Mase faldek, dwa podbródki, brzuszek moj jest okraglutki. Mamy VII-VIII'13 cz.3 - Strona 74 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł kolejnego wątku!
Czas na zupę i banana - tak przynajmniej mówi mama. Mamy VII-VIII 2013 5 7,81%
Piąstka w buzi, nawet dwie, daj banana włożę też. Mamy VII-VIII 2013 6 9,38%
Marchew, jabłko i ziemniaki - poznajemy nowe smaki. Mamy VII-VIII 2013 20 31,25%
Chociaż mleko nadal lubię, to marchewki nie odmówię. Mamy VII-VIII 2013 7 10,94%
Jem już marchew i kartofla, a niedługo wsunę gofra. Mamy VII-VIII 2013 19 29,69%
Dziób rozgadany, bańki ze śliny, czas na ząbkowanie chłopcy i dziewczyny. Mamy VII-VIII 2013 5 7,81%
Nasze dzieci to gagatki, są gotowe do odsiadki. Mamy VII-VIII 2013 1 1,56%
Pierwszy ząbek, drugi leci, mamy nie śpią dzień juz trzeci. Mamy VII-VIII 2013 1 1,56%
Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-28, 01:38   #2191
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Dot.: Mase faldek, dwa podbródki, brzuszek moj jest okraglutki. Mamy VII-VIII'13 cz.3

Mam nadzieję, że te 350 ml mleka, które odciągnęłam oznacza, że kryzys zażegnany.

Mały wieczorem był bardzo aktywny, po czym zasnął o 20 i spał do po 24.
Wstał i wszystko było OK.
Żadnych wymiotów, oczka (źrenice) OK. Więc chyba nie ma żadnych konsekwencji tego "upadku", no nie?
Ja wiem, że histeryzuję, bo spadł z niewielkiej wysokości i na miękkie, ale same wiecie, jak to jest, z dzieckiem jak z największym skarbem...
Mój TŻ ma tę jedną rękę niesprawną i pewnie dlatego Mały mu się wywinął, ale tyle razy go prosiłam, żeby się upewnił, że trzyma go stabilnie. Po takich historiach (już raz mu prawie wypadł, ale wtedy nic się nie stało) sama zajmuję się Małym 24h/dobę, bo aż się go boję mu powierzyć A co by było, gdyby to były kafelki, a nie tapczan i 1,5 metra, a nie 15 cm....... Jezu
Teraz Mały śpi.

A poza tym ciągle myślę o Was Cynamonki!!!
Kochana Ty jesteś tak silną i mądrą osobą... Czytam Twoje posty i podziwiam Cię. Adaś może być dumny ze swojej mamusi, a mamusia z dzielnego Adasia. Pięknego masz synka Cynamonku, dużo dużo zdrówka. Modlę się.
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-28, 02:32   #2192
ita83
Wtajemniczenie

Dot.: Mase faldek, dwa podbródki, brzuszek moj jest okraglutki. Mamy VII-VIII'13 cz.3

A Leo juz sie wyspal...wystawic go za okno?eeee moze jakos wytrzymam

Wysyłane z mojego GT-S5369 za pomocą Tapatalk 2
Stary 2013-10-28, 02:37   #2193
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

Ita u mnie 2 karmienie

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

---------- Dopisano o 04:37 ---------- Poprzedni post napisano o 04:33 ----------

Mój tz skończył warte, poszedł spac, teraz ja zostaje na palcu boju.

domciatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-28, 02:49   #2194
ita83
Wtajemniczenie

Domi i tak sie super spisal tz ...staram sie uspic lobuza moze sie uda

Stary 2013-10-28, 02:59   #2195
tysia222
Raczkowanie

2 Karmienie. Buuuuu...

Edytowane przez tysia222
Czas edycji: 2013-10-28 o 03:02
tysia222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-28, 03:48   #2196
Ghia
Zadomowienie

GG do Ghia

A my już wstalismy godzinę temu no bo po co spać głupia zmiana czasu
Cynamonowa Adaś wcale nie wygląda na chorego Buziaki dla Was

Mamusia Antosia
Stary 2013-10-28, 04:01   #2197
Samantha7
Zakorzenienie

U mnie maaaaaakabra
Dobrze, ze Tz jest w domu bo ja bym naprawde chyba za okno wystawiła małego. Nosz kuzwa co za wyjec mu sie włączył. Ciagle dzisiaj kwekal. Nic mu sie nie podobało.
O 18 kapanie, 19 z minutami padł sam w lozeczku. Ledwo co zdarzylam 30min.zjesc i ryk. Okay mysle od ostatniego karmienia minęło 1,50h to karmie. Zjadł i usnal na rękach, a w lozeczku sie obudził i taka syrene zapodal, ze masakra.
Zmienilam mu pieluszke bo puścił baczka z kleksem. I mysle dam mu jeszcze cycka, a on sie tak zaczal wkurzac, wrzeszczec, ze ja naprawde nie wytrzymalam i ubralam sie i wyszłam z domu i pojechałam do sklepu kupić mu pieluszki i w kasie mi karta sie zablokowała i nic nie kupiłam
A miałam sobie kupić lody i usiąść w aucie posłuchać metalu i odreagowac to gowno. Jeszcze z wściekłości, ze nie wzielam innej karty przywalilam ręka w kierownicę i zbilam sobie dłoń
Jestem tak wściekła, ze odechcialo mi sie wszystkiego i nie moge zasnąć.
Ofc jak wychodzilam to mały sie uspokoił u Tz na rekach i se potem gadal w bujaczku, a jak wróciłam to zastalam znów ryczacego gnoma wrednego No i gnom padł 22:30 ,ale juz ledwo sie trzymał. Tz juz z niego sie śmiał ze nosił go, a on płakał z zamkniętymi oczami. Juz nawet zasnął na chwile ,ale rozbudzilam go zeby mu dać cycka bo pora karmienia. Ofc rzucał sie krzyczał, scisnal mi sutek dziaslami co mnie wkurzylo.

I tez tęsknię za ciaza bo przynajmniej po 50razie wstania na siku mogłam iść spać i siku nie darlo sie w nieboglosy z niewiadomego powodu

Moja galeria pazurkowa https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=611423
Samantha7 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-10-28, 04:14   #2198
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

U nas pobudka na cyca znow.

Stary 2013-10-28, 05:02   #2199
lachryma
Zakorzenienie

Drugie.
Mam nadzieję, że jeszcze pospi z dwie godziny. Jakaś padnieta jestem.

Stary 2013-10-28, 05:28   #2200
misiaczka555
Wtajemniczenie

Drugie....
Ciekawe czy pójdzie jeszcze spać? Oby bo ledwo widze na oczy.

Edit.
Motorek w doopce się włączył spania nie będzie

MAJA🍼

23.08.2013
misiaczka555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-28, 05:38   #2201
ita83
Wtajemniczenie

Misiaczka moj wlasniw wstal drugi juz raz tej nocy z info ze sie wyspal i chce z kims pogugac.....
Padne....jutro ktos wyladuje za oknem albo ja albo Leo....

Ooooo przestaje gugac jest wrzask konczeeee

Stary 2013-10-28, 05:41   #2202
Samantha7
Zakorzenienie

Matko dziewczyny co z tymi naszymi dziecmi sie dzieje
Moj byl takim grzecznym aniolkiem. Oddawac mi dzieciaka

Sent from my iPhone using Tapatalk - now Free

Moja galeria pazurkowa https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=611423
Samantha7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-28, 05:49   #2203
ita83
Wtajemniczenie

Dalam butle je i przyspia oby tak zostalo

Stary 2013-10-28, 05:55   #2204
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

Moja wiercoszka sie znow obudziła i wierzyga na mnie znow i marudzi. Bujak że mnie sobie zrobiła

A za oknem wichura i tornado.
Jakbym przestała pisać to znaczy że trąba powietrzna mnie potrawa i lecę do Samanty

---------- Dopisano o 07:55 ---------- Poprzedni post napisano o 07:52 ----------

I juz sie malpka śmieje i juz wstawla, koniec spania.
Super

Stary 2013-10-28, 05:56   #2205
Ghia
Zadomowienie

GG do Ghia

Samantha nie gniewaj się ale tak negatywnie jak Ty piszesz o swoim macierzyństwie to po prostu nie da się tego czytać. Nie wiem czy już to zrobiłaś czy nie ale jeśli mały daje tak czadu to może przebadaj go od stóp do głów może Twojemu Aleksowi coś dolega? A jeśli jest zdrowy to może kwestia Twojego nastawienia? Nie wiem czy pisząc w ostatnim poście "to gowno" miałaś na myśli swoje dziecko czy zablokowanie karty mam nadzieję że chodziło o kartę! Ja wiem że nie jest łatwo i wiem co to znaczy placzace dziecko bo mój Antek miał zapalenie ucha i ciągle ma refluks więc męczył się męczy dość sporo i dużo płakał i wręcz wył przez pierwsze dwa miesiące swojego życia. Poza tym musiałam sprawdzić na pierwszej stronie imię Twojego dziecka bo z Twoich postów kojarzyłam tylko gnom. Nie chodzi mi o to żeby Cię strofowac tylko może spróbuj trochę zmienić podejście to Twoje dziecko jesteś mu najbliższą osoba wysłuchaj się na spokojnie w niego a odgadniesz jego potrzeby i je z łatwością zaspokoisz Wtedy oboje będziecie szczęśliwi bo dziecko bardzo wyczuwa Twoje emocje i pomysł jak może się czuć Twój maluch czując tyle negatywnej energii?

Mamusia Antosia
Stary 2013-10-28, 06:01   #2206
malaczarnakejt
Zakorzenienie

1 karmienie. Nadrobie później wczorajszy dzień.

Podam do mleka espumisan, bo bakow niet. Na szczęście teraz bez płaczu...

Filipiśko

malaczarnakejt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-28, 06:03   #2207
magolina
Wtajemniczenie

A ja chora
Obudziłam się w nocy z mega bolem gardła i mięśni. Tż chorował, przeszło mu to teraz czas na mnie, mam nadzieję, że Mały się uchroni choć wątpie........spróbuje się dostać dzisiaj do lekarza.

U nas noc ok. Młody padł o 20, wstał o 2 na jedzonko i jak na razie śpi więc na spokojnie w końcu zjadłam śniadanie. Pewnie po 7 wstanie przez tą zmianę czasu bo tak to wstawał między 8 a 9.

Cytat:
Napisane przez tweedledee Pokaż wiadomość
Ja nawet nie mam ostatnio jak do was skrobnąć cokolwiek, czasem trochę nadrobię, ale mam takie jazdy z Alikiem, że nie ogarniam To chyba jakiś wybitnie parszywy skok, bo dziecię moje najchętniej wisiałoby cały dzień na cycu, a przynajmniej TYLKO na nim zasypia i to dosłownie, z sutkiem w buzi. Wieczorami usypianie to miazga, co najmniej 2-3h, a dzisiaj to już w ogóle był taki cyrk, że chciałam jechać z małym na pogotowie, bo darł się jak nigdy wcześniej, dusząc się z tego szlochu, myślałam, że się dołączę
ostatecznie po 3h batalii pomógł fotelik samochodowy i suszarka z jutuba. Boję się go z tego fotelika wyciągać
Ojj współczuję Tweed. Nie mam pojęcia co się Alikowi zrobiło, czy to aż tak upierdliwy skok???? oby nie

Cytat:
Napisane przez cynamon_owa Pokaż wiadomość
Ajjj... Znowu mnie wzruszylyscie...

WALCZĘ!
No i się uryczałam jak Go zobaczyłam...jest taki śliczny, takie ufne ma oczka. Modle się za Was, czego aż wstyd się przyznać nie robiłam od czasu urodzenia Adasia.....

Cytat:

Uciekam spać. Spróbuje. Brzuch mnie boli na sama myśl o jutrze.
Jesteśmy myslami z Wami, trzymamy wszystkie kciuki i wysyłamy dużo dobrej energii

Cytat:
Napisane przez malaczarnakejt Pokaż wiadomość

Dziś byliśmy u moich rodziców, wieczorem zostawilismy go i poszliśmy na mszę na 20. Filip spał od 15 do 20...
Kto mi pochwalił dziecko? Przez godzinę miałam straszny płacz... Nigdy tak nie płakał. Nie wiem czy to kółka, bo brzuch miękki, ale bakow nie puszcza. Ide się umyć, bo przysnal. ciekawe jaką noc mnie czeka...

Kejt mam nadzieję, że noc ok.

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43456975]Mam nadzieję, że te 350 ml mleka, które odciągnęłam oznacza, że kryzys zażegnany.

Żadnych wymiotów, oczka (źrenice) OK. Więc chyba nie ma żadnych konsekwencji tego "upadku", no nie?
Ja wiem, że histeryzuję, bo spadł z niewielkiej wysokości i na miękkie, ale same wiecie, jak to jest, z dzieckiem jak z największym skarbem...
Mój TŻ ma tę jedną rękę niesprawną i pewnie dlatego Mały mu się wywinął, ale tyle razy go prosiłam, żeby się upewnił, że trzyma go stabilnie. Po takich historiach (już raz mu prawie wypadł, ale wtedy nic się nie stało) sama zajmuję się Małym 24h/dobę, bo aż się go boję mu powierzyć A co by było, gdyby to były kafelki, a nie tapczan i 1,5 metra, a nie 15 cm....... Jezu
Teraz Mały śpi.
[/QUOTE]

Wszystko jest dobrze, gdyby Arturka cos bolało to by płakał albo byłby marudny Tż faktycznie musi bardziej uważać.

Cytat:
Napisane przez Samantha7 Pokaż wiadomość
U mnie maaaaaakabra
Dobrze, ze Tz jest w domu bo ja bym naprawde chyba za okno wystawiła małego. Nosz kuzwa co za wyjec mu sie włączył. Ciagle dzisiaj kwekal. Nic mu sie nie podobało.
O 18 kapanie, 19 z minutami padł sam w lozeczku. Ledwo co zdarzylam 30min.zjesc i ryk. Okay mysle od ostatniego karmienia minęło 1,50h to karmie. Zjadł i usnal na rękach, a w lozeczku sie obudził i taka syrene zapodal, ze masakra.
Zmienilam mu pieluszke bo puścił baczka z kleksem. I mysle dam mu jeszcze cycka, a on sie tak zaczal wkurzac, wrzeszczec, ze ja naprawde nie wytrzymalam i ubralam sie i wyszłam z domu i pojechałam do sklepu kupić mu pieluszki i w kasie mi karta sie zablokowała i nic nie kupiłam
A miałam sobie kupić lody i usiąść w aucie posłuchać metalu i odreagowac to gowno. Jeszcze z wściekłości, ze nie wzielam innej karty przywalilam ręka w kierownicę i zbilam sobie dłoń
Jestem tak wściekła, ze odechcialo mi sie wszystkiego i nie moge zasnąć.
Ofc jak wychodzilam to mały sie uspokoił u Tz na rekach i se potem gadal w bujaczku, a jak wróciłam to zastalam znów ryczacego gnoma wrednego No i gnom padł 22:30 ,ale juz ledwo sie trzymał. Tz juz z niego sie śmiał ze nosił go, a on płakał z zamkniętymi oczami. Juz nawet zasnął na chwile ,ale rozbudzilam go zeby mu dać cycka bo pora karmienia. Ofc rzucał sie krzyczał, scisnal mi sutek dziaslami co mnie wkurzylo.

I tez tęsknię za ciaza bo przynajmniej po 50razie wstania na siku mogłam iść spać i siku nie darlo sie w nieboglosy z niewiadomego powodu
Ty to Sam jak zwykle masz jakieś przygody.....oby Mały dzisiaj był już spokojniejszy.
magolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-28, 06:08   #2208
ona8686
Zakorzenienie

Hej
U nas pierwsze było o 5:05
Stwierdzam, że co jakiś czas odwiedza nas skok i moje dziecko nie jest jak moje.

Leca nadrabiać

Franuś
29.06.2013 godz. 22:12
ona8686 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-28, 06:22   #2209
ita83
Wtajemniczenie

A u mnie ze spania nici...maly placze chyba zaraz obudze tz zeby z nim posiedzial bo nie wyrabiam

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-10-28, 06:26   #2210
ona8686
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magolina Pokaż wiadomość
A ja chora
Obudziłam się w nocy z mega bolem gardła i mięśni. Tż chorował, przeszło mu to teraz czas na mnie, mam nadzieję, że Mały się uchroni choć wątpie........spróbuje się dostać dzisiaj do lekarza.
Zdrówka zdrówka życzę

Cytat:
Napisane przez Samantha7 Pokaż wiadomość
Matko dziewczyny co z tymi naszymi dziecmi sie dzieje
Moj byl takim grzecznym aniolkiem. Oddawac mi dzieciaka

Sent from my iPhone using Tapatalk - now Free
Sami ja to mam wrażenie czytając Twoje posty, że Maluszek nie ma uporządkowanego dnia, że jak zaczyna skrzeczeć to Ty mu od razu cyca. A może on nie chce jeść i dlatego się rzuca
Może się mylę i jest inaczej, więc wybacz

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43456975]Mam nadzieję, że te 350 ml mleka, które odciągnęłam oznacza, że kryzys zażegnany.

Teraz Mały śpi.

A poza tym ciągle myślę o Was Cynamonki!!!
Kochana Ty jesteś tak silną i mądrą osobą... Czytam Twoje posty i podziwiam Cię. Adaś może być dumny ze swojej mamusi, a mamusia z dzielnego Adasia. Pięknego masz synka Cynamonku, dużo dużo zdrówka. Modlę się.[/QUOTE]

Dobrze, że Artusiowi nic się nie stało. Skoro się zachowuje normalnie, to znaczy, że wszystko w porządku

Cytat:
Napisane przez misiaczka555 Pokaż wiadomość

http://www.origo.hu/tafelspicc/kozel...rtartalma.html

Soczek hipp mnie nie zaskoczył. Jak byłam na diecie cukrzycowej miałam ogromną ochotę na sok owocowy a miałam zakazany. Wybrałam wiec taki który wtedy uważałam za najzdrowszy bo przecież produkowany dla dzieci. I kupiłam hipp. Co za ulepek! Nie dało sie tego pić. Zaraz potem kupiłam sokowirówke. I tylko takie soki bede podawać mojej córce.
Nie spodziewałam się. My jak na razie pijemy jabłkowy i tam, przynajmniej na ulotce nie ma cukru. Dodatkowo rozcieńczam go z wodą. Chociaż mam wrażenie, że soki które robi teść, wyciska swoje jabłka, to te soki 100%, są dla mnie bardziej słodsze niż ten hippa

Cytat:
Napisane przez iwona335 Pokaż wiadomość
czy wasze dzieci też tak głośno gadaja?? Zuza zakochała sie w gadaniu o 4 rano teraz już to bedzie 3
Też, ale w nocy raczej nie
A ostatnio w ogóle nie gada.

Cytat:
Napisane przez karolajn1987 Pokaż wiadomość
Ja na razie sprobuje z woda w nocy, ale z butelki. Jakoś po skonczonym 5mcu chce z tego kubka sprobowac, bo na razie Hanka by sie w nim utopila. Ona jak jej podaje cos lyzeczka to w dzikim szale chwyta moja reke i wciska z ta lyzeczka do buzi wiec obawiam sie ze z kubkiem byloby identycznie
A ten kubek ma fajne opinie
Wysłane z mojego GT-I9300
Franek robi tak samo. Jak zobaczy swoja niebieską łyżeczkę to najchętniej wcisnąłby ja całą do buzi.

Cytat:
Napisane przez czerwony_balonik Pokaż wiadomość
Witam wieczorem
U nas fajny weekend minął,szkoda że tak szybko się skończył. Zaczął się od kwiatów od tż, wreszcie odespałam,bo tż się zajmował dużo małą i karmił w nocy, a rano zrobił mi na śniadanko zapiekane jajka z tuńczykiem Spacerek długi razem dodatkowo i było bardzo miło i chcę więcej takich weekendów Z innych rzeczy-chyba nawiedza nas skok,bo Gabi dziś wyjatkowo płaczliwa, marudna cały dzień i mało spała. Od jutra same zostajemy znów,więc jeśli to faktycznie skok,to będzie ciężko. Jutro idziemy do pediatry, zamierzam też zrobić coś w końću dla siebie i podejść do fryzjera jeśli mi starczy czasu i jeśli mama zostanie z niuniusią (jak na nią zawsze mówi ). Z kulinarych spraw-dziś był dzień soku marchewkowego (mniam) i kaszki malinowej (też mniam), a wczoraj próbowałyśmy ziemniaczka (bleee) Smoczek od butelki się przebarwił od tego soku na pomarańczowo i nie mogę go domyć.
Tż sie postarał
A fryzurą się pochwal

---------- Dopisano o 07:26 ---------- Poprzedni post napisano o 07:24 ----------

Cytat:

WALCZĘ!
Jaki On jest słodki
Cynamonku jesteś dzielną osobą

Franuś
Stary 2013-10-28, 06:29   #2211
Agrafka86
Wtajemniczenie

Jestem i ja! Nadrobiłam, ale nie mam nic do dodania.
CYNOMONKU TRZYMAM KCIUKI!

09.07.2011 Żona

Agrafka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-28, 06:51   #2212
madi82
Zakorzenienie

Dzień dobry

CYNAMONKU jak po nocy się miewacie, trzymamy kciuki i ślemy pozytywną energię na cały dzionek!!!

A my dziś kończymy 3 msc jeju ale to zleciało...Soczki dla Cioć
Mały mnie zaskakuje za każdym razem jak się budzi to uśmiech, no normalnie mnie tym rozwala

28.07.2013r.
madi82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-28, 06:55   #2213
ona8686
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madi82 Pokaż wiadomość
D

Mały mnie zaskakuje za każdym razem jak się budzi to uśmiech, no normalnie mnie tym rozwala

Franuś
Stary 2013-10-28, 06:59   #2214
Agrafka86
Wtajemniczenie

Madi brawo za 3

09.07.2011 Żona

Stary 2013-10-28, 07:02   #2215
myaja
Rozeznanie

cynamon_owa

witaj
jestem mamą z wątku marzec - kwiecień 2013... z sercem na ramieniu śledzę / śledzimy (cała moja rodzina wraz z mężem, rodzicami, bratem...) Waszą Walkę o Małego Adasia!!!
codziennie szukam Twojego wpisu, że jest już lepiej...

Wiem, że dostaliście już tak wiele kciuków, obietnic, modlitw...
Osobiście nie mogę i nie potrafię ogarnąć tego co się dzieje, dla mnie to jest zbyt wiele, to jest zbyt okrutne i ciężkie - dlatego chylę czoła i biję pokłony za waszą trudną i tak cholernie ciężka walkę...

Codziennie modlimy się wszyscy o Waszego Adasia!!! i prosimy wszystkich tam w górze o łaskawe spojrzenie na Was, na waszą walkę...

Kochana - wiedz, że codziennie i my o Was myślimy i robimy to co możemy żeby Wam pomóc...
Z całego serca liczę na post - że jest poprawa!!!

PS zdjęcie cuuuudowne!!! i wygląda na nim tak zdrowo... może to już jest jakiś krok na przód?... maleńki ale zawsze...

pozdrawiamy i ściskamy z całego serca
Kasia z rodziną
myaja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-28, 07:07   #2216
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

Oliath,
a ta Twoja elfka cudowna, i jak sie uśmiecha fajnie)
oczy nadal czarujące) oczywiście, że po mamusi, bo po kim innym:P

Cynamonku

aby ten huragan co za oknem wieje, przesłał Ci moje kciuki i uściski na nowy dzień.
Adaś na zdjęciu wygląda na silnego chłopca, poważnie!!!! W oczach jego widać ducha walki! może przegrywa na razie małe bitwy, ale wygra walkę o zdrowie, zobaczysz!!!

czerwony balonik

brawa za tż za opiekę!!!
żeby im tylko nic nie mówić i nie przypominać, to byłoby super
a marudzenie minie. może zmiana pogody i dlatego Gabi marudna, ale minie, szybciej czy pozniej minie!

karolajn

u nas chyba tez pojdzie w ruch kubek, bo moja mala butelki nie chce i koniec.
takze podejrzewam, ze u nas prosto z piersi na lyzke i kubek

iwona335

tak, moja tez guga glosno, a ostatnio piszczy i piszczy i sie usmiecha ze tak ladnie piszczy)

misiaczka
co do soczkow i gtowych kupnych produktow dla dzieci, trzeba czytac ulotki.
ogladam ten program "wiem co jem" bosackiej i ona nie raz pokazywala, jakie badziewia są w produktach dla dzieci, trzeba czytac ulotki i tyle. nie dac sie reklamie.

Perse
dobrze ze upadek nie narobil bubu)
ale przeciez jeszcze nie raz sie dziecko przewroci, zadrapie, spadnie.
jak to sie mowi, dziecko brudne- dziecko szczesliwe
i to samo sie tyczy podrapanych kolan)

ita
my to mamy super nocki) nic tylko impreza noc w noc!!
ja nigdy nie sadzilam, ze mozna tyle nie spac)

kejt
to mowisz, ze teraz masz bąki cały czas? zagazuje Was mały bączek) hahaha

tweed, ona
no musi być po równo, każda musi przez to przejść!!!)
ale dziewczyny to minie, skoki mają to do siebie, że mijają
takze jeszcze z dzien dwa i znow bedziecie miec cudowne dzieci

Stary 2013-10-28, 07:31   #2217
Agrafka86
Wtajemniczenie

Moje dziecko spalo od 19 do 3

09.07.2011 Żona

Stary 2013-10-28, 07:33   #2218
Anulka_p
Zakorzenienie

Dzień dobry.

Noc jak zwykle z niezliczoną ilością pobudek, ale nie narzekam. Nie będę od tego bardziej wypoczęta. Na pogodę jednak dziś troszkę narzekać będę. Nie powstrzymam się.

Cynamonki- Są non stop!!
09.07.2013 g. 4:55- Wreszcie jesteś- Michaś   
Anulka_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-28, 07:36   #2219
mela1234
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez domciatko Pokaż wiadomość
tweed, ona
no musi być po równo, każda musi przez to przejść!!!)
ale dziewczyny to minie, skoki mają to do siebie, że mijają
takze jeszcze z dzien dwa i znow bedziecie miec cudowne dzieci
Dziewczyny współczuję wam tych skoków. Jednocześnie zastanawiam się co to jest ten skok. Tfu tfu tfu, ale moja Alicja, ani wcześniej Małgosia, nie robi mi takich cyrków pod tytułem marudzenie. Je co ok 3 h, śpi 2x po ok 1-2 h, pozwala zrobić obiad, chętnie jeździ wózkiem (płacze tylko jak się wyśpi, a wózek stoi i nie jedzie), śpi w łóżeczku i u mnie bo mnie się nie chce jej odkładać. Choć jak odłożę bezproblemowo tak zostaje. Ja nie wiem od czego to zależy, ale myślę. że to kwestia waszych nerwów, stresów. Alicja to moje drugie dziecko, a o skokach rozwojowych dowiedziałam się tutaj na wizażu dzięki wam. Przy Małgosi o niczym takim nie słyszałam. Ale ja zawsze staram się być spokojna przy małej. Nawet jak się pokłócę z mężem to do dziecka idę z uśmiechem. Dużo z nią "gadam", uśmiecham się, przytulamy się bardzo dużo. Owszem, żeby nie było różowo to wieczorami czasem mamy jazdę jak muszę ją przetrzymać bo np zmiana czasu, czy po prostu muszę Małgosi zrobić kolację. Ale dziecko wtedy zmęczone więc nie mam do niej pretensji, a bardziej do siebie. Do męża nie mogę mieć również pretensji bo zwykle wtedy jest w pracy.
Także dziewczyny SPOKÓJ, UŚMIECH I DO BOJU.

Sam tak jak pisała Ghia też mi się wydaje, że mały nie ma ułożonego porządku dnia, bo ty nocny marek i chyba trochę to na niego oddziałowuje. Poza tym z twoich postów wynika straszna nerwowość. Może tu jest odpowiedź? Nie wiem, bo nie siedzę w twoim domu, więc przepraszam, tylko analizuję.
mela1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-28, 07:47   #2220
surka
Zakorzenienie

Lilka padła wczoraj o 20 noewgo czasu NIgdy się jej tak wcześnie niee zdarzyło zasnąć. Przeważnie mi zasypiała o 22-23, ale całkiem ładnie pospałą bo aż do 5 Tylko o 22 musiałam ją cucić do wypicia antybiotyku, a ona była tak zmęczona, że podawanie go strasznie nam szło. A potem jeszcze dokimała do 8. Ale ja to jestem taka sowa, że jakby dało radę to jeszcze bym spała

Cytat:

WALCZĘ!

Walcz, bo my cały czas stoimy za tobą murem i ci kibicujemy

Cytat:
Napisane przez domciatko Pokaż wiadomość
A za oknem wichura i tornado.
Jakbym przestała pisać to znaczy że trąba powietrzna mnie potrawa i lecę do Samanty

Cytat:
Napisane przez magolina Pokaż wiadomość
A ja chora
Zdrówka Podawaj małemu może wit. C

Cytat:
Napisane przez madi82 Pokaż wiadomość

Cytat:
Napisane przez Agrafka86 Pokaż wiadomość
Moje dziecko spalo od 19 do 3

surka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości