|
|
#511 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 6
Zrobiłam już obiad
![]() Teraz czekam na męża, obiecał ze dziś wróci szybciej i odbierze łóżeczko i materac....jest już ta godzina a go jeszcze nie ma i nawet nie odbiera telefonu
|
#512 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny jak w c&a jest darmowa dostawa do 3 listopada to wystarczy że zamówienie złoże do 3 listopada, czy przelew muszą dostać. Bo kase dostane dopiero 31 października więc jak zrobie przelew to wyjdzie dopiero w poniedziałek :/
---------- Dopisano o 12:59 ---------- Poprzedni post napisano o 12:53 ---------- Tak ogladam i padłam http://www.c-and-a.com/pl/pl/shop/pr...20Co./109060/1
|
|
|
|
#513 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#514 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
na moje pytanie czy aby na pewno dziecko nie wypadnie, bo ciągle mam takie wrażenie lekarz powiedział, że póki szyjka długa i zamknięta to nie ma niebezpieczeństwa, ale mam odpoczywać i leżeć popołudniami, nie przemęczać się no i przyjmować magnez an twardą macicę.spadam robić paciarę, do później |
|
|
|
|
#515 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:03 ---------- Poprzedni post napisano o 13:01 ---------- Cytat:
|
|
#516 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I taka prawda. Ale tez moja ciaza jest bezproblemowa pod względem skurczy/szyjki.
|
|
#517 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#518 |
|
Zadomowienie
|
Heh, wiem, ze to chamskie będzie ale my się z siostra za młodu śmialysmy ze starych babek idących do kościoła bo one wszystkie miały krzywe nogi "w pałąk". Niektórzy mówią na takie nogi jakby "na beczce je prostowali".
Śmialysmy się, ze to od "dawania za młodu" im się takie porobily a teraz biegają do kościoła odpokutowac ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#519 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#520 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#521 |
|
Zadomowienie
|
witajcie,
3 dni mnie nie było a tu tyle się dzieje. Starałam się nadrobić stary wątek i teraz nowy. Iwantyou99 i Em ma myślę o Was intensywnie, mam nadzieję że Dominik da sobie radę i będzie ładnie przybierał na wadze a Em ma wróci do domu i doczeka z brzuszkiem terminu porodu. Bardzo niepokojące są takie wieści, teraz co raz więcej takich zagrożonych ciąż. Na zajęciach SR jest nas 7 par z czego 4 nie mogą ćwiczyć ze względu na szyjkę macicy lub inne dolegliwości (w tym ja także się zaliczam). Wczoraj zwiedziliśmy oddział noworodkowy i porodówkę (nie jest super nowoczesna a sama sala porodowa to jak taka "biała rzeźnia" wygląda bo wszystko w starych kaflach, ale są w miarę nowe łóżka). Z listy rzeczy, które mamy mieć ze sobą do szpitala jestem zadowolona- nie trzeba ubranek, niedrapek (a wręcz namawiają do tego aby dziecko empirycznie poznawało od pierwszych chwil wszystko swoimi łapkami) i niepotrzebnych bajerów ale wczoraj jedna kobieta przyjechała do porodu to miała ogromną torbę i dwie reklamówki ze sobą:P Zdecydowałam z mężem, że chcę mieć ZZO i mam nadzieję, że tak właśnie będzie. Zastanawiam się nad wynajęciem położnej ale nie wiem czy to będzie potrzebne i czy nie szkoda $ Nadal brzuch twardnieje i mam czasem ukłucia w kroczu ale w środę wizyta to się dowiem co tam się dzieje. |
|
|
|
#522 |
|
Zadomowienie
|
Dziś czekałam na wizytę 2 godziny.. usiadła obok mnie pani koło 40 z widocznym brzuszkiem, kartą ciąży w ręce.. śmierdząca papierosami!!!!
W ciągu dwóch godzin.. wyszła min. raz zapalić. KATASTROFA! A mnie od jej "zapachu" rozbolała głowa i Apap nie chce pomóc ![]() Zuzanka waży już 1700 g Ułożona jest miednicowo. Jeszcze jest trochę czasu, może się przekręci. Em ma - nadal trzymam mooocno kciuki!! ![]() ![]() Oby Dorotka siedziała jak najdłużej ![]() Co do kolejek w sklepie, tydzień temu w weekend byłam w tesco w częstochowie. Strasznie pokłóciłam się z mężem. Ja chciałam ustawić się do kolejki pierwszeństwa, gdzie nie było ani kobiet w ciąży, ani o kulach, ani starszych... i zapytać czy ktoś jeszcze oprócz mnie jest w ciąży, bo kolejka prawie na pół sklepu. A on stwierdził, że nie będzie się z nikim kłócił. W rezultacie, ktoś zahaczył o mnie wózkiem, a on musiał zostawić rzeczy i odprowadzić mnie do samochodu ---------- Dopisano o 13:17 ---------- Poprzedni post napisano o 13:14 ---------- Gosia - śliczne kolczyki, mąż się postarał )
|
#523 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co z tymi naszymi dziećmi Emmy miednicowo, moj miednicowo, Twoja miednicowo
|
|
#524 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
gratuluje rocznicy Cytat:
![]() Cytat:
to jest naprawdę niefajne, całą ciąże martwimy się zamiast się cieszyć Cytat:
ciekawe co mi tż powie na to... |
||||
|
|
|
#525 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#526 | |
|
Raczkowanie
|
Niezły pomysł
spróbuje też u siebie zastosować, ciekawe co mój TŻ na to powie![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#527 | |||
|
BAN stały
|
Witam się i ja ale pędzicie....
Cytat:
Mój też ciągle powtarza żeby jak najwiecej leżec z naciskiem na slowa "na lewym boku" ![]() Cytat:
bo kolejki w sklepie jak diabli kasa pierwszeństwa ludzi jeszcze więcej każdy udaje że mnie nie widzi więc podeszłam na poczatek i pytam czy jest ktoś uprzywilejowany do pierwszenstwa bo to taka kasa a babki że nie więc ja do nich że ja jestem i w takim razie mogę przejśc przed nimi ich mina bezcenna bez słowa się cofnely a ja z moimi 3 rzeczami przeszłam na przód tż to się w sufit gapił a potem mi nagadał że wstydu narobiłam Cytat:
mnie tydzien tego Pani doktor straszyła że mam za malo wód że mały się nie obróci bo nie ma jak a dzis już elegancko ułożony glówką na dół Mój lekarz prowadzący porobil dziś dokładne pomiary USG i maly waży 1177 a nie 820 jak stwierdziła Pani na 4d a co do wód plodowych owszem mam malo ale wystarczająco mieszczą się w normie |
|||
|
|
|
#528 |
|
Zakorzenienie
|
Melduje się i ja, u nas wszystko w porządku, dzidzius kopie aż milo. Dwa tygodnie temu ważył 600 gram, także teraz będzie podbijal pewnie pod 800.
Nie mam na nic czasu, starszy syncio zaczyna chodzić także tylko jedną chwilę mam żeby odpocząć w ciągu dnia. Poza tym non stóp na nogach, jak nie spacery to zakupy, załatwianie spraw i gotowanie. Widziałam ze urodziło się pierwsze malenstwo, trzymam mocno kciuki za niego i za rodziców! Musi być dobrze, nie ma innej opcji! U mnie dopiero 26 tydzień się zaczął także młody ma jeszcze 8 tygodni na przyjęcie odpowiedniej pozycji ;-) Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#529 |
|
Przyczajenie
|
Witam!
I ja również się melduję![]() Termin porodu przewidywany jest na 28 stycznia, czyli jak pamiętam, mam tydzień 27 i 6dni albo już 28:P Na innym wątku mówiłam, że mam głupie przeczucie, że i ja urodzę wcześniej, ale do tej pory żadne fizyczne objawy na to nie wskazują;p Dodam jeszcze, że na 80% ma być córeczka, Julia, ale za każdym razem ma mocno ściśnięte nóżki, stąd ten brak pewności, moja gin mówi, że mało kiedy zdarza się żeby maluszek schował wszystko włącznie z workiem mosznowym kilka miesięcy z rzędu, ale nigdy nie wiadomo;p Dziś zaczęłam odczuwać ból kości miednicy, chyba zaczyna mi się poszerzać, strasznie dziwne uczucie. A jak tam Wasze bóle, i objawy? Wybaczcie ale strasznie ciężko jest narobić te wszystkie strony a czasu tak mało, jeśli przed chwilą o tym pisałyście to proszę o wyrozumiałość. Ja to w ogóle jestem strasznie roztargniona, potrafię włożyć lasagne do piekarnika wszystko włączyć i iść oglądać telewizje a tu się okazuje, że jej nawet z opakowania nie wyjęłam:P.. |
|
|
|
#530 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Przyszła do mnie wyprawkowa paka z allegro Cieszę się sama do siebie jak durna Chyba zaraz wykąpię się w Blankowej wanience, a tżtowi zacznę odciągać mleko z głowy laktatorem ![]() Dzisiaj ma przyjść jeszcze jedna paka Chyba nie wytrzymam takiej radości
|
|
|
#531 |
|
Raczkowanie
|
Melduje się w 32 tc i nowym wątku
|
|
|
|
#532 |
|
Rozeznanie
|
Miednicowo znaczy pośladkowo? To mój również, na każdym usg, a ostatnie w 24 tc.
|
|
#533 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Udusiłabym taką :/Cytat:
Cytat:
|
|
|
#534 |
|
Zadomowienie
|
Minimum raz, bo kręciła się strasznie. Wychodziła zadzwonić itd.
A jak przychodziła i cokolwiek powiedziała, to myślałam że z krzesła spadnę. Mój mąż pali, ale z daleka ode mnie, i cały czas gumy truskawkowe przy sobie nosi [ od mięty, smaku i zapachu w dalszym ciągu robi mi się nie dobrze :P] Akkma - a u kogo kupowałaś, cyknij foto ![]() Ja też w końcu muszę się za to zabrać, i za łóżeczko (chyba takie http://allegro.pl/najtaniej-biale-lo...603857553.html ) i za pościel.. Myślę też nad Koszem Mojżesza.
|
#536 |
|
Zadomowienie
|
Marrie od początku kompletowania wyprawki brałam już od: GR-AN, rodzyneczki, rafjolka i r_p77
Wszystkich bardzo polecam.Jak przyjdzie dzisiaj druga paczka to powyciągam wszystko i zrobię zdjęcie ![]() Fajne to łóżeczko! Też będę brała coś w tym stylu - białe i z szufladą
Edytowane przez Akkma Czas edycji: 2013-10-25 o 14:09 |
|
|
|
#537 |
|
Zadomowienie
|
Hej, witam się i ja w nowym wątku
![]() Witam wszystkie nowe mamusie, które do nas dołączyły. Widzę, że wciąż nas przybywa ![]() Jejku, doczytałam o Emmie i naprawdę zaczyna robić się gorąco. Dobrze, że sytuacja opanowana Niech Dorotka tak się nie spieszy.Iwantyou, dobrze, że Dominiś to taki silny chłopak, a z Ciebie dzielna mamuśka. Super, że wszystko jest na dobrej drodze Akkma, gratuluję wyboru imienia. Śliczne ![]() Nawiązując do tematu odnośnie ustępowania miejsca, mi też jeszcze nie zdarzyło się, aby ktoś to zrobił. Fakt, że nie jeżdżę komunikacją miejską, więc mam mało okazji, aby przekonać się o życzliwości innych. Zostają kolejki w sklepie, ale jeszcze nikt mi nie ustąpił miejsca
|
#538 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
Mój nie ma nic do gadania w tej sprawie. Nie pije często,ale znając życie pewnie jakby sobie wypił to akurat zaczęłabym rodzić. Od braku alkoholu jeszcze nikt nie umarł. Też lubię alkohol,więc skoro ja mogę nie pić tak długo,to on ten miesiąc też wytrzyma
|
|
#539 |
|
Wtajemniczenie
|
Byłam dziś na glukozie...bleee...wypici e jeszcze jakoś zniosłam, ale po 30 min zrobiło mi się ciemno przed oczami i wylądowałam na kozetce u pielęgniarek. Wieczorem będą wyniki, mam nadzieję, że będzie wszystko w porządku. Jak wróciłam do domu, to padłam spać i dopiero teraz wstałam.
|
|
#540 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
przed rozwiązaniem. Co do ustępowania to mnie wczoraj w sklepie pani z dzieckiem chciała przepuścić "bo pani na pewno jest ciężko". Akurat czekałam na męża bo biegał po sklepie więc podziekowalam ale ona znowu, że jak coś to poczeka ![]() Koniec końców wyszliśmy bez zakupów. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez The light Czas edycji: 2013-10-25 o 14:25 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:25.

16.06.2012

na moje pytanie czy aby na pewno dziecko nie wypadnie, bo ciągle mam takie wrażenie
lekarz powiedział, że póki szyjka długa i zamknięta to nie ma niebezpieczeństwa, ale mam odpoczywać i leżeć popołudniami, nie przemęczać się no i przyjmować magnez an twardą macicę.

Nawet u niego na fotelu podczas badania zaliczyłam bardzo "niepokojący" skurcz....