Wszystko, co chcecie wiedzieć, a nie macie kogo zapytać cz.21 - Strona 126 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-26, 17:14   #3751
Ieka
Zakorzenienie

Dot.: Wszystko, co chcecie wiedzieć, a nie macie kogo zapytać cz.21

Cytat:
Napisane przez ygerna Pokaż wiadomość
Dziewczyny, jestem katoliczką, ale tak mnie naszło, żeby pójść na nabożeństwo do innych wyznań. Wypada? U mnie w mieście są luteranie i prawosławni. I tak się zastanawiam - tam do nich trzeba się jakoś specjalnie ubierać? Ile trwają takie nabożeństwa?
a co ma nie wypadać ? ja miałam okazję iść do cerkwi, ale w końcu nie poszłam, tam nabożeństwa trwają parę godzin , np. 8 ale idziesz i zostajesz jak długo chcesz.
Byłam w kościele protestanckim, nic mi się nie stało, nikt mnie nie wyprosił.
Koleżanka muzułmanka też była w katolickim kościele, można jak najbardziej

dzięki masija

Edytowane przez Ieka
Czas edycji: 2013-10-26 o 17:15
Ieka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-26, 17:19   #3752
201606201229
Konto usunięte

Muszę na ćwiczenia zrobić konspekt z wykładu. Na wykładzie jednym z punktów był wykres. Jak to zawrzeć w konspekcie? Mam go całego przerzucić do worda czy napisać np "wykres z tego i tamtego"?
201606201229 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-26, 17:22   #3753
ygerna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez masija Pokaż wiadomość
taak, dzięki,.
Myślałam, że jakiś ambitniejszy
a proszę
Cytat:
Napisane przez Ieka Pokaż wiadomość
a co ma nie wypadać ? ja miałam okazję iść do cerkwi, ale w końcu nie poszłam, tam nabożeństwa trwają parę godzin , np. 8 ale idziesz i zostajesz jak długo chcesz.
Byłam w kościele protestanckim, nic mi się nie stało, nikt mnie nie wyprosił.
Koleżanka muzułmanka też była w katolickim kościele, można jak najbardziej
Właśnie długość w cerkwi troche mnie zniechęca
Zapytałam, bo własnie, może trzeba się jakoś odpowiednio ubrac czy zachować. Na stronie protestantów zapraszają wszystkich, bez względu na wyznanie.

ygerna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-26, 17:54   #3754
Suvia
Zakorzenienie

Do studentek: jak gorliwie kontrolerzy w pociągach PKP sprawdzają wasze legitymacje?

chodzi mi konkretnie o wiek. Bo legitymacja studencka daje zniżkę, ale pod warunkiem, ze student ma mniej niż 26 lat. A jechałam sobie z takim dalszym znajomym, który ma z 27 co najmniej (fakt, młodo wygląda) i chłopak kupił sobie bilet ze zniżką studencką, a potem kontroler sprawdził tylko podbicie na legitce, i tyle.

Nie jestem z nim tak blisko, żeby pytać, czy świadomie oszukuje system. Po prostu zastanawiam się, czy mu się udało tym razem, czy kontrolerzy ogólnie nie patrzą na datę urodzin?

(jak sama jeździłam niedawno jeszcze jako studentka, to po prostu nie zwracałam uwagi na to co konkretnie bada kontroler jak bierze moją legitymację ;p)

~ Hank Moody

Edytowane przez Suvia
Czas edycji: 2013-10-26 o 17:55
Suvia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-26, 18:00   #3755
kawa_zmlekiem
damn good coffee

Cytat:
Napisane przez Suvia Pokaż wiadomość
Do studentek: jak gorliwie kontrolerzy w pociągach PKP sprawdzają wasze legitymacje?

chodzi mi konkretnie o wiek. Bo legitymacja studencka daje zniżkę, ale pod warunkiem, ze student ma mniej niż 26 lat. A jechałam sobie z takim dalszym znajomym, który ma z 27 co najmniej (fakt, młodo wygląda) i chłopak kupił sobie bilet ze zniżką studencką, a potem kontroler sprawdził tylko podbicie na legitce, i tyle.

Nie jestem z nim tak blisko, żeby pytać, czy świadomie oszukuje system. Po prostu zastanawiam się, czy mu się udało tym razem, czy kontrolerzy ogólnie nie patrzą na datę urodzin?

(jak sama jeździłam niedawno jeszcze jako studentka, to po prostu nie zwracałam uwagi na to co konkretnie bada kontroler jak bierze moją legitymację ;p)
Jak jeżdżę do domu, to sprawdzają tylko czy mam (nawet nie patrzą czy moja); albo w ogóle nie proszą o pokazanie. No ale to taka podmiejska linia regio, więc może konduktorzy mają inne zwyczaje
kawa_zmlekiem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-26, 18:12   #3756
150f22149d232a15625e38a732d46b6c6e220cbb_63e043022f3b0
Konto usunięte

Cytat:

Ja jeżdzę przewozami regionalnymi i tam patrzą baaardzo dokładnie. Łącznie z porównywaniem mojej osoby ze zdjęciem oraz dokładnym liczeniem (i mówieniem mi o tym), jak długo będę mogła jeszcze korzystać ze zniżek studenckich. (wyglądam młodo )
150f22149d232a15625e38a732d46b6c6e220cbb_63e043022f3b0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-26, 18:32   #3757
masterpiece
Rozeznanie

Ja jeżdżę codziennie regio i kolejami dolnośląskimi i zazwyczaj patrzą tylko na nalepkę, kilka razy zdarzyło się, że prócz legitymacji chcieli dowód, ale to pewnie ze względu na różnicę w zdjęciach. Na foto mam grzywkę, w realu dawno nie

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
masterpiece jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-26, 20:08   #3758
jelonek bambi
Przyczajenie

[QUOTE=asia_aisa;43435571]W tej cenie będzie b. ciężko BLISKO Krupówek, nawet hostele są droższe. Kilka km od Krupówek znajdziesz coś spokojnie (3-4).

dzięki,
znaleźliśmy bez problemu za tyle ile chcieliśmy na Krupówkach
jelonek bambi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-26, 20:24   #3759
Oliskova
Raczkowanie

Rum Malibu - Jak długo może stać zamkniete i jak długo po otwarciu jest zdatne do spożycia?
Mam takie 6-cio letnie, nie wiem kiedy było otwarte ale z 4 lata temu na pewno. Zastanawiam się czy nadaje się jeszcze do spożycia?

Najnowszy post:

Moje makijaże ---> Oliskova Make up
Oliskova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-26, 21:00   #3760
Vivienne
... choć nie Westwood

Cytat:
Napisane przez Oliskova Pokaż wiadomość
Rum Malibu - Jak długo może stać zamkniete i jak długo po otwarciu jest zdatne do spożycia?
Mam takie 6-cio letnie, nie wiem kiedy było otwarte ale z 4 lata temu na pewno. Zastanawiam się czy nadaje się jeszcze do spożycia?
W życiu nie wypiłabym czegoś, co było otwarte 4 lata temu po 3 dniach już bym nie ruszyła...

Stanisław Lem

Vivienne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-26, 21:06   #3761
summerisgone
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Vivienne Pokaż wiadomość
W życiu nie wypiłabym czegoś, co było otwarte 4 lata temu po 3 dniach już bym nie ruszyła...
Bez przesady, to jest alkohol a nie mleko.
Ale 4 letnie malibu to już raczej nie jest dobre.
summerisgone jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-26, 21:08   #3762
martynusia222
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Oliskova Pokaż wiadomość
Lepiej nie pij
Stary 2013-10-26, 21:12   #3763
ewanka1989
Zakorzenienie

Wystawiłam na allegro książkę i ktoś ją kupił przez "kup teraz". Jednak ta osoba nie wybrała ani sposobu dostawy ani nie zapłaciła. Wysłałam już 2 maila (w przeciągu kilku dni) żeby się określiła czy chce tą książkę czy rezygnuje (bo jeśli rezygnuje to wystawiłabym ją ponownie a tak tracę bez sensu czas...) Odpowiedzi brak. Co dalej? Wystąpić o zwrot prowizji? Jak to wygląda w praktyce? Zawsze allegro zwraca prowizję? Długo trwa taka procedura?

Pytam bo raczej do tej pory tylko kupowałam na allegro.

ewanka1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-26, 21:19   #3764
201705250955
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez jelonek bambi Pokaż wiadomość

dzięki,
znaleźliśmy bez problemu za tyle ile chcieliśmy na Krupówkach
Podasz adres ?

---------- Dopisano o 21:19 ---------- Poprzedni post napisano o 21:18 ----------

Cytat:

W spółce PKP Intercity nikt nigdy nie sprawdzał mojego wieku - sprawdzali mi tylko, czy mam z tyłu przyklejoną naklejkę potwierdzającą ważność legitymacji.
201705250955 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-26, 21:40   #3765
ewanka1989
Zakorzenienie

Cytat:

Mi w 95 % przypadków sprawdzają bardzo dokładnie, a jeżdżę PKP Intercity i InterRegio na różnych trasach.
Ja bym wolała nie ryzykować jeżdżąc na zniżkach powyżej 26 r.ż. Raz byłam świadkiem jak dziewczyna miała już ukończone 26 lat (chyba miesiąc czy dwa miesiące wcześniej skończyła). Kontroler jej to powiedział i kazał kupić nowy bilet bez zniżki. Dziewczyna nie miała takiej gotówki przy sobie (jakieś 60-70 zł). Kontroler stwierdził, że go to nie interesuje i w takim razie za przejazd bez ważnego biletu wystawi jej karę chyba coś koło 300 zł plus należność za bilet. Kontroler był strasznie niemiły, więc nie dało się dogadać.

ewanka1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-26, 22:08   #3766
Agnieszka987
Zakorzenienie

Gdzie mogę znaleźć regulamin kulinarnego wizażu?

Czy gwiazdkami na kulinarnym wizażu ocenia się smak po przygotowaniu dania (i ewent. zdjecia, opis) , czy przed (zdjecia, opis)... Myslałam dotychczas że to pierwsze, ale nawet admini oceniają przed...
Agnieszka987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-26, 22:19   #3767
ola_gie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ygerna Pokaż wiadomość
Dziewczyny, jestem katoliczką, ale tak mnie naszło, żeby pójść na nabożeństwo do innych wyznań. Wypada? U mnie w mieście są luteranie i prawosławni. I tak się zastanawiam - tam do nich trzeba się jakoś specjalnie ubierać? Ile trwają takie nabożeństwa?
Raczej bez problemu możesz wejść. Ja kilka lat temu byłam u protestantów, w żaden szczególny sposób się nie przygotowywałam zresztą w katolickich kościołach też nie sprawdza się, czy ktoś jest danego wyznania i nie wyprasza "obcych" trzeba się po prostu umieć zachować i tyle.
Cytat:
Napisane przez Amizu Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam mały dylemat. Na imprezę przebieraną zamieniam się w gnijącą pannę młodą. Zastanawiam się czy dobrze będzie to wyglądać jak założę krótką białą suknię (lekko powyżej kolan) + welon wiadomo . Impreza będzie z tańcami wiec będzie mi za gorąco w takiej typowo ślubnej.
Jak myślicie ?
Jasne, że tak

Tak właśnie.
ola_gie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-26, 22:20   #3768
kamelka33
Zadomowienie

Mam smartfona LG L5, zastanawiam się, czy ten telefon potrafi "sam" przestawić czas na zimowy?
kamelka33 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-26, 22:27   #3769
Whim
...

Cytat:
Napisane przez kamelka33 Pokaż wiadomość
Mam smartfona LG L5, zastanawiam się, czy ten telefon potrafi "sam" przestawić czas na zimowy?
Jak masz w ustawieniach zaznaczone, żeby się zmieniało automatycznie to tak .

Whim jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-26, 22:49   #3770
kamelka33
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Whim Pokaż wiadomość
Jak masz w ustawieniach zaznaczone, żeby się zmieniało automatycznie to tak .
a jak to sprawdzić? Telefon mam od niedawna, nie wszystko jeszcze ogarnęłam z góry dziękuję za pomoc
kamelka33 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-26, 22:59   #3771
Friese
Zakorzenienie

Problem z suchością w pochwie:

Miałam napisać o sposobie na suchość pochwy - pisałam że poszłam z tym do gine, po info o ,,nawilżających sposoboach" poza żelami i globułkami które mają nawilżać a guzik mi dały

Mój problem: biorę piigułki i jestem ,,sucha" - co jest częste przy pigułkach.

Polecono mi Vagifem - i teraz już rozumiem. To nie jest typowa tabletka dopochwowa, ponieważ ta ma w swoim składzie hormon - z grupy estrogenów, estradiol wytwarzany przez jajniki. Dzięki temu nawilża Koszt to 60 zł za 18 szt, ale przez 2 tyg bierze się codziennie, potem 2 x tygodniu więc już koszt nie jest taki straszny.

Jeśil chce się przerwać trzeba to skontaktować z ginekologiem. Bo to hormony.

Kurcze nie wiedziałam że coś takiego istnieje, bo poszłam do gine że te orgazmy, to jednak, wie pani, bez szału w porównaniu z tym jak nie brałam pigułek 2 lata temu, a ona ze ,,skoro jest sucho to z czego one mają być takie obfite "
Dziś wzięłam 1 tabletkę, tzn aplikowałam sobie (wsadza się ,,w siebie" taki długopis jakby, na końcu ma tą tabletkę, i jak on dotyka ściany pochwy to się ,,wystrzykuje ją" i ona się przykleja do ściany pochwy, i działa tylko w obrębie pochwy, cewki i pęcherza - a nie całościowo jak tabletki antykoncepcyjne).

Ciekawe jak efekty, czy to ściema kolejna, czy coś będize lepiej z nawilżeniem

--> polecono mi też Nuvaring - ten ,,pierścień" jako metodę antykoncepcji, że niby nie jest sucho przy nim, ale już niektóre Wizazanki mi pisały, ze jest sucho, więc to już odpadło, pozostaję przy pigułkach.

Edytowane przez Friese
Czas edycji: 2013-10-26 o 23:05
Friese jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-27, 00:01   #3772
Lavi92
Zakorzenienie

Ile ok. może kosztować wymiana pękniętego wyświetlacza w HTC One V z działającym dotykiem? Dużo wołają za taką zabawę?
Stary 2013-10-27, 00:30   #3773
Darkoz
Zakorzenienie

Gdzie można kupić porządne rajstopy? Chodzi mi o kryjące, czarne o średniej grubości. Zauważyłam, że nawet w markowych łatwo robią się dziury i po kilku razach nadają się do wyrzucenia. Polecicie coś?

Darkoz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-27, 00:45   #3774
brr
Raczkowanie

Dostanę w aptece bez recepty jakieś krople do zmęczonych/łzawiących oczu? Polecicie jakieś?

brr jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-27, 01:01   #3775
caro_l_a
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez brr Pokaż wiadomość
Dostanę w aptece bez recepty jakieś krople do zmęczonych/łzawiących oczu? Polecicie jakieś?
ja polecam Starazolin, ewentualnie poproś o porade w aptece
caro_l_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-27, 02:02   #3776
ola_gie
Zakorzenienie

Cytat:
Cytat:
Napisane przez caro_l_a Pokaż wiadomość
ja polecam Starazolin, ewentualnie poproś o porade w aptece
Starazolin, z tego co kojarzę, jest na zaczerwienienia i działa "doraźnie" - obkurcza naczynka, więc niweluje zaczerwienienie, ale na dłuższą metę wcale oczom dobrze nie robi. Sprawdza się w takich sytuacjach, gdy oko podrażnimy np. typowo mechanicznie i od tego jest czerwone. Wtedy, gdy oczy są zmęczone, łzawią itp. lepiej wybierać krople łagodzące, najlepsze są bez konserwantów, np. Biolan - dostępny w pojedynczych "ampułkach", które zawierają porcję kropli na jedną aplikację. Nie są to jednak tanie krople (na dłuższą metę), więc lepiej sobie nimi "uspokoić" oczy i trzymać np. kilka "porcji" na sytuacje awaryjne, natomiast na co dzień można używać łagodzących kropelek typu Refresh z dłuższą datą ważności.

Tak właśnie.
ola_gie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-27, 02:30   #3777
grubella
BAN stały

Cytat:
Może krople ze świetlikiem lekarskim?
kosztują ok.6-8zl.
grubella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-27, 02:29   #3778
cholernarejestracja
Copyraptor

Cytat:
Napisane przez Friese Pokaż wiadomość
Problem z suchością w pochwie:

Miałam napisać o sposobie na suchość pochwy - pisałam że poszłam z tym do gine, po info o ,,nawilżających sposoboach" poza żelami i globułkami które mają nawilżać a guzik mi dały

Mój problem: biorę piigułki i jestem ,,sucha" - co jest częste przy pigułkach.

Polecono mi Vagifem - i teraz już rozumiem. To nie jest typowa tabletka dopochwowa, ponieważ ta ma w swoim składzie hormon - z grupy estrogenów, estradiol wytwarzany przez jajniki. Dzięki temu nawilża Koszt to 60 zł za 18 szt, ale przez 2 tyg bierze się codziennie, potem 2 x tygodniu więc już koszt nie jest taki straszny.

Jeśil chce się przerwać trzeba to skontaktować z ginekologiem. Bo to hormony.

Kurcze nie wiedziałam że coś takiego istnieje, bo poszłam do gine że te orgazmy, to jednak, wie pani, bez szału w porównaniu z tym jak nie brałam pigułek 2 lata temu, a ona ze ,,skoro jest sucho to z czego one mają być takie obfite "
Dziś wzięłam 1 tabletkę, tzn aplikowałam sobie (wsadza się ,,w siebie" taki długopis jakby, na końcu ma tą tabletkę, i jak on dotyka ściany pochwy to się ,,wystrzykuje ją" i ona się przykleja do ściany pochwy, i działa tylko w obrębie pochwy, cewki i pęcherza - a nie całościowo jak tabletki antykoncepcyjne).

Ciekawe jak efekty, czy to ściema kolejna, czy coś będize lepiej z nawilżeniem

--> polecono mi też Nuvaring - ten ,,pierścień" jako metodę antykoncepcji, że niby nie jest sucho przy nim, ale już niektóre Wizazanki mi pisały, ze jest sucho, więc to już odpadło, pozostaję przy pigułkach.
O, fajnie, że testujesz dasz znać po tych dwóch tygodniach jak skuteczność? Może być na PW, czy coś, żeby się tak na forum nie uzewnętrzniać

Cytat:
Napisane przez Darkoz Pokaż wiadomość
Gdzie można kupić porządne rajstopy? Chodzi mi o kryjące, czarne o średniej grubości. Zauważyłam, że nawet w markowych łatwo robią się dziury i po kilku razach nadają się do wyrzucenia. Polecicie coś?
A musi być stacjonarnie? Bo na allegro ostatnio z dziewczynami z Krakowa zamawiałyśmy i ja jestem bardzo zadowolona z zakupów, u tego sprzedawcy: http://allegro.pl/velur-70den-velvet...553509726.html (teraz jest przerwa techniczna, ale to na 98% ta aukcja, nie wiem tylko, czy link będzie działał )
cholernarejestracja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-27, 02:51   #3779
Darkoz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cholernarejestracja Pokaż wiadomość
A musi być stacjonarnie? Bo na allegro ostatnio z dziewczynami z Krakowa zamawiałyśmy i ja jestem bardzo zadowolona z zakupów, u tego sprzedawcy: http://allegro.pl/velur-70den-velvet...553509726.html (teraz jest przerwa techniczna, ale to na 98% ta aukcja, nie wiem tylko, czy link będzie działał )
No wolałabym stacjonarnie, ale dzięki, popatrzę, jak minie ta przerwa techniczna.

Darkoz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-27, 07:21   #3780
Wolha
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ola_gie Pokaż wiadomość
Starazolin, z tego co kojarzę, jest na zaczerwienienia i działa "doraźnie" - obkurcza naczynka, więc niweluje zaczerwienienie, ale na dłuższą metę wcale oczom dobrze nie robi. Sprawdza się w takich sytuacjach, gdy oko podrażnimy np. typowo mechanicznie i od tego jest czerwone. Wtedy, gdy oczy są zmęczone, łzawią itp. lepiej wybierać krople łagodzące, najlepsze są bez konserwantów, np. Biolan - dostępny w pojedynczych "ampułkach", które zawierają porcję kropli na jedną aplikację. Nie są to jednak tanie krople (na dłuższą metę), więc lepiej sobie nimi "uspokoić" oczy i trzymać np. kilka "porcji" na sytuacje awaryjne, natomiast na co dzień można używać łagodzących kropelek typu Refresh z dłuższą datą ważności.
Są różne Starazoliny. Nawilżające nazywają sie HydroBalance. Ja używam i są w porządku.
Mogę polecić też Hyabak, bez konserwantów. Używałam kilka tygodni, ale za drogie jak dla mnie.
Wolha jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości