|
Notka |
|
Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2281 | ||
Rozeznanie
|
Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XVIII część niech się kręci
Zazdroszczę ![]() Mnie też kiedyś rosły same nie robiłam nic żeby rosły, używałam jedynie odżywki b/s i d/s ewentualnie czasem stylizatora i zanim się obejrzałam z włosów do ramion robiły się za łopatki. Jakby tak szybko do pasa urosły to bym była wdzięczna. Cytat:
Nie widać ![]() ![]() Cytat:
Ja mam włosy w skręcie do zapięcia od stanika troszkę za, no i już ta długość mnie nudzi a zawsze chciałam takie do pasa mieć w skręcie ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2282 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2283 | |||
Mod-Śnieżynka
|
Raczej nie za tani niestety.
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Dawno temu miałam zielony (2 opakowania chyba). Bardzo słaby, delikatny żel. Przy krótszych włosach sprawdzał się nawet fajnie, teraz nie kupiłabym. Jeśli ktoś lubi delikatne żele, polecam. Edytowane przez *Basia* Czas edycji: 2013-10-25 o 21:08 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2284 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2285 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2286 |
Rozeznanie
|
To miałam go, nie patrzyłam na skład jak go brałam, ale nie był najgorszy
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2287 |
Zakorzenienie
|
Bo to trzeba znaleźć coś co służy włosom, nie przesadzić (ani za dużo ani za mało), dać na bardzo mokre włosy (tylko odciśnięte nie za długo w ręcznik) w moim przypadku, potem wysuszyć lub zostawić do wyschnięcia, a potem się nimi pobawić - czyli pougniatać je i to co sztywne się wygładzi nadmiar zostanie na rękach lub jakiejś szmatce, czasem starą koszulką to robię
![]()
![]() |
#2288 |
Mod-Śnieżynka
|
Rozumiem. Jest na to metoda: trzeba znaleźć "swój" sposób nakładania żelu i "swój" żel. Warto podglądnąć co robią inne dziewczyny i popróbować.
No i na koniec zawsze odgnieść włosy. Można zacząć od delikatnych żeli (masa taka w analizach). |
![]() ![]() |
![]() |
#2289 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A jak teraz się ciągle patrzy, czy może milimetr nie urosły, to się to ciągnie i ciągnie. To tak jakby siedzieć bezczynnie i czekać na coś, co chwila zerkając na zegarek - dłuży się niemiłosiernie. A jak podczas czekania robi się tysiąc innych rzeczy, to nagle się okazuje, że to już, to na co się czekało. ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Bo już nigdzie nie mogę ich znaleźć i szukam jakiegoś zastępstwa... |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2290 |
Konto usunięte
|
Basiu dzięki za link. Obejrzałam właśnie filmik i może ku ścisłości:
1. na mokre włosy (muszą być mokre po myciu, czy wystarczy jak je zwilżę wodą?) nakładam odzywkę i żel 2. tak jak na filmiku - robię miseczkę z dłoni, i w takiej pełnej miseczce zanurzam kosmyki ![]() 3.plunking - zazwyczaj nie robię plunkingu, jakoś mi nie służy..to konieczny krok? 4. ten kosmetyk w jajowatym opakowaniu na końcu to żel? Ta pani na filmiku ma dość mocny skręt, ciekawe czy to ma szanse się sprawdzić przy falach. Wczoraj zrobiłam płukankę z gencjany, lekko zabarwiony roztwór dał zerowy efekt, ale zwiększałam stężenie trzykrotnie i jest widoczna różnica. Nie tylko rudości się ochłodziły, ale włosy są mocno przyciemnione - stężenie było jeszcze za małe widocznie, bo włosy zatrzymało się miedzy połyskiem złotym a srebrnym, ale jeszcze jeden raz i myślę że uzyskam ładny chłodny brąz. Ani śladu fioletu na włosach przy tym. Włosy nie wysuszone. Hm fajna rzecz może właśnie znalazłam sposób na wyrównanie koloru bez farbowania i męczenia się z ziołami ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2291 |
Raczkowanie
|
wyprałam kudły tylko szampotem z sls. jak wyschną zrobię fotę do aktualizacji.henna dojrzewa, a ja mam do zapalenia krtani zapalenie spojówek. jest taka masakra, że nie iem jak do Was pisze.
#2292 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja w wakacje miałam 2 razy zapalenie spojówek. ![]() Byłaś u okulisty? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2293 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Też to teraz zauważam. Nawet się zastanawiałam, gdzie są wszystkie włosomaniaczki, bo na prawdę widzę na ulicach bardzo mało kobiet z zadbanymi, zdrowymi włosami. A szkoda, bo takie widoki mnie bardzo motywują ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2294 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2295 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2296 |
Raczkowanie
|
byłam u lekarza, mam antybiotyk do oka w masci i krople i coś tam.
pochwale Wam sie. pomiędzy zdjęciami sa 3 miesiace... (na obu tylko umyte szamponem z sls)
#2297 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dużo urosły! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2298 |
Raczkowanie
|
jaka różnica *.*
pięknie |
![]() ![]() |
![]() |
#2299 | ||||||
Rozeznanie
|
Cytat:
Fajnie że udało Ci się znaleźć dobrą fryzjerkę, teraz dobry fryzjer to skarb ![]() Cytat:
A jak ktoś nie ma czego odgniatać ? ![]() Cytat:
No masz rację ![]() ![]() ![]() Cytat:
Ja mam całe życie ![]() Cytat:
Tak sobie czasem myślę idąc gdzieś, że tyle jest włosomaniaczek a na ulicach tego nie widać ![]() Ale pierwszy raz w życiu widziałam(na żywo) ![]() ![]() Cytat:
![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2300 |
Raczkowanie
|
zmierzyłam. 12 cm w 3 miesiące. zwariowały.
#2301 |
Zadomowienie
|
O kurde! Jak myślisz, co najbardziej zadziałało?
Tak się zastanawiam, teraz by wypadało się nasączyć sokami wyciskanymi i różnymi innymi takimi dobrami jesiennymi, to się zimę jakoś przetrzyma. Jeżeli to prawda, że włosy reagują z 3-miesięcznym opóźnieniem. U mnie by się "pi razy drzwi" zgadzało, bo gwoździem do trumny dla włosów był urlop w czerwcu. Nati-mo dziękuję, mnie się też podoba. I jeszcze to masowanie skalpu - świetne jest dla zdrowia. |
![]() ![]() |
![]() |
#2302 |
Raczkowanie
|
Floria, ciężko powiedzieć. Moje włosy generalnie rosły szybko, jak je podkarmiam w miarę regularnie to się rozpędzają.
Dla mnie aktualnie najważniejsze jest to, ze się końcówki nie rozdwajają. Zykle przy tej długości miałam siano. a co do supli - teraz nic, ale tak to regularnie piłam skrzypokrzywę, piłam drożdże i wyzerałam ziarenka siemienia po zaparzaniu ![]() Oleje używane regularnie i wcierki (kozieradka, teraz jantar, ale pewnie dorzucę kozieradkę z kawą na noc) też mają duzy wpływ. Generalnie moje włosy chyba lubią dużo dobra. Przynajmniej jeśli idzie o wzrost ![]()
#2303 |
Zadomowienie
|
Ja się dałam namówić w sklepie ziołowym na jakiś zestaw ziół (wcierkę) o. Klimuszki, ale na razie znalazłam tylko 1 opinię w necie na jej temat - negatywną. I się zastanawiam, czy nie można by tego dawać na olej (bo samo podobno podrażnia).
http://karminoweusta.blogspot.com/20...czy-pomog.html |
![]() ![]() |
![]() |
#2304 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2305 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny, widzę, że większość z Was walczy o długość włosów. Ja zaś mam inny problem - chcę czuprynę zagęścić. Na zdjęciach może tego nie widać, ale jak podniosę jakąś warstwę do góry, to klękajcie narody, jakieś prześwity. Ktoś mam podobny problem? Jaki sposób najlepiej się sprawdził przy zagęszczeniu?
Piję drożdże i skrzypokrzywę co sprzyja nowym włosom. Jakaś dobra wcierka oprócz kozieradki? |
![]() ![]() |
![]() |
#2306 |
Zakorzenienie
|
A no nie, na zdjęciach nie widać. Na zdjęciach jest burza włosów i to jakich
![]() ![]() ![]()
#2307 |
Zakorzenienie
|
Moje dzisiejsze: jakieś takie nieuporządkowane ale pokazuję. Umyte Barwą brzozową, balsam przeciwłupieżowy GP z dziegciem (śmierdzi okropnie), troszkę pianki Syoss, schły same, troszkę na koniec dosuszone z dyfuzorem
![]()
![]() |
#2308 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() martaakow odgniotłam dzisiaj sucharki z pomocą serum, tak jak mi podpowiedziałaś... i zero suszu, jeszcze raz dziękuje ![]() ---------- Dopisano o 20:14 ---------- Poprzedni post napisano o 20:11 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2309 |
Zakorzenienie
|
Dzięki, dodam jeszcze jak będą w lepszej formie, bo dziś Bad Hair Day, dużo lepsze są, ale postanowiłam częściej dodawać foty, może któraś coś doradzi jak postępować
![]() ![]()
#2310 |
Zadomowienie
|
Fajne masz loczki, takie od góry
![]() Ja jako łagodny mam szampon dla dzieci Schlecker, ale nie znalazłam go w KWC , tylko taki inny płyn jest: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...-dobranoc.html ale to ta sama seria. Synek ma piękne włoski po nim. Czyści spokojnie do "skrzypienia", za pierwszym razem. Mocno się pieni. Na BD się nie zdecydowałam, bo okropnie pachnie jak dla mnie, i jednak boję się tego zasadowego odczynu. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:27.