![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Przesz³o¶æ.
Witajcie Forumowiczki!
Kiedy¶ by³am z pewnym ch³opakiem. By³a to moja pierwsza mi³o¶æ, a raczej zafascynowanie. By³am w niego strasznie zapatrzona, choæ nikt mnie nie rozumial,ja nadal z nim bylam. Zdradza³ mnie, ponizal. Kiedy¶ powiedzia³, ¿e je¶li z nim tego nie zrobiê to nie wie co z nami bedzie bo on ma potrzeby itd. Przestraszylam siê. Nie zgodzilam siê od razu. Minê³y 2 lata i w koñcu postanowi³am zrobiæ to z nim. Po kilku miesiacach zerwal ze mn±. Przez ten zwi±zek zaniedbalam szkole, przyjació³, rodzinê. Zapomnia³am o swoich marzeniach, o tym kim chce zostaæ w przyszlosci itd. Po jakim¶ czasie zaczê³am naprawiaæ swoje zycie. Moje oceny znacznie siê poprawi³y, stosunki z najbli¿szymi równie¿. Po jakim¶ czasie zaczê³am inaczej patrzeæ na pewnego kolegê z mojej klasy. Zna³am go 5 lat. Zaczêli¶my pisaæ, spotykaæ siê a¿ w koñcu zaczê³am z Nim nowe ¿ycie. By³o idealnie, ka¿de spotkanie sprawia³o ze by³am szczê¶liwa jak dziecko. By³ jednak problem- chcia³am powiedziec mu na pocz±tku o tym ze nie jestem dziewica. Ba³am siê jednak ze siê wystraszy, ze to za wcze¶nie. Po pó³ roku siê o to zapytal. Teraz jest fatalnie! Od tygodnia nie rozmawiamy praktycznie, jak juz to pojedyncze zdania. Na poczatku kiedy sie o tym dowiedzial by³o super. Pisa³ ze bêdzie mnie wspiera³ ze to nie jest najwazniejsze itd. Teraz mówi, ze nie bêdzie tak jak kiedy¶, ze nie wierzy w nas. Czuje sie bezwarto¶ciowa, brudna, jestem osoba wierzaca. Wyspowiadalam siê z tego bo ju¿ nie mog³am wytrzymaæ. Brakuje mi Go, wspólnych chwil z Nim, Jego u¶miechu i mi³o¶ci. Przera¿a mnie jednak fakt, ze nas moze ju¿ nie byc.. A jeszcze co¶. Dziwne jest to ze nie wierzac w nas kiedy pytam czy to koniec skoro sie mêczy On odpowiada nie. Co o tym my¶licie? B³agam pomó¿cie ![]() ---------- Dopisano o 21:50 ---------- Poprzedni post napisano o 21:32 ---------- Chce jeszcze dopisaæ, ¿e czasami robi tak jakby siê zapomnial. Ostatnio powiedzia³ do mnie zupe³nie przypadkowo ,,misiu".- chodzimy do tej samej klasy. Albo rozmawialismy o tym, ¿e pojedziemy na mecz jaki¶ itd. a za chwilê co¶ mu siê ,,odwiduje." i mówi ¿e nigdy itp. Raz zacz±³ graæ takiego ,,cwaniaczka" udaj±cego ¿e nic go nie obchodzi ¿e to jest Mu obojêtne.. Dopisze równie¿, ¿e jak nie piszemy ca³y dzieñ, to wieczorem dostaje sms ,,dobranoc''. Mo¿e ktoras by³a w takiej sytuacji i pomo¿e mi w niej |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 954
|
Dot.: Przesz³o¶æ.
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 11 924
|
Fatalny typ. W dodatku manipulator. A wiesz czemu tak robi? Bo Ty sie kajasz przed nim jak ta glupia. Po co to robisz? I po co mu cokolwiek tlumaczysz? Mowia, ze tlumacza sie winni, a ja tutaj Twojej winy nie widze. Ot, stracilas dziewictwo, zalujesz, ze akurat z nieodpowiednim czlowiekiem, ale lekcje z tego wyciagnelas na przyszlosc. I tyle, koniec tematu. Albo pan to akceptuje, albo nie. A Ty jak to baraniatko, z glowka spuszczona przyznajesz sie ze skrucha do winy, a winna nie jestes w ogole. Masz prawo do swojej przeszlosci (jeszcze go wtedy nie znalas) i mialas prawo do popelniania bledow, nie rozumiem czemu az tak sie tego wstydzisz? Brudna nie jestes - nie mialas niewiadomo ilu tych partnerow, a po 2 latach poszlas z chlopakiem z ktorym bylas w stalym zwiazku do lozka.
Ty wez Ty tak popukaj temu chlopakowi do glowy. Jak mu nie pasuje, to niech wylozy kawe na lawe i czesc, a nie po chamsku pogrywa na Tobie i manipuluje Toba. Dlaczego sobie na to pozwalasz i obrastasz w coraz to wieksze kompleksy, ktorych masz juz i tak cale mnostwo? Przede wszystkim, to zaakceptuj swoja przeszlosc - jakkolwiek by ona nie byla, a wcale zla niewiadomo jak nie jest. Wazne, ze zalujesz, zobaczylas swoj blad - zreszta, bylas mloda, mialas prawo go popelnic. Nic takiego sie nie stalo co by teraz temu chlopakowi pozwalalo tak Cie traktowac. Ale dopoki bedziesz sie kajac przed nim ze spuszczona glowka, dopoty on bedzie sobie pogrywal, bo widzi, ze moze. Tyle ode mnie. Edytowane przez eae59dc78e1e9e84c064a10ad74dde2dd7f297a0_6313dc73a6c64 Czas edycji: 2013-10-27 o 21:07 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Ale Jego boli chyba najbardziej fakt, ¿e nie powiedzialam Mu od razu. Tylko za to mnie obwinia. Uwa¿a, ¿e skoro na pocz±tku tego nie zrobilam to nie traktowalam Go powa¿nie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 287
|
Czeresniak z tego Twojego kolegi. Nie plaszcz sie przed nim, zdecydowanie nie masz powodu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Konto usuniête
|
Nie powiedzialas, bo nie czulas sie gotowa, albo nie chcialas - mialas do tego prawo. Zreszta, nawet nie bylo tematu o tym miedzy wami. Ale skoro po pol roku sam zapytal, to mu powiedzialas prawde. Ja nadal tu Twojej winy zadnej nie widze, a wrecz przeciwnie.
Edytowane przez eae59dc78e1e9e84c064a10ad74dde2dd7f297a0_6313dc73a6c64 Czas edycji: 2013-10-27 o 21:35 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 281
|
Cinderella ma racje. Nie zrobilas NIC zlego- poprostu uprawialas seks z ówczesnym partnerem. Co w tym zlego? Przeciez wtedy byliscie para, a pary, przewaznie, uprawiaja seks.
A przy okazji- czy Twój nowy kolega jest prawiczkiem? Bo jesli nie, to o co mu do diaska chodzi?!
Tutaj spiewam- wchodzisz/sluchasz na wlasna odpowiedzialnosc!!! https://www.youtube.com/watch?v=JRRbz9R7hhA Journey through the ice and snow To heed the hunter's call, To slay my enemies as the runes foretold. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | ||
sissy that walk
Wiadomo¶ci: 10 668
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
Jest prawiczkiem- ok. Mozliwe w takim razie ze sam szuka dziewicy. To wiele wyjasnia. Ale mimo wszystko on nie ma prawa Cie oceniac czy ponizac tylko dlatego, ze uprawialas seks. No matko i dwie córki... tak jakby seks to byla jakas zbrodnia.
Nie daj sie ponizac. Zrobilas to co zrobilas i nie daj sobie wmówic, ze jestes zla i niedobra, czy nieczysta, czy ze popelnilas wielki blad. Bo naprawde, nie powinnas miec sobie nic do zarzucenia.
Tutaj spiewam- wchodzisz/sluchasz na wlasna odpowiedzialnosc!!! https://www.youtube.com/watch?v=JRRbz9R7hhA Journey through the ice and snow To heed the hunter's call, To slay my enemies as the runes foretold. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
BAN sta³y
Wiadomo¶ci: 5 762
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 519
|
Rozumiem ¿e Ci ciê¿ko, bo to co¶ 'fajnego' po tym toksycznym zwi±zku. Ale szczerze, ta relacja jest chora, nie tak jak ta wcze¶niejsza ale jest. Wg mnie dajesz sob± z deka pomiataæ. Robi co chce, jak chcê to mówi 'misiu' jak nie to 'nie wierze w nas'.
Nikt nie zas³uguje na takie traktowanie. To by³a Twoja przesz³o¶æ, mia³a¶ prawo sypiaæ ze swoim wtedy obecnym partnerem. I nie musisz siê z tego t³umaczyæ, obarczaæ win±. Porozmawiaj z nim i podejmijcie decyzjê, co z Wami dalej. Albo jeste¶cie razem albo nie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 1 603
|
Rozumiem twoj± przesz³osc i to czego do¶wiadczy³as, facet potraktowa³ ciê fatalnie wykorzysta³ i porzuci³.
By³a¶ z nim w d³ugim zwi±zku ,kocha³a¶ go (co¶ tam was ³±czy³o ) i to naturalne ¿e dosz³o miêdzy wami do jaki¶ intymnych sytuacji. Nie czuj siê winna pod ¿adnym pozorem. Ale mo¿e twój tera¼niejszy facet ,siê rozczarowa³ bo my¶la³ ¿e nie masz ¿adnego doswiadczenia i chcia³by ¿eby¶ jednak by³a dziewic±? Nie uwa¿am ¿e jest to co¶ karygodnego i godnego potêpienia. Bo ka¿dy ma inne wymagania.. tym bardziej ¿e facet te¿ jest prawiczkiem. Mo¿e inaczej widzia³ swoj± przysz³osc. Oczywiscie nie powinien w ¿aden sposób cie obra¿ac ,ani jako¶ dac ci do zrozumienia ¿e zrobi³a¶ co¶ okropnego.,bo oczywiscie tak nie jest. My¶le ¿e takie kwestie trzeba wcze¶niej obgadac, ¿eby w³asnie pó¼niej nie wychodzi³y, takie dziwne sytuacje miêdzy ludzimi ,jak ta. Powinna¶ z nim porozmawiac i wyja¶nic ca³± sprawe. Albo akceptuje twoj± przesz³osc..bez pó¼niejszego wypominania ci o niej. Albo siê rozstajecie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
Ca³y czas staram siê z Nim rozmawiaæ. Zawsze jednak na koñcu pojawia sie to zdanie ,,nie wierze w nas'' b±d¼ ,,nigdy nie bedzie tak jak kiedy¶". Wolalabym ju¿ zeby odszed³ ni¿ ¿yæ nadziej±, a on w g³êbi mia³ ju¿ wszystko pouk³adane. Nawet nie stara siê nic mówiæ. W sumie to nawet nie wiem co my¶li o tym.
A je¶li chodzi o do¶wiadczenie, to nie musi siê o to obawiaæ, bo nie mam prawie ¿adnego. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Konto usuniête
|
Cytat:
Edytowane przez eae59dc78e1e9e84c064a10ad74dde2dd7f297a0_6313dc73a6c64 Czas edycji: 2013-10-28 o 14:52 |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
Chyba nie dopisalam o najwa¿niejszym.- my ca³y czas jeste¶my razem.
W sumie to dzi¶ stara³am siê zachowac dystans, ¿adnych niepotrzebnych zdañ, zero wracania do tematu. Co bêdzie to bêdzie. Je¶li zerwie, to oznacza, ¿e jednak ten zwi±zek nie byl tak idealny. Zrywaæ nie chcê, bo za bardzo mi zale¿y. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 4 785
|
I tak pewnie nie rzucisz tego durnego manipulanta. Proponujê wiêc jasno postawiæ sprawê - jeszcze jedna uwaga odno¶nie Twojej b³ony dziewiczej i z nim zrywasz. Zacznij¿e siê w koñcu ceniæ, jeste¶ jego dziewczyn±, a tak siê dajesz gnoiæ. Z jednego bagna w drugie, tyle ¿e jeden Ciê do seksu zmusza³, a drugi za to ka¿e.
Wys³ane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#19 |
Raczkowanie
|
W³a¶nie siebie nie rozumiem. Chyba to dlatego, ¿e zawsze miedzy nami by³o ok, zero k³ótni, ci±gle wypady gdzie¶. Po prostu On to taki ch³opak o którym zawsze marzylam. Tzn. patrz±c na innych my¶lê ¿e chodzi im tylko o jedno, a On to taki w stylu- spacery brzegiem morza, jakie¶ pikniki itd. Po prostu jest interesuj±cy, b³yskotliwy, darze go ogromnym zaufaniem. Tylko ta sytuacja.. przerasta mnie to. Z dnia na dzieñ wszystko siê popsulo. Jestem ciekawa jak siê to potoczy.
Uwa¿acie, ¿e nie powiedzenie prawdy, to to sami co k³amstwo? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
sissy that walk
|
A pyta³ Ciê wcze¶niej, czy jeste¶ dziewic±? I odpowiedzia³a¶, ¿e tak? Bo wybacz, ale nikt normalny nie zaczyna znajomo¶æ od s³ów "cze¶æ, jestem Kasia, utratê dziewictwa mam ju¿ za sob±". Po pó³ roku ch³opak mia³ potrzebê siê tego dowiedzieæ, wiêc mu odpowiedzia³a¶. I tyle. Albo mu to odpowiada, albo nie, niech siê okre¶li. Ale jakie niepowiedzenie prawdy do diaska? Masz ch³opaka manipulanta, który siê pogniewa³ ¿e Ciê nie rozdziewiczy i w zwi±zku z tym doprowadza do sytuacji, w której czujesz siê winna ¿e masz jak±¶ przesz³o¶æ i ¿e niepytana nie powiedzia³a¶ mu pewnego dnia przy obiedzie "wiesz, kochanie, tak na marginesie - nie jestem ju¿ dziewic±". Nie daj siê zwariowaæ, dziewczyno. Mia³a¶ ch³opaka, uprawialiscie seks, teraz masz nowego, po pó³ roku spyta³ o Twoje do¶wiadczenia wiêc mu powiedzia³a¶, ¿e je masz. I TYLE, wszystko jest w porz±dku.
Edytowane przez mary_poppins Czas edycji: 2013-10-29 o 00:27 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Raczkowanie
|
Te¿ nie widze u siebie winy. Ogolnie to cos tu nie gra. Spyta³am wczoraj czy najwa¿niejsza jest dla niego moja przeszlosc czy to jaka jestem teraz. Odpowiedzia³, ze teraz. Pó¼niej powiedzia³am, ze je¶li patrzy na mnie przez pryzmat b³ony (haha) to nie mamy o czym gadaæ. Powiedzia³ ze to nie tak i ze ja tego i tak nie zrozumiem.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Raczkowanie
|
Ok, wiec powiedz mu zeby Ci wytlumaczyl 'jak krowie na rowie' o co mu chodzi. Bo ja mysle ze to tylko jego glupie meskie ego ucierpialo, ze Cie nie rozdziewiczy. Albo poporstu jest tchórzem który boi sie, ze ten pierwszy byl lepszy.
![]() A w ogóle to daj sobie z nim spokój bo to jakas popierdólka, a nie facet.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 117
|
nie bêdê oryginalna,ale powiem to co inne dziewczyny- dla takich typków nie ma co traciæ czasu! Co z³ego jest w byciu "nie dziewic±"?
by³a¶ w zwi±zku,kocha³a¶ pewnie tego ch³opaka,on Ciebie,wiêc w tedy przychodzi czas na seks! olej ch³opaka z góry na dó³, to zaraz do Ciebie przybiegnie potulnie. dziewczyny! Nie dajmy sobie wmówiæ,¿e to ze nie jeste¶my dziewicamu jest jakie¶ krêpuj±ce! Nie rozumiem co facetom to przeszkadza...
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#24 | ||
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 139
|
Cytat:
Wys³ane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 | ||
sissy that walk
|
Cytat:
![]() Btw, st±d siê bior± klienci na sprzedawanie dziewictwa.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Raczkowanie
|
Macie racje dziewczyny, dziêki
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny wiecie co.. teraz przegial. Przez jakis czas go lekko olewalam itd. Chyba poskutkowa³o, bo 2 ostatnie dni miedzy nami by³y wspaniale. Spacer, poca³unki itd. Powiedzia³, ze mnie kocha. A dzi¶ nagle przez smsy do mnie ze nas nie bêdzie. Jak± ja jestem idiotka. Zastanawiam siê czy On nie broni siê przed swoimi uczuciami, bo tylko przez smsy jest taki dziwny.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Zakorzenienie
|
Daj sobie spokoj z burakiem. Szkoda czasu na humory gnojka.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 14 836
|
Cytat:
Nie, on ma problem ze swoj± samoocen±. Niestety, jest grupa facetów co maj± fiksacjê na punkcie b³ony i prêdzej czy pó¼niej zwi±zek siê rozpada nawet z najbardziej niemal-idealn± (niemal, bo bez b³ony) partnerk±. Bo w pewnym momencie ich obsesja niszczy normalne relacje miêdzyludzkie. Tacy albo sobie znajduj± faktycznie dziewicê, albo lecz± siê u seksuologa.
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...story by Elfir *** Kiedy stwórca sk³ada³ ten ¶wiat, mia³ mnóstwo znakomitych pomys³ów, jednak uczynienie go zrozumia³ym jako¶ nie przysz³o mu do g³owy. T.Pratchett |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:29.