Pielęgnacja loków, loczków i fal - XVIII część niech się kręci - Strona 77 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-25, 19:51   #2281
wojownicza ksiezniczka
Rozeznanie

Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XVIII część niech się kręci

Cytat:
Napisane przez Floria Pokaż wiadomość
Mnie się jakoś same zapuściły

Zazdroszczę

Cytat:
Napisane przez Dziecko3 Pokaż wiadomość
To tak jak mojej siostrze, jej też rosną i rosną, niby same.

Mnie też kiedyś rosły same nie robiłam nic żeby rosły, używałam jedynie odżywki b/s i d/s ewentualnie czasem stylizatora i zanim się obejrzałam z włosów do ramion robiły się za łopatki. Jakby tak szybko do pasa urosły to bym była wdzięczna.

Cytat:
Napisane przez lovinka89 Pokaż wiadomość
Dziękuje bardzo , susz niestety jest, może go nie widać na zdjęciu, ale w dotyku czuje, że czegoś im brakuje

Nie widać Bardzo mi się podobają i cięcie swoją drogą tez super

Cytat:
Długość do pasa przerasta moje najskrytsze marzenia, w 100 procentach byłabym zadowolona z takich chociażby do biustu

Ja mam włosy w skręcie do zapięcia od stanika troszkę za, no i już ta długość mnie nudzi a zawsze chciałam takie do pasa mieć w skręcie
wojownicza ksiezniczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-25, 20:35   #2282
Wizazanka5000
Zakorzenienie

Cytat:
bo zapuszczam już włosy chyba z dwa i pół roku (podcinam tylko końcówki) i efekty są znikome. Wolna rosną (chociaż po kuracji VITAPILEM była lekka poprawa), wraz z długością skręcają się coraz bardziej, więc i tak nic nie widać. Od czasu do czasu muszę je wycieniować bo inaczej góra robi się strasznie płaska i tak w kółko.
Ostatnio włosy za ramiona miałam z cztery lata temu. Później ściełam się na krótko (największy błąd mojego życia jeśli chodzi o włosy) i taka krótką fryzurę też trochę nosiłam. Kiedy zaczęłam z powrotem zapuszczać niemiłosiernie skrzywdził mnie fryzjer( pocieniował mi bardzo mocno górę włosów, a resztę zostawił nietkniętą). Więc jak te górne włosy trochę odrosły to musiałam znowu ścinać żeby dopasować ten dół..... tragedia.
Dlatego przestałam wierzyć, że kiedykolwiek będę miała jeszcze długie włosy....
dopiero zobaczyłam fotki, masz piękne włosy na prawdę ślicznie wyglądają
Wizazanka5000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-25, 21:05   #2283
*Basia*
Mod-Śnieżynka

Cytat:
Napisane przez wicherek1989 Pokaż wiadomość
A to pewnie też dość drogi
Raczej nie za tani niestety.

Cytat:
Napisane przez PannaLokowana Pokaż wiadomość
Zniszczone mam końcówki, na długości jakiś... 5cm. Poza nimi włosy są według mnie w świetnej formie Postanowiłam, że najpierw z Panią porozmawiam, zobaczę, jak ona to widzi, a potem zdecyduję, jak bardzo mogę jej zaufać
Ja zdałabym się wyłącznie na siebie w tej kwestii.

Cytat:
Napisane przez "niusia" Pokaż wiadomość
Czy ktoś mógłby mi z bliska wyjaśnić na czym polega metoda super soaker/może jakiś link? Nie mogę znaleźć informacji.
Proszę https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=7611 (próbowałam 3 razy wkleić link pod klikiem, ale nie wiem co się dzieje, że nie daję rady).
Cytat:
Napisane przez natalkaa7522 Pokaż wiadomość
Ja ogólnie średnio lubię wszelkie tego typu kosmetyki (pianki, żele itd.). Nie mogę się przekonać do używania tego codziennie
A dlaczego?

Cytat:
Napisane przez martaakow Pokaż wiadomość
A używał ktoś żelu z Rossmanna? Tego w dużym opakowaniu?
Dawno temu miałam zielony (2 opakowania chyba). Bardzo słaby, delikatny żel. Przy krótszych włosach sprawdzał się nawet fajnie, teraz nie kupiłabym. Jeśli ktoś lubi delikatne żele, polecam.

Edytowane przez *Basia*
Czas edycji: 2013-10-25 o 21:08
*Basia* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-25, 21:19   #2284
natalkaa7522
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez *Basia* Pokaż wiadomość

A dlaczego?
Bo robią szorstkie i suche włosy takie sklejone jakby
Stary 2013-10-25, 22:17   #2285
lovinka89
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez wojownicza ksiezniczka Pokaż wiadomość
Nie widać Bardzo mi się podobają i cięcie swoją drogą tez super
Dziękuje. Co do cięcia to jeszcze jakiś czas temu były niepocieniowane i wyglądały bardzo smętnie i płasko, a ja bardzo obawiałam się wizyty u fryzjera ze względu na złe doświadczenia, dlatego odkładałam ją jak tylko się dało. W końcu włosy już kompletnie nie chciały się układać więc się zdecydowałam i okazało się, że nie było tak źle, pani fryzjerka bardzo miła zrobiła dokładnie tak jak ją prosiłam

Cytat:
Napisane przez Wizazanka5000 Pokaż wiadomość
dopiero zobaczyłam fotki, masz piękne włosy na prawdę ślicznie wyglądają
Dziękuje , ale bez przesady . Pomimo roku pielęgnacji do ideału im jeszcze bardzo daleko. Mam nadzieje, że kiedyś się odwdzięczą, bo jakby zebrać tak do kupy czas poświęcony na ich pielęgnacje - chodzenie z maseczkami, olejami i wszystkie inne zabiegi, to nawet nie chce myśleć
lovinka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-26, 09:04   #2286
FelekBezSzelek
Rozeznanie

Cytat:
Takie coś:
To miałam go, nie patrzyłam na skład jak go brałam, ale nie był najgorszy Może jak obecne żele mi się skończą to znów go kupię
Stary 2013-10-26, 10:09   #2287
wicherek1989
Zakorzenienie

Cytat:
Bo to trzeba znaleźć coś co służy włosom, nie przesadzić (ani za dużo ani za mało), dać na bardzo mokre włosy (tylko odciśnięte nie za długo w ręcznik) w moim przypadku, potem wysuszyć lub zostawić do wyschnięcia, a potem się nimi pobawić - czyli pougniatać je i to co sztywne się wygładzi nadmiar zostanie na rękach lub jakiejś szmatce, czasem starą koszulką to robię
Stary 2013-10-26, 10:26   #2288
*Basia*
Mod-Śnieżynka

Cytat:
Rozumiem. Jest na to metoda: trzeba znaleźć "swój" sposób nakładania żelu i "swój" żel. Warto podglądnąć co robią inne dziewczyny i popróbować.
No i na koniec zawsze odgnieść włosy. Można zacząć od delikatnych żeli (masa taka w analizach).

*Basia* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-26, 10:35   #2289
martaakow
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wojownicza ksiezniczka Pokaż wiadomość
Mnie też kiedyś rosły same nie robiłam nic żeby rosły, używałam jedynie odżywki b/s i d/s ewentualnie czasem stylizatora i zanim się obejrzałam z włosów do ramion robiły się za łopatki. Jakby tak szybko do pasa urosły to bym była wdzięczna.
Bo miałaś to, że tak powiem, "gdzieś". Nie zwracałaś na to uwagi, jakiej są długości, więc któregoś dnia (po kilku miesiącach) się spojrzałaś i "o jakie one już długie!"
A jak teraz się ciągle patrzy, czy może milimetr nie urosły, to się to ciągnie i ciągnie. To tak jakby siedzieć bezczynnie i czekać na coś, co chwila zerkając na zegarek - dłuży się niemiłosiernie. A jak podczas czekania robi się tysiąc innych rzeczy, to nagle się okazuje, że to już, to na co się czekało.

Cytat:
Dawno temu miałam zielony (2 opakowania chyba). Bardzo słaby, delikatny żel. Przy krótszych włosach sprawdzał się nawet fajnie, teraz nie kupiłabym. Jeśli ktoś lubi delikatne żele, polecam.
Słabszy niż Bielenda?

Cytat:
Napisane przez FelekBezSzelek Pokaż wiadomość
To miałam go, nie patrzyłam na skład jak go brałam, ale nie był najgorszy Może jak obecne żele mi się skończą to znów go kupię
Ciebie też zapytam (zawsze to 2 opinie, nie jedna ) - słabszy jest niż żele Bielendy?
Bo już nigdzie nie mogę ich znaleźć i szukam jakiegoś zastępstwa...
martaakow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-26, 10:40   #2290
201801220933
Konto usunięte

Basiu dzięki za link. Obejrzałam właśnie filmik i może ku ścisłości:
1. na mokre włosy (muszą być mokre po myciu, czy wystarczy jak je zwilżę wodą?) nakładam odzywkę i żel
2. tak jak na filmiku - robię miseczkę z dłoni, i w takiej pełnej miseczce zanurzam kosmyki
3.plunking - zazwyczaj nie robię plunkingu, jakoś mi nie służy..to konieczny krok?
4. ten kosmetyk w jajowatym opakowaniu na końcu to żel?

Ta pani na filmiku ma dość mocny skręt, ciekawe czy to ma szanse się sprawdzić przy falach.

Wczoraj zrobiłam płukankę z gencjany, lekko zabarwiony roztwór dał zerowy efekt, ale zwiększałam stężenie trzykrotnie i jest widoczna różnica. Nie tylko rudości się ochłodziły, ale włosy są mocno przyciemnione - stężenie było jeszcze za małe widocznie, bo włosy zatrzymało się miedzy połyskiem złotym a srebrnym, ale jeszcze jeden raz i myślę że uzyskam ładny chłodny brąz. Ani śladu fioletu na włosach przy tym. Włosy nie wysuszone. Hm fajna rzecz może właśnie znalazłam sposób na wyrównanie koloru bez farbowania i męczenia się z ziołami
201801220933 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-26, 11:17   #2291
Jessenia
Raczkowanie

GG do Jessenia

wyprałam kudły tylko szampotem z sls. jak wyschną zrobię fotę do aktualizacji.henna dojrzewa, a ja mam do zapalenia krtani zapalenie spojówek. jest taka masakra, że nie iem jak do Was pisze.

5, 10, 21.975, 42.135
Jessenia jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-10-26, 11:40   #2292
martaakow
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Jessenia Pokaż wiadomość
wyprałam kudły tylko szampotem z sls. jak wyschną zrobię fotę do aktualizacji.henna dojrzewa, a ja mam do zapalenia krtani zapalenie spojówek. jest taka masakra, że nie iem jak do Was pisze.
Oj, współczuję.
Ja w wakacje miałam 2 razy zapalenie spojówek. Nic fajnego.
Byłaś u okulisty?
Stary 2013-10-26, 12:35   #2293
nati-mo
Rozeznanie

GG do nati-mo

Cytat:
Napisane przez Floria Pokaż wiadomość
Lovinka, jestem pewna, że nawet z takim "suszem" robiłaś wrażenie Ostatnio byłam w drogerii, i tak mimochodem spojrzałam na kobiety, które tam były. Żadna nie miała zadbanych włosów. Widać było wszystkie możliwe błędy pielęgnacyjne. Do tej pory nie zwracałam tak uwagi na to.
Ja dzisiaj daję kolejne zdjęcia, walczę dalej (to dopiero 3 tygodnie...). Po podcięciu wyszło mi, że w sumie skróciłam włosy o 20cm Na moich pierwszych zdjęciach już były krótsze o jakieś 10, po pierwszym stopniowaniu. Miałam długość 68cm, teraz mam 48cm. Dzisiaj na noc nałożyłam olejek z wiesiołka, umyłam odżywką Pottersa melisa i keratyna, do której dodałam też trochę olejku z wiesiołka. D/s farmona z żeńszeniem, b/s też to samo (chciałam ominąć tym razem len). Nałożyłam, ale nie mogłam rozczesać nawet palcami, więc spłukałam zimną wodą i nałożyłam jeszcze raz - pomogło, widocznie łuski się domknęły. Próba stylizacji żelem mrożącym Joanny. Włosy się puszą, ale trudno. Oleje na pewno działają, bo jak wczoraj założyłam gumkę na ten kucyk do obcinania i widziałam swoje włosy "od spodu", to widziałam jakie są piękne i mięsiste.
Widać efekty starań Bardzo mi się teraz podobają Twoje włosy.

Cytat:
Ja też odkąd zaczęłam dbać o włosy, często przyglądam się pod tym względem innym kobietom i rzeczywiście bywa różnie... .

Też to teraz zauważam. Nawet się zastanawiałam, gdzie są wszystkie włosomaniaczki, bo na prawdę widzę na ulicach bardzo mało kobiet z zadbanymi, zdrowymi włosami. A szkoda, bo takie widoki mnie bardzo motywują

->
nati-mo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-26, 12:46   #2294
FelekBezSzelek
Rozeznanie

Cytat:
Bo miałaś to, że tak powiem, "gdzieś". Nie zwracałaś na to uwagi, jakiej są długości, więc któregoś dnia (po kilku miesiącach) się spojrzałaś i "o jakie one już długie!"
A jak teraz się ciągle patrzy, czy może milimetr nie urosły, to się to ciągnie i ciągnie. To tak jakby siedzieć bezczynnie i czekać na coś, co chwila zerkając na zegarek - dłuży się niemiłosiernie. A jak podczas czekania robi się tysiąc innych rzeczy, to nagle się okazuje, że to już, to na co się czekało.

Słabszy niż Bielenda?

Ciebie też zapytam (zawsze to 2 opinie, nie jedna ) - słabszy jest niż żele Bielendy?
Bo już nigdzie nie mogę ich znaleźć i szukam jakiegoś zastępstwa...
Słabszy Nakładałam go dość dużo, a rano sucharków nie było wiele, a jak jakieś były to łatwo się odgniatały
Stary 2013-10-26, 13:17   #2295
martaakow
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez FelekBezSzelek Pokaż wiadomość
Słabszy Nakładałam go dość dużo, a rano sucharków nie było wiele, a jak jakieś były to łatwo się odgniatały
To szkoda. Bo słabszego nie potrzebuję, Bielenda jest idealna, w zasadzie to za słaba, ale dokładam do niej Joaśki i to jest połączenie najlepsze, jakie udało mi się wymyślić przez rok mojego dbania o włosy.
Stary 2013-10-26, 13:20   #2296
Jessenia
Raczkowanie

GG do Jessenia

byłam u lekarza, mam antybiotyk do oka w masci i krople i coś tam.

pochwale Wam sie.

pomiędzy zdjęciami sa 3 miesiace... (na obu tylko umyte szamponem z sls)
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg user47579_pic160948_1374481236.jpg (20,6 KB, 25 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg user47579_pic167268_1382789742.jpg (17,2 KB, 27 załadowań)

5, 10, 21.975, 42.135
Stary 2013-10-26, 13:28   #2297
martaakow
Zakorzenienie

Cytat:

pochwale Wam sie.

To dobrze, bo nie ma co się męczyć na zasadzie "może przejdzie" lub "może to jednak nie zapalenie spojówek".

Dużo urosły!
Stary 2013-10-26, 13:30   #2298
Cornie
Raczkowanie

jaka różnica *.*
pięknie
Cornie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-26, 13:55   #2299
wojownicza ksiezniczka
Rozeznanie

Cytat:
Dziękuje. Co do cięcia to jeszcze jakiś czas temu były niepocieniowane i wyglądały bardzo smętnie i płasko, a ja bardzo obawiałam się wizyty u fryzjera ze względu na złe doświadczenia, dlatego odkładałam ją jak tylko się dało. W końcu włosy już kompletnie nie chciały się układać więc się zdecydowałam i okazało się, że nie było tak źle, pani fryzjerka bardzo miła zrobiła dokładnie tak jak ją prosiłam

Fajnie że udało Ci się znaleźć dobrą fryzjerkę, teraz dobry fryzjer to skarb

Cytat:
Rozumiem. Jest na to metoda: trzeba znaleźć "swój" sposób nakładania żelu i "swój" żel. Warto podglądnąć co robią inne dziewczyny i popróbować.
No i na koniec zawsze odgnieść włosy. Można zacząć od delikatnych żeli (masa taka w analizach).

A jak ktoś nie ma czego odgniatać ?

Cytat:

No masz rację Ale jak od roku już chyba nie widzę różnicy w długości to troche to wkurzające jest

Cytat:
Oj, współczuję.
Ja w wakacje miałam 2 razy zapalenie spojówek. Nic fajnego.
Byłaś u okulisty?

Ja mam całe życie

Cytat:
Napisane przez nati-mo Pokaż wiadomość
Też to teraz zauważam. Nawet się zastanawiałam, gdzie są wszystkie włosomaniaczki, bo na prawdę widzę na ulicach bardzo mało kobiet z zadbanymi, zdrowymi włosami. A szkoda, bo takie widoki mnie bardzo motywują

Tak sobie czasem myślę idąc gdzieś, że tyle jest włosomaniaczek a na ulicach tego nie widać
Ale pierwszy raz w życiu widziałam(na żywo) kobietę która miała włosy do pasa, zadbane i kręcone naturalne

Cytat:
Jaka różnica w długości

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-10-26, 13:57   #2300
Jessenia
Raczkowanie

GG do Jessenia

zmierzyłam. 12 cm w 3 miesiące. zwariowały.

5, 10, 21.975, 42.135
Stary 2013-10-26, 14:12   #2301
Floria
Zadomowienie

Cytat:
O kurde! Jak myślisz, co najbardziej zadziałało?
Tak się zastanawiam, teraz by wypadało się nasączyć sokami wyciskanymi i różnymi innymi takimi dobrami jesiennymi, to się zimę jakoś przetrzyma. Jeżeli to prawda, że włosy reagują z 3-miesięcznym opóźnieniem. U mnie by się "pi razy drzwi" zgadzało, bo gwoździem do trumny dla włosów był urlop w czerwcu.
Nati-mo dziękuję, mnie się też podoba. I jeszcze to masowanie skalpu - świetne jest dla zdrowia.
Floria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-26, 14:37   #2302
Jessenia
Raczkowanie

GG do Jessenia

Floria, ciężko powiedzieć. Moje włosy generalnie rosły szybko, jak je podkarmiam w miarę regularnie to się rozpędzają.
Dla mnie aktualnie najważniejsze jest to, ze się końcówki nie rozdwajają. Zykle przy tej długości miałam siano.

a co do supli - teraz nic, ale tak to regularnie piłam skrzypokrzywę, piłam drożdże i wyzerałam ziarenka siemienia po zaparzaniu
Oleje używane regularnie i wcierki (kozieradka, teraz jantar, ale pewnie dorzucę kozieradkę z kawą na noc) też mają duzy wpływ.
Generalnie moje włosy chyba lubią dużo dobra. Przynajmniej jeśli idzie o wzrost

5, 10, 21.975, 42.135
Stary 2013-10-26, 14:54   #2303
Floria
Zadomowienie

Ja się dałam namówić w sklepie ziołowym na jakiś zestaw ziół (wcierkę) o. Klimuszki, ale na razie znalazłam tylko 1 opinię w necie na jej temat - negatywną. I się zastanawiam, czy nie można by tego dawać na olej (bo samo podobno podrażnia).
http://karminoweusta.blogspot.com/20...czy-pomog.html
Stary 2013-10-26, 16:03   #2304
wojownicza ksiezniczka
Rozeznanie

Cytat:

O mamuniu co za wynik
Stary 2013-10-26, 17:59   #2305
jakisnick
Raczkowanie

Dziewczyny, widzę, że większość z Was walczy o długość włosów. Ja zaś mam inny problem - chcę czuprynę zagęścić. Na zdjęciach może tego nie widać, ale jak podniosę jakąś warstwę do góry, to klękajcie narody, jakieś prześwity. Ktoś mam podobny problem? Jaki sposób najlepiej się sprawdził przy zagęszczeniu?
Piję drożdże i skrzypokrzywę co sprzyja nowym włosom.
Jakaś dobra wcierka oprócz kozieradki?
jakisnick jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-26, 18:03   #2306
wicherek1989
Zakorzenienie

A no nie, na zdjęciach nie widać. Na zdjęciach jest burza włosów i to jakich ja nie miałam problemów nigdy takich więc nie doradzę, nigdy wcierek na porost włosów nie stosowałam, bo mam dużo włosów chociaż dość cienkie ale inne dziewczyny na pewno coś polecą
Stary 2013-10-26, 19:07   #2307
wicherek1989
Zakorzenienie

Moje dzisiejsze: jakieś takie nieuporządkowane ale pokazuję. Umyte Barwą brzozową, balsam przeciwłupieżowy GP z dziegciem (śmierdzi okropnie), troszkę pianki Syoss, schły same, troszkę na koniec dosuszone z dyfuzorem
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG269.jpg (54,5 KB, 20 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG270.jpg (71,1 KB, 31 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG271.jpg (82,2 KB, 30 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG272.jpg (85,4 KB, 32 załadowań)

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-10-26, 19:14   #2308
lovinka89
Raczkowanie

Cytat:

pochwale Wam sie.

Super , jak ja bym chciała, żeby mi tak szybko rosły włosy.....

martaakow odgniotłam dzisiaj sucharki z pomocą serum, tak jak mi podpowiedziałaś... i zero suszu, jeszcze raz dziękuje

---------- Dopisano o 20:14 ---------- Poprzedni post napisano o 20:11 ----------

Cytat:
Napisane przez wicherek1989 Pokaż wiadomość
Moje dzisiejsze: jakieś takie nieuporządkowane ale pokazuję. Umyte Barwą brzozową, balsam przeciwłupieżowy GP z dziegciem (śmierdzi okropnie), troszkę pianki Syoss, schły same, troszkę na koniec dosuszone z dyfuzorem

Bardzo mi się podobają Twoje kręcioły
lovinka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-26, 19:17   #2309
wicherek1989
Zakorzenienie

Cytat:
Bardzo mi się podobają Twoje kręcioły
Dzięki, dodam jeszcze jak będą w lepszej formie, bo dziś Bad Hair Day, dużo lepsze są, ale postanowiłam częściej dodawać foty, może któraś coś doradzi jak postępować wiem jedno że olejowania nienawidzę i inaczej jakoś muszę nawilżać. No i delikatne myjadło potrzebuję, odżywki do mycia mi kompletnie nie pasują
Stary 2013-10-26, 20:37   #2310
Floria
Zadomowienie

Fajne masz loczki, takie od góry
Ja jako łagodny mam szampon dla dzieci Schlecker, ale nie znalazłam go w KWC , tylko taki inny płyn jest: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...-dobranoc.html
ale to ta sama seria. Synek ma piękne włoski po nim. Czyści spokojnie do "skrzypienia", za pierwszym razem. Mocno się pieni.
Na BD się nie zdecydowałam, bo okropnie pachnie jak dla mnie, i jednak boję się tego zasadowego odczynu.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości