|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4351 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XIX
Mnie też się w ciąży nie raz śniło krwawienie.
Ale dobre sny też miałam, z jednego pochodzi imię mojego Synka ![]() Mojemu TŻowi też się kiedyś Artek przyśnił, ale jako już nastolatek ![]() A ja siedzę i (przepraszam za wyrażenie) ku*wuję od rana, tak mnie brzuch boli z powodu @ :/ Już się nie mogę doczekać, aż zacznę brać tabletki, ból mniejszy, skóra ładniejsza, metabolizm uregulowany... A dziecka i tak nie planuję już, to niepotrzebne mi łagodniejsze metody antykoncepcji. Tylko kurcze dowiedziałam się, że wycofali Cilest :/ Mam nadzieję, że jest jakiś zamiennik, za który nie zapłacę fortuny. |
|
|
|
#4352 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XIX
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#4353 |
|
Konto usunięte
|
Iza
Zeberko mi dziadek robił mebelki dla lalek Cudne to były rzeczy...
|
|
|
|
#4354 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43422266]
Zeberko mi dziadek robił mebelki dla lalek Cudne to były rzeczy...[/QUOTE]ciągle myślę o pięknej drewnianej stajence betlejemskiej wymalowanej cudnie farbami, którą Tata dla nas - dzieci zrobił i pozwoliliśmy aby się zniszczyła... mam nadzieję, że Dzadek na przyszłe święta zrobi taką stajenkę dla wnusi sięgam pamięcią wstecz i stwierdzam, ze miałam wiele drewnianych zabawek robionych przez ojcaiza- ale ulga, nie? cudne to uczucie gdy się jest szczęśliwie po wizycie
JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ KASIA JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ TOSIA Edytowane przez zebrawpaski Czas edycji: 2013-10-25 o 11:29 |
|
|
|
#4355 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wspaniałe. Dziadek pewnie zrobi dla wnusi
|
|
|
|
|
#4356 |
|
Zadomowienie
|
Butter- wszystko przed Tobą!
Izka- super! Edytowane przez Kubek29 Czas edycji: 2013-10-25 o 11:32 |
|
|
|
#4357 |
|
Zakorzenienie
|
Butter- wiele szczęśliwych AM też długo czekało na takie wizyty,wierzę, że i Ty doczekasz
|
#4358 |
|
Zakorzenienie
|
Odnośnie snów:
mi się śniło krwawienie, że miałam wkładkę we krwi i w tym samym śnie, że w trakcie kąpieli wkładałam sobie truskawki, wiecie gdzie i w ten sam dzień faktycznie miałam krwawienie - odklejona kosmówka.Później też mi się śniło kilka razy, ale na śnie się kończyło. Dzieciaczek znowu sobie uciął dłuższą drzemkę i przez godzinę nic nie czułam, brzuch spokojny, nic nie widać, nawet woda ani słodkie nie pomagały, więc już schiza, a potem jak się rozhulał, brzuch mi chodził we wszystkie strony (nie wszystko czułam, ale widziałam) tak nie może przestać
|
#4359 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bedziesz miala tiny baby Ale pewnie wysoki bedzie po rodzicach ![]() Kubek, jak sie sprawdza wydolnosc łozyska?? I w ogole powiedzcie mi, co powinien zbadac dokladnie lekarz specjalista na polowkowym. Jakas lista jest? Bo u mnie blizniaki i musze ginia podszkolic hahah
Edytowane przez elizabarbara Czas edycji: 2013-10-25 o 12:07 |
|
|
|
|
#4360 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
może ja
|
|
|
|
|
#4361 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43422203]Mnie też się w ciąży nie raz śniło krwawienie.
Ale dobre sny też miałam, z jednego pochodzi imię mojego Synka ![]() Mojemu TŻowi też się kiedyś Artek przyśnił, ale jako już nastolatek ![]() A ja siedzę i (przepraszam za wyrażenie) ku*wuję od rana, tak mnie brzuch boli z powodu @ :/ Już się nie mogę doczekać, aż zacznę brać tabletki, ból mniejszy, skóra ładniejsza, metabolizm uregulowany... A dziecka i tak nie planuję już, to niepotrzebne mi łagodniejsze metody antykoncepcji. Tylko kurcze dowiedziałam się, że wycofali Cilest :/ Mam nadzieję, że jest jakiś zamiennik, za który nie zapłacę fortuny.[/QUOTE] Zbadaj sie kochana czy nie masz przypadkiem trombofilii, bo mnie lekarz ostrzegal ze przy tym schorzeniu nie mozna zadnych tabsow brac ---------- Dopisano o 12:09 ---------- Poprzedni post napisano o 12:08 ---------- Cytat:
Wszystko przed Toba Trzymam kciuki ![]() Kurde, juz bym chciala poczuc ruchy, bylabym spokojniesza :/ Edytowane przez elizabarbara Czas edycji: 2013-10-25 o 12:11 |
|
|
|
|
#4362 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dla Kasi!!!!!(nie wierzę, że Jakub ją chyba przebił )Cytat:
|
||
|
|
|
#4363 |
|
Zakorzenienie
|
Wszystko przed tobą
Mi gin sprawdzał przepływy i na tej podstawie ocenił wydolność. Już niedługo
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
#4364 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4365 |
|
Zakorzenienie
|
też tak myślałam. a potem doszło miliard nowych "problemów", że rusza się nieregularnie, bo na początku nie wszystko albo raczej niewiele czuć, że rusza się nie wtedy kiedy ja chcę go poczuć, że budzę się a on jeszcze śpi więc wpadam w panikę, że czekam wieczorem/w nocy do 12,1,2... bo nie zasnę jak nie poczuję, że się rusza, że żyje, itp, itd...
|
|
|
|
#4366 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki Dziewczyny
Eliza, pewnie już wkrótce poczujesz ruchy ![]() Hosenko, nie dziwię się, ze się martwisz... ale dobrze, że już się uspokoiłaś z ruchami! |
|
|
|
#4367 |
|
Zakorzenienie
|
Szczerze? Ja jestem naprawdę niewiele spokojniejsza
Wystarczy dłuższa przerwa, albo spokojniejsze ruchy i już się boję że coś jest nie tak.A ruchy już niedługo możesz poczuć - ja poczułam w 18 tygodniu, wtedy zaczęło się już pukanie co jakiś czas, wcześniej, od ok 13-14 tygodnia czułam przesuwanie się.
W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu Edytowane przez Hosenka* Czas edycji: 2013-10-25 o 12:21 |
|
|
|
#4368 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja też nie ![]() I zastanawiam się co musiałabym zobaczyć, żeby najbliższa wizyta była dla mnie szczęśliwa... Czy zobaczę już zarodek i serduszko? To będzie 6 tydzień i 4 dzień...
|
|
#4369 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja widziałam mniej więcej w tym samym czasie Nawet chyba 2-3 dni wcześniej.
|
|
#4370 |
|
Zadomowienie
|
Eliza- mierzy sie przepływy w tętnicach pepowinowych.
W duzo późniejszej ciąży, przy konkretnych wskazaniach, do oceny wdolnosci służy tez test oksytocynowy (OCT). Nie przywiązuje sie juz ponoc wagi do (stopni) dojrzalosci lozyska, tylko wlasnie kluczowa jest jego wydolność. A link do tego co powinno byc badane podczas polowkowego gdzies tu kiedys wrzucalam. Zaraz poszukam. Hosenka, teraz dzieci juz coraz dłuższe przerwy moga sobie robic. Moj ma juz rytm noworodka od dłuższego czasu To nie jest tak ze on w każdej godzinie bedzie dawał o sobie znać. A szkoda
Edytowane przez Kubek29 Czas edycji: 2013-10-25 o 12:48 |
|
|
|
#4371 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Myślę, że zarodek może być |
|
|
|
|
#4372 |
|
Zadomowienie
|
http://www.usgecho4d.pl/usg-rozwoju-...polowkowe.html
Blizniacze ruchy to musi byc jaaaaazda Ja czasami przy aktywności mojego wysiadam a pomnożyć to razy dwa
Edytowane przez Kubek29 Czas edycji: 2013-10-25 o 12:47 |
|
|
|
#4373 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja na razie jestem w 27 tyg, więc jeszcze czuję intensywnie, ale z drugiej strony dziecko ma na tyle miejsca, że nie każdy ruch czuję. W szpitalu miałam okazję się zważyć i w niedzielę (połowa 26 tyg) miałam 3 kg na plusie (4 tyg temu u gina było + 0,5 kg) , ale czuję, że szybko to nadrobię.
W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu Edytowane przez Hosenka* Czas edycji: 2013-10-25 o 12:49 |
|
|
|
|
#4374 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#4375 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to już chyba "lada moment" ![]() Cytat:
nie ma się do czego spieszyć ![]() Cytat:
a co to za apteka?
wymiana https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1270304 rękodzieło https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=882341 Moda - wspólne zakupy https://wizaz.pl/forum/forumdisplay.php?f=110 Przeczytaj to, zanim coś kupisz przez wizaż https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...56&postcount=1 |
|||
|
|
|
#4376 |
|
Zadomowienie
|
Hosenko
Dziwne co mowi Twoj gin Looknij na to http://www. forumginekologiczne .pl/txt/a,4087,0,aktywnosc-ruchowa-plodu-informacje-dla-pacjentki,box-art Link bez spacji przed i po 'forumginekologiczne'. "Początkowo ruchy płodu wykazują naprzemienne okresy aktywności i odpoczynku (cykle aktywności i odpoczynku lub rytmy ponaddobowe). Pod koniec drugiego trymestru obserwujemy zmiany w zachowaniu płodu polegające na wydłużeniu okresu odpoczynku." "w miarę rozwoju płodu obserwujemy pewną cykliczność ruchów płodu związana z porą dnia. Szczyt aktywności następuje późnym wieczorem i w nocy, najczęściej pomiędzy godziną 21:00 a 1:00. Ilość ruchów płodu stopniowo wzrasta od około 20-tego do 32-go tygodnia ciąży. Po 36 tygodniu ciąży aktywność maleje z powodu zbyt małej ilości wolnej przestrzeni w macicy i nie świadczy to o patologii o ile nie jest to zupełny brak ruchów." I tam dalej jest o liczeniu ruchów. Nigdy nie spotkałam sie z 10 podczas każdej godziny. Edytowane przez Kubek29 Czas edycji: 2013-10-25 o 13:14 |
|
|
|
#4377 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Bardzo mało przytyłaś.
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
||
|
|
|
#4378 |
|
Zakorzenienie
|
Najpierw schudłam 2 kg i długo wracałam do tej wagi, dopiero od ok 22 tyg zaczęłam wracać do wagi z początku ciąży, a potem ją przekraczać.
No to ja nie wiem sama W każdym razie moje ma jeszcze dużo miejsca i rusza się intensywnie w ciągu każdej godziny, ma może 1-2 przerwy około godzinne, a w nocy to nie wiem, bo śpię i nie wszystko czuję. Co do liczenia jeszcze, to gin mówił o wybraniu 3 godzin w ciągu dnia i wtedy obserwować. Moje jeszcze różnie się rusza, różnie ma przerwy, np. dzisiaj przerwa godzinna była między 10 a 11, a jednego dnia w szpitalu między 12 a 13. To samo wieczorem - jak przyszłam w niedzielę, to między 19 a 22 czułam w zasadzie co 5-10 minut i intensywnie się ruszał (pewnie odespał przez cały dzień, gdy ja się martwiłam), a już następnego dnia w tych godzinach było o wiele mniej ruchów i byly łagodniejsze.
W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu Edytowane przez Hosenka* Czas edycji: 2013-10-25 o 13:20 |
|
|
|
#4379 |
|
Zadomowienie
|
A w ogole za dwa tygodnie i dwa dni moje dziecko bedzie donoszone
Nie moge w to uwierzyc! I jak tylko sobie pomyśle to... To beczec mi sie chce! Bo serio, byl czas gdy wydawało mi sie to niemożliwe... Edytowane przez Kubek29 Czas edycji: 2013-10-25 o 13:22 |
|
|
|
#4380 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:58.

robionych przez ojca

i w ten sam dzień faktycznie miałam krwawienie - odklejona kosmówka.

dla Kasi!!!!!
Wystarczy dłuższa przerwa, albo spokojniejsze ruchy i już się boję że coś jest nie tak.