![]() |
#451 |
Raczkowanie
|
Dot.: Kindle- kupic?
[1=05872c226b72f809f533e1b e5bdf48ff33b7c1f2_5d4611f 2b5f9d;43218188]O, a mogłabyś podrzucić jaki to sprzedawca, szukam czegoś tańszego właśnie do 5[/QUOTE]
http://www.ebay.pl/itm/300713511938?...84.m1497.l2649 Tylko ostrzegam, że teraz jest problem z zamawianiem z Azji, bo sprawdzają paczki na lotnisku przez co mogą iść do 1,5 miesiąca. Ale po upływie podanego przez nich terminu mogą wysłać jeszcze raz albo zwrócić kasę. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#452 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#453 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#454 |
Wtajemniczenie
|
Ja jakbym miała teraz kupować Kindle to tylko Paperwhite
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#455 | |
Zakorzenienie
|
jak uważasz, wg mnie jest super
![]() Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#456 |
Zakorzenienie
|
Mnie się podoba to etui z lampką jeśli chodzi o podświetlenie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#457 |
Wtajemniczenie
|
Chwast, widzę, że chyba nadal nie rozumiesz - Kindle Paperwhite ma taki sam wyświetlacz jak zwykły Kindle 4 i 5 z tą różnicą, że jest podświetlenie, które nie daje po oczach jak monitor, a jedynie rozświetla obraz. To nie jest "wyświetlacz". Oczy tak samo się nie męczą jak w modelach bez podświetlenia, efekt jest taki jak zwykły kindle + lampka (co wg mnie jest gorszym rozwiązaniem, bo podświetla nierówno). To jest nadal ekran w technologii e-papieru czyli ekran pasywny.
Btw. nie piszę tego po to, żeby kogokolwiek namawiać na paperwhite. |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#458 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#459 |
Konto usunięte
|
Jak bym kupowała teraz to paperwhite bo jednak jak jest ciemno można czytać.
Miałam pokrowiec i lampkę do Kindle 4 i jest do kitu, podświetla kijowo odbija sie masakra. Czytam tylko w dzień lub z normalnym światłem w pokoju a lampka jest w koszu |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#460 |
Wtajemniczenie
|
Chodziło mi o to, że napisałaś, że nie lubisz czytać z wyświetlaczy, bo Cię to męczy, a paperwhite to nie taki zwykły wyświetlacz i męczy tak samo jak zwykły Kindle (czyli męczy tak jak zwykła książka), a nie jak ekran w monitorze/telefonie.
Nie potrzebujesz - spoko, Twoja sprawa. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#461 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 00:00 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:14 ---------- "Czytając z Kindle Classic mam blisko stuprocentowe wrażenie obcowania z książką. Jest po prostu taki bardziej ‚offline’ – nawet jeśli wbudowana lampka nie oświetla ekranu równomiernie. A może właśnie stąd wrażenie naturalności. W Kindle Classic tekst jest po prostu bliżej czytelnika i – szczególnie jeśli jest oświetlony – wygląda jakby był nadrukowany na ekranie. W PW już tego wrażenia nie ma – pewnie dlatego, że między nami a tekstem jest jeszcze warstwa ekranu dotykowego i warstwa ‚oświetlająca’. Można się do tego przyzwyczaić, ale jednak za każdym razem kiedy po kilku dniach zerknę na czytnik syna, znowu zaczynam dostrzegać różnicę." i ten komentarz podziela moje zdanie w 100% |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#462 |
Wtajemniczenie
|
Mojego zdania zupełnie nie zmienia i mój następny czytnik będzie miał na 100% wbudowane podświetlenie
![]() Tym bardziej, że można je mieć na minimalnym poziomie i wtedy nie ma praktycznie różnicy między zwykłym kindlem, a paperwhite, a w sytuacjach, gdy zewnętrzne oświetlenie nie jest wystarczające, można zwiększyć jasność w Kindlu. Mega wygoda! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#463 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#464 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#465 |
Zakorzenienie
|
ja mam kindle paperwhite i jes tok
![]()
2017 ![]() picie H2O czytanie książek ubieranie się kobieco nie przejmowanie się głupotami regularnie spisywanie wydatków angielski: fce + filmy i seriale głosowanie na lp 3 patenty żeglarskie V i VI nauka pływania c.d. Zakochana od 12.11.2015 roku ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#466 |
Zadomowienie
|
[1=9c8d9cec639f523640ce6df 817fef7acb209e2c9_6267281 75cda8;42857763]A masz paperwhite? Bo ma fajną funkcję wybudzania
![]() Jak widać powyżej, w moim poście, też mam okładkę. A że mam classica, to skusiłam się na wersję z lampką, która naprawdę się przydaje.[/QUOTE] Gdzie kupowałaś okładkę z lampką? Ebay? Allegro? Podrzucisz jakiegoś linka? Szukam czegoś do classica. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#467 |
Konto usunięte
|
Co sądzicie o nowym Paperwhite 2? Zastanawiam się nad jego zakupem, ale nie wiem jak to jest w przypadku allegro. Oni otwierają kindla, wgrywaja nowy soft i tym samym usuwają reklamy? Jak z gwarancją? Może lepiej kupić na amazonie...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#468 |
Copyraptor
|
Zawsze lepiej kupić na amazonie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#469 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#470 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#471 |
zuy mod
|
bo jest taniej i bezpieczniej.
![]() |
![]() |
#472 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:47 ---------- Poprzedni post napisano o 12:46 ---------- dokladnie. I jak Ci cos sie zepsuje to wysylaja Ci nowy. Zadnych problemow. ---------- Dopisano o 12:48 ---------- Poprzedni post napisano o 12:47 ---------- Cytat:
![]() Edytowane przez ellish Czas edycji: 2013-10-26 o 11:48 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#473 |
Copyraptor
|
Bo amazon jest jedynym, wyłacznym producentem kindli. Więc wszystkie kindle na allegro też są z amazona, z gwarancją która zaczęła upływać wtedy, kiedy zostały sprowadzone, z ceną powiększoną o opłaty wysyłki i cła, które ty i tak ponosisz jak kupujesz sama. I powiększoną o prowizję, której wcale ponosić nie musisz
![]() Więc na amazonie jest najtaniej i gwarancja od momentu kiedy TY kupisz, żadnych problemów z przerejestrowaniem czytnika na siebie (bo on się automatycznie rejestruje w amazonie jak go kupujesz), więc masz zapewniony tech support który, jak wiadomo, jest świetny. Właśnie np. wysyłanie nowego czytnika nawet jak stary zepsujesz ze swojej winy ![]() A też słyszałam, że można kupić z reklamami, po czym pisać do obsługi technicznej żeby Ci je zdjęli, bo jesteś z Polski i i tak nie mają sensu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#474 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysyłane z mojego SK17i za pomocą Tapatalk 2 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#475 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja kupowałam na allegro swojego Kindle i nie miałam z nim żadnych problemów. Wyszło taniej niż z Amazona (bo wersja sponsorowana, gdzie i tak zdjęli mi za darmo reklamy), nie był na nikogo zarejestrowany i gwarancję miałam cały rok ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#476 | ||
BAN stały
|
Cytat:
---------- Dopisano o 16:38 ---------- Poprzedni post napisano o 16:35 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#477 |
Konto usunięte
|
Zamawiałam z allegro, głupio tak specjalnie robić zamówienie w amazonie na okładkę. Kupowałam ją za ok 100zł z przesyłką, teraz widziałam, że są znacznie tańsze. Wyjmowałam kindla i wszystko jest ok, nie zafarbowało go ani nic złego nie zrobiła o co posądza się okładki z allegro. Nie mam już podglądu do tej aukcji, nie wiem jaki był sprzedawca, nawet komentarza nie wystawiłam, ech...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#478 |
Rozeznanie
|
A ja swój pierwszy czytnik planuje kupić od ponad roku i jeszcze tego nie zrobiłam
![]() Ostatnio byłam już zdecydowana na Nook Glowlight, bo na allegro jest w cenie Kindle 5, a Nook ma przynajmniej podświetlenie... ale dzisiaj zobaczyłam komentarze na stronie Barnes & Noble i trochę się przeraziłam, bo Nook ma ponad 25% negatywnych ocen. Wiadomo parę komentarzy jest bezsensownych, ale było mnóstwo opini, że czytnik się psuje po paru tygodniach... tak więc Nook odpada. Więc chyba zamówie Kindle 5 na all... trochę się boję, że kupię zepsuty albo coś. Niby, każdy mówi, że amazon wysyła nowy, ale nie wiem czy bym się z nimi dogadała (chociaż widziałam jakieś instrukcje na necie). Ale mam jedno pytanie co do jakości ebooków w sieci. Chociaż na większość ebooków planuje polować w promocje i ściągać klasykę po angielsku to pewnie zdarzy mi się dorwać jakąś książkę, której u nas nie można kupić i tu zaczyna się moje pytania. Czy jak na smartphonie taki ebook wygląda jakby po każdej linijce był enter i np zdanie urywa się w środku to czy na kindle będzie to wyglądało normalnie? Bo może ja tego nie umiem poprawnie sformatować w calibre na telefon, a na kindle będzie lepiej (chociażby z tego względu, że w calibre można wybrać plik wyjściowy - Kindle 6'')? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#479 |
zuy mod
|
zależy. ebooki w mobi formatowane z pdfa często mają takie problemy, te które są oryginalnie w formacie epub/mobi wyświetlają się poprawnie.
i nie wiem czego się bać z amazonem, moja mama zamawiała jakieś książki na włoskim amazonie to i tak rozmawiali z nią po polsku.
22.05.2017 02.12.2017 Edytowane przez Mojwa Czas edycji: 2013-11-04 o 09:11 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#480 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Z ebookami rzeczywiście jest różnie ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:07.