Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 6 - Strona 14 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-24, 23:06   #391
milka-pilka
Zakorzenienie

Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 6

A ja mam różne doświadczenia. Czasem ludzie w tramwaju mi ustępują miejsca, a czasem nie - tak pół na pół. Ustępują młodzi mężczyźni.
W długich kolejkach raczej nie stoję, ale nie zdarzyło mi się, by ktoś mnie przepuścił. Ostatnio to ja i TZ przepuściliśmy panią z małym dzieckiem w supermarkecie, bo chciała zapłacić tylko za kawę.
milka-pilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-24, 23:13   #392
patrycjja
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez perfuzja Pokaż wiadomość
Kurcze, ja mam poczucie, ze na jakiejs innej planecie żyje. Od kiedy moj brzuch jest widoczny ani razu nie zdarzyło mi sie, zeby ktos nie ustąpił mi miejsca w komunikacji miejskiej. W kolejkach tez baardzo czesto mnie przepuszczają albo kasjerki wołają.
wiesz co, nie ubliżając nikomu, ale zauważyłam, że starsi ludzie (i nie tacy, którzy na prawdę potrzebują miejsca siedzącego w autobusie czy coś tylko Ci "bo mam swoje lata i mi się należy") właśnie mają takie podejście. a ja chociaż mieszkam w mieście zwanym kiedyś studenckim widzę, że to właśnie starszych, roszczeniowych osób mamy więcej. a niestety z nimi nie wygrasz, a że człowiek dobrze wychowany to i kłócić się ze starszym nie będzie.
kiedyś sytuacja też w miejskim już jak koleżanka urodziła. wsiadłyśmy z wózkiem, autobus babć dosłownie, bo to taka godzina była. kierowca zapiernicza, żeby zdążyć na światłach i nagle daje po hamulcach. my wózek łapiemy i małą, same się obtłukłyśmy jak nie wiem i oczywiście komentarze, że dziecko to powinno na rękach być w trakcie podróży. ale nikt nie wstał ustąpić miejsca, a naprawdę ciężko trzymać wózek i poręcz. na szczęście mała była zwinięta i nic jej się nie stało, ale odszkodowanie od przewoźnika koleżanka dostała.

nie chcę aż tak narzekać i wrzucać wszystkich do jednego worka, ale niestety większość reakcji kojarzących mi się z kobietą w ciąży jest negatywna, jeśli chodzi o społeczeństwo.
a na koniec dodam, że pani kasjerka w lidlu, która zawołała mnie do kasy to młoda dziewuszka, może moja rówieśniczka co tylko potwierdza moją teorie ( ale wiadomo, od wszystkiego są wyjątki )
Stary 2013-10-24, 23:15   #393
Olcia_1983
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
Dzięki dziewczyny za wszystkie rady.
Już jest OK,tzn rusza się
Mi się też chyba atmosfera wątku udziela,bo wcześniej też miałam dłuższe przerwy w ruchach,a nie świrowałam tak jak teraz...

Ufff to super chyba wiekszosci z nas udzielaja sie narodziny Dominika i jeszcze nie wiadomo co z Em ma

Cytat:
Napisane przez agoola83 Pokaż wiadomość
Ja już też o tym pisałam...Dodam, że wszedzie chodzę prawie z mężem mój brzuch jest podobno bardzo duży, nie da się go NIE zauważyć A mój mąż CHODZI O 2 KULACH!!!I w Rossmanie staliśmy w dłuuugiej kolejce do kasy z paczką pieluch newborn Przyszła pani, otworzyła drugą kasę i...wiecie co? Normalnie nas stratowali...zostaliśmy stać, trzy kobiety nas wyminęły, jedna mnie szturchnęła koszykiem i w ogóle...przykro...mój mąż twierdzi, że może ludzie się boją, że zatarasujemy przejście lub zablokujemy kasę....a każdemu się przecież spieszy...cały mój mąż...
Co za ludzie. Nie dość że jedna osoba o kulach to druga w ciąży, a kasjerka też mogła coś powiedzieć. Chyba, ze nie zauważyła?

Zresztą ja chodzę tylko do sklepów na osiedlu a też nikt mnie nie przepuścił a jeszcze wpychac by sie chcieli. Dzisiaj w autobusie też wszyscy mało skrętu szyi nie dostali tak mocno głowy w drugą stronę przekrecali

Sent from my HTC Desire C using Wizaz Forum mobile app
Olcia_1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-24, 23:19   #394
gosia261282
Gang Iren

Babcie w Polsce to w ogóle są specyficzne. Tak to niby siły nie mają,biedne schorowane,do lekarza codziennie prawie chodzą,ale jak np trzeba biec,przepychać się do wolnego miejsca to wtedy widać ile taka babcia ma sił
Żeby nie było znam też kilka normalnych "babci"
Stary 2013-10-24, 23:51   #395
_Shiloh_
Wtajemniczenie

Cytat:
A jak się czujesz po szczepionce?
Wczoraj wieczorem czułam się taka jakby przemęczona i bolała mnie głowa, no i ręka. Ale dzisiaj po za bolącą ręką nic mi nie dolega
_Shiloh_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-25, 00:02   #396
agoola83
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Le La Pokaż wiadomość
Dziewczyny powiedzcie mi, czy ktoras z Was miala dodatnie wyniki na toxo i robila po tym awidność ???? Bo chyba jajko zniose do tego poniedzialku......
Ja robiłam...i awidność też wyszłą...GRANICZNA!!!Czyl i PRZYKŁADOWO poniżej 2 jest ok, a powyzej 2 źle...a ja miałam 2....skonsultowałam się ze znajmoymi doktorami i ustalili, że wynik samej awidności należy powtórzyć po 4 tyg(by nie było za późno na ew. antybiotyk)...i spadł na szczęście troszkę.
Ostatnio sama sobie dorobiłam miano przeciwciał w klasie IgM (to są te świeże) i są poniżej normy, wiec ok...a IgG mam dodatnie, czyli toxo przechorowałam...za bardzo lubię tatar i inne niemyte owoco-warzywa:P Bo od kota to trzeba mieć mega zdolności się zarazić, wierzcie mi

16.06.2012r.
t.p. 21.01.2014r.

ZOSIA 21.01.1014r.
agoola83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-25, 00:05   #397
nattalli
Rozeznanie

ciężko było Was dziś nadrobić dopiero teraz skończyłam. Miałam dziś okropny dzień, cala noc nie przespana bo zgaga męczyła mnie na przemian z kopniakami małej i chrapaniem męża. Przysięgam że byłam już na niego tak wkurzona że całkiem serio planowałam rozwód w końcu udało mi się zasnąć o 4.30 no ale na nogach o 9 już byłam, ale przez to cały dzień przebiegł okropnie, czułam się osłabiona i do niczego się nie nadawałam, popołudniu położyłam się spać na godzinkę, później wstałam a tak to przelezalam cały dzien, nie licząc tego że zrobiłam te moje placki ziemniaczane, wyszły przynajmniej pysznie. Teraz Was nadrobiłam i idę spać, może usnę...
I naprawdę czuję się przerażona tym że niedługo zaczniemy rodzić wszystkie. Kurde ja tak chciałam mojego dziecka i tyle czasu namawiałam męża i naprawdę cieszę się że ona już jest ale z dnia na dzień włancza mi się panika dziwne to bo ja z osób twardo stąpających po ziemi jestem i zawsze staram sie 'dawać radę' ale chyba hormony mnie pokonują. Potrzebny sprzęt do wyłączenia ich natychmiast!

26.05.2013 II kreseczki

http://www.suwaczki.com/tickers/c55fs65gkig2xlf5.png
nattalli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-25, 00:06   #398
agoola83
Raczkowanie

Trzymam kciuki za em me. Nie zdążę nadrobić wszystkiego, o 5 rano wyjeżdżam na szkolenie na weekend
lolita nie mów mi proszę o leżeniu...niby powinnam,ale nie da się nagle wszystkiego rzucić i leżeć...zwłaszcza jak się nadal pracuje, ma się męża po operacjach, nie ma się mamy ani ojca, a teściowie się nie interesują, wręcz przeciwnie...

Evi tak mnie to cały czas frapuje, dlaczego odradzasz łączenie pyralginy z apapem? Tak tylko pytam, anestezjolodzy w leczeniu bólu polecają, jako, że są to leki z dwóch różnych grup, o różnym mechanizmie działania...pierwszy raz spotkałam się z taką opinią...

16.06.2012r.
t.p. 21.01.2014r.

ZOSIA 21.01.1014r.
agoola83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-25, 07:08   #399
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez perfuzja Pokaż wiadomość
Dzisiaj było ogólnie o porodzie i o tym jak wygladaja formalności i opieka w szpitalu. Mówiła polozna, z która planowalam podpisać umowę, ale dobrze, ze tego nie zrobiłam, bo zdecydowanie charakterologicznie nie odpowiadamy sobie.

napiszesz na priv nazwisko?

---------- Dopisano o 07:05 ---------- Poprzedni post napisano o 07:03 ----------

Cytat:
Dzięki dziewczyny za wszystkie rady.
Już jest OK,tzn rusza się
Mi się też chyba atmosfera wątku udziela,bo wcześniej też miałam dłuższe przerwy w ruchach,a nie świrowałam tak jak teraz...

mi też się udziela dziś rano w panice czekałam aż Adaś zacznie wierzgać i wydawało mi się że tak długo czekam

---------- Dopisano o 07:08 ---------- Poprzedni post napisano o 07:05 ----------

dobra lece do roboty bo zamiast się szykowac siadłam do kompa
Stary 2013-10-25, 07:44   #400
upadly_aniol00
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vacuity Pokaż wiadomość
Soleil_Rouge fajnie, że wróciłaś Ja też Cię zapamiętałam, chyba przez tą Francję właśnie. Oszczędzaj się trochę, skracająca się szyjka to coś niepokojącego...

Aniołku, nie wiem jaki serek śmietankowy masz na myśli, ale tu chodzi o twaróg - taki w kostce. A ten ze szczypiorkiem będzie na kanapki (swoją drogą ciekawe czy by mąż zjadł jakbyś z tym szczypiorkowym zrobiła)

Ciekawe co u Emmy...
No napisałam męzowi ywaróg śmietankowy ! to kupił serek ze szczypiorkiem i margaryny zapomniał więc i tak w niedziele sama kupię

Cytat:
Napisane przez *sloneczko* Pokaż wiadomość
dzien dobry
Medluje sie kolejna styczniowa mama Synka <pierwsze dzieciątko>
TP na 14 stycznia

pozdrawiam Was wszystkie, zabieram sie za lekture wątku
Witamy

Mam wieści od Em my wczoraj napisała mi smsa ale brakło mi zasięgu i dziś dopiero dostalam .

Em ma : Póki co u mnie średnio . Próbują zatrzymać skurcze ale dostałam uczulenie na leki które mi podali. Dostałam lek na rozwój płuc małej ale mam nadzieję , że wszystko się uspokoi i nie będzie to potrzebne .

Poczekam jeszcze trochę i jej odpisze bo jeszcze wcześnie jnest to może śpi
Stary 2013-10-25, 08:02   #401
isia4891
Zadomowienie

Hej nie wyspalam się, a też zaraz wstaje do pracy. Snily mi się jakieś głupoty. W poniedziałek mam wizytę u lekarza i idę na zwolnienie. Bo już nie mam siły...Dziewczyny czy was też boli bardzo spojenie lonowe , mnie wieczorem, w nocy jak wstaje do łazienki i rano to bardzo boli , później już nie.
Jeśli chodzi o obracanie się dziecka do porodu to znam przypadki ze tydzień przed terminem się obracają. Nawet miesiąc temu moja koleżankę gin straszyla , ze się nie obróci..i co wielki synus ponad 4 kg i obrócił się jej, ale ze był duży bardzo to miała cesarke zaplanowana.
Mówicie o ruchach dziecka,mój tak kopie ze już widać gołym okiem, wczoraj do 24 nie spał, a dziś już od 7 fikolki i salta trenuje.

---------- Dopisano o 08:02 ---------- Poprzedni post napisano o 08:00 ----------

Upadły a..pisz do niej w szpitalu to się pospać raczej nie da...a ona pewnie ze stresu to już w ogóle...pozdrów ja od nas
isia4891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-25, 08:05   #402
senira666
Zakorzenienie

Te babcię co to niby chore ale tylko w wybranych sytuacjach to u mnie się" turbo babcię" nazywają: )

Em ma- trzymamy kciuki.
W którym tchem em me jest? ?

Dzień dobry.
Ją niestety też zauważyłam że większość starszych osób wymaga kultury ale sami jej nie mają za grosz. Tylko że ją zawsze takie sytuację głośno komentuje że np."młodzież się od starszych uczy" albo że" biorę przykład z Pana/ Pani zachowania" ale ją w ogóle upierdliwa jestem: p:

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2013-10-25, 08:07   #403
perfuzja
Zakorzenienie

Oby się udało zatrzymać porod u emmy
Jest dokładnie tydzien przede mną, czyli 31t5d.
Stary 2013-10-25, 08:10   #404
upadly_aniol00
Zakorzenienie

Jeszcze , żeby te 5 tygodni dorotka wysiedziała w brzuchu .
Stary 2013-10-25, 08:18   #405
ejani
Zadomowienie

Witam się i ja po kolejnej nieprzespanej nocy- mam wrażenie, że antybiotyk nie tylko nie pomógł, ale jeszcze zaszkodził... Na pewno zmulił
Wczoraj przeleżałam cały dzień, więc nad ranem kości też dawały czadu (jednak jak się więcej kręciłam, w tym siedziałam na piłce trochę, to było lepiej), a ogólnie nie śpię od 2:30 z niewielkimi drzemkami. A że już robotnicy zaczęli, to raczej też nie pośpię za długo (pies ich nadal nie lubi i szczeka)

Wczoraj Was na bieżąco czytałam, ale mąż przyszedł w tak podłym nastroju (a mecz mu jeszcze pogorszył), że i mnie doły wzięły

Witam nową mamusię i odnalezioną Soleil też

I też myślę, że można już pisać do Emmy smsy tak nie przeszkadzają, a niech wie, że ma nasze wsparcie...
Stary 2013-10-25, 08:19   #406
iwantyou99
Zadomowienie

Dziewczyny pamiętacie ile Dorotka ważyła na ostatnim USG?
Trzymam kciuki zeby siedziała u mamy w brzusiu jeszcze długo.

Dziewczyny apeluje o spokój i zdrowy rozsądek odnosnie ruchów dziecka! Bardzo sie stresuje ze Wam zrobiłam taki mentlik w głowie! Wiec spokojnie proszę!!

iwantyou99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-25, 08:28   #407
isia4891
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez iwantyou99 Pokaż wiadomość

Dziewczyny apeluje o spokój i zdrowy rozsądek odnosnie ruchów dziecka! Bardzo sie stresuje ze Wam zrobiłam taki mentlik w głowie! Wiec spokojnie proszę!!

Nie metlik nam zrobilas tylko, przypomnialas żeby się wsłuchiwać w swoje ciało
Iwanty ty w domu jesteś a Dominik w szpitalu, dobrze wyczytałam??
Przybiera na wadze? Podają mu jakieś leki? Buziaki dla Was.

Dziewyczyny przypominam
-mięśnie kegla cwiczymy
-pijemy dużo wody
- jemy owoce
- gimnastyka poranna
Miłego dnia

Edytowane przez isia4891
Czas edycji: 2013-10-25 o 08:35
isia4891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-25, 08:32   #408
Olcia_1983
Raczkowanie

Dzień dobry

Wczoraj pierwszy raz udało mi się wyczaić czkawkę mojej córeczki - tak fajnie brzuch podskakiwał, a już myślałam że ona nie ma czkawek.

Cytat:
Napisane przez upadly_aniol00 Pokaż wiadomość
Em ma : Póki co u mnie średnio . Próbują zatrzymać skurcze ale dostałam uczulenie na leki które mi podali. Dostałam lek na rozwój płuc małej ale mam nadzieję , że wszystko się uspokoi i nie będzie to potrzebne .
Trzymam kciuki za Em mę
Stary 2013-10-25, 08:33   #409
gosia261282
Gang Iren

Cytat:

Trzymam kciuki,żeby skurcze się zatrzymały!

Cytat:
Napisane przez isia4891 Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy was też boli bardzo spojenie lonowe , mnie wieczorem, w nocy jak wstaje do łazienki i rano to bardzo boli , później już nie.
Oj,boli boli.
Ja w ogóle czuję się teraz jakby mi z 30 lat przybyło
Stary 2013-10-25, 08:34   #410
perfuzja
Zakorzenienie

Cytat:

Chyba wczoraj emma miała usg, więc poprzednie pewnie było dawno.
Stary 2013-10-25, 08:36   #411
iwantyou99
Zadomowienie

Cytat:
Nie metlik nam zrobilas tylko, przypomnialas żeby się wsłuchiwać w swoje ciało
Iwanty ty w domu jesteś a Dominik w szpitalu, dobrze wyczytałam??
Przybierają wadze? Podają mu jakieś leki? Buziaki dla Was.
Tak ja jestem od środy w domu a Domi w szpitalu.
Jest na sondzie żywieniowej od poniedziałku logopeda zaczyna ćwiczyć z nim odruch ssania.
Waga narazie spada ale to normalne nawet u donoszonych bobasow. Trawi bardzo pomalutku zobaczymy czy dostanie coś oprócz mojego mleka na pobudzenie brzuszka. Mam wrażenie ze moj pokarm kiepsko na niego działa. Ja jestem zestresowana i to chyba dlatego.
Leków niedostatje. Był 48h zapobiegawczo na gentamycynie ze względu na bakterie które miałam w moczu ale odstawili bo nie było potrzeby dłużej tego trzymać. Miał robione echo serduszka i jest prawidłowe. Zobaczymy co wykaże rezonans magnetyczny.

iwantyou99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-25, 08:36   #412
Olcia_1983
Raczkowanie

Cytat:

Dziewyczyny przypominam
-mięśnie kegla cwiczymy
-pijemy dużo wody
- jemy owoce
- gimnastyka poranna
Miłego dnia
Stary 2013-10-25, 08:38   #413
Olcia_1983
Raczkowanie

Cytat:
Jest na sondzie żywieniowej od poniedziałku logopeda zaczyna ćwiczyć z nim odruch ssania.
Waga narazie spada ale to normalne nawet u donoszonych bobasow. Trawi bardzo pomalutku zobaczymy czy dostanie coś oprócz mojego mleka na pobudzenie brzuszka. Mam wrażenie ze moj pokarm kiepsko na niego działa. Ja jestem zestresowana i to chyba dlatego.
Leków niedostatje. Był 48h zapobiegawczo na gentamycynie ze względu na bakterie które miałam w moczu ale odstawili bo nie było potrzeby dłużej tego trzymać. Miał robione echo serduszka i jest prawidłowe. Zobaczymy co wykaże rezonans magnetyczny.

Chyba ważne, że nie potrzebuje leków i serduszko zdrowe.
żeby zaczął przybierać na wadze, a Ty się nie stresuj za dużo
Stary 2013-10-25, 08:45   #414
gosia261282
Gang Iren

Cytat:

Tak z ciekawości. Możesz być przy małym kiedy chcesz,ile chcesz? Czy obowiązują jakieś godziny odwiedzin,czas na ile możesz wchodzić do niego?
Stary 2013-10-25, 08:50   #415
sadlaczyca
Raczkowanie

Witam się z rana

Cały czas myślę o Em mie, mam nadzieję, że zatrzymają skurcze.

Ja dziś nawet wyspana, śniło mi się , że mój małż palił marihuanę i że był strasznie naćpany a ja na niego bardzo krzyczałam Chyba nawet rano jak wstawał to mu sprzedałam kuksańca za takie zachowanie

Co do przepuszczania, nikt mnie nie przepuścił do tej pory, co najwyżej się wpychali przede mnie No znieczulica, co zrobisz..

Znowu muszę dziś z kociambrą swoją do weta ponieważ u mnie w domu kompletna olewka kocich symptomów chorobowych. No cóż, mam tylko nadzieję, że się zmieszczę w drzwiach z brzuchem i transporterem.
Stary 2013-10-25, 08:53   #416
gosia261282
Gang Iren

A dziś w nocy Kacper też nie był mocno aktywny,a od rana brzuch mi skacze.
Może chłopczyk dorasta i zrozumiał,że noc jest od spania

Ciekawe jak będzie po porodzie...
Stary 2013-10-25, 08:57   #417
krolowa_nilu
Rozeznanie

Cytat:
Em ma : Póki co u mnie średnio . Próbują zatrzymać skurcze ale dostałam uczulenie na leki które mi podali. Dostałam lek na rozwój płuc małej ale mam nadzieję , że wszystko się uspokoi i nie będzie to potrzebne
Najważniejsze, że w porę wykryto zagrożenie i Emma jest pod fachową opieką. Napisz jej, że wszystkie wizazowe ciocie trzymają kciuki za Dorotkę
krolowa_nilu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-25, 09:00   #418
upadly_aniol00
Zakorzenienie

Gosia jestem Ciekawa kiedy u mnie zrozumie bo ostatanio mały doszedł do w niosku , że lubi sobie wieczorem pobrykać .
Ja teraz dużo chodzę , mniej leżę i już jakoś nie przejmuje się ruchami co jakiś czas zawsze mały da o sobie znać . A jak jestem aktywna to mniej go odczuwam ale jak już się położę to zaraz się wierci .
Wczoraj mąż poczuł czkawkę małego i kazał mi się lekarza zapytać czy to normalne ach Ci mężowie
Stary 2013-10-25, 09:01   #419
kootek_mamrotek
Zakorzenienie

GG do kootek_mamrotek

Witam się i ja i obiecuję, że od teraz będę już aktywną forumową mamuśką Zdecydowałam się na L4. Od dziś startuję Pierwsze zwątpienie w pracy miałam w poniedziałek - już w trakcie pracy bardzo bolał mnie kręgosłup, po powrocie do domu odchorowałam to 8 godzinne siedzenie. Drętwiała mi noga, źle mi było siedzieć, jeszcze gorzej leżeć i się wyspać. W czwartek było już mi wszystko jedno co się dzieje w pracy, patrzyłam tylko na zegarek, kiedy do domu. Poza tym zaczął mi się stawiać brzuch co dodatkowo utrudniało siedzenie i bycie myślami w pracy. Pojechałam wczoraj wieczorem do lekarki, bez uprzedzenia i weszłam pomiędzy pacjentkami. Nie było, żadnego problemu, proponowała mi to już od 3-4 miesięcy. Oczywiście dziś wstałam już o 6 ale pralka już chodzi, śniadanie zjedzone, mąż do pracy wyprawiony a ja zamierzam aktywnie zacząć przygotowywać się do roli mamuśki zapisać się do SR, zrobić listę co potrzebujemy, skompletować wyprawkę, ściągnąć od koleżanki kołyskę i łóżeczko, dobrać do tego gadżety allegro - czas start

em ma i iwantyou99 - trzymamy za Was kciuki będzie dobrze
Stary 2013-10-25, 09:01   #420
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
No napisałam męzowi ywaróg śmietankowy ! to kupił serek ze szczypiorkiem i margaryny zapomniał więc i tak w niedziele sama kupię

Witamy

Mam wieści od Em my wczoraj napisała mi smsa ale brakło mi zasięgu i dziś dopiero dostalam .

Poczekam jeszcze trochę i jej odpisze bo jeszcze wcześnie jnest to może śpi
Uściskaj emme od nas i napisz że wszystkie tu trzymamy kciuki

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości