|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#871 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 6
Hej, witam się że szpitala;( cały dzień mi twardnial brzuch, nie przechodziło po dwóch no sspach więc pojechaliśmy na IP. Zrobili mi ktg, wyszło kilka skurczy i położyli mnie na oddział. Dostałam kroplówkę z magnezem, jakieś leki i póki co jest lepiej. Mały się rusza więc chociaż tyle dobrego. Mam leżeć plackiem dziś i jutro i wstawać tylko do łazienki. Aj spieszy się tym dzieciom naszym na świat.. Nie wiedzą że lepiej w brzuchu ?
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#872 |
|
Rozeznanie
|
Gosia oby Ci nie spadlo to zelazo tak jak u mnie.. Ostatnio bylo juz 9,9 a zaczynalam od 13,8 :/
Twardnieje wam brzuch? Ja dzisiaj troche pospacerowalam z tz i wydaje mi sie ze albo dzidzia sie tak strasznie wypina albo po prostu mam jakis twardy brzuch, teraz mi przeszlo troche ale ostatnio to taki jakby naciagniety czesto mam..Muminek, Cayenneona macie moze jakas liste wyprawkowa do szpitala? JA zupelnie nie wiem jak to jest w de, polozna mowila ze oni maja nawet ubranka dla dzieci.. W poniedzialek mam termin w szpitalu ale ciekawi mnie co pacjentki pakuja
|
|
#873 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() odpoczywaj i niczym się nie martw |
|
|
|
|
#874 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziewczyny co się ostatnio dzieje z maluszkami...tak bardzo im się spieszy na świat![]() Odpoczywaj.....bo wychodzi na to ze trzeba leżeć i odpoczywać jak najwięcej
|
|
#875 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#876 | ||
|
Gang Iren
|
Cytat:
Nawet koleżanka która urodziła córkę 60 cm to w 56 na początku ubierała. Moje w 56 pływały (zwłaszcza Wiki). Zaczynały od rozmiaru 50,a były donoszone (Eryk przenoszony) Cytat:
Odpoczwaj i oby skurcze się wyciszyły i żebyś szybko wyszła do domu
|
|
#877 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#878 | ||||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() no właśnie o tą więź mi chodzi. Żeby ojciec wiedział, że to dziecko jest jego. To tak w skrócie, widziałam w życiu trochę takich facetów i uwierz mi to nic dobrego Pisałyście o imprezowaniu hmmm ja bardzo szybko zaczęłam, wyszalałam się, spróbowałam tego czego chciałam, później przyszło uspokojenie, za jakiś czas zatęskniłam ale okazało się, że jednak mnie już nie kręci takie życie chociaż nawet teraz czasami brakuje mi tego hmm szaleństwa i co jakiś czas to wraca. Ale to raczej z sentymentu niż prawdziwej potrzeby![]() Zresztą tutaj nie chodzi w sumie o imprezowanie, ale o beztroskę, życie bez zobowiązań, wyjścia kiedy zechcę itp. Z tymi domówkami to niestety doskonale rozumiem ehhh niektórzy to potrafią naprawdę przeginać i siedzieć do oporu i w ejani ekstra prezenty! Cytat:
![]() lejdi_aga13 używałaś tej wanienki z FP przy synku? Jak się sprawowała? a ten hamaczek przydatny? na jak długo wystarczyła? tak dopytuję, bo widziałam ją w komisie i babka mnie namawiała.. magnusia kolejne super prezenty! dla koleżanki, fakycznie odpadło Ci trochę rzeczyCytat:
a tydzień temu w szklane drzwi w galerii Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Twardniał Ci wcześniej ?? a miałaś może takie mini skurcze w okolicach wzgórka łonowego? |
||||||||
|
|
|
#879 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale też jest największe prawdopodobieństwo, że z zapowiadanych ciuszków dostanę właśnie najmniejsze (albo będą w najlepszym stanie, więc z nich będę najwięcej korzystała) a swoją drogą na All właśnie widziałam rozmiary 30-32
|
|
#880 |
|
Zadomowienie
|
Kurcze wy tak straszycie tym twardym brzuchem, ze jak się zmecze to dotykam się w brzuch i zastanawiam czy jest twardy czy nie.
Raz mnie tylko bolała skóra od bardzo napiętego brzucha czy to wtedy właśnie jest twardy? I to mi nie daje spokoju. Czy coś się dzieje czy to po prostu zmęczenie dniem Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#881 | |
|
Zakorzenienie
|
Sadlaczyca:
leki na pewno pomogą ![]() ---------- Dopisano o 22:44 ---------- Poprzedni post napisano o 22:41 ---------- Cytat:
Samo dziecko, jego ruchy mogą powodować lekkie twardnienie brzucha, ale nie jest ono niebezpieczne.
|
|
#882 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#883 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
już wiem jak sprawdzać jakby co (dzięki Tobie)Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#884 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#885 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Witam ponownie. Jestem już po ognisku. Było bardzo sympatycznie. Wciągnęłam 2 kiełbaski i mnóstwo ziemniaków (takich z popiołu). Pyszne było, ale teraz pękam.
Cytat:
. Tego Ci życzę.Cytat:
![]() A jakie tam są godziny zajęć? Tak, to normalne Cytat:
![]() za to, by synuś jeszcze się na drugą stronę brzuszka nie pchał. Trzymajcie się.Katarzyniak, cieszę się, że szyjka trzyma i macica miękka. Starczy Ci już tych "atrakcji" w ciąży. Też planuję być zadbaną mamą zadbanego dziecka i mam nadzieję, że mi się uda .Senira, mąż ma artystyczną duszę .Isia, dobrze, że nic Wam się nie stało. Życzę Wam wszystkim dobrej, przespanej nocy z pięknymi snami i sama uciekam poczytać do podusi .
|
|||
|
|
|
#886 |
|
Zakorzenienie
|
Uff, pracowity dzien. Mamy milion kartonów do rozpakowania jeszcze
Dodatkowo trafiła nam się wizyta w Ikei, bo "rzucili" naszą kanapę. Przyjedzie jutro razem z łóżkiem, komoda, krzeslami, biurkiem i stolikiem nocnym Przeżyłam w ikei chwilę grozy, bo bardzo mocno rozbolał mnie brzuch. Na szczęście okazało się, ze to tylko jelita odmawiają współpracy. A jutro poza rozpakowywaniem w planach oglądanie wózka. Czyli pewnie bedziemy go juz miec w domu popołudniu
|
#887 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
I nic nam nie przyniosłaś z tego ogniska? Ale bym zjadła
|
|
#888 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#889 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#890 |
|
Rozeznanie
|
Podpinam sie!! Oszaleje na sama mysli o kielbasce z ogniska nie wspominajac juz o tym ze kaszanka sni mi sie co noc
|
|
#891 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#892 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Może ja się jakoś niewłaściwie odżywiam?
|
|
|
#893 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#894 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny, nadrobiłam cały wątek i miałam mnóstwo nacytowane, ale wcięło większość, bo był za duży rozmiar posta.
Odniosę się do kilku spraw: Gosiu, spóźnione życzenia z okazji 10-lecia, ładny stażyk IwantYou, cieszę się, że synek ma się coraz lepiej, oby tak dalej ![]() Widziałam, że Em ma miała też problemy.... trzymajcie się dziewczynki ![]() Co do skurczy/twardnienia... Byłam już 3 razy z tego powodu w szpitalu, 2 razy z własnej woli, raz bo lekarz mnie wysłał. Przerobiłam już luteine, nospe, wszystkie możliwe magnezy itd. Obecnie fenoterol, staveran i magne b6 (jest łatwo przyswajalny i ma dużo jonów magnezu) dopiero mi pomagają. Nie mowie, że wcale już skurczy nie ma, ale jest ich mniej i nie są tak niebezpieczne jak wcześniej, gdy brałam tylko luteine. W szpitalu nastraszyli mnie, że takie skurcze jak mi pokazało ktg to już tylko krok od przedwczesnego porodu Najgorsze jest to, że te naprawde mocne skurcze dostalam praktycznie z dnia na dzień Coś naszym dzieciom mocno się spieszy na świat. Negrid chyba pytałaś o to, czy możesz nie przyswajać mg. Niektore preparaty są lepiej przyswajalne, inne gorzej, jedne mają więcej jonów, inne mniej, może bierzesz te słabo przyswajalne z małą ilością jonów? Aspargin ma mało jonów, ale jest dobrze przyswajalny, magne b6 jest tez dobrze przyswajalny i ma sporo jonów. |
|
|
|
#895 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
Dziecko ma czkawkę gdy łyka wody płodowe. Mój też ma dni,że często ma czkawkę. U mnie nawet i 8 razy dziennie się zdarzało. I tak samo dzieci po porodzie,jedne nie czkają prawie wcale,inne bardzo często. Nie ma się czym martwić.
|
|
#896 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Perfuzja, widzę, że pracowity i owocny mieliście dzień z TZtem Cytat:
![]() Ja będę używać zwykłej wanienki na stojaku, a jeśli będę chciała mieć coś antypoślizgowego to na dno położę pieluszkę terową. Cytat:
Cytat:
ja - rocznik '77Cytat:
![]() Cytat:
Ślicznie Ci brzuszek przyozdobił, wygląda jak pisanka ![]() Cytat:
|
||||||
|
|
|
#897 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie jest to szkodliwe io niczym nie świadczy więc się nie stresujcie Kobiety ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#898 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Mam nadzieję, że moja dieta nie ma tu nic do rzeczy
|
|
|
#899 |
|
Zakorzenienie
|
W temacie podejmowania decyzji dot. macierzyństwa to moim zdaniem nie wiek jest istotny, ale dojrzałość emocjonalna (nie będę oryginalna ze swoimi przemyśleniami
). Znam kobiety, które świadomie zdecydowały się na macierzyństwo w wieku lat 20 i doskonale sobie poradziły/radzą nadal. Ja dopiero niedawno dojrzałam do decyzji o macierzyństwie. Każdy ma swój czas, swoje życie i dobrze, że żyjemy w czasach, w których same możemy o tym decydować. Więc dziewczęta nie przejmujcie się jeśli ktoś krytykuje Wasze decyzje lub Was w nich nie wspiera. To Wasze życie, Wasze decyzje i jeśli jesteście z nimi szczęśliwe to tylko to się liczy. Ot, taki banał ![]() Dzisiaj miałam kolejne zajęcia w SR. Mamy je zupełnie nie po kolei, szkoda :/ Dzisiaj pierwszą część zajęć mieliśmy z fizjoterapeutką - bardzo fajną (służyłam za model - pani pokazywała na mnie masaże bardzo to było przyjemne). Panowie uczyli się jak masować kobietę w ciąży w domu oraz podczas porodu. Pani nazywa się Zofia Budkiewicz. Prowadzi zajęcia dla kobiet w ciąży w dawnym kinie Moskwa (oraz potem dla kobiet i niemowląt). Tutaj jej filmiki KLIK Część jest płatna, a niektóre za darmo, np. kilk Druga część zajęć dotyczyła karmienia piersią/laktacji (prowadziła położna ze Św. Zofii - Kasia Szefler - z oddz. patologii ciąży). Dużo fajnych informacji nam przekazała, uczyła dwóch podstawowych pozycji przy karmieniu na siedząco/pionowej (spod pachy i "normalnie"). Powiedziała też, że nie ma już jakiejś specjalnej diety dla kobiety karmiącej - generalnie odżywianie takie jak w ciąży. Co do SR - do nas na zajęcia też przychodzą pary, w których kobiety mają mieć cc. O wszystko też pytają, więc im te zajęcia jak najbardziej służą |
|
|
|
#900 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zmywalne mazaki ![]() Cytat:
po wysiłku, dłuższym spacerze,staniu itp to moze na chwilę twardniec, ważne żeby przechodziło jak sie polozysz i odpoczniesz. Dziękuję bardzo ![]() Co do kapieli to na SR kobieta mówiła zeby nie używać żadnych myjek bo to siedlisko bakterii jest. Dzień dobry: )
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:33.

czesto mam..

Dziewczyny co się ostatnio dzieje z maluszkami...tak bardzo im się spieszy na świat

ale okazało się, że jednak mnie już nie kręci takie życie
chociaż nawet teraz czasami brakuje mi tego hmm szaleństwa
i co jakiś czas to wraca. Ale to raczej z sentymentu niż prawdziwej potrzeby
a tydzień temu w szklane drzwi w galerii 

.

Coś naszym dzieciom mocno się spieszy na świat.