![]() |
#151 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XI)
http://wiadomosci.onet.pl/krakow/zde...nie-zyja/c6454
Mama z tatą i siostrą pojechali na miejsce wypadku i okazało się, że już 4 osoby nie żyją ![]() A jeszcze wszystko zaczęło się od tego, że moja sąsiadka, najlepsza kumpela, wyjeżdżała na główną, podobno wymusiła pierwszeństwo, bus w nią walnął i odbił na czołowe z jakimś transporterem ![]() ![]()
Cuause I know I don't understand, just how your love your doing no one else can... Edytowane przez hje Czas edycji: 2013-10-27 o 18:09 |
![]() ![]() |
![]() |
#152 |
Zakorzenienie
|
Mój bobo właśnie obudził się z drzemki i buszuje po łożeczku(a może będzie spał dalej w sumie
![]() Wiecie co? Od godziny nie mamy wody ![]() ![]() Dobrze że zdążyłam Oskara wykąpać-mąż se jakoś musi poradzić ![]() Studnia jest na podwórku także tego ![]() Black-miałam predzej pisać,jeśli chodzi o to żółtko to my też mieliśmy problem. Oskar wyczuwał każdą odrobinę. Nie ma bata że nie wyczuwał bo dawałam dwa różne obiadki,jeden z żółtkiem drugi normalny. No i co? Od tego z żółtkiem odkręc ał głowę a drugi zjadał. W końcu na jakiś miesiąc odpuściłam mu to żółtko (w zamian dawałam natki warzyw żeby coś chwycił żelaza) i po miesiącu znowu stanęłam do walki ![]()
#153 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:56 ---------- Poprzedni post napisano o 18:54 ---------- Zdaje sie, ze obie ![]() szaja, Dorka boska ![]() U nas cotygodniowy syndrom odstawienia od rączek dziadkow - wrocilismy po 17, a jeszcze torby nie rozpakowalam, bo noszacze mi dziecko zepsuli :/ |
||
![]() ![]() |
![]() |
#154 |
Zakorzenienie
|
Oskar wstał. Wzięłam go za ręce. Odbiło mu się po mleku które pił już dawno i usnął spowrotem
![]() Chyba już na noc ![]() ![]() Jak usnął na noc to pewnie pobudka o 4 będzie ![]()
#155 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale głupotę walnęłam! pisałam posta na szybko bo wychodziłam z domu - chodziło o 13 łyżeczek! a nie o 3 ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#156 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#157 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Patrzcie ![]()
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#158 |
Zakorzenienie
|
No bardzo dużo jak na nas! Rekord.
Jaram się! ![]() Więc teraz będę miała milion pićset pytań jedzeniowych, zaraz zadam:p Woow, kopia! ![]() Pytania ![]() 1) Mam jaglankę BEZMLECZNĄ z Holle - jak długo to można po otwarciu trzymać? 2) Czy ową jaglankę można do zupki wykorzystać, jako zagęszczacz, robi tak któraś? 3) Czy jest tu jakieś dziecko które je i lubi kaszki Holle, zjada z apetytem? Bo się zastanawiam jakby tu przemycić je, żeby moja jeść zaczęła i zejść z tej Bobovity trochę.. Z owocem to jak? Robię na wodzie normalnie, dodaję kawałek banana i blenduję to? 4) Czy któraś już dawała jogurtu naturalnego do zupki, jako zabielacz? 5) Jaki macie "przepis podstawowy" np na zupkę, do którego potem wrzucacie dodatek według uznania? 6) Jak często Wasze dzieci jedzą obiadek/zupę z mięskiem? |
![]() ![]() |
![]() |
#159 |
Zakorzenienie
|
Hje, ojej...
![]() Zapomniałam. ![]() ![]() Edytowane przez BlackSanctum Czas edycji: 2013-10-27 o 19:00 |
![]() ![]() |
![]() |
#160 | |
Zakorzenienie
|
Witam sie w nowym watku
![]() Kiedy i ja znajde na forum czas to nie mam pojecia, juz malo kiedy komputer udaje mi sie wlanczac, dzieci powoli zdrowieja to teraz moja mama chora, nie mam wiec nianki ;/ mialam isc na rehabilitacje od poniedzialku no ale nie ma szans bo nie mam z kim dzieci zostawic, tesciowa jeszcze zostanie rano jak musze isc do pracy ale to i tak duzo tym bardziej ze maly do niej nieprzezwyczajony i nie bardzo chce z nia siedziec... Takze nie wiem jak to bedzie ![]() ---------- Dopisano o 20:17 ---------- Poprzedni post napisano o 20:11 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#161 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() 3. Moje uwielbia Holle! Ja dawalam np 100ml owoca (sloiczkowego albo domowe przetwory)+70ml wody+2 miarki kaszy. Nie blenduje, mieszam tylko. Na poczatek zmniejszylabym odpowiednio proporcje. 4. Do ok roku nie zamierzam jogurtu dawac. 5. Zawsze jako podstawe daje marchewke, pietruszke, selera i por. 6. Hmm 1-2x w tyg. |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#162 |
Zakorzenienie
|
Nawijka: dlaczego do ok. roku jogurtowi naturalnemu mówisz nie?
Podziel się wiedzą ![]() Ja na razie mam problem taki, że Mała je nieduże porcyjki, jeden słoiczek obiadowy męczy 3 dni, więc jeszcze sobie nie mogę ułożyć menu jak chcę, łatwiej będzie teraz jak zaczynam gotować sama. Dodatki do zup u was jakie są? Zacierki z warzyw, ryż, jakaś kasza, makaron? Wrzuci któraś jeszcze raz przepis na mus z jabłek i napisze jak pasteryzować, żeby mi się nie zepsuły? Gotujecie słoiki we wrzątku aż "pyknie"? Hje: myślę co chwila o tym wypadku;( |
![]() ![]() |
![]() |
#163 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
ILE?!?!?!?! ![]() Cytat:
Gdzie te zęby ?! Apropo gdzie Marsi ! Cytat:
![]() hehe twins? :P Ja tez postaram się zrobić ![]()
![]() |
#164 | |
Konto usunięte
|
absolutnie rewelacja
![]() Cytat:
Jaglanka jest słodkawa, ja bym nie zagęszczała raczej obiadku, no ew. zupkę z przewagą marchwi czy buraka, bo to słodkie ![]() Ile trzymać - wiesz, ja nie patrzę na to. Co niby się może stać? tzn nieszczelnie zamknięta może nabrać wilgoci, ale jak jest normalnie zamknięta (a wystarczy spiąć klipsem) to mam, póki potrzebuję. A musisz blendować? banana łatwo rozgnieść, na przykład. Jabłko możesz zetrzeć na tarce, na różnych oczkach, gruszkę tak samo, śliwkę też rozdziabać się da... Nie dawałam, ale chleb z masłem młoda je, dałam też raz chleb z białym serem. Jakoś nie przepadam sama za jogurtem naturalnym, i chociaż kupiłam i stoi w lodówce, to zapomniałam o nim ![]() Z mięsem - rzadko teraz, bo obstawiam że ten guzek pod sutkiem to hormony. A nie mam możliwości dobrego mięsa, tzn. kupię np. kuraka, ale... nie mam gdzie mrozić, a nie mam kasy by ciągle kupować. ALe ważniejsze żółtko. Podstawa: - 2 większe kartofle - duża marchewka - kawałeczek selera (dosłownie kawałeczek, bo on intensywny, powiedzmy jak ósemka mniejszego jabłka) - kawałeczek korzenia pietruszki, jak mały palec (mój, nie Dorki ![]() I do tego - jeśli już mięso, to kawałek sznycelka indyczego (kupowałam w biedrze, tam są paczkowane, to pół takiego sznycelka jednego). Dodatki: - 2 buraki średnie - porcja dyni (a bo ja wiem ile? nie wiem ![]() - jeśli robię jarzynową po prostu, to kawałeczek pora, kawalątko cebuli (pół plasterka), czasem nawet ćwiartkę jabłka - pół małego kalafiora - same różyczki - 8-10 fasolek szparagowych - 2-3 brykiety szpinaku mrożonego - mała cukinia - a czasem biorę po kawałku wszystkiego ![]() Przyprawiam solą (malutko, ale młoda nie chce jałowego żarcia), 2-3 ziela angielskie, liść laurowy, pół łyżki koperku suszonego, natka pietruszki (tu obrywam listki, kilkanaście daję)... Ale dzisiaj Dorcia bunt jedzeniowy miała - zupka z buraków nie, zupka jarzynowa nie... za to zjadła pierwszy raz jajecznicę z kromką chleba z masłem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#165 |
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;43454270]absolutnie rewelacja
![]() [/QUOTE] ale to Laurka chyba ??? ![]()
#166 | |||||||||
Zakorzenienie
|
nadrobiłam ten wątek, do starego nie wracam bo nie mam najmniejszych sznas na nadrobienie
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
pokazuje, taka granatowo-czerwona: http://allegro.pl/promocja-lekki-skl...633739222.html Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() SZAJA- fajowo Dorotka sie bawi ![]() Hje, co za masakra, nawet nie chce myslec, przez co ta dziewczyna bedzie teraz przechodzic..... |
|||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#167 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dodatki do zup? Warzywa inne niz te, co wymienilam, kasza jaglana, czasem kukurydziana, soczewica, mieso z krolika, dorsz, losos. Niedlugo bedzie kasza gryczana i quinoa. Jesli chodzi o mus, to ja nie patrzylam na zaden przepis. Poprostu jablka pokroilam w kostke, zalalam niewielka iloscia wody i troszke pogotowalam (niezbyt dlugo). Potem do sloiczkow i do gara, czyli na dno garnka polozylam szmatke, na to sloiki mniej wiecej jednej wysokosci, zalalam do oporu goraca woda i 20min na kuchence potrzymalam. Wsio ![]() Dobra, ide juz, bo caly dzien o zarciu gadam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#168 | |
Zadomowienie
|
Debrah, ja co prawda nie robiłam jabłek, ale gruszki: zalałam malutka ilością wody aby tylko się nie przypaliły, gotowałam pod przykryciem aż puściły wodę i zmiękły, zblendowałam wszystko i znowu do gara żeby się zagotowały. i takie bulgoczące wlewalam do słoikow, zakręcam, stawiam do góry dnem na reczniku, wszystkie razem okrywam ręcznikami, kocykiem, zostawiam i się zawekują, nie popsuły mi się tak nigdy.
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#169 |
Zakorzenienie
|
Szaja : ty piszesz o porcach zupki zjadanej na jeden raz? np pół malego kalafiora?
Dużo wody wlewasz? I czy mięso nadal gotujecie osobno? |
![]() ![]() |
![]() |
#170 |
Zakorzenienie
|
A dawałyście już brukselkę? kupiłam wczoraj w Lidlu i może bym dała, tylko że to w sumie kapustka nie??
Charlizz co ty ja mistrz. pf :P W ogóle nie mam czasu, żeby sobie wymyslać stroje no i musiała bym coś niecoś pokupować a w portfelu wiatr.... ![]() ![]()
#171 | |||
Zakorzenienie
|
hej
![]() TŻ pojechał, wracam na wizaż; na stary się już nie załapałam, ale nadrobiłam sumiennie ![]() Filip dzisiaj wstał tak, jak zawsze, a że godziny jeszcze nie miałam na zegarku przestawionej, to mnie to nie ruszyło ![]() hje, mi się mój wiek na pierwszej stronie podoba nawet ![]() buziaki ![]() ![]() ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;43446475] A wklep sobie w allegro w wyszukiwarkę BOIKIDO ![]() ale genialne zabawki tej firmy ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() jakie skupienie ![]() Cytat:
![]() klony ![]() ja kiedyś właśnie pokazywałam TŻowi, że Filip jest podobny do mnie, jak byłam mała, bo wszyscy tylko w kółko, że Filip to cały TŻ; i chyba meneq pisała kiedyś, żeby zrobić takie właśnie zestawienia i powklejać ![]()
![]() |
#172 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
kaszą manną, makaronem, kaszą, ryżem, kaszką kukurydzianą. Podstawą są u nas warzywa jak na jarzynową(marchew, pietruszka, ziemniaki), a do tego dodaje buraki/kalafior/brokuł/pomidorki koktajlowe. Przyprawiam lisciem laurowym, zielem, wrzucam seler nac, por, natke pietruszki, czosnek rozcisniety przez praske, troszenke sole bo inaczej niet. Zóltko rozkruszam, masełka dodaje jak nie na miesie zupka. Jesli chodzi o mieso to na cielecinie gotuje, na kurczaku, króliku. I staram sie, zeby było góra 4 razy w tyg, srednio co drugi dzien.I gotuje codziennie swieża zupę. Jakos nie sprawia mi to problemu bo jak nastawia sie dla nas to i dla małego w garnku obok. [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;43454270]a Ale dzisiaj Dorcia bunt jedzeniowy miała - zupka z buraków nie, zupka jarzynowa nie... za to zjadła pierwszy raz jajecznicę z kromką chleba z masłem ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() co do owoców to w kawałeczkach dostaje jabłko, banana, brzoskwinie, od kiedy zaczął pluc papkowanymi to daje kawałki aha i hitem są u nas herbatniki- rozgryza je przednimi zebami az iskry lecą ![]() ---------- Dopisano o 20:59 ---------- Poprzedni post napisano o 20:54 ---------- aha, Cała, ty chyba o buty pytałas? ja kupiłam młodemu normalne kozaczki, z twardą podeszwą- ale rozmiar mnie zabił - 24 ![]() jesienne trzewiczki ma teraz 23... Wódz Wielka Stopa ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#173 |
Zadomowienie
|
[QUOTE=BlackSanctum;434534 70]Hje, ojej...
![]() Zapomniałam. ![]() ![]() ![]() co do sanek to tez kupujemy a w zalaczniku moj bobuziaczek |
![]() ![]() |
![]() |
#174 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U nas jutro kapusta, tylko jeszcze nie wiem z czym ![]() ---------- Dopisano o 21:02 ---------- Poprzedni post napisano o 21:02 ---------- ellmi, co Cie tak na fb o fochy posądzaja? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#175 |
Konto usunięte
|
Debrah, nie, no co ty
![]() ![]() A dodatki to: kasza jęczmienna, ryż, zacierki, makaron w kształcie ryżu, inny makaron ale podziabany drobno, żółtko, kartofle wyjęte przed zblendowaniem i pokrojone ciut. |
![]() ![]() |
![]() |
#176 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#177 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#178 |
Konto usunięte
|
Sylwia, żartujesz? Agatka teraz w 25 wchodzi dopiero
![]() Oglądam nadal zabawki... |
![]() ![]() |
![]() |
#179 |
Zakorzenienie
|
Oskar mi usnął na noc o 17;30
![]() Ku.wa kuuuniec świata ![]() Boję się nocy i boję się poranka ![]() ![]() Wiecie... Oglądałam na fb fotki znajomych z technikum...(moja klasa). Matko jakbym na chodniku spotkała to przeszłabym obok i nie poznała(połowy) ![]() Takie konie porosły ![]() Aaaaa ja Wam nie mówiłam jaką miałam fajna klasę ![]() 22 chłopaków i 4 dziewczyny ![]() ![]() ![]() Laski-powiem tyle,to był RAJ ![]() Idę ![]() ![]()
#180 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:11.