|
Notka |
|
Dietetyka Miejsce dla osób, które s± na diecie. Rozmawiamy o zdrowym od¿ywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczno¶æ dobowa diet - musz± one mieæ ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzêdzia |
![]() |
#1531 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 119
|
Dot.: Nasze codzienne jad³ospisy cz. XIX - OCENA JAD£OSPISÓW
Spoko, przecie¿ siê nie czepiam. Wszystko jest dla ludzi
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1532 |
Zakorzenienie
|
Wiem ¿e siê nie czepiasz, nie chcê tylko aby¶ pomy¶la³a ¿e jestem jakim¶ amatorem rogalików czy na³ogowym klientem kawiarni
![]() U¶miechaj siê kiedy tylko chcesz, a o przepisy pytaj ¶mia³o ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1533 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 59
|
P
sniadanie -jajecznica z 4 jajXL -2kromki chleba pszennego - du¿o twarogu pe³not³ustego z mas³em i ¶mietan± na to ponad ³yzeczka miodu <3 - szynka wedzona i pomidor 2 sniadanie - jab³ko - kanapka z 2 kromek pszennego z wedlina wedzona ,pomidorem i szczypiorkiem obiad -barszcz ukraiñski na miesie - 5 pierogów z kapusta i grzybami - 5 pierogów ze szpinakiem i bia³ym serem podwieczorek - 2 jab³ka duze (nie mia³am nic w lodówce ;( ) kolacja -jajecznica z 2 jaj xl z cebulka - 2 kromki chleba - duzo twarogu + duzo miodu ( duzo tez podjad³am przy krojeniu to taki dobry z wioski jakiejs moja mam przywozi ) - szynka, pomidor, szczypiorek |
![]() ![]() |
![]() |
#1534 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 405
|
U./p. Rybne
![]() Sn. 11 owsianka 50-60g platkow, lyzka otrab zytnich, kilka suszonych moreli, garsc orzechow wloskich ze 4-5 sztuk, szklanka mleka 2%, plaster twatogu pó³t³ustego; zielona herbata. Obiad 15. 150g dorsza pieczonego w folii polany lyzka oliwy,duzo koperku i cytrynowego pieprzu, ponad polowa woreczka ryzu brazowego, 2 gar¶cie swiezego szpinaku, 2 pomidory, lyzka oliwy i ³yzeczka octu balsamicznego. Pdw 18.15 porcja tortu bezowego (spora beza, serek mascarpone i duzo truskawek- pysznybbyl! ) i kawa czarna 21.30 kolacja: 3x kromka razowca z tunczykien w sosie wlasnym ponad polowa puszki rozmieszana z 3 ³y¿kami serka wiejskiego i ³y¿eczka oliwy + kilka rzodkiewek salata lodowa rzodkiewku ogorek, papryka czeewona kielki lucerny.. caly miks ![]() Spac ide ok 1 twraz pije miete bo xos mnie boli zoladek Wys³ane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#1535 | |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 85
|
Cytat:
Ale ogólnie ³adnie ![]() A, jeszcze zapomnia³am dodaæ: gdzie NNKT? Strasznie ma³oo ich u Ciebie! Podjadaj pestki, orzechy, te ryby w³a¶nie... I moje wczorajsze P: ¶n: - kajzerka wieloziarnista: 1. pó³ z sa³at±, serem ¿ó³tym, wêdlin±, ketchupem, pomidorem, papryk± i szczypiorkiem; 2. pó³ z mas³em orzechowym (domowym ![]() - pó³ wielgachnej gruszki; -herbata z cytryn± i ³y¿eczk± cukru; II ¶n: -dro¿d¿ówka z budyniem (mia³a byæ z jab³kiem; miêciutka, puszysta - tak jak lubiê, z odrobin± kruszonki, ale niewiarygodnie lekka - jednak to z dala od domu, wiêc... ![]() obiad: -lasagne jak wczoraj ![]() deser: kawa z mleczkiem, batonik musli z orzechami i jedna pralinka milki ![]() podwieczorek (by³am strasznie zmêczona, ca³y dzieñ w biegu/w aucie - jako kierowca, i tak wysz³o ![]() - pó³ gruszki ze ¶niadania + brzoskwinia; kolacja: -kajzerka wieloziarnista: 1. z sa³at±, ¿ó³tym serem, wêdlin±, pomidorem, ogórkiem ¶wie¿ym i kie³kami broku³a ^^ 2. z serem bia³ym i d¿emem; po: troszeczkê grzañca malinowego z Biedronki (polecam ![]() I chyba staczam siê... ¬le mii. : (( Edytowane przez aguseq Czas edycji: 2013-10-26 o 06:33 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1536 |
Zadomowienie
|
Wstawiam kilka moich jadlospisów U/P z ostatnich dni- mam nadzieje, ze sie poprawilam. Prosze o o ocene i wskazówki. Porowna³am to z tym, co kazala mi jesc dieteyczka na "P" czyli 1650kalorii rozklad 20/30/50 BTW i nie wiem jak mi to wychodzi...
Sniadanie 6.30 . Owsinka (50-60 gram platkow, 4 orzechy wloskie, szklanka mleka 2%, plaster twarogu po³tlustego, wkrojony banan, ³yzka owoców goji) ; zielona herbata. II ¶niadanie 11 . Grahamka duza z: wedlina sojowa 2 duze plastry, kielkami lucerny, salata i papryk± czerwona/zielona (duzo), posmarowana awokado. przek±ska: jablko. Obiad 14:30: spora porcja 150g indyka parowanego z przyprawami pol woreczka kaszy grycznaej z pietruszka i lyzka oliwy, 2 duze pomidory z cebula i brokulami. Podwieczorek 17: kawa, sernik z kajmakiem Kolacja 21 3 spore kromki chleba razowego z: serkiem bieluch, ³ososiem wedzonym (3/4 tacki), ogorek, koper, cytryna, imbir tarty, salata i kielki ![]() po: melisa. Dzien rybny ale tak wyszlo :P Sniadanie. 11 owsianka 50-60g platkow, lyzka otrab zytnich, kilka suszonych moreli, garsc orzechow wloskich ze 4-5 sztuk, szklanka mleka 2%, plaster twatogu pó³t³ustego; zielona herbata. Skalpel Obiad 15. 150g dorsza pieczonego w folii polany lyzka oliwy,duzo koperku i cytrynowego pieprzu, ponad polowa woreczka ryzu brazowego, 2 gar¶cie swiezego szpinaku, 2 pomidory, lyzka oliwy i ³yzeczka octu balsamicznego Podwieczorek: 18.15porcja tortu bezowego (spora beza, serek mascarpone i duzo truskawek- pysznybbyl! ) i kawa czarna 21.30 kolacja: 3x kromka razowca z tunczykien w sosie wlasnym ponad polowa puszki rozmieszana z 3 ³y¿kami serka wiejskiego i ³y¿eczka oliwy + kilka rzodkiewek salata lodowa rzodkiewku ogorek, papryka czeewona kielki lucerny.. caly miks po: mieta (bol zoladka) chodze spac o 1. i dzisiejszy... U/P 10. ¦niadanie: (standard wiem, ale po prostu b dobrze czuje sie po owsiance a szczegolnie jak zwiêkszy³am ilosc skladników ![]() jakies 50-60g platkow, lyzka otrab garsc orzechow wloskich ze 4-5 sztuk, szklanka mleka 2%, plaster twatogu pó³t³ustego, garsc borówek; zielona herbata. sprzatanie domu... odkurzanie itd.. Skalpel + Mel B. 14. Obiad: ca³y pstr±g (z Lidla polecam :P ) z glowa prawie ![]() ![]() 17.45. Podwieczorek: 2 domowe kruche babeczkiz budyniem smietankowym spore + szklanka malin + pasek czekolady pralinowej Ritter + kawa ![]() 20.30. Kolacja: pewnie beda 3 kromki razowca z awokado (1/4), 2 jajkami na twardo, rzodkiewkami i szczypiorem ![]()
poza schemat. ![]() Edytowane przez dezett Czas edycji: 2013-10-26 o 17:59 |
![]() ![]() |
![]() |
#1537 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() i powiem Ci ¿e jestem pod wra¿eniem ![]() ![]() ![]() ![]() Pierwszy krok za Tob±, uwa¿am, ¿e kiedy siê ju¿ rozsmakujesz w ró¿nych po³±czeniach i pobudzisz kubki smakowe, zwiêkszenie porcji bêdzie tylko naturaln± kolej± rzeczy i przyjdzie samo. Wiem, niektórzy powiedz± ¿e to jeszcze redukcja, ale w moich domys³ach dla Tej dziewczyny to musi byæ naprawdê du¿o ![]() ![]() A teraz idê ju¿ je¶æ bo zrobi³em siê mega g³odny ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzeda¿e
![]() |
#1538 | |
Raczkowanie
|
PYY
![]() ![]() Sniadanie -3 kromki chleba pszenno-¿ytniego - twaróg pe³not³usty z mas³em i ¶mietan± + du¿o miodu - tost z dwóch kromek a w nim ser cammembert grzybowy - jab³ko -jajecznica z 4 jaj XL z dymk± 2 sniadanie(w trasie) - duzy kefir 400 g -banan Obiad -ziemniaki ze ¶mietana dwie takie duze kulki -piers z kurczaka smazona na oleju z papryka - surówk z kiszonej kapusty - jab³ko Podwieczorek - 4 czubate ³y¿ki p³atków ry¿owych - 1 ³y¿ka cukry - 2 szklanki mleka 2 % Kolacja -jajecznica z 2 jaj XL (lubie ja) z szalotk±, pieczarkami - 2 kromki chleba pszenno ¿ytniego - du¿o twarogu z mas³em i ¶mitan± + duzo miodku - du¿o twarogu z mas³em i ¶mietan± + cebulka i szczypiorek - jab³ko - i teraz Kefir 250 **** Chyba jem poprawnie jak na p hahah jak patrze jak inni jedza jedna kajzerka czy owsianke z 4 ³yzek to nie wiem jak Wy siê tym najadacie na ¶niadanie *** Jutro zapiekanki i jajecznica na ¶niadanie mniammmm ---------- Dopisano o 20:53 ---------- Poprzedni post napisano o 20:33 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1539 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ****Niektórzy siê najadaj±, inni MUSZ¡ naje¶æ... Ja to najchêtniej na ¶niadanie zjad³bym tak± owsiankê i bu³kê, a na drugie ¶niadanie 2 bu³ki i dro¿d¿ówkê, albo sa³atkê ale có¿... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1540 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 325
|
Mi cztery ³y¿ki p³atków wystarcz±, ale chêtnie bm do nich dorzuci³a pó³ paczki wiórków kokosowych, drugie pó³ maku, banana, kakao, orzechy... i 1000kcal na samo ¶niadanie
![]()
#1541 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Co do II sniadania: jesli jestem w pracy/na uczelni nigdy nie omijam tego posilku- wstaje wtedy wczesniej wiec 6/7 jem sniadanie i ok 11 II sniadanie a jak wypoczywam ![]() ![]() no i jem slodycze/owoce po poludniu a dieteyczka kazala "w pierwszej polowe dnia" Ale masz racje, odstawi³am wage do zywnosci (warze tylko surowe mieso) i nie odmierzam obsesyjnie porcji produktów czy oliwy.. ³yzka w t± lyzka w ta no i przekona³am sie do tluszczy chociaz czasem wole kanapake skropic oliwa niz posmarowac maslem no ale ![]() co do 3/4 woreczka ryzu naprawde polowa sie spokojnie najadam a 3/4 zjadlam tak przez rozsadek ![]() No i odkrywam nowe smaki i polaczenia, ah te przyprawy ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#1542 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:13 ---------- Poprzedni post napisano o 21:54 ---------- Cytat:
![]() Oby tak dalej i wyrzuæ tê wagê ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1543 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 85
|
Essero, dziêki wielkie za rady
![]() TAK, jest mi ciê¿ko, TAK, za d³ugo to trwa, TAK, czêsto siê poddajê... Najgorsze, ¿e poprzednio dziewczyny napisa³y, ¿e OK, teraz piszesz, ¿e ma³o. Ja zbyt d³ugo w tym siedzê, ¿eby oceniæ realnie, dlatego w³a¶nie proszê Was dziewczyny o pomoc. Dzisiaj dodam, tak czy siak - nawet, gdyby waga nie spad³a - ehh. ; / Z tego stricte wynika, ¿e masz racjê. ![]() Jeszcze raz dziêkujê, a co do Twojego P: widzê, ¿e uwielbiasz tê jajecznicê, ale w zasadzie, skoro Ci smakuje - czemu nie : ) Jaja s± zdrowe. Trzymaj siê cieplutko i podziwiam Ciê za to, co robisz. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1544 | |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 88 472
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1545 |
Raczkowanie
|
Dzisiejsze P jak narazie
![]() Sniadanie -2 zapiekanki handmade (tzn 1 bagietka duza ok 35 cm ) - 1 po³owka bagietki/ duzo pieczarek/ ogórek kiszony / pomidor/ szczypiorek i na to ser ¿ó³ty 45 % i ketczup ![]() - 1 po³ówka bagietki/ pomidor / ogórek kiszony/ duzo sera cammembert z grzybami - 2 big jab³ka mniammmm Golden Delicious i Jonagored + podjadanie sporej ilosci twarogu i miodu xd 2 Sniadanie -1 ³y¿ka cukru - 4 czubate ³y¿ki kaszy mannej - 2 szklanki mleka 2 % podjadanie kapusty do ³azanek xd mniammm Obiad ---> bêd± ³azanki z pieczarakmi ,cebulk± i kie³bask± ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#1546 |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 552
|
Kolezanko powyzej z jakiej wagi wychodzisz i ile tyjesz w ciagu jakiego czasu?
Moje P sniadanie 500ml mleka+szklanka kukurydzianych+lyzka kokosu+lyzka wloskich startych tost z dwoch grubych razowcow z maslem,camembertem,cebula ,pomidorem II serek wiejski+2kanapki z makrela i szynka i ogorkiem obiad 2swojskie udka,woreczek ryzu,kapusta czerwona ze smietana podwieczorek 2jablka+250gtwarogu kolacja 3 pajdy razowca z szynka,maslem,serem zoltym,pasta z makreli,swojskim twarogu serek wiejski potem szklanka mleka z buleczka maslana |
![]() ![]() |
![]() |
#1547 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:58 ---------- Poprzedni post napisano o 13:52 ---------- ![]() ---------- Dopisano o 14:00 ---------- Poprzedni post napisano o 13:58 ---------- Cytat:
![]() Powiem Ci ,ze teraz 15 pierogów na obiadmi nie wystarcza i jestem g³odna chyba sobie ¿o³±dek rozci±gne³am, ale mama mi mówi , ze teraz przytyje ,a potem jak juz nie bede mia³a takiego wilczego apetytu i bede chcia³a siê ROZS¡DNIE utrzymywac na wadze to ¿o³±dek siê skurczy ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1548 | |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 88 472
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1549 |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 552
|
Tez mam swojski twarog,babcia robi ze swojskiego mleka.
A cwiczysz cos? Ile tyjesz na tydzien? |
![]() ![]() |
![]() |
#1550 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 107
|
U
1. omlet z 2 jaj wiejskich, ³y¿ki mleka i czubatej ³y¿ki m±ki razowej na telfonie, pó³ z domowym d¿emem brzoskwiniowym, pó³ z truskawkowym kawa parzona z mlekiem 3,2 gruszka 2. ok.100 g makaronu ¿ytniego z sosem z puszki tuñczyka wsw, marchewki, cebulki, czerwonej papryki uduszonych na oliwie z domowym koncentratem pomidorowym, posypane ¶wie¿± bazyli± 3. kawa parzona z mlekiem 3,2, gar¶æ orzechów w³oskich 4. sa³atka z rukol±, ³ososiem wêdzonym, domowymi pomidorami, czerwon± i zielon± papryk±, suszonymi pomidorami,oliwkami, oliw± z oliwek By³abym wdziêczna gdyby kto¶ zerkn±³ pod k±tem nnkt
#1551 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 21
|
dzi¶ mam tak dobre rzeczy, ¿e a¿ napiszê
7.30 placki z p³atkw owsianych -pól szklanki, jajo i banan usma¿one na oliwie z oliwek polane ly¿ka jogurtu i ³y¿eczka miodu 11.30 2 kanapki ciemnego chleba z serem bialym szynka z indyka pomidorem ogorkiem kwasoznym szczypiorkiem salata i papryka 15.00 makaron razowy z kurczakiem cukinia i papryka oraz pomidorami z puszki usmazone na lyzce oliwy z oli 19 .oo reszta jogurtu naturalnego ze sniadania zmiksowanego z brzoskwinia plus nie wiem co, ale jestem taka syta dzisiaj , ze nie wiem czy cos zmieszcze ^^ troche dzisiaj duzo smazenia, ale brak piekarnika w domu sie daje we znaki |
![]() ![]() |
![]() |
#1552 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:34 ---------- Poprzedni post napisano o 15:30 ---------- Cytat:
![]() Kalorii nie podlicza³am (mam strasznego lenia przy niedzieli ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1553 |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 620
|
Moje U
![]() I jogurt naturalny z pra¿onymi p³atkami owsianymi, kakao naturalnym, migda³ami, orzechami laskowymi i jab³kiem II 2 kromki chleba ¿ytniego z ricott±, sol± zio³ow±, sa³at± lodow± i papryk± III fritatta z ziemniakami, broku³ami, czerwon± cebul± i parmezanem IV 2 oscypki na ciep³o z konfitur± bananowo-borowkow± ![]() 2 piwa na imprezie ;d do picia ponadto: 2 x espresso, woda, pokrzywa |
![]() ![]() |
![]() |
#1554 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:55 ---------- Poprzedni post napisano o 17:49 ---------- Sniadanie -2 zapiekanki handmade (tzn 1 bagietka duza ok 35 cm ) - 1 po³owka bagietki/ duzo pieczarek/ ogórek kiszony / pomidor/ szczypiorek i na to ser ¿ó³ty 45 % i ketczup ![]() - 1 po³ówka bagietki/ pomidor / ogórek kiszony/ duzo sera cammembert z grzybami - 2 big jab³ka mniammmm Golden Delicious i Jonagored + podjadanie sporej ilosci twarogu i miodu xd 2 Sniadanie -1 ³y¿ka cukru - 4 czubate ³y¿ki kaszy mannej - 2 szklanki mleka 2 % po: jab³ko Obiad - 2 miski (o,5 l duze) ³azanek z pieczarakmi i kie³bask± ( by³y przepyszne) Podwieczorek : - 2 nale¶niki z serem bia³ym ( tym pe³not³ustym z mas³em i ¶mietan±) do tego doda³am cukier waniliowy i na te nale¶ñiki powid³a ¶liwkowe mniammmmmm Kolacja narazie nie jestem g³odna ,ale mysle ,¿e bedzie jajecznica z 2 jaj i 2 kanapki z twrogiem i miodem oraz twarogiem i cebulk± oraz mleczko z miodem i jab³ko ,a co ![]() I co o tym s±dzicie? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1555 | |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 580
|
Cytat:
![]() Dziwne, ¿e tyjesz na tym tak wolno - ale¿ twój organizm musi teraz pracowaæ. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1556 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1557 |
BAN sta³y
Wiadomo¶ci: 537
|
Moje R. Oceni kto¶?
¦niadanie: 3 kromki ma³ego grahamka + trochê zielonej papryki + ogórek kiszony + trochê pomidora + 3 plasterki wêdliny drobiowej + banan II ¶niadanie: jab³ko + p³atki fitness z szklank± mleka sojowego Obiad: trochê piersi z kurczaka w przyprawach lekko podpieczonej na teflonie z pomidorkami + trochê razowego makaronu spaghetti + gar¶æ (dobra, trochê wiêcej ![]() Podwieczorek: jab³ko Kolacja: 4 plasterki wêdliny drobiowej + dwie kromki grahama + dwa ogórki kiszone Ca³y dzieñ woda. Wydaje mi siê, ¿e nie jest ¼le. Dieta w za³o¿eniu 1100-1200 kcal. |
![]() ![]() |
![]() |
#1558 |
Zakorzenienie
|
Zabiegane, szalone, przeprowadzkowe U/R
(szaleñstwem nazywam gotowanie obiadu dysponuj±c w kuchni jedynie takimi powierzchniami jak stó³ i kuchenka ![]() Po przebudzeniu: ciep³a woda z sokiem z cytryny i ³y¿eczk± miodu lipowego 1: ¿ytnianka na wodzie z bananem, granatem, jogurtem tarta malinowa, migda³ami i makiem sprz±tanie, opró¿nianie szafek, segregowanie, wynoszenie ubrañ i wszelakich akcesoriów 2: jajecznica z na mase³ku i mleku z kie³bas± wiejsk±, cebulk± i rukol± + grahamka z avocado, pomidorem, papryk±, ogórkiem ma³osolnym i kie³kami broku³a + jab³ko odkrêcanie i wynoszenie szafek, wyrzucanie ¶mieci, rupieci i gratów 3: pier¶ z kurczaka w cytrynie i kolorowym pieprzu, sma¿ona na oliwie + pêczak z warzywami (3 kolorowe papryki, cebulka, ogórek konserwowy) i natk± pietruszki + duuu¿o broku³a z sosem czosnkowym (jogurt, czosnek, pieprz, sok z cytryny) + brukselka z wody noszenie mebli, itp, itd, zamiatanie , zmywanie pod³óg 4: sernik wiedeñski +kawa bez cukru z mlekiem 1,5% + gar¶æ orzeszków zimnych + jab³ko 5: makaron pe³noziarnisty razowy (60g) + znowu duuu¿o broku³a + kolorowe papryki + pomidorki koktajlowe + czerwona cebula + sos jogurtowy z obiadu + du¿a puszka sardynek w oliwie + do picia: woda, czarna herbata, lipa, melisa Edytowane przez DudiBoy Czas edycji: 2013-10-27 o 18:46 |
![]() ![]() |
![]() |
#1559 | |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 973
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1560 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
1. Ju¿ samo za³o¿enie tak niskiej kaloryczno¶ci jest nie ten teges. Liczy³a¶ swoje zapotrzebowanie i BMR? ¯eby wystarcza³o Ci tak ma³o, to na dobr± sprawê powinna¶ le¿eæ nieprzytomna. Nie chcê byæ z³o¶liwa, ale je¶li nie wa¿ysz 40 kg (a wtedy z czego siê odchudzaæ?) i nie spêdzasz ca³ego dnia w pozycji siedz±co-le¿±cej (czytaj - nie chodzisz na zajêcia, nie pracujesz itp.) to potrzebujesz zdecydowanie wiêcej, tak¿e na redukcji. 2. Mam alergiê na okre¶lenie, ¿e kto¶ je czego¶ "trochê", bo mi siê to kojarzy z porcjami dla przedszkolaka. Jak du¿e/ma³e jest Twoje "trochê"? Mog³aby¶ podaæ jaki¶ punkt odniesienia i rozwiaæ w±tpliwo¶ci? W szczególno¶ci "trochê" warzyw podnosi ci¶nienie - tych mo¿esz je¶æ do woli i, poza paroma wyj±tkami, nie wliczasz ich do bilansu kcal. 3. Gdzie t³uszcze? Nie wpisujesz ich czy wszystko robisz takie suche bez t³uszczu? Smarujesz kromki? U¿ywasz jakiego¶ t³uszczu do sma¿enia/duszenia? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:51.