|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł kolejnego wątku! | |||
Czas na zupę i banana - tak przynajmniej mówi mama. Mamy VII-VIII 2013 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
5 | 7,81% |
Piąstka w buzi, nawet dwie, daj banana włożę też. Mamy VII-VIII 2013 |
6 | 9,38% |
Marchew, jabłko i ziemniaki - poznajemy nowe smaki. Mamy VII-VIII 2013 |
20 | 31,25% |
Chociaż mleko nadal lubię, to marchewki nie odmówię. Mamy VII-VIII 2013 |
7 | 10,94% |
Jem już marchew i kartofla, a niedługo wsunę gofra. Mamy VII-VIII 2013 |
19 | 29,69% |
Dziób rozgadany, bańki ze śliny, czas na ząbkowanie chłopcy i dziewczyny. Mamy VII-VIII 2013 |
5 | 7,81% |
Nasze dzieci to gagatki, są gotowe do odsiadki. Mamy VII-VIII 2013 |
1 | 1,56% |
Pierwszy ząbek, drugi leci, mamy nie śpią dzień juz trzeci. Mamy VII-VIII 2013 |
1 | 1,56% |
Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2191 |
Konto usunięte
|
Dot.: Mase faldek, dwa podbródki, brzuszek moj jest okraglutki. Mamy VII-VIII'13 cz.3
Mam nadzieję, że te 350 ml mleka, które odciągnęłam oznacza, że kryzys zażegnany.
Mały wieczorem był bardzo aktywny, po czym zasnął o 20 i spał do po 24. Wstał i wszystko było OK. Żadnych wymiotów, oczka (źrenice) OK. Więc chyba nie ma żadnych konsekwencji tego "upadku", no nie? ![]() Ja wiem, że histeryzuję, bo spadł z niewielkiej wysokości i na miękkie, ale same wiecie, jak to jest, z dzieckiem jak z największym skarbem... Mój TŻ ma tę jedną rękę niesprawną i pewnie dlatego Mały mu się wywinął, ale tyle razy go prosiłam, żeby się upewnił, że trzyma go stabilnie. Po takich historiach (już raz mu prawie wypadł, ale wtedy nic się nie stało) sama zajmuję się Małym 24h/dobę, bo aż się go boję mu powierzyć ![]() ![]() Teraz Mały śpi. A poza tym ciągle myślę o Was Cynamonki!!! Kochana Ty jesteś tak silną i mądrą osobą... Czytam Twoje posty i podziwiam Cię. Adaś może być dumny ze swojej mamusi, a mamusia z dzielnego Adasia. Pięknego masz synka Cynamonku, dużo dużo zdrówka. Modlę się. |
![]() ![]() |
![]() |
#2192 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mase faldek, dwa podbródki, brzuszek moj jest okraglutki. Mamy VII-VIII'13 cz.3
A Leo juz sie wyspal...wystawic go za okno?eeee moze jakos wytrzymam
Wysyłane z mojego GT-S5369 za pomocą Tapatalk 2
#2193 |
Zakorzenienie
|
Ita u mnie 2 karmienie
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 04:37 ---------- Poprzedni post napisano o 04:33 ---------- Mój tz skończył warte, poszedł spac, teraz ja zostaje na palcu boju. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#2194 |
Wtajemniczenie
|
Domi i tak sie super spisal tz ...staram sie uspic lobuza moze sie uda
#2195 |
Raczkowanie
|
2 Karmienie. Buuuuu...
Edytowane przez tysia222 Czas edycji: 2013-10-28 o 03:02 |
![]() ![]() |
![]() |
#2196 |
Zadomowienie
|
A my już wstalismy godzinę temu no bo po co spać
![]() Cynamonowa Adaś wcale nie wygląda na chorego Buziaki dla Was Mamusia Antosia |
![]() ![]() |
![]() |
#2197 |
Zakorzenienie
|
U mnie maaaaaakabra
![]() ![]() ![]() Dobrze, ze Tz jest w domu bo ja bym naprawde chyba za okno wystawiła małego. Nosz kuzwa co za wyjec mu sie włączył. Ciagle dzisiaj kwekal. Nic mu sie nie podobało. O 18 kapanie, 19 z minutami padł sam w lozeczku. Ledwo co zdarzylam 30min.zjesc i ryk. Okay mysle od ostatniego karmienia minęło 1,50h to karmie. Zjadł i usnal na rękach, a w lozeczku sie obudził i taka syrene zapodal, ze masakra. Zmienilam mu pieluszke bo puścił baczka z kleksem. I mysle dam mu jeszcze cycka, a on sie tak zaczal wkurzac, wrzeszczec, ze ja naprawde nie wytrzymalam i ubralam sie i wyszłam z domu i pojechałam do sklepu kupić mu pieluszki ![]() ![]() A miałam sobie kupić lody i usiąść w aucie posłuchać metalu i odreagowac to gowno. Jeszcze z wściekłości, ze nie wzielam innej karty przywalilam ręka w kierownicę i zbilam sobie dłoń ![]() Jestem tak wściekła, ze odechcialo mi sie wszystkiego i nie moge zasnąć. Ofc jak wychodzilam to mały sie uspokoił u Tz na rekach i se potem gadal w bujaczku, a jak wróciłam to zastalam znów ryczacego gnoma wrednego ![]() I tez tęsknię za ciaza bo przynajmniej po 50razie wstania na siku mogłam iść spać i siku nie darlo sie w nieboglosy z niewiadomego powodu ![]()
![]() |
#2198 |
Zakorzenienie
|
U nas pobudka na cyca znow.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#2199 |
Zakorzenienie
|
Drugie.
Mam nadzieję, że jeszcze pospi z dwie godziny. Jakaś padnieta jestem. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#2200 |
Wtajemniczenie
|
Drugie....
Ciekawe czy pójdzie jeszcze spać? Oby bo ledwo widze na oczy. Edit. Motorek w doopce się włączył ![]()
![]() |
#2201 |
Wtajemniczenie
|
Misiaczka moj wlasniw wstal drugi juz raz tej nocy z info ze sie wyspal i chce z kims pogugac.....
Padne....jutro ktos wyladuje za oknem albo ja albo Leo.... Ooooo przestaje gugac jest wrzask konczeeee Wysyłane z mojego GT-S5369 za pomocą Tapatalk 2
![]() |
#2202 |
Zakorzenienie
|
Matko dziewczyny co z tymi naszymi dziecmi sie dzieje
![]() Moj byl takim grzecznym aniolkiem. Oddawac mi dzieciaka ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk - now Free
#2203 |
Wtajemniczenie
|
Dalam butle je i przyspia oby tak zostalo
#2204 |
Zakorzenienie
|
Moja wiercoszka sie znow obudziła i wierzyga na mnie znow i marudzi. Bujak że mnie sobie zrobiła
A za oknem wichura i tornado. Jakbym przestała pisać to znaczy że trąba powietrzna mnie potrawa i lecę do Samanty Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 07:55 ---------- Poprzedni post napisano o 07:52 ---------- I juz sie malpka śmieje i juz wstawla, koniec spania. Super Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#2205 |
Zadomowienie
|
Samantha nie gniewaj się ale tak negatywnie jak Ty piszesz o swoim macierzyństwie to po prostu nie da się tego czytać. Nie wiem czy już to zrobiłaś czy nie ale jeśli mały daje tak czadu to może przebadaj go od stóp do głów może Twojemu Aleksowi coś dolega? A jeśli jest zdrowy to może kwestia Twojego nastawienia? Nie wiem czy pisząc w ostatnim poście "to gowno" miałaś na myśli swoje dziecko czy zablokowanie karty mam nadzieję że chodziło o kartę! Ja wiem że nie jest łatwo i wiem co to znaczy placzace dziecko bo mój Antek miał zapalenie ucha i ciągle ma refluks więc męczył się męczy dość sporo i dużo płakał i wręcz wył przez pierwsze dwa miesiące swojego życia. Poza tym musiałam sprawdzić na pierwszej stronie imię Twojego dziecka bo z Twoich postów kojarzyłam tylko gnom. Nie chodzi mi o to żeby Cię strofowac tylko może spróbuj trochę zmienić podejście to Twoje dziecko jesteś mu najbliższą osoba wysłuchaj się na spokojnie w niego a odgadniesz jego potrzeby i je z łatwością zaspokoisz Wtedy oboje będziecie szczęśliwi bo dziecko bardzo wyczuwa Twoje emocje i pomysł jak może się czuć Twój maluch czując tyle negatywnej energii?
Mamusia Antosia |
![]() ![]() |
![]() |
#2206 |
Zakorzenienie
|
1 karmienie. Nadrobie później wczorajszy dzień.
Podam do mleka espumisan, bo bakow niet. Na szczęście teraz bez płaczu... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#2207 | |||
Wtajemniczenie
|
A ja chora
![]() Obudziłam się w nocy z mega bolem gardła i mięśni. Tż chorował, przeszło mu to teraz czas na mnie, mam nadzieję, że Mały się uchroni choć wątpie........spróbuje się dostać dzisiaj do lekarza. U nas noc ok. Młody padł o 20, wstał o 2 na jedzonko i jak na razie śpi więc na spokojnie w końcu zjadłam śniadanie. Pewnie po 7 wstanie przez tą zmianę czasu bo tak to wstawał między 8 a 9. Cytat:
![]() No i się uryczałam jak Go zobaczyłam...jest taki śliczny, takie ufne ma oczka. Modle się za Was, czego aż wstyd się przyznać nie robiłam od czasu urodzenia Adasia..... Jesteśmy myslami z Wami, trzymamy wszystkie kciuki i wysyłamy dużo dobrej energii ![]() Cytat:
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43456975]Mam nadzieję, że te 350 ml mleka, które odciągnęłam oznacza, że kryzys zażegnany. Mały wieczorem był bardzo aktywny, po czym zasnął o 20 i spał do po 24. Wstał i wszystko było OK. Żadnych wymiotów, oczka (źrenice) OK. Więc chyba nie ma żadnych konsekwencji tego "upadku", no nie? ![]() Ja wiem, że histeryzuję, bo spadł z niewielkiej wysokości i na miękkie, ale same wiecie, jak to jest, z dzieckiem jak z największym skarbem... Mój TŻ ma tę jedną rękę niesprawną i pewnie dlatego Mały mu się wywinął, ale tyle razy go prosiłam, żeby się upewnił, że trzyma go stabilnie. Po takich historiach (już raz mu prawie wypadł, ale wtedy nic się nie stało) sama zajmuję się Małym 24h/dobę, bo aż się go boję mu powierzyć ![]() ![]() Teraz Mały śpi. [/QUOTE] Wszystko jest dobrze, gdyby Arturka cos bolało to by płakał albo byłby marudny ![]() Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2208 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() U nas pierwsze było o 5:05 ![]() Stwierdzam, że co jakiś czas odwiedza nas skok ![]() Leca nadrabiać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2209 |
Wtajemniczenie
|
A u mnie ze spania nici...maly placze chyba zaraz obudze tz zeby z nim posiedzial bo nie wyrabiam
![]() |
#2210 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Może się mylę i jest inaczej, więc wybacz ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43456975]Mam nadzieję, że te 350 ml mleka, które odciągnęłam oznacza, że kryzys zażegnany. Mały wieczorem był bardzo aktywny, po czym zasnął o 20 i spał do po 24. Wstał i wszystko było OK. Żadnych wymiotów, oczka (źrenice) OK. Więc chyba nie ma żadnych konsekwencji tego "upadku", no nie? ![]() Ja wiem, że histeryzuję, bo spadł z niewielkiej wysokości i na miękkie, ale same wiecie, jak to jest, z dzieckiem jak z największym skarbem... Mój TŻ ma tę jedną rękę niesprawną i pewnie dlatego Mały mu się wywinął, ale tyle razy go prosiłam, żeby się upewnił, że trzyma go stabilnie. Po takich historiach (już raz mu prawie wypadł, ale wtedy nic się nie stało) sama zajmuję się Małym 24h/dobę, bo aż się go boję mu powierzyć ![]() ![]() Teraz Mały śpi. A poza tym ciągle myślę o Was Cynamonki!!! Kochana Ty jesteś tak silną i mądrą osobą... Czytam Twoje posty i podziwiam Cię. Adaś może być dumny ze swojej mamusi, a mamusia z dzielnego Adasia. Pięknego masz synka Cynamonku, dużo dużo zdrówka. Modlę się.[/QUOTE] Dobrze, że Artusiowi nic się nie stało. Skoro się zachowuje normalnie, to znaczy, że wszystko w porządku ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A ostatnio w ogóle nie gada. Cytat:
Cytat:
![]() A fryzurą się pochwal ![]() ---------- Dopisano o 07:26 ---------- Poprzedni post napisano o 07:24 ---------- ![]() ![]() Cynamonku jesteś dzielną osobą ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2211 |
Wtajemniczenie
|
Jestem i ja!
![]() CYNOMONKU TRZYMAM KCIUKI! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#2212 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() CYNAMONKU jak po nocy się miewacie, trzymamy kciuki i ślemy pozytywną energię na cały dzionek!!! A my dziś kończymy 3 msc ![]() ![]() Mały mnie zaskakuje za każdym razem jak się budzi to uśmiech, no normalnie mnie tym rozwala ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2213 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2214 |
Wtajemniczenie
|
Madi brawo za 3
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#2215 |
Rozeznanie
|
cynamon_owa
witaj ![]() jestem mamą z wątku marzec - kwiecień 2013... z sercem na ramieniu śledzę / śledzimy (cała moja rodzina wraz z mężem, rodzicami, bratem...) Waszą Walkę o Małego Adasia!!! ![]() codziennie szukam Twojego wpisu, że jest już lepiej... Wiem, że dostaliście już tak wiele kciuków, obietnic, modlitw... Osobiście nie mogę i nie potrafię ogarnąć tego co się dzieje, dla mnie to jest zbyt wiele, to jest zbyt okrutne i ciężkie - dlatego chylę czoła i biję pokłony za waszą trudną i tak cholernie ciężka walkę... Codziennie modlimy się wszyscy o Waszego Adasia!!! i prosimy wszystkich tam w górze o łaskawe spojrzenie na Was, na waszą walkę... ![]() Kochana - wiedz, że codziennie i my o Was myślimy i robimy to co możemy żeby Wam pomóc... Z całego serca liczę na post - że jest poprawa!!! PS zdjęcie cuuuudowne!!! i wygląda na nim tak zdrowo... może to już jest jakiś krok na przód?... maleńki ale zawsze... pozdrawiamy i ściskamy z całego serca Kasia z rodziną ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2216 |
Zakorzenienie
|
Oliath,
a ta Twoja elfka cudowna, i jak sie uśmiecha fajnie ![]() oczy nadal czarujące ![]() Cynamonku aby ten huragan co za oknem wieje, przesłał Ci moje kciuki i uściski na nowy dzień. Adaś na zdjęciu wygląda na silnego chłopca, poważnie!!!! W oczach jego widać ducha walki! może przegrywa na razie małe bitwy, ale wygra walkę o zdrowie, zobaczysz!!! czerwony balonik brawa za tż za opiekę!!! żeby im tylko nic nie mówić i nie przypominać, to byłoby super a marudzenie minie. może zmiana pogody i dlatego Gabi marudna, ale minie, szybciej czy pozniej minie! karolajn u nas chyba tez pojdzie w ruch kubek, bo moja mala butelki nie chce i koniec. takze podejrzewam, ze u nas prosto z piersi na lyzke i kubek ![]() iwona335 tak, moja tez guga glosno, a ostatnio piszczy i piszczy i sie usmiecha ze tak ladnie piszczy ![]() misiaczka co do soczkow i gtowych kupnych produktow dla dzieci, trzeba czytac ulotki. ogladam ten program "wiem co jem" bosackiej i ona nie raz pokazywala, jakie badziewia są w produktach dla dzieci, trzeba czytac ulotki i tyle. nie dac sie reklamie. Perse dobrze ze upadek nie narobil bubu ![]() ale przeciez jeszcze nie raz sie dziecko przewroci, zadrapie, spadnie. jak to sie mowi, dziecko brudne- dziecko szczesliwe i to samo sie tyczy podrapanych kolan ![]() ita my to mamy super nocki ![]() ja nigdy nie sadzilam, ze mozna tyle nie spac ![]() kejt to mowisz, ze teraz masz bąki cały czas? zagazuje Was mały bączek ![]() tweed, ona no musi być po równo, każda musi przez to przejść!!! ![]() ale dziewczyny to minie, skoki mają to do siebie, że mijają ![]() takze jeszcze z dzien dwa i znow bedziecie miec cudowne dzieci ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2217 |
Wtajemniczenie
|
Moje dziecko spalo od 19 do 3
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#2218 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry.
Noc jak zwykle z niezliczoną ilością pobudek, ale nie narzekam. Nie będę od tego bardziej wypoczęta. Na pogodę jednak dziś troszkę narzekać będę. Nie powstrzymam się. Cynamonki- ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2219 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Także dziewczyny SPOKÓJ, UŚMIECH I DO BOJU. Sam tak jak pisała Ghia też mi się wydaje, że mały nie ma ułożonego porządku dnia, bo ty nocny marek i chyba trochę to na niego oddziałowuje. Poza tym z twoich postów wynika straszna nerwowość. Może tu jest odpowiedź? Nie wiem, bo nie siedzę w twoim domu, więc przepraszam, tylko analizuję.
![]() |
#2220 | |||||
Zakorzenienie
|
![]() Lilka padła wczoraj o 20 noewgo czasu ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:38.