Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 6 - Strona 23 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-25, 19:44   #661
forester
Zadomowienie

Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 6

Cytat:
Napisane przez mezaga Pokaż wiadomość
AAAA i się muszę pochwalić. Chyba za dwa tygodnie będziemy już przeprowadzeni. A przynajmniej wszystko na to wskazuje
Super, bardzo się cieszę, ponieważ podejrzewam, że sytuacja mieszkaniowa też Ciebie mocno stresowała. Jak się dzisiaj czujesz? jest jakaś poprawa? lekko choć mija?

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Ja nie będę stosować żadnej diety, oprócz rezygnacji z surowych jabłek - czesto mnie wzdymają, więc dziecko tym bardziej może.
ja jabłka uwielbiam i czuje się po nich super. Zrezygnuje z cytrusów, bo i ja i mój brat i mąż mieliśmy na nie reakcje uczuleniowe jako dzieci.

Cytat:
Napisane przez iwantyou99 Pokaż wiadomość
Cześć kochane! Widziałam ze Dorotka doszła do wniosku ze u mamy w brzuszku najlepiej. Super!
Echo serducha u Dominika jest ok. Usg główki rownież. Domi przybrał 45g i ma teraz wagę urodzeniowa czyli 1120g. Jest na mleku mieszanym bo mojego juz mu niestarcza. Ale katuje ta moja mleczarnie i zobaczymy co dalej.
zuch chłopak. Nim się spostrzeżesz będzie z niego już kawał mężczyzny

zauważyłam, że pojawia mi się linia nigra- nie przpraszam! zygzag nigra bo mała jest tak ułożona, że mam krzywy brzuch
forester jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-25, 19:45   #662
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Napisane przez sadlaczyca Pokaż wiadomość
Dziękuję za odpowiedź Pomyślałam,że zrobię sobie takie zapiekanki- plasterki camemberta na bułce posypane ziołami - po obróbce cieplnej chyba powinno wybić te bakterie nawet jak są
Nie moze byc bakterii w produktach z pasteryzowanego mleka!
Nie masz sie czego obawiac. W sklepach prawie wszystkie sery plesniowe sa z pasteryzowanego.
Stary 2013-10-25, 19:55   #663
patrycjja
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez PawMaj13 Pokaż wiadomość

Póki co na każdą okazję uzupełniam jego garderobę, bo jemu szkoda kasy np na nowe gacie chociaż stare są już poprzecierane, niektóre nawet dziurawe, to co tam, jeszcze w nich pochodzi, jak je
haha skąd ja to znam ja wywalam jak nie widzi i koniec końców wręczam mu ponadprogramowe prezenty zastanawia mnie tylko, czy do momentu kiedy razem zamieszkaliśmy i mama mu robiła takie zakupy nie czuł się z tym mało komfortowo ale .. w zasadzie to facet

Cytat:
Napisane przez Cicici Pokaż wiadomość

Teraz troche wyleje moje zale na kolezanke..
Plec juz znamy to kazdy chce imie znac... Miala byc Amelka ale jakos mi nie pasowala, pomimo ze cale zycie planowalam to imie dla mojej corki.. Ostatnio wpadla mi do glowy Zosia i jakos tak pasuje mi jak mowie do brzuszka.. Jedna kolezanka stwierdzial ze leee co to za imie, zastanow sie, jest tyle ladnych imion.. Jak ktos kto nie zyje ze mna na codzien moze w ogole takie opinie wyglaszac? Ostatnio tez powiedzialam ze w poniedzialek mam rozmowe w szpitalu i ze chcialabym rodzic w wodzie jak bedzie taka mozliwosc, a ona na to ze ona czytala i to jest zle i niedobre i w ogole ale konkretnego powodu nie podala. Z tego co ja czytalam to jest raczej korzystne dla mamy i dziecka.. Czasem sie ciesze ze nie mam nikogo takiego przy sobie na codzien bo bym zglupiala, tym bardziej ze po wizycie u poloznej uswiadomilam sobie ile bzdur wbilam sobie do glowy
nie słuchaj koleżanek- imię to jest tylko i wyłącznie Wasz wybór. Zosia, Zosieńka - ślicznie. sama jestem fanką tego imienia. U nas miała być Marysia (po mojej najwspanialszej babci), ale jak zaczęłam słuchać Mańka, Maryśka to trochę mnie zniechęciło. I też imię, które wybrałam jeszcze jak byłam mała, zmieniło się po odkryciu płci na Amelkę właśnie
ale jeśli kiedyś będę miała drugą córkę to będzie właśnie albo Marysia albo Zosia (mam prababcię o tym imieniu, ma już chyba ze sto lat a żwawsza od niejednej młodej )
a porody w wodzie- ja też słyszałam chyba same dobre opinie na ich temat. samo to, że to mniejszy szok dla dziecka- przecież w wodzie spędziło "całe swoje życie"

---------- Dopisano o 19:55 ---------- Poprzedni post napisano o 19:53 ----------

Cytat:
Napisane przez forester Pokaż wiadomość
zauważyłam, że pojawia mi się linia nigra- nie przpraszam! zygzag nigra bo mała jest tak ułożona, że mam krzywy brzuch
u mnie pojawiła się jakoś z początku, a teraz sięga prawie pod cycki i tylko co rusz to ciemnieje .

jak patrzę na te Wasze wszystkie wyprawki, prezenty to nic tylko się za głowę złapać ile jeszcze przede mną. zaczynam być przerażona :P

Edytowane przez patrycjja
Czas edycji: 2013-10-25 o 19:57
patrycjja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-25, 19:57   #664
EVI07
Raczkowanie

Ja dzisiaj po wizycie u ginki. Wszystko dobrze, szyjka długa i zamknięta, wyniki badań dobre, ale leki mam nadal brać. Przy okazji zaliczyłam spotkanie z koleżanką-dietetyczką, najdalej na niedzielę będę miała już dietkę cukrzycową dopasowaną do moich upodobań i potrzeb mojego cukru. A moja Niunia zaliczyła znowu lekarza, bo jej ręce wyglądały coraz gorzej, dostała maść sterydową, a jak do poniedziałku nie będzie poprawy, to dermatolog...

Ulżyło mi, że u Em my lepiej i że są z Dorotką nadal w dwupaku!

Gosia, gratulacje z okazji rocznicy! I kolejnych szczęśliwych lat Wam życzę!

Cytat:
Napisane przez lidkaa82 Pokaż wiadomość
ciąża to nie choroba tylko kalectwo.
Od dzisiaj to też moje motto!
Cytat:
Ja miałam sytuację wkurzającą w tamtym tygodniu u ortopedy. Wchodzę do poczekalni z wywalonym brzuchem, bo w kurtce się nie dopinam i o kulach. Wiadomo jak to u ortopedy - większość ludzi połamana, więc się nie pcham nigdzie tylko pytam kto ostatni i stoję. Było kilkoro młodych osób towarzyszących poszkodowanym ale nikt się nie ruszył z miejsca. A ja z tym nieasertywnych mocno. Jedna babka mówi chyba do swojego męża, żeby mi miejsce ustąpił, bo jestem w ciąży a ten się tylko a mnie popatrzył z góry na dół i walnął tekstem, że sobie mogłam przyjść wcześniej miejsce zająć, bo pewnie i tak jak wszystkie babsztyle w ciąży na zwolnieniu siedzę i żeruję na jego składkach. Myślałam, że tam padnę - ze śmiechu. Powiedziałam, że nie potrzebuję jego zagrzanego miejsca, na którym pewnie siedzi od rana, żeby mu nikt nie zajął. I stałam do momentu aż pierwsza osoba do gabinetu nie weszła i mogłam sobie usiąść.
Normalnie do niektórych ludzi należałoby strzelać bez ostrzeżenia!
Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
Laverdaa próbowałam kiedyś z wegetarianizmem. Cztery miesiące nie jadłam mięsa,po trzech zrobiłam sobie badania-wyniki miałam super,czułam się świetnie. No ale jednak zatęskniłam za kiełbachą i schaboszczakiem
Można i w ciąży i karmiąc nie jeść mięsa. O ile wie się co czym zastąpić. A ilu sportowców,silnych muskularnych facetów jest wege!
A ja, zawsze "mięsówa", w tej ciąży zrobiłam się normalnie wegetarianka. Do czasu tej cholernej krzywej cukrowej żyłam pierogami, kluskami śląskimi i kopytkami. A do naleśników po prostu płaczę...
Cytat:
Napisane przez laverdaa Pokaż wiadomość
Ja się próbuję teraz przestawić z gazowanej wody na niegazowaną, bo podobno gazowane podczas karmienia równa się kolka u maluszka, ale ciężko mi idzie bo woda niegazowana jest dla mnie jakaś taka niedobra;p
Ja od niegazowanej mam żaby w brzuchu, popijam gazowaną na zmianę z Muszynianką, ona ma dla mnie taki fajny gazowany smaczek...
Cytat:
Napisane przez vacuity Pokaż wiadomość
Znikam robić obiadokolację. U mnie dzisiaj rybka zapiekana pod pieczarkową kołderką. Mniam
Podrzuć przepis Kochana, bardzo ładnie proszę!
Cytat:
Napisane przez iwantyou99 Pokaż wiadomość
Cześć kochane! Widziałam ze Dorotka doszła do wniosku ze u mamy w brzuszku najlepiej. Super!
Echo serducha u Dominika jest ok. Usg główki rownież. Domi przybrał 45g i ma teraz wagę urodzeniowa czyli 1120g. Jest na mleku mieszanym bo mojego juz mu niestarcza. Ale katuje ta moja mleczarnie i zobaczymy co dalej.
Teraz będzie już coraz lepiej!
[1=830b3402b90be91bee3a8a4 ac8547146eb396896_6583840 e13f22;43427793]Hej. Wracam właśnie z USG oka i nie można było zrobić badania - olej którego użyto do przyklejenia siatkówki skutecznie przesłania wszystko co można zobaczyć. Lekarz nie może nawet stwierdzić czy nie dzieje się nic złego Bardzo się zdziwił że olej nie był usunięty (doprowadził najprawdopodobniej do wielu późniejszych problemów) ale widocznie taka była decyzja lekarzy.

Niemniej potwierdził że absolutnie nie powinnam rodzić siłami natury. Także jak nie dostanę wskazań ok swojej okulistki to umówię się do niego na wizytę.
[/QUOTE]
Dobrze, że masz przynajmniej jasność sytuacji.
Cytat:
Napisane przez PawMaj13 Pokaż wiadomość
Póki co na każdą okazję uzupełniam jego garderobę, bo jemu szkoda kasy np na nowe gacie chociaż stare są już poprzecierane, niektóre nawet dziurawe, to co tam, jeszcze w nich pochodzi, jak je chciałam wyrzucić to ledwo uszłam z życiem
Mój mąż uważa, że gacie wyrzuca się dopiero wtedy, kiedy mu ptaszek w spoczynku z nich wylatuje! A dziurawe skarpetki muszę wyrzucać cichcem, bo mogłabym życie postradać...
EVI07 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-25, 19:59   #665
Cicici
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez patrycjja Pokaż wiadomość

u mnie pojawiła się jakoś z początku, a teraz sięga prawie pod cycki i tylko co rusz to ciemnieje .
Wow! w ogole zapomnialam o tej linii, ja nawet zarysu poki co nie mam..
Cicici jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-25, 20:08   #666
The light
Zadomowienie

wiecie co, wymyśliłam właśnie text dla ludzi-chamow komentujących nasz cudowny stan ciążowy

W zależności od płci ale będę używać pan:
"wie pan co, każda ciężarna w tym kraju powinien pan po stopach całować (ew dziękować) za to, ze w ogóle chce rodzic i dziecko wychowywać w Polsce. Ktoś na pana emeryturę będzie musiał robić. I nie dość, ze państwo rodzinom nie pomaga to chociaż obywatele by mogli" o!

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
The light jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-25, 20:12   #667
vacuity
Rozeznanie

Cytat:
A ja jeszcze nie mam tej linii i wcale mi nie zależy, może jej nie być wcale

Cytat:
nie słuchaj koleżanek- imię to jest tylko i wyłącznie Wasz wybór. Zosia, Zosieńka - ślicznie. sama jestem fanką tego imienia. U nas miała być Marysia (po mojej najwspanialszej babci), ale jak zaczęłam słuchać Mańka, Maryśka to trochę mnie zniechęciło. I też imię, które wybrałam jeszcze jak byłam mała, zmieniło się po odkryciu płci na Amelkę właśnie
ale jeśli kiedyś będę miała drugą córkę to będzie właśnie albo Marysia albo Zosia (mam prababcię o tym imieniu, ma już chyba ze sto lat a żwawsza od niejednej młodej )
:P
Chciałam nazwać córkę Patrycja - zawsze wyobrażałam sobie córkę o tym imieniu właśnie... Ale nie znalazłam poparcia u męża
W ogóle nie rozumiem tego komentowania imion - to na tej samej zasadzie co oglądanie sukienek w sklepie - jednej się podoba ta, a drugiej inna, ale to nie znaczy, że jedna jest ładna, a druga brzydka. Kwestia gustu

Cytat:
Napisane przez EVI07 Pokaż wiadomość
Podrzuć przepis Kochana, bardzo ładnie proszę!
EVI, wrzucę Ci jutro na priv, dobrze? Bo muszę go od zera napisać, a w każdej chwili spodziewam się męża

The light Sama prawda... Jakby co, zgapię od Ciebie, dobrze? Chociaż mam nadzieję, że nie będę musiała.
Stary 2013-10-25, 20:12   #668
perfuzja
Zakorzenienie

Prawie spakowalismy mieszkanie w końcu. Mieszkaliśmy tu tylko miesiac, a rzeczy tyle, ze

Poza tym zaczęły przychodzić rzeczy z allegrowych aukcji szpitalno-wyprawkowych i złożyłam duze zamówienie w Motherhood
Stary 2013-10-25, 20:13   #669
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Napisane przez EVI07 Pokaż wiadomość
Ja dzisiaj po wizycie u ginki. Wszystko dobrze, szyjka długa i zamknięta, wyniki badań dobre, ale leki mam nadal brać. Przy okazji zaliczyłam spotkanie z koleżanką-dietetyczką, najdalej na niedzielę będę miała już dietkę cukrzycową dopasowaną do moich upodobań i potrzeb mojego cukru. A moja Niunia zaliczyła znowu lekarza, bo jej ręce wyglądały coraz gorzej, dostała maść sterydową, a jak do poniedziałku nie będzie poprawy, to dermatolog...
Super,ze wszystko dobrze po wizycie!
I oby Niuni masc pomogla!
Stary 2013-10-25, 20:19   #670
sadlaczyca
Raczkowanie

Cytat:
Nie moze byc bakterii w produktach z pasteryzowanego mleka!
Nie masz sie czego obawiac. W sklepach prawie wszystkie sery plesniowe sa z pasteryzowanego.
Świetnie Jeśli była dyskusja na ten temat na wątku to niestety mnie ominęła. Ależ sobie "dogodzę" kulinarnie
Cytat:
U mnie chyba zaczyna wyłazić

Tak mnie ostatnio zastanowiło: czy jak kąpiemy dziecia i używamy np oilatum/emolium/ziajki natłuszczającej to główkę myjemy czymś innym, tzn jakimś szamponem czy mydełkiem czy po prostu polewamy tą wodą z wanienki z tym oilatum? Sorry za durne pytanie
Stary 2013-10-25, 20:20   #671
Sheperdess
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Negrid Pokaż wiadomość
A moja Łucja położona poprzecznie.
Mój Adaś na razie też, głowę ma po lewej, a nogami kopie w żebra.

Cytat:
Napisane przez lidkaa82 Pokaż wiadomość
Czy my jutro przesuwamy zegarki??
Oj, nie lubię tego okresu zimowego między zmianami czasu. Ciemno, zimno i pada.

Cicici, gratuluję zamążpójścia, czujesz się jakoś inaczej jako żona? Ja przyznaję, że na pytania o stan cywilny z dumą odpowiadam, żem Mrs.
Stary 2013-10-25, 20:22   #672
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Dziewczyny widzę ze większość już się ostro za wyprawkę wzięła
Co druga coś zamawia...coś kupuję...robi się ciekawie
Ja przeglądam na allegro podgrzewacze i nianie ale jakoś nie mogę nic wybrać....dużo jest używanych, akurat w tych sprzętach to nie mogę się odnaleźć

---------- Dopisano o 20:22 ---------- Poprzedni post napisano o 20:20 ----------

Cytat:
Tak mnie ostatnio zastanowiło: czy jak kąpiemy dziecia i używamy np oilatum/emolium/ziajki natłuszczającej to główkę myjemy czymś innym, tzn jakimś szamponem czy mydełkiem czy po prostu polewamy tą wodą z wanienki z tym oilatum? Sorry za durne pytanie
To jest bardzo dobre pytanie
Stary 2013-10-25, 20:22   #673
patrycjja
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez vacuity Pokaż wiadomość
A ja jeszcze nie mam tej linii i wcale mi nie zależy, może jej nie być wcale

Chciałam nazwać córkę Patrycja - zawsze wyobrażałam sobie córkę o tym imieniu właśnie... Ale nie znalazłam poparcia u męża
W ogóle nie rozumiem tego komentowania imion - to na tej samej zasadzie co oglądanie sukienek w sklepie - jednej się podoba ta, a drugiej inna, ale to nie znaczy, że jedna jest ładna, a druga brzydka. Kwestia gustu
ja mam tylko nadzieję, że linia zejdzie, bo u koleżanki 4 rok po porodzie twardo się trzyma, tylko trochę bledsza jest. niby taki szczegół, ale dziwnie bym się czuła w stroju na plaży

powiem Ci, że bardzo lubię swoje imię bo pasuje i do młodej dziewczyny i będzie pasować kiedyś w przyszłości do "pani" Patrycji poza tym ma dużo odmian i wcale nie obraźliwych. ja kiedyś lubiłam jak się mówiło do mnie Pati, teraz mi minęło wole całą wersję. pozwalam tak mówić tylko najbliższym przyzwyczajonym. a poza tym uwielbiam prababciną Patrycyjke i dziadkowego Patryka

i właśnie dlatego, że sama lubię własne imię staram się nie komentować wyboru innych, chociaż sama już słyszałam, że Amelia to nazwa 'choroby' . jakoś nie rusza mnie akurat zdanie innych w tym temacie. ja czuję, że Amelka będzie idealna i mam nadzieję, że będę miała rację
Stary 2013-10-25, 20:29   #674
mezaga
Zakorzenienie

Cytat:
Super, bardzo się cieszę, ponieważ podejrzewam, że sytuacja mieszkaniowa też Ciebie mocno stresowała. Jak się dzisiaj czujesz? jest jakaś poprawa? lekko choć mija?
Niestety nie mija Najgorzej jest jak kaszlę. Ja się tego kaszlu chyba nigdy nie pozbędę. A podczas niego aż mnie wygina z bólu. Odkaszlnąć całkowicie z tego bólu nie mogę. I kółeczko się zamyka.
Do kompletu mam potworną zgagę na którą nic nie działa.

Cytat:
Ja też linii nie mam, z pępka nadal krater i brzuch cały czas podwójny

Spędziłam dzisiaj cały dzień na przeglądaniu zasłon do domu i nic nie znalazłam Nie ma to jak brak zdecydowania. Kompletnie nie wiem czego chcę
Stary 2013-10-25, 20:33   #675
Cicici
Rozeznanie

Cytat:
ja mam tylko nadzieję, że linia zejdzie, bo u koleżanki 4 rok po porodzie twardo się trzyma, tylko trochę bledsza jest. niby taki szczegół, ale dziwnie bym się czuła w stroju na plaży

powiem Ci, że bardzo lubię swoje imię bo pasuje i do młodej dziewczyny i będzie pasować kiedyś w przyszłości do "pani" Patrycji poza tym ma dużo odmian i wcale nie obraźliwych. ja kiedyś lubiłam jak się mówiło do mnie Pati, teraz mi minęło wole całą wersję. pozwalam tak mówić tylko najbliższym przyzwyczajonym. a poza tym uwielbiam prababciną Patrycyjke i dziadkowego Patryka

i właśnie dlatego, że sama lubię własne imię staram się nie komentować wyboru innych, chociaż sama już słyszałam, że Amelia to nazwa 'choroby' . jakoś nie rusza mnie akurat zdanie innych w tym temacie. ja czuję, że Amelka będzie idealna i mam nadzieję, że będę miała rację
My Patrycje chyba tak mamy bo ja moje uwielbiam no i z ta Amelka to bylam zdecydowana na nia od ok 15 lat!!! Ale teraz mieszkam w de i sa tu rozne kultury, kolega turek powiedzial nam ze amel po turecku znaczy sraczka, a ja nie chce zeby moje dziecko kiedys cos glupiego uslyszalo i chyba moja psychika przestala lubic Amelke..

---------- Dopisano o 20:33 ---------- Poprzedni post napisano o 20:31 ----------

A no i ja jestem zawsze Patka. Rodzice mowili Patrycha a jak cos przeskrobalam to o dziwo : Patryniu :P
Jedyny minus to unikalam Patrykow, nie chcialam miec chlopaka o tym imieniu
Stary 2013-10-25, 20:34   #676
Ważka
Raczkowanie

Cytat:
Tak naprawdę, to takie maleństwa nie potrzebują szamponu ani mydełka. Emolientu dodaje się tylko troszkę więc ja córę całą myłam tylko wodą z wanienki Na początku wlewałam troszkę oliwki,a potem kupiłam Oilan(tańsza wersje Oilatum ale bardzo chwaliłam )
Stary 2013-10-25, 20:38   #677
sadlaczyca
Raczkowanie

Cytat:
Do kompletu mam potworną zgagę na którą nic nie działa.
Oj biedaku Zapytaj może gina czy możesz w tej sytuacji brać coś silniejszego na zgagę, np omeprazol. Ostatnio agoola pisała, że rozmawiała ze znajomym gastrologiem i on mówił, że w II i III trymestrze można to brać. Ja swojej gin zamierzam o to wypytać na następnej wizycie - już za 6 dni Chciałoby się przecierpieć jeszcze te kilka miesięcy i jak najmniej faszerować dziecia lekami ale jeśli chodzi akurat o zgagę, refluks itp to uważam, że jeśli nie byłoby przeciwwskazań od gin to będę brać jakieś silniejsze leki. Cofający się kwas żołądkowy ma bardzo duży wpływ na stan zębów, przyczynia się do kaszlu (podejrzewam, że u Ciebie w dużej mierze o to chodzi), infekcji gardła, powoduje nadżerki. To nie są żarty, niestety..
Stary 2013-10-25, 20:45   #678
Akkma
Zadomowienie

Mam pytanie do dziewczyn posiadających ręczny laktator TT, bo chyba kupiłam uszkodzony
Powiedzcie mi czy ta 'sprężynka' w środku opada Wam do samego końca? Bo u mnie się kawałek zatrzymuje. Zrobiłam zdjęcie i na czerwono zaznaczyłam o co mi chodzi.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_8330 - Kopia.jpg (24,1 KB, 44 załadowań)
Stary 2013-10-25, 20:46   #679
souris5
Raczkowanie

Cytat:
Oj biedaku Zapytaj może gina czy możesz w tej sytuacji brać coś silniejszego na zgagę, np omeprazol. Ostatnio agoola pisała, że rozmawiała ze znajomym gastrologiem i on mówił, że w II i III trymestrze można to brać. Ja swojej gin zamierzam o to wypytać na następnej wizycie - już za 6 dni Chciałoby się przecierpieć jeszcze te kilka miesięcy i jak najmniej faszerować dziecia lekami ale jeśli chodzi akurat o zgagę, refluks itp to uważam, że jeśli nie byłoby przeciwwskazań od gin to będę brać jakieś silniejsze leki. Cofający się kwas żołądkowy ma bardzo duży wpływ na stan zębów, przyczynia się do kaszlu (podejrzewam, że u Ciebie w dużej mierze o to chodzi), infekcji gardła, powoduje nadżerki. To nie są żarty, niestety..
To mnie teraz nastraszyłaś, ja nic nie biorę na zgagę i refluks, uważam że to raczej niedogodność. Nie chce dziecka faszerować lekami więc unikam ich jak ognia. I bądź tu babo mądra!
souris5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-25, 20:47   #680
patrycjja
Zadomowienie

Cytat:
My Patrycje chyba tak mamy bo ja moje uwielbiam no i z ta Amelka to bylam zdecydowana na nia od ok 15 lat!!! Ale teraz mieszkam w de i sa tu rozne kultury, kolega turek powiedzial nam ze amel po turecku znaczy sraczka, a ja nie chce zeby moje dziecko kiedys cos glupiego uslyszalo i chyba moja psychika przestala lubic Amelke..

---------- Dopisano o 20:33 ---------- Poprzedni post napisano o 20:31 ----------

A no i ja jestem zawsze Patka. Rodzice mowili Patrycha a jak cos przeskrobalam to o dziwo : Patryniu :P
Jedyny minus to unikalam Patrykow, nie chcialam miec chlopaka o tym imieniu
o jak dobrze, że my między Turkami nie przebywamy
ja się chyba uodporniłam, bo gdybym miała patrzeć na każde imię- z czym, kim mi się kojarzy to chyba moja córka została by bezimienna no i do tego dochodzą te nieszczęsne odmiany każdego z imion

Patryniu mama mówiła do mnie w skrajnych sytuacjach, kiedy ona coś chciała :P
Stary 2013-10-25, 20:48   #681
gosia261282
Gang Iren

Cytat:

Ja dodawalam troche do wanienki i mylam cale dziecko.

Cytat:
Mi po Eryku a przed ta ciaza nie zeszla jeszcze. Ale juz nie byla az tak wyrazna.
Stary 2013-10-25, 20:49   #682
mezaga
Zakorzenienie

Cytat:
Właśnie pulmonolog powiedziała mi, że ten kaszel mogę mieć od zgagi Kazała kupić gastranin albo ranigast. Tylko kurcze ja się boję brać te leki bo już i tak biorę sporo, na których jest napisane, że w ciąży nie można.
Stary 2013-10-25, 20:54   #683
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Napisane przez Akkma Pokaż wiadomość
Mam pytanie do dziewczyn posiadających ręczny laktator TT, bo chyba kupiłam uszkodzony
Powiedzcie mi czy ta 'sprężynka' w środku opada Wam do samego końca? Bo u mnie się kawałek zatrzymuje. Zrobiłam zdjęcie i na czerwono zaznaczyłam o co mi chodzi.

Oj ja juz dawno nie uzywalam i teraz mam to w miejscu niedostepnym,ale jestem prawie pewna,ze opadala do konca.
Moze cos zle jest dokrecon/wsadzone?
A probowalas czy zasysa?

---------- Dopisano o 19:54 ---------- Poprzedni post napisano o 19:52 ----------

Cytat:
Właśnie pulmonolog powiedziała mi, że ten kaszel mogę mieć od zgagi Kazała kupić gastranin albo ranigast. Tylko kurcze ja się boję brać te leki bo już i tak biorę sporo, na których jest napisane, że w ciąży nie można.

A gaviscon probowalas?
Ja nic innego nie biore,bo na mnie on super dziala. I w ciazy bezpieczny.
Stary 2013-10-25, 20:59   #684
Cicici
Rozeznanie

Cytat:
A gaviscon probowalas?
Ja nic innego nie biore,bo na mnie on super dziala. I w ciazy bezpieczny.
Ja biore rennie i mi pomaga, niezbyt fajnie jest po nim w buzi ale jest calkowicie bezpieczny.
Stary 2013-10-25, 21:00   #685
sadlaczyca
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez souris5 Pokaż wiadomość
To mnie teraz nastraszyłaś, ja nic nie biorę na zgagę i refluks, uważam że to raczej niedogodność. Nie chce dziecka faszerować lekami więc unikam ich jak ognia. I bądź tu babo mądra!
To zależy od tego jak często masz zgagę i jak bardzo intensywną. Np od dwóch-trzech zgag w tygodniu przez dwa-trzy miesiące nic się nie powinno stać, ale jak masz mocne i częste to inna bajka. Spokojnie, stres też ma wpływ na zgagę Ja pisze z doświadczenia refluksowca - zęby się psują szybciej, infekcje trwają dłużej, przy braku leków także mam taką chroniczną chrypkę. Poza tym, jak masz niewielkie dolegliwości to rennie/gaviscon itp jest bezpieczne w ciązy
Cytat:
No właśnie u mnie bardzo silna zgaga objawia się kaszlem, takim duszącym aż do odruchu wymiotnego. Ja na Twoim miejscu skonsultowałabym się jeszcze z ginem a jak on by dał zielone światło to bym brała.

gosia, Ważka - dzięki za odp

Edytowane przez sadlaczyca
Czas edycji: 2013-10-25 o 21:02
sadlaczyca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-25, 21:04   #686
Hosenka*
Zakorzenienie

Mezaga:
na zgagę spróbuj jogurt naturalny, przełykaj wolno, żebyś czuła, jak spływa po gardle.

Jak byłam w szpitalu, to mnie w nocy chwyciła paskudna zgaga i jogurt (o dziwo) pomógł

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-25, 21:07   #687
Cicici
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Mezaga:
na zgagę spróbuj jogurt naturalny, przełykaj wolno, żebyś czuła, jak spływa po gardle.

Jak byłam w szpitalu, to mnie w nocy chwyciła paskudna zgaga i jogurt (o dziwo) pomógł
Popieram tez mi pomagalo, lepiej niz mleko!
Stary 2013-10-25, 21:15   #688
souris5
Raczkowanie

Cytat:
To zależy od tego jak często masz zgagę i jak bardzo intensywną. Np od dwóch-trzech zgag w tygodniu przez dwa-trzy miesiące nic się nie powinno stać, ale jak masz mocne i częste to inna bajka. Spokojnie, stres też ma wpływ na zgagę Ja pisze z doświadczenia refluksowca - zęby się psują szybciej, infekcje trwają dłużej, przy braku leków także mam taką chroniczną chrypkę. Poza tym, jak masz niewielkie dolegliwości to rennie/gaviscon itp jest bezpieczne w ciązy

No właśnie u mnie bardzo silna zgaga objawia się kaszlem, takim duszącym aż do odruchu wymiotnego. Ja na Twoim miejscu skonsultowałabym się jeszcze z ginem a jak on by dał zielone światło to bym brała.

gosia, Ważka - dzięki za odp
Mam zgagę kilka razy dziennie w sumie i tak prawie codziennie. I prawie równie często refluks. To jutro chyba przejdę się do apteki, szkoda mi zębów, tym bardziej że bardzo mi źle się je myję bo mam awersje na paste
souris5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-25, 21:17   #689
selena85
Wtajemniczenie

Orientujecie się może czy poprzez USG można zbadać czy dziecko ma oczy? Tzn gałki oczne? - przyszła mi taka rzecz do głowy bo naoglądałam się strasznych filmików na necie.... :/
http://suwaczki.slub-wesele.pl/20140129744753.html
selena85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-25, 21:17   #690
Akkma
Zadomowienie

Cytat:
Oj ja juz dawno nie uzywalam i teraz mam to w miejscu niedostepnym,ale jestem prawie pewna,ze opadala do konca.
Moze cos zle jest dokrecon/wsadzone?
A probowalas czy zasysa?
Hmm.. niby zasysa, a ta sprężynka opada poniżej tych dwóch dziurek, ale tak jakoś... wolno?

Kurdę nie wiem co robić, czy odsyłać? Zasysać zasysa, ale czy to, że nie opada do końca w niczym nie przeszkadza??
Żebym jeszcze miała jakiś inny do porównania

Edytowane przez Akkma
Czas edycji: 2013-10-25 o 21:18
Akkma jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości