|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
Pokaż wyniki sondy: Czy anonimowośc internetu może skłaniac do fantazjowania? | |||
Tak |
![]() ![]() ![]() ![]() |
79 | 87,78% |
Nie |
9 | 10,00% |
Nie mam wyrobionej opinii na ten temat. |
2 | 2,22% |
Głosujący: 90. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#31 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Fantazje na forum:)
Cytat:
![]() ![]() Edytowane przez lemoorka Czas edycji: 2007-05-13 o 11:23 Powód: Błąd |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Zakorzenienie
|
Gdy mi się chce pokłamać, to mi wizaż nie wierzy.
![]() ![]() Nie rozumiem czemu, skoro i tak właściwie najczęściej o sobie niczego nie piszę, a ino się ogólnie wymądrzam. ![]()
![]() |
![]() |
#33 |
Zakorzenienie
|
Niektorzy fantazjuja tez w realnym zyciu: jacy to sa oczytani, maja talent do jezykow, swietni z przedmiotow scislych, sa inteligentni i maja wielkie powodzenie u plci przeciwnej
![]() Ja nie wiem czy oni nie zdaja sobie sprawy, ze rzeczywistosc nie jest tak rozowa? czy to wpojone od dziecka przez rodzicow: "zosia jestes najladniejsza, najlepsza i najmadrzejsza. Dzieci inne sie z Ciebie smieja bo zazdroszcza". To nic, ze Zosia jest malym nierozgarnietym brzydkim kaczatkiem z krzywymi zebami i odstajacymi uszami. Ale wyrasta w przekonaniu, ze jest tytanem intelektu, piekna jak J.Lo i sie z tym obnosi.
![]() |
#34 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Coś/tam-coś/tam o sobie popisałaś ![]() Ale fakt-więcej się wymądrasz ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#35 |
Zadomowienie
|
Czy mi się zdaje czy tylko ja się przyznałam do fantazjowania?
![]() no pięknie.. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Zakorzenienie
|
Jak śmiałaś nie zaprzeczyć.
![]() Aaa, już kumam, na pewno właśnie zafantazjowałaś. ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#37 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tak naprawdę to lubimy jakiś tam obrazek (o ile ktoś ma avatar ![]() No i cechy charakteru wypływające z tych wypowiedzi. A nie możemy ich być pewni i tak w żaden sposób. Mi tam nie przeszkadza, że ktoś będzie Miss World - o ile bytność w świecie tej miss, jej obeznanie, pieniądze i kontakty nie będą zakłócać komunikacji ze zwykłą szaro-burą w porywach do brunatnej - mną ![]() A i tak (i nie próbujcie mi wmówić, że nie - bo nie uwierzę ![]() Siłą woli.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#38 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#39 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A ja mam już coś nieteges; jakąś odmianę wizazicy ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tylko... Jesli ktos już ma na koncie te 1000(przykładowo) czy więcej postów, to raczej cos tam juz o nim wiemy. Nie to, jakie ma oczy czy jest miss czy nie... Ale raczej wiemy (mniej wiecej) jakie ma poglądy... nawet jeśli kreuje sie na kogos (powiedzmy) tolerancyjnego do wypeku... a taki nie jest. To w takiej ilosci postów (predzej czy późnie) to wychodzi. Ze ta np. tolerancja trochę wybrakowana jest. Bo mnie chodzi nie o wyglad ale o poglądy... i myslenie. Predzej czy później wychodzi na jaw (najczęściej miedzy wierszami) jaki kto jest i co tak naprawdę mysli... Czy jest (w miarę) mądry czy tylko pozuje... czy ma cos do powiedzenia, czy tylko chce nam zaimponować a tak naprawde to cieniutko z mysleniem... Czy faktycznie wie o czym mówi czy cos sobie wymyslił i nam oczy mydli... Jasne, ze jestesmy tu bardziej idealni niż naprawdę ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#41 |
Konto usunięte
|
Tak sobie właśnie pomyślałam, że najszybciej w necie wyłazi na wierzch nasza udawana mądrość i skrywana skrzętnie głupota
![]() Luba - a czemu się do tortu nie przyznasz? ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#42 |
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;4342272]Tak sobie właśnie pomyślałam, że najszybciej w necie wyłazi na wierzch nasza udawana mądrość i skrywana skrzętnie głupota
![]() Luba - a czemu się do tortu nie przyznasz? ![]() ![]() Ja cały wykład a Ty zręcznie w jednym zdaniu to podsumowałaś... Wychodzi moja skrzetnie ukrywana głupota ![]() A z tortem to cóż... własnie poznałyscie moja skrzętnie ukrywana tajemnicę... lubie słodycze. ![]()
![]() |
#43 | |
Zakorzenienie
|
Jesli o jakiejś wizazicy mowa
![]() Ja kiedyś jak pisałam jednego ważnego maila to się podpisałam : Kamila Bxyz : jap : Dobrze, że się zorientowałam - bo prawie bym go tak wysłała ![]() Bluzgami nie rzucam ![]() ![]() ![]() I jak opowiadam to się czasem wczuwam. Czasem tak, że kiedy opowiadam jedną historię, potrafię zawrzeć w niej 5 kolejnych ![]() Cytat:
![]() Nie no. Stylu i poglądów to raczej udawać się nie da. To jest nierealne po prostu. Inteligencję mamy chyba jedną (kto ma ten ma - mi chyba ukradli ostatnio ![]() Ale to głupie by było (z całym szacunkiem ![]() Przecież to bez sensu. ![]() Wymądrzanie wymądrzaniem - ale nawet jak się chce, to chyba nie można być mądrzejszym niż się jest ? (chociaż można sobie wyrobić swój własny styl pisania - tak mi się wydaje ![]()
Tom Waits Edytowane przez rambo Czas edycji: 2007-05-13 o 12:48 Powód: a zacytuję sobie Lubę :D |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
Zakorzenienie
|
Eee; chciałabym wiedzieć, jak ktoś głupi może mądrego udawać.
![]() I jak się odróżnia pseudo-filozoficzny <no dobra, czasem ktoś na naprawdę meganiegramotnego okazuje się wyglądać ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#45 |
Zakorzenienie
|
Mi brakuje w smsach emotek; czasem daję te z gg.
![]() |
![]() |
#46 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trochę obycia, troche poczytac (no własnie: w internecie), trochę łatwości pisania (no, jakis talent trzeba miec ![]() Tylko to potem wychodzi bokiem. Bo nie wystarczy liznąć wiedzy... Trzeba zjesc cały tort, nie tylko kawałek ![]() Ide, już idę...
![]() |
![]() |
#47 |
Zakorzenienie
|
Luba jakiego tortu
![]() Tak na przyszlośc podziel się z nami smakoszami ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#48 | |
Zadomowienie
|
Niestety tak.
Cytat:
Dobrze powiedziane ![]() ![]()
"Kobiety są jak przekład: piękne nie są wierne, wierne nie są piękne." G.B.Shaw tu znajdował się podpis mojego ex-męża o treści: dokładnie, kochanie, dokładnie(znał moje hasło) więc...Tobie(skoro zgadzasz się z powyższym cyt.pana Shaw) pozostaje znaleźć sobie taką niepiękną!może Cię nie zdradzi |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 |
Wtajemniczenie
|
Mysle ze tak
![]() Niestety czesto ludzie tak robia.. Ja? Nie.. bo to bezsensu.. co mi to da? Nic..
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#50 |
Konto usunięte
|
No nie, coś tam jednak im daje - chwilę poczucia, że są lepsi. Taka tania forma psychoterapii
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#51 |
Zakorzenienie
|
Jasne, że anonimowość może przyczynić się do zabarwienia swojego realnego życia, wzbogacenia życiorysu o dodatkowe atuty.Można w ten sposob się dowartościować, poczuć lepszym a zarazem zabłysnąć interesującą osobowością.
Jak dla mnie wykorzystanie anonimowości właśnie w tym kierunku jest... żałosne.
![]() |
![]() |
#52 |
Zakorzenienie
|
A ja wam powiem, ze tak jak slodycze ogolnie kocham to tortow nie lubie
![]() ![]() I nie fantazjuje teraz ![]() ![]()
![]() |
#53 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#54 |
Zakorzenienie
|
Można nie lubic tortów, czemu nie.
![]() Ja lubię i faktycznie tort tutaj jest inny niż polskie torty... Mniej tłusty i ... nie, nie mozna opisac tortu. Trzeba spróbować ![]() Za to w Polsce sa duzo lepsze serniki. ![]() Ale jestem gapa. Wczoraj się naprodukowałam ale nie zagłosowałam. Poprawiam się, głupio tak "wymadrzac się" a głosu nie oddać ![]()
![]() |
#55 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zdecydowanie, ludzie fantazjują, bo chcą zwrócić na siebie uwagę. No cóż, moja wina, że moje życie jest nieciekawe: mąż mnie nie zdradza i nie bije, na brak pieniędzy też nie mogę narzekać... . Więc, kogo miałaby interesować taka zwyczajna osoba, co to nawet gdy potknie się na skórce od banana i nie zdąży nawet równowagi stracić, bo ktoś ją już z tyłu podtrzymać zdążył... . ![]()
![]() |
![]() |
#56 |
Konto usunięte
|
Anonimowość z pewnością stwarza możliwość fantazjowania, czy kreowania różnych historii.
Osobiście, nie jestem pewna, czy obserwuję forumowiczki na tyle, żeby pokusić się o stwierdzenie, czy fantazjują, czy też nie. Ja na Wizażu wbrew pozorom wcale nie czuję się anonimowo. Wypowiadam się w wątkach, które mnie interesują, w zgodzie z moim charakterem. Prywatnych tematów staram się nie poruszać. Jeżeli ktoś ma chęć dopowiadać coś sobie, jak dla mnie jego sprawa. Z tym, że rzeczywiście można "wpaść" na jakiejkolwiek drobnostce i wtedy daną osobę odbiera się już zupełnie inaczej. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#57 |
BAN stały
|
Fresiaku, bo za duży licznik masz, to nie wiesz...
![]() ![]() Ale przekomarzać się (nie odczytywać: ściemniać) z Calkiem Spoko uwielbiam ( ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Hultaj Czas edycji: 2008-01-30 o 18:28 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#58 |
Raczkowanie
|
Wydaje mi sie, ze anonimowosc internetu moze sklaniac do fantazjowania. I faktycznie ciezko ustalic czy ta osoba klamie/fantazjuje czy nie. Wg mnie na takie kolorowanie swojego zycia moga sobie pozwolic osoby z wyjatkowo dobra pamiecia, bo ja np. 'potrafie' klamac prosto z oczy (czy tez prosto w monitor
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#59 |
BAN stały
|
eee
a po czym to poznać, że ktoś ściemnia na necie?? ![]() bo ten tego... jakby tak poczytać moje posty mogłoby wyjść kilka nieścisłości ![]() chyba głównie z tego powodu, że nie umiem się zdecydować, czy chcę pisać o sobie wszystko czy pozostać tajemnicza ![]() a tak naprawdę to wiecie jestem gruba, stara, pracuję na kasie w pierdonce ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#60 |
Zakorzenienie
|
Oczywiście, że anonimowość skłania do fantazjowania.
Można się wtedy poczuć lepszym, podnieść sobie morale, żyć drugim życiem, mieć drugie ja, zawłaszcza jeśli wiąże się to z podziwem innych. Skoro wiele osób zmyśla w normalnym, codziennym, niewirtualnym życiu, to wymyślanie głupot w internecie chyba dla nich jest jeszcze bardziej 'korzystne'. Myślę, że są to osoby po prostu zakompleksione, rozpaczliwie chcące zwrócić uwagę na siebie... czasem, gdy zauważam, że takie kłamstwa są grubymi nićmi szyte to zaczyna mi się robić żal takich ośmieszających się delikwentów ![]() Ja jestem szczera zawsze, bez względu czy piszę w internecie czy obcuję z innymi ludźmi.. źle bym się czuła prowadząc takie podwójne życie, ciągły stres czy nie dam się zdemaskować ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:19.