Mój chlopak mnie lubi:) - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-10-27, 19:15   #1
looolitka
Raczkowanie

Mój chlopak mnie lubi:)

Każde uczucie należy docenić ale czy jesli po pół roku związku Twój chłopak Cię "lubi" jest się z czego cieszyć??

Jakie są Wasze doświadczenia??
W moim związku dostaje dużo zapewnień o uczuciu, "jestem najważniejsza", najfajniejsza, jestem największym szczęściem jakie spotkało mojego TZa dla którego zrobiłby wszystko. I za to wszystko najpewniej tak mnie lubi, o głebszym uczuciu nie mówi.

Niestety od dziś może się to wszystko zmienić ponieważ jakwredniejsza baba przyparłam go do muru: ze nie wiem co on czuje i czy widzi nas kiedyś dalej... gdzieś tam kiedyś w przyszłóści itd. itp. jak to my potrafimy.

Niestety źle się czuje angażując się w związek, w którym nie jestem tego pewnia. I pomimo tego, że teraz jest jak najbardziej fajnie obawiam się czy tak bedzie dalej.

Jestem teraz na stażu w mieście w którym studiowała, jeszcze nie wiem czy chce tutaj zostać, z pewnością jego obecność tutaj jest jednym z argumentów które mnie tutaj najbardziej zatrzymują. Do konca stazu jeszcze rok a ja chciałabym wiedziec co dalej... (taka juz jestem, ze musze miec wszystko zaplanowane).

Edytowane przez looolitka
Czas edycji: 2013-10-27 o 19:17
looolitka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-10-27, 19:18   #2
b82ed09e83d6cc96f3cec4b39c6008ed9e8c5acd_5dd330825eb9e
Konto usunięte

Dot.: Mój chlopak mnie lubi:)

Każdy związek rozwija się w swoim tempie, może chłopak jest zakochany tylko się wstydzi powiedzieć, bo myśli, że jak wyznania, to już z grubej rury? Powiedz mu, że jesteś w nim zakochana i zobacz jak zareaguje. Nie wiem co Ci tu więcej można doradzić. Na pewno nie "rzuć go"
b82ed09e83d6cc96f3cec4b39c6008ed9e8c5acd_5dd330825eb9e jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-10-27, 19:30   #3
daf502bc9430c04b8cbdbd94f51a8624bed02f84_61e0bd2ac4d4e
Konto usunięte

O ludziska, baby, ale sobie czasami tworzycie problemy, chyba czyny są ważniejsze, niż słowa? Może po prostu wstydzi się to wyznać? Może traktuje miłość bardzo serio i pół roku związku to dla niego za krótko, żeby o tym mówić? Zapewnia Cię o uczuciu? Zapewnia, w dość kwiecisty i sympatyczny sposób. Nie wolisz, żeby te dwa słowa, na które czekasz, płynęły prosto z jego serca? Wolisz mu je po prostu wydrzeć przyszpilając go do ściany? Po co? Poza tym, jak Ci tak śpieszno, zawsze możesz pierwsza wyznać mu miłość.
daf502bc9430c04b8cbdbd94f51a8624bed02f84_61e0bd2ac4d4e jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-10-27, 19:30   #4
Hanako
lubi eks swojego męża

po takim czasie nie wyznałabym miłości nikomu.
i dla mnie "lubię cię" to sporo. zwłaszcza, że zazwyczaj w relacji z takim stażem ma już nieco inny wydźwięk niż "jesteś spoko", jest bardziej wielowymiarowe, to nie jest hasło na odczepnego rzucone do kumpla. zazwyczaj w tonie można usłyszeć to, że ktoś chciałby powiedzieć coś więcej, ale nie jest tego pewien.
więc jako że sama mam takie podejście do sprawy, to rozumiem podejście twojego chłopaka.

pytanie - co ty do niego czujesz? czego oczekujesz? czy sama powiedziałaś mu już coś ponad to "lubię cię"?
Stary 2013-10-27, 19:42   #5
ktoregos_dnia
Zakorzenienie

Według mnie wszystko zależy od tego jak intensywny jest Wasz związek, jak często się widujecie itp. Pół roku związku jest czymś innym gdy para widuje się na weekend co dwa tygodnie i czym innym jeśli widują się codziennie.

Wysłane z mojej el dziewiątki
Stary 2013-10-27, 23:09   #6
HellCommander
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ktoregos_dnia Pokaż wiadomość
Według mnie wszystko zależy od tego jak intensywny jest Wasz związek, jak często się widujecie itp. Pół roku związku jest czymś innym gdy para widuje się na weekend co dwa tygodnie i czym innym jeśli widują się codziennie.

Wysłane z mojej el dziewiątki
Wlacha.

Journey through the ice and snow
To heed the hunter's call,
To slay my enemies as the runes foretold.
HellCommander jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-10-27, 23:23   #7
niebieskie_oczko
Zakorzenienie

Jeżeli jego czyny świadczą, że mu zależy, jest wam ze sobą dobrze, to po co przyciskać go w kwestii wyznań? Jak będzie gotowy, to powie, a chyba nikt nie lubi nacisku w stylu "powiedz mi, jak mnie kochasz". Cieszyłabyś się, gdyby wyznał ci uczucie po twoim przymuszeniu?
Niech się to toczy swoim tempem, nie pośpieszaj go, bo jak będzie gotowy, to to powie.
Podróże 2014: Wiedeń, Bratysława, Londyn, Lwów, Budapeszt, Ostrava, Berlin, Budva, Paryż
K&K
niebieskie_oczko jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-10-28, 01:06   #8
laisla
Zakorzenienie

Skoro przyparłaś go do muru to rzeczywiście musisz (mimo tego, co piszesz, że na co dzień się dzieje wszystko jak byś chciała) czuć się niepewna. Ja nigdy nie chciałam deklaracji jeśli każdy jego czyn i całokształt zachowania był jednym wielkim zapewnieniem o uczuciu. Sama także nie byłam skora do wyznawania uczuć, jakieś mi się to melodramatyczne i przerysowane wydawało. I rzeczywiście, gdy moje zachowanie było niejednoznaczne, takie, które nie dawało emocjonalnej stabilizacji partnerowi to wtedy próbował wymuszać deklaracje i obietnice. Tyle, że uczuć to nie pomnażało niestety.
laisla jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-10-28, 08:37   #9
lampikon
Przyczajenie

To wszystko zależy od waszego wieku, stażu związku, waszej dojrzałości i miliona innych kwestii. Na tym etapie to widocznie wystarczająca deklaracja, ciesz się nią i broń Boże nie naciskaj na nic więcej
Stary 2013-10-28, 10:34   #10
bejbeee
Raczkowanie

GG do bejbeee

Ja "kocham cię" usłyszałam po jakichś 2 tygodniach spotykania (sylwester, od lekko pod wpływem) i miałam ochotę go wtedy palnąć. Poczułam się wręcz oburzona jak można wyznać komuś "miłość" po 2 tygodniach ! Wolała bym usłyszeć to wtedy kiedy nasz związek był by już nieco dłuższy. Dzisiaj jesteśmy razem już prawie 8 lat a on ciągle twierdzi że wtedy pod wpływem już mnie kochał

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=416164 Zapraszam !!!

Rasowy= Rodowodowy
bejbeee jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-10-28, 10:41   #11
chwast
Zakorzenienie

Pół roku to w sumie mało. Nie zgadzam się jednak, że nie słowa lecz czyny. W normalnych związkach i to i to.

Wysyłane z mojego SK17i za pomocą Tapatalk 2
chwast jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-10-28, 11:03   #12
Dziecko3
BAN stały

Ja myślę, że powinnaś być zadowolona, zawsze mógłby Cię przecież nie lubić.
Dziecko3 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-10-28, 14:42   #13
Individualist
Rozeznanie

Wszystko ma swój czas. Wolałabym z tym poczekać, niż walnąć tak 'z grubej rury'. Czasem ważniejsze są czyny niż słowa. Poza tym mówi wiele innych WAŻNYCH rzeczy. Jeśli tak Ci mega śpieszno sama mu powiedz i zobacz jego reakcję.
Individualist jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości