![]() |
#31 |
Raczkowanie
|
Dot.: Egzotyczna podróż poślubna - gdzie?
Za dwie osoby. Niestety apartament jest zajęty na 9 miesięcy do przodu. Wracamy w grudniu, na początku.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Raczkowanie
|
Polecam Tajlandie, a najlepiej wycieczke objazdowa po Azji
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Wtajemniczenie
|
Tajlandia robi się ostatnio dość popularna, bo stosuknowo łatwo jest pojechać, niewiele trzeba dodać stosunkowo do takiego typowego all inclusive, żeby zamiast tego mieć wycieczkę do Tajlandii. Dlatego zostawiamy to sobie na kiedy indziej, a chcielibyśmy coś ekstra, takie miejsce do kórego raczej niegdy więcej nie pojedziemy, bo nie będzie na to kasy. Ale jesli wydatki ślubne nam się rozpanoszą, to dla mnie Tajlandia i Wietnam - to miejsca marzenie!!!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Raczkowanie
|
Masz zupelna racje
![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Wtajemniczenie
|
Polinezja już raczej zostanie w marzeniach..ponad budżetem
![]() Znalazłam kiedyś coś takiego http://www.rainbowtours.pl/antyle-bl...ram#2014-04-04 szkoda tylko, że tak krótko ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Raczkowanie
|
Fajna wycieczka, ale ja osobiscie nie lubie biur podrozy, wole sama zalatwiac takie wyjazdy
![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Wtajemniczenie
|
Wycieczka marzenie dla mojego mężczyzny, ale oczywiscie to są koszta podstawowe plus dodatkowe są jednak wysokie. Mi tam nie przeszkadza bardzo biuro, ale szkoda mi troche tylko na 9 dni...
Póki co zostaliśmy przy Mauritiusie i o ile nic się nie zmieni to będzie to. Plus minimum tygodniowy kurs nurkowania ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#38 |
Raczkowanie
|
9dni to faktycznie za malo jak na tak daleka podroz. Mauritius tez super, a myslalas o Seszelach?
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Wtajemniczenie
|
Ponoć grudzień-styczen to nie najlepsza pora? Chyba, że z czymś mylę?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Zadomowienie
|
Zgadza sie. Pora deszczowa na Seszelach wystepuje miedzy grudniem a marcem. Poza tym przynajmniej z UK Seszele sa sporo drozsze niz Mauritius.
![]() |
#41 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Możesz powiedzieć z jakiego biura lecieliście ???? My również spędzaliśmy zeszłego roku urlop na Dominikanie , tylko za dwie osoby zapłaciliśmy 3200 euro , po prostu mnie zszokowała ta rozbieżność cenowa , a chcemy znów się wybrać na Dominikanę , więc się rozglądam, |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#42 |
Przyczajenie
|
Lobuziara21 my kupowaliśmy wycieczke u pośrednika, biuro el mundo, z Koszalina - bardzo polecam. A niemieckie biuro to ITS billa. Lecieliśmy z Wiednia na początku grudnia, wycieczke kupowaliśmy jakoś pod koniec listopada. Byliśmy w hotelu Bavaro Princess All Suites. Swoją drogą bardzo fajny hotel. A Wy kiedy byliście i w jakim hotelu?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
Raczkowanie
|
Ja myslalam o Meksyku albo Sri Lance na podroz poslubna, ale nie moge sie zdecydowac
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
Zadomowienie
|
A my zmienilismy plany i zdecydowalismy ze na podroz poslubna lecimy do Peru i Boliwii
![]()
![]() |
#45 | ||
Wtajemniczenie
|
Oooo super
![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:33 ---------- Poprzedni post napisano o 19:29 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
My nadal Mauritius lub Dominikana, ale chyba jednak z biurem..stwierdziliśmy, ze nie mamy ochoty się bawić w gotowanie i inne takie...wolimy miec opłacone , drinki z palemką, super pokój i jedzonko w cenie ![]() ![]() Hmm ciekawi mnie tylko czy takie oferty też mają szansę potanieć przy last minute..nigdy się nie interesowałam. Wie ktoś???? |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#46 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Chcemy zobaczyc w Peru- Lima, Sacred Valley, Machu Picchu, Cusco, Colca Canyon no i zahaczyc o dzungle. W Bolivii- Red Lagoon, Lake Ticicaca i Salar de Uyuni. Chyba ze mozesz cos jeszcze od siebie polecic? Miejscem must see jest dla nas Machu Picchu i Salar de Uyuni. A co do tanszych ofert to egzotyka jest bardzo tania w porze deszczowej. Ja nigdy nie lecialam last minute wiec nie doradze, ale w porze suchej raczej duzo taniej last minute nie bedzie.
Świat jest książką i ci, którzy nie podróżują, czytają tylko jedną stronę 💖 http://instagram.com/through_the_world_ Edytowane przez atsenka Czas edycji: 2013-10-20 o 22:12 Powód: Dopiska |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Co do Peru to bardzo fajnie zaplanowałas, nie radzę dużo czasu poświęcić Limie, raczej starówkę plus warto zobaczyć Muzeum. Za to Cusco PIĘKNE! Jeden dzień mało - ja spędziłam prawie tydzień :P, Machu Picchu oczywiście - tu wystarczy jeden dzień, warto Arequipe i kanion jak mówisz, od siebie dorzucam lagune w Ica (to 1 dzień maks - można spróbować "snowbordu" na wydmach ![]() Acha w Cusco nie dajcie się absolutnie namówić na wycieczkę rowerową przez Andy!!! Jeśli po drodze zobaczycie tych biednych ludzi, to będziesz wiedzieć czemu ![]() ![]() Edytowane przez CoffeeMonster Czas edycji: 2013-10-20 o 22:31 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#48 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() W Limie bede tylko raczej przejazdem. Nie lubimy ogladac miast, wolimy przyrode ![]() A na Mauritius tez sie kiedys wybiore. Moja znajoma zwiedzila pol swiata i sie Mauritiusem zachwycala, widzialam tez zdjecia. Przepiekne! Tyle ze jej maz jest milionerem i jak jada na wakacje to w najpiekniejsze miejsca i 5 gwiazdkowe hotele. Bardzo tez zachwalala Meksyk, Miami i Vietnam.
![]() |
![]() |
#49 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#50 |
Przyczajenie
|
My jedziemy 30 listopada na miesiac do Meksuku i na Kubę właśnie w podróż poślubną. Meksyk prawie 3 tygodnie, Kuba niecale 1,5 tyg. Od Mexico City w dół, przez San Cristobal de las casas, Kanion del sumidero, Palenque, Merida,Chicen Itza, potem 5 dni w Tulum, 3 w Playa del Carmen, 2 w Cancun jako baza wypadowa bo chcemy na Isla Mujeres poplynac i potem Kuba- Havana, Vinales, Trinidad, Remedios i znowu Hawana.
Wyjazd na własną rekę, wychodzi nam ok 10,max 11 tysiecy na osobe na miesiac. Bilety lotnicze niestety dużo pochłonęły, bo z Polski do Mexico City i powrot z Havany 3 tysiace, loty wewnatrz w promocji kupilam za 120zl ![]() Też mam zdanie jak koleżanka wyżej, że teraz cos super gdzie nie ma promocji i trzeba z dużym wyprzedzeniem zaplanowac a Azja na spokojnie w przyszlym roku, bo ciągle pojawiają się promocje i do Bankoku juz za 1900zł mozna leciec, wiec budzet tez jest wtedy mniejszy, mysle, ze 3 tygodnie za 6 tysiecy mozna zrobic: ) Budzetowo oczywiscie, ale ja nie musze miec super luxusow ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#51 |
Raczkowanie
|
Wow super wyprawa
![]() ![]() Jakimi liniami lecisz do Meksyku? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#52 |
Przyczajenie
|
Klm/AirFrance.
Malediwy są super, ale na pewno nie siedzenie na 1 wyspie. Byliśmy w tym roku-promocja Emirates ![]() Za 10 dni ze wszytkim zapłacilismy... 4200zł ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#53 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#54 |
Przyczajenie
|
Astenka, gdzie w końcu jedziecie?Bo w stopce masz Meksyk i już nie wiem czy to czy Peru
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#55 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny, skoro mowicie, ze nie jest nudno to super
![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#56 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#57 |
Zakorzenienie
|
Na Sri lance polecam Candy i ewentualnie takie miasto na południowym wybrzeżu po Holendrach (zapomniałam nazwy - port cośtam?). Colombo brzydkie i nic tam nie ma ciekawego. Byłam w tym roku na objeździe.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#58 |
Przyczajenie
|
Ja początkowo też miałam plan Peru, Boliwia i kaweł Chile, ale to na inną wyprawę w końcu zostawiłam, może znowu będą loty za 600zł z Europy i wtedy się uda
![]() A gdzie do Meksyku, jaki macie plan?\ Na Malediwach byłam na Maafushi, taka mała lokalna wyspa, żaden resort. Ale za to można było robić wycieczki do resortów motorówką, dlatego w sumie nam tak tanio ten wyjazd wyszedł ![]() W hotelu/ hostelu byliśmy tu:http://www.booking.com/hotel/mv/isle...important_info. Byliśmy motorówką na Picnic Island,Fihalhol i Rihiveli. Znajomi jeszcze więcej zwiedzili, popłyneli na inne wyspy jeszcze i bardziej sobie chwalą niż np. Bali. Wiem,że z Niemiec można upolować tanie już całe pakiety, ale akurat była promocja Emirates i żal było niekorzystać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#59 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#60 |
Przyczajenie
|
My mamy taki sam plan
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:56.