Nasze codzienne jad³ospisy cz. XIX - OCENA JAD£OSPISÓW - Strona 52 - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które s± na diecie. Rozmawiamy o zdrowym od¿ywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczno¶æ dobowa diet - musz± one mieæ ponad 1000 kcal.

Zamknij w±tek

Narzêdzia
Stary 2013-10-25, 19:08   #1531
Erena
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 119
Dot.: Nasze codzienne jad³ospisy cz. XIX - OCENA JAD£OSPISÓW

Spoko, przecie¿ siê nie czepiam. Wszystko jest dla ludzi Podczytujê Twoje jad³ospisy i naprawdê s± fajne - lubiê w³a¶nie takie uk³adane z pasj± Z innej beczki - mogê siê do Ciebie u¶miechn±æ o parê przepisów na te Twoje pasty, sosy, w³asnej roboty mas³o orzechowe?
Erena jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-10-25, 19:11   #1532
DudiBoy
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 5 640
GG do DudiBoy

Wiem ¿e siê nie czepiasz, nie chcê tylko aby¶ pomy¶la³a ¿e jestem jakim¶ amatorem rogalików czy na³ogowym klientem kawiarni

U¶miechaj siê kiedy tylko chcesz, a o przepisy pytaj ¶mia³o
DudiBoy jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-10-25, 19:23   #1533
essero
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 59

P
sniadanie

-jajecznica z 4 jajXL
-2kromki chleba pszennego
- du¿o twarogu pe³not³ustego z mas³em i ¶mietan± na to ponad ³yzeczka miodu <3
- szynka wedzona i pomidor

2 sniadanie
- jab³ko
- kanapka z 2 kromek pszennego z wedlina wedzona ,pomidorem i szczypiorkiem

obiad

-barszcz ukraiñski na miesie
- 5 pierogów z kapusta i grzybami
- 5 pierogów ze szpinakiem i bia³ym serem

podwieczorek

- 2 jab³ka duze (nie mia³am nic w lodówce ;( )

kolacja

-jajecznica z 2 jaj xl z cebulka
- 2 kromki chleba
- duzo twarogu + duzo miodu ( duzo tez podjad³am przy krojeniu to taki dobry z wioski jakiejs moja mam przywozi )
- szynka, pomidor, szczypiorek
essero jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-10-25, 23:04   #1534
dezett
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 405

U./p. Rybne

Sn. 11 owsianka 50-60g platkow, lyzka otrab zytnich, kilka suszonych moreli, garsc orzechow wloskich ze 4-5 sztuk, szklanka mleka 2%, plaster twatogu pó³t³ustego; zielona herbata.

Obiad 15. 150g dorsza pieczonego w folii polany lyzka oliwy,duzo koperku i cytrynowego pieprzu, ponad polowa woreczka ryzu brazowego, 2 gar¶cie swiezego szpinaku, 2 pomidory, lyzka oliwy i ³yzeczka octu balsamicznego.

Pdw 18.15 porcja tortu bezowego (spora beza, serek mascarpone i duzo truskawek- pysznybbyl! ) i kawa czarna

21.30 kolacja: 3x kromka razowca z tunczykien w sosie wlasnym ponad polowa puszki rozmieszana z 3 ³y¿kami serka wiejskiego i ³y¿eczka oliwy + kilka rzodkiewek salata lodowa rzodkiewku ogorek, papryka czeewona kielki lucerny.. caly miks

Spac ide ok 1 twraz pije miete bo xos mnie boli zoladek

Wys³ane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
poza schemat.
dezett jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-10-26, 06:16   #1535
aguseq
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 85

Cytat:
Napisane przez essero Poka¿ wiadomo¶æ
P
sniadanie

-jajecznica z 4 jajXL
-2kromki chleba pszennego
- du¿o twarogu pe³not³ustego z mas³em i ¶mietan± na to ponad ³yzeczka miodu <3
- szynka wedzona i pomidor tutaj super, do jajecznicy mog³a¶ dodaæ jaki¶ szczypiorek, koperek, etc, coby zielonego wiêcej by³o

2 sniadanie
- jab³ko
- kanapka z 2 kromek pszennego z wedlina wedzona ,pomidorem i szczypiorkiem o, jest i szczypiorek! ; fajnie, mog³o wpa¶æ kakao na pe³not³ustym mleku, albo twaróg pod wêdlinê

obiad

-barszcz ukraiñski na miesie
- 5 pierogów z kapusta i grzybami
- 5 pierogów ze szpinakiem i bia³ym serem ok, ale gdzie deser?

podwieczorek

- 2 jab³ka duze (nie mia³am nic w lodówce ;( ) sama wiesz - ma³oo!

kolacja

-jajecznica z 2 jaj xl z cebulka
- 2 kromki chleba
- duzo twarogu + duzo miodu ( duzo tez podjad³am przy krojeniu to taki dobry z wioski jakiejs moja mam przywozi )
- szynka, pomidor, szczypiorek ok, ale jajecznica by³a na ¶niadanie. lubisz owsianki? jakie¶ zapiekanki? a ju¿ przede wszystkim - pasowa³aby tutaj rybka: pasta z tuñæzyka, makrela wêdzona... jest tyle mo¿liwo¶ci!
Masz ed, czy naturaln± niedowagê? Nie widaæ PANICZNEGO lêku przed jedzeniem, ale ten schemat ¶niadania, które powtarza siê na kolacji... Jeste¶ na P, korzystaj, urozmaicaj! Jest tyle smaków do spróbowania!
Ale ogólnie ³adnie

A, jeszcze zapomnia³am dodaæ: gdzie NNKT? Strasznie ma³oo ich u Ciebie! Podjadaj pestki, orzechy, te ryby w³a¶nie...

I moje wczorajsze P:
¶n:
- kajzerka wieloziarnista:
1. pó³ z sa³at±, serem ¿ó³tym, wêdlin±, ketchupem, pomidorem, papryk± i szczypiorkiem;
2. pó³ z mas³em orzechowym (domowym ) i d¿emem;
- pó³ wielgachnej gruszki;
-herbata z cytryn± i ³y¿eczk± cukru;

II ¶n:
-dro¿d¿ówka z budyniem (mia³a byæ z jab³kiem; miêciutka, puszysta - tak jak lubiê, z odrobin± kruszonki, ale niewiarygodnie lekka - jednak to z dala od domu, wiêc... )

obiad:
-lasagne jak wczoraj (nie znika nam w domu tak szybciutko);
deser: kawa z mleczkiem, batonik musli z orzechami i jedna pralinka milki

podwieczorek (by³am strasznie zmêczona, ca³y dzieñ w biegu/w aucie - jako kierowca, i tak wysz³o ):
- pó³ gruszki ze ¶niadania + brzoskwinia;

kolacja:
-kajzerka wieloziarnista:
1. z sa³at±, ¿ó³tym serem, wêdlin±, pomidorem, ogórkiem ¶wie¿ym i kie³kami broku³a ^^
2. z serem bia³ym i d¿emem;
po: troszeczkê grzañca malinowego z Biedronki (polecam )

I chyba staczam siê... ¬le mii. : ((

Edytowane przez aguseq
Czas edycji: 2013-10-26 o 06:33
aguseq jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-10-26, 17:53   #1536
dezett
Zadomowienie

Wstawiam kilka moich jadlospisów U/P z ostatnich dni- mam nadzieje, ze sie poprawilam. Prosze o o ocene i wskazówki. Porowna³am to z tym, co kazala mi jesc dieteyczka na "P" czyli 1650kalorii rozklad 20/30/50 BTW i nie wiem jak mi to wychodzi...

Sniadanie 6.30 . Owsinka (50-60 gram platkow, 4 orzechy wloskie, szklanka mleka 2%, plaster twarogu po³tlustego, wkrojony banan, ³yzka owoców goji) ; zielona herbata.
II ¶niadanie 11 . Grahamka duza z: wedlina sojowa 2 duze plastry, kielkami lucerny, salata i papryk± czerwona/zielona (duzo), posmarowana awokado.
przek±ska: jablko.
Obiad 14:30: spora porcja 150g indyka parowanego z przyprawami pol woreczka kaszy grycznaej z pietruszka i lyzka oliwy, 2 duze pomidory z cebula i brokulami.
Podwieczorek 17: kawa, sernik z kajmakiem
Kolacja 21 3 spore kromki chleba razowego z: serkiem bieluch, ³ososiem wedzonym (3/4 tacki), ogorek, koper, cytryna, imbir tarty, salata i kielki
po: melisa.

Dzien rybny ale tak wyszlo :P

Sniadanie. 11
owsianka 50-60g platkow, lyzka otrab zytnich, kilka suszonych moreli, garsc orzechow wloskich ze 4-5 sztuk, szklanka mleka 2%, plaster twatogu pó³t³ustego; zielona herbata.
Skalpel
Obiad 15. 150g dorsza pieczonego w folii polany lyzka oliwy,duzo koperku i cytrynowego pieprzu, ponad polowa woreczka ryzu brazowego, 2 gar¶cie swiezego szpinaku, 2 pomidory, lyzka oliwy i ³yzeczka octu balsamicznego
Podwieczorek: 18.15porcja tortu bezowego (spora beza, serek mascarpone i duzo truskawek- pysznybbyl! ) i kawa czarna
21.30 kolacja: 3x kromka razowca z tunczykien w sosie wlasnym ponad polowa puszki rozmieszana z 3 ³y¿kami serka wiejskiego i ³y¿eczka oliwy + kilka rzodkiewek salata lodowa rzodkiewku ogorek, papryka czeewona kielki lucerny.. caly miks
po: mieta (bol zoladka) chodze spac o 1.

i dzisiejszy... U/P

10. ¦niadanie: (standard wiem, ale po prostu b dobrze czuje sie po owsiance a szczegolnie jak zwiêkszy³am ilosc skladników )
jakies 50-60g platkow, lyzka otrab garsc orzechow wloskich ze 4-5 sztuk, szklanka mleka 2%, plaster twatogu pó³t³ustego, garsc borówek;
zielona herbata.
sprzatanie domu... odkurzanie itd..
Skalpel + Mel B.

14. Obiad: ca³y pstr±g (z Lidla polecam :P ) z glowa prawie pieczony w folii (doprawiony pieprzem cytrynowym, imbirem(!) i natk± pietruszki zapieczony z kawalkami cytryny i polany oliw±z oliwek -> pyszny!) + 3/4 woreczka ryzu brazowego z kurkum±, olilwa, posypany koperkiem + 2 -3 garscie swiezego spiszanku z duzym pomidoremi ³y¿ka sto³owa oliwy
17.45. Podwieczorek: 2 domowe kruche babeczkiz budyniem smietankowym spore + szklanka malin + pasek czekolady pralinowej Ritter + kawa -> relaks przy serialu :P
20.30. Kolacja: pewnie beda 3 kromki razowca z awokado (1/4), 2 jajkami na twardo, rzodkiewkami i szczypiorem po: pokrzywa
poza schemat.

Edytowane przez dezett
Czas edycji: 2013-10-26 o 17:59
Stary 2013-10-26, 19:23   #1537
DudiBoy
Zakorzenienie

GG do DudiBoy

Cytat:
Napisane przez dezett Poka¿ wiadomo¶æ
Wstawiam kilka moich jadlospisów U/P z ostatnich dni- mam nadzieje, ze sie poprawilam. Prosze o o ocene i wskazówki. Porowna³am to z tym, co kazala mi jesc dieteyczka na "P" czyli 1650kalorii rozklad 20/30/50 BTW i nie wiem jak mi to wychodzi...

Sniadanie 6.30 . Owsinka (50-60 gram platkow, 4 orzechy wloskie, szklanka mleka 2%, plaster twarogu po³tlustego, wkrojony banan, ³yzka owoców goji) ; zielona herbata.
II ¶niadanie 11 . Grahamka duza z: wedlina sojowa 2 duze plastry, kielkami lucerny, salata i papryk± czerwona/zielona (duzo), posmarowana awokado. dobrze ¿e dobierasz du¿o dodatków w postaci sa³atki, nie bój siê te¿ robiæ piêtrowych kanapek - wêdlina/ser/warzywa, twaróg/jajko/warzywa, do sa³atki mog³a¶ dodaæ jogurt grecki by³oby jeszcze smaczniej
przek±ska: jablko.
Obiad 14:30: spora porcja 150g indyka parowanego z przyprawami pol woreczka kaszy grycznaej z pietruszka i lyzka oliwy, 2 duze pomidory z cebula i brokulami. oliw± proponujê skropiæ warzywa a do kaszy mase³ko
Podwieczorek 17: kawa, sernik z kajmakiem mniam
Kolacja 21 3 spore kromki chleba razowego z: serkiem bieluch, ³ososiem wedzonym (3/4 tacki), ogorek, koper, cytryna, imbir tarty, salata i kielki
po: melisa.

Dzien rybny ale tak wyszlo :P

Sniadanie. 11
owsianka 50-60g platkow, lyzka otrab zytnich, kilka suszonych moreli, garsc orzechow wloskich ze 4-5 sztuk, szklanka mleka 2%, plaster twatogu pó³t³ustego; zielona herbata.
Skalpel a drugie ¶niadanie? æwiczenia zamiast? skoñcz z tym dziewczyno!
Obiad 15. 150g dorsza pieczonego w folii polany lyzka oliwy,duzo koperku i cytrynowego pieprzu, ponad polowa woreczka ryzu brazowego, 2 gar¶cie swiezego szpinaku, 2 pomidory, lyzka oliwy i ³yzeczka octu balsamicznego
Podwieczorek: 18.15porcja tortu bezowego (spora beza, serek mascarpone i duzo truskawek- pysznybbyl! ) i kawa czarna
po: mieta (bol zoladka) chodze spac o 1.

i dzisiejszy... U/P

10. ¦niadanie: (standard wiem, ale po prostu b dobrze czuje sie po owsiance a szczegolnie jak zwiêkszy³am ilosc skladników )
jakies 50-60g platkow, lyzka otrab garsc orzechow wloskich ze 4-5 sztuk, szklanka mleka 2%, plaster twatogu pó³t³ustego, garsc borówek;
zielona herbata.
sprzatanie domu... odkurzanie itd..
Skalpel + Mel B.

14. Obiad: ca³y pstr±g (z Lidla polecam :P ) z glowa prawie pieczony w folii (doprawiony pieprzem cytrynowym, imbirem(!) i natk± pietruszki zapieczony z kawalkami cytryny i polany oliw±z oliwek -> pyszny!) + 3/4 woreczka ryzu brazowego z kurkum±, olilwa, posypany koperkiem + 2 -3 garscie swiezego spiszanku z duzym pomidoremi ³y¿ka sto³owa oliwy
17.45. Podwieczorek: 2 domowe kruche babeczkiz budyniem smietankowym spore + szklanka malin + pasek czekolady pralinowej Ritter + kawa -> relaks przy serialu :P jeeeeee cudo! i te malinki, po prostu extra!
20.30. Kolacja: pewnie beda 3 kromki razowca z awokado (1/4), 2 jajkami na twardo, rzodkiewkami i szczypiorem :po: pokrzywa a niech bêd± i cztery i z majonezem i wêdlink± i pomidorkiem, to dopiero pycha :brzydal
Rzucam okiem tak pi razy drzwi bo zaraz siadam do kolacji i "Mam talent"
i powiem Ci ¿e jestem pod wra¿eniem Nareszcie jest smacznie! Mo¿e zdarza Ci siê jeszcze zapomnieæ o drugim ¶niadaniu, mo¿e niektóre porcje s± jeszcze ma³e (3/4 woreczka ry¿u ), ale ja widzê ¿e nareszcie zaczê³a¶ siê bawiæ w kuchni. Zaczê³a¶ je¶æ tak, jakby jedzenie sprawia³o Ci przyjemno¶æ, a nie by³o tylko codziennym obowi±zkiem z którym musisz siê zmierzyæ. Wszystko jest takie pyszne! najbardziej bombowe s± dla mnie podwieczorki, chêtnie bym siê do Ciebie wprosi³
Pierwszy krok za Tob±, uwa¿am, ¿e kiedy siê ju¿ rozsmakujesz w ró¿nych po³±czeniach i pobudzisz kubki smakowe, zwiêkszenie porcji bêdzie tylko naturaln± kolej± rzeczy i przyjdzie samo.

Wiem, niektórzy powiedz± ¿e to jeszcze redukcja, ale w moich domys³ach dla Tej dziewczyny to musi byæ naprawdê du¿o Dobrze ¿e siê nie poddaje, dobrze ¿e chce. No i je nie tylko zdrowo, regularnie ale i coraz smaczniej

A teraz idê ju¿ je¶æ bo zrobi³em siê mega g³odny

Najlepsze Promocje i Wyprzeda¿e

REKLAMA
Stary 2013-10-26, 19:53   #1538
essero
Raczkowanie

PYY I tam w odpowiedzi to dziewczyny jakiejs tak wychodze z ed

Sniadanie
-3 kromki chleba pszenno-¿ytniego
- twaróg pe³not³usty z mas³em i ¶mietan± + du¿o miodu
- tost z dwóch kromek a w nim ser cammembert grzybowy
- jab³ko
-jajecznica z 4 jaj XL z dymk±

2 sniadanie(w trasie)
- duzy kefir 400 g
-banan

Obiad
-ziemniaki ze ¶mietana dwie takie duze kulki
-piers z kurczaka smazona na oleju z papryka
- surówk z kiszonej kapusty
- jab³ko

Podwieczorek
- 4 czubate ³y¿ki p³atków ry¿owych
- 1 ³y¿ka cukry
- 2 szklanki mleka 2 %

Kolacja
-jajecznica z 2 jaj XL (lubie ja) z szalotk±, pieczarkami
- 2 kromki chleba pszenno ¿ytniego
- du¿o twarogu z mas³em i ¶mitan± + duzo miodku
- du¿o twarogu z mas³em i ¶mietan± + cebulka i szczypiorek
- jab³ko

- i teraz Kefir 250

**** Chyba jem poprawnie jak na p hahah jak patrze jak inni jedza jedna kajzerka czy owsianke z 4 ³yzek to nie wiem jak Wy siê tym najadacie na ¶niadanie ***

Jutro zapiekanki i jajecznica na ¶niadanie mniammmm

---------- Dopisano o 20:53 ---------- Poprzedni post napisano o 20:33 ----------

Cytat:
Napisane przez aguseq Poka¿ wiadomo¶æ
Witam, Wiza¿anki, mo¿na siê przy³±czyæ ?

Podczytujê w±tek od dawna, nareszcie dosz³am do etapu, w którym mogê (?) siê ujawniæ bez wzbudzania kontrowersji. Jad³ospis to moje podej¶cie do walki z ed, nie pierwsze, niestety - zmagam siê z anoreksj± od 5-6 lat... Jestem w klasie maturalnej, naprawdê przysz³a najwy¿sza pora, ¿eby wygrzebaæ siê z tego bagna; ale jest ciê¿ko.

Wczorajszy, P:
¶n :
- kanapki z tostów pe³noziarnistych:
1. podwójna z serem ¿ó³tym, wêdzonym indykiem, ketchupem, sa³at±, pomidorem, natk± i papryk± czerwon±;
2. "samotna" z homo naturalnym i d¿emem truskawkowym;
- pó³ wielkiej brzoskwini; (dlaczego pó³? ja te¿ wychodze z ed i zjad³abym ca³± ) poza tym tylko 3 kromki chleba do tego powinna byc jakas rybka lub jajeczka
- herbata z ³y¿eczk± br±zowego cukru i cytryn±
II ¶n:
-kajzerka wieloziarnista z: homo naturalnym, indykiem j/w; pomidorem, szczypiorkiem, musztard±;
- tu jaki¶ kefir,jogurt + owoc
- kawa z automatu;
III ¶n:
-reszta brzoskwini (¿eby na zmarnowanie nie posz³a ); (ona powinna byæ w ¶niadaniu ) :/
obiad:
- kawa³ek lasagne mojej mamy: makaron, miêso mielone duszone z passat±, broku³em, papryk±, fasolk± szparagow±; posypane serem ¿ó³tym (tydzieñ w³oski w Lidlu );
deser: dwa paski czekolady z orzechami laskowymi, kawaa < 3;
podwieczorek:
- deser Belriso czekoladowy, kawa³ek suchego wafla-andruta; ( tutaj zupa mleczna jakas lub ciasto +owoc )
kolacja:
-kajzerka wieloziarnista:
1. pó³ z serem ¿ó³tym, podsuszan± krakowsk±, warzywkami i ketchupem;
2. pó³ z homo i d¿emem truskawkowym.
tu dodaj kefir ,jogurt + do tego jajeczka lub rybka lub jajkas sa³atka 1 kajzerka to na redukcje
po: fili¿anka p³atków ala Cookie Crisp (¶miec )

Je¶li zale¿y Ci na przytyciu to zwiêkszy porcje bo ma³o jesz ! A chyba im szybciej tym lepiej patrzac na to ,ze walczysz 5 lat, ja walcze 5 miesiecy ,ale wzie³am siê w gar¶æ i jem i nie ograniczam nawet jak uwiez mi nie mam si³y jesc to i takn ie opuszczam posi³ku i dojadam

Proszê o szczero¶æ, prze¿yjê wszystko, oby pomog³o.
Stary 2013-10-26, 20:01   #1539
DudiBoy
Zakorzenienie

GG do DudiBoy

Cytat:
PYY I tam w odpowiedzi to dziewczyny jakiejs tak wychodze z ed

Sniadanie
-3 kromki chleba pszenno-¿ytniego
- twaróg pe³not³usty z mas³em i ¶mietan± + du¿o miodu
- tost z dwóch kromek a w nim ser cammembert grzybowy
- jab³ko
-jajecznica z 4 jaj XL z dymk±

2 sniadanie(w trasie)
- duzy kefir 400 g
-banan

Obiad
-ziemniaki ze ¶mietana dwie takie duze kulki
-piers z kurczaka smazona na oleju z papryka
- surówk z kiszonej kapusty
- jab³ko

Podwieczorek
- 4 czubate ³y¿ki p³atków ry¿owych
- 1 ³y¿ka cukry
- 2 szklanki mleka 2 %

Kolacja
-jajecznica z 2 jaj XL (lubie ja) z szalotk±, pieczarkami
- 2 kromki chleba pszenno ¿ytniego
- du¿o twarogu z mas³em i ¶mitan± + duzo miodku
- du¿o twarogu z mas³em i ¶mietan± + cebulka i szczypiorek
- jab³ko

- i teraz Kefir 250

**** Chyba jem poprawnie jak na p hahah jak patrze jak inni jedza jedna kajzerka czy owsianke z 4 ³yzek to nie wiem jak Wy siê tym najadacie na ¶niadanie ***

Jutro zapiekanki i jajecznica na ¶niadanie mniammmm[COLOR="Silver"]
Brawo I to jest przytycie!

****Niektórzy siê najadaj±, inni MUSZ¡ naje¶æ... Ja to najchêtniej na ¶niadanie zjad³bym tak± owsiankê i bu³kê, a na drugie ¶niadanie 2 bu³ki i dro¿d¿ówkê, albo sa³atkê ale có¿...****
Stary 2013-10-26, 20:42   #1540
Psotka87
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 3 325

Mi cztery ³y¿ki p³atków wystarcz±, ale chêtnie bm do nich dorzuci³a pó³ paczki wiórków kokosowych, drugie pó³ maku, banana, kakao, orzechy... i 1000kcal na samo ¶niadanie

Zrobione: 30d Shred, Ripped in 30, 6w6p, Insanity!, Killer Abs
Psotka87 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-10-26, 20:50   #1541
dezett
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez DudiBoy Poka¿ wiadomo¶æ
Rzucam okiem tak pi razy drzwi bo zaraz siadam do kolacji i "Mam talent"
i powiem Ci ¿e jestem pod wra¿eniem Nareszcie jest smacznie! Mo¿e zdarza Ci siê jeszcze zapomnieæ o drugim ¶niadaniu, mo¿e niektóre porcje s± jeszcze ma³e (3/4 woreczka ry¿u ), ale ja widzê ¿e nareszcie zaczê³a¶ siê bawiæ w kuchni. Zaczê³a¶ je¶æ tak, jakby jedzenie sprawia³o Ci przyjemno¶æ, a nie by³o tylko codziennym obowi±zkiem z którym musisz siê zmierzyæ. Wszystko jest takie pyszne! najbardziej bombowe s± dla mnie podwieczorki, chêtnie bym siê do Ciebie wprosi³
Pierwszy krok za Tob±, uwa¿am, ¿e kiedy siê ju¿ rozsmakujesz w ró¿nych po³±czeniach i pobudzisz kubki smakowe, zwiêkszenie porcji bêdzie tylko naturaln± kolej± rzeczy i przyjdzie samo.

Wiem, niektórzy powiedz± ¿e to jeszcze redukcja, ale w moich domys³ach dla Tej dziewczyny to musi byæ naprawdê du¿o Dobrze ¿e siê nie poddaje, dobrze ¿e chce. No i je nie tylko zdrowo, regularnie ale i coraz smaczniej

A teraz idê ju¿ je¶æ bo zrobi³em siê mega g³odny
Dziêkuje! Jadlospis od dietetyczki jako¶ mnie nie przekonuje :/ II ¶niadanie zamiast slusznej kanapki czy salatki z awokado - banan i 10 migdalów albo batonik belwita
Co do II sniadania: jesli jestem w pracy/na uczelni nigdy nie omijam tego posilku- wstaje wtedy wczesniej wiec 6/7 jem sniadanie i ok 11 II sniadanie a jak wypoczywam w domu i sniadanie wypada o 10/11 to nie mam go gdzie wcisnac ale nadrabiam podwieczorkiem i tutaj tez nie wiem czy dobrze robie "nie stosujac sie do zalecen dieteyczki" tzn ze podwieczorek ma stanowic 10-15% zapotrzebowania.....
no i jem slodycze/owoce po poludniu a dieteyczka kazala "w pierwszej polowe dnia"

Ale masz racje, odstawi³am wage do zywnosci (warze tylko surowe mieso) i nie odmierzam obsesyjnie porcji produktów czy oliwy..
³yzka w t± lyzka w ta no i przekona³am sie do tluszczy chociaz czasem wole kanapake skropic oliwa niz posmarowac maslem no ale
co do 3/4 woreczka ryzu naprawde polowa sie spokojnie najadam a 3/4 zjadlam tak przez rozsadek (pamietasz czasy gdy jadlam mniej niz polowe...)
No i odkrywam nowe smaki i polaczenia, ah te przyprawy
poza schemat.
Stary 2013-10-26, 21:13   #1542
DudiBoy
Zakorzenienie

GG do DudiBoy

Cytat:
Napisane przez Psotka87 Poka¿ wiadomo¶æ
Mi cztery ³y¿ki p³atków wystarcz±, ale chêtnie bm do nich dorzuci³a pó³ paczki wiórków kokosowych, drugie pó³ maku, banana, kakao, orzechy... i 1000kcal na samo ¶niadanie
oj tak, do tego rodzynków suszonych moreli, suszonej ¿urawiny, ¶liwek kalifornijskich, daktyli, ¶wie¿ych owoców, mas³a orzechowego i mamy 2000 kcal

---------- Dopisano o 22:13 ---------- Poprzedni post napisano o 21:54 ----------

Cytat:
Dziêkuje! Jadlospis od dietetyczki jako¶ mnie nie przekonuje :/ II ¶niadanie zamiast slusznej kanapki czy salatki z awokado - banan i 10 migdalów albo batonik belwita
Co do II sniadania: jesli jestem w pracy/na uczelni nigdy nie omijam tego posilku- wstaje wtedy wczesniej wiec 6/7 jem sniadanie i ok 11 II sniadanie a jak wypoczywam w domu i sniadanie wypada o 10/11 to nie mam go gdzie wcisnac ale nadrabiam podwieczorkiem i tutaj tez nie wiem czy dobrze robie "nie stosujac sie do zalecen dieteyczki" tzn ze podwieczorek ma stanowic 10-15% zapotrzebowania.....
no i jem slodycze/owoce po poludniu a dieteyczka kazala "w pierwszej polowe dnia"

Ale masz racje, odstawi³am wage do zywnosci (warze tylko surowe mieso) i nie odmierzam obsesyjnie porcji produktów czy oliwy..
³yzka w t± lyzka w ta no i przekona³am sie do tluszczy chociaz czasem wole kanapake skropic oliwa niz posmarowac maslem no ale
co do 3/4 woreczka ryzu naprawde polowa sie spokojnie najadam a 3/4 zjadlam tak przez rozsadek (pamietasz czasy gdy jadlam mniej niz polowe...)
Dobrze ¿e mi wyt³u¶ci³a¶ bo w po¶piechu przeczyta³em tam 1/3 woreczka... a tu 3/4, czyli naprawdê dobrze jest bior±c pod uwagê poprzednie Twoje porcje, które owszem pamiêtam
Oby tak dalej i wyrzuæ tê wagê Nie wa¿ nawet miêsa, nie musisz, ja nie wa¿ê i jako¶ ¿yjê Przestañ te¿ obsesyjnie æwiczyæ, spacer Ci wystarczy. A jak nie to nabieraæ masy i na si³owniê, o!
Stary 2013-10-27, 09:14   #1543
aguseq
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 85

Essero, dziêki wielkie za rady
TAK, jest mi ciê¿ko, TAK, za d³ugo to trwa, TAK, czêsto siê poddajê...
Najgorsze, ¿e poprzednio dziewczyny napisa³y, ¿e OK, teraz piszesz, ¿e ma³o. Ja zbyt d³ugo w tym siedzê, ¿eby oceniæ realnie, dlatego w³a¶nie proszê Was dziewczyny o pomoc.
Dzisiaj dodam, tak czy siak - nawet, gdyby waga nie spad³a - ehh. ; / Z tego stricte wynika, ¿e masz racjê.

Jeszcze raz dziêkujê, a co do Twojego P: widzê, ¿e uwielbiasz tê jajecznicê, ale w zasadzie, skoro Ci smakuje - czemu nie : ) Jaja s± zdrowe. Trzymaj siê cieplutko i podziwiam Ciê za to, co robisz.
aguseq jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-10-27, 09:32   #1544
Ervisha
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 88 472

Cytat:

A wiesz ¿e to samo pomy¶la³am Fajnie, ¿e sama do tego dosz³a¶

Ksi±¿ki potrzebuj± nowego domu

Ervisha jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-10-27, 10:21   #1545
essero
Raczkowanie

Dzisiejsze P jak narazie

Sniadanie

-2 zapiekanki handmade (tzn 1 bagietka duza ok 35 cm )
- 1 po³owka bagietki/ duzo pieczarek/ ogórek kiszony / pomidor/ szczypiorek i na to ser ¿ó³ty 45 % i ketczup
- 1 po³ówka bagietki/ pomidor / ogórek kiszony/ duzo sera cammembert z grzybami
- 2 big jab³ka mniammmm Golden Delicious i Jonagored + podjadanie sporej ilosci twarogu i miodu xd

2 Sniadanie

-1 ³y¿ka cukru
- 4 czubate ³y¿ki kaszy mannej
- 2 szklanki mleka 2 %

podjadanie kapusty do ³azanek xd mniammm

Obiad ---> bêd± ³azanki z pieczarakmi ,cebulk± i kie³bask± )))))))) potem pewnie jab³ka ,banan, i kefiry jakas zupa mleczna i tosty oraz kanapki z twarogiem i miodem no i opolanki ^^

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-10-27, 11:07   #1546
Bibiannaa
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 552

Kolezanko powyzej z jakiej wagi wychodzisz i ile tyjesz w ciagu jakiego czasu?

Moje P
sniadanie
500ml mleka+szklanka kukurydzianych+lyzka kokosu+lyzka wloskich startych
tost z dwoch grubych razowcow z maslem,camembertem,cebula ,pomidorem

II
serek wiejski+2kanapki z makrela i szynka i ogorkiem

obiad
2swojskie udka,woreczek ryzu,kapusta czerwona ze smietana

podwieczorek
2jablka+250gtwarogu

kolacja
3 pajdy razowca z szynka,maslem,serem zoltym,pasta z makreli,swojskim twarogu
serek wiejski

potem szklanka mleka z buleczka maslana
Bibiannaa jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-10-27, 13:00   #1547
essero
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Bibiannaa Poka¿ wiadomo¶æ
Kolezanko powyzej z jakiej wagi wychodzisz i ile tyjesz w ciagu jakiego czasu?

Moje P
sniadanie
500ml mleka+szklanka kukurydzianych+lyzka kokosu+lyzka wloskich startych
tost z dwoch grubych razowcow z maslem,camembertem,cebula,pomidorem w moim stylu

II
serek wiejski+2kanapki z makrela i szynka i ogorkiem
kocham makrele kurde dawno ryb nie jad³am :/
tylko ja to jem ca³± makrele + do tego kanapki

obiad
2swojskie udka,woreczek ryzu,kapusta czerwona ze smietanamniam !kocham udka i to czerwone miesko i kapuste

podwieczorek
2jablka+250gtwarogu jab³ka to przek±ska ,a nie podwieczorek
tutaj daj p³atki z mlekiem lub kasze manna + do tego jab³ka ( mozesz jej jesc do woli ja dzis juz zjad³am 4 a jest 14 )
kolacja
3 pajdy razowca z szynka,maslem,serem zoltym,pasta z makreli,swojskim twarogu pychota ! ja bym da³a miód na twaróg ,ale ja to mam taki z wioski pe³not³usty z mas³emi ¶mietan± spróbuj miodu mówie Ci poezja
serek wiejski hehe u mnie kefir lub mleczko z miodem i cynamonem i tez 3 kanapki + jajecznica

potem szklanka mleka z buleczka maslana ooo super !!!!
Po Twoim jad³ospisie mo¿esz ze mn± zamieszkasz jesz podobnie do mnie hehe , a powiem Ci bo siê pyta³as jak z tyciem to róznie czasem ro¶nie i siê ciesze min± 2 tyg i jestem na zero choc nie zmienijam porcji, wiec jem co chce i jak najwiecej , w³anie nie ograniczam ilosci jab³ek bo je kocham i nie trakyuje je jako posi³ek PoZDROWIONKA I MI£EGO TYCIA HHE

---------- Dopisano o 13:58 ---------- Poprzedni post napisano o 13:52 ----------

---------- Dopisano o 14:00 ---------- Poprzedni post napisano o 13:58 ----------

Cytat:
Po Twoim jad³ospisie mo¿esz ze mn± zamieszkasz jesz podobnie do mnie hehe , a powiem Ci bo siê pyta³as jak z tyciem to róznie czasem ro¶nie i siê ciesze min± 2 tyg i jestem na zero choc nie zmienijam porcji, wiec jem co chce i jak najwiecej , w³anie nie ograniczam ilosci jab³ek bo je kocham i nie trakyuje je jako posi³ek PoZDROWIONKA I MI£EGO TYCIA HHE

---------- Dopisano o 13:58 ---------- Poprzedni post napisano o 13:52 ----------

Wychodzi³am z 42 xd d±ze do 57

Powiem Ci ,ze teraz 15 pierogów na obiadmi nie wystarcza i jestem g³odna chyba sobie ¿o³±dek rozci±gne³am, ale mama mi mówi , ze teraz przytyje ,a potem jak juz nie bede mia³a takiego wilczego apetytu i bede chcia³a siê ROZS¡DNIE utrzymywac na wadze to ¿o³±dek siê skurczy
Stary 2013-10-27, 13:03   #1548
Ervisha
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 88 472

Cytat:

Powiem Ci ,ze teraz 15 pierogów na obiadmi nie wystarcza i jestem g³odna chyba sobie ¿o³±dek rozci±gne³am, ale mama mi mówi , ze teraz przytyje ,a potem jak juz nie bede mia³a takiego wilczego apetytu i bede chcia³a siê ROZS¡DNIE utrzymywac na wadze to ¿o³±dek siê skurczy
A mi siê wydaje ze to przez braki jakie masz w organi¼mie.. Potem sie wszystko unormuje

Ksi±¿ki potrzebuj± nowego domu

Ervisha jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-10-27, 13:07   #1549
Bibiannaa
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 552

Tez mam swojski twarog,babcia robi ze swojskiego mleka.
A cwiczysz cos? Ile tyjesz na tydzien?
Bibiannaa jest offline Zg³o¶ do moderatora  

Okazje i pomys³y na prezent

REKLAMA
Stary 2013-10-27, 13:40   #1550
Suvienka
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 107

U

1. omlet z 2 jaj wiejskich, ³y¿ki mleka i czubatej ³y¿ki m±ki razowej na telfonie, pó³ z domowym d¿emem brzoskwiniowym, pó³ z truskawkowym
kawa parzona z mlekiem 3,2
gruszka
2. ok.100 g makaronu ¿ytniego z sosem z puszki tuñczyka wsw, marchewki, cebulki, czerwonej papryki uduszonych na oliwie z domowym koncentratem pomidorowym, posypane ¶wie¿± bazyli±
3. kawa parzona z mlekiem 3,2, gar¶æ orzechów w³oskich
4. sa³atka z rukol±, ³ososiem wêdzonym, domowymi pomidorami, czerwon± i zielon± papryk±, suszonymi pomidorami,oliwkami, oliw± z oliwek

By³abym wdziêczna gdyby kto¶ zerkn±³ pod k±tem nnkt
Stary 2013-10-27, 14:22   #1551
alicjacz
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 21

dzi¶ mam tak dobre rzeczy, ¿e a¿ napiszê

7.30 placki z p³atkw owsianych -pól szklanki, jajo i banan usma¿one na oliwie z oliwek polane ly¿ka jogurtu i ³y¿eczka miodu

11.30 2 kanapki ciemnego chleba z serem bialym szynka z indyka pomidorem ogorkiem kwasoznym szczypiorkiem salata i papryka

15.00 makaron razowy z kurczakiem cukinia i papryka oraz pomidorami z puszki usmazone na lyzce oliwy z oli

19 .oo reszta jogurtu naturalnego ze sniadania zmiksowanego z brzoskwinia plus nie wiem co, ale jestem taka syta dzisiaj , ze nie wiem czy cos zmieszcze ^^

troche dzisiaj duzo smazenia, ale brak piekarnika w domu sie daje we znaki
alicjacz jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-10-27, 14:34   #1552
Erena
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Suvienka Poka¿ wiadomo¶æ
U

1. omlet z 2 jaj wiejskich, ³y¿ki mleka i czubatej ³y¿ki m±ki razowej na telfonie, pó³ z domowym d¿emem brzoskwiniowym, pó³ z truskawkowym
kawa parzona z mlekiem 3,2 jakie¶ t³uszcze poza jajami?
gruszka
2. ok.100 g makaronu ¿ytniego z sosem z puszki tuñczyka wsw, marchewki, cebulki, czerwonej papryki uduszonych na oliwie z domowym koncentratem pomidorowym, posypane ¶wie¿± bazyli±
3. kawa parzona z mlekiem 3,2, gar¶æ orzechów w³oskich to nie jest posi³ek!
4. sa³atka z rukol±, ³ososiem wêdzonym, domowymi pomidorami, czerwon± i zielon± papryk±, suszonymi pomidorami,oliwkami, oliw± z oliwekwêglowodany?

By³abym wdziêczna gdyby kto¶ zerkn±³ pod k±tem nnkt
G³ówne uwagi na czerwono w cytacie. Brak t³uszczu w pierwszym posi³ku i dobrych wêgli w ostatnim. Mog³am siê machn±æ przy szacowaniu wielko¶ci porcji (bo nie patrzy³am Ci w talerz przecie¿ ), ale bilans wyszed³ tak ¶redniawo: BWT 23/31/46, czyli prawie po³owa kcal dostarczona z t³uszczu. NNKT na moje nie brakuje, ale mo¿naby je inaczej roz³o¿yæ. Tak jak pisa³am - brakuje mi czego¶ sensownego w ¶niadaniu. Tam mo¿naby np. do³o¿yæ czê¶æ tych orzechów, które masz w 3 "posi³ku", a w jego miejsce wstawiæ co¶ konkretniejszego (z braku pomys³ów nawet sa³atkê owocow± z sosem z jogurtu i odrobin± orzechów/sezamu/siemienia lnianego, albo domowy budyñ z podobnymi dodatkami, albo nawet miseczkê musli na mleku).

---------- Dopisano o 15:34 ---------- Poprzedni post napisano o 15:30 ----------

Cytat:
Napisane przez alicjacz Poka¿ wiadomo¶æ
dzi¶ mam tak dobre rzeczy, ¿e a¿ napiszê

7.30 placki z p³atkw owsianych -pól szklanki, jajo i banan usma¿one na oliwie z oliwek polane ly¿ka jogurtu i ³y¿eczka miodu

11.30 2 kanapki ciemnego chleba z serem bialym szynka z indyka pomidorem ogorkiem kwasoznym szczypiorkiem salata i papryka

15.00 makaron razowy z kurczakiem cukinia i papryka oraz pomidorami z puszki usmazone na lyzce oliwy z oli

19 .oo reszta jogurtu naturalnego ze sniadania zmiksowanego z brzoskwinia plus nie wiem co, ale jestem taka syta dzisiaj , ze nie wiem czy cos zmieszcze ^^

troche dzisiaj duzo smazenia, ale brak piekarnika w domu sie daje we znaki
Oj, znam ten ból. Sama mam teraz tak± namiastkê piekarnika, w której ³atwiej co¶ przypaliæ ni¿ upiec Jest fajnie, jest lepiej. Nieco kuleje nadal ostatni posi³ek. Tutaj dorzuci³abym jakie¶ "dobre" wêgle i nieco nnkt - od biedy nawet nieco p³atków i siemienia lnianego/sezamu/migda³ów.

Kalorii nie podlicza³am (mam strasznego lenia przy niedzieli ), ale samo zestawienie posi³ków mi siê podoba
Stary 2013-10-27, 15:46   #1553
Milka1224
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 620

Moje U

I jogurt naturalny z pra¿onymi p³atkami owsianymi, kakao naturalnym, migda³ami, orzechami laskowymi i jab³kiem

II 2 kromki chleba ¿ytniego z ricott±, sol± zio³ow±, sa³at± lodow± i papryk±

III fritatta z ziemniakami, broku³ami, czerwon± cebul± i parmezanem

IV 2 oscypki na ciep³o z konfitur± bananowo-borowkow± na rukoli, domowa bu³eczka orkiszowa

2 piwa na imprezie ;d

do picia ponadto: 2 x espresso, woda, pokrzywa
Milka1224 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-10-27, 16:55   #1554
essero
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Bibiannaa Poka¿ wiadomo¶æ
Tez mam swojski twarog,babcia robi ze swojskiego mleka.
A cwiczysz cos? Ile tyjesz na tydzien?
Po co æwiczyæ jak schudne ,a to nie o to w tym narazie chodzi. Namierw masa potem rze¼ba haah A Twaróg mam od takiej pani co ma krowy mieszka pod Wroc³awiem i jest on taki pe³not³usty ze ¶mietan± i mas³em nawet na nim widaæ ¿ó³te plamy od mas³a ,ale nie odkrawam bo to smak robichoc mas³a nie lubie xdd A i siê nie waze co tyddzieñ tylko co 2 i na tym tyje kg ,a jem naprawde duzo

---------- Dopisano o 17:55 ---------- Poprzedni post napisano o 17:49 ----------

Sniadanie

- 1 po³owka bagietki/ duzo pieczarek/ ogórek kiszony / pomidor/ szczypiorek i na to ser ¿ó³ty 45 % i ketczup
- 2 big jab³ka mniammmm Golden Delicious i Jonagored + podjadanie sporej ilosci twarogu i miodu xd

2 Sniadanie

-1 ³y¿ka cukru
- 2 szklanki mleka 2 %
po: jab³ko

Obiad

- 2 miski (o,5 l duze) ³azanek z pieczarakmi i kie³bask± ( by³y przepyszne)

Podwieczorek :
- 2 nale¶niki z serem bia³ym ( tym pe³not³ustym z mas³em i ¶mietan±) do tego doda³am cukier waniliowy i na te nale¶ñiki powid³a ¶liwkowe mniammmmmm

Kolacja
narazie nie jestem g³odna ,ale mysle ,¿e bedzie jajecznica z 2 jaj i 2 kanapki z twrogiem i miodem oraz twarogiem i cebulk± oraz mleczko z miodem i jab³ko ,a co

I co o tym s±dzicie?
Stary 2013-10-27, 17:27   #1555
Shariana
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 580

Cytat:
Po co æwiczyæ jak schudne ,a to nie o to w tym narazie chodzi. Namierw masa potem rze¼ba haah A Twaróg mam od takiej pani co ma krowy mieszka pod Wroc³awiem i jest on taki pe³not³usty ze ¶mietan± i mas³em nawet na nim widaæ ¿ó³te plamy od mas³a ,ale nie odkrawam bo to smak robichoc mas³a nie lubie xdd A i siê nie waze co tyddzieñ tylko co 2 i na tym tyje kg ,a jem naprawde duzo

---------- Dopisano o 17:55 ---------- Poprzedni post napisano o 17:49 ----------

Sniadanie

2 Sniadanie

-1 ³y¿ka cukru
- 2 szklanki mleka 2 %
po: jab³ko

Obiad

- 2 miski (o,5 l duze) ³azanek z pieczarakmi i kie³bask± ( by³y przepyszne)

Podwieczorek :
- 2 nale¶niki z serem bia³ym ( tym pe³not³ustym z mas³em i ¶mietan±) do tego doda³am cukier waniliowy i na te nale¶ñiki powid³a ¶liwkowe mniammmmmm

Kolacja
narazie nie jestem g³odna ,ale mysle ,¿e bedzie jajecznica z 2 jaj i 2 kanapki z twrogiem i miodem oraz twarogiem i cebulk± oraz mleczko z miodem i jab³ko ,a co

I co o tym s±dzicie?
Naprawdê robi wra¿enie! Jedyne, co rzuca siê w oczy, to ta ogromna ilo¶æ jab³ek (choæ sama uwielbiam) - to jakie¶ z domowego ogrodu, czy co¶? Mo¿na by je urozmaiciæ jakimi¶ innymi owocami, w sklepie ostatnio widujê same gigantyczne brzoskwinie, dla przyk³adu.
Dziwne, ¿e tyjesz na tym tak wolno - ale¿ twój organizm musi teraz pracowaæ.
Shariana jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-10-27, 17:34   #1556
Erena
Zadomowienie

Cytat:

[/COLOR]Sniadanie

- 2 big jab³ka mniammmm Golden Delicious i Jonagored + podjadanie sporej ilosci twarogu i miodu xd Mniam Fajne. GD to nawiasem mówi±c chyba moja ulubiona odmiana jab³ek

2 Sniadanie

-1 ³y¿ka cukru
- 2 szklanki mleka 2 %
po: jab³ko Rzadziutka ta kasza - smakuje Ci taka?

Obiad

- 2 miski (o,5 l duze) ³azanek z pieczarakmi i kie³bask± ( by³y przepyszne) by³y w tym jakie¶ warzywa?

Podwieczorek :

Kolacja

I co o tym s±dzicie?
Mo¿e nie jest to "szczyt zdrowotno¶ci", ale skoro Tobie tak smakuje i przybierasz na tym, to ok Jedno mnie trochê niepokoi: w tym jad³ospisie masz bia³ko g³ównie z nabia³u, a to nie jest najlepszy pomys³ Zawsze tak jesz czy dzisiaj wyj±tkowo tak wysz³o? I pytanie nr 2: jak z warzywami? I nr 3 : nie widzê tu za bardzo t³uszczy. Smarujesz kanapki? I je¶li mo¿esz je¶æ orzechy, to dorzuci³abym ich trochê. Poza tymi w±tami ca³o¶æ fajna, apetyczna i chyba jedzona z przyjemno¶ci±, a o to chodzi
Stary 2013-10-27, 18:20   #1557
Rule Britannia
BAN sta³y

Wiadomo¶ci: 537

Moje R. Oceni kto¶?
¦niadanie: 3 kromki ma³ego grahamka + trochê zielonej papryki + ogórek kiszony + trochê pomidora + 3 plasterki wêdliny drobiowej + banan
II ¶niadanie: jab³ko + p³atki fitness z szklank± mleka sojowego
Obiad: trochê piersi z kurczaka w przyprawach lekko podpieczonej na teflonie z pomidorkami + trochê razowego makaronu spaghetti + gar¶æ (dobra, trochê wiêcej ) fasolki szparagowej mro¿onej bez dodatków
Podwieczorek: jab³ko
Kolacja: 4 plasterki wêdliny drobiowej + dwie kromki grahama + dwa ogórki kiszone

Ca³y dzieñ woda.
Wydaje mi siê, ¿e nie jest ¼le. Dieta w za³o¿eniu 1100-1200 kcal.
Rule Britannia jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-10-27, 18:43   #1558
DudiBoy
Zakorzenienie

GG do DudiBoy

Zabiegane, szalone, przeprowadzkowe U/R
(szaleñstwem nazywam gotowanie obiadu dysponuj±c w kuchni jedynie takimi powierzchniami jak stó³ i kuchenka )

Po przebudzeniu: ciep³a woda z sokiem z cytryny i ³y¿eczk± miodu lipowego

1: ¿ytnianka na wodzie z bananem, granatem, jogurtem tarta malinowa, migda³ami i makiem

sprz±tanie, opró¿nianie szafek, segregowanie, wynoszenie ubrañ i wszelakich akcesoriów

2: jajecznica z na mase³ku i mleku z kie³bas± wiejsk±, cebulk± i rukol±
+ grahamka z avocado, pomidorem, papryk±, ogórkiem ma³osolnym i kie³kami broku³a
+ jab³ko

odkrêcanie i wynoszenie szafek, wyrzucanie ¶mieci, rupieci i gratów

3: pier¶ z kurczaka w cytrynie i kolorowym pieprzu, sma¿ona na oliwie
+ pêczak z warzywami (3 kolorowe papryki, cebulka, ogórek konserwowy) i natk± pietruszki
+ duuu¿o broku³a z sosem czosnkowym (jogurt, czosnek, pieprz, sok z cytryny)
+ brukselka z wody

noszenie mebli, itp, itd, zamiatanie , zmywanie pod³óg

4: sernik wiedeñski
+kawa bez cukru z mlekiem 1,5%
+ gar¶æ orzeszków zimnych
+ jab³ko

5: makaron pe³noziarnisty razowy (60g)
+ znowu duuu¿o broku³a
+ kolorowe papryki
+ pomidorki koktajlowe
+ czerwona cebula
+ sos jogurtowy z obiadu
+ du¿a puszka sardynek w oliwie

+ do picia: woda, czarna herbata, lipa, melisa

Edytowane przez DudiBoy
Czas edycji: 2013-10-27 o 18:46
Stary 2013-10-27, 18:50   #1559
cpp
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 973

Cytat:
Napisane przez DudiBoy Poka¿ wiadomo¶æ
Zabiegane, szalone, przeprowadzkowe U/R
(szaleñstwem nazywam gotowanie obiadu dysponuj±c w kuchni jedynie takimi powierzchniami jak stó³ i kuchenka )

Po przebudzeniu: ciep³a woda z sokiem z cytryny i ³y¿eczk± miodu lipowego

1: ¿ytnianka na wodzie z bananem, granatem, jogurtem tarta malinowa, migda³ami i makiem

sprz±tanie, opró¿nianie szafek, segregowanie, wynoszenie ubrañ i wszelakich akcesoriów

2: jajecznica z na mase³ku i mleku z kie³bas± wiejsk±, cebulk± i rukol±
+ grahamka z avocado, pomidorem, papryk±, ogórkiem ma³osolnym i kie³kami broku³a
+ jab³ko

odkrêcanie i wynoszenie szafek, wyrzucanie ¶mieci, rupieci i gratów

3: pier¶ z kurczaka w cytrynie i kolorowym pieprzu, sma¿ona na oliwie
+ pêczak z warzywami (3 kolorowe papryki, cebulka, ogórek konserwowy) i natk± pietruszki
+ duuu¿o broku³a z sosem czosnkowym (jogurt, czosnek, pieprz, sok z cytryny)
+ brukselka z wody

noszenie mebli, itp, itd, zamiatanie , zmywanie pod³óg

4: sernik wiedeñski
+kawa bez cukru z mlekiem 1,5%
+ gar¶æ orzeszków zimnych
+ jab³ko

5: makaron pe³noziarnisty razowy (60g)
+ znowu duuu¿o broku³a
+ kolorowe papryki
+ pomidorki koktajlowe
+ czerwona cebula
+ sos jogurtowy z obiadu
+ du¿a puszka sardynek w oliwie

+ do picia: woda, czarna herbata, lipa, melisa
Tak sobie czytam twoje jad³ospisy i wszystko fajnie, kolorowo, ró¿norodnie, ale co z ruchem? Æwiczysz co¶?
cpp jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-10-27, 18:52   #1560
Erena
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Rule Britannia Poka¿ wiadomo¶æ
Moje R. Oceni kto¶?
¦niadanie: 3 kromki ma³ego grahamka + trochê zielonej papryki + ogórek kiszony + trochê pomidora + 3 plasterki wêdliny drobiowej + banan zdrowe t³uszcze gdzie?
II ¶niadanie: jab³ko + p³atki fitness z szklank± mleka sojowego jw
Obiad: trochê piersi z kurczaka w przyprawach lekko podpieczonej na teflonie z pomidorkami + trochê razowego makaronu spaghetti + gar¶æ (dobra, trochê wiêcej ) fasolki szparagowej mro¿onej bez dodatków jw
Podwieczorek: jab³ko
Kolacja: 4 plasterki wêdliny drobiowej + dwie kromki grahama + dwa ogórki kiszone jw

Ca³y dzieñ woda.
Wydaje mi siê, ¿e nie jest ¼le. Dieta w za³o¿eniu 1100-1200 kcal.
Generalnie 3 uwagi:
1. Ju¿ samo za³o¿enie tak niskiej kaloryczno¶ci jest nie ten teges. Liczy³a¶ swoje zapotrzebowanie i BMR? ¯eby wystarcza³o Ci tak ma³o, to na dobr± sprawê powinna¶ le¿eæ nieprzytomna. Nie chcê byæ z³o¶liwa, ale je¶li nie wa¿ysz 40 kg (a wtedy z czego siê odchudzaæ?) i nie spêdzasz ca³ego dnia w pozycji siedz±co-le¿±cej (czytaj - nie chodzisz na zajêcia, nie pracujesz itp.) to potrzebujesz zdecydowanie wiêcej, tak¿e na redukcji.

2. Mam alergiê na okre¶lenie, ¿e kto¶ je czego¶ "trochê", bo mi siê to kojarzy z porcjami dla przedszkolaka. Jak du¿e/ma³e jest Twoje "trochê"? Mog³aby¶ podaæ jaki¶ punkt odniesienia i rozwiaæ w±tpliwo¶ci? W szczególno¶ci "trochê" warzyw podnosi ci¶nienie - tych mo¿esz je¶æ do woli i, poza paroma wyj±tkami, nie wliczasz ich do bilansu kcal.

3. Gdzie t³uszcze? Nie wpisujesz ich czy wszystko robisz takie suche bez t³uszczu? Smarujesz kromki? U¿ywasz jakiego¶ t³uszczu do sma¿enia/duszenia?
Zamknij w±tek

Nowe w±tki na forum Dietetyka

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2014-04-04 19:07:29

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:51.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.