|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł kolejnego wątku! | |||
| Czas na zupę i banana - tak przynajmniej mówi mama. Mamy VII-VIII 2013 |
|
5 | 7,81% |
| Piąstka w buzi, nawet dwie, daj banana włożę też. Mamy VII-VIII 2013 |
|
6 | 9,38% |
| Marchew, jabłko i ziemniaki - poznajemy nowe smaki. Mamy VII-VIII 2013 |
|
20 | 31,25% |
| Chociaż mleko nadal lubię, to marchewki nie odmówię. Mamy VII-VIII 2013 |
|
7 | 10,94% |
| Jem już marchew i kartofla, a niedługo wsunę gofra. Mamy VII-VIII 2013 |
|
19 | 29,69% |
| Dziób rozgadany, bańki ze śliny, czas na ząbkowanie chłopcy i dziewczyny. Mamy VII-VIII 2013 |
|
5 | 7,81% |
| Nasze dzieci to gagatki, są gotowe do odsiadki. Mamy VII-VIII 2013 |
|
1 | 1,56% |
| Pierwszy ząbek, drugi leci, mamy nie śpią dzień juz trzeci. Mamy VII-VIII 2013 |
|
1 | 1,56% |
| Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1861 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mase faldek, dwa podbródki, brzuszek moj jest okraglutki. Mamy VII-VIII'13 cz.3
1:16 ....waczymy od karmienia o 23 w miedzyczasie Leo dwa rady beknal i raz mu sie udalo...jest 4 rz na reach...
Update z sytuacji pewnie za chwile...a o 2 kolejne jedzenie....jutro spies w ogrodku i przychodzi tylko na karmienia Wysyłane z mojego GT-S5369 za pomocą Tapatalk 2 ---------- Dopisano o 01:32 ---------- Poprzedni post napisano o 01:20 ---------- Domi chyba smacznie spi....Sara wymeczona sesja ![]() Wysyłane z mojego GT-S5369 za pomocą Tapatalk 2
|
#1862 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mase faldek, dwa podbródki, brzuszek moj jest okraglutki. Mamy VII-VIII'13 cz.3
Cytat:
Mam nadzieje że będą kolejne sezony bo nie ukrywam że też bym sobie jeszcze na Scotta popatrzyła ![]() No i żałobę mam po Kamalim A jak o śnie mowa. Idę w kimę
|
|
|
#1863 | |
|
Zakorzenienie
|
Cynamonku ja wierze ze bedzie dobrze.
Cytat:
I karmienie. Ide spowrotem spac bo Alutka juz spi. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1864 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#1865 |
|
Zakorzenienie
|
Dzieki za zagluszanie mojego poczucia rozpuszczania dzieciakow. Z drugiej strony obie bez wiekszych problemow potrafia spac u siebie w lozkach.
Dobranoc, Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1866 |
|
Zakorzenienie
|
CZERWONY BALONIKU
SKYLIE ja nie dopisalam... Zupa na tlustym miesie lub kosciach. Chodzi mi o tluszcz. W wolnej chwili napisze wiecej. Zawiesilam sie na info od CYNAMONKI i nic wiecej nie chce mi sie pisac. Przytulam Antosia i idziemy spac dalej. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1867 |
|
Zakorzenienie
|
U nas karmienie znow
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 02:41 ---------- Poprzedni post napisano o 02:36 ---------- Misiaczka Sara przez ciężki porod urodziła sie z czerwonymi powiekami. Lekarz mówił że to z czasem minie. Mała ma 3 miesiące prawie i nadal troszkę widać te powieki choć powoli ta czerwień blednie. Wszystko ok, nie ma sie czym martwić. Dzieki za mile slowko odnośnie bloga. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 02:45 ---------- Poprzedni post napisano o 02:41 ---------- Cynamonowa Strasznie mi przykro i smutno, że musisz przechodzić przez taki koszmar, sciskam mocno i tule z całych sił. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 02:47 ---------- Poprzedni post napisano o 02:45 ---------- Ita Widzę że sie o mnie martwisz, jestem, czuwam. Karmie co 2 godziny Haha. Do tej pory mój tz siedział z sara a ja poszłam spac do innego pokoju. Budził mnie tylko ns karmiienia. Teraz ja przejmuje wartę. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 02:49 ---------- Poprzedni post napisano o 02:47 ---------- Mela, mój tz wlasnie skończył tydzień nocek. Teraz bedzie miał tydzień popołudniowek. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 02:53 ---------- Poprzedni post napisano o 02:49 ---------- Roxi Co do zjadania rąk, to moja zjada oj zjada. I sie Slini jak cieknacy kran. Czasami nawet mojego palce chwyci i gryzie bardzo mocno. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1868 |
|
Zakorzenienie
|
Karmie.
Lzy mi leca.. Cynamonko...nie poddawajcie sie... Adas tak wymeczony tym wszystkim,ze pewnie dlatego taka reakcja.. Wierze w to,ze lada chwila zacznie byc lepiej.... Boze...pomoz.... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1869 |
|
Zakorzenienie
|
Nie moge spac.
Patrze na Antosia i mysle o Cynamonkach. Antos jest starszy od Adasia o jeden dzien. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1870 |
|
Raczkowanie
|
U nas 1 karmienie
czytam co u Was. u nas Mikolaj fajnie przetrwał wizytę gości i zmęczony padł wieczorem.
|
|
|
|
#1871 |
|
Zakorzenienie
|
I nas nocka jak w zegarku.
Znow jemy a ja padam Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1872 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej Domi...jak juz pisala jeszcze jest opcja noc w ogrodzie z budzikiem nastawionym na karmienia ...sadze ze placz maluchow obudzil by wszystkie w okolicy ...padam bore klusek do siebie chronic konwenanse
Wysyłane z mojego GT-S5369 za pomocą Tapatalk 2
|
#1873 |
|
Zakorzenienie
|
Ita Ita.
Co my mamy za nocki. Ciekawe kiedy sie to nam unormuje Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1874 |
|
Wtajemniczenie
|
Hehehe kolki przed bede zabki a po zarobkach pewnie ze sny ...potem chwila ciszy a potem to juz bedziemy nasluchiwac czy qby na pewno wrocili do domu....ja to moze i nadopiekuncza jestem ale jak Xawek mi zaczme przysypia noc to i tak sie budzilam i chwile nasluchiwac czy wszystko gray
Wysyłane z mojego GT-S5369 za pomocą Tapatalk 2 ---------- Dopisano o 05:30 ---------- Poprzedni post napisano o 05:27 ---------- Kurcze co sie porobilo z tym telefonu chyba musze slowing odinstalowac bo mi wyrazy przestawilo i nie da sie zrozumiec co pisze Wysyłane z mojego GT-S5369 za pomocą Tapatalk 2
|
#1875 |
|
Zakorzenienie
|
Cynamonki... Przytulam
![]() My po 1 karmieniu. Mam nadzieję, że Fiś jeszcze pospi, bo boli mnie w kl. piersiowej i głowa... Do rana! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1876 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Przykro mi. Nie wiem nawet co powiedzieć... Trzymam dalej ![]() Lemurka -trzymajcie sie
|
|
|
#1877 |
|
Zakorzenienie
|
U nas znow pobudka
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 06:11 ---------- Poprzedni post napisano o 06:09 ---------- Jejku jaką ja zmęczona jestem Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1878 |
|
Wtajemniczenie
|
Pierwsze karmienie u nas. Nie mogę uwierzyć że ten mały brzuszek spał 10 godz bez jedzenia
szkoda że sama poszłam spać o 3
|
|
#1879 |
|
Zakorzenienie
|
Cynamonku, nie wiem już co pisać.
Wierzę, że będzie dobrze i że Adaś z tego wyjdzie. Naprawdę. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1880 |
|
Raczkowanie
|
No to my wstajemy. Mikolaj leży w lozeczku itak wcina zawziecie rączki że jeden palec który mu się nie mieści pcha do nosa!
|
|
|
|
#1881 |
|
Zakorzenienie
|
My tez wstajemy.
Cynamonku Tak sie zastanawiam czy twoi tesciiwie nie mogliby skonsultowac w Polsce przypadku Adasia? Dokunentacje bys im szybko wyslala mailem, kurierem? Szukaj rozwiazania. Ty sprobuj konsultowac tam. Moze ktos cos dobrze doradzi. Jestem przybita. Wstajemy, jemy sniadanie i jedziemy do mojej babci. Tam zostawiam pod cioci opieka dziewczyny i jade z wujkiem do szpitala do dziadka. To jest najukochanszy czlowiek dla mnie (zanim moje corki sie urodzily), moj dziadzius i nie wiem jak ta wizyte zniose. Strasznie sie boje. On podobno jest tak nafaszerowany lekami ze nikogo nie poznaje. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1882 |
|
Zakorzenienie
|
witam
wczoraj jak pisałam byłam w pracy-może będzie dla mnie etat po macierzyńskim i będę rezygnować z rodzicielskiego, ale to się jeszcze okaże czy oferta jest pewna jak wróciłam to ogarniałam trochę bo mieliśmy gości i tak se posiedzieliśmy. poszli po 20stej i już tylko spać dziś też z wami nie posiedzę bo lece do szkoły... miałam na 8:15, ale zaspałam zajdę trochę później, piotrka nakarmie i pędzęmiłego dnia mam pytanie czy którejś mamie skończyła się już umowa o pracę w trakcie macierzyńskiego, chodzi mi o ekwiwalent za nie wykorzystany urlop
|
|
|
|
#1883 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
cynamonku nie wiem juz co napisac, aby ukoic twoj bol i dac ci wiare, ze bedzie jednak lepiej. Trzymajcie sie.
|
|
#1884 |
|
Zadomowienie
|
Mela- żeby mieć wgląd do wyników to musimy pisać podanie i mają ileś tam dni na odpowiedz :/
Ale podpytujemy cały czas i znamy wartości poszczególnych badań więc przekazujemy teściowej. Teściowa juz konsultowala to z kardiologiem dziecięcym (w sumie z każdym kto sie nawinie konsultuje) i o ile można diagnozowac pacjenta nie widząc go ani nie mając wglądu do echa serca to kardiolog stwierdziła, że z opisu i wyników twierdzi, ze to nie jest infekcyjne zapalenie wsierdzia. Lekarze tutaj też nie są na 100% pewni ale wolą leczyć Młodego "just in case". A za 6 tygodni o ile Adaś da rade to znieść powiedzą "Sorry, znaleźliśmy coś innego, zaczynamy nowe leczenie- to jednak nie było to co myśleliśmy" :/ Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Nasze małe, niespełnione Szczęście 07.10.2012 "Zrozumiałem - by żyć musisz chwytać dzień..."Edytowane przez cynamon_owa Czas edycji: 2013-10-26 o 08:41 |
|
|
|
#1885 |
|
Zakorzenienie
|
Moj Tz to duren. Maly sie przebudzil na karmienie, a on go wzial z lozeczka na raczki i se z nim przylazl do salonu podrodze bylo swiatlo jak jupiter zapalone w korytarzu. Maly sie rozbudzil. Nakarmilam go, ale jak wstalam i wlozylam do lozeczka to byly oczy jak 5zl. Jest prawie 2 w nocy, a ja ledwo zyje.
Ten kolo mnie tak wkur ze masakra. Chuk ja moge nie spac, a on se spi pov7-8h w weekendy nawet 10 Sent from my iPhone using Tapatalk - now Free
|
|
#1886 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z mojego GT-I9300
|
|
|
#1887 |
|
Zadomowienie
|
Cynamonku Kochany tak bardzo mi przykro. Nawet nie wiem co napisać żebyś choć trochę poczuła jak bardzo przeżywamy to co się u Was dzieje. Każde słowa które przychodzą mi na myśl są tak banalne i puste bo co można w takiej sytuacji powiedzieć? Całkowicie rozumiem Wasze podejście do wiary w tym momencie bo gdzie w cierpieniu Adasia można znaleźć miłosierdzie Boga? Nie wiem nie rozumiem tego za krótka jestem żeby się na ten temat wypowiadać. Wiem tylko ze miłość matki jest nieograniczona Twoja wiara w Adasia naprawdę ma moc .A ja wierzę że niedługo ten koszmar się skończy. Myślę o Was każdego dnia, ale nie o szpitalu rurkach i wylanych łzach ale o tym jak szczęśliwi będziecie gdy Adaś wyzdrowieje. Tule Cię mocno
Mamusia Antosia |
|
|
|
#1888 |
|
Zadomowienie
|
Cynamonku to straszne co musicie przechodzić. Jedyne co pozostaje to z całych sił myśleć, że wszystko będzie dobrze. Niedługo wyjdziecie do domu i będziecie nadrabiać wszystko z potrójną szybkością. Chociaż myśli podpowiadają najgorsze scenariusze, całą sobą oddalaj je od siebie. Pozytywne myślenie ma mega moc. Jaskierka dobrze napisała. Nic nie dzieje się bez przyczyny.
Mela jestem z teofilowa. Trochę daleko ale z przyjemnością się spotkam z mamami ziomalkami ![]() Dzoan bardzo dobrze że przyszła rehabilitantka do Was. Dobre miałaś przeczucia. Mamy podobne ćwiczenia Mogłaś poprosić o coś na swój kręgosłup ![]() Domi, Ita a Wy znowu na nocnej warcie. Biedatwa moje. Oby dzieci szybko z tego wyrosły bo nam padniecie Misiaczka Twojej niuni już tak zostanie z tym snem. Duza z niej dziewczynka i wie że w nocy nie powinno się podjadać A z Ciebie niezły nocny marek, z własnej woli tyle siedzieć no szok ![]() U nas nocka spoko. Dzieć spał do 6.30. Kupska wróciły do normy więc próbujemy dziś dyni ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1889 |
|
Wtajemniczenie
|
A mysmy wstali ....mam glowie pytanie czy jesli padam malemu infacol a nie sa to kolki to mu zaszkodze?
Sama nie wiem zawsze mi mowili ze jak dziecko puszcza raczke to nie ma kolki a Leo pierdzioszkuje az milo....tylko to prezenie i czesty placZ nie date mi spokoju Wysyłane z mojego GT-S5369 za pomocą Tapatalk 2 ---------- Dopisano o 08:01 ---------- Poprzedni post napisano o 08:00 ---------- Ten slowink jest idjotyczny zawsze mi cos poprzekreca Wysyłane z mojego GT-S5369 za pomocą Tapatalk 2
|
#1890 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Smierdzi mi to wszystko jakos dziwnie ![]() Trzymaj sie dzielnie Ja spie dzisiaj z kotem. Tz zbudzil malego to niech z nim teraz siedzi. Ja sie przytulam do futra i mowie dobranoc ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk - now Free
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:21.

szkoda że sama poszłam spać o 3

12.06.2010