Co trzecia z nas zaręczona a resztę dziewczyn TŻci robią w balona PM 2016 cz.2 :) - Strona 53 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-25, 18:16   #1561
lolusl
Japońska rzepa

Dot.: Co trzecia z nas zaręczona a resztę dziewczyn TŻci robią w balona PM 2016 cz.2

Cytat:
Napisane przez smerfetk_a Pokaż wiadomość
Ja od 2 miesięcy walczę z Chodakowską więc możemy się motywować I nie martw się, szybko zrzucisz, ja mam tak roz... metabolizm, że nie chudnę, nieważne ile jem i ile ćwicze, wkurza mnie to na maxa Chociaż może mieć coś z tym wspólnego zrąbana waga która jak się zważę 3 razy to pokazuje różne wyniki... Jedyne co widzę to zmiany w cm i w lustrze, inaczej bym się załamała.
Ja chyba wrócę do Mel B.bo na chodakowską patrzeć nie mogę,jej koń na twarzy tak mnie rozprasza,że myślę tylko "Boooże nie chce byc taka jak ona"
W sumie to musze za diete sie wziąć...
Gets the same train every time.
’Cause his world is built ’round punctuality,
It never fails.
lolusl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-25, 18:25   #1562
gothka152
Zakorzenienie

GG do gothka152
Dot.: Co trzecia z nas zaręczona a resztę dziewczyn TŻci robią w balona PM 2016 cz.2

Ja z tżtem kłócimy się często i ostro Kiedyś rzucaliśmy kubkami, teraz mięsem
Ale gniewać się na siebie nie umiemy bo nie potrafimy bez siebie żyć
08. 08. 2020 r.
Tekla

15/2023
gothka152 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-25, 18:41   #1563
Karolllka7
Zakorzenienie

To ja odwrotnie. Kłócić się nie kłócę, ale gniewam się namiętnie i długo Jestem przykładem baby:
On: "Kochanie co się stało?"
Ja: "Nic."
On: "No przecież widzę, powiedz o co chodzi"
Ja: "O nic mi nie chodzi"
On: "To rozumiem, że wszystko w porządku?"
Ja: "Nie, nic nie jest w porządku i wybucham, potok słów, lawina tłumaczeń, co mi się nie podoba"

Najgorsze jest to, że on woli przegadać problem i zapomnieć, a ja przegadam problem i mogę się długo gniewać. Tzn. nie potrafię przechodzić tak szybko i łatwo z jednego nastroju (smutnego) w drugi (radosny). Dopóki nie przetrawię nic z tego

---------- Dopisano o 18:41 ---------- Poprzedni post napisano o 18:39 ----------

A i co do przytycia to przytyłam 4-5 kg i jestem taka zła na siebie. Mam okropnie wystający brzuch i rozmiar 40! Chcę znowu swoje 38
Mam zamiar ćwiczyć z Ewką i Mel. B.
Stary 2013-10-25, 18:57   #1564
smerfetk_a
Żona Gargamel

Cytat:
Napisane przez lolusl Pokaż wiadomość
Ja chyba wrócę do Mel B.bo na chodakowską patrzeć nie mogę,jej koń na twarzy tak mnie rozprasza,że myślę tylko "Boooże nie chce byc taka jak ona"
Też myślałam, że mnie będzie rozpraszać, ale na płytach nie wygląda tak źle, no i przez 90% czasu i tak nie patrzę tylko słucham I jest niesamowicie sympatyczna
swoją drogą to Mel B też piękna nie jest ^^

smerfetk_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-25, 19:07   #1565
turkusowapoziomka
ż o n a i d e a l n a

Cytat:
Wiesz,mi brakuje nie tyle pokrzyczenia,co jakichkolwiek emocji innych niż smutek.Bo mój jest smutny tylko jak ja krzyczę i nigdy nie zapyta co zrobić,jak rozwiązać,tylko "przyjmuje" to co mówię. A mnie szlag trafia i się nakręcam,bo to nie jest partnerska rozmowa ani nawet kłotnia tylko ja sobie gadam,a on nic.I to mnie do szału doprowadza. Np. moj nigdy mnie nie przytuli jak sie obraże na niego. NIGDY nie jest tak,że mnie dotnie,powie "nie kłóćmy się" . Wiem,że to ja się obrażam,ale inicjatywa ZAWSZE musi wyjść ode mnie.Nienawidzę tego,to jest w zasadzie jedyna rzecz,której nie umiem w nim zmienić,a okropnie mi przeszkadza i czasami naprawdę mam przez to niezłe akcje
Możemy motywować się nawzajem Codziennie będziemy zdawać raport

Dobrze
Właśnie mi chodziło o coś podobnego mój też nigdy nie powie co myśli ani nic konkretnego, ja wykrzycze powiem o co mi chodzi a on "no tak obraź się " albo "i co już wszystko? już jesteś obrażona?" i tym podobne, dlatego mi brakuje tego, że on nie potrafi tak jak ja, w kłótni powiedzieć o co mu chodzi, jakie ma argumenty przeciw, pokazać emocje, no być po prostu zdenerwowanym.

Cytat:
Ja tak samo, nie moge patrzec na jej twarz

Cytat:
Napisane przez Karolllka7 Pokaż wiadomość
To ja odwrotnie. Kłócić się nie kłócę, ale gniewam się namiętnie i długo Jestem przykładem baby:
On: "Kochanie co się stało?"
Ja: "Nic."
On: "No przecież widzę, powiedz o co chodzi"
Ja: "O nic mi nie chodzi"
On: "To rozumiem, że wszystko w porządku?"
Ja: "Nie, nic nie jest w porządku i wybucham, potok słów, lawina tłumaczeń, co mi się nie podoba"

Najgorsze jest to, że on woli przegadać problem i zapomnieć, a ja przegadam problem i mogę się długo gniewać. Tzn. nie potrafię przechodzić tak szybko i łatwo z jednego nastroju (smutnego) w drugi (radosny). Dopóki nie przetrawię nic z tego

---------- Dopisano o 18:41 ---------- Poprzedni post napisano o 18:39 ----------

A i co do przytycia to przytyłam 4-5 kg i jestem taka zła na siebie. Mam okropnie wystający brzuch i rozmiar 40! Chcę znowu swoje 38
Mam zamiar ćwiczyć z Ewką i Mel. B.
Ja właśnie tak mam, że mi przechodzi szybko złość, ja czasem za pół godziny najchętniej bym o tym zapomniała. Nie mówie, że zawsze tak jest bo czasem są takie sprawy które mnie męczą i też muszę to "przetrawić".
Ale na szczęście dawno nic takiego nie było i odpukać żeby nie było

Co do ćwiczeń to ja nie lubię, no tak juz mam. Muszę się naprawde zmotywować na diete i basen.

Robimy dziewczyny kółko wzajemnej motywacji

A teraz jadę do Tż

Edytowane przez turkusowapoziomka
Czas edycji: 2013-10-25 o 19:09
turkusowapoziomka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-25, 19:08   #1566
Karolllka7
Zakorzenienie

Dla mnie Mel B jest bardziej żywiołowa. Taka energiczna, a Ewka nudna strasznie, spać mi się chcę jak z nią ćwiczę
Stary 2013-10-25, 19:15   #1567
kognisia
PeEma

A ja polecam wszystkim ćwiczącym jogę

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2013-10-25, 19:20   #1568
Karolllka7
Zakorzenienie

Widzę się dziś z Tż
Stary 2013-10-25, 19:21   #1569
kognisia
PeEma

Cytat:
Napisane przez Karolllka7 Pokaż wiadomość
Widzę się dziś z Tż
A ja właśnie wracam z uczelni do domku, do mojego Tz <3

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2013-10-25, 19:36   #1570
seductivee
Zakorzenienie

Ja ćwiczyłam z różnymi trenerkami, ale najgorzej mi się ćwiczyło z Ewką. Pewnie przez te jej długie programy. Najlepiej ćwiczyło mi się z Mel i z Jillian
Ja ostatnio w ogóle nie mogę złapać motywacji na cokolwiek. Wiem, że muszę poćwiczyć, że będę się lepiej czuła, ale dalej siedzę na tyłku i nic nie robię

A z moim TŻ jest podobnie jak u lolusl. Ja tam szybko się wkurzam na wszystko i lubię pokrzyczeć. Ale jak ja zwracam mu uwagę na coś, albo zaczynam już się o coś pieklić, to on dalej robi to co robił do tej pory i się nie odzywa. Wcześniej dało się jeszcze jakoś porozmawiać, ale teraz nie próbuje załagodzić jakichś konfliktów tylko czeka aż mi przejdzie. A mnie takie milczenie jeszcze bardziej podsyca, bo wiem, że ja sobie pojęczę i to ja będę musiała jakoś zmienić temat A wolałabym żeby to on powiedział coś, aby mnie utwierdzić, że nie mówię do ściany

02.08.2008 - 12.11.2012 - 12.09.2015

seductivee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-25, 20:31   #1571
smerfetk_a
Żona Gargamel

http://www.pudelek.pl/artykul/60267/bloom_i_kerr_rozwodza_sie _po_3_latach/

no to chyba wszystkie moje ulubione pary się rozstały
(btw w Hollywood powinni mieć zakaz brania ślubów, większość ma mentalność gimnazjalisty jeśli chodzi o związki..)

Stary 2013-10-25, 20:50   #1572
kognisia
PeEma

Cytat:

(btw w Hollywood powinni mieć zakaz brania ślubów, większość ma mentalność gimnazjalisty jeśli chodzi o związki..)
Otóż to! Moją "idolką" pod tym względem jest Kim Kardashian:p

Sent from my GT-N7100 using Wizaz Forum mobile app
Stary 2013-10-25, 21:02   #1573
smerfetk_a
Żona Gargamel

Cytat:
Napisane przez kognisia Pokaż wiadomość
Otóż to! Moją "idolką" pod tym względem jest Kim Kardashian:p

Sent from my GT-N7100 using Wizaz Forum mobile app
weśśś
ciekawe ile następne małżeństwo przetrwa

Stary 2013-10-25, 21:17   #1574
seductivee
Zakorzenienie

Cytat:

Dokładnie!

Moją ulubioną parą jest Angelina Jolie i Brad Pitt Oni rozważnie podeszli do tematu

02.08.2008 - 12.11.2012 - 12.09.2015

seductivee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-25, 21:39   #1575
deksterowa
Zakorzenienie

Nie bardzo się interesuje związkami w Hollywood ale Miranda jest śliczna

Wzięliśmy ślub 26-09-2015

Lipcowa mama 2016
deksterowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-25, 22:11   #1576
white_bear
Pani żona :)

Jejku jestem taka zmęczona a nie mogę zasnąć

Ją też ostatnio przytylam
Na zawsze MY

white_bear jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-25, 22:35   #1577
lolusl
Japońska rzepa

Cytat:
Też myślałam, że mnie będzie rozpraszać, ale na płytach nie wygląda tak źle, no i przez 90% czasu i tak nie patrzę tylko słucham I jest niesamowicie sympatyczna
swoją drogą to Mel B też piękna nie jest ^^
Ale Mel B jest sympatyczna,a Chodakowską mam ochotę kopnąć z półobrotu w twarz za jej udawany spokój i "już po krzyku" i za jej końską szczękę i za to,że mysli że jest ładna

A co do Mirandy,to wg mnie jest najpiękniejszą kobietą z szoł biznesu a z Bloomem tworzyli urocza parę
It never fails.
Stary 2013-10-25, 22:48   #1578
smerfetk_a
Żona Gargamel

Cytat:
Ale Mel B jest sympatyczna,a Chodakowską mam ochotę kopnąć z półobrotu w twarz za jej udawany spokój i "już po krzyku" i za jej końską szczękę i za to,że mysli że jest ładna

A co do Mirandy,to wg mnie jest najpiękniejszą kobietą z szoł biznesu a z Bloomem tworzyli urocza parę
No to kwestia postrzegania, dla mnie jest super sympatyczna, lubię jak gada podczas treningu Nie sądze żeby myślała, że jest ładna, wydaje mi się osobą, która raczej ma to gdzieś... No i nie jej wina, że ma taką twarz, trochę chamskie podejście

Stary 2013-10-25, 22:54   #1579
lolusl
Japońska rzepa

Cytat:
No to kwestia postrzegania, dla mnie jest super sympatyczna, lubię jak gada podczas treningu Nie sądze żeby myślała, że jest ładna, wydaje mi się osobą, która raczej ma to gdzieś... No i nie jej wina, że ma taką twarz, trochę chamskie podejście
Chamskie jak chamskie, może i tak,nikt nie powiedział,że jestem miła W każdym razie nie lubię obłudy,jak ktoś najpierw udaje,że nie zależy mu na sławie,po czym okładka w Vivie i chęć zrobienia ślubu na pokazie mody. Jakby chciała być taką "dziewczyną z sąsiedztwa" to by nie została twarzą La Manii. Dla mnie wygląda na zarozumiałą i dość prymitywną osobę,dlatego się z niej naśmiewam. Jednocześnie zdaję sobie sprawę,że w sumie mój pogląd na nią najwyższych lotów nie jest,ale trudno,grzeszki się zdarzają Według mnie jest jedną z najbardziej irytujących osób które są na topie,przewyższa nawet Siwiec.
It never fails.
Stary 2013-10-25, 22:59   #1580
smerfetk_a
Żona Gargamel

Cytat:
Chamskie jak chamskie, może i tak,nikt nie powiedział,że jestem miła W każdym razie nie lubię obłudy,jak ktoś najpierw udaje,że nie zależy mu na sławie,po czym okładka w Vivie i chęć zrobienia ślubu na pokazie mody. Jakby chciała być taką "dziewczyną z sąsiedztwa" to by nie została twarzą La Manii. Dla mnie wygląda na zarozumiałą i dość prymitywną osobę,dlatego się z niej naśmiewam. Jednocześnie zdaję sobie sprawę,że w sumie mój pogląd na nią najwyższych lotów nie jest,ale trudno,grzeszki się zdarzają Według mnie jest jedną z najbardziej irytujących osób które są na topie,przewyższa nawet Siwiec.
o nie, Siwiec przebija wszystko! Najchętniej bym ją w kosmos wysłała...
Mi tam wisi jej gwiazdorstwo, życie prywatne itd, cenię ją za to, że pierwszy raz ćwiczę z kimś dłużej niż 2 razy i że mi się chce

Stary 2013-10-25, 23:03   #1581
lolusl
Japońska rzepa

Cytat:
o nie, Siwiec przebija wszystko! Najchętniej bym ją w kosmos wysłała...
Mi tam wisi jej gwiazdorstwo, życie prywatne itd, cenię ją za to, że pierwszy raz ćwiczę z kimś dłużej niż 2 razy i że mi się chce
No mi się właśnie nie chcę,dlatego zdecydowanie jej nie cenię
A co do Siwiec to ona ma cycki jak oczy z zezem - jeden na maroko,drugi na bangladesz

Juz jutro będę spać w naszym mieszkanku z tżtem! Ale nie wiem jak ja wytrzymam w domu rodzinnym przez te 2 miesiące po powrocie. To chyba będzie niewykonalne,chce mi sie płakać jak o tym pomyśle
It never fails.
Stary 2013-10-26, 08:11   #1582
eM_Ka_
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez turkusowapoziomka Pokaż wiadomość
Właśnie mi chodziło o coś podobnego mój też nigdy nie powie co myśli ani nic konkretnego, ja wykrzycze powiem o co mi chodzi a on "no tak obraź się " albo "i co już wszystko? już jesteś obrażona?" i tym podobne, dlatego mi brakuje tego, że on nie potrafi tak jak ja, w kłótni powiedzieć o co mu chodzi, jakie ma argumenty przeciw, pokazać emocje, no być po prostu zdenerwowanym.

Ja tak samo, nie moge patrzec na jej twarz

Ja właśnie tak mam, że mi przechodzi szybko złość, ja czasem za pół godziny najchętniej bym o tym zapomniała. Nie mówie, że zawsze tak jest bo czasem są takie sprawy które mnie męczą i też muszę to "przetrawić".
Ale na szczęście dawno nic takiego nie było i odpukać żeby nie było

Co do ćwiczeń to ja nie lubię, no tak juz mam. Muszę się naprawde zmotywować na diete i basen.

Robimy dziewczyny kółko wzajemnej motywacji

Wybaczcie, że nie nadrabiam, ale pisałam prace inż i kompletnie mi sie nie chce tylu stron teraz czytać :P Skomentuje za to to co pisałyście na tej stronie.

Odnośnie Chodakowskiej: ćwiczyłam 2 miesiące, codziennie - skalpel. Dosyć fajne efekty miałam, ale nogi mi sie rozrosły jak u atlety :| przestałam, bo uznałam że wole mieć troche tłuszczyku nić nogi jak grecki bóg. Później próbowałam do niej wrócić, ale... nie umiałam na nią patrzeć zaczął mnie irytować ten jej spokój, przysypiałam na treningach, a później jeszcze pogadałam z koleżanką, która jest trenerką i okazało się, że ona na swoim fitnesie wykonuje te same ćwiczenia co Chodakowska tyle, że prowadzi ten fitness prawie 10 lat :|

Co do kłótni w związku, jestem bardzo wybuchowa, pyskata i wredna i jak coś mi nie leży to po prostu sie wydzieram :P mój S tego nie znosi, bo potrafie wywołać kłótnie o byle co, byle tylko się pokłócić. Za to sie nie obrażam, wole sie pobić niż nie odzywać choć chwilowo się do eSa nie odzywam bo mnie wkurzył i mam go dość.

Co do motywacji w diecie itd :P nosiłam rozmiar 42/44 i powiedziałam dość. Zaczęłam zdrowo jeść, 5 razy dziennie i 2 razy w tygodniu chodze na zumbe. Dzięki temu obecnie nosze rozmiar 34/36 nie trzeba się wcale katować ćwiczeniami, do zrzucenia 4/5 kg wystarczy w odpowiedni sposób przez miesiąc dobierać posiłki i waga sama poleci Obecnie koleżankom układam różne jadłospisy i są zadowolone
eM_Ka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-26, 08:51   #1583
smerfetk_a
Żona Gargamel

Cytat:
Napisane przez eM_Ka_ Pokaż wiadomość
Wybaczcie, że nie nadrabiam, ale pisałam prace inż i kompletnie mi sie nie chce tylu stron teraz czytać :P Skomentuje za to to co pisałyście na tej stronie.

Odnośnie Chodakowskiej: ćwiczyłam 2 miesiące, codziennie - skalpel. Dosyć fajne efekty miałam, ale nogi mi sie rozrosły jak u atlety :| przestałam, bo uznałam że wole mieć troche tłuszczyku nić nogi jak grecki bóg. Później próbowałam do niej wrócić, ale... nie umiałam na nią patrzeć zaczął mnie irytować ten jej spokój, przysypiałam na treningach, a później jeszcze pogadałam z koleżanką, która jest trenerką i okazało się, że ona na swoim fitnesie wykonuje te same ćwiczenia co Chodakowska tyle, że prowadzi ten fitness prawie 10 lat :|

Co do kłótni w związku, jestem bardzo wybuchowa, pyskata i wredna i jak coś mi nie leży to po prostu sie wydzieram :P mój S tego nie znosi, bo potrafie wywołać kłótnie o byle co, byle tylko się pokłócić. Za to sie nie obrażam, wole sie pobić niż nie odzywać choć chwilowo się do eSa nie odzywam bo mnie wkurzył i mam go dość.

Co do motywacji w diecie itd :P nosiłam rozmiar 42/44 i powiedziałam dość. Zaczęłam zdrowo jeść, 5 razy dziennie i 2 razy w tygodniu chodze na zumbe. Dzięki temu obecnie nosze rozmiar 34/36 nie trzeba się wcale katować ćwiczeniami, do zrzucenia 4/5 kg wystarczy w odpowiedni sposób przez miesiąc dobierać posiłki i waga sama poleci Obecnie koleżankom układam różne jadłospisy i są zadowolone
Chodakowska niczego nowego nie wymyśliła, ćwiczenia są stare jak świat tylko je poukładała w swój sposób Sama to mówi zresztą. Chodziłam na pilates kiedyś i większość ćwiczeń to to samo, tylko teraz mam je za darmo
Tylko trochę mnie wkurza, że najwięcej ćwiczeń jest na nogi, najmniej mi na nich zależy i mam je dość twarde, potrzebuje pozbyć się boczków i wyszczuplić ramiona

Co do Twojej przemiany to moje gratulacje
Ja schudłam 2 lata temu 10kg, wróciła mi połowa, której nie umiem zrzucić nie ważne co robię, jak jem i co ćwiczę. Organizm sam się broni chyba a ja dostaje szału.

Stary 2013-10-26, 08:52   #1584
Promyk03
Zakorzenienie

hejka
co do kłótni ro kiedyś kłóciliśmy sie więcej teraz jest ich malutko i zwykle o pierdoły

Cieszę się życiem

książki :
2016- 31
2015- - 56

-14 kg
Promyk03 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-26, 08:59   #1585
eM_Ka_
Wtajemniczenie

Cytat:
Chodakowska niczego nowego nie wymyśliła, ćwiczenia są stare jak świat tylko je poukładała w swój sposób Sama to mówi zresztą. Chodziłam na pilates kiedyś i większość ćwiczeń to to samo, tylko teraz mam je za darmo
Tylko trochę mnie wkurza, że najwięcej ćwiczeń jest na nogi, najmniej mi na nich zależy i mam je dość twarde, potrzebuje pozbyć się boczków i wyszczuplić ramiona

Co do Twojej przemiany to moje gratulacje
Ja schudłam 2 lata temu 10kg, wróciła mi połowa, której nie umiem zrzucić nie ważne co robię, jak jem i co ćwiczę. Organizm sam się broni chyba a ja dostaje szału.

uwierz mi, że na pewno poleciałyby Ci kilogramy ja dojechałam do 58, póżniej przybrałam do 63 i waga stanęła, próbowałam dziesiątki diet i nic. W końcu poszłam do dietetyczki, ułożyła mi jadłospis i faktycznie, po 3 tygodniach wazyłam już 4kg mniej a później samo leciało. Na każdej kolejnej wizycie uczyła mnie jak jeść, jak łączyć produkty itd moja mama dziennie pyta co ma jeść i jak na razie zrzuciła 4 kg
Stary 2013-10-26, 09:01   #1586
Promyk03
Zakorzenienie

ja i moja mama mamy plan zapisać się na siłownię

Cieszę się życiem

książki :
2016- 31
2015- - 56

-14 kg
Promyk03 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-26, 10:24   #1587
white_bear

emka możesz napisać co nie co? Co z czym łączyć itp?
Na zawsze MY

Stary 2013-10-26, 10:29   #1588
turkusowapoziomka
ż o n a i d e a l n a

Dzień dobry obudziłam się z okropnym bólem gardła

Emka, ja też chętnie poczytam o tych produktach co łączyc a co nie
Stary 2013-10-26, 10:33   #1589
white_bear

Ja się nie przywitałam dzisiaj ale teraz się przywitam

Zaraz zbieram się z łóżka i czekam na Tżta, idziemy na małe zakupy ciuchowe dla niego
Na zawsze MY

Stary 2013-10-26, 10:36   #1590
eM_Ka_
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez white_bear Pokaż wiadomość
emka możesz napisać co nie co? Co z czym łączyć itp?
Napisze Ci takie najważniejsze informacje

1. Na śniadanie najlepiej jeść węglowodany, ale ich kaloryczność trzeba przełamać jakimś warzywem. Przykład: 1 kiełbaska gotowana, kromka suchego chleba żytniego i pomidor ewentualnie ogórek

2. Ta sama zasada tyczy się pozostałych dwóch dużych posiłków: obiadu i kolacji. Wiadomo, że na obiad z reguły pojawiają się tłuszcze lub węglowodany typu kasza, ryż (w ogóle nie jem ziemniaków) więc dietetyczka zawsze radziła mi tak: wziąść sobie talerz, na 1/3 nałożyć np ryż a na pozostałe 2/3 warzywa. Wtedy mózg jest zadowolony bo widzi pełny talerz i choć jesz mniej kalorii to czujesz sie pełna bo masz świadomość, że zjadłaś dużo. Węglowodany można też na obiad łączyć z białkiem np ryż i gotowany kurczak, kasza gryczana i jajko sadzone. Na kolacje zawsze obowiązkowo warzywo. Najczęściej pod wieczór jem dwie kromeczki chleba żytniego bez masła z plasterkami szynki i sałatą.

3. Na drugie śniadanie i podwieczorek obowiązkowo owoce, na drugie śniadanie poza owocami jakiś jogurt

4. Nie powinno się łączyć w jedzeniu pomidora z ogórkiem zielonym bo wykluczają swoje właściwości nawzajem

5. Lepiej zjeść większe pierwsze i drugie śniadanie, niż głodować rano i zjeść syty obiad :P A obiad jeść najlepiej na małym talerzyku

6. Dobry przepis na śniadanie: 3 łyżki stołowe płatków owsianych, 1 łyżeczka otrębów owsianych, łyżeczka lnu mielonego. Wszystko zalewamy gorącym mlekiem, czekamy aż ostygnie i dodajemy łyżeczke miodu super poprawia przemiane materii :P
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości