|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Druga część wątku na odchowalni będzie nosić tytuł: | |||
Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
1 | 2,56% |
Zmieniamy pieluchy, karmimy co chwilę, lecz na wizażu przyjemne są chwile |
6 | 15,38% |
Za mało pokarmu, znów skok rozwojowy, a ja już nie mam do tego głowy |
3 | 7,69% |
Za małe ubranka, już pierwsze uśmiechy, szybko nam rosną te nasze pociechy |
19 | 48,72% |
Naturalnie czy przez cięcie, każda mama ma już wzięcie |
5 | 12,82% |
Głośno wrzeszczy mały ludzik, tak że i sąsiadów budzi |
1 | 2,56% |
Piję mleczko, robię kupkę, już niedługo czas na zupkę |
4 | 10,26% |
Głosujący: 39. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#571 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. I
My dzisiaj najpierw Kornela na balkonie trzymaliśmy 2 godziny, gdzie nie spał, tylko muchy oglądał i pranie. A potem poszliśmy na 2 godzinny spacer, bo było 28 stopni.
Teraz pierwsza kąpiel za nami, Kornel spał ![]() A na spacerze tak zasikał pampersa, że ważył chyba 3 kilo, a ten dalej w ogoel bez reakcji. Przepraszam,że na razie o sobie, ale musze sie troche ogarnąc, aha mam -9 kg. Kiedy byłyście na dwójce po porodzie ??
#572 |
Zakorzenienie
|
A ta herbatka babydream to jaki ma sklas bo o ile w hipp glukoza i kpper to jak przeczytalam sklad bobovity to nie za glowe trzymalam.
![]() |
#573 |
Zadomowienie
|
Hejka. Mało zaglądam, bo znowu mam mniej czasu, doszło mi przeciez głupie ściąganie mleka
![]() ![]() ![]() A teraz zastanawiam się czy ponadrabiać was i pooglądać tv, czy się kimnąć, bo mnie w sumie łamie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#574 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Noo... Na samej piersi powinna być jak musztarda z kawałkami jakby serka wiejskiego? (co za porównania ![]() A na mm gęstsza. Ale na samej piersi o ile była jaka być powinna i na samym mm (2 dni dostawała) miała kupkę jak po mm, tak teraz ma taką dziwną i nie wiem, czy to przez to mieszanie?? Urodziłam w piątek, a w niedzielę wieczorem, jak tylko wróciłam do domu, zapodałam sobie czopka, bo sama się bałam ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#575 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Sent from my C2105 using Wizaz Forum mobile app |
|
![]() ![]() |
![]() |
#576 |
Zadomowienie
|
Ewaciu kochana wszystkiego najlepszego z okazji urodzin
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#577 |
czyli Endżi
|
Papużko, tak na szybko Ci napiszę. Gin zapisał mi ziołowy lek Hemorigen (on na pewno bez recepty, kosztuje jakieś 7-8zł) i tablety Cyclonamine (to już chyba coś ciutkę mocniejszego).
http://www.strefalekow.pl/product/de...rwotoczne.html http://www.☠☠☠☠☠☠☠/leki/p832-Cyclonamine (wyczaszkowało DOZ) Jezusmaria, ale mam ciężkie ostatnie dni. Po prostu odstrzelić się ![]() ![]() Tż jak na złość od razu po moim wyjściu ze szpitala ma strasznie dużo pracy. Dziś od razu jak wrócił z nocki jechał na delegację pod Wawę, w poniedziałek w nocy się prześpi w domu i znowu młyn ![]() Z resztą na maksa się z nim pożarłam, nie mam ochoty go oglądać. Ja mam też w domu pracę przez internet, parę godzin dziennie na to schodzi. Piszę wtedy jedną ręką podczas uspokajania malucha na rękach ![]() Ja się nie dziwię, że matki wpadają w ciężkie depresje, nie opiekują się dobrze dziećmi jeśli nie dostaną jakiejś pomocy. Czasem jest strasznie ciężko ![]()
pachnę Edytowane przez your Angel Czas edycji: 2013-10-27 o 18:39 |
![]() ![]() |
![]() |
#578 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Misia ja robiłam 2 dni po, tzn rodziłam w czwartek a w sobotę wieczorem zrobiłam. I pytanie , prośba o radę. Właśnie złapał mnie jakiś okropny ból brzucha i kompletnie przeczyściło przy czym było mi niedobrze. Zastanawiam się czy jak bym się zatruła np. to czy mogę normalnie karmić piersią? Boję się że jak ja zjadłam coś co źle na mnie wpłynęło przejdzie też do mleczka i będziemy mieli awanturkę, ból brzuszka itp. Co sadzicie? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#579 |
Zakorzenienie
|
Cotka ja nie pomoge ale tez chetnie sie dowiem. Chociaz wydaje mi sie ze juz moglas z mleczkiem podac wiec chyba nie ma sensu odstawiac.
ewacia wszystkiego naj naj ![]() ---------- Dopisano o 19:48 ---------- Poprzedni post napisano o 19:46 ---------- cotka a masz dicoflor albo biogaie? Ja bym to podala i nie odstawiala. |
![]() ![]() |
![]() |
#580 |
Wtajemniczenie
|
Cześć, dziewczyny
![]() Podczytuję Was, więc wiem mniej więcej "co słychać" ![]() Teraz młody śpi, stary jeszcze z piłki nie wrócił, a ja piję melisę (ostatnio sporo jej piję, podobnie innych ziółek). Adaś nie miał żadnych jazd po szczepieniu środowym. Następne ok 04.12. W piątek zapakowałam go do auta i byliśmy kilka godzin u mojej dobrej koleżanki, która też za ok miesiąc będzie mamusią Adasia ![]() W sobotę pojechał z tż do babci, a dziś my z kolei mieliśmy gości. Jutro wieczorem idę do mojej gin na oględziny. Brzuch mi się prawie całkiem wchłonął, jest nadzieja, że wróci do formy sprzed ciąży - żebym tylko mogła już go zacząć ćwiczyć ![]() Póki co - męczę hantlami mięśnie cycków, żeby mi do pasa nie wisiały i łapki, żebym miała siłę młodego nosić ![]() Pediatra poradził na problemy z brzuszkiem / wypróżnianiem wodę koperkową - zamówiłam ją przez internet, bo w aptekach nie ma. Jutro powinna przyjść. ---------- Dopisano o 20:20 ---------- Poprzedni post napisano o 20:10 ---------- My na 3, choć Adaś to średniaczek. Ale 2 jakieś ciasne na niego.
#581 |
Zakorzenienie
|
A ja znowu nie mam czasu na czytanie
![]() Weekend intensywny - w sobotę goście, dziś zakupy z mamą ![]() ![]() ![]() Ps. Załączam fotę rozczulacz ![]()
Edytowane przez Madziuchna27 Czas edycji: 2013-10-27 o 19:33 |
![]() ![]() |
![]() |
#582 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#583 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Super ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#584 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#585 | |||
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:32 ---------- Poprzedni post napisano o 21:29 ---------- Nie wiem czemu zawsze jak już mi się wydaje, że z Olą lepiej, to robi się gorzej ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:34 ---------- Poprzedni post napisano o 21:32 ---------- A co do pieluch to wypróbowałam pampki, dady i babedreamy i te z Rska najlepsze, a pampersy mi się jakoś najmniej podobają
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#586 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A powiedz mi czy Ty przy tym krwawieniu czułaś ból w dole brzucha? Dziś nie wzięłam tabsa, jestem juz wykonczona bólem i zmianami podpaski co 30min , jeśli przejdzie to znaczy ze byla to wina tabletek. ---------- Dopisano o 21:39 ---------- Poprzedni post napisano o 21:36 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:40 ---------- Poprzedni post napisano o 21:39 ---------- Cytat:
![]() kuruj się ![]() ---------- Dopisano o 21:41 ---------- Poprzedni post napisano o 21:40 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 21:42 ---------- Poprzedni post napisano o 21:41 ---------- Cytat:
No to pogratulować, świetny tatuś ;] Może powie to córce jak już będzie starsza .. brak słów
![]() ![]() |
![]() |
#587 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#588 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Na dwójce chyba w 2 dobie po porodzie.. i dali czopa glicerynowego , ale po cc to inaczej ---------- Dopisano o 21:45 ---------- Poprzedni post napisano o 21:43 ---------- Cytat:
![]() ![]() Kocham małe buciki ![]() ---------- Dopisano o 21:54 ---------- Poprzedni post napisano o 21:45 ---------- MÓJ SYNEK SKOŃCZYŁ DZIŚ 7 TYGODNI ![]() ![]()
Edytowane przez papuga_69 Czas edycji: 2013-10-27 o 20:47 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#589 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#590 |
Zakorzenienie
|
O kurcze. Tyle czasu już minęło od tych początkowych porodów? To już prawie 2 miesiące. Zaraz ledwo się obejrzymy a już 12miesięcy minie.
|
![]() ![]() |
![]() |
#591 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#592 | |||
Zakorzenienie
|
w środę, a urodziłam w poniedziałek
![]() Cytat:
Oby tym naszym dzieciom szybciutko te jelitka dojrzały bo szkoda patrzeć jak je boli Cytat:
Cytat:
![]() i dzisiaj też płaczliwa była, ale to pewnie skok się u nas zaczyna bo jutro 8 tydzien skonczy ![]() my dokładnie 8 tygodni temu przytulaliśmy się z tż o tej porze ![]() ![]()
![]() |
#593 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ps. Ja też mam trzy rzeczy na zmianę i czuję się/wyglądam jak lump ![]() ---------- Dopisano o 23:12 ---------- Poprzedni post napisano o 22:46 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja szukałam na all, ale nie bezskutecznie.... Cytat:
![]() Zaczęliśmy trzecie opakowanie 80 sztuk i mamy jeszcze jedno takie. Potem może już na 3 przejdziemy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#594 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Na all glinke możesz kupić na odciski. Wpisz odcisk albo odlew i przychodzą razem z instrukcją. A ja dzisiaj miałam mieć taką spokojną niedzielę, i tylko miałam bo mojego brata wczoraj pobili;/tak 6 na 1;/ i dziś jeździł po szpitalach na obdukcje i oczywiście nie mogą go na obserwacji zostawić na 3 dni;/ i jak by coś się działo to kazali przyjechać;/ ![]() i jedyne co fajne to odebrałam zdjęcia z sesji i się napatrzeć nie mogę
![]() |
#595 |
Zakorzenienie
|
czas na moją relację z porodu
![]() 4.10 od ok. 18 zaczęły mi się skurcze jak tu Was na bierząco informowałam ok 20 zaczęły bardziej boleć, ale wtedy jeszcze nie wiedzialam, że to lajcik:P TZ przyjechal z treningu, taki uradowany, że to juz zjedlismy kolację, poszłam się wykąpać, TZ też i TZ dzwoni do szpitala, że mam skurcze ok.40sekundowe co 4 minuty, babka powiedziala, żeby przyjechać jak będą co ok 2 minuty i trwac będą ok minutę. No więc ja między skurczami zaczelam prostowac sobie włosy dopakowałam torbę i TZ zrobił mi jeszcze ostatnie fotki z brzuszkiem wtedy bylo mi jeszcze do smiechu, widać tu moje rumience na twarzy, bylo mi gorąco! o północy ból był już bardzo mocny, więc jechaliśmy na porodówkę. Pani podłączyla mnie do ktg, zmierzyla rozwarcie.. 1 cm mysle sobie"ale slabo..." i powiedziala, że albo mogę zostac albo pojechac do domu i tam poczekać na większe skurcze... pojechalismy do domu (mamy 3 min od szpitala). Do 5 rano wytrzymalam, sie nawyzywalam za wszystkie czasy na szczescie TZ byl cierpliwy, kazalam Mu się nie odzywać, bo wszystko z tego bólu mnie denerwowalo.. po 5 mowie, że juz nie wytrzymam i jedziemy do szpitala. Pani jak mnie wtedy zobaczyla to się tylko zasmiala i mówi, że widać że już się ruszylo wiec hop na lozko, zbadala mnie i bylo 3cm... sobie mysle kurde umre chyba zanim będzie te 10cm... spytala sie mnie czy będę chciala znieczulenie. Powiedzialam, że tak, innej opcji nie ma, bo ja już nie wytrzymuję. Ale najpierw zaproponowala mi kąpiel. Wczesniej lewatywa. Wymiotowalam 3 razy... Siedzialam 1,5 godziny w wannie.. już tam myslalam, że umrę.. położna i TZ caly czas siedzieli ze mną, TZ trzymał mnie za rękę, podawal picie, bylam mega glodna, ale nie dalam rady nic zjesc przez ten ból. Wkoncu mialam juz takie bóle, że pani mówi, żebym wyszla z wanny i zobaczy jakie postępy.. myslę sobie "oby bylo 5cm...." a ona w szoku jest 9cm! i zaczela szybko przygotowywac sale do porodu.Przebila mi pęcherz, bo wody same mi nie deszly. Miala kończyć zmianę o 8 i wczesniej mówila, że pewnie nie zdąży mi odebrac porodu No i już się zaczynają parte, ta polożna mowi, że zaraz przyjdą jeszcze 2. Wtedy już zaczela się akcja na maxa TZ wyszedl na korytarz (tak jak mielismy to ustalone). Babki wspaniale! jedna robila mi zimne oklady, podawala picie, drugą ściskalam za rękę, a trzecia pilnowala dziecia i oddychala ze mną, mówila co mam robić nagle mówi:"niesamowite!! widzę długie czarne włoski!!" chcialo mi się smiać, bo ja od poczatku przeciez mowilam, że taka bedzie moja córeczka hehe No i tak mnie tam podtrzymywaly na duchu, mowily, że swietnie mi idzie, chociaż ja już nie mialam wogole sil! ale jak tylko slyszalam puls malej to myslam tylko od Niej, żeby jej się nic nie stalo i oddychalam tak jak mi kazala ta polozna, żeby Mili byla dotleniona. I nagle Mili jest na świecie poplakalam się, padlam na łózko jak jakiś flak z wyczerpania;P Położyły mi Malą na piersi odcielam pępowinę, zaczely mnie szyć (ponoc bardzo male nacięcie, i nawprawde super poszlo:P) przyszedł TZ, spedzilsismy tak z 2 godzinki we 3 w miedzy czasie mała się karmila, panie przyszły ją zważyc, zmierzyc, przyniosly nam oranżadkę w kieliszkach do szampana Po ok 3 godzinach wziely mnie pod prysznic, przyniosly dla nas sniadanie na sale. Zjedlismy, i wtedy przenesli nas do pokoju hotelowego Już zapomnialam o całym bólu, ale ręce, nogi i brzuch mialam jak z waty.. nie miala czucia.. balam się trzymać ją na rękach... a jak mnie już zszyli to do mnie dotarlo, że chyba nie dostalam wkoncu znieczulenia, jak mi pozniej polozna powiedziala, że bylo już na nieza pozno ![]() Malutka jest przesłodka! TZ się w Niej zakochal od razu! zajmuje się Nią, w nocy wstawal do niej, głaskał, podawal mi ją, naprawdę super ! Ach Dziewczyny.. dziecko to coś najpiękniejszego co może nas w życiu spotkać! My jesteśmy zakochani w Milusi! TZ ciągle mi powtarza jakie to ma dzielne Dziewczyny i jak nas kocha obydwie |
![]() ![]() |
![]() |
#596 |
Rozeznanie
|
bardzo fajny opis
![]() hehe na moje znieczulenie też było już za późno. ale pamiętam że się głupio pytałam TZ czy nie jest na mnie zły że hmmm "trochę" krzyczę i go opieprzam ![]() ![]()
#597 | ||||
Zakorzenienie
|
witam z dojarni
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#598 |
Wtajemniczenie
|
Hejka
PAULINKA super opis. Przypomniałas mi że nie dostaliśmy szampana. .. a miał być ![]() ![]() Ale nudna niedziela. .. czas przesuneli a Nina nie wiedziała i spała jak zawsze do 7 rano ![]() Jakoś mi się dluzyla ta niedziela leniwa taka... Ja też probowałam moich starych spodni ale nieee.... ![]() ![]() Od pierwszego grudnia zmieniamy mieszkanie ![]() ![]() ANGEL jestem pod wrażeniem jaką siłę i cierpliwość potrafisz w sobie znaleźć. .. ja mam maloplaczace, zdrowe dziecko a czasem bucze. Nawet nie umiem wyobrazić sobie czy dałabym radę najpierw w szpitalu, potem w domu w takiej sytuacji jak ty ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
09 października 2013 18:45 Ninka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#599 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 04:24 ---------- Poprzedni post napisano o 04:18 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 04:28 ---------- Poprzedni post napisano o 04:24 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#600 |
Zadomowienie
|
Witam się porannie z laktatorem w łapie po opanowaniu kupska stulecia
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:07.