|
|||||||
| Notka |
|
| Praca i biznes W tym miejscu rozmawiamy o pracy i biznesie. Jeśli szukasz pracy, planujesz ją zmienić lub prowadzisz własny biznes, to miejsce jest dla ciebie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2251 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Pracy szukamy - ciągle się wspieramy i nigdy nie poddamy! cz.7
Cytat:
|
|
|
|
|
#2252 |
|
Zadomowienie
|
to oni co tydzień wymieniają personel? że też potrzebny jest specjalista ds. rekrutacji kelnerów i barmanów.. niedługo będą tworzyć takie stanowiska w salonach fryzjerskich itp.
|
#2253 |
|
BAN stały
|
Też raz zostałam zaproszona na rozmowę do firmy event do Rzeszowa. Ale nie pojechałam, bo właśnie kojarzyli mi się z klubem go-go. Bardzo dobrze, że nie pojechałam wtedy, bo za dwa dni dali od nowa ogłoszenie na necie, gdzie szczegółowo już napisali na czym praca miała by polegać. W ogłoszeniu napisali, że praca miała być polegać na rekrutacji dziewczyn do klubów go-go. O barmanach nic nie było wspomniane. A tym bym się nie chciała zajmować.
|
|
|
|
#2254 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Pomyślałam, że spoko praca, zgodna z doświadczeniem, przyzwoite zarobki. Dlatego zgodziłam się na szkolenie. Jednak teraz mam duże obawy. Spotkałyśmy się drugi raz omówić sprawy związane ze szkoleniem - wyjazd, zwrot pieniędzy za przejazd itd. Gdy wszystko było jasne, podpisałyśmy umowe na szkolenie ( ma być płatne), z datą rozpoczęcia szkolenia. Do tego dała mi kartę do bankomatu. Oni mają podpisaną umowę z jednym bankiem i każdy pracownik ma konto w ich banku. Jak później doczytałam nie są możliwe przelewy np. na swoje konto, wypłaty kosztują z 5 zł. Siedzę teraz i myślę czy to normalne. Zrobiła też zdjęcie mojego dowodu. ( niby normalne, w każdej pracy tego żądali) ale czy to nie dziwne, że od razu dostajesz kartę? Absolutnie nie będę jej aktywować. Oddzwonię i powiem, że rezygnuję. Kur...w tym kraju coraz więcej dziwnych firm. |
|||
|
|
|
#2255 |
|
Konto usunięte
|
witam w pon.
nowych ogłoszeń i telefonów wam życzę
|
|
|
|
#2256 |
|
Zakorzenienie
|
Niestety. Każdy chce zarobić, byle się nie narobić
Koleżanka pracowała na stacji benzynowej, bez umowy przez 8 miesięcy! Wyobrażacie sobie to?!
|
#2257 |
|
Zakorzenienie
|
DsC jestem w stanie to sobie wyobrazić, już mnie chyba nic nie zdziwi
tusiamar grunt to pozytywne nastawienie zaraz odpalamy wyszukiwarkę i jedziemy z koksem
|
#2258 |
|
Zakorzenienie
|
Powodzenia
![]() Jutro spotkanie z doradcą zawodowym w UP. O co może mnie pytać?
|
#2259 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
Ja w ramach odpoczynku poszukam jakichś ofert, jest tragedia Maluję piwnicę póki co sufit, teraz muszę poczekać aż wyschnie i później druga warstwa jestem cała w ciapkach |
|
|
|
#2260 |
|
Konto usunięte
|
ja myje okna
|
|
|
|
#2261 |
|
Zakorzenienie
|
A ja szukam informacji o PKB
|
#2262 |
|
Zakorzenienie
|
[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;43460799]ja myje okna
[/QUOTE]Możesz też przyjść do mnie? Ja się zaraz biorę za pierogi. Weszłam własnie na kamerki internetowe z widokiem na stok narciarski. Tęsknię już za tym i tylko pod tym względem chcę już śnieg!
" To Twoje lęki - Ty je stworzyłaś, a to co stworzyłaś - możesz zniszczyć" ... Edytowane przez DsC Czas edycji: 2013-10-28 o 12:16 |
|
|
|
#2263 |
|
Rozeznanie
|
Mogę dołączyć??
![]() Kilka słów o mnie: bezrobotna od miesiąca, tegoroczna absolwentka studiów magisterskich humanistycznych. Szukam pracy w "zawodzie"- Domy Kultury, działy promocji, agencje PR, ale też prace biurowe, praca w księgarni itp. Wysłałam już dziesiątki CV, zarówno z ogłoszeń, jak i bez, do miejsc w których chciałabym pracować. Mam doświadczenie, zarówno w pracy dziennikarskiej, jak i pracy jako sprzedawca. I co? I nic... Zero telefonów, zero zaproszeń na rozmowy kwalifikacyjne. Telefon milczy. Ok, wiem, ze to dopiero początek, ale gdyby chociaż zapraszali na rozmowy... Można by się było jako wykazać, zareklamować... Mam do Was kilka pytań: 1. Gdy pojawia się ogłoszenie, wysyłacie CV emailem, czy osobiście? Mnie zdarzało się wysłać emailem, a potem jeszcze donieść osobiście i cisza. 2. Gdy nie ma ogłoszenia- zanoszę CV np. do sekretariatu, tam mówią, że przekażą, dzwonić potem do nich? A może umawiać się na osobiste rozmowy z dyrektorem/kierownikiem? Mowa tu np. o Domach Kultury... 3. Jak sprawdzić czy mail doszedł/został odczytany? Czy mogę prosić w mailu o potwierdzenie otrzymania wiadomości? Kurcze, czasem baaaardzo zależy mi na jakiejś pracy i głupio by było jej nie dostać, tylko dlatego, że mail nie doszedł. Tak w ogóle to mam wrażenie, że wszędzie praca jest tylko po znajomości lub przez przypadek. |
|
|
|
#2264 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
On jeździć na nartach, a ja obijać tyłek na snowbordzie ![]() Widzę, że wszyscy sprzątają, myją, malują... ja oglądam "Wielkiego Gatsby'ego"
|
|
|
#2265 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w zeszłym roku byliśmy tylko raz przez brak funduszy. W tym roku mam nadzieję będzie inaczej. A gdzie śmigacie?
|
|
#2266 |
|
Zakorzenienie
|
A ja gram z tz na ps3
ofert brak ..cisza .. ostatnie 4 dni zostało mi jazdy z ulgą przejazdowki ,korzystam na maxa
|
|
|
|
#2267 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() nie rozpędzaj się z tym śniegiem, bejbe ![]() ---------- Dopisano o 14:08 ---------- Poprzedni post napisano o 14:04 ---------- DK to sobie odpuść, tam w ogóle nie ma rotacji pracowników. Przez ostatnie 5 lat widziałam tylko dwa ogłoszenia do DK. A i znajomości nie pomogą, znam każdy DK w swoim mieście i w żadnym nie pracuje... Nawet po rozmowie z dyrektorem ![]() Masz jakieś doświadczenie? Bo jak nie, to ciężko. CV raport, on pozwala zobaczyć czy zostało przeczytane, ale tam tylko worda możesz wysłać. |
|
|
|
|
#2268 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja z moim nie gram, bo nie mamy drugiego pada. A w co gracie? Tusia dziś w TV mówili, że rok temu o tej porze było w Warszawie 8cm śniegu a dziś 19 stopni termometr pokazuje![]() Zrezygnowałam z pierogów, za mało mąki mam. Zrobiłam makaron pełnoziarnisty z mięsem mielonym i cukinią i awokado
|
|
#2269 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
witaj siostrzana humanistyczna duszo szukam pracy w tych samych miejscach co ty. nie jest łatwo. najbliżej kultury była praca w firmie sprzedającej bilety na wydarzenia kulturalne. Z tą jednak różnicą, że zajmowałam się obsługą klienta, bo w tym miałam doświadczenie. Zrezygnowałam z pracy, bo kiedyś, na jednej rozmowie o praktyki w agencji pr, powiedzieli mi, że mnie nie przyjmą, bo według mojego cv "cofam się w rozwoju zawodowym" i źle wygląda to, że w pewnym momencie miałam praktyki w redakcji, a potem nagle prace na recepcji. i w sumie coś w tym jest. Niestety do takich miejsc nie warto chodzić, bo na recepcji to raczej "przekażą" twoje cv do kosza, a nawet jak trafi do rekrutera, to oni dopóki nie szukają kogoś to się nie zainteresują i sami wyrzucą je do kosza. Rynek pracy jest za mały w stosunku do humanistów szukających pracy
|
||
|
|
|
#2270 |
|
Rozeznanie
|
[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;43462856]a spoko, właśnie skończyłam u siebie
![]() nie rozpędzaj się z tym śniegiem, bejbe ![]() ---------- Dopisano o 14:08 ---------- Poprzedni post napisano o 14:04 ---------- DK to sobie odpuść, tam w ogóle nie ma rotacji pracowników. Przez ostatnie 5 lat widziałam tylko dwa ogłoszenia do DK. A i znajomości nie pomogą, znam każdy DK w swoim mieście i w żadnym nie pracuje... Nawet po rozmowie z dyrektorem ![]() Masz jakieś doświadczenie? Bo jak nie, to ciężko. CV raport, on pozwala zobaczyć czy zostało przeczytane, ale tam tylko worda możesz wysłać.[/QUOTE] Doświadczenie mam tylko w pracy w mediach jako dziennikarz/korektor, sprzedawca i powiedzmy "specjalista social media" U mnie w DK nawet na staż z UP nie chcieli ;pJa właśnie popracowałam nad nowym CV. Poczytałam trochę wątek, wprowadziłam kilka zmian, wizualnie tez jest ładniejsze. |
|
|
|
#2271 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, miała któraś z Was doświadczenie z firmą Madridistas? Wysłałam CV na specjalistę ds. sprzedaży i jutro mam rozmowę a w necie same negatywne opinie i nie wiem co robić.
|
#2272 |
|
Konto usunięte
|
iść. rozmowa nie równa się przymus pracy.
|
|
|
|
#2273 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
)) Ja ma to samo. W CV przeplatane: sprzedawca-dziennikarz-sprzedawca-reporter-sprzedawca-spec.ds.social media )Szczerze mówiąc to kończąc studia byłam przekonana, że jest tyyyyyleee miejsc pracy, bo i gazety, DK, MDK, jakieś działy promocji. Ale rzeczywistość jest brutalna. A agencje PR i różnego rodzaju media to tylko w ramach bezpłatnych praktyk, staży przyjmują, a umowie o pracę można pomarzyć. Ja teraz aplikuję na stanowisko sprzedawcy w księgarni. Może się uda )
|
|
|
|
|
#2274 | |
|
Rozeznanie
|
[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;43463654]iść. rozmowa nie równa się przymus pracy.[/QUOTE]
dokładnie tak. Ja każdą rozmowę traktuje jako nowe doświadczenie. Pracodawcy są bardzo różni, ale pytania się powtarzają często więc na rozmowach ćwiczysz siebie samą w płynnym odpowiadaniu. No i coraz mniej rzeczy może cię zaskoczyć, bo wiesz co i jak i dzięki temu mniej się stresujesz ![]() Cytat:
i miałam to samo podejście co ty: "tyle możliwości, tyle ścieżek do wyboru - nie wiem którą wybrać". A tu nagle trach! i trzeba brać co dają |
|
|
|
|
#2275 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
gramy na 1 pada ,ja chodzę on walczy ![]() Pamiętam w tamtym roku była sniezyca, śniegu po pas a ja wtedy poszlam na spacer do pepco
Edytowane przez kasia1608 Czas edycji: 2013-10-28 o 15:24 |
|
|
|
|
#2276 |
|
Zakorzenienie
|
No to podjadę
Akurat zrobię sobie później zakupy na mieście
|
#2277 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:35 ---------- Poprzedni post napisano o 15:33 ---------- prawda! dziś jest pięknie! rok temu o tej porze szykowałam się na nagrania telewizyjne, chlippppppppppppppp!!! a tymczasem tworzę obiad :/ |
|
|
|
|
#2278 |
|
Rozeznanie
|
[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;43464269]zaloguj się na kadrakultury.pl i zaglądaj na kreatywnakadra.pl[COLOR="Silver"] [/QUOTE]
Zaglądam już jakiś czas, ale dziękuję Niestety, mieszkam w w rejonie, gdzie takich ogłoszeń jest jak na lekarstwo.
|
|
|
|
#2279 |
|
Zakorzenienie
|
Ja wysłałam się na animatora czasu wolnego/kultury do jednego z hoteli, szukają pasjonatów rękodzieła. Tylko nie wiem jaka umowa, wiecie jak to jest na tablicy. Na górze strony było, że forma zatrudnienia umowa zlecenia. A w treści ogłoszenia, że oferują umowę o pracę.
|
|
|
|
#2280 |
|
Konto usunięte
|
do mnie z tablicy nikt nie pisze :/
tylko pracuj.pl i infopraca działa ostatnio. a dziś się słałam to rozpatrywac mają do 15.11, 20.11 i 28.11 - dzizas :| |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Praca i biznes
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:50.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)