|
|
#1771 | |
|
Namaste ^^
|
Dot.: Efekty olejowania paznokci
Cytat:
![]() Czy będzie czymś mega dziwnym jak powiem, że wyczuwam zapach leśno-pierniczkowy? ![]() (Zdaję sobie sprawę z tego, jak to zabrzmiało dla tych dziewczyn, którym zapach się nic a nic nie podoba, a nawet wręcz przeciwnie Aa i na samym początku, zanim zrobiłam swoją miksturkę, wcierałam same rybki w paznokcie, to strasznie mi wysuszały skórki przed wczoraj ponowiłam eksperyment i skórki znów się troszkę pogorszyły ale nocny kompres + bawełniane rękawiczki, załatwiły sprawę )
Mój Blog o Indiach Wymiana książek Wymianę kilka próbek podkładu Annabelle Minerals Edytowane przez Loonita Czas edycji: 2013-10-25 o 00:15 |
|
|
|
|
#1772 |
|
Zadomowienie
|
Zauważyłyście jakiś związek między kształtem paznokci a ich łamanie, rozdwajaniem?
Długo nosiłam okrągłe paznokcie i nic się z nimi nie działo (rozdwajał się jeden, ale był rozdwojony dość wysoko i każdy przyrost musiałam na nim opiłowywać). Parę dni temu spiłowałam na króciutkie kwadraty, prawie nie wychodzące poza opuszek palca, i dwa mi się delikatnie rozdwoiły Co ciekawe, nie na tych ostrych brzegach, ale na środku...
|
|
|
|
#1773 | |
|
Namaste ^^
|
Cytat:
Ja tez zawsze nosiłam zaokrąglone aż pewnego razu (po obejrzeniu filmiku Ewalucji) zamarzyły mi się prostokąty i co? Przez długi czas nie mogłam w ogóle zapuścić pazurków dłuższych niż 1-2 mm poza opuszek, od razu się łamały boki. Teraz najpierw piłuję na prosto a potem zaokraglam kanty i jest lepiej. Oczywiście w dużej mierze dzięki olejowaniu również.
|
|
#1774 |
|
Rozeznanie
|
Hej
![]() Pochwalę się moimi efektami olejowania. Odstęp między zdjęciami to ok 3 tygodnie. W tym czasie paznokcie były kilka razy piłowane.
|
#1775 | ||||
|
Przyczajenie
|
Cytat:
W ogóle to ja osobiście najbardziej lubię te rybki wrzucać do kąpieli, wtedy faktycznie ładnie pachną, woda ma ładny kolorek, a skóra po kąpieli jest idealnie gładka Cytat:
A skoro już przy kształcie jesteśmy to jako że bardzo chciałabym z tych nudnych już dla mnie kwadratów przejść na migdałki to możecie podpowiecie mi jak to zrobić? Chyba muszę najpierw zapuścić dość długie pazury i dopiero wtedy spiłować je do odpowiedniego kształtu? Czy może lepiej na bieżąco po trochu spiłowywać z boku?? ![]() Cytat:
Pokaż golaski, żebyśmy mogły te efekty wyraźnie zobaczyć ![]() Cytat:
![]() Zawsze byłam przekonana, że to że paznokcie mają ten tunel to cecha 'wrodzona'. Czy z tego co napisałaś mam rozumieć, że jeśli teraz mam kwadraty ładnie zawinięte to po zmianie kształtu na migdałki staną sie one z czasem bardziej płaskie??
Edytowane przez anecisko109 Czas edycji: 2013-10-25 o 16:39 |
||||
|
|
|
#1776 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1777 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Z tunelem to jest tak, że nie widać go jak masz spiłowane boczki np. przy migdałkach. Jak spiłujesz paznokcie to nadal będziesz mieć tunel tylko nie będzie go widać. Są osoby, które piłując paznokcie na kwadraty po jakimś czasie doczekały się ładnego tunelu. Czyli tak jakby da się go wypracować. ![]() Teraz prościej? |
|||
|
|
|
#1778 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny macie śliczne paznokcie! Gratuluje!
Moje paznokcie się nie łamią! Ale ze względu na pracę muszę ja mieć krótsze. |
|
|
|
#1779 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1780 |
|
Rozeznanie
|
Ok dziewczyny. Jak zmyje lakietmr to wstawie golasy
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1781 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To najprawdopodobniej od tego. |
|
|
|
|
#1782 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Choć teraz mam złamanego jednego i powoli odrasta to go od początku trochę nakierowuję na migdałka i spiłowuję po bokach.Właśnie zmyłam lakier i jutro chyba wstawię zdjęcia
|
|||
|
|
|
#1783 |
|
zuy mod
|
ja ide w kwadraty, ale na razie naprawde.fajne sa tylko pazurki na malych palcach
moze jutro zmyje i wrzuce wtedy fotki ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1784 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny...na moich paznokciach pojawil sie taki jakby bialy osad tzn chyba,ze one sa suche ?
Nie wiem co zrobic,bo stosuje olejek z pestek win i malutko rycynowego z czosnkiem. Wczoraj zrobilam kapiel w pestkowym i soku z cytryny. Moze to od tego ??? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1785 |
|
Zakorzenienie
|
A może to zmywacz albo inny kosmetyk, którego użyłaś?
|
|
|
|
#1786 |
|
Zakorzenienie
|
Od 10.10.2013 olejuję paznokcie w miarę regularnie. Zdarza się dzień, że kilka razy, ale też dzień, że zapomnę i ani razu. Oczywiście cały czas mam pomalowane paznokcie. Poprawę widzę przede wszystkim w skórkach, płytka jest mocniejsza, ale przyrostu nie widzę. Wczoraj złamały mi się dwa paznokcie u prawej dłoni
Wrzucam zdjęcia Przepraszam za jakość, ale akurat nie miałam aparatu. Na zdjęciach z dzisiaj: paznokcie kilka minut po olejowaniu. Widzicie poprawę?
|
|
#1787 |
|
Zadomowienie
|
Nic wlasnie nie urzywalam. Od 18stki na ktorej bylam prawie miesiac temu ano razu nie malowalam...;/
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1788 |
|
Wtajemniczenie
|
Moja aktualizacja, zorientowałam się, że to już 5 miesięcy mniej lub bardzie j systematycznego olejowania!
![]() Dla przypomnienia - moje zdjęcie "startowe", plus dwa z dzisiaj - jedno przed piłowaniem, drugie po piłowaniu (później jeszcze ciut poprawiłam kształt). |
|
|
|
#1789 |
|
Zakorzenienie
|
Ale nie chodzi o malowanie. Może jakiś krem, mydło, żel. Cokolwiek innego niż zwykle?
|
|
|
|
#1790 | |
|
zuy mod
|
Cytat:
Ja muszę zmyć pazurki i też zrobić fotki
|
|
|
#1791 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I zazdroszczę
|
|
|
#1792 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Złamał mi się jeden jedyny raz od maja, właśnie pod koniec września i do niego zrównałam resztę Na wskazujących też mam największy postęp przyrostowy chyba ![]() Dziękuję! |
|
|
|
|
#1793 |
|
Konto usunięte
|
jeśli mam po prostu genetycznie małą płytkę paznokcia ( u stóp płytka też nie sięga końca palca) to chyba nie ma szans na przyrost?
|
|
|
|
#1794 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=d5b8657d233dd8561165538 22027d50f8da9b6c6;4344332 8]jeśli mam po prostu genetycznie małą płytkę paznokcia ( u stóp płytka też nie sięga końca palca) to chyba nie ma szans na przyrost?[/QUOTE]
Wg mnie to się nie wyklucza, może nigdy nie będziesz miała mega pociągłej płytki, ale szanse na przyrost są! Ewalucja jest chyba najlepszym przykładem - http://ewalucja.blogspot.com/2011/10...sformacja.html
|
|
|
|
#1795 |
|
zuy mod
|
Oto moje paznokcie po miesiącu olejowania
widać jakąś różnicę?tutaj widać też dziwny kolor niektórych paznokci, taki pomarańczowy... nie wiem co z tym zrobić
22.05.2017 02.12.2017 Edytowane przez Mojwa Czas edycji: 2013-10-26 o 23:12 |
|
|
|
#1796 |
|
Namaste ^^
|
Mojwa, Wredna Myszka Widać
![]() Anesthesia, super, chyba masz najlepszy staż olejowania zaraz po MajowejRosie
Mój Blog o Indiach Wymiana książek Wymianę kilka próbek podkładu Annabelle Minerals Edytowane przez Loonita Czas edycji: 2013-10-26 o 23:35 |
|
|
|
#1797 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Masz na myśli pasek ten tak jakby między płytką a wolnym brzegiem? Czyżbyś olejowała pomalowane paznokcie? Jeżeli tak, również zauważam podobną przypadłość. Wynika pewnie z tego, że choćby się chciało nie da rady mechanicznie wcisnąć oleju w najdrobniejsze zakamary (szczególnie przy krótkiej płytce) lub trzeba się dobrze nastarać. Nibyoleje penetrują głęboko płytkę i brzeg, więc dotrą nawet w to pomarańczowo - przezroczyste miejsce, ale tego oleju i tak jest mniej jak przy brzegu. Na tę przypadłość pomaga olejowanie przez kilka dni niepomalowanych pazurów. Wskazana wtedy oliwa z oliwek i /lub rycynowy.
|
|
#1798 |
|
Konto usunięte
|
Czemu mi tak ladnie nie przyrasta płytka nie zadzieraja sie tylko
|
|
|
|
#1799 |
|
zuy mod
|
Drakan - tak, olejuje pomalowane paznokcie. Jednak to pomaranczowe zabarwienie bylo juz przed olejowaniem. Generalnis wymaczanie golasow a olejach z sokiem z cytryny pomaga, bo bylo gorzej. martwilam sie tylko, czy to nie jest oznaka jakiejs choroby.
w ogole jak tak patrze na te fotki to widze ze chyba mam jakis delikatny przyrost ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1800 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kurcze, ten post z blogu mnie zmotywował, czas kupić krem i przyłożyć się bardziej. Którąś tak ma?
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Paznokcie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:52.

ja swoimi wzbogacę BDFM.
przed wczoraj ponowiłam eksperyment i skórki znów się troszkę pogorszyły ale nocny kompres + bawełniane rękawiczki, załatwiły sprawę 
Co ciekawe, nie na tych ostrych brzegach, ale na środku...

Staram się blogować kuliarnie 

I zazdroszczę
Którąś tak ma?