|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1681 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Chociaż małe Nasze brzuszki, szybko rosną w nich Maluszki. Mamusie maj-czerwiec
Cześć
w końcu udało mi się do was dziś zajrzeć. Ugotowałam obiadek, polędwiczki z sosem grzybowym i podsmażana kiszona kapustka... A potem spacerek z małżem... Książka no i dotarłam do was... Na szczęscie nie naprodukowałyście dużo ![]()
#1682 | |||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Chociaż małe Nasze brzuszki, szybko rosną w nich Maluszki. Mamusie maj-czerwiec
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Właśnie ja poprzednio tą luteinę gdzies od 20 tygodnia brałam i to na szyjkę... Cytat:
![]() Coś mi przeleciało o tp - Hope Ty jesteś dzień za mną w tygodniach a termin masz na maj a ja na 22-26 kwietnia? ![]() Co do omdleń to mi się poprzednio zdarzało, ale tylko w Kościele ciekawe czemu :p Teraz niedługo przestanę chodzić, choć i tak nie chodze co tydzień ![]() Co do kupowania to ja czekam na płeć i ewentulaną dziunie obkupię ![]() Skończyliśmy wiecie co ![]() ![]() ![]() ![]() Nie puszczam jutro Olisia do żłoba, Tż się śmieje ze mnie, ale gadałam z kumpelą przedstawicielką medyczną jej chłop jest farmaceutą i mówią że po antybiotyku nie mam wysyłać jeszcze ze dwa dni ![]() ![]() A jutro Tż na delegację ![]() A wyciągnęłam Olisiowi wkrętarko - wiertarkę zabawkę bo gonił za Tżtem i jego sprzętem to na chwilę jej dziś nei opuścił, do kościoła, spać, jeść wszystko z nią :p Prawie ze schodów spadł ale rączka z wiertarką u góry ![]()
![]() |
#1683 | ||
Zakorzenienie
|
Jej, dziś cały dzień jest mi niedobrze... muli, ale nie wymiotuje, tylko mam biegunkę... może mi coś zaszkodziło
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1684 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Ja też teraz jem duuużo i wagowo nie przybieram tylko brzuś, ale pamiętam poprzednio też by taki okres a potem tyłam z niczego, wiec korzystam póki można ![]() A co do ZUS to się zastanawiałam jak t młodego schować, że ja na chorobowym a nie wychowawczym ![]() Wrzuciłam wam na maila moje spełnione marzenie, za dużo nie widać, może kiedyś dorzucę jak będzie pełny efekt ![]()
![]() |
#1685 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wiem jak się chodzi z brzuchem - bo to moje pierwsze dzidzi ![]() ![]() Cytat:
![]() Także pamiętaj nie jesteś sama... A oni nie są z nami dla łądnej bielizny i udanego sexu... Takie jest moje zdanie i tego się trzymam ![]() dwakolory ![]() Hope ![]() ![]() ![]() ![]() Zamyślona Roztargniona co to za książkę masz taką ciekawą??? Wampirka mi telefon zrobił takiego samego psikusa - sam się przestawił, a ja miałam świadomość że jest godzinę później i mam mase czasu do mszy ![]() ![]() Dziwne zachowanie małża ![]() ![]() ![]() A poważnie to czasem zachowanie naszych mężów przypomina mi zachowanie dziecka, albo kobiety przed @ ![]() paulka małż nie mógł jakoś pogodzić piwka ze spacerkiem, przecież dzień długi...??? Obraź się ![]() kasian a możesz polecić jakieś dobre sprawdzone sklepy internetowe dla dzieci??? gosius niezła przygoda... Dobrze że miałaś Tż obok siebie. Niki89 dziadki tak mają - trochę późno reagują w kościele. Mi się udało wystać dziś całą mszę, ale poczułam ból pleców od tego stania. Carolyn kurcze ten sok musi być niezły w smaku... jakie on ma właściowści poza tym że dobrze smakuje??? Light Limara ja też jutro zaczynam 15 tc - idziemy łeb w łeb ![]() gosius ja też nie lubię zmiany czasu - ponieważ jest ciemno jak wracam samochodem do domu - wydaje mi się że w pracy spędzam dużo czasu, za dużo. Seksta 3 mam kciuki za brak wymitów rano ![]() ---------- Dopisano o 20:38 ---------- Poprzedni post napisano o 20:36 ---------- Zmykam poczytać książkę. Udanego wieczorku kochane ![]()
![]() |
#1686 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() To Oliś jeszcze pobędzie z mamą ![]() A co do zabawek to Hania też tak ma jak coś wynajdzie, np bierze coś na spacer i całe dwie godziny potrafi to coś trzymać w rączce, najczęściej jakieś zwierzaki bierze takie figurki, uwielbia świnki ![]() Cytat:
![]() Właśnie masz rację, że potem to się tyle z niczego, ale ja się teraz staram oszczędzać ile się da, w weekendy tylko mogę sobie więcej pofolgować ![]() A no rozumiem z kontrolą, ale kurcze to chyba na chłopski rozum da się wytłumaczyć np, że jak się jest w domu to bez sensu wydawać kasę np na nianię, nie wiem, ja w ogóle takiej sytuacji nie brałam pod uwagę, ja siedzę w domu i jestem na chorobowym (tzn akurat ja nie jestem), a że jest dziecko obok to już nie ich sprawa. Mogliby na tej samej zasadzie sprawdzać czy łazienki czasem nie myję albo obiadu nie gotuję ![]() Zaraz idę nadrobić maila ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() U nas okropna pogoda, wiele straszliwie, ja chciałam iść zaraz spać, ale trochę mnie przeraża ta wichura i tak przy tym nie zasnę jak okna całe latają ![]() ---------- Dopisano o 21:18 ---------- Poprzedni post napisano o 21:14 ---------- Madziuuula ale świetne zdjęcie i piękne łóżko! ![]() ![]() Kurcze fajnie w sumie też mieć synka jak tak patrzę na Was.. ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1687 |
Zakorzenienie
|
No to master chef obejrzelismy z Tz - ja po kapieli, Tz sie kapie teraz
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Uciekam spac, Dobranoc. PS. NIE LUBIE PONIEDZIAŁKU! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1688 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:43 ---------- Poprzedni post napisano o 22:40 ---------- madziuula wiertara najlepsza ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1689 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny to jak z tym Seboradinem jest? ja go też używam i nawet nie pomyślałam, że w ciąży nie można czy coś...
#1690 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Dzieki dziewczyny za rady, probuje cytowac z telefonu, ale nie bardzo mi wychodzi... My bylismy dzis na chrzcinach u mojego znajomego jeszcze z Pl... u tego o ktory tz byl zazdrosny czy cos :-P I otworzyly mi sie oczy na duzo rzeczy, przede wszystkim ze mam duzo szczescia w tej ameryce i zaradnego meza za ktorego powinnam dziekowac
![]() ![]() |
![]() |
#1691 |
Zakorzenienie
|
Witam z rana
![]() Tak jak Oliś wczoraj względnie normalnie wstał to dziś o 5.30 ![]() Miłego dzionka, nasz będzie jakiś przyspieszony ![]()
#1692 |
Wtajemniczenie
|
Witam sie z rana , jakas jeszcze sie nie przestawilam na ta zmiane czasu innir spie od godziny
![]() Wczoraj tak narzekałam na brak ![]() ![]() Milego dnia mamusie
#1693 |
Zakorzenienie
|
witajcie
![]() u nas dzisiaj znowu piękna i słoneczna pogoda. dzisiaj 16:40 wizyta, więc proszę o kciuki. Miłego dnia, zaglądne pewnie po lekarzu |
![]() ![]() |
![]() |
#1694 | |
Rozeznanie
|
Dzień dobry wszystkim
![]() właśnie sobie uświadomiłam, że te 3 miesiące tak szybko zleciały.... A za 2 miesiące mamy Sylwestra ![]() ![]() Cytat:
![]() Seleniti TŻ powiedział swoim rodzicom? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1695 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() Dzień dobry My rozpoczęliśmy dzień dziś o 5 ;/ jak dla mnie masakra, chociaż poleżeliśmy do 6.15 z Oskarem jeszcze w łóżku , ale to już nie spanie. Bo brzdąc postanowił wyrzucać smoczek i płakać abym podnosiła. Po 2 razie powiedziałam "dość, wyrzucasz to sam po niego idź" i znów ryk ...ehhh. Przy ubieraniu też bo chciał biegać na golasa , ale nie pozwoliłam bo w domu z rana zimno, tak więc musiałam trochę na siłę ubierać z głośnym akompaniamentem płaczu. Czyżby już zaczął się bunt dwulatka ?? Swoją drogą wczoraj na wieczór najadłam się miśków Haribo i potem mnie strasznie mdliło, na szczęście nie na wymioty i szybko udało mi się zasnąć i minęło. Dziś idę w końcu po te wybrane buty ![]() A madziula widziałam zdjęcia łóżko fajne, wiertarka wymiata i świetna z Was rodzinka ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1696 |
Zakorzenienie
|
Witajcie w ten piekny dzien. Ja tez juz nie spie od godziny. Nawet spogladalam na komorke czy nie zaspalam;-d poz tym szykuje mi sie dzis dosc pracowity dzien. Wiec szybko minie. Milego dnia mamuski
Wysłane z mojego LG-P700 przy użyciu Tapatalka
#1697 |
Wtajemniczenie
|
dzien dobry
![]() light limara - aaa no widzisz, bo ty z USG pisałaś wczesniej, a ja ciagle z OM bo wlasnie ez z usg tak sie lubi zmieniac ze wole o 1 myslec ![]() Magdi - dzieki za odpowiedz, to dla mnie ważne w razie gdybym zdecydowala się rodzic gdzie indziej niz w pobliżu. santom - filipku ![]() ab_cd - hehe, no to ciesze się, że pomogłam ![]() ![]() ![]() kasian- nooo to musisz jesc wiecej, nie ma co byc na minusie ![]() madziula - n bo ja licze z OM termin, a Ty pewnie z USG. mnie sie po prostu tyle razy ten termin ze zdjęć zmienia że szkoda mi naprawdę czasu narazie na świrowanie z terminami w te i wewte ![]() ![]() co do wiertatki - mały fachowiec ci rośnie ![]() piekne zdjecie! ![]() justynaa-dziekuje ![]() kasian- do nas w nocy dotarla taka wihura. parapety mi sie tukły, straszny wiatr, nie mogłam spać. asiulka- ![]() martuszka0 fajnie by bylo gdzies pojsc ale raz ze brzuch dwa ze u mnie moze byc roznie. Wlasnie o przyszłą impreze pożarłam się z tż rano ;( ;( ;( seleniti- zaginela. czekamy na wiesci. Czy Cie zjedli na niedzielny obiad "teście" ? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1698 |
Zakorzenienie
|
Madziuuula, Nikii to coś dzisiaj w powierzu widocznie, bo my też dzisiaj mieliśmy pobudkę o 5
![]() ![]() Kashha, to widzisz, nasi mężowie mają swoje wady, ale trzeba doceniać zalety, o których czasami zdarza nam się zapominać ![]() Muff to zazdroszczę z tą pościelą, bo dzięki temu masz to co tylko sobie wymarzysz ![]() Trzymam kciuki za wizyty dzisiejszy ![]() Miłego dnia dziewczyny, u nas też dzisiaj będzie przyspieszony ![]() ---------- Dopisano o 07:58 ---------- Poprzedni post napisano o 07:57 ---------- Hope więcej się nie da jeść ![]() U nas wichura przeszła jakoś po 22 ![]() ![]() Ja też właśnie czekam na wieści od Selenity |
![]() ![]() |
![]() |
#1699 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Chyba, że uda mu się zamienić.
![]() |
#1700 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1701 | ||
Zakorzenienie
|
Witam
![]() U mnie dziś dość mocno wieje, ale jest ciepło. Muffinka, dobry masz patent z tą pościelą ![]() ![]() ![]() Jeśli chodzi o Sylwestra, to przed ciążą planowaliśmy robić go u nas w mieszkaniu. Jednak teraz sytuacja się zmieniła. Mamy kawalerkę, co prawda sporą, ale jest to tylko 1 pokój i jak się gorzej poczuję, będę potrzebowała się zdrzemnąć na godzinkę, to nie będę miała gdzie. A pewnie będę miała taką potrzebę, jeśli cały ranek będę szykować jedzonko a potem bawić się do następnego rana... TŻ próbuje jeszcze mnie przekonać, no bo On przecież już umówił się z znajomymi... ale znajomi lepiej to rozumieją niż On ![]() Dziewczyny, a wyczuwacie już, że macie w brzuszku jakąś kulkę albo coś takiego? Mój bejbik ostatnio miał 5cm+nogi, teraz pewnie jeszcze urósł a ja dalej nie wiem gdzie on jest ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1702 |
Zadomowienie
|
Witam z rana. Moje dziecko się jeszcze nie przestawiło i wstało po 5. Zobaczymy jak dzisiaj będzie.
asiulka_22 kciuki zaciśnięte. Powodzenia. Co do sylwestra to pewnie mąż będzie miał służbę, a jak nie to i tak spędzimy go w domu, albo ja w szpitalu, bo też taka możliwość istnieje. Chociaż nie chciałabym, żeby do tego doszło. |
![]() ![]() |
![]() |
#1703 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Ja już nie mogłam spać od po 7 :/ Wcześniej o 4 Tż wyszedł do pracy, to nie mogłam zasnąć. Pogoda się troszkę popsuła.. ![]() ![]() Miłego dnia, zajrze później - chociaż dzisiaj pewnie będzie produkować posty ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1704 |
Rozeznanie
|
Witam w poniedziałek
![]() Dla mnie ten weekend to był istny koszmar... Zaczęło sie niby fajnie, bo pojechaliśmy z mężem w góry (w imię zasady "trochę ruchu i na pewno poczujesz sie lepiej" - on dalej w to wierzy :P). Pogoda była cuda i na początku szło mi sie całkiem niezłe, acz powoli... No i tak coraz wolniej, coraz wolniej, aż sie w końcu zatrzymaliśmy. Nogi i cały organizm po prostu odmówił mi posłuszeństwa ![]() ![]() ![]() No więc teraz leżeć sobie w łóżeczku i dogrywam... Nie dość, ze te wymioty, osłabienie, to jeszcze doszlo przeziębienie. Oj kobitki, powiem wam, ze ta ciąża mocno nas doświadcza.... Postaram sie wam podpisywać z pamięci, bo na ipadzie cieżko mi sie cytuje... Przede wszystkim gratuluje wszystkim wejścia w kolejne tygodnie. Widzę, ze całkiem sporo z nas wkroczyło już w 2 trymestr ![]() Kilka z was prosiło o recenzje rogala. Nie wiem na ile będzie obiektywna, bo od paru nocy jakoś gorzej skupiam, może napisze kolejna za jakiś czas, no ale na ta chwile to wyglada tak: Rogal na popołudniowe drzemki jest wręcz boski. Idealnie sie układa, jak sie położy plecami do niego to można spać tak wpół na boku i na plecach i fajnie podpiera kręgosłup. Cud miód i orzeszki ![]() ![]() No i ostatnia, najgorsza rzecz!! Mój Mąz jest o niego zazdrosny! ![]() Podsumowując... Myśle, ze bardziej go docenie z dużym brzuszkiem, bo naprawdę właściwości wspierające kręgosłup są nieocenioną. No i może po prostu muszę sie trochę do niego przyzwyczaić. Madziula - gratuluje sypialni ![]() ![]() Pisalyscie tez o wkładkach. Ja używam carefree cotton. Są fajne pod tym względem ze są przewiewne i nie są sztuczne. Wkurza mnie trochę, ze są takie grube, a mimo to przeciekaja! Ale może nie można mieć wszystkiego? Muszę spróbować te naturelle, bo kilka z was polecalo ![]() Co do Sylwestra to na razie o nim nie myśle, chciałabym przetrwać do kolejnego tygodnia ![]() Mam taki pomysł. Może będziemy tu spisywać (na pierwszej stronie) allegrowiczow godnych polecenia? Edytowane przez Pallas Ril Czas edycji: 2013-10-28 o 08:50 |
![]() ![]() |
![]() |
#1705 |
Wtajemniczenie
|
dzień dobry, witam się poweekendowo
![]() co do kościoła to mi w pierwszej ciąży też robiło się słabo, więc później już nie chodziłam Bartuś też dziś wcześnie wstał, razem z nami o 5:30, a wczoraj do 7mej spaliśmy ![]() na sylwestra chyba będziemy w domu, nasi znajomi też są w ciaży więc pewnie ich zaprosimy i razem posiedzimy. lub druga wersja do taty na imieniny bo mój tata ma na imię Sylwester ![]() miłego dnia ![]()
![]() |
#1706 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Dziś mam dzień "płaczący" , o czym nie pomyślę związanym z dziećmi itp to ryczę aż TŻ patrzy na mnie i śmieje się że hormony mi buzują ![]()
![]() |
#1707 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() My w zeszłym roku na sylwestra położyliśmy się o 23 spać ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Pallas ale miałaś przygody ![]() Dziękujemy za recenzję rogala ![]() A co do sprzedawców to ja jestem za, jak pisałam ja kupowałam dużo rzeczy u sprzedawcy rodzyneczki, ale no to było półtora roku temu, więc mogło już coś się tam u nich zmienić z jakością usług, różnie to bywa jak wiadomo, ale mam nadzieję, że nie ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1708 |
Wtajemniczenie
|
Vwampirka- wlasnie wczoraj próbowalam znależć bejbika stetoskopem
![]() ![]() pallas ril- jak będziecie kogoś polecać to postaram się wychwycić. Póki co poczekam aż zaczniecie robic wyprawki, nie będę kopiować z inych forów sprzedających żeby nie było kichy w razie czego ![]() ja na sylwestra jakbym dobrze się czuła to pojechałabym na jakiś spokojny weekend w górach pierwszy raz, bo bal na pewno odpada. Ale wiadomo że w mojej sytuacji nie mogę niczego zaplanować ;/ w dodaktu mam kosę z mężem bo zaczynamy przerabiać pierwsze problemy po ślubie z "męskimi imprezkami". Jakoś nie uśmiecha mi się żeby wybywał do drugiego miasta z kumplami i jeszcze może nocny klub, jak ja np leżę w zagrożonej ciąży. Jakoś po prostu mnie tym wkur*** ! dzisiaj wizytują:
-asiulka_22 -nitka_88 (I wizyta) -nadiak1
Edytowane przez h0pe Czas edycji: 2013-10-28 o 09:23 |
![]() ![]() |
![]() |
#1709 |
Rozeznanie
|
Ja w zeszłym roku piłam sok z buraków bo miałam kiepskie wyniki krwi i pomogło, ale że po samym soku z buraków mam odruch
![]() 3 buraki 2 marchewki grejpfrut pomarańczo jabłko seler pietruszka ja robiłam bez selera i pietruszki bo mi jakoś nie pasowało, ale przepis całkiem dobry i idzie sok wypić nawet ze smakiem. A na końcu piłam z buraków, grejpfruta i dużej ilości jabłek i był super. Chyba będę znów musiała go pić bo mam gorsze wyniki morfologi. Ps. Dzisiaj mam wizytę o 17.20, trzymajcie kciuki. |
![]() ![]() |
![]() |
#1710 |
Zakorzenienie
|
Hehe to chyba wszystkie dzieciaczki się zmówiły i pobudki o 5 robiły
![]() My już po spacerku od 7.30 do teraz i w sumie super, bo jakaś wichura sie zaczyna teraz... Oliś dzielnie schodził po schodach z wiertarka w jednej, z pieskiem na smyczy w drugiej, trwało to jakies 15 minut...I na spacerze piesek musiał cała drogę sam iść jak nie przy Olafie to potem przy wózku... A że to szczekający piesek na kółkach to było głośno :p Najgorzej jak sie po tej 7 po schodach tłukliśmy, ale sąsiedzi juz przyzwyczajeni chyba ![]() A byłam w Lidlu zobaczyć te jegginsy i ![]() ![]() ![]() I mam strasznego tasiemca, na śniadanie jem już 2 bułki ![]() ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:00.