|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#631 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 6
Cytat:
Lubię takie prezenty ![]() To i ja się pochwalę ![]() Wszystkie ubranka są u rodziców więc na razie same 'akcesoria'
Edytowane przez Akkma Czas edycji: 2013-10-25 o 17:49 |
|
|
|
|
#632 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
#633 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
I ładny masz brzuszek taki zgrabniutki i wysoko. A i ja mam ułożenie dziecka opis: zmienne, bo mój synek to taki ruchliwy jest że podczas jednego usg ma kilka pozycji iwantyou99 ale nie poddawaj się, często po cesarce przecież trzeba czekać aż laktacja się rozkręci. Ważne że serduszko dobrze i główka i w ogóle wszystko na jak najlepszej drodze! ![]() Wow ale kolekcja! A ja nie mam nic prawie! Edytowane przez souris5 Czas edycji: 2013-10-25 o 17:55 |
|
|
|
|
#634 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#635 |
|
Zadomowienie
|
Spokojnie, kompletowanie tego zajęło mi 3 wieczory więc masz czas
|
|
#636 |
|
Zakorzenienie
|
ja z akcesoriów mam termometr, szczotke do włosów i gruszkę do nosa
|
|
#637 |
|
Zakorzenienie
|
Kocham allegro
|
#638 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
ile tego jest ja też już trochę rzeczy mam ale nie aż tyle .Chociaż sprawdzałam listę i już dużo rzeczy mi nie brakuje |
|||
|
|
|
#639 |
|
Zakorzenienie
|
[1=d45d073d235b2c61bfba836 ad9283865b35be1e1_67da090 142ca2;43427301]
Biedne króliczki ![]() A bratową męża można podpiąć pod szwagierkę? [/QUOTE]ale jakie pyszne ![]() Bratowa męża jest dl Ciebie "nikim", po prostu bratowa męża, albo żona brata męża. Szwagierką jest siostra męża.
W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu Edytowane przez Hosenka* Czas edycji: 2013-10-25 o 18:03 |
|
|
|
#640 |
|
Wtajemniczenie
|
Akkma...no super rzeczy
Ja oprócz ubranek, nie mam nic.Co do TSH, to 3 tyg. temu miałam 1,12, a dzisiaj już wyszło 2,15. Mój lekarz twierdzi, że w ciąży powinno oscylować w okolicy 1. Jem właśnie obiadek...gyrosa...mniami
|
|
#641 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak mogłam zapomnieć
|
|
#642 |
|
Zadomowienie
|
Ja też!
![]() haha od czego jest allegro 2 kliknięcia i szczotka jest u Ciebie ![]() Siedzę jak durna u gapie się na tą moją stertę A brudny kibelek czeka
Edytowane przez Akkma Czas edycji: 2013-10-25 o 18:08 |
|
|
|
#643 |
|
Zakorzenienie
|
Szczotkę kupisz w pierwszym lepszym gospodarczym
|
|
#644 |
|
Konto usunięte
|
Hej. Wracam właśnie z USG oka i nie można było zrobić badania - olej którego użyto do przyklejenia siatkówki skutecznie przesłania wszystko co można zobaczyć. Lekarz nie może nawet stwierdzić czy nie dzieje się nic złego
Bardzo się zdziwił że olej nie był usunięty (doprowadził najprawdopodobniej do wielu późniejszych problemów) ale widocznie taka była decyzja lekarzy.Niemniej potwierdził że absolutnie nie powinnam rodzić siłami natury. Także jak nie dostanę wskazań ok swojej okulistki to umówię się do niego na wizytę. Sent from my GT-I9001 using Wizaz Forum mobile app |
|
|
|
#645 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Lubię wędzone ryby i wędliny, ale teraz nie jem. Cytat:
![]() Mi wszystkie koleżanki polecają tylko laktatory elektryczne, więc w ogóle są chyba wygodniejsze, niezależnie od laktacji
|
||
|
|
|
#646 |
|
Zadomowienie
|
iwantyou super, ze coraz lepsze wiesci od Was. Jeszcze chwilka i bedziecie razem w domku
![]() senira no niezla ta "paczuszka" ![]() akkma widze, ze udane zakupy, super. Aaaa no i gratuluje wyboru imienia, Blanka bardzo ladnie ![]() magnusia jak czujesz, ze bardzo Ci sie stawia brzuch to wez sobie no spe. Mnie gin mowil, ze jak mam twardy brzuch, albo jakos inaczej go czuje, to mozna nawet 2 na raz.b Edytowane przez Le La Czas edycji: 2013-10-25 o 18:22 |
|
|
|
#647 |
|
Zakorzenienie
|
[1=830b3402b90be91bee3a8a4 ac8547146eb396896_6583840 e13f22;43427793]Hej. Wracam właśnie z USG oka i nie można było zrobić badania - olej którego użyto do przyklejenia siatkówki skutecznie przesłania wszystko co można zobaczyć. Lekarz nie może nawet stwierdzić czy nie dzieje się nic złego
Bardzo się zdziwił że olej nie był usunięty (doprowadził najprawdopodobniej do wielu późniejszych problemów) ale widocznie taka była decyzja lekarzy.Niemniej potwierdził że absolutnie nie powinnam rodzić siłami natury. Także jak nie dostanę wskazań ok swojej okulistki to umówię się do niego na wizytę. Sent from my GT-I9001 using Wizaz Forum mobile app[/QUOTE] Dobrze, że masz opinię specjalisty |
|
|
|
#648 | ||
|
Rozeznanie
|
Dopadło mnie perwersyjne marzenie, żeby sobie poleżeć na brzuchu
pierwsze doby po porodzie śpię tylko i wyłącznie tak! Chyba, że cyce na to nie pozwolą... Cytat:
Ale Twoje prezenty szczerze mnie zaskoczyły. Ja doszłam do wniosku, że mojemu graczowi gry żadnej nie kupię nigdy w życiu, bo to dla nas gwóźdź do trumny. Póki co na każdą okazję uzupełniam jego garderobę, bo jemu szkoda kasy np na nowe gacie także dostaje ode mnie koszule, majciochy, polówki, jak mu się kończą to perfumki, kosmetyki, które lubi. Łakocie ulubione... drzucam gratis masaż np Następne w kolejce na prezenty są rzeczy, które podbiera ojcu, bo też mu szkoda na nie kasy np maszynka do włosów ;P Więc póki co naszczęście problemów z prezentami dla niego większych nie miałam. Zobaczymy jak to będzie szło z czasem U Was już 10 lat... no no no 40% mojego dotychczasowego życia...Cytat:
|
|
#649 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Taaaak, ze szkoły rodzenia
|
|
|
#650 |
|
Rozeznanie
|
Ha, wiem, bo dostałam takie same
jeszcze małą buteleczkę z aventu i chyba płyn do prania taką małą saszetkę na jeden raz :P
|
#651 | |||
|
Raczkowanie
|
Dobrywieczór
Mężul bawi się z córą wiec mam chwilkę na przeglądnięcie wątku.jaki brzuchol?bardzo ładny i kształtny brzuszek Cytat:
Cytat:
Fajnie jest mieć takie koleżankiCytat:
![]() Mam wrażenie,że ja nie mam prawie nic Dopatrzyłam się Paklanek.Muszę też zamówić ale wybiorę jakiś tańszy odpowiednik z allegro,przydatne gdy musimy wyrzucić pieluszkę np. u kogoś.Dziewczyny a kupowałyście już jakieś koszule do porodu i pobytu w szpitalu?Ja na razie zamówiłam taką brązową : http://allegro.pl/rozpinana-koszula-...590118050.html Mam jeszcze jedno pytanko: co kupujecie do wózka?No bo kombinezonik to wiadomo ale czym okryć?gruby kocyk? Rzuciło mi się w oczy coś takiego: http://allegro.pl/spiworek-koldra-ro...636793135.html co myślicie? Pozdrawiam
|
|
|
#652 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Spodobały mi się te brązowe buciki na dole po prawej - cudne! Ja też muszę się zabrać za kompletowanie wyprawki... Zrobiłam nawet listę w tym tygodniu <dumna z siebie> ![]() Cytat:
![]() [1=830b3402b90be91bee3a8a4 ac8547146eb396896_6583840 e13f22;43427793]Hej. Wracam właśnie z USG oka i nie można było zrobić badania - olej którego użyto do przyklejenia siatkówki skutecznie przesłania wszystko co można zobaczyć. Lekarz nie może nawet stwierdzić czy nie dzieje się nic złego Bardzo się zdziwił że olej nie był usunięty (doprowadził najprawdopodobniej do wielu późniejszych problemów) ale widocznie taka była decyzja lekarzy.[/QUOTE] Fajnie że masz opinię specjalisty, który przyznaje Ci rację. To już coś.
|
|
#653 |
|
Rozeznanie
|
Na szybko przejrzalam i ciesze sie bardzo ze z Em ma i Dorotka wszystko w porzadku!! Iwantyou czekam na Twoje wpisy zeby wiedziec jak sie maly rozwija. Niesamowita jest dzisiejsza medycyna
![]() Ja dalej nie moge odzyskac sil, jestesmy juz po slubie wiec chociaz jeden stres z glowy. Bylam u poloznej i mam cwiczyc z pilka (dzisiaj przyszla wiec juz zaczelam), poradzila mi tez zebym kupila takie pileczki z kolcami do masazu i jedna mam miec przy sobie, kiedy poczuje ze mi rece "wiedna" to mam je sobie pomacac, tz ma mi plecy nimi masowac. Slabe krazenie mam i dlatego tez omdlewam.. Nie wiem teraz jak z zelazem ale staram sie bardzo, mam nadzieje ze bedzie lepiej. Polozna mowi ze z dzidziusiem wszystko super i powinnam sie za siebie wziac bo mala wszystko ze mnie wyciaga i przez to brakuje mi sil.. Teraz troche wyleje moje zale na kolezanke.. Plec juz znamy to kazdy chce imie znac... Miala byc Amelka ale jakos mi nie pasowala, pomimo ze cale zycie planowalam to imie dla mojej corki.. Ostatnio wpadla mi do glowy Zosia i jakos tak pasuje mi jak mowie do brzuszka.. Jedna kolezanka stwierdzial ze leee co to za imie, zastanow sie, jest tyle ladnych imion.. Jak ktos kto nie zyje ze mna na codzien moze w ogole takie opinie wyglaszac? Ostatnio tez powiedzialam ze w poniedzialek mam rozmowe w szpitalu i ze chcialabym rodzic w wodzie jak bedzie taka mozliwosc, a ona na to ze ona czytala i to jest zle i niedobre i w ogole ale konkretnego powodu nie podala. Z tego co ja czytalam to jest raczej korzystne dla mamy i dziecka.. Czasem sie ciesze ze nie mam nikogo takiego przy sobie na codzien bo bym zglupiala, tym bardziej ze po wizycie u poloznej uswiadomilam sobie ile bzdur wbilam sobie do glowy Pisalyscie o ustepowaniu miejsca.. W de tez tego nie znaja, u mnie jest jeszcze ten problem ze ja slabne i czasem musze tylek posadzic a NIKT nie ustapi, mlodzi starzy no nikt po prostu! Raz w sklepie pan powiedzial ze mi sie but rozwiazal a ze zauwazyl moj dorodny brzuszek to chcial mi go zawiazac ale mi glupio bylo i podziekowalam
|
|
#654 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Też będę szukała tańszych odpowiedników Cytat:
Moja mama się śmieje, że akurat taką wielkość stopy Blanka będzie miała latem Także kapcie będą chyba tylko ozdobą
|
|
|
#655 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Sama uwielbiam brie i camembert i doszłam do wniosku, ze teraz kontrola jakości w firmach jest tak zaostrzona, ze nie dopusciliby sera z bakteria Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#656 |
|
Rozeznanie
|
Hej laski!!
Byłam w trakcie nadrabiania Was, gdy Tż wrócił z pracy i "zarządził" wypad do Ikei po materac, wanienke i moze jakieś mebelki dla dziecia!! Nie wiem co mu sie stało, bo zazwyczaj w piątki wieczorem to odpoczywamy po całym tygodniu pracy - zakupy to ostatnia rzecz na jaka Tż ma kiedykolwiek ochotę!! No i wlasnie jestesmy w drodze!! odezwę sie po powrocie - mam nadzieje ze bede sie miała czym pochwalić!!!
|
#657 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#658 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
http://allegro.pl/zapachowe-woreczki...631936921.html http://allegro.pl/pachnace-woreczki-...623125661.html Mam siostrę w Anglii wiec mam nadzieję,że mnie obdaruje heh
|
|
|
#659 | ||
|
Gang Iren
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() No ale wiesz z graniem mojego tz nie jest tak najgorzej,czasem ma modchyl,ze dlugo posiedzi,ale tak na codzien to nie. I tak glupio by bylo,on mi kolczyki,a ja mu gacie ![]() A dostalam jeszcze kwiaty i rafaello jak wrocil z pracy. Rafaello zjadlam jedno,bo reszte rozpracowaly dzieciaki ![]() Przykro mi,ze nie czujesz sie najlepiej. Co do kolezanki,to naprawde nie warto sie przejmowac! Zosia bardzo ladne imie,taki ponadczasowe.
|
|
#660 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Pomyślałam,że zrobię sobie takie zapiekanki- plasterki camemberta na bułce posypane ziołami - po obróbce cieplnej chyba powinno wybić te bakterie nawet jak są ![]() Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:04.

też piękne zakupy 

ile tego jest ja też już trochę rzeczy mam ale nie aż tyle .

Ja oprócz ubranek, nie mam nic.

Bardzo się zdziwił że olej nie był usunięty (doprowadził najprawdopodobniej do wielu późniejszych problemów) ale widocznie taka była decyzja lekarzy.