Egzotyczna podróż poślubna - gdzie? - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Podróże, wakacje, wycieczki

Notka

Podróże, wakacje, wycieczki Forum dla osób, które lubią podróże, wakacje i wycieczki. Dołącz do nas i podziel się opinią na temat ciekawych miejsc, promocji, organizacji wyjazdu itd.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-09-29, 22:33   #31
limba1
Raczkowanie

Dot.: Egzotyczna podróż poślubna - gdzie?

Za dwie osoby. Niestety apartament jest zajęty na 9 miesięcy do przodu. Wracamy w grudniu, na początku.
limba1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-10-06, 02:40   #32
Maroonka
Raczkowanie

Polecam Tajlandie, a najlepiej wycieczke objazdowa po Azji

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Maroonka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-10-06, 17:38   #33
CoffeeMonster
Wtajemniczenie

Tajlandia robi się ostatnio dość popularna, bo stosuknowo łatwo jest pojechać, niewiele trzeba dodać stosunkowo do takiego typowego all inclusive, żeby zamiast tego mieć wycieczkę do Tajlandii. Dlatego zostawiamy to sobie na kiedy indziej, a chcielibyśmy coś ekstra, takie miejsce do kórego raczej niegdy więcej nie pojedziemy, bo nie będzie na to kasy. Ale jesli wydatki ślubne nam się rozpanoszą, to dla mnie Tajlandia i Wietnam - to miejsca marzenie!!!
Łucja 15.10.2014
Aniela29.03.2016

CoffeeMonster jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-10-07, 07:50   #34
Maroonka
Raczkowanie

Masz zupelna racje wiec moze Polinezja Francuska?

Stary 2013-10-07, 14:55   #35
CoffeeMonster
Wtajemniczenie

Polinezja już raczej zostanie w marzeniach..ponad budżetem

Znalazłam kiedyś coś takiego http://www.rainbowtours.pl/antyle-bl...ram#2014-04-04
szkoda tylko, że tak krótko
Łucja 15.10.2014
Aniela29.03.2016

Stary 2013-10-08, 02:45   #36
Maroonka
Raczkowanie

Fajna wycieczka, ale ja osobiscie nie lubie biur podrozy, wole sama zalatwiac takie wyjazdy a moze Malediwy? albo Sri Lanka?

Stary 2013-10-08, 11:31   #37
CoffeeMonster
Wtajemniczenie

Wycieczka marzenie dla mojego mężczyzny, ale oczywiscie to są koszta podstawowe plus dodatkowe są jednak wysokie. Mi tam nie przeszkadza bardzo biuro, ale szkoda mi troche tylko na 9 dni...

Póki co zostaliśmy przy Mauritiusie i o ile nic się nie zmieni to będzie to. Plus minimum tygodniowy kurs nurkowania
Łucja 15.10.2014
Aniela29.03.2016

Stary 2013-10-08, 16:46   #38
Maroonka
Raczkowanie

9dni to faktycznie za malo jak na tak daleka podroz. Mauritius tez super, a myslalas o Seszelach?

Stary 2013-10-09, 15:31   #39
CoffeeMonster
Wtajemniczenie

Ponoć grudzień-styczen to nie najlepsza pora? Chyba, że z czymś mylę?
Łucja 15.10.2014
Aniela29.03.2016

Stary 2013-10-09, 17:29   #40
atsenka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez CoffeeMonster Pokaż wiadomość
Ponoć grudzień-styczen to nie najlepsza pora? Chyba, że z czymś mylę?
Zgadza sie. Pora deszczowa na Seszelach wystepuje miedzy grudniem a marcem. Poza tym przynajmniej z UK Seszele sa sporo drozsze niz Mauritius.

Instagram
http://instagram.com/through_the_world_
atsenka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-10-14, 13:55   #41
Lobuziara21
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez monisia~ Pokaż wiadomość
Atsenka wybieracie się do Meksyku w grudniu? Ja z mężem też planuje Meksyk na początku grudnia. Możesz powiedzieć czy macie coś zarezerwowane, czy jedziecie z biurem czy na własną rękę?
A na podróż poślubną dalej będę polecała Dominikane, my w zeszłym roku płaciliśmy 1250 euro/os. hotel 5*, all inclusive, lecieliśmy z niemieckiego biura.
Opcję 7+7 Sri Lanka i Malediwy ma rainbow Tours, ale ceny niestety strasznie wysokie.

Możesz powiedzieć z jakiego biura lecieliście ???? My również spędzaliśmy zeszłego roku urlop na Dominikanie , tylko za dwie osoby zapłaciliśmy 3200 euro , po prostu mnie zszokowała ta rozbieżność cenowa , a chcemy znów się wybrać na Dominikanę , więc się rozglądam,
Lobuziara21 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-10-14, 14:15   #42
monisia~
Przyczajenie

Lobuziara21 my kupowaliśmy wycieczke u pośrednika, biuro el mundo, z Koszalina - bardzo polecam. A niemieckie biuro to ITS billa. Lecieliśmy z Wiednia na początku grudnia, wycieczke kupowaliśmy jakoś pod koniec listopada. Byliśmy w hotelu Bavaro Princess All Suites. Swoją drogą bardzo fajny hotel. A Wy kiedy byliście i w jakim hotelu?
monisia~ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-10-18, 22:20   #43
Maroonka
Raczkowanie

Ja myslalam o Meksyku albo Sri Lance na podroz poslubna, ale nie moge sie zdecydowac Bora Bora tez super, lecz podroz wydaje mi sie bardzo dluga i meczaca.

Stary 2013-10-19, 11:14   #44
atsenka
Zadomowienie

A my zmienilismy plany i zdecydowalismy ze na podroz poslubna lecimy do Peru i Boliwii Rajskie plaze poczekaja na inna okazje. Poza tym slub odbedzie sie na plazy w Oludeniz wiec poleniuchujemy i poopalamy sie podczas slubu.

Instagram
Stary 2013-10-19, 18:33   #45
CoffeeMonster
Wtajemniczenie

Oooo super Akurat w Peru spędziłam kiedyś 2 miesiące. Super kraj! bardzo przyjazny i dość bezpieczny Na ile jedziecie i co zamierzacie zobaczyć??

---------- Dopisano o 19:33 ---------- Poprzedni post napisano o 19:29 ----------

Cytat:
Napisane przez monisia~ Pokaż wiadomość
Lobuziara21 my kupowaliśmy wycieczke u pośrednika, biuro el mundo, z Koszalina - bardzo polecam. A niemieckie biuro to ITS billa. Lecieliśmy z Wiednia na początku grudnia, wycieczke kupowaliśmy jakoś pod koniec listopada. Byliśmy w hotelu Bavaro Princess All Suites. Swoją drogą bardzo fajny hotel. A Wy kiedy byliście i w jakim hotelu?
Patrzyłam na oferty z tego biura Fajne całkiem!

Cytat:
Napisane przez Maroonka Pokaż wiadomość
Ja myslalam o Meksyku albo Sri Lance na podroz poslubna, ale nie moge sie zdecydowac Bora Bora tez super, lecz podroz wydaje mi sie bardzo dluga i meczaca.

Ja bym chyba Meksyk wolała, no ale głównie dlatego, ze plaże ładniejsze niż ma Sri Lanca.
My nadal Mauritius lub Dominikana, ale chyba jednak z biurem..stwierdziliśmy, ze nie mamy ochoty się bawić w gotowanie i inne takie...wolimy miec opłacone , drinki z palemką, super pokój i jedzonko w cenie Jak nam się spodoba to kiedyś będziemy kombiować na własną rękę
Hmm ciekawi mnie tylko czy takie oferty też mają szansę potanieć przy last minute..nigdy się nie interesowałam. Wie ktoś????
Łucja 15.10.2014
Aniela29.03.2016

Stary 2013-10-20, 22:10   #46
atsenka
Zadomowienie

Cytat:
Oooo super Akurat w Peru spędziłam kiedyś 2 miesiące. Super kraj! bardzo przyjazny i dość bezpieczny Na ile jedziecie i co zamierzacie zobaczyć???
Wow zazdroszcze!
Chcemy zobaczyc w Peru- Lima, Sacred Valley, Machu Picchu, Cusco, Colca Canyon no i zahaczyc o dzungle. W Bolivii- Red Lagoon, Lake Ticicaca i Salar de Uyuni. Chyba ze mozesz cos jeszcze od siebie polecic? Miejscem must see jest dla nas Machu Picchu i Salar de Uyuni.

A co do tanszych ofert to egzotyka jest bardzo tania w porze deszczowej. Ja nigdy nie lecialam last minute wiec nie doradze, ale w porze suchej raczej duzo taniej last minute nie bedzie.

Instagram

Edytowane przez atsenka
Czas edycji: 2013-10-20 o 22:12 Powód: Dopiska
Stary 2013-10-20, 22:29   #47
CoffeeMonster
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez atsenka Pokaż wiadomość
Wow zazdroszcze!
Chcemy zobaczyc w Peru- Lima, Sacred Valley, Machu Picchu, Cusco, Colca Canyon no i zahaczyc o dzungle. W Bolivii- Red Lagoon, Lake Ticicaca i Salar de Uyuni. Chyba ze mozesz cos jeszcze od siebie polecic? Miejscem must see jest dla nas Machu Picchu i Salar de Uyuni.

A co do tanszych ofert to egzotyka jest bardzo tania w porze deszczowej. Ja nigdy nie lecialam last minute wiec nie doradze, ale w porze suchej raczej duzo taniej last minute nie bedzie.
W Boliwi nie byłam, więc nie poradzę
Co do Peru to bardzo fajnie zaplanowałas, nie radzę dużo czasu poświęcić Limie, raczej starówkę plus warto zobaczyć Muzeum. Za to Cusco PIĘKNE! Jeden dzień mało - ja spędziłam prawie tydzień :P, Machu Picchu oczywiście - tu wystarczy jeden dzień, warto Arequipe i kanion jak mówisz, od siebie dorzucam lagune w Ica (to 1 dzień maks - można spróbować "snowbordu" na wydmach ), Cajamarca warto obejrzenia, jesli chcecie zachaczyć o plaże to MANCORA super miejscówka. Co do jugli bym się poważnie zastanowiła....nie jest to zbyt bezpieczne niesetety, a warunki dośc niewygodne...no ale zostawiam to WAM. Całe Peru można zjechać bez problemu bardzo szybko i wygodnie, polecam wybierać ze względów bezpieczeństwa droższe busy (polecam Cruz del Sur - ja z nimi jeździłam cały czas) i trasy nocne. Wyśpisz się, zjesz, obejrzysz 2 filmy i nie tracisz czasu w dzień.
Acha w Cusco nie dajcie się absolutnie namówić na wycieczkę rowerową przez Andy!!! Jeśli po drodze zobaczycie tych biednych ludzi, to będziesz wiedzieć czemu Jak masz jakieś pytania to pytaj, albo pisz na priv
Łucja 15.10.2014
Aniela29.03.2016

Edytowane przez CoffeeMonster
Czas edycji: 2013-10-20 o 22:31
Stary 2013-10-21, 10:39   #48
atsenka
Zadomowienie

Cytat:
W Boliwi nie byłam, więc nie poradzę
Co do Peru to bardzo fajnie zaplanowałas, nie radzę dużo czasu poświęcić Limie, raczej starówkę plus warto zobaczyć Muzeum. Za to Cusco PIĘKNE! Jeden dzień mało - ja spędziłam prawie tydzień :P, Machu Picchu oczywiście - tu wystarczy jeden dzień, warto Arequipe i kanion jak mówisz, od siebie dorzucam lagune w Ica (to 1 dzień maks - można spróbować "snowbordu" na wydmach ), Cajamarca warto obejrzenia, jesli chcecie zachaczyć o plaże to MANCORA super miejscówka. Co do jugli bym się poważnie zastanowiła....nie jest to zbyt bezpieczne niesetety, a warunki dośc niewygodne...no ale zostawiam to WAM. Całe Peru można zjechać bez problemu bardzo szybko i wygodnie, polecam wybierać ze względów bezpieczeństwa droższe busy (polecam Cruz del Sur - ja z nimi jeździłam cały czas) i trasy nocne. Wyśpisz się, zjesz, obejrzysz 2 filmy i nie tracisz czasu w dzień.
Acha w Cusco nie dajcie się absolutnie namówić na wycieczkę rowerową przez Andy!!! Jeśli po drodze zobaczycie tych biednych ludzi, to będziesz wiedzieć czemu Jak masz jakieś pytania to pytaj, albo pisz na priv
Dzięki za rady, napewno z nich skorzystam Slyszalam o tej plazy w Mancora ale chyba nam czasu nie starczy. Mozemy jechac na 2,5 tyg max.
W Limie bede tylko raczej przejazdem. Nie lubimy ogladac miast, wolimy przyrode to co stworzyla natura: gory, jeziora, piekne krajobrazy.

A na Mauritius tez sie kiedys wybiore. Moja znajoma zwiedzila pol swiata i sie Mauritiusem zachwycala, widzialam tez zdjecia. Przepiekne! Tyle ze jej maz jest milionerem i jak jada na wakacje to w najpiekniejsze miejsca i 5 gwiazdkowe hotele. Bardzo tez zachwalala Meksyk, Miami i Vietnam.

Instagram
Stary 2013-10-21, 15:28   #49
CoffeeMonster
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez atsenka Pokaż wiadomość
Dzięki za rady, napewno z nich skorzystam Slyszalam o tej plazy w Mancora ale chyba nam czasu nie starczy. Mozemy jechac na 2,5 tyg max.
W Limie bede tylko raczej przejazdem. Nie lubimy ogladac miast, wolimy przyrode to co stworzyla natura: gory, jeziora, piekne krajobrazy.

A na Mauritius tez sie kiedys wybiore. Moja znajoma zwiedzila pol swiata i sie Mauritiusem zachwycala, widzialam tez zdjecia. Przepiekne! Tyle ze jej maz jest milionerem i jak jada na wakacje to w najpiekniejsze miejsca i 5 gwiazdkowe hotele. Bardzo tez zachwalala Meksyk, Miami i Vietnam.
Oj przyroda jest boska tam! Widoki z gór niezapomniane, a jak jedzisz samochodem na poziomem chmur nad przepaścią - tego się nie zapomina! Zazdroszczę Chętnie bym tam wróciła i do tego przemili i pomocni ludzie !!
Łucja 15.10.2014
Aniela29.03.2016

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-10-24, 12:50   #50
mufl22
Przyczajenie

My jedziemy 30 listopada na miesiac do Meksuku i na Kubę właśnie w podróż poślubną. Meksyk prawie 3 tygodnie, Kuba niecale 1,5 tyg. Od Mexico City w dół, przez San Cristobal de las casas, Kanion del sumidero, Palenque, Merida,Chicen Itza, potem 5 dni w Tulum, 3 w Playa del Carmen, 2 w Cancun jako baza wypadowa bo chcemy na Isla Mujeres poplynac i potem Kuba- Havana, Vinales, Trinidad, Remedios i znowu Hawana.
Wyjazd na własną rekę, wychodzi nam ok 10,max 11 tysiecy na osobe na miesiac. Bilety lotnicze niestety dużo pochłonęły, bo z Polski do Mexico City i powrot z Havany 3 tysiace, loty wewnatrz w promocji kupilam za 120zl i lot na Kube ok 800zł. Oczywiscie jest to budzet bez szalenstw typu imprezy itd, na spokojnie zwiedzanie samemu i jedzenie na ulicy, splyw Kanionem, różne ruiny, pływanie z delfinami itd.
Też mam zdanie jak koleżanka wyżej, że teraz cos super gdzie nie ma promocji i trzeba z dużym wyprzedzeniem zaplanowac a Azja na spokojnie w przyszlym roku, bo ciągle pojawiają się promocje i do Bankoku juz za 1900zł mozna leciec, wiec budzet tez jest wtedy mniejszy, mysle, ze 3 tygodnie za 6 tysiecy mozna zrobic: ) Budzetowo oczywiscie, ale ja nie musze miec super luxusow
mufl22 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-10-24, 13:47   #51
Maroonka
Raczkowanie

Wow super wyprawa tez myslalam wlasnie o Meksyku- Cancun, ale moj narzeczony woli Malediwy...ktore wydaja mi sie troszke nudne
Jakimi liniami lecisz do Meksyku?

Stary 2013-10-24, 18:50   #52
mufl22
Przyczajenie

Klm/AirFrance.
Malediwy są super, ale na pewno nie siedzenie na 1 wyspie. Byliśmy w tym roku-promocja Emirates i mieszkaliśmy na lokalnej wyspie, robiąc wypady do resortów i bylo naprawdę super.Wzieliśmy tez nocne łowienie ryb czy wieczór z miejscowa muzyką. Przesiadki mielismy w Dubaju, który zwiedziliśmy taxówką w 3 godziny- zatrzymywała sie tam gdzie najwieksze atrakcje, my chodzilismy i wracaliśmy i dalej. W drodze powrotnej kilka godzin na Sri Lance, tez super.
Za 10 dni ze wszytkim zapłacilismy... 4200zł na osobe.
Stary 2013-10-25, 08:28   #53
atsenka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mufl22 Pokaż wiadomość
Klm/AirFrance.
Malediwy są super, ale na pewno nie siedzenie na 1 wyspie. Byliśmy w tym roku-promocja Emirates i mieszkaliśmy na lokalnej wyspie, robiąc wypady do resortów i bylo naprawdę super.Wzieliśmy tez nocne łowienie ryb czy wieczór z miejscowa muzyką. Przesiadki mielismy w Dubaju, który zwiedziliśmy taxówką w 3 godziny- zatrzymywała sie tam gdzie najwieksze atrakcje, my chodzilismy i wracaliśmy i dalej. W drodze powrotnej kilka godzin na Sri Lance, tez super.
Za 10 dni ze wszytkim zapłacilismy... 4200zł na osobe.
Ja tez sie nie nudzilam na Malediwach a bylam 2 tygodnie, moja kolezanka 3 tyg i tez nie narzekala na nude To ze na Malediwach jest nudno slysze tylko od osob, ktore nigdy tam nie byly. Jak ktos nurkuje albo snurkuje to napewno sie nie bedzie nudzil. Ja zabralam ze soba 3 ksiazki a przeczytalam tylko jedna! Dla porownania na Gran Canarii przez tydzien przeczytalam 2 ksiazki. Chociaz tez rozumiem, ze znajda sie osoby ktore za te pieniadze wolalyby cos wiecej zobaczyc. Wszystko zalezy od preferencji danej osoby.

Instagram
Stary 2013-10-25, 10:35   #54
mufl22
Przyczajenie

Astenka, gdzie w końcu jedziecie?Bo w stopce masz Meksyk i już nie wiem czy to czy Peru
Stary 2013-10-25, 10:39   #55
Maroonka
Raczkowanie

Dziewczyny, skoro mowicie, ze nie jest nudno to super jakie miejsce na Malediwach polecacie?mozecie zaproponowac jakis sprawdzony hotel? Ja rowniez myslalam o Sri Lance w drodze powrotnej. Albo ewentualnie na kilka dni.

Stary 2013-10-25, 11:11   #56
atsenka
Zadomowienie

Cytat:
Astenka, gdzie w końcu jedziecie?Bo w stopce masz Meksyk i już nie wiem czy to czy Peru
Do Meksyku lecimy w tym roku tylko na wakacje a slub bierzemy w przyszlym roku i wtedy na podroz poslubna lecimy do Peru i Boliwii

Cytat:
Napisane przez Maroonka Pokaż wiadomość
Dziewczyny, skoro mowicie, ze nie jest nudno to super jakie miejsce na Malediwach polecacie?mozecie zaproponowac jakis sprawdzony hotel? Ja rowniez myslalam o Sri Lance w drodze powrotnej. Albo ewentualnie na kilka dni.

Ja z czystym sumieniem polecam Meeru Island Resort. Co prawda rafa koralowa w resorcie jest w trakcie odnowy ale codziennie masz darmowa wycieczke na rafe zeby posnurkowac oraz platne wycieczki na inne wyspy. Poczytaj sobie opinie na tripadvisor, ponad 92% ludzi poleca ta wyspe. Pomysl z polaczeniem Malediwow i Sri Lanki jest swietny, niestety unas przekroczylo to zakladany budzet i bylismy tylko na Malediwach. Ale ostrzegam! Malediwy uzalezniaja. Podczas naszego pobytu poznalismy pare, ktora przyleciala do Meeru 17 raz z rzedu! Taka ciekawostka

Instagram
Stary 2013-10-25, 11:57   #57
skara
Zakorzenienie

Na Sri lance polecam Candy i ewentualnie takie miasto na południowym wybrzeżu po Holendrach (zapomniałam nazwy - port cośtam?). Colombo brzydkie i nic tam nie ma ciekawego. Byłam w tym roku na objeździe.
skara jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-10-25, 18:51   #58
mufl22
Przyczajenie

Ja początkowo też miałam plan Peru, Boliwia i kaweł Chile, ale to na inną wyprawę w końcu zostawiłam, może znowu będą loty za 600zł z Europy i wtedy się uda
A gdzie do Meksyku, jaki macie plan?\
Na Malediwach byłam na Maafushi, taka mała lokalna wyspa, żaden resort. Ale za to można było robić wycieczki do resortów motorówką, dlatego w sumie nam tak tanio ten wyjazd wyszedłBo resorty z tego co widziałam, najtańsze za tydzien to i tak było kilka tysięcy, więc odpadały.
W hotelu/ hostelu byliśmy tu:http://www.booking.com/hotel/mv/isle...important_info. Byliśmy motorówką na Picnic Island,Fihalhol i Rihiveli. Znajomi jeszcze więcej zwiedzili, popłyneli na inne wyspy jeszcze i bardziej sobie chwalą niż np. Bali. Wiem,że z Niemiec można upolować tanie już całe pakiety, ale akurat była promocja Emirates i żal było niekorzystać
Stary 2013-10-26, 10:08   #59
atsenka
Zadomowienie

Cytat:
Ja początkowo też miałam plan Peru, Boliwia i kaweł Chile, ale to na inną wyprawę w końcu zostawiłam, może znowu będą loty za 600zł z Europy i wtedy się uda
A gdzie do Meksyku, jaki macie plan?\
Na Malediwach byłam na Maafushi, taka mała lokalna wyspa, żaden resort. Ale za to można było robić wycieczki do resortów motorówką, dlatego w sumie nam tak tanio ten wyjazd wyszedłBo resorty z tego co widziałam, najtańsze za tydzien to i tak było kilka tysięcy, więc odpadały.
W hotelu/ hostelu byliśmy tu:http://www.booking.com/hotel/mv/isle...important_info. Byliśmy motorówką na Picnic Island,Fihalhol i Rihiveli. Znajomi jeszcze więcej zwiedzili, popłyneli na inne wyspy jeszcze i bardziej sobie chwalą niż np. Bali. Wiem,że z Niemiec można upolować tanie już całe pakiety, ale akurat była promocja Emirates i żal było niekorzystać
My bedziemy 2 tygodnie w okolicach Tulum. Oczywiscie nie bedziemy siedziec w resorcie tylko zwiedzac poki co mamy w planie Chichen Itza, ruiny w Tulum i Coba, Playa del Carmen, Akumal beach i plywanie z delfinkami. Myslalam tez o Isla Mujeres ale daleko troche od nas. Kiedy bedziecie w Tulum? Moze sie spotkamy!

Instagram
Stary 2013-10-26, 18:50   #60
mufl22
Przyczajenie

My mamy taki sam plan Będziemy tam od 8 grudnia, 5 dni w Tulum, chcemy tam zobaczyć ruiny, poplywać z żółwiami na lagunach, poplywac w cenotach i ogolnie sie wyluzowac potem Playa na 3 dni, do 16, chcemy isc do Xaret, tam na delifny tez i do 18 w Cancun- chcemy na Isla Mujeres poplynac. Z Tulum do Cancun bedzie jakies 3 h niecale, wiec mozecie sprobowac. Daj znac kiedy bedziecie
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Podróże, wakacje, wycieczki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości