|
|
#4681 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. X
Deli, bąbel śpi w bodziaku na długi na to bluzeczka, plus jakieś spodenki i skarpeciochy, przykryty kołderką i czasem moją kołdrą
- ale u nas średnio 18st z otwartym oknem ![]() dziewczyny napiszę wam jedną rzecz, bo się zbulwersowałam normalnie moja kuzynka rodzi jakoś w listopadzie i wysyłałam jej paczkę z ciuszkami. Zapakowałam dosłownie wszystko co było w miarę uniwersalne (ona ma mieć dziołszkę) plus fotelik maxi cosi 0-13, rogala motherhood, moskitierę do łóżeczka, dwa kombinezony nieprzemakalne i ze 3 czy 4 polarkowe. Wyszła OGROMNA paka (serio serio, ledwo się zmieściłam w tych wymiarach maksymalnych podawanych przez firmę kurierską). Wysłałam przedwczoraj, wczoraj paka doszła. Dostaję smsa "Majcia, paczka doszła, a daszka od fotelika to wy nie macie?" odpisuję, że mamy, zapomniałam wysłać "aha to koniecznie nie zapomnij dać mamie jak będzie do nas na wszystkich świętych jechać bo to najważniejsze" myślę se oooookkkkkkk....chyba nie daszek najważniejszy w foteliku, ale dobra. Nie zapomnę to następny sms "Majcia a co mam zrobić w tymi brzydkimi ciuszkami?" no sorry, owszem, były tam ciuszki trochę bardziej sprane ale kurczę, ja się cieszyłam, że mam ich taką ilość bo bąbel był takim mega ulewaczem, że przy przebieraniu po 8 razy dziennie "ładnych" ubranek to by mi brakło już drugiego dnia. To lecimy dalej ;] napisałam jej, żeby odkładała to czego nie chce a my jak będziemy na święta to sobie to zabierzemy. No i czy coś jej się przyda z tego co wysłałam. Sms"no coś tam na pewno się przyda. a to będziecie autem?" ja pitolę! Chciałam jej odpisać, to aż tyle rzeczy Ci się nie podoba, że autem będziemy musieli się zabierać??? No ale olałam, nie odpisałam. Wiecie, nawet durnego dziękuję nie usłyszałam. Już chrzanić to że jej się ciuszki nie podobają bo są "brzydkie", ale kurde, fotelik, rogal, kombinezony, no oszczędność lekko ok. 700zł!!! Tym bardziej zabolało, że mamy ze sobą naprawdę kontakt na co dzień, smsy, dzwonimy do siebie, no niefajnie, przykro mi się zrobiło ogromnie. No i myślałam, że jak u nich z kasą średnio to jednak mimo wszystko będą się cieszyć. Tyle ;] a co do przeprowadzki - małż nie będzie chciał ;] oczywiście wiadomo, są plusy i minusy, ja zawsze akurat marzyłam żeby mieszkać w Szczecinie, kocham to miasto, małż o tym wie, no ale trzeba myśleć realnie, on ma tutaj naprawdę dobrą pracę. Jeszcze kupę czasu do ewentualnych rozkmin, ale mimo wszystko siedzi to we mnie gdzieś i stresuje ;] Nawijko, zapraszamy do Bytomia, piękne mieszkania w centrum 100m2 można za 120tys kupić tylko masz urozmaicenie - zapadnie się miasto za 2 lata, czy za 20?
Edytowane przez LadyWhisper Czas edycji: 2013-10-25 o 09:25 |
|
|
|
#4682 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
szacun... kiedy Ty masz czas żeby to zrobić?? ja od 3 tyg robię pierogi i mala mi nie daje... znowu muszę myśleć do czego wykorzystać twaróg żeby się nie zepsuł.... Cytat:
Wczoraj Marsi narobiła mi ochoty na śledzie. Wysłałam tż do biedry wieczorem a tam promocja na śledzie |
||
|
|
|
#4683 |
|
Wtajemniczenie
|
U nas dzisiaj ładna nocka, bez pobudki na wstawanie przy szczebelkach. tzn przebudzenia były, ale ja chyba spałam na czuwaniu bo co Hania się ruszyła to już przy łóżeczku byłam żeby poszuszać raz tylko ruszyła do szczebelków, ale przytrzymałam i zasnęła![]() Deli mój Tż też lubi dobrze zjeść a ja razem z Nim cieszę się, że Amelce nie dokuczał brzuszek ![]() nancy Kubuś opóźniony? po prostu najmłodszy ja bym poszła do lekarza sprawdzić meneq brawa za nockę a przeciw grypie się szczepimy, tzn ja i Tż fewciu kciuki za rozmowę i za podróż mała wspołczuję nawijko brawa za noc ![]() Lenova Córa Ci sprezentowała cudowną nockę ![]() Lady przykre to
|
#4684 | |
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#4685 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4686 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dla Polci. Domcia też tak wczoraj "stanęła" ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() nancy witaj meneq nie pomyślałabym, że Yae tylko tyle waży ![]() dziś pobudka o 5:45 po zmianie czasu Domcia będzie się budzić przed 5, jeśli dobrze liczę - palnę sobie w łeb
|
|||
|
|
|
#4687 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:34 ---------- Poprzedni post napisano o 09:32 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4688 |
|
Zakorzenienie
|
Lady, wow, ale chamstwo;/;/ Ja wtedy jak dostałam ten wózek ...to wiadomo dzięki dzięki było itd , ale załamana byłam stanem a jak odpadło mi kółko na spacerze to prawie wpadłam w ryk
|
|
#4689 |
|
Zakorzenienie
|
myślałam, że może przewrażliwiona jestem, dobrze, że nie
![]() Hje, silver, meneq brawa dla dziewczynek!!! ![]() Misiael, padłam, mogłam tak napisać haha ale wiecie, ja nie potrafię być złośliwa :/ U nas nocka masakieros, ale idzie ząbal następny
|
#4690 |
|
Wtajemniczenie
|
Ewik tez się obawiam zmiany czasu
![]() meneq Hani nie szczepimy. I gdybym nie miała za darmo szczepienia to tez bym się nie szczepiła;p tzn takie za darmo, że mamy wykupiony pakiet w medicoverze, za który płacimy miesięcznie
|
#4691 |
|
Zakorzenienie
|
misiael, w medi jest za darmo szczepienie na grypę?
my też boimy się zmiany czasu, tym bardziej, że bąbel przestawił się z 6 - 6,30 na 7-7,30 a nawet na 8 ehhh co za niesprawiedliwość
|
#4692 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Nie gadaj, ze sa takie ceny?!?! Tutaj za 120tys to mam ledwie pol kawalerki ![]() Serio jest grozba zapadniecia? |
||
|
|
|
#4693 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4694 | ||
|
Zakorzenienie
|
hej kochane,
padłam wczoraj o 20, to wszystko przez ostatnie nocki co pobudki byly w okolicach 5 za to dziś - ta daaam pierwsza pobudka grubo po 2, dostał moje mleczko z butki, ściągnęłam aż 210 ml to zjadł z 60mldrugie karmienie po 5, w międzyczasie pokłóciłam sie z TZ i nabluzgałąm mu,że to przez jego chrapanie mały nie może spać, wyniosł się a my spaliśmy do 7 ![]() głupio mi było,że mu tak nawtykałam,ale go przeprosiłam i już się nie gniewa Cytat:
dlatego ja ostatnio naszykowałam malutką torbę ubranek dla znajomej a resztę pięknie sprzedałam na allegro dostając za to niemałą sumkę ![]() Cytat:
mam w domu drewniane podłogi i po takim mopie nie ma zacieków, podloga nie jest mokra a no i świetnie poleruje gres, łazienka się błyszczy |
||
|
|
|
#4695 |
|
Wtajemniczenie
|
|
#4696 |
|
Zakorzenienie
|
marsi szukalam dla Ciebie przepisu, ale albo proponuja spaghetthi na bazie soby albo skladniki trudno dostepne w pl
|
|
|
|
#4697 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jak tak można!Serio u Was takie ceny? :O A jak się mają ceny mieszkań we Wro? Cała, Marsi? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#4698 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale jestem wybredna, malo rzeczy lubie, np na wigilii jestem glodna jak nigdy
|
|
|
|
|
#4699 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Z kaszelkiem bym poszła do lekarza. Cytat:
Młody śpi, ja chyba kawę strzelę sobie. Boję się zmiany czasu ![]() Marsi ja tez kiedyś męża wygoniłam z sypialni bo chrapaniem budził mnie i syna
|
|
#4700 |
|
Zakorzenienie
|
serio serio
np. http://dom.gratka.pl/tresc/397-47547...11de33a5056e,1 tylko że tąpnięcia okropne, pękają szyby, ściany, jak w ciąży byłam to przecznicę od naszego mieszkania w którym wtedy mieszkaliśmy były takie szkody, że masakra
|
#4701 | ||
|
Zakorzenienie
|
My dziś dwie pobudki, ostatecznie pospałyśmy do 8. Ale kurde, czemu zawsze się budzę, jak tż o 5 do roboty wstaje? A u nas taka mguuua, żw dopiero teraz zaczynęłam być cokolwiek widzieć przez okna ![]() Deli, młoda śpi w bodziaku z długim albo z krótkim, zależy co się trafi pod ręką. A na noc zazwyczaj mamy w pokoju w granicach 19-22 stopnie. Cytat:
![]() Cytat:
Lenova, Mała, Meneq, widzę, że dzisiaj coś na dzieci "padło" ![]() ---------- Dopisano o 10:14 ---------- Poprzedni post napisano o 10:13 ---------- Lady, dokładnie o tym samym co Misia pomyślałam - możesz od razu wszystko z chęcią zabrać
Cuause I know I don't understand, just how your love your doing no one else can... Edytowane przez hje Czas edycji: 2013-10-25 o 10:15 |
||
|
|
|
#4702 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wynajem to ja swego czasu placilam 1600 gołego czynszu za dwa pokoje własnościowego nie miałam tylko TBS to czynsz za 54 metry miałam jkieś 1200 plus garaż internety,srety własnościowe,to na rynku pierwotnym w dupnej dzielnicy 3900 zł ale to jest podpucha bo wtedy są jakieś wielkie metraże więc ceny oscylują w granicach 4-5 tys nie wiem jak ma się rynek wtórny, ciotka sprzedała teraz mega klitę i syf z malarią, centrum ale widoki na obdrapane podwórko,cyganie i wogole patologia- wzięła ponad 300 tys. cud że wogóle je sprzedała ![]() dlatego nam się najbardziej opłacało wybudować Cytat:
mimo wszystko zdecyduje się na zupę z sobą, w końcu tyle tego kupiłam,że zjeść trzeba ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#4703 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
ja z rimmela mam i uwielbiam ![]() po prostu na dodatkowe nie szczepię nas też na grypę nie ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#4704 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie przesadzę, jeśli napiszę, że u nas za takie mieszkanie (boskie!!) trzeba by było zabulić pewnie ok. 350-400 tysi I to wcale nie w centrum...
Cuause I know I don't understand, just how your love your doing no one else can... Edytowane przez hje Czas edycji: 2013-10-25 o 10:20 |
|
|
|
|
#4705 |
|
Zakorzenienie
|
Pewnie że tak
Ale nagrałam go telefonem jak chrapie to uwierzył i śpi w salonie
|
#4706 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4707 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4708 | |||||
|
Zakorzenienie
|
U nas też
![]() Cytat:
Cytat:
Powodzenia w poszukiwaniach ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
przez nie.
|
|
#4709 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4710 |
|
Zakorzenienie
|
tylko że tąpnięcia okropne, pękają szyby, ściany, jak w ciąży byłam to przecznicę od naszego mieszkania w którym wtedy mieszkaliśmy były takie szkody, że masakra[/QUOTE]
U nas kawalerke ok 30 m2 to mozna juz za 80tysi kupic
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:21.

- ale u nas średnio 18st z otwartym oknem 
no sorry, owszem, były tam ciuszki trochę bardziej sprane ale kurczę, ja się cieszyłam, że mam ich taką ilość bo bąbel był takim mega ulewaczem, że przy przebieraniu po 8 razy dziennie "ładnych" ubranek to by mi brakło już drugiego dnia. To lecimy dalej ;] napisałam jej, żeby odkładała to czego nie chce a my jak będziemy na święta to sobie to zabierzemy. No i czy coś jej się przyda z tego co wysłałam. Sms

), jak wracaliśmy wstąpiliśmy na chwilę do teściów, którzy przez dosłownie pół godziny potrafili mnie zirytować ale mniejsza o to 

po prostu najmłodszy 

po zmianie czasu Domcia będzie się budzić przed 5, jeśli dobrze liczę - palnę sobie w łeb 

a nawet na 8 

jak tak można!![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

okna dziś myłam i podłogi.
przez nie.
22.05.2008
14.08.2011