|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł kolejnego wątku! | |||
Czas na zupę i banana - tak przynajmniej mówi mama. Mamy VII-VIII 2013 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
5 | 7,81% |
Piąstka w buzi, nawet dwie, daj banana włożę też. Mamy VII-VIII 2013 |
6 | 9,38% |
Marchew, jabłko i ziemniaki - poznajemy nowe smaki. Mamy VII-VIII 2013 |
20 | 31,25% |
Chociaż mleko nadal lubię, to marchewki nie odmówię. Mamy VII-VIII 2013 |
7 | 10,94% |
Jem już marchew i kartofla, a niedługo wsunę gofra. Mamy VII-VIII 2013 |
19 | 29,69% |
Dziób rozgadany, bańki ze śliny, czas na ząbkowanie chłopcy i dziewczyny. Mamy VII-VIII 2013 |
5 | 7,81% |
Nasze dzieci to gagatki, są gotowe do odsiadki. Mamy VII-VIII 2013 |
1 | 1,56% |
Pierwszy ząbek, drugi leci, mamy nie śpią dzień juz trzeci. Mamy VII-VIII 2013 |
1 | 1,56% |
Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2011 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mase faldek, dwa podbródki, brzuszek moj jest okraglutki. Mamy VII-VIII'13 cz.3
Ano mają.
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2012 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mase faldek, dwa podbródki, brzuszek moj jest okraglutki. Mamy VII-VIII'13 cz.3
Hejka!
Ja tez ciągle mysle o Cynamonkach. U nas nocki średnie. Hania pada po 18, spi 6h, potem przez sen sie prezy i mam do dupy spanie co 2h. Nie wiem o co chodzi.. Margos- ale super! Wysłane z mojego GT-I9300
![]() |
#2013 |
Zakorzenienie
|
Czesc
![]() ![]() ![]() Margo ale super ![]() ja tez mysle o cynamonkach...:-* kciuki za chrzciny wszystkie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2014 |
Zakorzenienie
|
hej
nie mogę was nadrobić bo dziś kolejny dzień szkoły, a później idę do teściowej na urodziny, a najchętniej bym nie poszła przez tż tak mnie wczoraj wkurzył, a zresztą sama teściowa też, ale dużo by pisać, a teraz nie mam jak odezwę się pewnie jutro , miłego dnia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2015 |
Wtajemniczenie
|
FIAZO
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#2016 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Perse i Agrafka dzieki za odpowiedz w sprawie szczepionek. Ja jeszcze mam troche czasu to pomysle,chyba tez bede szczepic choc opinie sa rozne... Dzisiaj przez ta zmiane czasu to chyba wszystkie malo spaly. My tez tanczymy cala noc,ale z mala na rekach a ona za nic w swiecie nie chciala spac... Dobrej niedzieli dziewczynki ;-) |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2017 | |||
Zakorzenienie
|
Witam
Po cytowałam, po odpisywałam i co? I znikło ![]() ![]() My walczymy ciągle z karmieniem. Już nawet nie daje mu o stałych porach. Wczoraj po 6h niejedzenia, przygotowałam butle a on, ani myśli ![]() ![]() ![]() Poczytam chociaż ostatnią stronę. Cynamonku ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:01 ---------- Poprzedni post napisano o 08:55 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2018 | ||||||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Z kauflandu ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
i ![]() ![]() Cytat:
![]() a co do reszty to mieszkasz u mnie? ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:09 ---------- Poprzedni post napisano o 09:06 ---------- Cytat:
W każdym bądź razie życzę, żeby Franek jednak się nie odchudzał ![]() Idę się uczesać póki Młody z Tatusiem spaceruje ![]() Wczoraj mieliśmy z Tż kolejną "poważną" rozmowę... Hm... zauważam poprawę do następnego razu ha ah ha ha ![]() ---------- Dopisano o 09:16 ---------- Poprzedni post napisano o 09:09 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
![]() I że Tż ogarnie usypianie Małego ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2019 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2020 | ||||||
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Noc przemęczona.. Mały spał najpierw prawie 4 godz., a później już ok. 1,5..wiercił się cały czas.. no i pobudka wpół do 7 przez zmianę czasu ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Czapunia świetna ![]() Cytat:
![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2021 |
Wtajemniczenie
|
Pomyliłam sie w moich przypuszczeniach z poprzedniej strony co do pobudki Mai po zmianie czasu. Moje dziecko jest cuuuudowne
![]() Misiolinka obudziła sie na mleczko dopiero o 8:30 ![]() Potem zjedlismy wspólnie sniadanko, Maja gadala do nas z huśtawki a teraz leżymy sobie w naszym łóżku. Maja zasypia ![]()
![]() |
#2022 |
Zakorzenienie
|
Mnie mąż też dzisiaj wkurzył.. nie da sobie nic powiedzieć, żadnych wskazówek nie przyjmuje i jeszcze w rozmowie cwaniakuje i nie na temat gada..zamiast konkretny problem między nami obgadać, to ten jakieś inne rzeczy wyciąga i miesza..tak mnie zdenerwował, że mu powiedziałam 'sam sobie jedź do swoich rodziców, mam Cię w doopie'..
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2023 |
Konto usunięte
|
Ona ja nie wiem, gdzie te nasze cwaniaki się tego nauczyły. Mój też odpycha łapkami, raz mi zrobił taki cyrk, że wytrącił mi butelkę z ręki i dostał niechcący mlekiem w oczko, jaki był ryk.... A w nocy z reguły też dobrze je.
No jakiś taki etap mają chyba. Ja mojego co tydzień ważę, przybiera - raz lepiej, raz gorzej. Gdyby nie przybierał, to bym się mocno martwiła, ale tak + to, że połowa forum teraz tak ma -> nie martwię się aż tak. Nocka cudna, Artuś spał do 6 (nowego czasu, więc do 7 starego), do 6.45 sobie gadał do siebie w łóżeczku, potem czas na jedzonko i po 7 zaczęliśmy dzień. Nawet go nie musiałam brać do siebie dzisiaj ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2024 | |||
Zakorzenienie
|
Hej, zmiana czasu nie była dla nas taka straszna
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2025 |
Zadomowienie
|
Dzień dobry
Jakaś walnięta dziś jestem ![]() ![]() ![]() Dziś TŻ znowu jedzie na szkolenie dwu dniowe ![]() ![]() Dzoan u nas miasto sponsoruje szczepionki na pneumokoki, ale tylko gdy szczepienie jest wcześniej a tego po 6 rż już nie sponsoruje więc mamy ostatni termin na sponsorowane szczepienie. A My rota dostaliśmy po 12 tż ![]() Margo super zabawa w tym basenie może też się wybierzemy ![]() A i zapomniałam dodać. Jak słowo daję moje dziecko komunikuje się z obcą cywilizacją ![]() Edytowane przez Ghia Czas edycji: 2013-10-27 o 08:54 |
![]() ![]() |
![]() |
#2026 |
Wtajemniczenie
|
Ghia- my rota tez po 12tz. Druga dawke mamy 14listopada
Wysłane z mojego GT-I9300
![]() |
#2027 | ||||||||
Wtajemniczenie
|
Bosszzze może w końcu uda mi się coś napisać
![]() Dzień dobry ![]() Mi to sie już Cynamonki śnią po nocach ![]() Cały czas o Was myślę i trzymam kciuki mocno. Domcia teść tym tekstem przeszedł sam siebie ![]() Neni, Rockyy zdrówka dla zwierzaczków ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() No i spadam bo Młody wstał z 5 minutowej drzemki ![]() |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2028 |
Wtajemniczenie
|
Idziemy na spacer. Życzę miłej niedzieli
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#2029 |
Wtajemniczenie
|
Ale ze mnie dupa. Nie przywitalam nowej mamy
Sylwia- witaj u nas! Ja szczepie na wszystko. Pneumo i rota juz mialysmy 1 dawkę, w listopadzie 2. Na meningo po pol roku. My chcemy mala poslac do zlobka jeśli bedzie miejsce, poza tym mamy w rodzinie dziewczynke ktora wkrótce idzie do przedszkola i pewnie będzie przynosić wszystko co sie da. No i dodatkowo mamy 5w1 Wysłane z mojego GT-I9300
![]() |
#2030 |
Wtajemniczenie
|
Tak siedzę i zastanawiam sie jak to możliwe że takie małe dziecko jak Maja odkąd skończyła miesiąc wie kiedy jest sen nocny a kiedy drzemki w ciagu dnia
![]() W dzień śpi krótko i czujnie. A po kąpieli śpi twardym snem 7-9 godzin
![]() |
#2031 |
Wtajemniczenie
|
Hej...przezylam dzis chwile starch...ale po kolei...tz w lazience ja w Kochi sniadanko szykuje a unwise w salonie ...Leo racial marudzic wiec zawolalam do Xawka zebym mu cos zaspiewal (czesto to robi) i angle slyszal wrzask Leona ...wbiegam do salonie a Xawek ma Leo na rekach tz trzymaj go pod paszkami a ten stopkami po podlodze zamiata ...dobrze ze mu nie wypadl....nie wiem co naszlo starszego bo mu zawsze tlumaczymy ze jak nas nie ma w poblizu to nie moze trzymaj braciszka ze zawsze musi nas zawolac i my mu go damy poprzytulac (tylko na siedzaco i z asekuracja)....az sie dala roztrzeslam bo przeciez jakbym Leon wypadl Xawkowi...az nie chce o tam mysle
Wysyłane z mojego GT-S5369 za pomocą Tapatalk 2
#2032 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Sylwia fajnie że dołączyłaś ![]() Młody zjadł, teraz zaciesza do karuzeli. Zważyłam go i w miesiąc przybrał ponad kilo ![]() ![]() my dziś jak co tydzien jedziemy na mega wypasiony obiad do teściów ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2033 | ||
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43446317]Ona ja nie wiem, gdzie te nasze cwaniaki się tego nauczyły. Mój też odpycha łapkami, raz mi zrobił taki cyrk, że wytrącił mi butelkę z ręki i dostał niechcący mlekiem w oczko, jaki był ryk.... A w nocy z reguły też dobrze je.
No jakiś taki etap mają chyba. Ja mojego co tydzień ważę, przybiera - raz lepiej, raz gorzej. Gdyby nie przybierał, to bym się mocno martwiła, ale tak + to, że połowa forum teraz tak ma -> nie martwię się aż tak. Nocka cudna, Artuś spał do 6 (nowego czasu, więc do 7 starego), do 6.45 sobie gadał do siebie w łóżeczku, potem czas na jedzonko i po 7 zaczęliśmy dzień. Nawet go nie musiałam brać do siebie dzisiaj ![]() W sumie nie martwię się aż tak tym niejedzeniem, bo ładnie przybiera. Ale ale, po tych 6h tak mu już burczało w brzuchu a on nic. Na dokładkę się rozpłakał i dopiero na śpiocha zjadł. Puki coś tam skrobnie i jest w miarę ok, to będę obserwować, w razie czego odwiedzę pediatrę. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja szczepie na pneumo i meningo. Rota darowałam, nie wiem czy nie będę żałować, bo młody będzie szedł do przedszkola, chociaż to jeszcze. |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2034 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ale zmulony dzień..tak mi się nie chce nigdzie wychodzić.. najchętniej w domu bym odpoczęła.. mądrala niech się zajmie dzieckiem, ja i tak nie mogę Małego nosić.. a ja bym sobie drzemkowała, spróbowała troszkę poprasować, może coś poczytała.. a nie jakieś jazdy do teściów i wysłuchiwanie kolejnych mądrości.. bo do nikogo nie dociera, że to ja znam swoje dziecko najlepiej i to ja będę decydować co i jak z nim.. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2035 |
Wtajemniczenie
|
Dzoan- moja tez tak mówiła. Ale to jest, ze powinno sie podac. Nie ze koniecznie i juz. Musi byc odstep 6tyg miedzy dawkami a całość trzeba podac do 24tz. Czyli jest tez ujety zapas, jakby dziecko bylo chore i nie mozna szczepic
Wysłane z mojego GT-I9300
![]() |
#2036 |
Rozeznanie
|
Dokladnie rok temu zrobilam test ciazowy
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2037 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Poranna gimnastyka |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2038 | |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() Ja sie zastanawiam jak te dzieciaczki mogą trzymać te nogi w górze i machać nimi. Próbowałam, nie dałam rady ![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2039 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Jestem na uczelni od 8 i cycki pekaja w szwach. Mam laktator ale sciagniete mleczko musialabym wylac a troche mi szkoda. Mam nadzieje ze wytrzymam do 13 ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2040 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Cynamonowaprzykro mi, że u was ciągle pod górkę, ale Adaś musi wyzdrowieć,jeszcze trochę czasu minie i wrócicie do domku, trzymaj się mocno, modlę się za was Ja tylko na chwilę o 13 po mszy mamy dzisiaj chrzciny a mały niedawno przysnął i boję się, że akurat wstanie jak trzeba będzie iść do kościoła albo wtedy jeść będzie chciał. Trochę głupio będzie jak wejdziemy w połowie mszy ale co zrobić, przecież nie wezmę głodnego dziecka.
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:37.