O dzidzie sie staramy i na narodziny czekamy :) czesc VIII - Strona 132 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-24, 23:53   #3931
_Kluska_
Zakorzenienie

Dot.: O dzidzie sie staramy i na narodziny czekamy :) czesc VIII

Ewciu, Emolium to mój były klient, chyba normalnie zrobię screena Twojej wypowiedzi i wyślę do nepentesa
Na ten rok była przygotowywana akcja testowania Emolium, w wolnej chwili poszukam i Wam podeślę, ja nie mogę brać udziału ale Wam może się udać

Osobiście też uważam, że emolium jest najlepsze z tych preparatów typu oilatum, aderma, oilan itp i nie raz przeglądałam testy konsumenckie, które to potwierdzały. Prawdą jest też, że firmy farmaceutyczne sponsorują jakieś rzeczy w szpitalach czy ministerstwach i dzięki temu są polecane. Kiedyś miałam zawodowo doczynienia z huggies, były wtedy polecane dla noworodków przez instytut matki i dziecka i ku mojemu oburzeniu dowiedziałam się, że to 'polecanie' to po prostu gruba kasa płacona przez producenta

Natomiast to, że jest to w mojej opinii najlepszy z emolientów to nie znaczy, że będę go od początku stosować u Hani. W kwestii kosmetyków dla dziecka mam podobne zdanie jak Mysti- jeżeli nie będzie wskazań dermatologicznych to nie będę używała produktów leczniczych. Kupię mydełko bambino czy ewentualnie inny kosmetyk do kąpieli przeznaczony dla dzieci od 1 dnia życia.

Ile mam tyle zdań

Izunia już trzymam kciukasy za jutro

Dziewczyny dziękuję za wskazówki dotyczące kosztów notarialnych - uff! Cieszą mnie te informacje a powiedzcie czy umowę przedstępną spisywaliście u notariusza czy cywilnie?

Arletko, gratuluję serii kopnięć, fajne to jest próbowałam dziś kleżance dać dotknąć kopniaka a nie dało się - ta mała spryciula co pół godzinki kopała serią 3, 4 razy i potem na pół godziny cisza

Kami a długo jeszcze z tym piachem będziesz się użerać? Ile czasu trwa ułożenie takiej kostki? Takie 'brudne' roboty są najgorsze (znam ten ból, u mnie się okazało, że jeszcze kawałek ściany trzeba skuć, a już myślałam, że po pyle )

Zophiee, no trochę negocjacji było, ale uważam, że cena uczciwa - dla nich tanio jak za tak wychuchane wyposażone mieszkanko tylko do odświeżenia, a dla mnie naprawdę dobra cena bez agencji i przede wszystkim problem z głowy przy tak dużej konkurencji wokół (kilka nowych osiedli no i sporo z rynku wtórnego bo to okolica traktowana jako przejściowa i często ludzie mieszkają tu aż się dorobią a potem lecą do miasta)

Basiu

Gdzie Agabi?????

II kreski - 09.05.2013

23.12.2013 o godz. 2:35 urodziła się Hania

Pyza dorasta

Edytowane przez _Kluska_
Czas edycji: 2013-10-25 o 00:01
_Kluska_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-25, 07:24   #3932
iza243
Zakorzenienie

Wtam
Cytat:
Napisane przez RudaEwcia25 Pokaż wiadomość
Dziewczynki dodałam nowe dzisiejsze i wczorajsze focie do albumu,a Wampirek na poprawę humoru
Jaki kochany

Jem śniadanie,szykuje się i zbieram do gina

Domiś-30.12.13 godz 11:05

Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek
iza243 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-25, 08:16   #3933
mysia1986
Zakorzenienie

Hej.

Ruda, Twój syn z każdym zdjęciem bardziej mnie zachwyca
Co do Clo, lekarz cos napominał o 'wspomagaczach' idę teraz do gina 16 listopada zobaczymy..

Co do kosmetyków... ja może się nie powinnam wypowiadać, bom nie ciężarna ale mam nadzieje, ze mój dzieć nie odziedziczy po mnie syfu jakim jest AZS i ja raczej na samym początku kupie coś z serii aptecznej bo po prostu będę się bała

Izunia, kciuki są! Będzie dobrze
Marcel <3

mysia1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-25, 08:47   #3934
_Kluska_
Zakorzenienie

Cześć

Iza cxekamy na wieści!

Mysiu a dlaczrgo niby miałabyś się nie wypowiadać a 16.11 to jeszcze przed terminem @ będziesz, tak?

Śniło mi się, że nie miałam pokarmu. Z jednej piersi poleciała kropelka normalna a potem czegoś czarnego a z drugiej zupełnie nic. A 'niemowle' które mi się śniło miało jakieś pół roku i próbowałam je nakarmić leżąc w moim pokoju u rodziców- pokoju z czasów liceum, nawet łóżko to samo :p

II kreski - 09.05.2013

Pyza dorasta
Stary 2013-10-25, 09:00   #3935
mysia1986
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _Kluska_ Pokaż wiadomość
Mysiu a dlaczrgo niby miałabyś się nie wypowiadać a 16.11 to jeszcze przed terminem @ będziesz, tak?
No niby termin kolejnej @ wypada mi 15.11. Chce wytargać monitoring i może właśnie cos w stylu Clo, nie wiem pogadam zobaczę co mi powie.
A dlaczego miałabym się nie wypowiadać.. nie wiem tak to jakoś napisałam, bez sensu może
Jestem trochę zła i zwalona bo może być tak, ze tz będzie musiała na 3msc zostać do Łodzi wydelegowany
Marcel <3

mysia1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-25, 09:22   #3936
arletka1313
Zakorzenienie

witam
iza trzymamy kciuki!!!
co do tego emolium to na razie nie kupiłam, zobacze moze kupie buteleczke zeby dolewac do kapieli-nie wiem jeszcze.sie zobaczy.

mysti,ruda to te wczorajsze kopniaki były własnie tak niziutko,az sie moze troche przestraszyłam ze dziecko jest tak nisko,ale chyba to normlane. mnie sie wogóle czesto chce na siusiu bo tak jakbym miała parcie na pecherz a tak tylko pare kropelek poleci.

powiedzcie mi czy jak to jest jak brzuch twardnieje?bo wczoraj lezałam i tak mi sie dziwnie zrobiło-mogła to byc pregujaca sie dzidzia,ale tak przez chwile sie twardo zrobiło. lekarz mógłby to jakos wyczuc przy badaniu?

ale u mnie mgła!!!
Hania 6.09.2016

http://suwaczki.maluchy.pl/li-67603.png

http://www.suwaczki.com/tickers/3i498u69fevq68l3.png
arletka1313 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-25, 10:15   #3937
zophiee
Zakorzenienie

Dzień dobry ;-)
Ja miałam ciężką noc, zbudził mnie nad ranem ostry ból brzucha. Skończyło się wymiotami. Zawroty głowy, myślałam, ze upadnę w tej łazience
Na szczęście szybko przeszło, i dospałam do rana już bez dolegliwości...
Czyżby to po wczorajszym spagetti

Dziś mam ambitny plan ogarnięcia choć po części prasowania, bo już mnie z garderoby wygania... włączę sobie jakiś film i może choć z częścią się uporam
TŻ niestety w związku z pracą wybywa na cały piątek i sobotę. Wróci pewnie w niedzielę nad ranem
Niestety taka praca

GiannaDoskonale Cię rozumiem, mój tż przegaduje mnóstwo godzin w miesiącu. Ostatnio jak jedlismy kolację, powiedział, że musi odebrać, że tylko na chwilę, a skończyło się na ponad 40-minutach rozmowy weekend, wieczór, rano nie ma świętości...
Kluskamy umowę przedwstępną też mieliśmy u notariusza
Iza 3mam kciuki za wizytę! Czekam na info
RudaEwcia25 Kostek jest słodki
Arletka Ale cudne te kopniaczki

Dobrego dnia
zophiee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-25, 10:50   #3938
iza243
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mysia1986 Pokaż wiadomość
Jestem trochę zła i zwalona bo może być tak, ze tz będzie musiała na 3msc zostać do Łodzi wydelegowany
Dlaczego?
Cytat:
Napisane przez arletka1313 Pokaż wiadomość
powiedzcie mi czy jak to jest jak brzuch twardnieje?bo wczoraj lezałam i tak mi sie dziwnie zrobiło-mogła to byc pregujaca sie dzidzia,ale tak przez chwile sie twardo zrobiło. lekarz mógłby to jakos wyczuc przy badaniu?

ale u mnie mgła!!!
Czujesz jak cały brzuch sie spina i po chwili puszcza.
Cytat:
Napisane przez zophiee Pokaż wiadomość
Dzień dobry ;-)
Ja miałam ciężką noc, zbudził mnie nad ranem ostry ból brzucha. Skończyło się wymiotami. Zawroty głowy, myślałam, ze upadnę w tej łazience
Na szczęście szybko przeszło, i dospałam do rana już bez dolegliwości...
Czyżby to po wczorajszym spagetti
Oszczędzaj się

Jestem po usg wszystko ok,mały zdrowyJest troche mniejszy bo waży 1400 g ale przepływy są ok i to najważniejsze

Mały jest wstydliwy przez całe usg buzie zasłaniał rączką

Edytowane przez iza243
Czas edycji: 2013-10-25 o 10:54
Stary 2013-10-25, 11:13   #3939
zophiee
Zakorzenienie

Iza Super, cieszę się bardzo
A co do wagi, to nie martw się tym, według usg mogą być duże
rozbieżności. Koleżanka na ostatnim usg miała określoną wagę
synka na 3600, a urodził się ponad 4300, także głowa go góry!
Stary 2013-10-25, 11:32   #3940
arletka1313
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iza243 Pokaż wiadomość
Dlaczego?

Czujesz jak cały brzuch sie spina i po chwili puszcza.

Oszczędzaj się

Jestem po usg wszystko ok,mały zdrowyJest troche mniejszy bo waży 1400 g ale przepływy są ok i to najważniejsze

Mały jest wstydliwy przez całe usg buzie zasłaniał rączką
a to boli? bo ja nie bardzo umiem to rozróżnic, niby wczoraj to było przed kopniakami wiec sobie tłumacze ze to dzidzi sie rozpycha, bo tylko na samaym dole się przez chwile twarde zrobiło, a zaraz po tym seria kopniaków.
super ze mały zdrowy, a waga bym sie nie przejmowała bo i ty na diecie jestes to i dzidzius

a tak jeszcze zapytam czy wasze dzidzi tez kopało tak niziutko?
Hania 6.09.2016

Stary 2013-10-25, 11:56   #3941
_Kluska_
Zakorzenienie

Iza super, że wszystko ok

Arletko, też nisko miałam kopy a teraz to czasami już mega nisko, normalnie myślałam, że tam mam kość śmieję się, że jak młoda układa włosy to boksuje na wysokości łona

a skurcze to tak jak Iza pisze, że cały brzuś się spina i taki dyskomfort okropny czuć. mi też się tak robi, że kawałkami jest twardo ale już wiem kiedy to pupa i plecy a kiedy po prostu lżejszy skurcz

II kreski - 09.05.2013

Pyza dorasta
Stary 2013-10-25, 12:22   #3942
arletka1313
Zakorzenienie

Cytat:
Iza super, że wszystko ok

Arletko, też nisko miałam kopy a teraz to czasami już mega nisko, normalnie myślałam, że tam mam kość śmieję się, że jak młoda układa włosy to boksuje na wysokości łona

a skurcze to tak jak Iza pisze, że cały brzuś się spina i taki dyskomfort okropny czuć. mi też się tak robi, że kawałkami jest twardo ale już wiem kiedy to pupa i plecy a kiedy po prostu lżejszy skurcz
uff, bo powiem szczerze ze sie troche stresowałam ze tak nisko, ale widze to normalne bo i siostry podpytałam. ale jest tych kopniaczków coraz wiecej i mocniejsze i z tego sieogromnie ciesze
wiec to moze nie skurcze,no, ale poobserwuje siebie, w razie czego zapytam lekarza.
Hania 6.09.2016

Stary 2013-10-25, 13:06   #3943
iza243
Zakorzenienie

Cytat:
a to boli? bo ja nie bardzo umiem to rozróżnic, niby wczoraj to było przed kopniakami wiec sobie tłumacze ze to dzidzi sie rozpycha, bo tylko na samaym dole się przez chwile twarde zrobiło, a zaraz po tym seria kopniaków.
super ze mały zdrowy, a waga bym sie nie przejmowała bo i ty na diecie jestes to i dzidzius

a tak jeszcze zapytam czy wasze dzidzi tez kopało tak niziutko?
Nie bolą.

Dzidzia może kopać nisko,nic się nie martw

Stary 2013-10-25, 13:23   #3944
Mystiquee
Zakorzenienie

GG do Mystiquee

Arletka mnie też nisko kopie czasem, a czasem to pod cyckami czuje nogi hihi
Urocze to jest...taka jestem ciekawa jaki będzie mój drugi syncio. Bo pierwszy jest idealny :-D :-D

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2013-10-25, 14:17   #3945
arletka1313
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mystiquee Pokaż wiadomość
Arletka mnie też nisko kopie czasem, a czasem to pod cyckami czuje nogi hihi
Urocze to jest...taka jestem ciekawa jaki będzie mój drugi syncio. Bo pierwszy jest idealny :-D :-D

Wituś też bedzie
ogladam sobie wózki, i ja znam tylko 2 dobre firmy x-lander i maxi cosi, sa jeszcze jakies dobre? bo nie bardzo sie znam, a pomału sie rozgladam, jesli bym kupowałą x-lander to używany bo sa dosyc drogie, maxi cosi tak sobie wiec moze nowy.

---------- Dopisano o 14:17 ---------- Poprzedni post napisano o 14:16 ----------

Cytat:
Nie bolą.

Dzidzia może kopać nisko,nic się nie martw
na prawde kamień z serca.
jak fajnie jest miec kogo o takie rzeczy zapytac
Hania 6.09.2016

Stary 2013-10-25, 15:59   #3946
Kamildiana
Zadomowienie

Hej ja czuje sie dobrze oczywiście nie jest idealnie bo to w plecach lupi to w pachwinie kluje ale generalnie taka jest ciaza i ciesze sie ze wszystko ok.
Kostke juz skonczyli prawie wiec jutro posprzątam sobie.
Mnie mala zazwyczaj kopie po jajnikach ale czasem jak się rozpycha po żołądku to mam odlot w bolu. A zreszta Natalia chyba ma coraz mniej miejsca bo czesciej czuje teraz rozpychania niż kopniaki.
żyj jakbyś miał umrzeć jutro,ale marz jakbyś miał żyć wiecznie
Kamildiana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-25, 16:34   #3947
arletka1313
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kamildiana Pokaż wiadomość
Hej ja czuje sie dobrze oczywiście nie jest idealnie bo to w plecach lupi to w pachwinie kluje ale generalnie taka jest ciaza i ciesze sie ze wszystko ok.
Kostke juz skonczyli prawie wiec jutro posprzątam sobie.
Mnie mala zazwyczaj kopie po jajnikach ale czasem jak się rozpycha po żołądku to mam odlot w bolu. A zreszta Natalia chyba ma coraz mniej miejsca bo czesciej czuje teraz rozpychania niż kopniaki.
no plecy to chyba kazdemu dokuczaja
dobrze ze skonczyli,posprztasz i juz z głowy bedzie. ale wiesz, nie przesadzaj.
Hania 6.09.2016

Stary 2013-10-25, 17:31   #3948
_Kluska_
Zakorzenienie

Ależ ja się dzisiaj źle czuję Strasznie mi się chce spać i mnie mdli. Wrrrrr a chciałam iść z tż dziś do kina

Arletko co do wózków to wszystko zależy od Twoich potrzeb - jakie ma kryteria spełniać. Mutsy mura4 są bardzo dobre i używane w naprawdę dobrej cenie można znaleźć. No ale one ciężkie strasznie. Firma Tako ma zróżnicowaną ofertę, mi się Grander na przykład podoba. No i pytanie czy wielozadaniówkę chcesz czy osobno gondolę a osobno spacerówkę. Co do xlandera to byłam na nie dopóki nie usłyszałam recenzji dwóch koleżanek. W sklepie go oglądałam też i dobrze mi leżał w ręku- tylko niektórym nie pasuje bo np gondola jest mała. Więc wszystko zależy od preferencji..
Ja mam gondolę używaną a jak tylko przyjdzie wiosna przesiadamy się do PegPerego UNO. Co prawda jeszcze go w sklepie nie testowałam, ale wg opisu on ma wszystko czego ja chcę od wózka.

II kreski - 09.05.2013

Pyza dorasta
Stary 2013-10-25, 17:58   #3949
arletka1313
Zakorzenienie

Cytat:
Ależ ja się dzisiaj źle czuję Strasznie mi się chce spać i mnie mdli. Wrrrrr a chciałam iść z tż dziś do kina

Arletko co do wózków to wszystko zależy od Twoich potrzeb - jakie ma kryteria spełniać. Mutsy mura4 są bardzo dobre i używane w naprawdę dobrej cenie można znaleźć. No ale one ciężkie strasznie. Firma Tako ma zróżnicowaną ofertę, mi się Grander na przykład podoba. No i pytanie czy wielozadaniówkę chcesz czy osobno gondolę a osobno spacerówkę. Co do xlandera to byłam na nie dopóki nie usłyszałam recenzji dwóch koleżanek. W sklepie go oglądałam też i dobrze mi leżał w ręku- tylko niektórym nie pasuje bo np gondola jest mała. Więc wszystko zależy od preferencji..
Ja mam gondolę używaną a jak tylko przyjdzie wiosna przesiadamy się do PegPerego UNO. Co prawda jeszcze go w sklepie nie testowałam, ale wg opisu on ma wszystko czego ja chcę od wózka.
chciałabym zeby był lekki bo ja na górze mieszkam no i przewaznie sama bede go tachac. a poza tym mieszkam na wsi i tu nie mam zadnych chodników, potrzebuje aby jezdził po drodze i szosie i tyle. no i zeby był ładny,wygodny, i miał koła pompowane i chce cały zestaw gondola,spacerówka i fotelik.wiec w zasadzie mogłabym kupic jakis zwykły ale chce juz jakis lepszy.popatrze na te o których pisałas.
Hania 6.09.2016

Stary 2013-10-25, 18:39   #3950
iza243
Zakorzenienie

Cytat:
Biedna

Stary 2013-10-25, 20:29   #3951
RudaEwcia25
Zakorzenienie

Cześć Moje Kochane

Izka super że z Dominisiem wszystko ok

Kluska no Emolium jest super,możesz im wysłać co napisałam jako mega zadowolona klientkaa Ty kiedy się do nowego domku już przeprowadzasz?Jak się czujesz?przeszło Ci troszkę?

Arletko dzidzia się pręży i że się tak wyrażę "zwiedza" swój obecny domek,a kopniaczki są super.Ja uwielbiałam patrzeć jak mi brzusio faluje

Zophiee ja też mam dużo sprzątania ale mi się tak nie chce...

Kami no po jajnikach to taka pieszczota że wcale za nią nie tęsknię

Dziewczyny byłam dzisiaj na pazurach,kupiłam ciuchy na chrzest,odwiedziłam dziadka a do tego wszystkiego byłam jeszcze o17tej na zumbiebyło boskoW ogóle to mam dni płodne i jajniki chce mi roz*ebaćKostulkowi wychodzą jedynki więc mój Wampir niedługo będzie jeszcze bardziej uzbrojonyale się nie poddam i nadal będę jeszcze karmićOdłożyłam Kostusia jak zasnął do łóżeczka,poszłam do łazienki napuścić wodę do wanny,wracam a tam co? mój Wampirek leży na brzuchu i się do mnie szczerzy
13.03.2013R GODZ.16:05Zostałam Mamusią
> http://www.suwaczki.com/tickers/iv09i09kwoztnmir.png
http://www.suwaczki.com/tickers/fdqgxqpkse5uzrmp.png
Run bitch!Ruuun!
RudaEwcia25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-25, 23:29   #3952
_Kluska_
Zakorzenienie

Cytat:
Biedna
dziękuję
chyba się przeziębiam
Cytat:
Kluska no Emolium jest super,możesz im wysłać co napisałam jako mega zadowolona klientkaa Ty kiedy się do nowego domku już przeprowadzasz?Jak się czujesz?przeszło Ci troszkę?

Dziewczyny byłam dzisiaj na pazurach,kupiłam ciuchy na chrzest,odwiedziłam dziadka a do tego wszystkiego byłam jeszcze o17tej na zumbiebyło boskoW ogóle to mam dni płodne i jajniki chce mi roz*ebaćKostulkowi wychodzą jedynki więc mój Wampir niedługo będzie jeszcze bardziej uzbrojonyale się nie poddam i nadal będę jeszcze karmićOdłożyłam Kostusia jak zasnął do łóżeczka,poszłam do łazienki napuścić wodę do wanny,wracam a tam co? mój Wampirek leży na brzuchu i się do mnie szczerzy
ale miałaś dzień fajny

nie wiem co z tą przeprowadzką, już nawet nie chcę się nastawiać kiedy bo od kilku tygodni już mi się zdaje, że to już... jutro teściowie przyjeżdżają pomóc (teść cały dzień, teściowa od 16 bo jakieś szkolenie), poza tym listwy mają w końcu położyć i poprawić parę rzeczy w kuchni, no i kanapa przyjeżdża...
zaj*bisty dzień się szykuje, caluśki dzień na nogach obym tylko lepiej się czuła.
jedna miła rzecz, że z koleżanką się na kawkę umówiłam, bardzo dawno jej nie widziałam i nie mogę się doczekać.

Cytat:
chciałabym zeby był lekki bo ja na górze mieszkam no i przewaznie sama bede go tachac. a poza tym mieszkam na wsi i tu nie mam zadnych chodników, potrzebuje aby jezdził po drodze i szosie i tyle. no i zeby był ładny,wygodny, i miał koła pompowane i chce cały zestaw gondola,spacerówka i fotelik.wiec w zasadzie mogłabym kupic jakis zwykły ale chce juz jakis lepszy.popatrze na te o których pisałas.
z tego co się orientowałam, że jak pompowane koła to wózki są ciężkie przede wszystkim wybierz się do sklepu zobacz co Ci pasuje, jaki wózek dobrze się prowadzi i jak będziesz wiedziała z grubsza już to chociaż wybór będzie zawężony na pewno musisz patrzeć, żeby koła były w miarę duże i zawieszenie dostosowane do nierównych terenów (to na pewno rozróżniają w sklepach bo się wściekali, że chciałam miastowy i plenerowy wózek jednocześnie )

---------- Dopisano o 23:29 ---------- Poprzedni post napisano o 23:20 ----------

aaaa i zrobiłam dziś kolejną partię zakupów, tym razem po części i dla mnie:
wkładki laktacyjne, podkłady poporodowe i podkłady na łóżko, komplet 2 smoczków uspokajających, butelka antykolkowa, płatki kosmetyczne dla niemowląt i koszula do porodu taka http://allegro.pl/show_item.php?item=3638548586

---------- Dopisano o 23:29 ---------- Poprzedni post napisano o 23:29 ----------

aha, i po raz kolejny pytam: gdzie Agabi?!

II kreski - 09.05.2013

Pyza dorasta

Edytowane przez _Kluska_
Czas edycji: 2013-10-25 o 23:22
Stary 2013-10-26, 08:58   #3953
iza243
Zakorzenienie

Witam

Wybieram się dziś z koleżanką na kawe

Stary 2013-10-26, 09:59   #3954
zophiee
Zakorzenienie

Cześć dziewczyny ;-)
ja dziś kiepsko spałam, wczoraj byliśmy na imprezie u mamy, takiej sponatnicznej...
Dziś wybieram się z teściową do bratowej, bo sama nie będę siedzieć w domu ( TŻ wybył), zjemy obiad, pogadamy, zapowiada się dobry dzień

Co do wózków w mojej rodzinie były 2 emaljungi ( są boskie na teren ) tylko trzeba mieć porządny bagażnik- bo stelaż niemały

Mi bardzo podobają się boogaboo -
http://www.bobowozki.com.pl/product_...oducts_id=2603

dla rodzin w których różnica wieku między dziećmi jest niewielka

dobrego dnia
Stary 2013-10-26, 10:06   #3955
_Kluska_
Zakorzenienie

Cześć
Cytat:
Witam

Super Ja też

A potem aż się boję co będzie bo tż jak się bierze za tematy remontowe to od razu nie w sosie. Dziś już mi tu coś warczał

II kreski - 09.05.2013

Pyza dorasta
Stary 2013-10-26, 10:06   #3956
zophiee
Zakorzenienie

Aha, zaczynam dziś 3 miesiąc
Stary 2013-10-26, 10:08   #3957
CoffeeHeaven
Zadomowienie

Cytat:

Mysiu, to wicie gniazda chyba oby Cię w ciąży tak nie popi**doliło jak mnie
Oj

Cytat:
A
Migotka, hop hop! Odezwij się - myślę o Tobie
Właśnie, czekamy na wieści co u Ciebie.

Cytat:
To chyba będzie musiał przyjeżdzać we środku cyklu... przekichane...

Cytat:
Witam

Udanej kawki

Cześć!

Byłam na krwi, w środę powinnam mieć już wszystkie wyniki z badań, jakie mogłam tylko zrobić. Ciekawe czego się dowiem. Od owulacji do teraz czuję kłucie w podbrzuszu, pewnie hormony się pokićkały. I to jest taki typowy ból na @. Czasem mam wrażenie, że miałam ciążę biochemiczną, nawet o tym nie wiedząc :/

Miłego dnia!

---------- Dopisano o 10:08 ---------- Poprzedni post napisano o 10:07 ----------

Cytat:
Napisane przez zophiee Pokaż wiadomość
Aha, zaczynam dziś 3 miesiąc

Edytowane przez CoffeeHeaven
Czas edycji: 2013-10-26 o 11:27
CoffeeHeaven jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-26, 10:57   #3958
Gianna M
Zakorzenienie

Hej

Ja wczoraj caly dzien na nogach do 23
Dzidzia dopiero jak sie polozylam zaczela mnie leniwie kopac,bo juz mialam prawie zawal ze ona taka cicha
Oczywiscie sie wkurzlyla bo obsuwe mamy niezla tata tz zamiast na 16 byl na 19 potem jeszcze przez pomylke wycieczka do centrumznow powrot do nas i tak dopiero o 20 bylam na zakupach w leroyu i nic nie zdazylismy prawie wziac,dobrze ze chociaz farby byly.Ale za to drzwi nie odebralismy bo nikt laskawie nie poinformowal ze odbior jest czynny pol godz krócej niz sklep.Dzis tz dopiero o 10 pojechal po drzwi bo wczesniej zakupy robi w castoramie.
Cholera najgorsze ze jednak szafy nie beda robic w korytarzu bo nie zdaza,oczywiscie to na czym ni najbardziej zalezalo juz mam cisnienie podniesione ale co zrobie.

Kluska odebralam te koszulki wczoraj dla karmiacych sa bawelniane,material mily w dotyku wiec nie jest zle.Wzielam S i M .S jest w miare chociaz pachy maja takie obnizone ze pociag by przyjechal,a M jest juz naprawde spore na mnie wyglada jak worek ale bedzie do porodu.

Iza super ze Dominis zdrowy .Waga to jest mega zaklamanie,kolzance synus wazyl 2700 a na drugi dzien urodzil sie i rzeczywista waga 3250g wiec bardzo duza roznica jak dla mnie.Najwazniejsze ze wszytsko jest dobrze

Dziewczyny ide podszykowac obiad i biore sie za pakowanie.Nie mam w ogole ochoty na to,zla jestem ta obsuwa,ta szafa, w ogole wariatak z mieszkania zabrala w przedpokoju i kuchni zyrandole ale to nie tylko zyrandol ale i zarowkiMy wchodzimy a tam wisza tylko dwa kabalki.Ale juz niech spierdziela sobie pomyslalam nie bede sie z nia gryzc.
Udanego weekendu wam zycze

Gianna M jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-26, 11:53   #3959
arletka1313
Zakorzenienie

hej.
oj gianna spokojnie kochana,wiem ze takie rzeczy wkurzaja i to bardzo, ale nie mozesz sie tak denerwowac. ja dałam na luz, tz cały tydzięń maluje sypialnie i dalej nie skończył,b o pomylił farby. wiec zostaje na poniedziałek, a posprzatam nie wiem kiedy, bo w poniedziałek bedzie kończył wieczorem po pracy,we wtorek ja mam fryzjera a potem wizyte wiec dopiero we srode jak dobrze pójdzie, a mnie juz strasznie biodra bola od spania w salonie na tej niewygodnej kanapie. ale co moge zrobic? nic, przestałam marudzic bo i tak nic nie zyskam, a wogóle od paru dni jak dzidzia sie tak cudnie rusza to jestem jak skowronek i nawet teraz mnie tak fajnie smyra Boze jak ja kocham to dzieciatko:lo ve:

kluska no fakt,najlepiej sprawdzic w sklepie wózki, pojezdzic,zobaczyc jakie firmy w miare lekkie i dobre maja, ale z tym to nie wiem kiedy pojedziemy poogladac, moze w grudniu a koniecznie w styczniu juz chciałąm kupic i myslałm zeby na all zamówic. no zobaczymy.
a taka koszula na pamiaczkach bedzie wygodna? bo ja teraz taka mam do spania i te ramiaczka czesto podczas snu mi spadaja,i czesto sie budze z cycami na wierzchu wiec do szpitala kupie z krótkim rekawem,nie na ramiaczkach. siostrze kupowałam do szpitala i mi ja oddała,ma te guziczki z boku ze mozna rozpiac na karmienie, tylko nie wiem czy nie bedzie na mnie za duza, najwyzej kupie druga.

zophiee gratki 3 miecha!!! ja jutro zaczynam 20 tc!
ostatnio tz siostra mi powiedziała ze wcale nie wygladam na 5 miesiac, nie mam brzucha, bo ona niby wiekszy miała, a co mnie to obchodzi, moze moje dziecko bedzie mniejsze bo ona po prawie 4 kg rodziła córki. ja raczej drobej kosci jestem, no przed ciaza sporo prztyłam,ale moze nie bede miaął duzego brzucha,albo pozniej mi go wywali
a ten wózek fajny ale cena kosmiczna

ruda jaka ty fajna mamuska jestes, zadbana, pazurki zrobione, ja tylko opiłuje i bezbarwnym maluje bo jakos nie chce mi sie nic robic. a do salonu to najblizej mam 40 km wiec nie chce mi się jezdzic. niby sa dziewczyny co w domu robia ale jakos im do końca nie wierze.

ide zaraz na spacer bo mam dzis ładna pogode,a dzis czas zmienia to szybko sie zrobi ciemno. i tz auto odkurze (moze).
Hania 6.09.2016

Stary 2013-10-26, 12:18   #3960
b a r b a r a
Zakorzenienie

GG do b a r b a r a

Cytat:
kluska fajnie ze udało sie szybko sprzedac mieszkanko.

laski ale dostałam rozkoszna serie kopniaczkówpi erwszy raz tak długo,poprostu czułam to swoje maleństwo tak intensywnie
brakuje mi tego

---------- Dopisano o 12:18 ---------- Poprzedni post napisano o 12:13 ----------

Cytat:
Hej Laski

Basieńko cześćjak tam Twoje Skarby?Wanesska śpi spokojnie w nocy czy szleje jak mój Kostello?

Dziewczyny ja jutro jadę odebrać ciuchy na chrzciny,zrobić pazurki bo mam już 3tygodniowy odrost i zajrzę do Dziadka.Muszę zabrać ze sobą Syncia bo nie mam go z kim zostawić.Synuś dzisiaj nie chciał spać,ubrałam go,poszłam do mamy i zasnął mi w starym wózku który obskoczyły wszystkie nasze dzieciaki.Po godzinie się obudził zadowolony i od razu jak spojrzał na mnie to zaczął wołać:"mama"
czesc Ewciu moj wiekszy skarb pomaga mi jak moze
sprzata opiekuje sie mala. mala marudna ale tylko w dzien jak byla tesciowa na noc to pokazala jak moze byc placzliwa . Ale zdaje mi sie ze czula jak ja bylam wk***na bo tesciowa lubi sie wtracac a ja jej powiedzialam delikatnie co i jak a tak h=jest Wanessa grzeczna

W... 09.11
lipiec 2008
W... 16.08
listopad 2017
b a r b a r a jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości