótko. bo jak za rzadkie - też nie tknie... a dzieci w Afryce głodują...w ogóle dziś zrobiłam mu z puzzli pudełko. wszedł do środka i bawił się w kuku. w końcu wywalił jednego misia i się zaklinował w otworze (po misiu - mamy puzzle w zwierzątka). prawdziwą kukułkę miałam ![]() Moderna, mam książeczkę o zajączkach jak nie będzie tak intensywnie czytał i jak przestanie mieć do lektur stosunek konsumpcyjny
|
|
|
#3674 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jutro zobaczymy czy Hani posmakują....
|
|
#3675 | ||
|
Zakorzenienie
|
to sucz jest i mściwa, wiec zgłosiłam wychowawcy
Cytat:
![]() Cytat:
Moja to samo, tylko brzuch co do jedzenia- mowilam ze Michaś -koneser ja ostatnio rozpakowałam kosmetyki z pudełka, odwóciłam się - patrza a pudełko na głowie i tylko nogi wystają
|
|
#3676 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ten zielony to miał być niebieski ale złapało na zielono buuCytat:
Cytat:
![]() chyba jak w pierwszym wymienila to zna wiec po co w drugim to powtarzac? Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
nie ma to jak powołanie do nauczania. dobranoc, a my od jutra z Florkiem sami do niedzieli buuu
|
|
#3677 | ||
|
Rozeznanie
|
Witam się nad ranem
Mikołaj od rana mi spał tylko godzinę to potem jak usnął o 17-ej to spał do 1:30 z przerwą na jedno karmienie. I teraz do 3-ej brykał. To postanowiłam, że dokończę nadrabianie i coś skrobnę bo spać to mi się już nie chce. Cytat:
Aaaaa przyłapałaś mnie A tak serio to u mnie komp cały dzień włączony nawet jak nie siedzę, a że tempo macie niesamowite to potem siedzę i Was nadrabiam i jak doczytam do końca to wtedy coś piszę :PJolanT super, że jesteście już w domku .... też już bym chciała być w domku po tej operacji. Jutro, a właściwie dziś jadę na wizytę. Mama mówi, że mam już jechać z torbą w razie czego ale nie pojadę. Nie było mowy, że to już do szpitala. Ja się nastawiam na poniedziałek Cytat:
![]() Aha i dziękujemy ślicznie za życzenia "półroczkowe" ![]() Dostaliśmy dziś troszkę sprawdzonych jabłuszek i porobiłam z mamą deserki dla Młodego: jabłko, jabłko dynia, jabłko marchewka. Jak wrócę ze szpitala (mam nadzieję, że wrócę .... jakieś głupie myśli mi chodzą po głowie Okejos to ja się zmywam i mam nadzieję, że usnę )Dobranoc
|
|
#3678 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
Dzisiaj wyjezdzamy do tesciowej - do neidzieli sie ciesze ![]() Panika super ksiazeczka jest na pozniej, ale teraz mozna poczytac z bezpiecznej odleglosci ![]() despa Fotoklub zostal zalozony z zalozeniem, ze do niego moze nalezec kazda z watku, ktora sie udziela czy udzielala. Tam nie prowadzimy zadnych kontrowersyjnych dyskusji i nie ma co podczytywac nie kazda moze chce podzielic sie linkiem do schematu zywienia czy dodac zdjecie swojej pociechy i to jest ok Jest jezcze drugi klub, i tam mozna robic selekcje do Fotoklubu i tak nie naleza osoby, ktore sie na wizazu juz dlugo nie logowaly, gdyz nie przyjely zaproszenia pol roku to nawet klub nie ma ![]() Chodilo o to, by moc dodac zdjecia tak by nie widzial ich caly wizaz, a tylko nasze dziewczyny ![]() Mozemy wywolac dziewczynki podczytujace odezwijcie sie tu ![]() ---------- Dopisano o 07:08 ---------- Poprzedni post napisano o 07:04 ---------- Cytat:
wywolajmy je tutaj ![]() ---------- Dopisano o 07:19 ---------- Poprzedni post napisano o 07:08 ---------- JolanT ciesze sie, ze jestescie juz w domku myslalam, ze trafiliscie do szpitala z infekcja bakteryjna, dlatego dostaliscie antybiotyk. Bo na wirusy przeciez antybiotyk nie dziala - mozlkiwe, ze Ewa zarazila sie tym norowirusem juz w szpitalu?
Moja dziewczynka Edytowane przez Moderna Czas edycji: 2013-10-25 o 07:14 |
|
|
|
|
#3679 |
|
Zakorzenienie
|
Jakubowi z tego charczenia robi sie katar... bidulek.. najgorzej ze praktycznie nic nie da sie sciagnac a gleboko gdzies siedzi :/
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3680 | |
|
Zakorzenienie
|
przewijanie staje się coraz ciekawsze
![]() ![]() ![]() kosmetyki z pudła? duuużżoo kosmetyków? jakich? odważnie, zaczepnie, prowokacyjnie a kieca jaka?Cytat:
![]() uwielbiam Twoją "krótkowzroczność" (moja ukochana babcia na nią cierpiała w stosunku do mnie )Mnie też nie dziwi, że ktoś tylko i wyłącznie podczytuje, tak z doskoku. Może nie ma czasu tudzież ochoty. Jednak jak cały czas czyta a się nie udziela Wszak jest wiele osób, które piszą rzadziej, ale wiem dlaczego. ba! nawet to doskonale rozumiem (i tęsknię za nimi, i kciukuję i czekam na te posty) ![]() Dziewczęta - może napiszcie chociaż o czym chcecie czytać poprodukujemy się na bank
|
|
|
#3681 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
dzień dobry! wstaliśmy z florkiem bo tż się pakował, ale mam nadzieję że jeszcze pójdziemy spać. zamówiłam właśnie 4 książeczki dla Florka i 2 zabawki z okazji świąt w imieniu mojej mamy bo ona nie internetowa. teraz liste rzeczy trzeba reszcie rodzinki podesłać ![]() ---------- Dopisano o 07:44 ---------- Poprzedni post napisano o 07:41 ---------- Cytat:
kiecka mini srebrna ( oczywiście jedyna mini na studniówce
|
|
#3682 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chyba sierpień/wrzesień tak miałam. byłam u trzech lekarzy (u dwóch akurat kontrola była) i każdy mi mówił, że to nie katar a ja go słyszałam, widzieć nie widziałam - bo nic się nie odciągało.lekarka zaleciła higienę noska wodą morską, na noc nasivin (na dzień tylko jak zobaczę gile), rano i wieczorem używać katarka. kazała kupić jakieś coś wzmacniające (ale nigdzie nie było tego preparatu). mówili, że to ślina. i że katar widać. jak nie ma kaszelku, tempki - to nic nie znaczy ![]() heh. a przeszło - jak katar - po tygodniu... ---------- Dopisano o 07:56 ---------- Poprzedni post napisano o 07:48 ---------- Cytat:
a jakie książeczki/zabawki? może też roześlę ![]() Cytat:
![]() mhmmmm, czyli mamy do czynienia z wyjątkową osobą ![]() Jakieś ultra-zasadowe LO? czy koleżanki takie zachowawcze?
|
|
|
#3683 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no dobra, to poszerze te krotkowzrocznosc ![]() Ja zawsze widze na pasku devoted, ale ona/on sie u nas nie udziela ![]() a w klubie np. takinna, booziaczek, Zaciazona, wolanin - ale one tez na watek nie zagladaja, przynajmniej ich nie widzialam tu ostatnimi czasy ![]() No to wywolalam ![]() ---------- Dopisano o 08:03 ---------- Poprzedni post napisano o 08:00 ---------- U nas przewijanie to straszne cyrki ostatnio - maly sie jeszcze mi na brzuch nie przekreca, ale strasznie marudzi i zawodzi przy ubieraniu, albo jak sie go odlozy na przewijak w nieodpowiednim momencie - mama jest na skraju wyczerpania
Moja dziewczynka Edytowane przez Moderna Czas edycji: 2013-10-25 o 08:01 |
|
|
|
|
#3684 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=Malpka;43414041]
i co się mnie czepiasz i po nazwisku wyjeżdzasz /QUOTE] Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Nawet teraz jest devoted zapraszamy do rozmowy |
||||||
|
|
|
#3685 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do jedzenia - hrabia (jestem ciekawa jak moj zareaguje )Cytat:
co do nauczycielki to slow nie mam .... mam nadzieje ze Oliwka choc wychowawce ma ok . Cytat:
! to zes sie wyrozniala ! ale to tez tak na codzien? to wynikalo z muzyki jakiej sluchalas ? Cytat:
mam nadzieje ze jednak zasnelas .....Cytat:
![]() ha! to ja bylam na studnowce jedyna chyba w nie mini ![]() (mialam piekna 3/4 sukienke a'la z lat 60 jak z filmu "peggy sue wyszla za maz" coppoli) Cytat:
Trolli tez brak i OC . Cytat:
![]() no i tak w ogole to czesc
|
|
#3686 |
|
Raczkowanie
|
Witojcie
Tom ma drzemkę, zmeczyl się bardzo ale muszę się pochwalić, leżał na dywanie i pociągał lewe kolano pod brzuch tak śmiesznie bokiem się czołga. Pierwszy raz a ile stekania było przy tym Kawę wypilam, rogale zjadłam, teraz poczytać mogę co od wczoraj przybyło. ![]() Buzki
|
#3687 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
książeczki owoce, warzywa, kształty, poznajemy zwierzaki http://www.smyk.com/szukaj/produkt?q...type=basicForm http://www.smyk.com/bam-bam-moja-akt...y-dla-dzieci-p http://www.smyk.com/smily-play-kotek...y-dla-dzieci-p to z tej listy co kiedyś wysyłałam ![]() Florek już nie lubi nic ubierać przez głowę więc ubieramy na siedząco. normalne liceum, wszystkie chciały takie weselne długie kiecki, tylko ja miałam takie pomysły Cytat:
i stwierdziłam, że też chce mina klasy jak weszłam spóźniona na lekcje nagle z irokezem na włosach, pofarbowana - bezcenna Cytat:
|
|
#3688 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3689 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
sorry że się cieszę, ale już myślałam że Młody ma jakieś mini adHd no chyba że odziedziczy po Mamusi skłonności do czytania to se poczekam jakieś 15 Lat coś chciałam napisać alem zapomniałam
|
|||
|
|
|
#3690 | ||||||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
U nas to samo. Młody męczy się w nocy. Już trzy razy byliśmy u lekarza. Szukam teraz nawilżacza bo może to być przez suche powietrze. Zobaczymy czy pomoże. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Udanego pobytu u teściowej ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 10:41 ---------- Poprzedni post napisano o 10:39 ---------- Cytat:
no i stękanie jest najlepsze jakby nie wiadomo co robili
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:33.

i co zrobisz ? co ona powiedziala Oliwce ? a cora jak to przyjela?
kilka razy się Jej udało trzymając się moich nóg. Pewnie niedługo odkryje szczebelki w łóżeczku

klask i: