|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł kolejnego wątku! | |||
| Czas na zupę i banana - tak przynajmniej mówi mama. Mamy VII-VIII 2013 |
|
5 | 7,81% |
| Piąstka w buzi, nawet dwie, daj banana włożę też. Mamy VII-VIII 2013 |
|
6 | 9,38% |
| Marchew, jabłko i ziemniaki - poznajemy nowe smaki. Mamy VII-VIII 2013 |
|
20 | 31,25% |
| Chociaż mleko nadal lubię, to marchewki nie odmówię. Mamy VII-VIII 2013 |
|
7 | 10,94% |
| Jem już marchew i kartofla, a niedługo wsunę gofra. Mamy VII-VIII 2013 |
|
19 | 29,69% |
| Dziób rozgadany, bańki ze śliny, czas na ząbkowanie chłopcy i dziewczyny. Mamy VII-VIII 2013 |
|
5 | 7,81% |
| Nasze dzieci to gagatki, są gotowe do odsiadki. Mamy VII-VIII 2013 |
|
1 | 1,56% |
| Pierwszy ząbek, drugi leci, mamy nie śpią dzień juz trzeci. Mamy VII-VIII 2013 |
|
1 | 1,56% |
| Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1651 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mase faldek, dwa podbródki, brzuszek moj jest okraglutki. Mamy VII-VIII'13 cz.3
Jakierka- sto lat! Sto lat! Spełnienia marzeń ![]() I nie wiem co dalej. Zla jestem bo obejrzalam sie w lustrze. Mam brzuch wielki, tz ostatnio sie przerazil ze w ciąży jestem. Tylko musialabym byc chyba w 5mcu. Wystaje mi az spod zeber. Chyba ze zle mi jelita zapakowli spowrotem po cc. :banghead: I jestem sama w domu, Hanka oczywiście dzis pewnie znowu przespi 10min na 3 raty w ciągu całego dnia a ja nic nie zrobie. Wysłane z mojego GT-I9300
|
|
#1652 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mase faldek, dwa podbródki, brzuszek moj jest okraglutki. Mamy VII-VIII'13 cz.3
Cytat:
![]() To ja osobiście spytam kto jeszcze nie ma @? ---------- Dopisano o 10:57 ---------- Poprzedni post napisano o 10:55 ---------- Cytat:
|
|
#1653 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Wbijam prawie z rana a tu jest co nadrabiac Skrzeczek własnie w łożeczku zasypia.Cytat:
![]() Cytat:
Niektórym właśnie pomaga mówienie o swoich przejsciach,inni zamykaja sie w sobie i to temat tabu. daj znac jak urodzi i czy chłopczyk czy dziewuszka ![]() Cytat:
dla Miskaja czasem wspominam ciąże-faajnie było bezkarnie leżec,wcinać cos dobrego,ucinać sobie drzemki zakopana pod kołdrą Był tez strach ale staram sie wspominać te dobre chwile ![]() Cytat:
moze potówki?Cytat:
No własnie? Teen? Ja go polecałam na suche od śliny policzki.A teraz smaruje Laurce kolana . Czy wasze dzieci tez mają suche kolana? Cytat:
Cytat:
za wage i cm nie smutaj sie![]() Cytat:
|
|
#1654 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1655 |
|
Konto usunięte
|
A co do żywienia później - hmmm...
Na pewno będę się starała jak najmocniej, żeby Mały jadł zdrowo, my sami nie kupujemy chemicznych napojów ani zbyt wiele gazowanych (cola głównie jak mamy gości albo jak TŻ sobie robi drinka), słodyczy - owszem, jemy dość dużo, ale mam nadzieję, że uda nam się jakoś ograniczyć, obiady staram się robić w miarę zdrowe i mało tłuste, ale... wiem, że nie da się uniknąć niektórych rzeczy i nie będę prowadziła krucjaty przeciwko słodkościom (w ilościach oczywiście rozsądnych), już prędzej przeciwko składom na 3/4 etykiety i E-... w niezliczonej ilości. Np. już z dwojga złego wolałabym, żeby zjadł dwie kostki czekolady niż Danonka (a w zamian: jogurt naturalny, do którego sama wrzucę owoce). Sama też lubię piec bardzo i mam nadzieję, że Artek będzie mi pomagał na swój dziecięcy sposób, zawsze o tym marzyłam, że kupię mojemu dziecku mini przyrządy kuchenne, mini fartuszek i będzie się bawić z mamą, choćby kuchnia miała wyglądać jak pobojowisko potem. Lubię piec ciasta z owocami, zwykły cukier zamieniam na brązowy, no mam nadzieję, że krzywda się mojemu dziecku dziać nie będzie. Szczerze to większym priorytetem będzie dla mnie ruch mojego dziecka, bardzo bym nie chciała, żeby brał przykład z tatusia, który siedzi przed kompem 16 godzin na dobę, a potem umiera z bólu kręgosłupa. |
|
|
|
#1656 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1657 |
|
Zakorzenienie
|
Margosia ja tez nie mam @!
Rocky a te suche kolana tp nie objaw alergii? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1658 |
|
Zakorzenienie
|
też nie mam
|
|
|
|
#1659 |
|
Konto usunięte
|
Dziewczyny cieszcie się z braku @, ja siedzę i ku*wuję od rana (pod nosem
), bo tak mnie boli, a dziecko samo się nie ponosi... Źle to natura wykombinowała, @ powinna przyjść dopiero, jak dziecko będzie mobilne:P Na szczęście Artuś grzecznie śpi, a potem mój tata go weźmie na spacer. |
|
|
|
#1660 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
szlony ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Przyszłam Was ostrzec przed smoczkiem To samo zło! Namieszał w naszym życiu porządnie Milena ciągle domagała się go gdy chciała spać. W nocy był przez to koszmar bo wybudzała się co około godzinę i chciała smoka Chodziłam jak zombii przez kilka tygodni (bo tyle to trwało), aż w końcu powiedziałam STOP SMOCZKOWI!!!! I teraz czuję ulgę i znów mogę powiedzieć że się w miarę wysypiam A nam smoczek pomogł,Laura uspokaja sie jak jest marudna,czasem pomaga jej zasnąc i jak mała juz go nie potrzebuje-wypluwa.Ale bede sie miec z nim na baczności Elaine na dziąsełka mamy Calgel.
|
|
#1661 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43422130]Dziewczyny cieszcie się z braku @, ja siedzę i ku*wuję od rana (pod nosem
), bo tak mnie boli, a dziecko samo się nie ponosi... Źle to natura wykombinowała, @ powinna przyjść dopiero, jak dziecko będzie mobilne:P Na szczęście Artuś grzecznie śpi, a potem mój tata go weźmie na spacer.[/QUOTE] A po dziecku miało już nie boleć ;( A przynajmniej nie aż tak
|
#1662 |
|
Konto usunięte
|
Mnie boli, leje się jak z kranu , a niby ciągle kp, ostatnio odciągam bardzo często z uwagi na kryzys... Ech kobiety jak zwykle poszkodowane w procesie ewolucji :P
|
|
|
|
#1663 | ||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
superCytat:
za opr[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43419363] Ja też lubię Mam sporo sprzętów Zelmera (odkurzacz, mikrofalę, 2 miksery, no i czajnik też miałam, ale ostatnio spłonął, jednak po 5 czy 6 latach użytkowania mogło mu się zdarzyć ).[/QUOTE]Miałam kiedys odkurzacz Zemlera dłuugo.Dobry był. [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43419411]Świetnie, właśnie mam kryzys laktacyjny i odciąganko po każdym karmieniu, a dodatkowo dostałam dzisiaj @, bosko.[/QUOTE] wspolczuje,mnie sie @ juz konczy Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 11:28 ---------- Poprzedni post napisano o 11:23 ---------- Cytat:
ja tez mam brzuszek,nie jestes sama[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43422072] Sama też lubię piec bardzo i mam nadzieję, że Artek będzie mi pomagał na swój dziecięcy sposób, zawsze o tym marzyłam, że kupię mojemu dziecku mini przyrządy kuchenne, mini fartuszek i będzie się bawić z mamą, choćby kuchnia miała wyglądać jak pobojowisko potem. Lubię piec ciasta z owocami, zwykły cukier zamieniam na brązowy, no mam nadzieję, że krzywda się mojemu dziecku dziać nie będzie. .[/QUOTE] Ja tak sie z mamą bawiłam w gotowanie ![]() Cytat:
na razie jej od wczoraj smaruje Linomagietym co policzki.Jak nie pomoze to po weekendzie do lekarza sie przejade ....... [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43422130]Dziewczyny cieszcie się z braku @, ja siedzę i ku*wuję od rana (pod nosem ), bo tak mnie boli, a dziecko samo się nie ponosi... Źle to natura wykombinowała, @ powinna przyjść dopiero, jak dziecko będzie mobilne:P Na szczęście Artuś grzecznie śpi, a potem mój tata go weźmie na spacer.[/QUOTE] biedulkooooA mój Pies dalej smutny Był na dworze,wrócił.Dałam mu same mięso-puszke pieskową.Zjadł.Bez zadnych emocji.Nawet do mnie ogonem ani razu od rana nie pomachał....Zawsze go pytam czy samkowało i przychodził sie poprzytulac a tu nic.Kurde az tak by miał doła i przezywał przeprowadzke
|
|
#1664 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do rozwoju Lilo to wielkie brawa wreszcie dziewczyna ruszyla z kopyta![]() A rzeski - dziekuje, tez mi sie podobaja bardzo, ja cale zycie krotkie mam wiec z takim spojrzeniem sie sobie podobam, maz padnie jak przyjedzie i mnie zobaczy ![]() sliczne obie, nawet Malgosia bez zabka urocza. Sroki ze znow wybiorczo, ale ........ nie moge cos sie dzis wziac za nic od a do z. Zaczne cos odrywam sie, biegne dalej robie cos innego. Obecnie czekam na kumpele ma wpasc w odwiedziny, pozniej musze skoczyc siostrze po list na poczte na drugi koniec miasta, ale musze czekac na telefon od listonosza-kolegi. W miedzyczasie musze skoczyc po rajstopy wyszczuplajace do sukienki na jutro na wesele i po upatrzone szpile. A na wesele jakos srednio mam ochote - cos mi sie dzieje.![]() surka Aleksowi tez sie zdarza, wiec to nie jest zly objaw. A po szpitalu, to robil tak co troche - ale mysle ze to wina tego klucia go i rozwalania zyl
Nigdy nie odbieraj nikomu nadziei ! Może to jedyne co mu pozostało ! 12.06.2010![]() Edytowane przez eveewe Czas edycji: 2013-10-25 o 11:32 |
|
|
|
|
#1665 |
|
Zakorzenienie
|
Hejka,
my właśnie jedziemy do domu rodzinnego na weekend. Jutro 60tka teścia. Sam, znam rycynowy, bo używałam go kiedyś na rzęsy. Ale wolę zdecydowanie kokosowy. Też nakładam go na suche i noszę pół dnia pod czepkiem. Perse, mogę Tobie przebić piątkę z problem jedzenia u dziecka. Od wczoraj mała jest zainteresowana wszystkim wokół, ale nie jedzeniem. Je raz całą porcję, raz 3/4 porcji. I trwa to 3 razy dłużej niż zawsze. Rozgląda się, uśmiecha i te sprawy. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1666 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Melaurocze masz córeczki ![]() Kejt prawdziwe arcydzieła dziergasz.Chyba nie wymysle nic bardziej twórczego do dziewczyn. poddaje sieeeeee ;(Sąsiadka atakuje na fb zebysmy przyszły z Laurą na kawe. Poczekam az wstanie i pojdziemy..całe 2 domy dalej.Nie mam nic do roboty,szafa nie dotarła,ciuchy są na hałdzie w najmniejszym pokoju. Musze jeszcze mleka naściagac troszke bo w weekend pierwszy raz po porodzie ide do szkoły ![]() Tz posiedzi z małą i zobaczy jak to jest tak na dłuzej ![]() ---------- Dopisano o 11:38 ---------- Poprzedni post napisano o 11:34 ---------- Cytat:
![]() Czytałam ze olej rycynowy źle sie z włosów spłukuje i lepiej go dodawac np. do jakiejs maski,odzywki.Albo w końcówki wmasowywac. A o kokosie są same dobre opinie-osobiscie nie testowałam. A wogole to nie kazdym włosom wszystko pasuje,trzeba testowac i tyle Kiedys siedziałam na włosowym wizażu nałogowo i dzieki temu uratowałam włosy po blondzie. ---------- Dopisano o 11:41 ---------- Poprzedni post napisano o 11:38 ---------- Ide na kawke.Bd pozniej żabki
|
|
#1667 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43422072]
Sama też lubię piec bardzo i mam nadzieję, że Artek będzie mi pomagał na swój dziecięcy sposób, zawsze o tym marzyłam, że kupię mojemu dziecku mini przyrządy kuchenne, mini fartuszek i będzie się bawić z mamą, choćby kuchnia miała wyglądać jak pobojowisko potem. Lubię piec ciasta z owocami, zwykły cukier zamieniam na brązowy, no mam nadzieję, że krzywda się mojemu dziecku dziać nie będzie. [/QUOTE] Ja jak była mała to u babci miałam mini deseczkę i mini wałek i zawsze z babcią robiłam pierogi, dostawałam trochę ciasta, trochę farszu i mąki. Zabawa była przednia pierogi nie koniecznie (do tej pory nie potrafię ich robić), ale bardzo miło wspominam te czasy. Mama do mnie mówi, że zabawy w kuchni u babci zaczęły się jak zaczęłam chodzić, ale początków oczywiście nie pamiętam. Lilce też zamierzam takie zabawy organizować ze mną, żebym potem miała w niej jakąś pomoc, a dziecko też będzie zadowolone, że może pomóc mamusi. A nie idź na tv i nie przeszkadzaj mamie
|
|
|
|
#1668 | ||||
|
Zakorzenienie
|
głosujemy
![]() Cytat:
)) ja to już zauważyłam u swojego dziecia, że nie robi nie robi,a potem z dnia na dzień nowa umiejętność. Więc teraz się nie martwię, jeśli czegoś jeszcze nie robi. Obserwuje tylko uważnieCytat:
ale uśmiechnięte ![]() Cytat:
Cytat:
też nie mam:P
|
|
#1669 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1670 |
|
Zadomowienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43421139]Sylwia ja Cię pytałam o szpital , bo jestem z okolic
![]() Sama rodziłam - a raczej moje dziecko uratowali lekarze z Ligoty Jak oceniasz szpital? Bo niestety "na zewnątrz" ginekologia w Sosnowcu ma fatalną opinię.[/QUOTE] Mam bardzo mieszane uczucia... Mój poród był ciężki i sama się dziwię, że udało się naturalnie. Oddział ginekologiczny jest nowy, wyremontowany i wizualnie wygląda super. Przed porodem leżałam na patologii - i to rzeczywiście była patologia ;/ Opieka taka, że pożal się Boże. Apogeum osiągnęła piguła, która po odejściu moich wód płodowych rozkazała mi się spakować. Przyszła po 5min i zdziwiona, że ja jeszcze się pakuje " Bierz te rzeczy i na porodówkę, bo ja już tracę cierpliwość" Nie wiem jak się nazywała bo gdybym wiedziała to wysmarowałabym taką skargę! Ja już obolała ciągnęłam wszystkie toboły za sobą a ona przodem, nawet mi drzwi nie otworzyła po drodze! A na porodówce już całkiem ok. Położna kontaktowa i o co ją nie poprosiłam to mi podała (znieczulenia, czopki, piłkę itd). Po 10 godzinach byłą zmiana i przyszła nowa położna, dzięki której urodziłam! Dodała mi wiary, że jednak uda się naturalnie! I udało się ![]() Po porodzie na sali nikt się mną nie interesował dopóki mój mąż nie "zagadał". Inaczej nie wyobrażam sobie przetrwać tych 3 dni i nocy... Później było ok, pielęgniarki doglądały i podawały środki przeciwbólowe. Tak więc jak tylko poród, prosto z marszu to ok. Jak wizyta na patologii - odradzam. Ogólne uczucia związane są też z bólem jaki przeżyłam, tym bardziej, że poród był wywoływany. Natomiast opieka medyczna przy porodzie bardzo dobra. Po każdym skurczu sprawdzali tętno, podali wszystkie możliwe środki przyśpieszające i przeciwbólowe, zwołali lekarzy żeby upewnić się w mojej sytuacji... O matko, minęło już 7 tygodni, a ja nadal przeżywam to jakby było wczoraj... Wszystkie wspomnienia wróciły! Persephone_ a co u Ciebie było nie tak, skoro piszesz że uratowali Twoje dziecko? |
|
|
|
#1671 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43422293]Mnie boli, leje się jak z kranu , a niby ciągle kp, ostatnio odciągam bardzo często z uwagi na kryzys... Ech kobiety jak zwykle poszkodowane w procesie ewolucji :P[/QUOTE]
A moja pierwsza po porodzie była krótsza i prawie przeszła niezauważona. Jedynie pierwsze 2 dni były dość obfite. Oby nic się w tej kwestii nie zmieniło. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 12:23 ---------- Poprzedni post napisano o 12:15 ---------- Słyszałam, że dla dziewczynek już nieco starszych fajną zabawką jest jakaś mini kuchnia. Już dwie mamy mi to mówiły. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1672 |
|
Zakorzenienie
|
Lilka leży w łóżeczku i myślę sobie, że za długo trwa ta piękna cisza
A ona liże sobie, jak lizaka nogę Emilki |
|
|
|
#1673 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Mam wtedy ubaw, ale w środku aż mi się ciepło robi, jak z miarki nic nie ubywa... Cytat:
![]() Po drugie - ja Artka chcę wychować tak, żeby potem dziewczyny na wizażu się na mnie nie skarżyły, że ich TŻ Artuś nie umie sobie zrobić kanapki. Więc mam nadzieję, że wytrwam w tym, że Artek będzie mi pomagał w kuchni, przy sprzątaniu, itd. Cytat:
![]() Pierwszą ciążę straciłam bardzo wysoko - w 30 tygodniu (mimo prywatnej opieki lekarskiej, kilku pobytów w -innym niż przy Artku - szpitalu, itd.). W drugiej po 30 tygodniu zaczęła się hiportofia, czyli dziecko nie rosło. Mój lekarz prowadzący olał temat sikiem prostym, poszłam do innego, który natychmiast zadecydował o moim pobycie na Ligocie. Leżałam 2 tygodnie przed porodem (czyli od 34 tc) w szpitalu, KTG wychodziły słabo, USG miałam często powtarzane i w końcu wyszły źle przepływy i zadecydowano o zakończeniu ciąży. Artuś w 35t6dc urodził się z wagą 1990 gramów, więc malutko (ale poza tym wszystko było dobrze, oddychał i jadł sam); sądzę, że gdybym w porę nie trafiła do tego szpitala, a lekarze w porę nie zareagowali, druga ciąża mogłaby skończyć się jak pierwsza. |
|||
|
|
|
#1674 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Jaskierka: wszystkiego co najlepsze z okazji urodzin!!
![]() Cytat:
Cytat:
a co do picia w nocy to ja sama siebie ie poznaje, to chyba przez to kp, bo ja raczej z tych małopijących wogóle a teraz wypijam naprawde bardzo duzo i widziałam zdjecia Małgosi i Alicji śliczne dziewczynki!! Cytat:
Cytat:
Cytat:
no i linomag podobno jakis zielony ![]() a co do mleka to moze juz 2-latkowi podam spróbuje przynajmniej smaczej kawki [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43422072]A co do żywienia później - hmmm... Na pewno będę się starała jak najmocniej, żeby Mały jadł zdrowo, my sami nie kupujemy chemicznych napojów ani zbyt wiele gazowanych (cola głównie jak mamy gości albo jak TŻ sobie robi drinka), słodyczy - owszem, jemy dość dużo, ale mam nadzieję, że uda nam się jakoś ograniczyć, obiady staram się robić w miarę zdrowe i mało tłuste, ale... wiem, że nie da się uniknąć niektórych rzeczy i nie będę prowadziła krucjaty przeciwko słodkościom (w ilościach oczywiście rozsądnych), już prędzej przeciwko składom na 3/4 etykiety i E-... w niezliczonej ilości. Np. już z dwojga złego wolałabym, żeby zjadł dwie kostki czekolady niż Danonka (a w zamian: jogurt naturalny, do którego sama wrzucę owoce). Sama też lubię piec bardzo i mam nadzieję, że Artek będzie mi pomagał na swój dziecięcy sposób, zawsze o tym marzyłam, że kupię mojemu dziecku mini przyrządy kuchenne, mini fartuszek i będzie się bawić z mamą, choćby kuchnia miała wyglądać jak pobojowisko potem. Lubię piec ciasta z owocami, zwykły cukier zamieniam na brązowy, no mam nadzieję, że krzywda się mojemu dziecku dziać nie będzie. Szczerze to większym priorytetem będzie dla mnie ruch mojego dziecka, bardzo bym nie chciała, żeby brał przykład z tatusia, który siedzi przed kompem 16 godzin na dobę, a potem umiera z bólu kręgosłupa.[/QUOTE] pieknie ujęłaś w słowa to co ja myśle o żywieniu tylko, ze ja nie umiem tak pięknie tego opisac i ja od najmłodszych lat pichciłam z mamą, jak chodziłąm do 4 klasy SP to upiekłam pierwszą samodzielna babke ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 13:01 ---------- Poprzedni post napisano o 12:56 ---------- Cytat:
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43423628]Artur też ze mną często gada, zamiast pić Mam wtedy ubaw, ale w środku aż mi się ciepło robi, jak z miarki nic nie ubywa... Ooo właśnie ![]() Po drugie - ja Artka chcę wychować tak, żeby potem dziewczyny na wizażu się na mnie nie skarżyły, że ich TŻ Artuś nie umie sobie zrobić kanapki. Więc mam nadzieję, że wytrwam w tym, że Artek będzie mi pomagał w kuchni, przy sprzątaniu, itd. W zasadzie to u mnie wszystko było nie tak ![]() Pierwszą ciążę straciłam bardzo wysoko - w 30 tygodniu (mimo prywatnej opieki lekarskiej, kilku pobytów w -innym niż przy Artku - szpitalu, itd.). W drugiej po 30 tygodniu zaczęła się hiportofia, czyli dziecko nie rosło. Mój lekarz prowadzący olał temat sikiem prostym, poszłam do innego, który natychmiast zadecydował o moim pobycie na Ligocie. Leżałam 2 tygodnie przed porodem (czyli od 34 tc) w szpitalu, KTG wychodziły słabo, USG miałam często powtarzane i w końcu wyszły źle przepływy i zadecydowano o zakończeniu ciąży. Artuś w 35t6dc urodził się z wagą 1990 gramów, więc malutko (ale poza tym wszystko było dobrze, oddychał i jadł sam); sądzę, że gdybym w porę nie trafiła do tego szpitala, a lekarze w porę nie zareagowali, druga ciąża mogłaby skończyć się jak pierwsza.[/QUOTE] ale to bylo minęło a my to szczesliwy watek wiec jakby mogło być inaczej
|
|||||||
|
|
|
#1675 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
nadrabiam ale dzisiaj nie mam weny bo mnie rozkłada przeziębienie, gardło mnie boli i ogólnie źle się czuję a mały marudzi i domaga się uwagi. byliśmy na kontroli i Łukaszek ma czyste gardełko I dostaliśmy dzisiaj zawieszkę z FP
|
|
#1676 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
U mnie dzisiaj nocka do bani...Justynka zasnela o 22:30 i do 7 rano 4 razy się budzila co do niej niepodobne Może cos brzuszek ja bolał bo jak ja karmiłam to tak jej jezdzilo i przelewalo się w brzuszku ze szok. Po 7 jak wstala wzielam ja do lozka nakarmić na lezaka. Zjadla wiec stwierdziłam ze trzeba pieluchę jej zmienić bo ta chyba z pol kg miała zdjelam pieluche zaczelam do niej gadac ona rozradowana na maksa zadarla w euforii nogi do góry i sruuuuuu mi na lozko także przeszłam z rana chrzest bojowy ze zmiana pościeli i praniem.Krostki niuni już prawie zeszly a ja wczoraj maly test zrobiłam - zalozylam jej na gole ciałko nie body tylko bluzeczke uprana w starym proszku i wieczorem szykując ja do kapieli zauwazylam podrazniona skore pod bluzeczka najbardziej na brzuszku wiec to chyba proszek do du.py. W niedziele chrzciny a ja totalnie ro.z☠☠☠ana emocjonalnie i zero organizacji. Miesiac temu umarla moja bliska ciocia na raka walczyla z nim 12 lat, miała odjęte obydwie piersi a on zasiedlil się w plucach teraz. A wczoraj do szpitala trafila druga ciocia w bardzo zaawansowanym stadium raka. Dzis miała pierwsza chemie bo jest zle. Straszne to wszystko. Obydwie ciocie to rodzone siostry mojej mamy. Tak się wystraszyłam ze z marszu do gina zadzwoniłam bo jeszcze nie bylam na wizycie po porodzie. Wieczorem ide do kościoła wyspowiadać się a jak ja tego nie lubie...
Mateuszek http://www.suwaczki.com/tickers/f2wliei39q7tb9tv.png Justynka http://www.suwaczki.com/tickers/f2wliei3ryek4edn.png Edytowane przez Katerine2 Czas edycji: 2013-10-25 o 13:57 |
|
|
|
|
#1677 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Elaine na dziąsełka mamy Calgel.[/QUOTE] U nas smoczek to zbawienie
|
|
#1678 |
|
Wtajemniczenie
|
A ja sie witam z pracy
![]() Jak wróciłam ze sklepu dostałam tel od szefa że w firmie będzie szkolenie z mojej działki i sie pyta czy chciałabym być. Pytanie ![]() Nie chce być w tyle jak wrócę. Tak więc w 2 godz ściągnęłam TZ do Mai, ciuchy makijaż włosy i wio do firmy. Normalnie adrenalina max
|
|
#1679 |
|
Wtajemniczenie
|
Michał był 2,5h na podwórku
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1680 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:40.

Jutro idę do pediatry
Przez to Lilka może nie być zainteresowana jedzeniem
daj znac jak urodzi i czy chłopczyk czy dziewuszka
dla Miska
Był tez strach ale staram sie wspominać te dobre chwile
moze potówki?

), bo tak mnie boli, a dziecko samo się nie ponosi... 

do sukienki na jutro na wesele i po upatrzone szpile. A na wesele jakos srednio mam ochote - cos mi sie dzieje.
12.06.2010![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)