|
|
#511 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Ślubne DIY - czyli zrob to sama!
W mojej palecie nie ma jaskrawych kolorów (kość słoniowa, kawowy, bordowy, złoty), więc skupiam się ostatnio na wyszukiwaniu złotych akcesoriów na przyjęcie weselne żeby jakoś to wszystko rozświetlić, rozjaśnić.
Jestem już pewna, że na kwiaty (bordowe piwonie i beżowa trawułka albo kremowe piwonie i gałązki ciemnych czereśni) zrobimy wazony ze złotym brokatem. Dziś na allegro natknęłam się też na taką tasiemkę z cekinami... Możemy nią przewiązać lub obkleić malutkie naczynia na świeczki, możemy też z nich ułożyć napis z naszych imion za naszym stołem albo na table planie Znalazłam też bardzo tanie, drewniane okrągłe stempelki (18 zł!) i do nich złoty tusz (chociaż nie wiem, czy to nie przesada; jakby co to są też wiśniowe tusze), zaprojektuję na nie monogram z naszymi imionami, który będziemy przybijać na kopertach z zaproszeniami (: Możemy też kupić takie taniutkie, beżowe torebki (jak na pieczywo), poprzybijać na nich nasz monogram, włożyć do środka czereśnie... I wręczać jako podziękowanie dla gości (: Co Wy na to wszystko?
Razem od 6 sierpnia 2007 Zaręczeni od 5 grudnia 2012 Wychodzę za mąż 20 czerwca 2014 Edytowane przez cukraktywna Czas edycji: 2013-10-13 o 19:15 |
|
|
|
|
#512 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
mój projekt był w kolorze i użyłam najwyższej jakości wydruku. Moja drukarka to brother dcp-j140w.Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#513 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#514 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#515 | |
|
Raczkowanie
|
Dziękuję dziewczyny
![]() Cytat:
Na papierze prążkowanym drukuje bez problemu. Mam jakiś tani model HP. Kosztowała kilka lat temu 200 zł z tuszem.
|
|
|
|
|
|
#516 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
#517 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#519 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, w moich kolorach przewodnich . A jego jak zrobiłaś? juz chyba nie z serwetki?? Czy jednak ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
|
#520 |
|
Zakorzenienie
|
Z serwetki
|
|
|
|
|
#521 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#522 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A w miesiąc za wiele nie zdziałam. Opiumalfa śliczny wieszak!!!
|
|
|
|
|
|
#523 |
|
Zakorzenienie
|
Czyli sierpień
Fajnie, my we wrześniu i też już powoli zaczynamy działać
|
|
#524 |
|
Zadomowienie
|
Pochwalę się i ja własnoręcznie wykonaną zawieszką na wódkę
![]() Wiem, że kokardka krzywo przyklejona, ale to taki niuansik. Przy kolejnych dopracuję ![]() ![]() Zdecydowałam też, ze będę robić kule z kwiatów z serwetek na stoły - wyglądają przecudnie!
|
|
#525 |
|
BAN stały
|
Hej,
zgadzam się że wiele rzeczy łatwiej taniej i zdecydowanie szybciej można zrobić samemu i nie zbankrutować, moja siostra wszystko sama przygotowała, część tylo półproduktów kupiła na allegro, np takie różyczki, i wyszlo mega http://allegro.pl/roze-atlasowe-kwia...608697868.html |
|
|
|
|
#526 |
|
Zakorzenienie
|
Zamówiłam sobie na Allegro kilka rzeczy do robienia zaproszeń i do decoupage, az sie nie moge doczekać az mi je Siostra z Pl przywiezie
. Sama wczoraj wróciłam od Brata i w końcu w De udało mi sie dostać papier w fuksjowo-białe paski ... Narazie mam wizje użycia go jako tło na tablice stolow, ale sie okaze wszystko .Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#527 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny, szkoda ze nie trafilam na ten watek wczesniej
ja juz jestem po slubie (pamietna data to 7 wrzesnia tego roku) i od poczatku wszystkie dekoracje robilam sama. Moze ktos sie zainspiruje, moze tez komus moje pomysly sie spodobaja - zalaczam zdjecia. Dodam takie krotkie objasnienia: kazdy stol nazwalam nazwa jakiegos miasta ktore z Tz odwiedzilismy wczesniej - byly to miasta wloskie bo moj Tz jest Wlochem. Na kazdym stole zatem bylo zdjecie wlasnie z pobytu w tym konkretnym miescie i oczywiscie nazwa. Tak nie dokonca wyszlo jak mi sie wymarzylo - a mianowicie te zdjecia mialy byc na takich wysokich stojakach ale gdy je znalazlam na ebayu okazalo sie ze sa b. drogie wiec zrezygnowalam i orzerobilam ramki. Wizytowki z kolei mialy w srodku cytat: albo o tematyce milosc albo malzenstwa. Byly w roznych jezykach - musialam sie troche wysilic - bo goscie byli z Wloch, Irlandii, Francji. I dobieralam te cytaty do osob - zeby nie popelnic jakiejs gafy i osobie po rozwodzie nie zapodac cytatu o cudownosci malzenstwa. Super to wyszlo. Dla mnie i dla Pana Mlodego wizytowki byly z welonikiem i melonikiem ale niie potrafie znalezc zdjecia - bo oczywiscie w ferworze przygotowan nie dokumentowalam wszystkiego. Mialam mnostwo pomyslow na udekorowanie ogrodu przed domem - wyszlo ok - kupilam takie papierowe lampiony - ale jestem perfekcjonistka i wiem ze mozna to bylo zrobic lepiej. Acha jeszcze mielismy tzw. "bomboniere" (nie mylic z polskimi pudelkami czekoladek) - we Wloszech bomboniera to wlasnie taki upominek dla gosci w sklad ktorego musi wchodzic tiulowy woreczek z lukrowanymi migdalami (symbolizuja szczesie i takie tam) no i jakis drobiazg na pamiatke. My mielismy recznie robione rozance z nasion krzewu rosnacego we Wloszech (zrobila nam je ciocia Tz) - wprawdzie ktos moglby ironicznie skrytykowac bo nie mielismy slubu koscielnego - ale nie obchodzi mnie to. Goscie docenili bardzo. Rozance byly wlozone do takich saszetek ze lnu z wyszytymi naszymi inicjalami. Jak mi sie przypomni to zrobie zdjecie bo nam kilka zostalo. Tak nawiasem mowiac we Wloszech sa specjalne sklepy - i to multum - z upominkami slubnymi do bombonier. Sa to do niczego nieprzydatne przedmioty do postawienia za szklana witrynka. Mozna wybierac sposrod miskow, krysztalowych kotkow, solniczek, wazoniczkow, serduszek, tacek, ramek, szklanych rozyczek - a kosztuje to wszystko majatek. Dlatego ja powiedzialam od razu ze nie mam zamiaru obdarowywac moich krewnuch srebrnymi miskami za 10-15 euro za sztuke Edytowane przez bambi1980 Czas edycji: 2013-10-23 o 22:32 |
|
|
|
|
#528 |
|
Zakorzenienie
|
Super
Piękna tablica z planem usadzenia gości.
|
|
#529 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#530 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
nie mam nic do powiedzenia
|
|
|
|
|
|
#531 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#532 |
|
Wtajemniczenie
|
Dekoracje na auto z rattanu
![]() Jeszcze nie wiem czy tak to będzie wyglądało. Chwilowo zrobiłam jedną propozycję i zapewne jeszcze nie jedna wizja powstanie. Efekt będzie zapewne dopiero jak sie auto przystroi wieloma takimi ozdobami bo chwilowo jedna i to na podłodze nie prezentuje się za ciekawie ![]() Co o niej myślicie? Może macie jakieś swoje propozycje chętnie poczytam. W końcu co dwie głowy to nie jedna ![]() Wszystko przywiązywałam do siebie nicią a potem przyklejałam jeszcze klejem na gorąco żeby dobrze się trzymało. Moim kolorem przewodnim jest biel z fuksją
|
|
#533 |
|
Rozeznanie
|
Też będę robić winietki, zawieszki i menu na wesele własnoręcznie
sporo się zaoszczędzi a ile radości z tworzenia Mam projekt w głowie - jak zamówię wszystko to się pochwalę
|
|
|
#534 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#535 | |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny - dzieki za uznanie!
Cytat:
Tak z doswiadczenia moge Wam dziewczyny tylko poradzic abyscie niczego nie zaniedbaly i nie slychajcie innych jak wam beda mowic "a po co tak sie meczysz, po co to robisz, tamci tego czy tamtego wcale nie mieli na weselu i tez bylo ok" Ja wiem, ze jesli bylabym na miejscu (tzn w Polsce, w domu) zdolalabym zrobic lepiej, piekniej, wiecej - ale ja wszystko musialam przywiezc z Wloch a mialam 1 walizke. wy macie jeszcze tyyyye czasu : wykorzystajcie go aby dograc wsz. na ostatni guzik i odpocznijcie sobie przed slubem (nie tak jak ja ze wygladalam jak zombie bo nie spalam od 3 nocy). Tu podziele sie moim filmikiem weselnym - taki klip na szybko zmontowany pod koniec imprezy: http://www.youtube.com/watch?v=vfNp-bzwjlA Edytowane przez bambi1980 Czas edycji: 2013-10-24 o 21:27 |
|
|
|
|
|
#536 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Swoją droga filmik tez swietny Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
|
#537 | |
|
Japońska rzepa
|
Cytat:
Przyznam szczerze,że popłakałam się przy przysiędze. A spytam z zawodowej ciekawości - sama byłaś tłumaczem na swoim weselu?
|
|
|
#538 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Koraliki nawleczone na nitke i zamkniete w taki jakby "pierscionek" po prostu "wcisnelam" na ten brylancik a potem przykleilam klejem bezbarwnym (w Polsce najlepszy klej to Magic do takich manualnych spraw).Dzieki Ci lolusl nie zebym byla falszywie skromna - ale kilka rzeczy co do mojego wygladu slubnego bym zmienila (albo bardziej sie wysilila) - bo nie jestem przekonana , nie podoba mi sie ... Tlumaczem nie moglam byc – przede wszystkim nie mam uprawnien (nawet nie studiowalam jezyka wloskiego). Musi byc tlumacz wpisany na liste tlumaczy przysieglych Ministerstwa Sprawiedliwosci. |
|
|
|
|
|
#539 | |
|
Japońska rzepa
|
Cytat:
W każdym razie piękne słowa.
|
|
|
#540 |
|
Wtajemniczenie
|
nie wiecie może gdzie można kupić takie chusteczki haftowane, które daje się młodym druhenkom, które rzucają nam kwiaty? Miałam zapisane swego czasu błekitne z białą koronką i ze złotym haftem, ale zawieruszyłam gdzieś i jak na złość nie mogę znaleźć ani zdjęcia ani strony skąd je zapisałam
![]() ---------- Dopisano o 14:42 ---------- Poprzedni post napisano o 14:38 ---------- coś takiego http://www.etsy.com/listing/11425351...?ref=related-4
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:53.

.
mój projekt był w kolorze i użyłam najwyższej jakości wydruku. Moja drukarka to brother dcp-j140w.
Na papierze prążkowanym drukuje bez problemu. Mam jakiś tani model HP. Kosztowała kilka lat temu 200 zł z tuszem.

30.08.2014 

, w moich kolorach przewodnich 

ja juz jestem po slubie (pamietna data to 7 wrzesnia tego roku) i od poczatku wszystkie dekoracje robilam sama. Moze ktos sie zainspiruje, moze tez komus moje pomysly sie spodobaja - zalaczam zdjecia.