|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1381 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Początkujące Włosomaniaczki :) Cz. II
Cytat:
|
|
|
|
|
#1382 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mam właśnie kręcone. A nie wiem czy na prostych także to pomaga
|
|
|
|
|
#1383 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#1384 |
|
Rozeznanie
|
Hej
![]() Co do czesania włosów to ja czeszę rzadkim grzebieniem róznie- na sucho ale delikatnie, na mokro z odżywką na włosach. Suplementy- niby brać nie jest źle no ale przecież wiadomo że najlepiej przyswajalne są witaminy z pożywienia. Dziś było mycie: na 10 minut nafta z sokiem z pokrzywy Mycie kopf bis fuss maska drożdżowa z kroplą mojego paznokciowego oleju, kroplą oleju z pestek wiśni i trochę HA płukanka lniano- rumiankowo- cytrynowa Samorobione serum na końcówki, suszenie z dyfuzorem. Wyszłam z małym na spacer i jak przyszłam musiałam je ujarzmić garnierem a i k w roli odżywki bs ;p
|
#1385 |
|
Zadomowienie
|
Ehh, nałożyłam jej za dużo (1,5 łyżeczki takiej jak od herbaty), naprawdę nie trzeba wiele jej dać a ja popełniłam ten błąd i jej przez to nie domyłam
włosy się ładnie błyszczały i nie wiele jej trzeba nałożyć, zobaczymy jak następnym razem się spisze
|
#1386 | |
|
Z deszczem w butach
|
Cytat:
Co do wypadania, to u mnie jest inna bajka... na razie włosy praktycznie w ogóle mi nie wypadają
|
|
|
|
|
#1387 |
|
Konto usunięte
|
Dzień dobry
Nie było mnie parę dni bo załatwiałam ważne sprawy. Po wczorajszym mam ogromną ochotę pocisnąć pewnym ''państwowym organizacjom'' ale powstrzymam się ![]() Co do kłaczków to wypadałoby zafarbować mój odrost, który ma 5 cm. Niestety ten nieszczęsny mahoń dalej całkowicie nie spełznął Myślicie, że jak zafarbuję jasnym blondem garniera to coś to da? Wstawię zdjęcie jak wygląda moja grzywka bo tylko na niej ten mahoń jeszcze został i dla porównania zdjęcie reszty włosów Edytowane przez 60d64c77414195c3f1000bfc6e843f4303cd6908_5f3f0074680ed Czas edycji: 2013-10-25 o 14:46 |
|
|
|
#1388 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Jakie długie!! Cytat:
Cytat:
[1=60d64c77414195c3f1000bf c6e843f4303cd6908_5f3f007 4680ed;43425238]Dzień dobry Nie było mnie parę dni bo załatwiałam ważne sprawy. Po wczorajszym mam ogromną ochotę pocisnąć pewnym ''państwowym organizacjom'' ale powstrzymam się ![]() Co do kłaczków to wypadałoby zafarbować mój odrost, który ma 5 cm. Niestety ten nieszczęsny mahoń dalej całkowicie nie spełznął Myślicie, że jak zafarbuję jasnym blondem garniera to coś to da? Wstawię zdjęcie jak wygląda moja grzywka bo tylko na niej ten mahoń jeszcze został i dla porównania zdjęcie reszty włosów Fajny kolorek
|
|
#1389 |
|
Raczkowanie
|
chodzi o to że jak nie "zabijesz" tych drożdży to moga fermentować w żołądku, i spowodować różne ekscesy żołądkowo-jelitowo-toaletowe .
"żywe" drożdże zabierają z organizmu witaminy z grupy B, "zabite" czyli jak je zalejesz wrzątkiem są jej źródłem. także nie bój się nic, witaminy zostają
Edytowane przez kinia8900 Czas edycji: 2013-10-25 o 15:42 |
|
|
|
#1390 |
|
Raczkowanie
|
Nareszcie was nadrobiłam ! A trochę się tego uzbierało
Byłam ostatnio w rossie i kupiłam szampon Radical ten pomarańczowy do włosów farbowanych. ![]() Dziś byłam u fryzjera i przyciemniłam moje włoski, wstawiam zdjęcie przed i po
|
#1391 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
zobaczymy
|
|
#1392 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#1393 |
|
Rozeznanie
|
hejka
ja sobie siedzę właśnie z olejem z pestek moreli i zaraz idę coś do niego dołożyć hmm może mrs.potters+latte.... w ogóle to kończy mi się ten olej a już z miesiąc czekam aż mąż mi przyniesie z pracy bo zamówili jednak z innej firmy niż zsk i to duże ilości i mogę liczyć tylko na małe odlewki (ale zawsze to coś) szkoda, że wczoraj nie kupiłam sobie w rossie jakiś olejek alterry albo bdfm;/ |
|
|
|
#1394 |
|
Raczkowanie
|
Zastanawiam się nad płukanką octową. Włosy sterczą mi po myciu, dopiero przed następnym (myję codziennie) widać jakąś różnicę. Płukanka mogłaby na to pomóc?
|
|
|
|
#1395 |
|
Konto usunięte
|
Jakbyście oceniały skórę po użyciu Jantara?
Skóra bez zmian, wysuszona, nawilżona/przetłuszczona? |
|
|
|
#1396 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
U mnie dzisiaj olejowanie:arganowy+ oliwa z oliwek+olej z orzecha włoskiego, czyli wszystkiego po troszku. Postanowiłam też zrobić sobie detoks d dzisiaj przed 3 dni same owoce i warzywa, zobaczymy czy wytrwam
|
|
|
|
|
#1397 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
I teraz w promocji Skarba kosztuje 4,99 zł.Cytat:
![]() Wydajna będzie, jak półtora łyżeczki Ci już włosy obciążyło. Dobrze, na dłużej starczy. Ja dziś kupiłam ten szampon co Ty - Seboradin ![]() [1=60d64c77414195c3f1000bf c6e843f4303cd6908_5f3f007 4680ed;43425238]Dzień dobry Nie było mnie parę dni bo załatwiałam ważne sprawy. Po wczorajszym mam ogromną ochotę pocisnąć pewnym ''państwowym organizacjom'' ale powstrzymam się ![]() Co do kłaczków to wypadałoby zafarbować mój odrost, który ma 5 cm. Niestety ten nieszczęsny mahoń dalej całkowicie nie spełznął Myślicie, że jak zafarbuję jasnym blondem garniera to coś to da? Wstawię zdjęcie jak wygląda moja grzywka bo tylko na niej ten mahoń jeszcze został i dla porównania zdjęcie reszty włosów Śliczne Mam taką z firmy Pollana i właśnie na niej siedzę ![]() Cytat:
|
|
#1398 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() Siedzę właśnie z olejkiem rycynowym i chyba go dziś nie zmyję - brak ciepłej wody A więc dziś chyba się z nim prześpię - pierwszy raz z czymkolwiek
|
|
|
|
|
#1399 |
|
Z deszczem w butach
|
|
|
|
|
#1400 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Ja miałam takie ciężkie włosy u nasady. I po jakimś czasie zaczęła mnie swędzieć skóra głowy |
|
|
|
|
#1401 |
|
Zakorzenienie
|
Ja muszę kupić jakiś olejek do włosów może coś dorwę w Rossmanie. Moje włosy ostatnio są jakieś dziwne. Suche,plątają się jak nigdy. Może mycie łagodniejszymi szamponami tak na nie działa i pokazują swoje prawdziwe oblicze :|
|
|
|
|
#1402 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1403 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:35 ---------- Poprzedni post napisano o 22:31 ---------- Cytat:
![]() Olejowałam jeszcze włosy olejem lnianym i trochę przesuszył mi końcówki. ![]() ---------- Dopisano o 22:45 ---------- Poprzedni post napisano o 22:35 ---------- ---------- Dopisano o 22:45 ---------- Poprzedni post napisano o 22:45 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:46 ---------- Poprzedni post napisano o 22:45 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 22:47 ---------- Poprzedni post napisano o 22:46 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 22:48 ---------- Poprzedni post napisano o 22:47 ---------- Cytat:
|
||||||
|
|
|
#1404 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1405 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1406 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#1407 | |
|
Uzależnienie
|
Cytat:
Natomiast wypadanie to też jest różnie, będą wypadać przy słabej diecie, ale często wielu dziewczynom wypadają właśnie, gdy zaczną lepiej się odżywiać/intensywnie suplementować i tłumaczy się to wypadaniem włosów słabych by zrobić miejsce na nowe silniejsze/zdrowsze.
|
|
#1408 |
|
Konto usunięte
|
Moje włosy są strasznie dziwne, nawet nie wiem jaki mają kolor... No ale tak - 1 zdjęcie jest z 11 września, natomiast drugie (wybaczcie, że niewyraźne ale wszyscy jeszcze śpią, i nie ma mi kto zrobić) z dzisiaj
Kupiłam sobie żółtą odżywkę z ziai, bez spłukiwania, i o ile naprawdę fajnie zmiękcza, to włosy są później strasznie lekkie, jakby ich nie było A spłukuję ją po 5 minutach, a potem nakładam odrobinkę, naprawdę odrobinkę, rozcieram w dłoniach i wgniatam.
|
|
|
|
#1409 | ||
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry, plany na dziś
![]() Przed myciem na długość oliwka BDFM na ok.1,5h a w sklap Radical Mycie szamponem Seboradin Niger Maska Kallos Color + mąka ziemniaczana (na ok.45min) Płukanka z gencjany Na końcówki jedwab GP Cytat:
W przyszłym tygodniu spróbuję nałożyć mniej, ciekawe jaki będzie efekt...Cytat:
Myślisz że to mogłoby być możliwe ![]()
Edytowane przez barylka666 Czas edycji: 2013-10-26 o 13:15 |
||
|
|
|
#1410 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
pierwszy raz grałam publicznie, a ona stwierdziła, że zagram Mszę, bo lepiej mi wychodzi Stresa tylko miałam, czy mi się pasek nie odepnie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:34.

włosy się ładnie błyszczały i nie wiele jej trzeba nałożyć, zobaczymy jak następnym razem się spisze

d dzisiaj przed 3 dni same owoce i warzywa, zobaczymy czy wytrwam