|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł kolejnego wątku! | |||
| Czas na zupę i banana - tak przynajmniej mówi mama. Mamy VII-VIII 2013 |
|
5 | 7,81% |
| Piąstka w buzi, nawet dwie, daj banana włożę też. Mamy VII-VIII 2013 |
|
6 | 9,38% |
| Marchew, jabłko i ziemniaki - poznajemy nowe smaki. Mamy VII-VIII 2013 |
|
20 | 31,25% |
| Chociaż mleko nadal lubię, to marchewki nie odmówię. Mamy VII-VIII 2013 |
|
7 | 10,94% |
| Jem już marchew i kartofla, a niedługo wsunę gofra. Mamy VII-VIII 2013 |
|
19 | 29,69% |
| Dziób rozgadany, bańki ze śliny, czas na ząbkowanie chłopcy i dziewczyny. Mamy VII-VIII 2013 |
|
5 | 7,81% |
| Nasze dzieci to gagatki, są gotowe do odsiadki. Mamy VII-VIII 2013 |
|
1 | 1,56% |
| Pierwszy ząbek, drugi leci, mamy nie śpią dzień juz trzeci. Mamy VII-VIII 2013 |
|
1 | 1,56% |
| Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1591 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mase faldek, dwa podbródki, brzuszek moj jest okraglutki. Mamy VII-VIII'13 cz.3
Agrafka- moje lozko jest niestandardowe jak zaloze ochraniacz to wystaje nad gorna poprzeczke . Musialabym opuscic materac, a wtedy bym musiala nurkowac po malego. Co wydumam
![]() Ita, Domi- wy to macie przerabane, ale ja sie z wami lacze w bolu bo moj syn sie wyspal, a jest 22:40 ![]() Elaine- to jak sie podszkolisz to nam tu strzelisz wyklada I hope ![]() My wszystkie pewnie 100razy zmienimy zdanie w tej sprawie. Grunt ze narazie dojarnia dziala i dziec lubi mleczko ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk - now Free
|
|
#1592 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mase faldek, dwa podbródki, brzuszek moj jest okraglutki. Mamy VII-VIII'13 cz.3
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 06:00 ---------- Poprzedni post napisano o 05:59 ---------- Oby jeszcze teraz zasnal... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 06:00 ---------- Poprzedni post napisano o 06:00 ---------- Widze,ze tu gwarno ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#1593 |
|
Zadomowienie
|
My juzbpo drugim karmieniu. Ale myszka po 1 zrobila 2 godzinny protest i tez jestem wykonczona. Przynajmniej Was poczytalam bo idziecie jak burza ;-) w dzien nie ogarniam:-D MOja mala tez prezy sie i jeczy strasznie... Juz piaty dzien sab simplex i bywa roznie. Wczoraj pieknie przespala i w dzien byla bardzo pogodna. Dzisiaj w nocy juz gorzej wiec czekamy dalej na poprawe...
Witam wszystkie dziewczyny ktore mnie powitaly;-). Ciesze sie ze tutaj trafilam ;-) mimo ze zaczelam z "grubej rury". Ale z drugiej strony nie jestem na forum motoryzacyjnym :-P Nic co ludzkie nie est mi obce... Ktos pytal gdzie rodzilam- w sosnowieckiej jedynce. Dziekuje za porade z odbijaniem na siedzaco- u mnie sprawdza sie szybciej niz pionowo! Pora na reszte snu ;-) |
|
|
|
#1594 |
|
Zadomowienie
|
No i III karmienie
![]() Mialam glupie sny, w ktorych TZ byl niedobry i ciagle chcial isc spotkac sie z Perse, co mnie z zazdrosci doprowadzalo do szalu A kiedys dziwilam sie, ze snicie o wizazanlach Samantha, mieliscie przygode z mieszkaniem, dobrze ze szybko sie sprawa rozwiazala. A co do rozbudzenia Aleksa, mnie tak wkurza gdy dziecko mi zasnie a ja zaczynam cos mu poprawiac lub cos obok przesuwac i go rozbudzam Tobie zycze spokojnej nocy ![]() Ita, pewnie Twoj Leos myli pory dnia, czy spi w ciagu dnia? Domcia, jakie masz spostrzezenia po tych dwoch nockach? Co sadzisz o wierceniu sie Sary? Mam nadzieje, ze pospalas sobie. Kejt, a jak dlugo nalezy tak pieluchowac? Dobrze, ze pampersy z Lidla sa szersze od Pampersow, moze ciut pomoze na bioderka ![]() Dziekuje dziewczyny za zyczenia, dzien jeszcze sie nie rozpoczal a ja juz uzbietalam tyle zyczen Odkladam Edzia i lece dalej spac. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1595 |
|
Zakorzenienie
|
U nas znow pobudka , ale juz prawie ranek, Jakos dotrwam
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1596 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() A my wczoraj o 21 bylysmy z Lalą i Lilo w gościach u moich przyjaciol zawiezc im spozniony prezent na rocznice - reprodukcję Szału Podkowinskiego. Lilo przespala wizyte w foteliku
|
|
#1597 |
|
Zakorzenienie
|
Jakierka
Sto lat i spełnienia marzen staruszko. Abyś była zawsze szczęśliwa, wyspana i wypoczeta. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1598 |
|
Zakorzenienie
|
Jakierka
!
|
#1599 |
|
Zakorzenienie
|
Sylwia
Szkoda isc spac, za chwilę robi sie jasno, szkoda życia na spanie. Pogadaj z nami Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 05:47 ---------- Poprzedni post napisano o 05:46 ---------- Madi No staramy sie abyście miały co czytac rano. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 05:48 ---------- Poprzedni post napisano o 05:47 ---------- Samanta A nie można tego ochraniacza na szczebelki wcisnąć pod linie materaca? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 05:51 ---------- Poprzedni post napisano o 05:48 ---------- Oliath Hej. Dawno cię tu tak rano nie było. Aż miło sie zrobiło. Twojego bloga czytam regularnie i zaglądam co chwilę Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 05:53 ---------- Poprzedni post napisano o 05:51 ---------- Kejt A czy ja ci napisałam że ta sieją dla filipa super wyszła. Zdolna Jestes. Ogólnie zazdroszczę ludziom co umieją szyć i dziergac. Kto mnie nauczy, a moze za stara jestem na naukę Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1600 |
|
Raczkowanie
|
Jakierka wszystkiego najlepszego!!! my 2 karmienie mamy. Dziś super noc była- Mikolaj spał spokojnie. Jadl o 2 i teraz. normalnie wyspana jestem jak nigdy. A dziś ciężki dzień bo gości mamy mieć i trzeba wszystko przygotować.
|
|
|
|
#1601 |
|
Wtajemniczenie
|
Jakierka niestety Leo w ogole malo spi chyba zaczme spisywac jego pory spania ciekawe czy mi przynajmniej 12 h wyjdzie z tych jego drzemek...zaczal plakac i jak go wzielam to taki bek ze chyba wszyscy na wizazu slyszeli
A teraz oczy jak piec zlotych i guga.... Wysyłane z mojego GT-S5369 za pomocą Tapatalk 2 ---------- Dopisano o 07:20 ---------- Poprzedni post napisano o 07:18 ---------- Jakierka sto lat kobitko...jak najwiecej przespanych nocy Duzo milosci i usmiechu Wysyłane z mojego GT-S5369 za pomocą Tapatalk 2
|
#1602 |
|
Konto usunięte
|
Witamy sie z rana.. Nie śpimy od 6!!!!??? Skrzeczy gada wierci sie. Cały chodzi a spać ani huhu... Niezle
oo teraz zaczął nawijac... A samoobsługi mgła..
|
|
|
|
#1603 |
|
Zakorzenienie
|
ja juz wstalam o 6
)podchodze do lozeczka, patrze a sara ma cale czolo podrapane!!! tak wierzgala i sie wiła że sobie czoło zmasakrowała. wielkie czerwone linie (a my dzis do fotografa na sesje idziemy ((((((((((((((miejmy nadzieje, ze on zna fotoszopa, i jest w tym dobry |
|
|
|
#1604 |
|
Zakorzenienie
|
DOMI
z tym moim blogiem to az wstyd, jak rzadko cos wrzucam, nie mówiac o pisaniu ale to nie dlatego, ze nie mam tematow, tylko czasu nie mam , wiec sie nie spinam jakos szczegolnie.Natomiast moje/ Lali/ Lilo ciuchy sprzedaja sie jak cieple buleczki ... szkoda, ze wydalam znowu wiecej niz zarobilam ![]() ---------- Dopisano o 07:35 ---------- Poprzedni post napisano o 07:34 ---------- Domi, sesja
|
#1605 |
|
Wtajemniczenie
|
Jakierka wszystkiego co najlepsze
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1606 |
|
Zakorzenienie
|
Jakierka - Ty to masz sny
Domi- masz Ty głowę, dzięki Co prawda ten ochraniacz jest dość gruby,ale jakoś go upchne mam nadzieje. No i za sesje. Heh to sie Sara urzadzila Moj Alex wstał wczoraj z rana z wielka krecha rozcieta przez pol buzki Oliath - piękna owieczka ![]() A business jak kazdy wymaga czasu i początkowego wkładu ![]() Gnom zasnął w koncu. Walczył cos,ale wkurzył mnie i poszedł do swego lozeczka. Wlaczylam mu karuzele na bicie serca i padł. ---------- Dopisano o 01:28 ---------- Poprzedni post napisano o 01:26 ---------- Jakierka- ja mam to samo z tym poprawianiem wszystkiego i nie zlicze ile razy obudzilam przez to małego Nadgorliwość gorsza od faszyzmu ![]() Dziekuje Tobie spokojnego dnia
|
|
#1607 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry.
![]() Wcinam herbatniki na śniadanie. ![]() Jakierka- Wszystkiego co najlepsze. ![]() |
|
|
|
#1608 |
|
Konto usunięte
|
Malizna śpi
ciekawe ile... ![]() na 10 rehabilitacja.. Jakierka - zdrówka Kochana !!! Dzis kupuje dynie i mroze i robie w sloiczki dla Leoska I jeszcze planuje porobic leczo do sloikow ale to moze jutro bo skladnikow brak..Kawka wypita, ogladam ddtvn Tez tak macie, ze w nocy burczy Wam w brzuchu... Co maly odpada to moje burczenie go wybudza. ![]() Oliath - super ze ciuchy ida, ja poki co nie sprzedaje, zostawiam dla malizny zreszta mam normalne, dzieciece, nie ksiezniczkowe wiec nic takiego... He he
|
|
|
|
#1609 |
|
Zakorzenienie
|
roxi-
za konkursowe zgłoszenie. Uśmiałam się. Świetnie to napisałaś.
|
|
|
|
#1610 |
|
Konto usunięte
|
Jakierka
I wszystkiego najlepszego - to już jak najbardziej na poważnie U nas nocka OK, karmienie poranne źle, teraz trze oczka, czyżby już chciał spać?... Mnie brzuch bardzo boli Nie mam siły nosić Artka... Siedzi teraz w bujaczku, ale zaraz go usypiam.Teso ja w nocy jem. I to ciastka i to z czekoladą.... Jem, bo inaczej bym padła przy robieniu butli.... |
|
|
|
#1611 |
|
Wtajemniczenie
|
Idę posprzatac.
Okazało się, że Tż ma jutro wolne, więc dzisiaj chce wszystko zrobić żeby weekend był naszej 3 ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1612 |
|
Zadomowienie
|
Cześć mamuśki
![]() Odzywam się, jak zwykle zresztą ostatnimi czasy, na chwilkę ![]() Jakierka STO LAT, SAMYCH PIĘKNYCH DNI, MNÓSTWA ZDROWIA DLA CIEBIE I NAJBLIŻSZYCH, SPEŁNIENIA MARZEŃ I NIECH EDZIULEK ZDROWO SIĘ CHOWA I DAJE SAME POWODY DO DUMY ![]() U nas nieciekawie...mały miał katar miesiąc temu, przeszło mu ale po tym tygodniu w domu u rodziców znow sie przypałętał (lub tamten był niedoleczony) i niestety pojawił się kaszel. Walczylismy łagodnymi sposobami ale pediatra dała w końcu z bólem antybiotyk. Zresztą chyba słusznie, bo mały z dnia na dzień gorzej wyglądał do tego wczoraj dostał luźnych kupek ze śluzem...zobaczę jak dzisiaj i jeśli będą nadal to znowu do lekarza, a jak tak nie cierpię ciągać go po przychodni bo teraz tam najwięcej chorych żeby mało było z tego stresu mam mniej mleka, wczoraj podałam małemu mój zapas z zamrażarki, a z piersi odciągnęłam. Mały wypił 120/130ml, a ja z piersi, którą miał wtedy ssać sciągnęłam tylko 90mlPowiedzcie mi, czy jak Wasze pociechy śpią dłużej w nocy to Wasze cycki nie wariują?? bo moje albo ze stresu tak reagują albo przestawiły się, że mniej mleka trzeba produkować skoro w nocy mały ich nie ssie, co też jest logiczne... Kuba potrafi spać od 9.00 do 3 albo i 4 rano. Może to za długa przerwa? ![]() I mam jeszcze jedno pytanie do Was - czy w kupkach maluchów nadal macie niestrawione resztki pokarmu? Ogólnie jak nie urok to s...Już widziałam, że brzuszkowe sprawy zaczynają Kubikowi przechodzić to zaczęło się z chorobą Oliath wpadam na bloga ![]() Surka już dawno po, ale wiedz, że ja też klikałam na Ciebie w konkursie jak podczytywałam ![]() Samantha przyjęło mi się od Ciebie i mówię na naszego małego czasem "Ty gnomie" |
|
|
|
#1613 |
|
Zakorzenienie
|
Hej Dziewczyny
![]() Mogę się uśmiechnąć z rana, bo miałam całkiem ładną noc Mały chyba się wystraszył mleka, które wczoraj mu kupiłam i postanowił grzecznie spać.. czego się nie robi dla cycusia mamusi ![]() Tylko 4 karmienia o 22:30, 2:50, 4:20 i 7:10 Spałam 2h30min., 4h10min., 1h20min. i 2h40min...naprawdę super jak na nas ![]() Miałam Wam wczoraj napisać jak po wizycie rehabilitantki, ale byłam tak wykończona wieczorem, że nie dałam rady już na kompa siąść.. A teraz Mały się drze...... wrrrrr! ---------- Dopisano o 09:07 ---------- Poprzedni post napisano o 08:58 ---------- jakierka i ode mnie moc życzeń |
|
|
|
#1614 |
|
Zadomowienie
|
Oliath, jaka sliczna owieczka
![]() Perse, no sam sie zdziwilam skad w ogole Ty w tym snie i jeszcze z TZ, to chyba przez nocne czytanie wizazu. Juz na glowe dostaje Domcia, super z ta sesja. Pochwal sie potem efektami. Pech z tym czolkiem, ale jestem pewna, ze fotograf jakos na to zaradzi. I moze unikaj ubranek w rozu i czerwieni aby nie potegowac koloru zadrapan? Dzoan, za lepsza noc. Ja mimo, ze wstaje nieraz rzadziej spie po 5-6h tylko i za jednym razem max 3h, wiec u Ciebie to byla super noc I w koncu jak bylo po tym rehabilitancie? ![]() Sammi, zdrowka dla Kubusia. Sluz w kupce pewnie od kataru, my tez tak mielismy i resztki rowniez mamy i jest to absolutnie normalne ![]() Lemurki, jak Jasiu po operacji? Cynamonki, co u Adasia? Jak sie czuje? Dziekuje raz jeszcze wszystkim za zyczenia, jestescie kochane ![]() Edziu juz o 6.30 sie obudzil, zrobil kupe pierdzac przy tym jak stary dziad (pozwolilam sobie wczoraj na pieczarki, ale chyba przesadzilam z iloscia), potem podmywanie, karmienie i teraz znow zasnal a ja nie wiem czy dosypiac czy tez juz wstawac ![]() Milego dnia wszystkim Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1615 |
|
Zakorzenienie
|
witam
miałam wczoraj posiedzieć jeszcze z wami, ale tż przejął komp, a potem wyłączył i nie zapytał czy chce ![]() noc jak zwykle nie najlepsza, ale już chyba taki żywot mój...może skończą się kiedyś te kolki i męczące bąki |
|
|
|
#1616 |
|
Zakorzenienie
|
samanta
widzisz po nocach nie spie to chociaz mysle nad uzdrowieniem swiata, a przynajmniej kilku problemów bliskich mi osób. ---------- Dopisano o 08:18 ---------- Poprzedni post napisano o 08:16 ---------- jakierka jak uniknac rozowej sukienki?? ) haha
|
|
|
|
#1617 |
|
Zakorzenienie
|
Witam.
Wyspałam się. Karmiłam jak się kładłam o 23 a potem między 3 a 4 i spałyśmy do 8! Szok.
|
#1618 |
|
Wtajemniczenie
|
My już wstałyśmy, Maja po śniadanku świruje obok mnie. Mieliśmy naprawdę dobrą noc. Jak narazie Misiolinka super się czuje po szczepionce. Oby już tak zostalo
![]() Wypije z wami kawke i idę do sklepu po coś na obiad i do piekarni.
|
|
#1619 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
oby szybko przeszło ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
||||||
|
|
|
#1620 |
|
Zakorzenienie
|
Jakierka100 lat
![]() O pieluchowaniu mi mówili, że do 5mc Domcia, ja sie uczyłam dziergac na ty. Po hiszpańsku i angielsku Haha ![]() Powodzenia na sesji ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:52.

!

(
z tym moim blogiem to az wstyd, jak rzadko cos wrzucam, nie mówiac o pisaniu
ale to nie dlatego, ze nie mam tematow, tylko czasu nie mam 
za sesje. Heh to sie Sara urzadzila
Moj Alex wstał wczoraj z rana z wielka krecha rozcieta przez pol buzki
za konkursowe zgłoszenie. Uśmiałam się. 
do tego wczoraj dostał luźnych kupek ze śluzem...zobaczę jak dzisiaj i jeśli będą nadal to znowu do lekarza, a jak tak nie cierpię ciągać go po przychodni bo teraz tam najwięcej chorych
żeby mało było z tego stresu mam mniej mleka, wczoraj podałam małemu mój zapas z zamrażarki, a z piersi odciągnęłam. Mały wypił 120/130ml, a ja z piersi, którą miał wtedy ssać sciągnęłam tylko 90ml

oby szybko przeszło