|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4411 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XIX
Witam
Cytat:
Obym też takich doczekała ![]() Wybieram się dziś z koleżanką na kawe
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
|
#4412 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XIX
Ja na początku też. Ale chyba lepiej dmuchać na zimne...
Rena gdzie jesteś?...
|
#4413 |
|
Wtajemniczenie
|
dzien dobry
wczoraj poczytalam troche, ale juz nie miala sily odpisywac. jojla trzymaj sie mocno jest mi bardzo przykro elizabarbara gratuluje blizniakow i powiedz, ze e-ciotka czeka cierpliwie na nie nastepne 24 tygodnie, poglaszcz je ode mnie iza Hosenko wadera4 ja na pierwszej wizycia z Marysia bedac w 7 tygodniu sluchalam bicia serduszka i plakalam, kobietka dal nam se nasluchac dlugo, zeby uwierzyc, ze jest wszystko ok. zreszta plakalam jej co 2 tygodnie jak sluchalam serducha Kubek29 Rena5 Wedera gratuluje i trzymam kciuki
measia@poczta.fm http://reczneadhd.bloog.pl/ https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...5#post33507145 moje Aniołki maj 1998, 28.06.2010, Malenstwo 6.12.2010 http://www.suwaczek.pl/cache/7806573e3b.png http://www.suwaczki.com/tickers/bl9ctgf6a72grmf9.png Edytowane przez measia Czas edycji: 2013-10-26 o 10:48 |
|
|
|
#4414 |
|
Raczkowanie
|
Witam
Wszystkim mamusiom bardzo gratuluje. Fajnie sie czyta jak jest tyle szczesliwych mamus. Eliza jak przeczytalam ze bedziesz miala blizniaki az mi lzy poplynely. Tez mialam byc mamusia blizniaczek. A ruchy u blizniakow to naprawde jest czad. jak wiesz jak sa ulozone to wiesz ktore sie rusza. A pozniej jak sie juz zaczynaja obracac to nigdy nie wiedzialam ktora sie rusza. Wspaniale przezycie. Kucyku ja o swojej ciazy tez nie powiedzialam nikomi do 20 tygodnia I nic to nie zmienilo. Zabralam sobie tylko czas rsdosci. Trzymam bardzo mocno kciuki zeby wszystko bylo dobrze. Mozesz napisac jakie bliznieta masz jednojajowe czy dwu? Trzymam kciuki za wszystkie fasolki I za wszystkie juz duze maluszki w brzuszku I te poza brzuszkami.
|
#4415 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczynki trzymajcie kciuki żeby Tymon jednak tego rozpędu nie brał
wczoraj sie śmiałam a dzisiaj rano miałam mini plamienie. Jestem na IP leżę pod ktg. Mały sie z początku wściekal, teraz sie uspokoił. A mnie już wszystko z tego leczenia boli. :/
Edytowane przez Kubek29 Czas edycji: 2013-10-26 o 11:00 |
|
|
|
#4416 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
hihihi
|
|
|
|
|
#4417 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny, nie odzywalam się, jestem załamana, po usg genetycznym wszystko było super, kość nosowa, przezierność, wszystkie parametry idealne... ale... zadzwoniła pani dr, źle wyszły wyniki z krwi, pappa. Bada się tam dwa parametry, białko i beta, białko ok, ale beta kilkakrotnie przekroczona, "trzeba rozszerzyć diagnostykę"
w poniedziałek jadę na dodatkowe badania, zamiast aminopunkcji można zrobić badanie z krwi, (nie jest refundowane NIFTY) wynik za dwa tygodnie, nie wiem jak teraz funkcjonować... staram się wierzyć, że wynik jest błędny
|
|
#4418 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Daj buziaka Marysi do ecioci
|
|
|
|
|
#4419 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Kubeczku trzymaj sie dzielnie.
|
|
#4420 |
|
Zadomowienie
|
Jana spokojnie! Najważniejsze ze Usg dobre! Fajnie ze masz możliwość nifty - zawsze szybciej i nieinwazyjnie. Bądź dobrej myśli! Nie stresuj niepotrzebnie malucha.
|
|
|
|
#4421 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ciociami, dziekuje za kciuki Zycze Ci, abys jak najszybciej zaznała tego szczęscia i mogla poczuc Malenstwo pod sercem ---------- Dopisano o 11:15 ---------- Poprzedni post napisano o 11:14 ---------- Cytat:
Wszystko bedzie dobrze !!! ---------- Dopisano o 11:17 ---------- Poprzedni post napisano o 11:15 ---------- Cytat:
Spokojnie ![]() Ja bylam na usg genetycznym i wszystko bylo w porzadku. Lekarz powiedzial, ze test pappa jest bez sensu, bo to tylko sucha statystyka. Skoro usg ok, to nie masz sie czym martwic. A na pewno nie mozesz sie denerwowac, bo tylko maluchowi zaszkodzisz A jak bedziesz sie denerwowac to wyjme bacik i sprowadzę Cie do porządku !! ---------- Dopisano o 11:19 ---------- Poprzedni post napisano o 11:17 ---------- A teraz prosze mnie pocieszyc, bo sobie od wczoraj wmawiam ze Maluchom cos sie dzieje, ze mam za maly brzuch, ze nie czuje ruchow.. Nosz kurde, zaraz chyba sama na siebie wyciągne ![]()
|
|||
|
|
|
#4422 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
wiem, że są też takie karty ruchów dziecka do prowadzenia w domu, gdzie zaznacza się do której godziny było 10 ruchów i tyle. ja w domu nie miałam żadnej karty, albo inaczej, miałam ją w głowie. ---------- Dopisano o 11:41 ---------- Poprzedni post napisano o 11:30 ---------- Cytat:
Cytat:
zrobiłaś badania, zrobiłaś co mogłaś. spokojnie. ![]() Cytat:
nie każdy czuje ruchy w tym samym czasie, przecież to zależy od wielu rzeczy. Kubek pewnie zrobiłaby porządny wykład na ten temat (Kubek )
|
|||||
|
|
|
#4423 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja też nie - choć wcześniej gin mówił, że da... Cytat:
Cytat:
![]() Jana oby wszystko było dobrze ![]() jestem - choć miałam być jeszcze u rodziców...pojechaliśmy wczoraj do nich, bo siostra przyjechała z rodzinką...mieliśmy wrócić dziś wieczorem, ale w nocy kiedy wstałam na papierze zostało "plamienie" - cały czas tak jest
|
|
#4424 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4425 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i mydlenie oczu "jeszcze za wcześnie" itp. itd. ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() i jeszcze coś na zapas
|
|
#4426 | ||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Kubku ja wiem, że Ty nie jesteś zwolenniczką takiego myślenia, ale w razie czego dobrze wiesz, że Tymonek jest już bezpieczny Mój Artuś taki maleńki, a sobie poradził (chyba jesteś mniej więcej w takim okresie, co ja jak urodził się Mały).Tak czy inaczej, plamienie pewnie nic nie oznaczało, Panika też miała plamienie w wysokiej ciąży i jeszcze doczekała do terminu. Może dziecko napiera i coś tam pękło? Cytat:
Cytat:
Cytat:
Plamienie nic nie oznacza, wiele z nas plamiło w ciąży. Będzie dobrze ![]() U mnie źle, @ i kryzys laktacyjny. Obijam się o szafki... Oby szybko minęły, oba! |
||||
|
|
|
#4427 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Daj znać o wynikach ![]() Co do bety, to mam ochotę zrobić w poniedziałek. Ale trochę się boję. Bo tak naprawdę beta nie wykluczy, że dzieje się źle. Może jedynie wykluczyć, że jest dobrze. Jest zatem sens robić?...
|
|
#4428 |
|
Zadomowienie
|
Perse jest tak jak mówisz. Zostaje jednak w szpitalu na sterydy... Teraz bez odbioru bo mi tel padnie. Pózniej sie odezwę!
|
|
|
|
#4429 |
|
Konto usunięte
|
No to czekamy i trzymamy kciuki!
Za wszystkie potrzebujące ich dzisiaj również! Ja spadam się dotlenić, bo przybiję gwoździa zaraz nad tą klawiaturą. |
|
|
|
#4430 |
|
Wtajemniczenie
|
czesc kobietki. Przeczytalam chyba 40 stron ostatnich... dużo zmian u Was, wiele na dobre! niech tak zostanie. Pozdrawiam Was ciepło.
berbie - gratulacje niech teraz wszystko będzie po Twojej myśli!kubek - zycze wymarzonego rozwiązania ![]() kucyku mam nadzieje ze twoje czarn scenariusze przestana ci sie snic po nocach ciociami - jak to sie stalo, ze pomyslalas o mnie? jestes kochana. wadera - podziwiam cie z tymi testami... ja bym chyba od razu popedzila po przynajmniej 3 rozne twoja cierpliwosc mnie rozbraja ja tez mialam takie blade kreski.no i przede wszystkim gratulacje kochana! tak to jest, jakbys chciala "zobic" wtedy kiedy ci pasuje to by moglo nie wychodzic... czesto udaje sie wtedy gdy sie odpusci . Swietnie! dobrze ze bierzesz luteinke, wg mnie lepsza niz duphaston choc ja na nim jade. ja bym nie robila bety. masz racje, ona wogole nie jest miarodajna. Nie wolno dawac sie wciskac w ramy. Swoje przez nią przeszłam i w konu przestałam ją robić. i nigdy więcej nie zrobię prócz potwierdzenia ciąży. rena- cudownie! widzisz natura jednak potrafi zaskoczyc. życzę Wam wszystkiego najlepszego, dbaj o siebie ![]() co do plamienia - mam nadzieję że wszystko ok i tylko straszy. Ja mam od samego poczatku np takze nie placz kochana, nie stresuj siebie i organizmu, bo moze niepotrzebnie... poloz sie i odpoczywaj . rozjaśnij buźkę widze ze sluchas Ayo. Też ją lubię, jest taka inna, naturalnie lekka. kucyku truskawkowy - schizolku ale ty sobie szukasz zaczepki z tymi objawami, ich brakiem itd... wiem co myslisz pieronico oj.... bacika ci ukrece raraz a powiedz czemu bierzesz tyle folika? z zalecenia? piękna beta ) ale nie podoba mi sie to ze szukasz i szukasz problemu na sile! mam ochote ci sprac dupsko. codziennie tylko sie zamartwiasz pindolino. Moze zacznij myslec i zastanawiac sie nad innymi rzeczami, czy bedzie rude, czy moze bedzie blond czy bedzie podobne do ciebie czy nie, jakie oczka etc.. takie rozwazania to by mi sie podobaly ![]() esk0- cudowna ta Twoja Zosia! jana - nie przejmuj sie kochana betą i a tym bardziej pappa! usg jest najbardziej miarodajne, wiec skoro wszystko jest ok na nim to nie denerwuj sie... pappa to tylko czysta statystyka, nigdy nie da ci zadnej pewnosci ze cos jest nie tak, a nawet jak cos stwierdzi prawdopodobnie, to potem i tak tylko 1/50 przypadkow sie potwierdza.ja pappa nie robie bo mam bete kulawa, i nie chce zeby mi zawyzala prawdopodobienstwa i napedzala strachu ktorego ne chce. takze uspokoj nerwy bo na pewno wszystko jest dobrze Buziaki
Edytowane przez h0pe Czas edycji: 2013-10-26 o 13:48 |
|
|
|
#4431 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43435975]A nie możesz podjechać gdzieś na USG? Na IP?
Plamienie nic nie oznacza, wiele z nas plamiło w ciąży. Będzie dobrze [/QUOTE]tak też sobie to tłumaczę...a na usg jeszcze za wcześnie - nic nie będzie widać... Cytat:
tak bym chciała żeby ten wynik mnie uspokoił...ja miałam już nie robić, ale po dzisiejszym wolę wiedzieć co się tam dzieje...i czy ciąża się rozwija, bo w przeciwnym przypadku po co mam się faszerować lekami...
|
|
#4432 |
|
Raczkowanie
|
rena chyba każda z nas na wątku plamiła, co nie znaczy że plamienia lekceważyć, powiedz, Ty bierzesz acard i clexane?
|
|
#4433 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
||||
|
|
|
#4434 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kciuki zacisniete bedzie dobrze ![]() Cytat:
ale usg bylo dobre, to jest wazne nie stresuj siebie i malenstwaCytat:
Spokojnie trzymam kciuki, zeby bylo dobrze. Plamienie jeszcze o niczym nie swiadczy, trzymam kciuki bardzo, bardzo mocno za wyniki i zeby plamienie zniknelo.Ja melduje sie ze szpitala, dostalam leki dopochwowo, za jakis czas dostane znowu. lekarz stwierdzil, ze jest szansa, ze lek zadziala bo ciaza obumarla jak byla duzo nizsza niz wynika teraz z OM i nie beda mi robic zabiegu dopoki nie sprobuja jeszcze w taki sposob. I tak musieli zrobic mi badania, bo nie zrobilam grupy krwi :/ Chyba Pani pytala co to za szpital - Rydygier Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4435 |
|
Zakorzenienie
|
![]() wszystko JEST dobrze!!!! spokojnie! u mnie plamienia były non stop prawie 7 tygodni... nie musi to znaczyć nic złego. uspokój się i leż! [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43435975]Panika też miała plamienie w wysokiej ciąży i jeszcze doczekała do terminu. [/QUOTE] ![]() no to Ci cukry wywali... jak szpitalna dieta cukrzycowa?
|
|
#4436 |
|
Wtajemniczenie
|
aha, rena, nie jestem lekarzem, ale chyba jesli masz plamienia to leki rozrzedzające odstaw...
Edytowane przez h0pe Czas edycji: 2013-10-26 o 13:48 |
|
|
|
#4437 | |
|
Zakorzenienie
|
Pani właśnie tak robię - leżę i oglądam film...
Cytat:
trzymam kciuki za Ciebie...kochana nic mi nie pomogą - za wczesna ciąża...
|
|
#4438 |
|
Wtajemniczenie
|
Przeżywam tą betę jakby to o mnie chodziło...
|
#4439 |
|
Raczkowanie
|
no to była zagwozdka wielu lekarzy... odstawiłam acard na jeden dzień, ale potem inny lekarz powiedział, że więcej krzywdy zrobię odstawiając niż biorąc, ale dyskutowało nade mną kilku lekarzy w szpitalu, każdy miał inne zdanie, ja nie odstawiłam. Może gdybym mocno krwawiła... na szczęście plamienia ustąpiły, fakt jeszcze się pojawiały, ale leków nie odstawiałam...
|
|
#4440 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:11.

wczoraj sie śmiałam a dzisiaj rano miałam mini plamienie. Jestem na IP leżę pod ktg. Mały sie z początku wściekal, teraz sie uspokoił. A mnie już wszystko z tego leczenia boli. :/
hihihi

(Kubek 

i jeszcze coś na zapas