Mase faldek, dwa podbródki, brzuszek moj jest okraglutki. Mamy VII-VIII'13 cz.3 - Strona 57 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł kolejnego wątku!
Czas na zupę i banana - tak przynajmniej mówi mama. Mamy VII-VIII 2013 5 7,81%
Piąstka w buzi, nawet dwie, daj banana włożę też. Mamy VII-VIII 2013 6 9,38%
Marchew, jabłko i ziemniaki - poznajemy nowe smaki. Mamy VII-VIII 2013 20 31,25%
Chociaż mleko nadal lubię, to marchewki nie odmówię. Mamy VII-VIII 2013 7 10,94%
Jem już marchew i kartofla, a niedługo wsunę gofra. Mamy VII-VIII 2013 19 29,69%
Dziób rozgadany, bańki ze śliny, czas na ząbkowanie chłopcy i dziewczyny. Mamy VII-VIII 2013 5 7,81%
Nasze dzieci to gagatki, są gotowe do odsiadki. Mamy VII-VIII 2013 1 1,56%
Pierwszy ząbek, drugi leci, mamy nie śpią dzień juz trzeci. Mamy VII-VIII 2013 1 1,56%
Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-25, 13:50   #1681
strawberry162
Rozeznanie

Dot.: Mase faldek, dwa podbródki, brzuszek moj jest okraglutki. Mamy VII-VIII'13 cz.3

Cytat:
Napisane przez iwona335 Pokaż wiadomość
właśnie na ramieniu jak odbija czy wygina głowe do tyłu? u mnie tylko przez to rozpoznałam sama ze cośnie tak bo nigdy nie kłądła sie mi na ramie
Ale mnie wystraszyłaś teraz.

Wiesz co mała już praktycznie jak skończyła 1 miesiąc to nie kładła główki na ramieniu przy odbijaniu tylko sztywno ją trzymała chyba że spała to kładła się na ramie. Ale od ok 1,5 miesiąca przy odbijaniu albo przy trzymaniu na ramieniu jest wygięta w tył. Nie jakoś bardzo ale widać to. Nie opada na ramie tak jak na tych wszystkich rysunkach o odbijaniu.

W przyszły czwartek idziemy do neurologa i mam nadzieje że jakoś to zwalczymy.

Jakierka Wszystkiego najlepszego Kochana!!! Dużo zdrówka i pociechy z Malucha i tż

Upiekłam ciasto I nie zapomniałam o proszku do pieczenia bo to ciasto bez proszku

Aaa i chciałam się pochwalić że moje dziecko samo zasnęło dziś w łóżeczku Jak już widziałam że zasypia przy jedzeniu to szybko włożyłam ją do łóżeczka dałam smoczka włączyłam pozytywke (włączałam ją jak byłam w ciąży) którą uwielbia dałam misia który niby pachnie mamą i wyszłam. Dziecko zasnęło na 2 godziny, obudziła się o 13 pobawiła się zjadła i dalej śpi już 45 min;p W taki oto sposób opuszczamy dziś spacer

Perse a Ty będziesz robić coś z tym wyginaniem Artusia?

Zaraz postaram się Was nadrobić mam nadzieję ża Antonina mi pozwoli

---------- Dopisano o 14:50 ---------- Poprzedni post napisano o 14:46 ----------

To sobie już nie ponadrabiam, mała się obudziła z płaczem. Chyba coś jej się przyśniło Do później Słoneczka

Antonisia
strawberry162 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-25, 13:56   #1682
iwona335
Zakorzenienie

Dot.: Mase faldek, dwa podbródki, brzuszek moj jest okraglutki. Mamy VII-VIII'13 cz.3

Powie mi ktos którą ziajke polecała Oliath???

Co myslicie o szamponach do włosów- odkad natluszczam Zuzi ciemeniuche chodzi wiecznie tłusta i nei moge tego domyc rossmanowskim plynem
iwona335 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-25, 14:09   #1683
taribari
Zadomowienie

Wróciłam do żywych

Misiek na rehabilitacji był mega sweetaśny. Wpadła pani doktor i powiedziała że rozwija się idealnie wg swojego wieku korygowanego i wymaga tylko poprawek kosmetycznych. Kamień z serca

Z tego co nadrobiłam i zapamiętałam:

Surka- mój też czasem ryczy przez sen
Mela- smaruje Linomagiem kilka razy dziennie główkę, po kąpieli wyczesuję szczotką. Córki masz śliczne- możesz robić więcej
Oliath- pięknie Lilo trzyma główkę i prawidłowo rączki z przodu
Ktoś pytał o suche kolana- mój ma suche łokcie. Smaruje je linomagiem i jest poprawa.
Perse- ja też marzę o tym aby mały podłapał bakcyla kucharzenia. Już widzę jak razem pieczemy muffinki i ciasteczka Uwielbiam dekorować wypieki i teraz strasznie mi tego brakuje.

No i koniec nadrabiania bo larwa marudzi, że chce spać a nie może

I Love The Life I Live
I Live The Life I Love

taribari jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-25, 14:19   #1684
czerwony_balonik
Zadomowienie

Jakierka wszytskiego najlepszego

Surka mieliśmy tak przy skoku i po szczepieniach z tym płaczem przez sen.

Domcia ostatnio czytam twojego bloga, uważam że jest super bardzo ciekawie wszytsko opisujesz, podoba mi się twoje spojrzenie na świat,macieryństwo

Mela ja też tak sprawdzam temperaturę-mama mnie tak nauczyła,żeby ustami czółko sprawdzać i dopiero jak uważam,że za ciepłe to w ruch idzie termmetr. Śliczne zdjęcie dziewczynek,aż bije z nieg radość i szczeście

Czarownico może Antoś ma poprostu taki metabolizm? A co jest złego w zupach na kościach?

Karolajn a może brzuch to kwestia diastasis recti ? ja też mam wystający i dodatkowo grubnę ostatnio, czas się chyba wziąć za siebie.

Lachryma, Sam, Rocky skoro mowa o olejkach na włosy- czytałam ostatnio o olejku łopianowym-próbowałyście może? Zastanawiam się czy kupować.

Perse, Surka też zamierzam robić zabawy w gotowanie Gabi, a jak już będzie większa chcę ją nauczyć gotować-oczywiście jeśli też tego będzie chciała

Najdałam się ruskich pierogów i zaraz na spacer i na zakupy dzieciowe wybywam Piękna pogoda dziś. Miłęgo dnia wszystkim.
Stary 2013-10-25, 14:22   #1685
Ghia
Zadomowienie

GG do Ghia

Cześć
Jestem i żyję ... chyba. Nogi mi w kręgosłup włażą a nie tylko w samą doopę Strasznie mi ta kostka TŻ utrudnia życie. Jeszcze mój Antonio coraz częściej chce dokazywać, testować swoje struny głosowe a naszę bębenki w uszach najlepiej tak o 2-3 w nocy TŻ dziś rano musiał przejąć małego bo ja usnęłam już w tych krzykach i śpiewach za uchem. Próbował o kluach jeździć wózkiem po mieszkaniu widok bezcenny
Zajrzałam tylko żeby postawić soczki urodzinowe bo dziś Antoniusz kończy 4 miesiące !!!

Cytat:
Napisane przez Rockyyy Pokaż wiadomość
super
A mój Pies dalej smutny Był na dworze,wrócił.Dałam mu same mięso-puszke pieskową.Zjadł.Bez zadnych emocji.Nawet do mnie ogonem ani razu od rana nie pomachał....Zawsze go pytam czy samkowało i przychodził sie poprzytulac a tu nic.

Kurde az tak by miał doła i przezywał przeprowadzke
Hmm dziwna sprawa psy zazwczaj do ludzi się przyzwyczajają nie do miejsc. A sprawdź mu nosek pomacaj brzusio czy go coś nie boli zobacz uszka. Moja przezyła 4 przeprowadzki i raczej nie tęskniła za żadnym miejscem ważne że rodzinka w komplecie była, ale psy są różne

Jakierka sto lat Kochana, wszystkiego co najlepsze dla Ciebie i Twojej rodziny
Stary 2013-10-25, 14:23   #1686
ita83
Wtajemniczenie

hej ho - wczoraj zlozylam skarge na naszego landlorda i zgadnijcie kto do mnie przed chwila dzwonil i przepraszal i jutro doniesie brakujacy papier

DA SIE??? DA.....

a leo spal dwa razy:
od 10:40-11:00
i od 12:20-13:10
teraz padl 14:10
ciekawe ile pospi
Stary 2013-10-25, 14:26   #1687
madi82
Zakorzenienie

Jakierka sto lat, duzo sił i spełnenia marzeń

Margo..ja tez jeszcze nie dostalam@

Kurcze nie wiem co komu mialam pisac:/

Domciatko dobrze ze gawedzisz w nocy jest co czytac

a gdzie Neni jakos jej tu małooo???

i Roxi???

Czarowniczko a Ty bidulko daleu sama...wspolczucie.

Rocky biedny Kłapciatek przyzwyczai sie

28.07.2013r.
madi82 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-10-25, 14:36   #1688
iwona335
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez strawberry162 Pokaż wiadomość
Ale mnie wystraszyłaś teraz.

Wiesz co mała już praktycznie jak skończyła 1 miesiąc to nie kładła główki na ramieniu przy odbijaniu tylko sztywno ją trzymała chyba że spała to kładła się na ramie. Ale od ok 1,5 miesiąca przy odbijaniu albo przy trzymaniu na ramieniu jest wygięta w tył. Nie jakoś bardzo ale widać to. Nie opada na ramie tak jak na tych wszystkich rysunkach o odbijaniu.

W przyszły czwartek idziemy do neurologa i mam nadzieje że jakoś to zwalczymy.

Jakierka Wszystkiego najlepszego Kochana!!! Dużo zdrówka i pociechy z Malucha i tż

Upiekłam ciasto I nie zapomniałam o proszku do pieczenia bo to ciasto bez proszku

Aaa i chciałam się pochwalić że moje dziecko samo zasnęło dziś w łóżeczku Jak już widziałam że zasypia przy jedzeniu to szybko włożyłam ją do łóżeczka dałam smoczka włączyłam pozytywke (włączałam ją jak byłam w ciąży) którą uwielbia dałam misia który niby pachnie mamą i wyszłam. Dziecko zasnęło na 2 godziny, obudziła się o 13 pobawiła się zjadła i dalej śpi już 45 min;p W taki oto sposób opuszczamy dziś spacer

Perse a Ty będziesz robić coś z tym wyginaniem Artusia?

Zaraz postaram się Was nadrobić mam nadzieję ża Antonina mi pozwoli

---------- Dopisano o 14:50 ---------- Poprzedni post napisano o 14:46 ----------

To sobie już nie ponadrabiam, mała się obudziła z płaczem. Chyba coś jej się przyśniło Do później Słoneczka
eheh... ja nie chciałam Cie straszyć, broń Boże, po prostu pisze co działo sie z moją Zuzą. Myśle, ze mozesz juz ja nosic na kołyske, tzn w poziomie nie w pionie, i nogi zblizać do brzuszka,ramionka razem a nie że kazda rączka robi swoje. To trudne i moja Zuza sie do dzisiaj buntuje jak ja tak nosze ale trudno to dla jej dobra. I jeszcze podnosić nie za główkei pupke tylko ręka miedzy nogi, dziecko na boczeki w ten sposob, mozna znalezc filmiki Zawitkowskiego jak to robic. Ale mimo wszystko najważniejsze co powie neurolog.
Ja załuje ze dopiero w 11 tyg. miałam wizyte bo juz duzo wczesniej chociaż z tym nodzeniem i dzwiganiem dziecka mogłam jej tego nie nasilac.
Tylko sie nie stresuj bo ja juz mam wyrzuty, że Ci o tym pisałąm a to nie jest takie straszne jak sie nazywa.

Cytat:
Napisane przez Ghia Pokaż wiadomość
Cześć
Jestem i żyję ... chyba. Nogi mi w kręgosłup włażą a nie tylko w samą doopę Strasznie mi ta kostka TŻ utrudnia życie. Jeszcze mój Antonio coraz częściej chce dokazywać, testować swoje struny głosowe a naszę bębenki w uszach najlepiej tak o 2-3 w nocy TŻ dziś rano musiał przejąć małego bo ja usnęłam już w tych krzykach i śpiewach za uchem. Próbował o kluach jeździć wózkiem po mieszkaniu widok bezcenny
Zajrzałam tylko żeby postawić soczki urodzinowe bo dziś Antoniusz kończy 4 miesiące !!!

Hmm dziwna sprawa psy zazwczaj do ludzi się przyzwyczajają nie do miejsc. A sprawdź mu nosek pomacaj brzusio czy go coś nie boli zobacz uszka. Moja przezyła 4 przeprowadzki i raczej nie tęskniła za żadnym miejscem ważne że rodzinka w komplecie była, ale psy są różne

Czyzby Pan Skok was nawiedził??i brawa dla Antoniusza za sędziwy wiek

---------- Dopisano o 15:36 ---------- Poprzedni post napisano o 15:35 ----------

Cytat:
Napisane przez ita83 Pokaż wiadomość
hej ho - wczoraj zlozylam skarge na naszego landlorda i zgadnijcie kto do mnie przed chwila dzwonil i przepraszal i jutro doniesie brakujacy papier

DA SIE??? DA.....

a leo spal dwa razy:
ciekawe ile pospi
yyyy o co chodzi?? bo nie za bardzo wiem

---------- Dopisano o 15:36 ---------- Poprzedni post napisano o 15:36 ----------

Oliath jaką Ziajke używasz?????
Stary 2013-10-25, 14:43   #1689
surka
Zakorzenienie

My już po lekarzu, więc dostałyśmy antybiotyk oraz krople na z antybiotykiem na wargi sromowe bo ma czerwone i stąd podwyższone leukocyty w moczu. Ja mam wrażenie, że nigdy nie wyjdę z Lilką na prostą. Jedną rzezcz zaleczymy to wychodzi następna i tak w kółko Ja prawie co tydzień jestem z nią u jakiegoś lekarza
Chociaż to i tak nic w porównaniu do biednych Cynamonków

Cytat:
Powie mi ktos którą ziajke polecała Oliath???
Natłuszczająca emulsja do kąpieli od 1 dnia życia

Cytat:
Napisane przez czerwony_balonik Pokaż wiadomość
Najdałam się ruskich pierogów i zaraz na spacer i na zakupy dzieciowe wybywam Piękna pogoda dziś. Miłęgo dnia wszystkim.
Ja przed chwilą też wsuwałam ruskie

Cytat:

---------- Dopisano o 15:43 ---------- Poprzedni post napisano o 15:41 ----------

O taką
surka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-25, 14:45   #1690
iwona335
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez surka Pokaż wiadomość
My już po lekarzu, więc dostałyśmy antybiotyk oraz krople na z antybiotykiem na wargi sromowe bo ma czerwone i stąd podwyższone leukocyty w moczu. Ja mam wrażenie, że nigdy nie wyjdę z Lilką na prostą. Jedną rzezcz zaleczymy to wychodzi następna i tak w kółko Ja prawie co tydzień jestem z nią u jakiegoś lekarza

---------- Dopisano o 15:43 ---------- Poprzedni post napisano o 15:41 ----------

O taką
dziękuje
Stary 2013-10-25, 14:48   #1691
Agrafka86
Wtajemniczenie

Uzylam tego linomagu na i ciemieniucha poszła w las

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

09.07.2011 Żona

Agrafka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-25, 14:48   #1692
surka
Zakorzenienie

Dziewczyny, które zamawiały już kaszki holle na allegro, możecie polecić mi sprawdzonego sprzedawcę?
Stary 2013-10-25, 14:49   #1693
ita83
Wtajemniczenie

Cytat:
eh

---------- Dopisano o 15:36 ---------- Poprzedni post napisano o 15:36 ----------

nie wiesz o co chodzi bo nadrabialas po lebkach ech ty...
staram sie o dofinansowanie do wynajmu i mam pod gorke przez landlorda

ale zalatwilam sprawe
Stary 2013-10-25, 14:54   #1694
taribari
Zadomowienie

Ghia najlepszego dla Antoniusza!
Surka- no niestety tak to już jest z wcześniakami. My jak nie rehab. to jakieś inne kontrole cuda wianki. Lepiej teraz niż za późno. dla Lilki
Iwona- napisałaś wszystko to do czego my też się stosujemy i jest mega postęp. Na prawdę warto

I Love The Life I Live
I Live The Life I Love

Stary 2013-10-25, 15:02   #1695
iwona335
Zakorzenienie

kiedy dziecku mozna podac skromke z chleba czy wogole chleb???

---------- Dopisano o 16:02 ---------- Poprzedni post napisano o 16:00 ----------

Cytat:
nie wiesz o co chodzi bo nadrabialas po lebkach ech ty...
staram sie o dofinansowanie do wynajmu i mam pod gorke przez landlorda

ale zalatwilam sprawe
ja nadrabiam po lebkach?? osz Ty

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-10-25, 15:05   #1696
taribari
Zadomowienie

Cytat:
Jak już się na dobre wprowadzi gluten moim zdaniem.

---------- Dopisano o 16:05 ---------- Poprzedni post napisano o 16:02 ----------

Co myślicie o takim nawilżaczu powietrza?
http://allegro.pl/duzy-nawilzacz-pow...627036546.html

Pasowałby mi do wystroju, ale nie wiem na co się powinno patrzeć kupując taki sprzęt

I Love The Life I Live
I Live The Life I Love

Stary 2013-10-25, 15:06   #1697
malaczarnakejt
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć

dla Antonia!

Filipiśko

malaczarnakejt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-25, 15:07   #1698
iwona335
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez taribari Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 16:05 ---------- Poprzedni post napisano o 16:02 ----------

Pasowałby mi do wystroju, ale nie wiem na co się powinno patrzeć kupując taki sprzęt
a bo ostatnio teściowa mówiła, ze za 2 m-ce juz bedzie jesc skromki z chleba i troche mnie tym zaskoczyla bo nie miałam włąsnego zdania.
Ale pewnie ok 1 r.z, jak dziecko tez juz bedzie umiało przeżuwać na tyle zeby nie połknąć kawałka??
dobrze mysle??
Stary 2013-10-25, 15:11   #1699
strawberry162
Rozeznanie

Cytat:
Cześć

dla małego mężczyzny

Cytat:

DA SIE??? DA.....

a leo spal dwa razy:
ciekawe ile pospi
No io bardzo dobrze, czasem trzeba postraszyć żeby doprosić się czegoś co się nam należy

Cytat:
eheh... ja nie chciałam Cie straszyć, broń Boże, po prostu pisze co działo sie z moją Zuzą. Myśle, ze mozesz juz ja nosic na kołyske, tzn w poziomie nie w pionie, i nogi zblizać do brzuszka,ramionka razem a nie że kazda rączka robi swoje. To trudne i moja Zuza sie do dzisiaj buntuje jak ja tak nosze ale trudno to dla jej dobra. I jeszcze podnosić nie za główkei pupke tylko ręka miedzy nogi, dziecko na boczeki w ten sposob, mozna znalezc filmiki Zawitkowskiego jak to robic. Ale mimo wszystko najważniejsze co powie neurolog.
Ja załuje ze dopiero w 11 tyg. miałam wizyte bo juz duzo wczesniej chociaż z tym nodzeniem i dzwiganiem dziecka mogłam jej tego nie nasilac.
Tylko sie nie stresuj bo ja juz mam wyrzuty, że Ci o tym pisałąm a to nie jest takie straszne jak sie nazywa.

Czyzby Pan Skok was nawiedził??i brawa dla Antoniusza za sędziwy wiek

---------- Dopisano o 15:36 ---------- Poprzedni post napisano o 15:35 ----------

No wiem wiem. Powiem Ci że ja tak noszę i podnoszę małą ale nie zawsze Za to tż i jego mamie ciężko będzie się do tego stosować na pewno;/ Ale może jak tż usłyszy to od lekarza to będzie bardziej systematyczny Dobrze że to napięcie mięśniowe w taki w miare łatwy sposób można zniwelować.
Dziękuję za wskazówki A zawitkowskiego mam i książkę i płytę więc trzeba będzie to jeszcze raz przestudiować

Cytat:

O taką
Kurcze biedna Lilka, oby już się skończyły te choróbska

Surka to Ty pisałaś o bakteriach w kupce? U was to wyszło w posiewie czy badaniu ogólnym?
Bo maja miała jakieś 1,5 miesiąca temu robione badania i w ogólnym badaniu kupki też wyszły liczne bakterie ale w posiewie nic nie wyhodowali i pediatra kazała się tym nie przejmować i teraz się zastanawiam czy dobrze zrobiłam.

Cytat:

---------- Dopisano o 16:02 ---------- Poprzedni post napisano o 16:00 ----------

ja nadrabiam po lebkach?? osz Ty
Wiesz co mojej koleżanki siostra dawała swojej córce jak miała 4 miesiące ale nie wiem to tak się już powinno robić

Nie dam rady Was chyba nadrobić, teraz jedynie postaram się być na bieżąco. Wybaczcie

Pytanie do Mam podających krople espumisan maluchom

Jak często i ile kropelek podajecie? I dlaczego i czy pomaga?

Antonisia
Stary 2013-10-25, 15:13   #1700
surka
Zakorzenienie

Cytat:
dla małego mężczyzny

No io bardzo dobrze, czasem trzeba postraszyć żeby doprosić się czegoś co się nam należy

No wiem wiem. Powiem Ci że ja tak noszę i podnoszę małą ale nie zawsze Za to tż i jego mamie ciężko będzie się do tego stosować na pewno;/ Ale może jak tż usłyszy to od lekarza to będzie bardziej systematyczny Dobrze że to napięcie mięśniowe w taki w miare łatwy sposób można zniwelować.
Dziękuję za wskazówki A zawitkowskiego mam i książkę i płytę więc trzeba będzie to jeszcze raz przestudiować

Kurcze biedna Lilka, oby już się skończyły te choróbska

Surka to Ty pisałaś o bakteriach w kupce? U was to wyszło w posiewie czy badaniu ogólnym?
Bo maja miała jakieś 1,5 miesiąca temu robione badania i w ogólnym badaniu kupki też wyszły liczne bakterie ale w posiewie nic nie wyhodowali i pediatra kazała się tym nie przejmować i teraz się zastanawiam czy dobrze zrobiłam.

Wiesz co mojej koleżanki siostra dawała swojej córce jak miała 4 miesiące ale nie wiem to tak się już powinno robić

Nie dam rady Was chyba nadrobić, teraz jedynie postaram się być na bieżąco. Wybaczcie

Nam wyszły bakterie w posiewie.
Stary 2013-10-25, 15:16   #1701
strawberry162
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez taribari Pokaż wiadomość

My nie mamy nawilżacza ale tż pożyczył kiedyś od znajomych to jedyne co nawilżył to podłoge wkoło Była mokra kałuża.
U mnie najlepiej sprawdzas się mokry ręcznik na kaloryferze.

A moje dziecko znowu śpi

---------- Dopisano o 16:16 ---------- Poprzedni post napisano o 16:15 ----------

Cytat:
Nam wyszły bakterie w posiewie.
A no to mnie uspokoiłaś. A jak malutka? Leczycie ją jakoś? (jak odpowiadałaś to wybacz ale nie jestem na bieżąco)

Antonisia
Stary 2013-10-25, 15:20   #1702
taribari
Zadomowienie

Cytat:
a bo ostatnio teściowa mówiła, ze za 2 m-ce juz bedzie jesc skromki z chleba i troche mnie tym zaskoczyla bo nie miałam włąsnego zdania.
Ale pewnie ok 1 r.z, jak dziecko tez juz bedzie umiało przeżuwać na tyle zeby nie połknąć kawałka??
dobrze mysle??
No dokładnie! Jakby jakiś kawałek wpadł to by się mogła udławić.

Cytat:

Mój miał wykrytą bakterię i z posiewu nic nie wyhodowali więc dostawał taki ogólny antybiotyk. Powiedzieli że musiał to być beztlenowiec- tego się nie da wtedy wyhodować na szkiełku w labolatorium.

My nie braliśmy espumisanu tylko bobotic (ale ta sama substancja aktywna), gdy mały miał problemy z brzuszkiem i pierdziochami przez co się często wybudzał w nocy. Lekarka kazała dawać profilaktycznie przed każdym posiłkiem. To się nie wchłania z jelit do organizmu. Nam pomogło bardzo.

I Love The Life I Live
I Live The Life I Love

Stary 2013-10-25, 15:26   #1703
surka
Zakorzenienie

Cytat:
A no to mnie uspokoiłaś. A jak malutka? Leczycie ją jakoś? (jak odpowiadałaś to wybacz ale nie jestem na bieżąco)
Tak dostała antybiotyk, ale pierwszą dawkę podam jej wieczorem, bo jest co 12 h, a nie koniecznie chce mi się wstawać o 4 nad ranem
Stary 2013-10-25, 15:44   #1704
misiaczka555
Wtajemniczenie

No w końcu TZ wie co mam na codzień dzwoniłam dowiedzieć sie jak sobie radzą to ledwie TZ słyszałam

MAJA🍼

23.08.2013
misiaczka555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-25, 15:55   #1705
roxi1980
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madi82 Pokaż wiadomość
i Roxi???
jestem, jestem, ale jestem w tak głębokiej, czarnej d*pie, że nie mam czasu nadrobić, a co dopiero odpisać

Cytat:
Napisane przez Anulka_p Pokaż wiadomość
roxi- za konkursowe zgłoszenie. Uśmiałam się. Świetnie to napisałaś.
dziękuję, własna wena mnie powaliła

Cytat:
Napisane przez sylwia1986sz Pokaż wiadomość
Nic się nie martw! Moja Emi w 2 tygodniu miała sesję i skórka jej się łuszczyła na całym ciałku (przenoszona). Ale cyk-myk i zdjęcia bomba Wszystko się wyretuszuje !
cześć "rodaczko" - ja też z Sosnowca

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43421139]Sylwia ja Cię pytałam o szpital , bo jestem z okolic
Sama rodziłam - a raczej moje dziecko uratowali lekarze z Ligoty

Jak oceniasz szpital? Bo niestety "na zewnątrz" ginekologia w Sosnowcu ma fatalną opinię.[/QUOTE]

ja właśnie dlatego rodziłam na Ligocie - wystarczy mi jeden poród w Sosnowcu

Cytat:
Napisane przez eveewe Pokaż wiadomość
ja codziennie wchodze, odaje pod rzad 3 glosy i uciekam
też zagłosowałam (żeby nie było)

Cytat:
Napisane przez Margosia__ Pokaż wiadomość
Malinka za odsmoczkowanie Miałam nadzieję, ze do pół roku też mi się uda odsmoczkować (na razie szanse są), ale w tym momencie u nas to nie przejdzie... Bo Młody do zaśnięcia musi ssać, jak mu nie dam smoczka to ssie kciuk... z dwojga złego wolę smoczek

Ale jak zaśnie i smoczek mu wypadnie to go nie wybudza
ja tam nie odsmoczkowuję (póki co), jak dziecko ma silny odruch ssania, to przy ząbkowaniu to będzie jeden z niewielu działających "pomocników" - Norberta odsmoczkowałam jak miał 20 miesięcy i było ok

Cytat:
Napisane przez Margosia__ Pokaż wiadomość
To ja osobiście spytam kto jeszcze nie ma @?
JA, choć podejrzewam, że już niedługo

U nas pokrótce tak:
* Norbert ma obustronne zapalenie uszu, antybiotyk i zakaz chodzenia do przedszkola
* ja jeszcze sarkam, bo też byłam nieźle zapaprana
* mąż dziś lekko lepszy (wczoraj 39,5)
* Weronika trzyma się najlepiej z nas wszystkich
* malutka ładnie śpi, szczeglnie nocą - najczęściej zasypia po kąpieli i cycuszkach między 19 a 20, karmienie ok 2 i potem 6-7, zdecydowanie sięwysypiam
* jesteśmy na kp (dokarmiałam raz na dobe po wieczrnym karmieniu, ale po samobiczowaniu któregoś dnia zaczęłam odciągać między karmieniami porcję na wieczór - za cały dzień 60-100 ml - i obecnie już nie odciągam, cycuchy chyba zakumały ile nam trzeba)

Odezwę się jeszcze wieczorkiem jak mała pójdzie spać, bo dziś same jesteśmy, Norbert u moich rodziców, mąż ma nockę.

aaaaaaa, nie chce ktoś odkupić SabSimplex? Oryginalny, cały, przyjechał z Niemiec, mi nie potrzebny.

roxi1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-25, 15:56   #1706
Anulka_p
Zakorzenienie

My już po spacerku. Czas na zabawę. U nas dziś nie było kupy. W nocy i przez cały dzień nic. Nigdy nam się to jeszcze nie zdarzyło. Michaś kupkował codziennie minimum trzy razy.
09.07.2013 g. 4:55- Wreszcie jesteś- Michaś   
Anulka_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-25, 16:42   #1707
taribari
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez misiaczka555 Pokaż wiadomość
No w końcu TZ wie co mam na codzień dzwoniłam dowiedzieć sie jak sobie radzą to ledwie TZ słyszałam

I Love The Life I Live
I Live The Life I Love

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-10-25, 16:55   #1708
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

czerwony baloniku)) dziekuje

dziewczyny
jak już wiecie byliśmy na sesji, ale powiem Wam, że nie przypuzcałam, ze bedzie tak ciezko
cała spocona wyszłam od nich!!
Sara była marudna, płacząca i w ogóle nie wiem czy on jakies fotki z tego wybierze
kilka ujec chyba wyszlo, bo widzialam ze fotograf sie usmiechnał, ale tak to nie wiem(

no ale powiedzial, ze gdyby nie byl pewny ze nie ma materialu na 40 zdjec to by powiedzial i ze mam sie nie martwic, ze wyszło dobrze.
takze trzymam kciuki, aby cos wyszlo z tego calego fotografowania.

oczywiscie jak skonczylismy to Sara zaczela sie usmiechac i gugac super

domciatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-25, 16:57   #1709
Agrafka86
Wtajemniczenie

Misiaczka no i pewnie niech wie jak to jest. Ja mojego jutro zostawię i pojadę na polowanie do lumpkow

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

09.07.2011 Żona

Agrafka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-25, 17:05   #1710
taribari
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez domciatko Pokaż wiadomość
czerwony baloniku)) dziekuje

dziewczyny
jak już wiecie byliśmy na sesji, ale powiem Wam, że nie przypuzcałam, ze bedzie tak ciezko
cała spocona wyszłam od nich!!
Sara była marudna, płacząca i w ogóle nie wiem czy on jakies fotki z tego wybierze
kilka ujec chyba wyszlo, bo widzialam ze fotograf sie usmiechnał, ale tak to nie wiem(

no ale powiedzial, ze gdyby nie byl pewny ze nie ma materialu na 40 zdjec to by powiedzial i ze mam sie nie martwic, ze wyszło dobrze.
takze trzymam kciuki, aby cos wyszlo z tego calego fotografowania.

oczywiscie jak skonczylismy to Sara zaczela sie usmiechac i gugac super
Właśnie się zastanawiałam jak to fotografowie robią, że tak małe dzieci ich słuchają Na pewno jakieś perełki się znajdą Pochwal się potem . Ja właśnie szukam inspiracji na sesje domowe. Oczywiście robię kolejne kompromitujące foty Uwaga!

I Love The Life I Live
I Live The Life I Love

Edytowane przez taribari
Czas edycji: 2013-10-25 o 17:10
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości