Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 2014 cz.2 - Strona 117 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł powinna mieć III część wątku?
Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 3 25 40,98%
Rosną nam zdrowo i kopią nas mocno maluchy co mają rodzić się WIOSNĄ - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 3 4,92%
Jesień za oknem, liście z drzew spadają, a nasze maluszki się ujawniają - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 2 3,28%
Coraz większe nasze brzuszki, a w nich kopią już maluszki - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 15 24,59%
Z kompletowaniem wyprawki urwanie głowy- czy o tym będzie nasz wątek nowy?- Mamusie III/IV 2014 cz.3 0 0%
Półmetek za nami, wiosną będziemy mamami - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 16 26,23%
Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-26, 09:07   #3481
czbasia
Zakorzenienie

Dot.: Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 201

Dzień dobry
Witam po śniadanku, zakupach i z kawką Teraz piję taką, że mieszam pół łyzeczki rozpuszczalnej z 3 łyżeczkami cappucino. A, że ciśnienei mam generalnie niskie 100/60 czasami mneij wiec nie ma przeciwskazań A w I trymestrze wogóle nie piłam ale zasypiałam na stojąco
A przed ciążą zaczynałam dzień od mocnej czarnej gorzkiej siekiery i uważałam, że bez tego mój organizm nie da rady funkcjonować Jednak życie weryfikuje

---------- Dopisano o 10:07 ---------- Poprzedni post napisano o 10:05 ----------

Cytat:
Napisane przez margo80 Pokaż wiadomość
side - gratki !

ja kompletnie nie mam pomysłu na imię dla syna... będzie ciężko, jak nam się ujawni antenka
A ja jak synek by był to marzyła zawsze o Michale ale w zeszlym roku w rodzinie się urodził Michał ale mam to gdzieś.. JAk coś Michał a ost jeszcze Marcel mi sie spodobało..
A dla dziewcxzynki Ania albo Monika Pewnie ejszzcze 100razy zmienię dec ale...
czbasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-26, 09:09   #3482
asienka213
Wtajemniczenie

Dot.: Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 201

witam sobotnio
jak to fajnie jest sie wyspac

Cytat:
side - gratki !

ja kompletnie nie mam pomysłu na imię dla syna... będzie ciężko, jak nam się ujawni antenka
nie jestes sama

Cytat:
Napisane przez koziemleko Pokaż wiadomość
Co do podkreślonego. To dziecko już powinno być skierowane głową w dół czy jak?
nie, dziecko ma jeszcze duzo czasu by sie obrocic Czytalam, ze wiekszosc obraca sie dopiero miedzy 32 a 36 tc

Cytat:
Napisane przez BieniekI Pokaż wiadomość
a ja z czystym sumieniem mogę polecić wózek Tako - ja akurat miałam Princesse i była rewelacyjna, szczególnie na zimę - duże pompowane, zwrotne koła, wózek nawet przez zaspy prowadzi się niemal jedną ręką...Byłam super zadowolona!
u mnie narazie na 1 miejscu jest Tako Laret Ale chcialbym go najpierw pomacac, to zobaczymy czy zostanie

My zaraz uciekamy na jakies zakupy a potem z corcia na karuzele A wieczorem jedziemy do szwagra na boks, ktory sie zaczyna dopiero o 22 takze ciekawy wieczor sie zapowiada Nie wiem jak ja wytrzymam do polnocy, o tej godzinie to sie juz dawno na drugi bok obracam

Milej soboty

asienka213 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-26, 09:13   #3483
czbasia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bebe97 Pokaż wiadomość
Side gratuluję serdecznie!

a ja się miotam i miotam w temacie wózków, czytam opinie, skreślam z listy poszczególne typy, wybieram nowe i tak w kółko...
Mam to samo.. Nie moge konkretnego modelu wybrać. Zdecydowana jestem tylko, że na paskach ma być Ale ceny czasami z kosmosu Muszę po sklepach pochodzić i w realu pooglądać. Kurcze sama nei wiem czy warto na allegro zamówić taki do 1000 zl.

---------- Dopisano o 10:13 ---------- Poprzedni post napisano o 10:10 ----------

Cytat:
Napisane przez side85 Pokaż wiadomość
dzięki dziewczyny
to bardzo miłe uczucie wiedzieć że spędziło się noc z dwoma facetami, a nie z mężem i fasolką Ciągle jednak nie umiem tego przegryźć że tak mnie intuicja zawiodła. Same chłopaki w rodzinie...
Teraz nareszcie mogę szaleć w typowo chłopięcych barwach, bo wszystko do tej pory jest jakieś takie neutralno kremowe, choć więcej elementów męskich, więc chyba coś jednak przeczuwaliśmy podświadomie.
Mina tż patrzącego na siusiaka bezcenna.
Lekarz: no tu akurat mamy 100% pewności. Widzimy? Ja w swój monitor, mąż z lekarzem w drugi i jego uśmiech
widzimym od początku widziałem.
(ja tam oczywiście nic nie widzę nigdy, więc trzeba mi pokazać w którym miejscu bo myślałam dalej że widzimy dziewczynkę ) ale jak mi pokazali to coś to było po wszystkim

lekarz powiedział też że skoro ostatnio miałam ujemną toxo to nie ma potrzeby powtarzania i że oczywiście ona się zdarza ale monitorując przypadki jej wystąpienia to było to choroba "modna" kilka lat temu, że teraz świadomość jest tak duża, że zdarza się to niezwykle rzadko więc nie siać paniki.
Ale fajnie Też chciałabym znać płeć. Oby we wtorek maleństwo chciało współpracować
Stary 2013-10-26, 09:14   #3484
asienka213
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Trisdom Pokaż wiadomość

Ja mam wizytę w poniedziałek. Od poprzedniej jakiś kilogram więcej, więc mam nadzieję, że już nie usłyszę, że tyję za szybko No i mam nadzieję, że się dziewuszka potwierdzi.

23 tydzień dziś zaczynam- to juz 6 miesiąc???
tak 6 miesiac

tez mam wizyte w pon, ale chyba wiecej na wadze niz 1 kg

Cytat:
Napisane przez teQiba Pokaż wiadomość
A ja dzisiaj siedze (znowu!) sama w domu przez wiekszosc dnia Jak zyc?

Cytat:
Napisane przez czbasia Pokaż wiadomość
Dzień dobry
Witam po śniadanku, zakupach i z kawką Teraz piję taką, że mieszam pół łyzeczki rozpuszczalnej z 3 łyżeczkami cappucino. A, że ciśnienei mam generalnie niskie 100/60 czasami mneij wiec nie ma przeciwskazań A w I trymestrze wogóle nie piłam ale zasypiałam na stojąco
A przed ciążą zaczynałam dzień od mocnej czarnej gorzkiej siekiery i uważałam, że bez tego mój organizm nie da rady funkcjonować Jednak życie weryfikuje
matko, ja jeszcze w pizamie latam

asienka213 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-26, 09:16   #3485
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Cytat:

Ja też zaczynam 6 miesiąc nie mogę uwierzyć, że to tak leci

Cytat:
Napisane przez asienka213 Pokaż wiadomość
witam sobotnio
jak to fajnie jest sie wyspac
Oj, tak . Ja wstałam godzinę temu
teraz pora ogarnąć cały dom, pranie, sałatkę na wieczór, ale co tam - jutro będę spać jeszcze dłużej

Obudził mnie trzepot skrzydeł
Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
elunka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-26, 09:23   #3486
czbasia
Zakorzenienie

Cytat:

Mnie rano takie ssanie w żołądku budzi, że musze wstać A jak już zwloke się z wyra to wstaję
Stary 2013-10-26, 09:24   #3487
teQiba
Moderator

Ela

Cytat:
Mam to samo.. Nie moge konkretnego modelu wybrać. Zdecydowana jestem tylko, że na paskach ma być Ale ceny czasami z kosmosu Muszę po sklepach pochodzić i w realu pooglądać. Kurcze sama nei wiem czy warto na allegro zamówić taki do 1000 zl.
A czym sie rozni wozek na paski od takiego nie na paski?

Cytat:
Ja tez

Gratuluje 6. miesiaca dziewczyny

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-10-26, 09:26   #3488
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Cytat:

Gratuluje 6. miesiaca dziewczyny

Też bym najchętniej posiedziała w piżamie, bo ma gumę w pasie

Waga:59,8 -trzymam się

Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
Stary 2013-10-26, 09:26   #3489
Ela87
Zakorzenienie

AAA i ten dwulatek jak tańczy wszystkie laski jego

Ten na paskach ma chyba lepszą amortyzację i można bujać nim na boki. Podobno bardzo dobre są takie. Tyle przeczytałam kiedyś.

No ja za chwilę jadę z tżtem na miasto a jutro jadę do Łodzi moje miasto dzieciństwa wszystkie wakacje tam spędzałam u babci

Ela87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-26, 09:27   #3490
mmhym
Zadomowienie

side85

gratulacje dla Ciebie i Piotrusia
Mam nadzieję, że Mały się jeszcze obróci

Cytat:
Ja też... Ja to już zupełnie słomiana wdowa

Cytat:
Dzień dobry
Ja tam piję kawę ostatnio codziennie jedną tak mi smaki wróciły ale cappucinko to bym wypiła, mmm

Trisdom brawa za 6 miesiąc

A macie pojęcie, czy jeśli moje dziecko kopie praktycznie tylko po prawej stronie, to jakoś świadczy o jej ułożeniu?

Kupiłam sobie wczoraj też tego buraka z Herbapolu. Tylko ile go łykać? Napisane jest 2-4... Ja chyba 2 będę łykac, bo i tak za dużo tych tabsów biorę.

Drugie serce
mmhym jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-26, 09:29   #3491
teQiba
Moderator

Cytat:
Napisane przez elunka88 Pokaż wiadomość

Też bym najchętniej posiedziała w piżamie, bo ma gumę w pasie

Waga:59,8 -trzymam się
Wazysz tyle co piorko
Stary 2013-10-26, 09:42   #3492
monkaa321
Zakorzenienie

Cytat:
ja też sama i jutro jeszcze dłużej...

Cytat:
gratuluję
a dziewczyny jakoś dla mnie te miesiące za szybko lecą... W ogóle uważam, że je się jakoś dziwnie liczy jeden mc ma 4 tyg kolejny 5 tyg wolę liczyć tygodniami

A ja już mam wózek i fotelik najgorsze za nami
śmiałam się do tż że musimy szybko do domu wrócić bo ja się będę wózkiem bawić
Pod moim sercem,inne bije serce... Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane. Pod moim sercem małe rączki dziecka, cichutko pukają do mojego serca. Myślę, sobie wtedy: może być wspanialej? Noszę w sobie życie, które Bóg mi daje!

monkaa321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-26, 09:49   #3493
teQiba
Moderator

Cytat:
Napisane przez monkaa321 Pokaż wiadomość
Super
A jaki?
Stary 2013-10-26, 09:49   #3494
Ela87
Zakorzenienie

Cytat:

Kurcze ja pamiętam jak dostałam wózek pod choinkę, ale radość A teraz to wróci

Ela87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-26, 09:59   #3495
margo80
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mmhym Pokaż wiadomość
Kupiłam sobie wczoraj też tego buraka z Herbapolu. Tylko ile go łykać? Napisane jest 2-4... Ja chyba 2 będę łykac, bo i tak za dużo tych tabsów biorę.
duża masz anemię?
ja miałam HGB 10.4, łykałam po 1 kapsułce rano i wieczorem. po 2 miesiącach mam 12.7. łykam nadal, nie zaszkodzi.

fajnie, że tak się nakręcacie wyborami wózków itp. miałam to w pierwszej ciąży, straszna frajda. teraz trochę mi tego brakuje, bo wszystko prawie mam po córci. ale gdyby jednak synek był tym razem, to uderzę przynajmniej na ciuszkowe polowanie, bo mimo iż starałam się nie ubierać córki na różowo, to przeważają dziewczyńskie motywy, motylki, kwiatki itp. niemęsko bardzo

Ewcia
Przemek
margo80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-26, 10:04   #3496
czarnamadonna1982
Zakorzenienie

Cytat:
duża masz anemię?
ja miałam HGB 10.4, łykałam po 1 kapsułce rano i wieczorem. po 2 miesiącach mam 12.7. łykam nadal, nie zaszkodzi.

fajnie, że tak się nakręcacie wyborami wózków itp. miałam to w pierwszej ciąży, straszna frajda. teraz trochę mi tego brakuje, bo wszystko prawie mam po córci. ale gdyby jednak synek był tym razem, to uderzę przynajmniej na ciuszkowe polowanie, bo mimo iż starałam się nie ubierać córki na różowo, to przeważają dziewczyńskie motywy, motylki, kwiatki itp. niemęsko bardzo
ja tez teraz tak nie przezywam, nie latam, nie kupuje
witam
ja wstalam o 5ej, no ale tak to jest jak sie ma szkraba w domu w ciązy mi wszysycy mowili spij spij pozniej sie nie wyspisz, wiecie denerwowalo mnie to ale teraz wiem ze to prawda
dlatego jak czytam ile wy spicie too achhh tez bym pospała))a jutro bedzie jeszcze gorzej bo pewnie stawne o 4ej z racji przesuwania godziny.
gratuluje poznania płci!
czarnamadonna1982 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-26, 10:07   #3497
baja_86
Zakorzenienie

Cześć.
Jedziemy dziś na chrzciny do kuzynki, ponoszę sobie małego chłopczyka

Side gratuluje synka

trisdom, elunka brawo za 6 m-c

Cytat:
u mnie narazie na 1 miejscu jest Tako Laret Ale chcialbym go najpierw pomacac, to zobaczymy czy zostanie
Ja też się mocno nad Laretem zastanawiam, może niedługo wybiorę się oglądać wózeczki i trochę do przetestuję

monka
pokaż nabytki
baja_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-26, 10:16   #3498
monkaa321
Zakorzenienie

Cytat:
Super
A jaki?
od koleżanki mam Emjot Hitreec (w rankingach ma dobrą ocenę) wygląda bardzo ładnie i jest mało zniszczony, w kolorze niebieskim 400zł. napisaliśmy jeszcze do producenta czy mają adaptery do maxi cosi no i za 50zł będziemy mieli już pełen wypas. A fotelik nowy za 479zł
W sumie kupa kasy poszła, ale może dziadkowie będą chcieli się złożyć na wnuczka, bo podobno to oni powinni kupić wg zwyczaju zobaczymy
z tym, że chcemy zostawić dla kolejnego dzieciaczka więc nam się te zakupy rozłożą

Cytat:
Napisane przez Ela87 Pokaż wiadomość

ja nigdy nie miałam za to jak się siostra urodziła to wtedy robiłyśmy sobie wycieczki wózkiem ale tylko pod blokiem

baja wózek w domu u rodziców ale wrzucam linka jak wygląda http://tablica.pl/oferta/sprzedam-wo...6e70b;promoted

Dodam, że kupiłam tylko wózek 2w1 bo koleżanka się zgodziła na taką sprzedaż
Pod moim sercem,inne bije serce... Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane. Pod moim sercem małe rączki dziecka, cichutko pukają do mojego serca. Myślę, sobie wtedy: może być wspanialej? Noszę w sobie życie, które Bóg mi daje!

Edytowane przez monkaa321
Czas edycji: 2013-10-26 o 10:19
Stary 2013-10-26, 10:29   #3499
teQiba
Moderator

Nie otwiera sie niestety link.
A co do tradycji, ze dziadki kupuja wozek to tez to slyszalam Ale ja raczej nie bede sie prosic, jak sami nie zaproponuja to poradzimy sobie... A te nasze dziadki takie troche sa ze sami z inicjatywa nie wychodza...

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-10-26, 10:38   #3500
monkaa321
Zakorzenienie

no mu też się nie będziemy narzucać
a mi się otwiera

to wrzucam zdj zmniejszane w paincie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg uu.jpg (116,2 KB, 19 załadowań)

Stary 2013-10-26, 10:50   #3501
Karolcia2401
Zakorzenienie

GG do Karolcia2401

Cytat:
Napisane przez cobra115 Pokaż wiadomość
Cześć. Wpadłam tylko prosić o mocne kciuki w poniedziałek mam dodatkowe badania. Ale ciąża jest zagrożona
będzie dobrze

Cytat:
It's a boy!!!!!

prawie nie mogę uwierzyć, bo nie było jednej jedynej osoby która mówiła że to będzie chłopak bo nie dość że jem słodkie, to wyglądam gorzej wg mnie a tu jajka jak malowane na ekranie Pan doktor ma 100% pewność, a jest dość powściągliwy w mówieniu o płci, dlatego tak długo czekaliśmy (jutro 22 tydzień)
Tato pęka z dumy że nazwisko przetrwa, mamy Piotrusia wygląda zdrowo jest wszytsko w normie.

gorsza wiadomość to żę brzdąc siedzi ułożony pośladkowo i możliwa cesarka jesli się nie obróci. Lekarz mówi, że u pierworódek obowiązkowo cesarka przy takim ułożeniu ale że przeżyjemy jeśli sie nie obróci i będziemy o tym rozmawiać jak nadejdzie pora. Nie przeraża mnie to więcej niż naturalny poród, więc jest mi wszytsko jedno byle zdrowe i w terminie. Wiadomo lepiej dla małego naturalnie, ale co ma być to będzie, ważne że Piotruś wygląda na zdrowego chłopa. Dostałam te zdjęcia 3d na których dzieci wyglądają jak chomiki nawet nie wiedziałam że mój lekarz może się w to przełączyć. Mały kopie jak szalony od zdjęć bo chyba nie lubi wystąień publicznych
pozdrawiam was ciepło podekscyotwana i wciąż ni mogę uwierzyć że tak mnie intuicja zawiodła....

proszę o dopisanie na pierwszej stronie zatem zmiana terminu porodu na 15 marca i chłopiec Piotruś
gratulacje

Cytat:
Napisane przez czarnamadonna1982 Pokaż wiadomość
ja tez teraz tak nie przezywam, nie latam, nie kupuje
witam
ja wstalam o 5ej, no ale tak to jest jak sie ma szkraba w domu w ciązy mi wszysycy mowili spij spij pozniej sie nie wyspisz, wiecie denerwowalo mnie to ale teraz wiem ze to prawda
dlatego jak czytam ile wy spicie too achhh tez bym pospała))a jutro bedzie jeszcze gorzej bo pewnie stawne o 4ej z racji przesuwania godziny.
gratuluje poznania płci!
o 5? toż to ciemno jeszcze jest
Cytat:
Nie otwiera sie niestety link.
A co do tradycji, ze dziadki kupuja wozek to tez to slyszalam Ale ja raczej nie bede sie prosic, jak sami nie zaproponuja to poradzimy sobie... A te nasze dziadki takie troche sa ze sami z inicjatywa nie wychodza...
moi rodzice już się zapowiedzieli, że kupią na szczęście więc tyle mamy z głowy, ale w sumie czasem mnie to drażni, bo muszę czekać aż zaproponują kupno, a jestem taka ześwirowana, że chciałabym już jechać i kupić
Choć nie wiem gdzie bym to wszystko trzymała teraz w domu

muszę brać się za sprzątanie, bo taki bałagan w domu, że ale tak mi się nie chce

Edytowane przez Karolcia2401
Czas edycji: 2013-10-26 o 10:51
Karolcia2401 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-26, 11:19   #3502
teQiba
Moderator

Cytat:
Napisane przez Karolcia2401 Pokaż wiadomość
moi rodzice już się zapowiedzieli, że kupią na szczęście więc tyle mamy z głowy, ale w sumie czasem mnie to drażni, bo muszę czekać aż zaproponują kupno, a jestem taka ześwirowana, że chciałabym już jechać i kupić

muszę brać się za sprzątanie, bo taki bałagan w domu, że ale tak mi się nie chce
Mnie tez sie nie chce sprzatac
Fajnie ze Twoi rodzice sami zaproponowali
Mozesz ich zawsze zabrac na ogladanie A wozek z tego co sie orientuje to tylko wplaca sie zaliczke a odbiera po porodzie wiec zagracenia nie musisz sie obawiac
Stary 2013-10-26, 11:20   #3503
kate1623
Zadomowienie

Hejka
Cytat:
Mam to samo.. Nie moge konkretnego modelu wybrać. Zdecydowana jestem tylko, że na paskach ma być Ale ceny czasami z kosmosu Muszę po sklepach pochodzić i w realu pooglądać. Kurcze sama nei wiem czy warto na allegro zamówić taki do 1000 zl.[COLOR="Silver"]
)
No my też mamy problem dzisiaj znowu wypatrzyłam, który tak świetnie się prowadził i ładnie bujał. Tylko jakaś nieznana firma Amelis

Wcale nie bawi mnie to szukanie wózka szczerze mówiąc chyba bardziej wole kompletować wyprawkę może to też dlatego że szukam też wyposażenia do salonu i autentycznie już mnie to wszystko męczy

Maja

Czytam
kate1623 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-26, 11:21   #3504
23Paula23
BAN stały

Cytat:
Cześć. Wpadłam tylko prosić o mocne kciuki w poniedziałek mam dodatkowe badania. Ale ciąża jest zagrożona
Cytat:
Dzięki dziewczyny, wsparcie jest bardzo ważne
Mam nieprawidłowe łożysko, ma dziwną strukturę, grube ściany Dziecko jest mniejsze, ma mało miejsca. W dodatku mam mało wód płodowych. W poniedziałek mam badania w poradni genetycznej...
Kochana wszystko będzie dobrze zobaczysz mi na USG 4D też wyszło że dzieć za mały, za mało miejsca ma i wód mam za mało i co niespodzianka dzieć dużo większy wód mało ale mieszcze się w granicy więc jest dobrze u Ciebie też wszystko będzie dobrze tylko staraj się nie martwić
Cytat:
It's a boy!!!!!

prawie nie mogę uwierzyć, bo nie było jednej jedynej osoby która mówiła że to będzie chłopak bo nie dość że jem słodkie, to wyglądam gorzej wg mnie a tu jajka jak malowane na ekranie Pan doktor ma 100% pewność, a jest dość powściągliwy w mówieniu o płci, dlatego tak długo czekaliśmy (jutro 22 tydzień)
Tato pęka z dumy że nazwisko przetrwa, mamy Piotrusia wygląda zdrowo jest wszytsko w normie.

gorsza wiadomość to żę brzdąc siedzi ułożony pośladkowo i możliwa cesarka jesli się nie obróci. Lekarz mówi, że u pierworódek obowiązkowo cesarka przy takim ułożeniu ale że przeżyjemy jeśli sie nie obróci i będziemy o tym rozmawiać jak nadejdzie pora. Nie przeraża mnie to więcej niż naturalny poród, więc jest mi wszytsko jedno byle zdrowe i w terminie. Wiadomo lepiej dla małego naturalnie, ale co ma być to będzie, ważne że Piotruś wygląda na zdrowego chłopa. Dostałam te zdjęcia 3d na których dzieci wyglądają jak chomiki nawet nie wiedziałam że mój lekarz może się w to przełączyć. Mały kopie jak szalony od zdjęć bo chyba nie lubi wystąień publicznych
pozdrawiam was ciepło podekscyotwana i wciąż ni mogę uwierzyć że tak mnie intuicja zawiodła....

proszę o dopisanie na pierwszej stronie zatem zmiana terminu porodu na 15 marca i chłopiec Piotruś
U mnie też wszyscy wróżyli córke wprost byli pewni i co ? będę miala syncia Gratuluje i Tobie a co do ułożenia nie martw się mnie tez tak straszyli a po kilku dniach się obrócił mimo tego że ma mało miejsca bo mam malo wód ale dał rade a jestem już 30tc Więc nie martw się
Cytat:
Napisane przez mmhym Pokaż wiadomość
side85

gratulacje dla Ciebie i Piotrusia
Mam nadzieję, że Mały się jeszcze obróci

Ja też... Ja to już zupełnie słomiana wdowa

Ja tam piję kawę ostatnio codziennie jedną tak mi smaki wróciły ale cappucinko to bym wypiła, mmm

Trisdom brawa za 6 miesiąc

A macie pojęcie, czy jeśli moje dziecko kopie praktycznie tylko po prawej stronie, to jakoś świadczy o jej ułożeniu?

Mój się obrocil już prawidłowo do porodu i lekarz stwierdził że teraz będę czuła ruchy raczej po prawej stronie ale od czego to zależy to pojecia nie mam
23Paula23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-26, 11:25   #3505
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Cytat:

Super najważniejsze już jest, brakuje dziecka
Cytat:

Teraz to nie będzie Twój

Moi rodzice też się śmiali,że dziadkowie albo babcie kupują wózek, ale ponieważ jest synek, to wypada na dziadków - na teścia nie mam co liczyć, nawet 1 zł bym od niego nie chciała, wiec wstyd trochę wołać tylko na mojego Tatę chociaż jak powiedziałam, że 250 zł to powiedział, że może dać

Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
Stary 2013-10-26, 11:30   #3506
czbasia
Zakorzenienie

Cytat:

A czym sie rozni wozek na paski od takiego nie na paski?
Przy zawieszaniu na paskach można bujać wózkiem A na amortyzarorach sztywnieszy jest. Tak mi się wydaje

---------- Dopisano o 12:30 ---------- Poprzedni post napisano o 12:28 ----------

Cytat:

No ja za chwilę jadę z tżtem na miasto a jutro jadę do Łodzi moje miasto dzieciństwa wszystkie wakacje tam spędzałam u babci
Fajnie Zakupki pewnie będą
Stary 2013-10-26, 11:35   #3507
baja_86
Zakorzenienie

monka fajny wózeczek

Mój tato to się nie mogł doczekać wnuka/wnuczki przez przeszło 3 lata. Mój brat i ja braliśmy ślub w tym samym roku, wiec myślał, że ktoś mu w końcu prezent zrobi, jednak my nie spieszyliśmy się do tego. Na zachęte nam powtarzał, że pierwszemu narodzonemu dziecku kupi wózek, ale jakoś słabo zachęcał skoro przez przeszło 3 lata nic się nie działo. Dopiero teraz, na szczęście słowo podtrzymuje.
Od teścia to na nic nie liczę, moja ciąża go zbytnio nie interesuje, za to teściowa gdyby żyła to już by mnie zasypała ciuszkami, zamęczyła pytaniami co mi uszyć do malucha etc.
baja_86 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-10-26, 11:40   #3508
mmhym
Zadomowienie

Cytat:
duża masz anemię?
Ja HGB nie mam bardzo niskiego, bo 11,5, tylko lekarka bardziej przejęła się hematokrytem, bo mam 30% a normy 37%-47%. W pon mam robić znowu morfo, to zobaczymy dzięki

Cytat:
od koleżanki mam Emjot Hitreec (w rankingach ma dobrą ocenę) wygląda bardzo ładnie i jest mało zniszczony, w kolorze niebieskim 400zł. napisaliśmy jeszcze do producenta czy mają adaptery do maxi cosi no i za 50zł będziemy mieli już pełen wypas. A fotelik nowy za 479zł
W sumie kupa kasy poszła, ale może dziadkowie będą chcieli się złożyć na wnuczka, bo podobno to oni powinni kupić wg zwyczaju zobaczymy
z tym, że chcemy zostawić dla kolejnego dzieciaczka więc nam się te zakupy rozłożą
Hm, no wg mnie niecałe 900 złotych za wózek i nowy fotelik to nie jest dużo
I gratuluję takich udanych zakupów - fajny granat, lubię takie kolory

Cytat:
Napisane przez Karolcia2401 Pokaż wiadomość
Moi rodzice też się zapowiedzieli, ale myślimy, że kupimy sami, a oni się dołożą ile razem we 3 ustalimy, bo głupio mi mówić ile mają mi dać, wiadomo
Ja chciałabym najpóźniej do grudnia wózek mieć kupiony - tak mi się umyślało

---------- Dopisano o 12:40 ---------- Poprzedni post napisano o 12:35 ----------

Cytat:
Napisane przez elunka88 Pokaż wiadomość
chociaż jak powiedziałam, że 250 zł to powiedział, że może dać
Piechotą nie chodzi

Cytat:
Napisane przez baja_86 Pokaż wiadomość
Od teścia to na nic nie liczę, moja ciąża go zbytnio nie interesuje, za to teściowa gdyby żyła to już by mnie zasypała ciuszkami, zamęczyła pytaniami co mi uszyć do malucha etc.
U mnie teściowie też nie bardzo zaangażowani w moją ciąże - mają już sporo wnuków, najmłodszy ma 7 miesięcy, więc nasze jakoś nie robi na nich wrażenia Znaczy zapytają, jak się czuję i tyle - trochę smutno mi z powodu męża, bo widzę, że on czasem chce coś poopowiadać a oni jakoś niezainteresowani.

Drugie serce
mmhym jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-26, 11:46   #3509
111kicia111
Raczkowanie

Czesc dziewczyny!

Cobra trzymam za Ciebie i maleństwo kciuki. Wszystko będzie dobrze. Trzymaj się!

Side85 Gratuluje synka!

Dziekuje dziewczyny za miłe słowa na temat mojego szydełkowego ubranka. Jak cos jeszcze zrobie to Wam pokaze.

Z niecierpliwościa czekam na poniedziałkową wizytę. Wyszły mi w wynikach te szczawiany o których juz pisałam i zobacze co mi powie ginka. Licze na to że zrobi mi usg bo ostatnie miałam w 18 tc a teraz 23 tc wiec powinna chyba zrobic połówkowe. Mam nadzieje że płec sie potwierdzi. Ostatnio sie zastanawiałam co bedzie jesli nagle chłopczyk zamieni sie w dziewczynkę i troche mnie ta mysl przeraziła.

Miłego dnia!
111kicia111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-26, 12:02   #3510
virginia
Zakorzenienie

Podaję dane na 1szą stronę OM - 13.06. TP - 20.03
I'll be dreaming my dreams with you..
virginia jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości