|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Kolejny wątek będzie nosił nazwę: | |||
Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. cz. XII |
![]() ![]() ![]() ![]() |
0 | 0% |
Rodzić juz nadchodzi czas - przerażenie jest wśród nas! |
1 | 2,04% |
JEDNE TULĄ JUŻ MALUSZKI, DRUGIE JESZCZE MAJĄ BRZUSZKI |
19 | 38,78% |
1,2,3 do rozpakowanych dołącz TY! |
0 | 0% |
Dzieci w brzuchu, dzieci w wózkach - poczekalni to końcówka! |
7 | 14,29% |
RĘCE SKŁADAM, MODŁY WZNOSZĘ - CHCĘ MIEĆ PORÓD JAK NEMOSEK |
22 | 44,90% |
Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1471 |
Zadomowienie
|
Dot.: Jedne karmią, drugie rodzą, trzecie jeszcze w ciąży chodzą! Mamy XI-XII 2013r.
Hej na szybko się melduję, bo okazało się, że mąż mi zrobił niespodziankę i ma dzisiaj i jutro wolne, więc po dwóch burzliwych dniach zapowiadają się następne. Wczoraj padłam na łóżko i spałam jak zabita.
W piątek przyjechała przyjaciółka z mężem i byliśmy na warsztatach "świadoma mama". Ogólnie warsztaty bardzo słabo zorganizowane. Sala bardzo nie dostosowana, brak klimy, dobrego nagłośnienia. Wykłady raczej nieciekawe, nagrody mało interesujące i w małej ilości (oczywiście nic nie wygrałam). Upominki gwarantowane też liche np. różowe niedrapki ![]() Jedyne co wyniosłam z tych warsztatów pozytywnego, to informacje na temat chustowania, nawet wiązałam sobie taką chustę. Już od dawna się nad tym zastanawiam, ale nie bardzo miałam pojęcie jak to wygląda. Teraz chyba się zdecyduję na zakup. Babeczki, które prowadziły ten wykład są odemnie z miasta, mam do nich kontakt i mam jeszcze się z nimi spotkać. W sumie najlepiej po porodzie już z dzieckiem, żeby przeprowadziły dokładniejszy instruktaż tego wiązania, bo na razie trochę brzusio przeszkadzał. Na tyle fajnie mówiły o tym wszystkim i pokazywały, że i mąż jest chętny do noszenia w ten sposób Filipka. A Wy dziewczyny jakie macie zdanie na ten temat? Jakie za i przeciw? Wydaję mi się, że mało poruszana była na wątku ta kwestia. Nie wiem czy to tylko u mnie w mieście taka moda? Bo na wątku mamuś kieleckich większość dziewczyn chustuje i stamtąd narodził się taki pomysł u mnie. Po warsztatach wróciliśmy do domu i oglądaliśmy płytę z wesela tych przyjaciół i trochę jestem załamana. Ja sama ze sobą czuję się bardzo dobrze, ba nawet ładnie, a jak patrzyłam na tę płytę (wesele było pod koniec września) to wyglądam jak jakiś babol ![]() No ale nic, siedzieliśmy do 2 w nocy, później nie mogłam spać, rano wstaliśmy i pojeździliśmy po hurtowniach, za wózkiem dla nich. Macie jakieś opinie o wózku Tako city move? Bo ze średniej półki, tylko taki jej się spodobał. Później to już same te powyżej 3 tys bierze pod uwagę ![]() Po tych hurtowniach, rodzice mnie przejęli i zabrali na działkę, zatrudnili do podlewania i pilnowania grilla. Pogoda rewelacyjna, więc było super. A o 21 pierwszej jak mąż skończył pracę, pojechaliśmy do znajomych na imprezę i tak się zastanawiam skąd ja mam tyle siły w 9 miesiącu ciąży? Ktoś chyba dosypuje mi czegoś do herbaty, bo to nie jest normalne. Do łóżka położyłam się znów o 2 i spałam jak zabita. Zaraz zbieramy się na obiad do rodziców, a wieczorem znów mamy jechać w odwiedziny do znajomych męża. Kupę czasu ich nie widzieliśmy, a żona tego znajomego, chyba na takim samym etapie w ciąży, więc będzie sympatycznie ![]() Przyznaję, że przeleciałam po łebkach wątek, ale na szczęście nie natworzyłyście wiele, więc dałam radę ![]() Przede wszystkim De wielkie gratulacje ![]() ![]() Christiana niestety nie udało mi się zobaczyć, ale wierze na słowo dziewczynom, że jest cudny ![]() ![]() Acelinka ![]() Lineczka współczuję pobytu w szpitalu, ale też na Twoim miejscu bym pojechała. Może jeszcze się rozkręci i wyjdziecie we dwie. Trzymam kciuki, żeby się rozkręciło, albo żeby szybko wypuścili do domku. Cora ![]() ![]() ![]() ![]() Taszanta dla Ciebie też ![]() Domi współczuję sytuacji z Damianem, ale musisz nad nim popracować, bo może być co raz gorzej. Myślę, że sobie poradzisz, tak już nie raz to robiłaś ![]() Ryba nie słuchaj głupich komentarzy!! Szkoda żebyś wyglądała jak Claudia Schiffer od razu po porodzie. Niech się zastanowią trochę te osoby, co za głupoty wygadują ![]() Tyle udało mi się zapamiętać, uciekam szykować się na ten obiad. Będę pewnie zaglądać z telefonu dzisiaj i jutro. Aaa jeszcze Ktosiula pamiętam Twój tort. Jak dla mnie pełen profesjonalizm. Jak pytałaś Rusałki jak się zabrać za niego, to sądziłam, że wyjdzie Ci z tego mały koszmarek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1472 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jedne karmią, drugie rodzą, trzecie jeszcze w ciąży chodzą! Mamy XI-XII 2013r.
Cora i Taszanta kciuki dla Was na jutro
![]() ja dopiero wstałam i nadal jestem jakaś lekko przymulona ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1473 |
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Wczoraj na wieczór zamówiliśmy pizzę ![]() ![]() Jutro mam wizytę. Będę miała robione KTG, ciekawa jestem co wyjdzie. Mam nieregularne skurcze i póki co niezbyt bolące. Najgorzej jest w nocy, zawsze dopada mnie ból brzucha i problemy z przewróceniem się na drugi bok ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1474 |
Zakorzenienie
|
Wiecie jaki od wczoraj spokoj na porodowce? Az dziwne
![]() Bylam zapytac czy mozna oddac krew pepowinowa do publicznego banku czyli bez ponoszenia kosztow za to i sie okazalo ze od dzisiaj jest ta akcja i jeszczeli urodze w tym tygodniu to uda mi sie ja oddac ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1475 |
Rozeznanie
|
Hej hej, ja tylko tak na szybko. Właśnie zbieram się do szpitala, gdzie czeka mój lekarz. Rozmawiałam z nim i powiedział, że albo to wody płodowe albo infekcja, także trzymać kciuki aby to nie były wody!
Już mnie strach ogarnia ![]()
#1476 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Nudzisz się w szpitalu ? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1477 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1478 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny będzie dobrze, jestem tego pewna. Będzie dobrze.
Zuziak daj znać jak tylko się czegoś dowiesz. |
![]() ![]() |
![]() |
#1479 |
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyny
![]() Czy Wy też czujecie się tak BEZNADZIEJNIE na samej końcówce?? Mi się już odechciewa żyć, tak mnie wszystko boli, drażni, swędzi ![]() ![]() Ciężko jest mi cokolwiek zrobić, a leżeć też źle ![]() Skurcze mam, co jakiś czas, takie średnio bolesne.. ale nic się od kilku dni nie zmienia, więc wątpię, żeby coś ruszało. Brzuch mi opada z dnia na dzień bardziej - dziś czułam jak Leo mi gmera łapkami na wysokości kości łonowej ![]() ![]() Ryba proszę mi się tam dziś porządnie najeść u mamusi!! ![]() Lineczka trzymam ![]() ![]() Myślałam, że zgłoszę się na parę jutro, ale widzę, że mamy już komplet ![]() I oko mnie boli ![]()
#1480 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Troche sie nudze mam niby ksiazke ale sie skupic bardzo na niej nie moge mam tez i krzyzowki no i internet w telefonie wiec nie jest zle Rybko jak znajdziesz w gaszczu tych wiadomosci moj post to wpisz mi wage malej ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 ![]() Edytowane przez lineczka1989 Czas edycji: 2013-10-27 o 11:29 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1481 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() U nas w nocy podawałam małej tylko moje mleko w butelce i po nocy na wadze przybyło, czyli wnioskuję że ona z moich cycochów za mało ściąga, chociaż mi zasypia, odbija i więcej nie chce ciągnąć, z butelki zjada 90-100 ml i ładnie za 3 godzinki znowu głodna, ale przybiera. W poniedziałek chyba pójdziemy do lekarza i zapytam czy to może być faktycznie przyczyna i co robić dalej, bo nie wiem na ile mi wystarczy pokarmu. Pytanie mam do Nasturcji chyba bo Ty oblatana jesteś w sprawach z NFZ. Bo właśnie chce iść do lekarza z małą ale jeszcze jej nie zgłosiłam nigdzie do ubezpieczenia bo żeby ją ubezpieczyć potrzebuje jej pesel a na niego jeszcze czekamy. Czy mogą mi w przychodni powiedzieć że mnie nie przyjmą i nie zarejestrują skoro małej nigdzie nie ubezpieczyłam???? No bo jak tak to niby z jaki sposób mam się dostać do lekarza??? Cytat:
A my dziś będziemy mieli więcej gości, mieli być tylko znajomi u których byliśmy na weselu tydzień temu ale delikatnie wprosił się jeszcze jeden znajomy z żoną i córką, no cóż damy radę jakoś, tylko muszę się ogarnąć i pokój w miarę ogarnąć żeby wyglądał i dało się przyjąć gości
Nasze małe cudo Edytowane przez maomami Czas edycji: 2013-10-27 o 11:58 |
||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1482 |
Zadomowienie
|
babku, ja będę próbować z chustą
![]() Ja kupiłam wózek Tako City Move i właśnie czekam aż przyjdzie do sklepu. Z opiniami ciężko bo to tegoroczny model. Ale czytałam, że gondola jest duża i się sprawdza. O spacerówce niezbyt wiele w necie opinii, no bo niewiele kobiet zdążyło używać jej. Mi pasuje - ma fajne, skrętne kółka, łatwo się składa i wpina/wypina. Generalnie ma wszystko, czego szukałam w wózku. My mieliśmy dzisiaj iść zdjęcia jesienne porobić do parku a tu ![]() ![]() A no... i dziś zaczynam 9 miesiąc ![]()
06.12.2013 - Iga 20.06.2016 - Olek Edytowane przez Kociak85 Czas edycji: 2013-10-27 o 12:06 |
![]() ![]() |
![]() |
#1483 |
Zakorzenienie
|
Maomami, ja nie Nasturcja ale z tego co pamietam Dzidzia pisala ze dziecko jest ubezpieczone z urzedu do 6 miesiaca wiec nie powinni robic problemu z tego co mi sie wydaje
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() ![]() |
![]() |
#1484 |
Wtajemniczenie
|
Dziękujemy z Filipkiem za kciuki na jutroPrzydadza się!
---------- Dopisano o 13:18 ---------- Poprzedni post napisano o 13:09 ---------- babku ja chustowałam Lile i na pewno będe chustować Fifusia.Bardzo to lubiłyśmy z Lilą,do tego uspokaja maluszka,bo jest blisko mamy,pomaga na kolki,bo brzuszek jest masowany,mama ma wolne rece,moźe coś zrobić.Mozna spokojnie na zakupy wyskoczyc,albo w miejsce,gdzie trudno z wózkiem wjechać.Przy dwójce dzieci to już w ogóle nieoceniona pomoc.Ja jestem wielką zwolenniczką chusty
![]() ![]() 8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy! 28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi ![]() Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia. Fiodor Dostojewski
|
![]() ![]() |
![]() |
#1485 |
Zakorzenienie
|
Cora, Taszanta
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 14:37 ---------- Poprzedni post napisano o 14:33 ---------- ![]() ![]() Czekam az córcia pójdzie spać. Musze sie pozbyć prania i chciałabym wszystkie bombki schować. I jak sie uda to nawet zdrxemnac O matko, czuje ze zaraz pekne. Zjadlam obiad i bylo mi mało, wzielam duuuuzy kawałek ciasta i kawke i sie ruszać nie umiem Oho corka zasypia przy stole jedząc ciasto Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#1486 |
Zadomowienie
|
Ja też jestem w trakcie postanawiania że będziemy Małą chustować. Koszt chusty jest dość duży w naszym przypadku, bo mąż się zobowiązał a On jest duży więc tylko kwestia funduszy nas teraz przytłacza.
Argumentów za jest więcej niż przeciw i dlatego ja bardzo chcę. U nas wieje ale świeci słońce więc zaraz się przebieram i idę na spacer, bo nie dam rady siedzieć tyle w domu. U mnie nic się nie dzieje, mąż niestety musi pracować i właśnie może jedynie teraz na spacer Go namówię. |
![]() ![]() |
![]() |
#1487 | ||
Zakorzenienie
|
![]() Ale super, że jutro mały będzie z Tobą ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Lulka cały czas wypycha mi pupę z prawej strony, wypina się jak nie wiem, takie pośladeczki czuję ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1488 |
Zadomowienie
|
Maomami, jak pisała Lineczka- nie mogą Ci odmówić. Mało, kto wie, ale są dwie ustawy mówiące o ubezpieczeniach dzieci: jedna, że do 6 miesiąca, nie musi być w ogóle ubezpieczone [bo to czas na np. zmianę danych- imienia, nazwiska itd ergo- nie musi posiadać jeszcze peselu ani nawet imienia
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1489 |
Zakorzenienie
|
Do mojego tez dotarlo bo dzisiaj tylko sprzata i sprzata
![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() ![]() |
![]() |
#1490 | |||||
Wtajemniczenie
|
No dziewczyny urodziłybyście bo nuda ;P
Taszanta i coralady trzymam kciuki za jutro i życzę Wam spokojnej nocy dzisiaj ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Ja jak narazie bardzo dobrze się czuję, ale za miesiąc to różnie może być, np. tak jak u Ciebie. Z resztą nie pamiętam, żebyś wcześniej jakoś bardzo narzekała, co nie? Kabriela dla Ciebie http://pin-upcake.blogspot.com/2013/...nstrukcja.html Tam też masz podlinkowane przepisy na wykonanie masy cukrowej.
![]() |
#1491 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Na recepcie piszą dane dziecka, imie nazwisko, ilośc dni, i pesel opiekuna czyli twój albo męża, w zależności kto będzie ubezpieczał, ty czy mąż.
![]() |
#1492 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Mała już godzinkę leży w wózeczku na polku i się wietrzy, taka ładna pogoda że aż szkoda nie skorzystać. Dziewczyny a powiedzcie mi ile może stać otwarte mleko mm? Chodzi mi oczywiście o puszke z mlekiem
![]() |
#1493 |
Wtajemniczenie
|
gdzieś czytałam ze do 4 tyg
![]() |
#1494 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ogolnie jakos 4 tyg, choc np nan 2HA 3tyg Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 15:53 ---------- Poprzedni post napisano o 15:51 ---------- W ogole jesyem w trakcie prasowania. Przeniosłam bombki do skrzyni w łóżku -nirmalnie zamarzyla mi sie choinka. Fotelik do karmienia córce wyczyściłam ![]() Dzisiaj sie musze z tel męczyć, bo maz wziął lapka na uczelnie Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1495 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, a jakie mleko dajecie maluszkom? Bo jakąś puchę muszę kupić, a nie wiem jaką
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1496 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jakbym wybierała teraz to zaczęłabym od zwykłego bebilon1
![]() |
#1497 |
Zadomowienie
|
Ktosiula wielkie dzięki, tort wygląda genialnie a pająk jak prawdziwy. WOW!!! Brawa dla Ciebie!
|
![]() ![]() |
![]() |
#1498 |
Zakorzenienie
|
oj moj kregoslup....
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#1499 |
Wtajemniczenie
|
Wreszcie wyglądam jak człowiek
![]() ![]() Żyć nie umierać ![]() I brat wkońcu kupił mi 4-pak piwa za przegrany zakład. Zaklad o pleć dziecka ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#1500 | ||||||
Zakorzenienie
|
miekkie żółte
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Maomami- tak jak dziewczyny piszą. U mnie obowiązkowa wizyta u lekarza pediatry była do 7 dni po wyjściu ze szpitala. Mało tego w przeciągu 4-5 tygodni maks muszę udać się do neurologa i na te USG. a jako że jest ustawa że może być dziecko do 6 miesiecy ubezpieczone z 'państwa' zamierzam z tego skorzystać ![]() ![]() Dziewczyny, wróciliśmy od Babci ![]() ![]() ![]() Ktosiula- jesteśmy z meżem pod wrażeniem ![]() Babku- dzisiaj o tym rozmawiałam z mamą. Chciałabym taką chustę jednak boje sie ze źle zawiąże i przed oczami mam tragedię.. wiec mam pomyśleć o tym jeszcze.. i myślę. Może też jkaieś nosidełko znajdę. Polecacie cos? Taszanta- Cora- GDYBYM ZAPOMNIAŁA. Szybkiego cięcia, ładnego szycia, dużo mleka, mało bólu ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:43.