|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3931 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: O dzidzie sie staramy i na narodziny czekamy :) czesc VIII
Ewciu, Emolium to mój były klient, chyba normalnie zrobię screena Twojej wypowiedzi i wyślę do nepentesa
Na ten rok była przygotowywana akcja testowania Emolium, w wolnej chwili poszukam i Wam podeślę, ja nie mogę brać udziału ale Wam może się udać ![]() Osobiście też uważam, że emolium jest najlepsze z tych preparatów typu oilatum, aderma, oilan itp i nie raz przeglądałam testy konsumenckie, które to potwierdzały. Prawdą jest też, że firmy farmaceutyczne sponsorują jakieś rzeczy w szpitalach czy ministerstwach i dzięki temu są polecane. Kiedyś miałam zawodowo doczynienia z huggies, były wtedy polecane dla noworodków przez instytut matki i dziecka i ku mojemu oburzeniu dowiedziałam się, że to 'polecanie' to po prostu gruba kasa płacona przez producenta ![]() Natomiast to, że jest to w mojej opinii najlepszy z emolientów to nie znaczy, że będę go od początku stosować u Hani. W kwestii kosmetyków dla dziecka mam podobne zdanie jak Mysti- jeżeli nie będzie wskazań dermatologicznych to nie będę używała produktów leczniczych. Kupię mydełko bambino czy ewentualnie inny kosmetyk do kąpieli przeznaczony dla dzieci od 1 dnia życia. Ile mam tyle zdań ![]() Izunia już trzymam kciukasy za jutro ![]() Dziewczyny dziękuję za wskazówki dotyczące kosztów notarialnych - uff! Cieszą mnie te informacje Arletko, gratuluję serii kopnięć, fajne to jest próbowałam dziś kleżance dać dotknąć kopniaka a nie dało się - ta mała spryciula co pół godzinki kopała serią 3, 4 razy i potem na pół godziny cisza ![]() Kami a długo jeszcze z tym piachem będziesz się użerać? Ile czasu trwa ułożenie takiej kostki? Takie 'brudne' roboty są najgorsze (znam ten ból, u mnie się okazało, że jeszcze kawałek ściany trzeba skuć, a już myślałam, że po pyle Zophiee, no trochę negocjacji było, ale uważam, że cena uczciwa - dla nich tanio jak za tak wychuchane wyposażone mieszkanko tylko do odświeżenia, a dla mnie naprawdę dobra cena bez agencji i przede wszystkim problem z głowy przy tak dużej konkurencji wokół (kilka nowych osiedli no i sporo z rynku wtórnego bo to okolica traktowana jako przejściowa i często ludzie mieszkają tu aż się dorobią a potem lecą do miasta) Basiu Gdzie Agabi?????
24.09.2011 ![]() II kreski - 09.05.2013 23.12.2013 o godz. 2:35 urodziła się Hania ![]() Pyza dorasta Edytowane przez _Kluska_ Czas edycji: 2013-10-25 o 00:01 |
|
|
|
#3932 | |
|
Zakorzenienie
|
Wtam
Cytat:
Jem śniadanie,szykuje się i zbieram do gina
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
|
#3933 |
|
Zakorzenienie
|
Hej.
Ruda, Twój syn z każdym zdjęciem bardziej mnie zachwyca Co do Clo, lekarz cos napominał o 'wspomagaczach' idę teraz do gina 16 listopada zobaczymy.. Co do kosmetyków... ja może się nie powinnam wypowiadać, bom nie ciężarna ale mam nadzieje, ze mój dzieć nie odziedziczy po mnie syfu jakim jest AZS i ja raczej na samym początku kupie coś z serii aptecznej bo po prostu będę się bałaIzunia, kciuki są! Będzie dobrze
|
#3934 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
Iza cxekamy na wieści!Mysiu a dlaczrgo niby miałabyś się nie wypowiadać a 16.11 to jeszcze przed terminem @ będziesz, tak?Śniło mi się, że nie miałam pokarmu. Z jednej piersi poleciała kropelka normalna a potem czegoś czarnego a z drugiej zupełnie nic. A 'niemowle' które mi się śniło miało jakieś pół roku i próbowałam je nakarmić leżąc w moim pokoju u rodziców- pokoju z czasów liceum, nawet łóżko to samo :p
24.09.2011 ![]() II kreski - 09.05.2013 23.12.2013 o godz. 2:35 urodziła się Hania ![]() Pyza dorasta |
|
|
|
#3935 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A dlaczego miałabym się nie wypowiadać.. nie wiem tak to jakoś napisałam, bez sensu może Jestem trochę zła i zwalona bo może być tak, ze tz będzie musiała na 3msc zostać do Łodzi wydelegowany
|
|
#3936 |
|
Zakorzenienie
|
witam
![]() iza trzymamy kciuki!!! co do tego emolium to na razie nie kupiłam, zobacze moze kupie buteleczke zeby dolewac do kapieli-nie wiem jeszcze.sie zobaczy. mysti,ruda to te wczorajsze kopniaki były własnie tak niziutko,az sie moze troche przestraszyłam ze dziecko jest tak nisko,ale chyba to normlane. mnie sie wogóle czesto chce na siusiu bo tak jakbym miała parcie na pecherz a tak tylko pare kropelek poleci. powiedzcie mi czy jak to jest jak brzuch twardnieje?bo wczoraj lezałam i tak mi sie dziwnie zrobiło-mogła to byc pregujaca sie dzidzia,ale tak przez chwile sie twardo zrobiło. lekarz mógłby to jakos wyczuc przy badaniu? ale u mnie mgła!!!
|
#3937 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry ;-)
Ja miałam ciężką noc, zbudził mnie nad ranem ostry ból brzucha. Skończyło się wymiotami. Zawroty głowy, myślałam, ze upadnę w tej łazience Na szczęście szybko przeszło, i dospałam do rana już bez dolegliwości... Czyżby to po wczorajszym spagetti ![]() Dziś mam ambitny plan ogarnięcia choć po części prasowania, bo już mnie z garderoby wygania... włączę sobie jakiś film i może choć z częścią się uporam ![]() TŻ niestety w związku z pracą wybywa na cały piątek i sobotę. Wróci pewnie w niedzielę nad ranem ![]() Niestety taka praca GiannaDoskonale Cię rozumiem, mój tż przegaduje mnóstwo godzin w miesiącu. Ostatnio jak jedlismy kolację, powiedział, że musi odebrać, że tylko na chwilę, a skończyło się na ponad 40-minutach rozmowy weekend, wieczór, rano nie ma świętości...Kluskamy umowę przedwstępną też mieliśmy u notariusza Iza 3mam kciuki za wizytę! Czekam na info RudaEwcia25 Kostek Arletka Ale cudne te kopniaczki Dobrego dnia |
|
|
|
#3938 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Jestem po usg wszystko ok,mały zdrowy ![]() Mały jest wstydliwy przez całe usg buzie zasłaniał rączką
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek Edytowane przez iza243 Czas edycji: 2013-10-25 o 10:54 |
|||
|
|
|
#3939 |
|
Zakorzenienie
|
Iza Super, cieszę się bardzo
A co do wagi, to nie martw się tym, według usg mogą być duże rozbieżności. Koleżanka na ostatnim usg miała określoną wagę synka na 3600, a urodził się ponad 4300, także głowa go góry! |
|
|
|
#3940 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
super ze mały zdrowy, a waga bym sie nie przejmowała bo i ty na diecie jestes to i dzidzius ![]() a tak jeszcze zapytam czy wasze dzidzi tez kopało tak niziutko?
|
|
#3941 |
|
Zakorzenienie
|
Iza
Arletko, też nisko miałam kopy śmieję się, że jak młoda układa włosy to boksuje na wysokości łona ![]() a skurcze to tak jak Iza pisze, że cały brzuś się spina i taki dyskomfort okropny czuć. mi też się tak robi, że kawałkami jest twardo ale już wiem kiedy to pupa i plecy a kiedy po prostu lżejszy skurcz
24.09.2011 ![]() II kreski - 09.05.2013 23.12.2013 o godz. 2:35 urodziła się Hania ![]() Pyza dorasta |
|
|
|
#3942 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wiec to moze nie skurcze,no, ale poobserwuje siebie, w razie czego zapytam lekarza.
|
|
#3943 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzidzia może kopać nisko,nic się nie martw
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
|
#3944 |
|
Zakorzenienie
|
Arletka mnie też nisko kopie czasem, a czasem to pod cyckami czuje nogi hihi
Urocze to jest...taka jestem ciekawa jaki będzie mój drugi syncio. Bo pierwszy jest idealny :-D :-D Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3945 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ogladam sobie wózki, i ja znam tylko 2 dobre firmy x-lander i maxi cosi, sa jeszcze jakies dobre? bo nie bardzo sie znam, a pomału sie rozgladam, jesli bym kupowałą x-lander to używany bo sa dosyc drogie, maxi cosi tak sobie wiec moze nowy. ---------- Dopisano o 14:17 ---------- Poprzedni post napisano o 14:16 ---------- na prawde kamień z serca. jak fajnie jest miec kogo o takie rzeczy zapytac
|
|
#3946 |
|
Zadomowienie
|
Hej ja czuje sie dobrze oczywiście nie jest idealnie bo to w plecach lupi to w pachwinie kluje ale generalnie taka jest ciaza i ciesze sie ze wszystko ok.
Kostke juz skonczyli prawie wiec jutro posprzątam sobie. Mnie mala zazwyczaj kopie po jajnikach ale czasem jak się rozpycha po żołądku to mam odlot w bolu. A zreszta Natalia chyba ma coraz mniej miejsca bo czesciej czuje teraz rozpychania niż kopniaki.
|
#3947 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dobrze ze skonczyli,posprztasz i juz z głowy bedzie. ale wiesz, nie przesadzaj.
|
|
#3948 |
|
Zakorzenienie
|
Ależ ja się dzisiaj źle czuję
Strasznie mi się chce spać i mnie mdli. Wrrrrr a chciałam iść z tż dziś do kina ![]() Arletko co do wózków to wszystko zależy od Twoich potrzeb - jakie ma kryteria spełniać. Mutsy mura4 są bardzo dobre i używane w naprawdę dobrej cenie można znaleźć. No ale one ciężkie strasznie. Firma Tako ma zróżnicowaną ofertę, mi się Grander na przykład podoba. No i pytanie czy wielozadaniówkę chcesz czy osobno gondolę a osobno spacerówkę. Co do xlandera to byłam na nie dopóki nie usłyszałam recenzji dwóch koleżanek. W sklepie go oglądałam też i dobrze mi leżał w ręku- tylko niektórym nie pasuje bo np gondola jest mała. Więc wszystko zależy od preferencji.. Ja mam gondolę używaną a jak tylko przyjdzie wiosna przesiadamy się do PegPerego UNO. Co prawda jeszcze go w sklepie nie testowałam, ale wg opisu on ma wszystko czego ja chcę od wózka.
|
|
|
#3949 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3950 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#3951 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć Moje Kochane
![]() Izka super że z Dominisiem wszystko ok Kluska no Emolium jest super,możesz im wysłać co napisałam jako mega zadowolona klientka Arletko dzidzia się pręży i że się tak wyrażę "zwiedza" swój obecny domek,a kopniaczki są super.Ja uwielbiałam patrzeć jak mi brzusio faluje Zophiee ja też mam dużo sprzątania ale mi się tak nie chce... Kami no po jajnikach to taka pieszczota że wcale za nią nie tęsknię ![]() Dziewczyny byłam dzisiaj na pazurach ,kupiłam ciuchy na chrzest,odwiedziłam dziadka a do tego wszystkiego byłam jeszcze o17tej na zumbie ale się nie poddam i nadal będę jeszcze karmić Odłożyłam Kostusia jak zasnął do łóżeczka,poszłam do łazienki napuścić wodę do wanny,wracam a tam co? mój Wampirek leży na brzuchu i się do mnie szczerzy
|
#3952 | ||
|
Zakorzenienie
|
chyba się przeziębiam ![]() Cytat:
nie wiem co z tą przeprowadzką, już nawet nie chcę się nastawiać kiedy bo od kilku tygodni już mi się zdaje, że to już... jutro teściowie przyjeżdżają pomóc (teść cały dzień, teściowa od 16 bo jakieś szkolenie), poza tym listwy mają w końcu położyć i poprawić parę rzeczy w kuchni, no i kanapa przyjeżdża... zaj*bisty dzień się szykuje, caluśki dzień na nogach obym tylko lepiej się czuła.jedna miła rzecz, że z koleżanką się na kawkę umówiłam, bardzo dawno jej nie widziałam i nie mogę się doczekać. Cytat:
przede wszystkim wybierz się do sklepu zobacz co Ci pasuje, jaki wózek dobrze się prowadzi i jak będziesz wiedziała z grubsza już to chociaż wybór będzie zawężony na pewno musisz patrzeć, żeby koła były w miarę duże i zawieszenie dostosowane do nierównych terenów (to na pewno rozróżniają w sklepach bo się wściekali, że chciałam miastowy i plenerowy wózek jednocześnie ---------- Dopisano o 23:29 ---------- Poprzedni post napisano o 23:20 ---------- aaaa i zrobiłam dziś kolejną partię zakupów, tym razem po części i dla mnie: wkładki laktacyjne, podkłady poporodowe i podkłady na łóżko, komplet 2 smoczków uspokajających, butelka antykolkowa, płatki kosmetyczne dla niemowląt i koszula do porodu taka http://allegro.pl/show_item.php?item=3638548586 ---------- Dopisano o 23:29 ---------- Poprzedni post napisano o 23:29 ---------- aha, i po raz kolejny pytam: gdzie Agabi?!
24.09.2011 ![]() II kreski - 09.05.2013 23.12.2013 o godz. 2:35 urodziła się Hania ![]() Pyza dorasta Edytowane przez _Kluska_ Czas edycji: 2013-10-25 o 23:22 |
||
|
|
|
#3953 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
![]() Wybieram się dziś z koleżanką na kawe
|
|
|
#3954 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny ;-)
ja dziś kiepsko spałam, wczoraj byliśmy na imprezie u mamy, takiej sponatnicznej... Dziś wybieram się z teściową do bratowej, bo sama nie będę siedzieć w domu ( TŻ wybył), zjemy obiad, pogadamy, zapowiada się dobry dzień Co do wózków w mojej rodzinie były 2 emaljungi ( są boskie na teren ) tylko trzeba mieć porządny bagażnik- bo stelaż niemały Mi bardzo podobają się boogaboo - http://www.bobowozki.com.pl/product_...oducts_id=2603 dla rodzin w których różnica wieku między dziećmi jest niewielka dobrego dnia |
|
|
|
#3955 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Super A potem aż się boję co będzie bo tż jak się bierze za tematy remontowe to od razu nie w sosie. Dziś już mi tu coś warczał ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#3956 |
|
Zakorzenienie
|
Aha, zaczynam dziś 3 miesiąc
|
|
|
|
#3957 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Właśnie, czekamy na wieści co u Ciebie. Cytat:
przekichane...Udanej kawki ![]() Cześć! Byłam na krwi, w środę powinnam mieć już wszystkie wyniki z badań, jakie mogłam tylko zrobić. Ciekawe czego się dowiem. Od owulacji do teraz czuję kłucie w podbrzuszu, pewnie hormony się pokićkały. I to jest taki typowy ból na @. Czasem mam wrażenie, że miałam ciążę biochemiczną, nawet o tym nie wiedząc :/ Miłego dnia! ---------- Dopisano o 10:08 ---------- Poprzedni post napisano o 10:07 ---------- Edytowane przez CoffeeHeaven Czas edycji: 2013-10-26 o 11:27 |
||
|
|
|
#3958 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Ja wczoraj caly dzien na nogach do 23 Dzidzia dopiero jak sie polozylam zaczela mnie leniwie kopac,bo juz mialam prawie zawal ze ona taka cicha ![]() Oczywiscie sie wkurzlyla bo obsuwe mamy niezla tata tz zamiast na 16 byl na 19 potem jeszcze przez pomylke wycieczka do centrum .Dzis tz dopiero o 10 pojechal po drzwi bo wczesniej zakupy robi w castoramie.Cholera najgorsze ze jednak szafy nie beda robic w korytarzu bo nie zdaza,oczywiscie to na czym ni najbardziej zalezalo juz mam cisnienie podniesione ale co zrobie. Kluska odebralam te koszulki wczoraj dla karmiacych sa bawelniane,material mily w dotyku wiec nie jest zle.Wzielam S i M .S jest w miare chociaz pachy maja takie obnizone ze pociag by przyjechal,a M jest juz naprawde spore na mnie wyglada jak worek ale bedzie do porodu. Iza super ze Dominis zdrowy Dziewczyny ide podszykowac obiad i biore sie za pakowanie.Nie mam w ogole ochoty na to,zla jestem ta obsuwa,ta szafa, w ogole wariatak z mieszkania zabrala w przedpokoju i kuchni zyrandole ale to nie tylko zyrandol ale i zarowki Udanego weekendu wam zycze |
|
|
|
#3959 |
|
Zakorzenienie
|
hej.
oj gianna spokojnie kochana,wiem ze takie rzeczy wkurzaja i to bardzo, ale nie mozesz sie tak denerwowac. ja dałam na luz, tz cały tydzięń maluje sypialnie i dalej nie skończył,b o pomylił farby. wiec zostaje na poniedziałek, a posprzatam nie wiem kiedy, bo w poniedziałek bedzie kończył wieczorem po pracy,we wtorek ja mam fryzjera a potem wizyte wiec dopiero we srode jak dobrze pójdzie, a mnie juz strasznie biodra bola od spania w salonie na tej niewygodnej kanapie. ale co moge zrobic? nic, przestałam marudzic bo i tak nic nie zyskam, a wogóle od paru dni jak dzidzia sie tak cudnie rusza to jestem jak skowronek i nawet teraz mnie tak fajnie smyra Boze jak ja kocham to dzieciatkokluska no fakt,najlepiej sprawdzic w sklepie wózki, pojezdzic,zobaczyc jakie firmy w miare lekkie i dobre maja, ale z tym to nie wiem kiedy pojedziemy poogladac, moze w grudniu a koniecznie w styczniu juz chciałąm kupic i myslałm zeby na all zamówic. no zobaczymy. a taka koszula na pamiaczkach bedzie wygodna? bo ja teraz taka mam do spania i te ramiaczka czesto podczas snu mi spadaja,i czesto sie budze z cycami na wierzchu wiec do szpitala kupie z krótkim rekawem,nie na ramiaczkach. siostrze kupowałam do szpitala i mi ja oddała,ma te guziczki z boku ze mozna rozpiac na karmienie, tylko nie wiem czy nie bedzie na mnie za duza, najwyzej kupie druga.zophiee gratki 3 miecha!!! ja jutro zaczynam 20 tc! ostatnio tz siostra mi powiedziała ze wcale nie wygladam na 5 miesiac, nie mam brzucha, bo ona niby wiekszy miała, a co mnie to obchodzi, moze moje dziecko bedzie mniejsze bo ona po prawie 4 kg rodziła córki. ja raczej drobej kosci jestem, no przed ciaza sporo prztyłam,ale moze nie bede miaął duzego brzucha,albo pozniej mi go wywali ![]() a ten wózek fajny ale cena kosmiczna ![]() ruda jaka ty fajna mamuska jestes, zadbana, pazurki zrobione, ja tylko opiłuje i bezbarwnym maluje bo jakos nie chce mi sie nic robic. a do salonu to najblizej mam 40 km wiec nie chce mi się jezdzic. niby sa dziewczyny co w domu robia ale jakos im do końca nie wierze. ide zaraz na spacer bo mam dzis ładna pogode,a dzis czas zmienia to szybko sie zrobi ciemno. i tz auto odkurze (moze ).
|
#3960 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:18 ---------- Poprzedni post napisano o 12:13 ---------- Cytat:
![]() sprzata opiekuje sie mala. mala marudna ale tylko w dzien jak byla tesciowa na noc to pokazala jak moze byc placzliwa . Ale zdaje mi sie ze czula jak ja bylam wk***na bo tesciowa lubi sie wtracac a ja jej powiedzialam delikatnie co i jak a tak h=jest Wanessa grzeczna
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:47.

próbowałam dziś kleżance dać dotknąć kopniaka a nie dało się - ta mała spryciula co pół godzinki kopała serią 3, 4 razy i potem na pół godziny cisza 

ale mam nadzieje, ze mój dzieć nie odziedziczy po mnie syfu jakim jest AZS i ja raczej na samym początku kupie coś z serii aptecznej bo po prostu będę się bała
a 16.11 to jeszcze przed terminem @ będziesz, tak?

weekend, wieczór, rano nie ma świętości...

,kupiłam ciuchy na chrzest,odwiedziłam dziadka a do tego wszystkiego byłam jeszcze o17tej na zumbie
ale się nie poddam i nadal będę jeszcze karmić
Odłożyłam Kostusia jak zasnął do łóżeczka,poszłam do łazienki napuścić wodę do wanny,wracam a tam co? mój Wampirek leży na brzuchu i się do mnie szczerzy
obym tylko lepiej się czuła.