Letnią porą nasze serca rozpromienieją sie miłością- Mamusie czerwcowe 2014 - Strona 10 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy Prowadząca II część naszego wątku
Aldrin 7 25,93%
Kakusia 0 0%
Berenika_26 4 14,81%
agaaga89 2 7,41%
Ramona_85 0 0%
eweden 0 0%
Prowansja88 0 0%
Pradip 0 0%
Sola1 2 7,41%
pater86 6 22,22%
TroppoSensibile 0 0%
sylvuniaa84 0 0%
kamilla123 0 0%
beat@ 0 0%
NecroKitty 0 0%
Anteria 0 0%
Kucyk_Truskawkowy 1 3,70%
malin30 3 11,11%
alingles 0 0%
Monica80 0 0%
poziomkka 0 0%
Mala_Czarno_Biala 0 0%
Majkela12 1 3,70%
zaaaabcia 0 0%
Sylwia__88 1 3,70%
Głosujący: 27. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-25, 19:59   #271
alingles
Zadomowienie

Dot.: Letnią porą nasze serca rozpromienieją sie miłością- Mamusie czerwcowe 2014

bazile gratulacje!

Goraleczka84 również gratuluję!

Pradip u mnie ogolnie taka sytuacja, torchę dziwna. W tym roku na wielkanoc miały być zaręczyny, a ślub w lipcu. Więc to dla rodziców normalne, ale niestety musieliśmy przesunąć plany ze względu na przykre okoliczności.
Ale za dwa tygodnie, mój TŻ planuje się 'nieoczekiwanie' zaręczyć i walnąć prosto z mostu: Będziemy mieli dziecko!

25.10.2014

Tomcio Lipiec 2014

Fasola czekamy
alingles jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-25, 20:30   #272
Pradip
Zakorzenienie

Dot.: Letnią porą nasze serca rozpromienieją sie miłością- Mamusie czerwcowe 2014

Cytat:
Napisane przez alingles Pokaż wiadomość
Pradip u mnie ogolnie taka sytuacja, torchę dziwna. W tym roku na wielkanoc miały być zaręczyny, a ślub w lipcu. Więc to dla rodziców normalne, ale niestety musieliśmy przesunąć plany ze względu na przykre okoliczności.
Ale za dwa tygodnie, mój TŻ planuje się 'nieoczekiwanie' zaręczyć i walnąć prosto z mostu: Będziemy mieli dziecko!
No to tym bardziej będą 2 powody do świętowania
Pradip jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-25, 21:34   #273
krzan
Przyczajenie

Witam,
Chciałabym dołączyć do Waszego zacnego grona Mój pierwszy post ale czytam od samego początku, podczytywałam również wątek majowo-czerwcowy (jak też pewne staraczkowe ale może teraz nie o tym). Jak nie trudno się domyślić planuję być mamusią czerwcową, choć dla mnie na razie to strasznie abstrakcyjne:br zydal:. OM 11.09 więc wg mnie dziś 6t3d, a termin wg.kalkulatora 18-20 czerwiec...
Coś o mnie: ciąża zaplanowana i wymarzona, udało się 2 cyklu starań (udało się też w pierwszym ale niestety radość trwała bardzo krótko...) i pewnie też stąd trochę trudno uwierzyć że to się dzieje naprawdę i trochę więcej strachu czy na pewno wszystko ok...dowiedział am się już równo dwa tyg. temu. Zobaczyłam cień cienia, a potem mocniejszą kreseczkę aż w końcu piękną kreche (heh nie powiem ile w sumie ich widziałam bo wstyd). Na pierwszą wizytę jestem umówiona w środę 30.10, będzie to 7t1d i mam ogromną nadzieję na serduszko...myślicie że uda mi się zobaczyć? Bo teraz zastanawiam się czy nie przełożyć wizyty o tydzień choć nie wiem czy bym wytrzymała...
Pozdrawiam wszystkie mamusie
krzan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-25, 21:45   #274
NecroKitty
Wtajemniczenie

Goraleczka84 śliczne maleństwo
krzan witamy w 7 tygodniu już na pewno usłyszysz serduszko moja koleżanka wczoraj pochwaliła mi się ciążą i już w połowie 6 słyszała serduszko ja mam jutro wizytę, na jakiś szał się nie nastawiam ale miło by było chociaż maleńką kropeczkę zobaczyć
Stary 2013-10-26, 07:16   #275
alingles
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Pradip Pokaż wiadomość
No to tym bardziej będą 2 powody do świętowania
No akurat z tym świętowaniem jest najgorzej. Ale jakoś bedziemy musieli to wszystko pogodzić. Łatwo aż tak nie będzie.

25.10.2014

Tomcio Lipiec 2014

Fasola czekamy
alingles jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-26, 07:59   #276
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bazile Pokaż wiadomość
a wiec witam sie juz w oficjalnej ciazy
jestem po wizycie.Jest juz dobrze widoczny pecherzyk i ma niecaly 1 cm.
Wiec Poziomka plis nie stresuj sie juz,ze Twoj jest za maly.
Ja jestem dzisiaj dokladnie w 6 tyg i 5 dniu,takze jest miedzy nami az 11 dni roznicy,a na tym etapie ciazy to jest sporo.
Z checia sie pochwale moim Dzieciatkiem

----

poziomkka - super

Cytat:
Napisane przez Goraleczka84 Pokaż wiadomość
No dobra Cioteczki Wizaz-owe

Przyszedł czas...i sie chwale moim Maleństwem (tak cichutko, co by nie zapeszać za bardzo)

Cytat:
Napisane przez krzan Pokaż wiadomość
Witam,
Chciałabym dołączyć do Waszego zacnego grona Mój pierwszy post ale czytam od samego początku, podczytywałam również wątek majowo-czerwcowy (jak też pewne staraczkowe ale może teraz nie o tym). Jak nie trudno się domyślić planuję być mamusią czerwcową, choć dla mnie na razie to strasznie abstrakcyjne:br zydal:. OM 11.09 więc wg mnie dziś 6t3d, a termin wg.kalkulatora 18-20 czerwiec...
Coś o mnie: ciąża zaplanowana i wymarzona, udało się 2 cyklu starań (udało się też w pierwszym ale niestety radość trwała bardzo krótko...) i pewnie też stąd trochę trudno uwierzyć że to się dzieje naprawdę i trochę więcej strachu czy na pewno wszystko ok...dowiedział am się już równo dwa tyg. temu. Zobaczyłam cień cienia, a potem mocniejszą kreseczkę aż w końcu piękną kreche (heh nie powiem ile w sumie ich widziałam bo wstyd). Na pierwszą wizytę jestem umówiona w środę 30.10, będzie to 7t1d i mam ogromną nadzieję na serduszko...myślicie że uda mi się zobaczyć? Bo teraz zastanawiam się czy nie przełożyć wizyty o tydzień choć nie wiem czy bym wytrzymała...
Witaj Powinnaś usłyszeć serduszko Z zobaczeniem może być problem, bo wszystko jest maleńkie Ja byłam chyba w 6 tygodniu i 4 dniu jeśli dobrze pamiętam i słyszałam
Sola1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-26, 08:42   #277
majkela12
Zadomowienie

Dzień dobry w słoneczną sobotę
Cytat:
Napisane przez czarno_biala1987 Pokaż wiadomość
Zapytaj u źródła, czyli lekarza, na pewno wszystko Ci powie. Ja czekam na swoje usg jeszcze 1,5 tygodnia.... ale wiecie co? jest coś niepokojącego... Wszystkie objawy ciąży powoli mi znikają! Prawie nie bolą mnie już piersi, a były dni kiedy płakałam z bólu, nie boli już brzuch, nie mam kłopotów z jedzeniem...
Powinnam się martwić?
Mam nadzieję, że to normalne, bo też mam podobnie

Cytat:
Napisane przez poziomkka Pokaż wiadomość
Beta wzrosła prawidłowo i jest supeeer!!! Teraz tylko cierpliwie czekać na usg, ale już teraz wiem, że muszę zaczekać do 7-8 tyg.
cudownie
Cytat:
No dobra Cioteczki Wizaz-owe

Przyszedł czas...i sie chwale moim Maleństwem (tak cichutko, co by nie zapeszać za bardzo)
gratulacje

Cytat:
Witam,
witaj. Pewnie tak

Poproszę kopa na rozpęd, dopadł mnie leń Muszę domek szybko ogarnąć (jedynie pranie już się kręci), obiadek a na 14 lecimy na pasowanie na przedszkolaka.
Miłego weekendu mamuśki
Stary 2013-10-26, 08:46   #278
bazile
Zadomowienie

Cytat:
Witam,
witaj
jesli chcesz zeby Cie dopisac do listy,to daj znac do 30 min(chyba,ze dopiero za tydz...)
Przepraszam Was ja dzis jak po ogien,wybywam dzis na caly tydzien,raczej nie bede miala jak Was czytac,wiec prawdopodobnie do uslyszenia za tydzien.
Zycze Wam udanych wizyt!

Sola jak dajecie rade z zabkowaniem? Moj dzis sie meczyl w nocy 3h,jak na zlosc.Zaraz bedziemy mieli lot i wogole,czlowiek potrzebuje sily,a tu taka klapa.

bazile jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-26, 09:06   #279
zophiee
Zakorzenienie

Dzień dobry!
Ale nas tu dużo, coraz więcej...
Witam wszystkie nowe czerwcowe mamusie
Ja dziś zaczynam 3 miesiąc

Mam dziś aktywny dzień, zaraz się wybieram do teściowej, a potem z nią w odwiedziny do bratowej, obiadek, pogaduchy, tego mi trzeba!

Gratulacje dla wszystkich mam, które słyszały już serduszko, i 3mam kciuki za dziewczyny, które dopiero czekają na te cudowne chwile, alby zobaczyć te swoje milimetry szczęścia

Dobrego dnia
zophiee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-26, 09:30   #280
Pradip
Zakorzenienie

Cytat:
Witam,
Witaj My byliśmy u gina w 6t2d i widziałam migające serduszko więc Ty najprawdopodobniej też zobaczysz
Cytat:
Napisane przez alingles Pokaż wiadomość
No akurat z tym świętowaniem jest najgorzej. Ale jakoś bedziemy musieli to wszystko pogodzić. Łatwo aż tak nie będzie.
Najważniejsze że dla Was maluch jest skarbem a myślę że najbliżsi też na swój sposób się ucieszą
Cytat:
Przepraszam Was ja dzis jak po ogien,wybywam dzis na caly tydzien,raczej nie bede miala jak Was czytac,wiec prawdopodobnie do uslyszenia za tydzien.
Zycze Wam udanych wizyt!
udanego wypoczynku
Cytat:
Napisane przez zophiee Pokaż wiadomość
Ja dziś zaczynam 3 miesiąc

Mam dziś aktywny dzień, zaraz się wybieram do teściowej, a potem z nią w odwiedziny do bratowej, obiadek, pogaduchy, tego mi trzeba!
za 3 miesiąc i miłego dnia

Jedziemy dziś na imprezę rodzinną i chciałam założyć spódnice ale jak spojrzałam w lustro to stwierdziłam że nie mogę tak jechać bo mi brzucho odstaje mąż zwariował z radości
Pradip jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-26, 10:24   #281
czarno_biala1987
Raczkowanie

Dzień dobry dziewczynki
Mam dobre wieści, piersi znów bolą, brzuch też sie czasem odzywa więc jest dobrze Ale to przychodzi i mija, tak więc nie będę sie już denerwować. Dzięki za wszystkie słowa otuchy, dobrze mieć wsparcie ze strony "współosadzonych"
Musimy sobie dodawać sił bo czeka nas wspólna i wcale nie łatwa przygoda

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-10-26, 10:50   #282
ANTERIA
Zakorzenienie

GG do ANTERIA

Cytat:
Dzień dobry dziewczynki
Mam dobre wieści, piersi znów bolą, brzuch też sie czasem odzywa więc jest dobrze Ale to przychodzi i mija, tak więc nie będę sie już denerwować. Dzięki za wszystkie słowa otuchy, dobrze mieć wsparcie ze strony "współosadzonych"
Musimy sobie dodawać sił bo czeka nas wspólna i wcale nie łatwa przygoda

Ja tez właśnie tak mam i przyłapuję się że jak są objawy, to panikuję a jak ich nie ma to panikuje jeszcze bardziej

A i moja inteligencja sięga zenitu Dopiero teraz uświadomiłam sobie czemu mnie może brzuch tak boleć przecież moje dziecko ma o połowę mniej miejsca na rozwój niż inne dzieci, i penie musi się już rozpychać, a ja się tak martwiłam i martwię się dalej ale już o coś innego, martwię się że będzie maleństwo miało za mało miejsca i że się nie zmieści, i że będzie tak boleć już do samego końca

A i witam się w 6 tygodniu
Stary 2013-10-26, 15:18   #283
krzan
Przyczajenie

Dziękuje za miłe przywitanie
Z niecierpliwością czekam na środę, skoro zgodnie twierdzicie że powinno być coś słychać/widać to na pewno nie przekładam wizyty

Pisałyście o dolegliwościach...u mnie jest nie najgorzej chociaż trochę ponarzekać bym mogła w tym momencie najgorsze dla mnie jest mega zmęczenie/niechęć do robienia czegokolwiek i senność. Wiem że to normalne i że wystarczy słuchać organizmu tylko jak to robić jak pracuje się do 18 a to pojawia się ok.10 Na razie o ciąży wie tylko mąż, nie wiem kiedy powiem w pracy (pewnie się 'ucieszą'), na szczęście wywalczyłam urlop od 1 do 11 listopada taki dłuuugi weekend to będę mieć trochę czasu na odpoczynek, a teraz byle do czwartku jakoś dociągnąć. Czasem pojawiają się nudności, obawiam się żeby to się dopiero nie rozkręcało bo np. dziś już robiło się ciężko, takie 'zawroty głowy' mam często...

A co do pracy to Wy już informujecie o ciąży tak oficjalnie? Ja zaczynam się powoli zastanawiać kiedy to zrobić bo z jednej strony chciałabym jeszcze popracować (choć nie raz się odgrażałam że nawet ułamek sekundy bym się nie wahała mając okazję się stamtąd wyrwać) i może lepiej się tak szybko nie ujawniać a z drugiej strony gdyby sytuacja wymagała np. zwolnienia czy leżenia to oczywiście wybór byłby jasny...sytuacja jest o tyle trudna że nasz zespół jest obstawiony na styk tzn, jedna osoba na zwolnieniu/urlopie to wszyscy pozostali muszą być obecni bo inaczej się nie da a kolejna sprawa że ja jestem jedyną osobą która potrafi zastąpić każdą inną a najgorsze jest jedno stanowisko i to to strategiczne - są dni w które po prostu być musze zdaję więc sobie sprawę że chyba powinnam powiedzieć w miarę szybko żeby pracodawca mógł jakoś to zorganizować ale z drugiej strony jakoś boję się mówić na tym etapie (wczesnym) bo jeśli coś
Stary 2013-10-26, 17:13   #284
zophiee
Zakorzenienie

Ale mam przyjemny dzień
Prawie w ogóle mdłości, jest energia ;-)
Krzan Ja powiedziałam szefowi pod koniec 6 tygodnia, co wiązało się z kiepskim samopoczuciem...
Długo pracujesz, może trzeba troszkę odsapnąć? Ja też byłam siłaczką, aż zaczęłam plamić, i ogromnym zmęczeniu nie pozwalającym na normalne funkcjonowanie w pracy!
Także, proporcje pracadpoczynek są istotne!

Pradip Ja mam zazwyczaj płaski brzuch, i dopiero teraz widzę delikatne wypchnięcie- ale jak tylko się ubiorę, to przestaje być widać cokolwiek... jeszcze pewnie kilka tygodni poczekam na zaaokrąglenie się
zophiee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-26, 18:02   #285
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:
Sola jak dajecie rade z zabkowaniem? Moj dzis sie meczyl w nocy 3h,jak na zlosc.Zaraz bedziemy mieli lot i wogole,czlowiek potrzebuje sily,a tu taka klapa.
Współczuję

U nas w sumie ok. Raczej w dzień jest większe marudzenie jak już. Noc chyba jedną czy dwie mieliśmy taką, że dałam coś przeciwbólowego, żeby się nie męczyła, potem jak się budziła to brałam do nas do łóżka, żeby nie faszerować tak jej tymi lekami i co się przebudziła to przytulałam zasypiała. Także mogę chyba śmiało powiedzieć póki co ( odpukać ) nie jest źle.

Cytat:
Napisane przez ANTERIA Pokaż wiadomość
Ja tez właśnie tak mam i przyłapuję się że jak są objawy, to panikuję a jak ich nie ma to panikuje jeszcze bardziej

A i moja inteligencja sięga zenitu Dopiero teraz uświadomiłam sobie czemu mnie może brzuch tak boleć przecież moje dziecko ma o połowę mniej miejsca na rozwój niż inne dzieci, i penie musi się już rozpychać, a ja się tak martwiłam i martwię się dalej ale już o coś innego, martwię się że będzie maleństwo miało za mało miejsca i że się nie zmieści, i że będzie tak boleć już do samego końca
A dlaczego ma mniej miejsca niż inne dzieci?
Dziecko sobie poradzi. Nie znam sytuacji, żeby się nie zmieściło
W pierwszej ciąży często mnie brzuch bolał, strzykało w boku praktycznie od początku co było spowodowane rozciąganiem i nie jest to nic niespotykanego. A jak nie bolał brzuch to miałam okres że bolały kości tam w środku, bo też coś tam się rozchodziło.
Teraz póki co nie mam takich bóli, pewnie organizm jest bardziej przystosowany, pomimo, że praktycznie wróciłam do swojej wagi. Ale to praktycznie początek, jeszcze może się zmienić
Stary 2013-10-26, 18:26   #286
ANTERIA
Zakorzenienie

GG do ANTERIA

Cytat:
Napisane przez Sola1 Pokaż wiadomość

A dlaczego ma mniej miejsca niż inne dzieci?
Dziecko sobie poradzi. Nie znam sytuacji, żeby się nie zmieściło
W pierwszej ciąży często mnie brzuch bolał, strzykało w boku praktycznie od początku co było spowodowane rozciąganiem i nie jest to nic niespotykanego. A jak nie bolał brzuch to miałam okres że bolały kości tam w środku, bo też coś tam się rozchodziło.
Teraz póki co nie mam takich bóli, pewnie organizm jest bardziej przystosowany, pomimo, że praktycznie wróciłam do swojej wagi. Ale to praktycznie początek, jeszcze może się zmienić

A bo ja jestem troszkę "inna" Mam dwie macice, obydwie są w miarę takie same, ale są wielkości właśnie połowy normalnej macicy Pawie cały dzień się tak dobrze czułam a tu teraz znowu jakoś tak mi nie dobrze się robi, chyba za dużo jem
Stary 2013-10-26, 18:33   #287
Monica80
Raczkowanie

Cytat:
A bo ja jestem troszkę "inna" Mam dwie macice, obydwie są w miarę takie same, ale są wielkości właśnie połowy normalnej macicy Pawie cały dzień się tak dobrze czułam a tu teraz znowu jakoś tak mi nie dobrze się robi, chyba za dużo jem
Ja na szybko a pózniej doczytam.
Anteria założę sie ze nie masz dwóch macic tylko jedna dwurożną czy tak ?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

DailyMoni- o życiu, o domu, o dzieciach, o mnie

Leoś
Natasha
Monica80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-26, 19:07   #288
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:
Aha Ja mdłości mam najgorsze wieczorami

----

Macie jakieś przeczucie co do płci? Nie chodzi mi o preferencje. Bo dla mnie płeć jest bez różnicy. Ja mam przeczucie, że będzie druga dziewczynka.
Stary 2013-10-26, 20:53   #289
madelinem
Zadomowienie

Witam wieczorem

W końcu doczytałam wszystko i mam zamiar być na bieżąco

U mnie z objawów to: bolące piersi, tak lekko, i sikanie- dużo sikania. Nie mam mdłości (tfu, tfu), czasami zaboli brzuch. Tak samo miałam w pierwszej ciąży.

Dostałam skierowanie na badania, a zapomniałam kupić pojemnik na mocz

Udało nam się w pierwszym cyklu starań po odstawieniu tabletek, do tej pory nie mogę w to uwierzyć. Z najbliższych wie moja mama, teściowa i przyjaciółka. Jak na razie nie mówimy nikomu więcej.

I mam problem, bo jestem na stażu, kończy mi się umowa 14 listopada. Nie wiem czy dostanę umowę o pracę (chodzi o tą na czas określony) i nie wiem, czy mówić o ciąży. Chyba nic nie powiem, może jakoś to będzie. A chciałabym dalej pracować...

---------- Dopisano o 21:53 ---------- Poprzedni post napisano o 21:52 ----------

Cytat:
Napisane przez Sola1 Pokaż wiadomość
Aha Ja mdłości mam najgorsze wieczorami

----

Macie jakieś przeczucie co do płci? Nie chodzi mi o preferencje. Bo dla mnie płeć jest bez różnicy. Ja mam przeczucie, że będzie druga dziewczynka.

Dla mnie też bez różnicy, chociaż tż chciałby syna. Kiedyś zapytał, czy jak druga byłaby też dziewczynka, to czy zgodziłabym się na trzecie. Oszalał chyba
madelinem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-26, 21:20   #290
Monica80
Raczkowanie

Witam sie wieczornie.Doczytalam wszystko

krzan witamy w naszym gronie!

Mnie dzisiaj rano obudzily.. MDLOSCI! Nie moglam uwierzyc, ale tak.. Mulilo mnie az gdzies do 13, potem przeszlo...
Poza tym tak ajk wiekszosci - duzo sikania i ogolne zmeczenie. Piersi jakos nie czuje, a to dziwne bo w pierwszej pamietam ze mnie bolaly...

U mnie brzuch niestety zostal po pierwszej ciazy, niektorym wchlania sie od niczego, a niektore musza sie napracowac zeby znowu byl plaski.. No coz, niestety nie mialam w sobie tyle sily i samozaparcia, ale obiecalam sobie ze po drugim dziecku biore sie ostro za siebie.

Jednak ciaza jak sie juz ma dziecko jest zupelnie inna.. Kiedys pamietam co wieczor czytalam sobie jakies mamusiowe gazetki, albo grzebalam w necie za wyprawka, taka sie czulam wyjatkowa.. teraz ledwo przyloze glowe do poduszki chce mi sie od razu spac, a nie czytac ...
Na wszystko brakuje czasu...

Leoś
Natasha
Stary 2013-10-26, 21:39   #291
madelinem
Zadomowienie

W tygodniu jak wracam z pracy, ogarne trochę itp, zajmę się Milka i zaraz wieczór. Padam koło 21. Dobrze ze Milena zasypia o 19. Jeszcze jakby w nocy ładnie spala...

W pierszej ciąży na początku drzemka po pracy obowiązkowa. Teraz chętnie bym pospala ale nie mam jak.

Sent from my Lumia 610 using Tapatalk
madelinem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-26, 22:35   #292
ANTERIA
Zakorzenienie

GG do ANTERIA

Cytat:
Napisane przez Monica80 Pokaż wiadomość
Ja na szybko a pózniej doczytam.
Anteria założę sie ze nie masz dwóch macic tylko jedna dwurożną czy tak ?

Heh a ja się założę że mam mam dwie macice do tego dwie szyjki macicy i przegrodę w pochwie, pełen pakiet podwójny a jeżeli nie wierzysz to możesz porozmawiać z moim lekarzem o ile znasz niemiecki
Stary 2013-10-27, 06:32   #293
Monica80
Raczkowanie

Cytat:
Heh a ja się założę że mam mam dwie macice do tego dwie szyjki macicy i przegrodę w pochwie, pełen pakiet podwójny a jeżeli nie wierzysz to możesz porozmawiać z moim lekarzem o ile znasz niemiecki
No to faktycznie interesujące. Ciekawe czy mogłabys zajść w ciąże będąc juz w jednej ? Jesteś pod opieka jakiegoś specjalisty w takich przypadkach ?
A niemiecki znam, mogę pogadać

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Leoś
Natasha
Stary 2013-10-27, 10:52   #294
czarno_biala1987
Raczkowanie

Zaraz, chwileczkę... Dlaczego nie ma mnie na I stronie? przecież jestem tu od początku?
Stary 2013-10-27, 11:17   #295
D0tk4
Zadomowienie

Cytat:
supcio

Cytat:
moze i serduszko juz slychac,ale lekarz nie dawal nic na glos,wiec sama juz nie wiem czy na tym etapie juz jest z tego co wyczytalam w ksiazce to piwnno byc.
Pozwole sobie wrzucic zdj z moje pierwszej ciazy,zeby zobrazowac Ci czego mozesz sie spodziewac.
Oh, też chce już miec taka kolekcję

w ogóle wczoraj miałam 'przyjemnosc' odczuc pierwsze mdlosci. szału ni ma, nie urywa. myslalam, ze sie przywitam z muszlą, ale udało sie nie
D0tk4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-27, 14:31   #296
poziomkka
Zadomowienie

Heh, coraz ciężej mi nadrabiać zaległości coraz więcej czerwcowych mamuś
ANTERIA pierwsze słyszę o takim przypadku, ale też podobnie jak Monica80 jestem ciekawa, czy możliwe jest zajście w drugą ciążę będąc jeszcze w pierwszej

czarno_biala bazile wyjechała chyba na tydzień, więc możesz jej wysłać wiadomość prywatną i na pewno jak wróci dopisze Cię do listy

Sola1 ja mam dziwne przeczucie, że będzie dziewczynka i nie umiem wytłumaczyć dlaczego. Po prostu intuicja

Jeśli chodzi o mdłości to jeszcze ich nie doświadczyłam, mam nadzieję, że nie doświadczę Za to piersi bolą straasznie. Szczególnie jak rano wstaję z łożka i zmieniają swoją pozycję

Goraleczka piękna Fasoleczka Co do ginekologa, to również jestem w trakcie szukania, bo ten u którego byłam ostatnio nie dość, że mnie nastraszył za małym pęcherzykiem to jeszcze przepisał mi receptę na luteinę 100mg która jest nierefundowana (1op. 65zł), a przecież mógł mi wypisać luteinę 50mg, która jest refund i koszt 3 zł...brałabym 2 tabl na raz, tak jak biorę teraz... No i dzięki mojej znajomej wyszło, że przepisał mi ją dla własnych korzyści majątkowych...(domyślam się, że dlatego też mnie nastraszył, żebym na pewno wykupiła receptę).

Edytowane przez poziomkka
Czas edycji: 2013-10-27 o 14:39
poziomkka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-27, 16:35   #297
czarno_biala1987
Raczkowanie

O właśnie, zastanawiam się kiedy zwykle lekarze przepisują jakieś witaminy? Ja nie dostałam nic, nawet o kwasie foliowym moja ginka nie wspomniała

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-10-27, 16:46   #298
Monica80
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez poziomkka Pokaż wiadomość
Goraleczka piękna Fasoleczka Co do ginekologa, to również jestem w trakcie szukania, bo ten u którego byłam ostatnio nie dość, że mnie nastraszył za małym pęcherzykiem to jeszcze przepisał mi receptę na luteinę 100mg która jest nierefundowana (1op. 65zł), a przecież mógł mi wypisać luteinę 50mg, która jest refund i koszt 3 zł...brałabym 2 tabl na raz, tak jak biorę teraz... No i dzięki mojej znajomej wyszło, że przepisał mi ją dla własnych korzyści majątkowych...(domyślam się, że dlatego też mnie nastraszył, żebym na pewno wykupiła receptę).
Jesli jest jak mowisz, to smutny ten swiat jest niestety....

Cytat:
O właśnie, zastanawiam się kiedy zwykle lekarze przepisują jakieś witaminy? Ja nie dostałam nic, nawet o kwasie foliowym moja ginka nie wspomniała
Na pierwszej wizycie juz przepisuje, albo daje. Lekarze czesto dostaja darmowe leki, jako probki, i jesli to sa lekarze nie tacy jak opisuje stokrotka, to daja je pacjentom - pzynajmniej na poczatku. Kwas foliowy dobrze jest brac przed ciaza, a witaminy dla ciezarnej maja je w sobie, wiec juz osobno nie trzeba wtedy.

Dziewczyny nie wiem jak jest teraz, ale kiedys witaminy dla ciezarnej nie wszystkie posiadaly jod w skladzie. Ja przez to nabawilam sie guza na tarczycy, bo przez cala ciaze mialam za malo jodu, potem mialam operacje itd... Witaminy polecila mi nawiasem mowiac moja wtedy ginka... Byc moze teraz juz wszystkie maja, nie wiem, patrzcie zeby byl jod.

Leoś
Natasha
Stary 2013-10-27, 18:01   #299
czarno_biala1987
Raczkowanie

kwas foliowy biorę już od jakichś 4 miesięcy, także spoko
Nie podoba mi się to, dziewczyny już miały zlecone badania, dostały witaminy... a ja nic
Może czas pomyśleć nad zmianą lekarza
Stary 2013-10-27, 18:03   #300
Sola1
Zakorzenienie

Ja w poprzedniej ciąży chodziłam na szkołę rodzenia przy Instytucie Matki i Dziecka. Mówiono nam, że jak kobieta zdrowo się odżywia, je kilka razy w tygodniu mięso, warzywa, owoce to nie ma potrzeby brania suplementów, które i tak gorzej się przyswajają niż takie naturalne witaminy. Nie mówię tu o sytuacjach, kiedy kobieta ma anemię czy jakieś inne problemy zdrowotne.
Przy diecie wegańskiej czy wegetariańskiej mówiono tylko o braniu jakiejś witaminy - chyba z grupy B, ale nie bardzo to już pamiętam. Ja brałam tylko kwas foliowy przez pierwsze 3 miesiące. Choć ostatnio słyszałam od mojej dentystki, że ponoć ma działanie rakotwórcze dla kobiety, ale tutaj już wolę się poświęcić i nie ryzykować. Ale podobno w natce pietruszki jest dużo tego kwasu.
Mówiono nam też, że robiono też badania, że po jakiś witaminach konkretnych marek dzieci rodzą się większe.
Ja tak to nie będę brać gotowych witamin, chyba, że będzie jakiś okres kiedy będzie mniej warzyw czy owoców i stwierdze że przydałoby się jakieś dodatkowe zasilanie, ale tak to tylko kwas foliowy jak wszystko będzie dobrze.

Jak się udziałałam w poprzednim wątku na poczekalni to zdania lekarzy odnośnie witamin również były podzielone.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości