|
|
#481 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 6
Cytat:
|
|
|
|
|
#482 |
|
Rozeznanie
|
ja wpadłam tylko na chwilkę żeby Wam powiedzieć że kilka dni mnie nie będzie, mąż ma wolne teraz i organizujemy mieszkanko pod dziecko. A no i dostałam dziś smsa z kliniki że przyspieszyli mi wizytę u lekarza...mam nadzieję że z wynikami moimi wszystko ok, wizytę mam we wtorek o 10 trzymajcie mocno kciuki. Dziwne to bo byłam tam niecałe 2 tygodnie temu...
|
#483 | ||
|
Gang Iren
|
Dziękuję dziewczyny za gratulacje
Cytat:
Cytat:
|
|
#484 | |||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
[QUOTE=Negrid;43421615] wczoraj byli u nas teściowie, zobaczyć meble bo nam przywieźli nowe i co... "ooo takie meble, krzywe jakieś, lepszych nie było..." ja nie wiem co z tymi ludźmi. Co gorsze za tydzień przyjeżdża ich córka z Niemiec ja nie wiem jak to przeżyję i teksty typu: "G... przyjeżdża macie być u nas na weekend i żebyście nie myśleli planować co innego!" bo przecież trzeba rozłożyć czerwony dywan (ironia)/QUOTE] No co za ludzie ![]() Cytat:
Bardzo dobrze że głośno poprosiłaś. Ludzi e wolą udawać że nie widzą bo liczą na brak asertywności. Ja też wiele razy głośno pytałam czy ktoś mógłby ustąpić mi miejsca. Cytat:
|
|||||
|
|
|
#485 |
|
Rozeznanie
|
Kamień z serca, że u Em my już ok
Szkoda tylko, że musiała przyjmować leki, które pewnie i na Dorotkę jakoś działają...
Edytowane przez kukurydzianaa Czas edycji: 2013-10-25 o 12:03 |
|
|
|
#486 |
|
Gang Iren
|
[1=830b3402b90be91bee3a8a4 ac8547146eb396896_6583840 e13f22;43422899]
Gosia a jak dzisiaj? Jak ruchy? U mnie wróciło do normy - czyli po 24 godzinach bezczucia/lekkiego czucia mała zaczęła normalnie się ruszać - i w nocy, i w dzień. Normalnie ulga ![]() [/QUOTE] Teraz spokojnie,ale od rana było dużo mocnych ruchów. Cieszę się,że u ciebie dobrze
|
#487 |
|
Zadomowienie
|
Czesc dziewczyny,
Emma kciukasy, wszystko bedzie dobrze, wrecz benissimo, Gosia, ja oprocz gratulacji i zyczen milosci i zgody chce przekazac moje wyrazy podziwu, trzeba miec charakter, 10 lat, no no
|
#488 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
nastrój to jedno a drugie - po prostu trzeba lubić ich specyficzny styl. Chociaż na dłuższą metę mogą męczyć.Lynchowka "Zagubiona autostrada" to jeden z moich naj naj naj ulubieńszych filmów co do Allena - widzę , że wieczorem była dyskusja o kolejkach, przepuszczaniu. Pisałam ostatnio, że mnie przepuścili. Ale chyba dlatego że byłam bez męża Zauważyłam właśnie, że jak jestem z nim to chyba ludzie wychodzą z założenia, że ma się kto mną zaopiekować i pomóc Gdy jestem sama to co innego Ale powiem szczerze, że przed ciążą często zdarzało się, że mężczyźni przepuszczali mnie pierwszą, przytrzymywali drzwi. iwantyou99 trzymam kciuki za małego! rezonans to będzie miał głowy? Cytat:
Cytat:
no właśnie chyba za długo stałam i na krzesełko też wchodziłam na chwilkę ale mąż mnie opierniczył Nie chciał mojej pomocy, ale już nie miałam sił patrzyć jak długo schodzi mu z tą szafą... a on nie chciał prosić mnie o pomoc i sama się uparłam. Później pomógł mój tata a ja tylko podawałam narzędzia, ustawiałam światło i analizowałam instrukcję Ale szafa i tak dalej nie złożona...![]() Cytat:
Cytat:
kolczyki piękne! Akkma gratuluję wyboru imienia! u mnie ciągle nie wiadomo ![]() senira666 gratuluję "100dniówki" Cytat:
![]() ![]() klask i: brawo!
|
||||||
|
|
|
#489 |
|
Zakorzenienie
|
Ufff, czyli u Emmy sytuacja opanowana
![]() Co do tego co mówili lekarze, to mi też powiedzieli, że dziecko swoimi ruchami stymuluje macicę i może wywołać skurcze i twardnienie. Dlatego lepiej oszczędzić dodatkowej stymulacji macicy od zewnątrz i nie głaskać, ugniatać brzucha, nie pukać do dziecka.
W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu Edytowane przez Hosenka* Czas edycji: 2013-10-25 o 12:08 |
|
|
|
#490 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
żeby dzieć się za bardzo nie spieszył
|
|||
|
|
|
#491 |
|
Zakorzenienie
|
Najważniejsze , ze u Em my wszystko się uciszyło i jest pod dobrą opieką .
Mnie jeszcze nikt nie przepuścił nie ustąpił miejsca . A brzuch mam pokaźny ostatnio byłam na mieście i musiałam sobie robić postoje bo mnie coś kuło w dole brzucha . Więc zatrzymywałam się łapałam się za brzuch i głęboko oddychała wszyscy patrzyli się na mnie jak na obcego nikt nie zapytał czy dobrze się czuję lub cokolwiek przystanąć zobaczyć czy jest ok Ja naprawdę cieszę się że mam samochód bo sądzę , ze w moim autobusie nikt by mi miejsca nie ustąpił W ogóle ostatnio jak byłam na glukozie w laboratorium była masa ludzi ja siedziałam i przyszedł starszy dziadek z dorosłym synem ale raczej chorym bo było widać po chłopaka , ze z nim coś nie tak . Czujecie , że nikt im nie ustąpił miejsca mimo , że siedziały baby w średnim wieku . To ja wstałam z tym bębenem moim wielkim i ustąpiłam miejsca a ludzie spojrzeli się na mnie jak na ufo , że czemu akurat im ustąpiłam miejsca
|
|
|
|
#492 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i Dorotka już duża panna kciuki za szybki powrót do domu Cytat:
|
||
|
|
|
#493 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
a najlepiej żeby flaszka to whisky byłą ![]() a dziękuje
|
|
|
#494 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#495 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
i powodzenia przy urządzaniu![]() Cytat:
Edytowane przez pilotka86 Czas edycji: 2013-10-25 o 12:15 |
||||
|
|
|
#496 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#497 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#498 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() I tak soie myślę, że jesteśmy fajną grupą wsparcia Mąż musiał nieco uspokajać ![]() I pytanie: czy na basen wypada iść w stroju dwuczęściowym czy jednak jedno? Zasłaniać brzuchol wielki czy eksponować? Niekoniecznie popływam, na bank potaplać się w wodzie ze starszakiem
|
|
|
#499 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale jak któraś ma "skłonności" do skurczy, twardnienia, to lepiej nawet nie pukać.Ja już przestałam nawet balsamować brzuch - smaruję delikatnie tylko jego boki. Jak będą rozstępy to trudno.
|
|
#500 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:19 ---------- Poprzedni post napisano o 12:18 ---------- Cytat:
![]() Kolczyki piękne
|
|
#501 |
|
Gang Iren
|
Dzięki jeszcze raz dziewczyny
Taaaa,mój małż z flaszki to na pewno się ucieszy. Tym bardziej,że Sylwester zapowiada mu się bezalkoholowy. W ogóle miesiąc przed terminem szlaban na picie
|
#502 |
|
Zakorzenienie
|
No wiadomo, ze jak popukam w brzuch to właśnie ze dwa razy i już mi na szczęście nie twardnieje .
Co do smarowania mnie mąż smaruje i też nie masuje , rozciera olejek na dłoniach i rach ciach boki i dół brzucha i po sprawie a wszystko zajmuję ok 20-30 s. |
|
|
|
#503 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#504 |
|
Zakorzenienie
|
W ogole ja to jestem zdania , że jak wychowamy dzieci tak będziemy mieli .
Mnie od zawsze uczono życzliwości . Całe życie ustępowałam miejsca w autobusach czy w kolejkach ( nawet ostatanio w tesco stara babka do mnie czy ją przepuszczę bo ona ma tylko kawę . Więc ustąpiłam ) . Mój brat tak samo . Ktoś nas poprosi o pomoc nie odmówimy . Chociaż ja już w życiu trochę się też przekonałam i czasem muszę dobrze się zastanowić bo zawsze miałam za dobre serce i byli ludzie co to wykorzystywali . Ale teraz pomagam z głową raczej. |
|
|
|
#505 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Lenka też mi w nocy coś przy żołądku majstrowała, aż się obudziłam ![]() ---------- Dopisano o 12:26 ---------- Poprzedni post napisano o 12:25 ---------- Cytat:
Teraz niech szybko do nas wracają
|
|
#506 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() a mało to wielkich brzucholi np męskich na basenie?? |
|
|
|
|
#507 |
|
Gang Iren
|
Przestało padać,więc zbieram się do sklepów.
Ależ się robię leniwa ostatnio,wiecie?
|
#509 |
|
Rozeznanie
|
Na podstawie wywiadu i badania. Na początku myślał, że ściemniam jak mu powiedziałam, że od niedużego wysiłku długotrwale twardnieje mi brzuch i że wyraźnie czuję skurcze całej macicy gdy jakiś czas jest miękka, nawet po 2 skurcze na godzinę. Generalnie mój brzuch reaguje na wszystko - na ruch, na moje chwilowe napinanie mięśni, na zmianę pozycji przy spaniu. No i jak wdrapałam się na fotel do badania, to sam widział co dzieje się z moim brzuchem. Ale nie panikował jeszcze, bo szyjka jest długa i zamknięta. Tyle, że podtrzymał decyzję lekarza prowadzącego o regularnym przyjmowaniu luteiny i nospy i zabronił jakiegokolwiek wysiłku (ale nie, na szczęście nie muszę leżeć).
Może na moim brzuchu widać wszystko tak wyraźnie, bo ja generalnie szczupła jestem i niewiele mam na nim tkanki tłuszczowej? [nawet pisząc tego posta, miałam wyraźny skurcz i taki "postawiony" brzuch] W sumie pocieszam się tym, że jak już przyjdzie czas rozwiązania, to moja macica będzie tak wyćwiczona, że będę miała stosunkowo lekki poród
|
|
#510 | ||
|
Raczkowanie
|
Wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy
Mój ma ten sam szlaban Wczoraj mu zapowiedziałam, że jak będzie pijany jak ja zacznę rodzić to wody mi odejdą po jego stronie łóżka a dziecko urodzę po jego stronie kanapy ![]() Cytat:
Ja uważam, że powinnaś iść w tym w czym Ci będzie wygodniej [1=830b3402b90be91bee3a8a4 ac8547146eb396896_6583840 e13f22;43423118]Wiesz to jest bardzo smutne... [/QUOTE] Ludzie naprawdę wstydu nie mają. Ostatnio postanowiłam, że następnym razem jak ktoś coś skomentuje na mój temat to w końcu się odgryzę, bo do tej pory zaciskałam zęby i nie odpowiadałam. Wychodzę z założenia, że jeśli nie masz nic pozytywnego do powiedzenia na czyjś temat to trzymaj język za zębami, po co komuś humor psuć swoim komentarzem? Niestety ludzie rzadko kiedy myślą podobnie do mnie. Cytat:
![]() ![]() ![]() Dobrze, że z Em mą lepiej!
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:24.

28.02.2011:ksiadz :
A Ty już masz jakis pomysł na prezent dla meża??

Ludzi e wolą udawać że nie widzą bo liczą na brak asertywności. Ja też wiele razy głośno pytałam czy ktoś mógłby ustąpić mi miejsca. 

Zauważyłam właśnie, że jak jestem z nim to chyba ludzie wychodzą z założenia, że ma się kto mną zaopiekować i pomóc
ale mąż mnie opierniczył
Nawet u niego na fotelu podczas badania zaliczyłam bardzo "niepokojący" skurcz....
żeby dzieć się za bardzo nie spieszył

Mąż musiał nieco uspokajać