|
Notka |
|
Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3961 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: My akcyzę przechytrzymy, wódkę weselną wnet kupimy! PM'14 cz. 20
Cytat:
Podobno buty taneczne są miękkie, nie czuć ich na stopie. Dodatkowo dopasowane są idealnie, bo robione na wymiar. Mnie dodatkowo przekonuje fakt, że ciężko będzie mi znaleźć fajne buty na niewielkim obcasie - zazwyczaj jest to wysoka szpila, a u mnie to ma być 5/6 cm, bo między mną a TŻ jest 10cm różnicy, a jednak chcę być chociaż ciut niższa. ![]() Ufam koleżance. Ona sama na swój ślub kupuje buty taneczne mimo, że do tańca nie są już jej potrzebne (nie planuje wracać do treningów). ---------- Dopisano o 21:40 ---------- Poprzedni post napisano o 21:38 ---------- Cytat:
![]() Ja mam zamiar później w nich chodzić, ale też bez przesady - będą to raczej buty wyjściowe, czasem do biura, do akcji typu z domu do auta, z auta do pracy, a nie do szurania po mieście dzień w dzień. ![]() ![]()
![]() Edytowane przez ijaa Czas edycji: 2013-10-27 o 20:42 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3962 |
Zakorzenienie
|
No to nabieram większej ochoty na buty taneczne
![]() A to że podeszwa jest mniej trwała mi w sumie nie przeszkadza, niestety nastawiam się że będą to zapewne buty na jeden raz (najprawdopodobniej wezmę białe). Chcę po prostu nie martwić się tym że bolą mnie stopy na własnym weselu ![]()
#3963 |
Zakorzenienie
|
W Poznaniu jest Makro, ale nie mamy karty... Trudno, będziemy szukać gdzieś indziej
![]() Jeśli chodzi o obrączki to my chcemy łączone złoto (białe i żółte), bez kamieni, szerokość nsjprawdopodobniej 4mm, bo na naszych chudych palcach 5mm dziwnie wyglądały, za szerokie były... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#3964 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3965 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#3966 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() My kupowaliśmy soplice na licencję za 17,2 zł, a bez licencji 1,3 zł drożej na butelce. a za taką cene to bez łaski gdziekolwiek |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3967 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja mam zaręczynowy z kruka, ale nie chcę płacić tylko za markę więc szukałam obrączek u małych jubilerów. Trafiłam na sklep AK Biżuteria i polecam bardzo. Byliśmy tam dwa razy z TŻ zawsze było tam pełno par wybierających obrączki, opinie w necie same pozytywne, Pani miła i pomocna. Obrączki zdecydowanie tańsze niż Kruk czy Apart. Np zwykłe,klasyczne, półokrągłe to koszt niecałego tysiąca więc cena super. Do tego grawer gratis ( bez limitu znaków), gratis dożytowni serwis obrączek. My wybraliśmy obrączki płaski, fazowane ale mieliśmy sporo złota więc za obrączki nie płacimy nic, a jedynie za robociznę max 350zł ( to ile ostatecznie zapłacimy za robociznę okaże się jak sprawdzą to złoto co daliśmy, tzn wydlubią kamyczki, sprawdzą próby itd) Serio polecam Ci bardzo. W Wawie jest jeden salon na Alei Solidarności
![]() |
#3968 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3969 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() nie pamiętam po ile dokładnie jest Pan Tadeusz, ale wiem że w dzień kiedy byliśmy w selgrosie, byliśmy też w eclerku. I tam był on o chyba 2zł tańszy niż w selgrosie :/ możesz popytać jeszcze w krokusie w mosinie, gdybyśmy nie dostali to właśnie tam byśmy kupili bo mieli najtaniej poza promocja w s. ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3970 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny, jak to jest z wyjściem z kościoła? czasem goście wychodzą pierwsi i czekają na parę młodą, wszyscy wiwatują widząc ich w drzwiach, rzucają płatki róż, klaszczą itp. a czasem para młoda wychodzi, a dopiero za nimi goście. ta druga opcja wydaje mi się trochę mniej efektowna. czy jest jakiś sposób, aby to
"wyreżyserować" i jakoś wpłynąć na gości, aby wyszli z kościoła pierwsi? to samo tyczy się składania życzeń. szczerze mówiąc wolałabym robić to na sali (nie chcę robić show pod kościołem, tam na pewno będzie pełno ludzi - mamy kościół przy rynku). ale głupio odbierać część życzeń od gości, którzy nie idą na wesele, a reszcie mówić "później później" :P jak planujecie to rozegrać?
#3971 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Co do życzeń nie pod kościołem to myślę że można też poprzez rodziców, świadków gośćmi pokierować w podobny sposób. Można przy rozmowie z rodziną powiedzieć że życzenia będą na sali, albo jak wyjdziecie z kościoła powiedzieć że zapraszacie rodzinę na przyjęcie i żeby jechali już na salę, rodzice niech mówią żeby goście szli na salę. Zazwyczaj to rodzice pierwsi składają życzenia więc zazwyczaj nikt nie leci pierwszy więc mogą po prostu powiedzieć żeby jechać na salę bo tam będą życzenia i żeby jechali za tym i tym samochodem jak nie znają drogi. A wy zatrzymacie się przy tych co nie idą na wesele |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3972 |
BAN stały
|
Miałam sen, że cała rodzina TŻta nie dojechała i skumałam o tym dopiero na weselu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3973 |
Wtajemniczenie
|
Ze spraw ślubnych trochę się ruszyło. Kłopotów z kościołem ciąg dalszy. Po tym jak proboszcz powiedzial że nam w tym dniu ślubu nie udzieli, byliśmy w innej parafii dowiedzieć się co trzeba pozałatwiać. Ksiądz PRZEMIŁY. Powiedział co i jak, że musimy mieć licencję, protokół spisać u mnie w parafii albo u TŻ a ślub u nich. No to my w samochód i pędem do mojego proboszcza, on że nie ma sprawy i "no to będziecie płacić jak za dwa śluby". Zdziwiłam się, a on na to że wszystko kosztuje i że ewentualnie jak za połowę a nie jak za cały. No ręce mi opadły i znowu ciśnienie mi podniósł.
Co do wódki chyba zdecydujemy się na Maximusa. Któraś pisała, że jej się TŻ Krupnikiem otruł. W sobotę byliśmy u znajomych i najpierw pili Krupnik, który był podobno jak woda, a potem Soplicę. Przy tej drugiej już się strasznie krzywili. Byłam też zawieźć ciocię na ślub, ksiądz walnął taką ...... Przed zbieraniem tacy zaczął "Zebrana taca będzie przeznaczona na mszę w intencji świętej pamięci X i Y za dwa tygodnie" (a X i Y to MŁODZI), potem chyba jeszcze w trakcie ze 3 razy przepraszał...
21.01.2010 r. ![]() 27.07.2012 r. ![]() 23.08.2014 r. ![]() 03.03.2015 - Jagódka ![]() TP: 25.08.2016 ![]() Edytowane przez asiulek8 Czas edycji: 2013-10-28 o 05:59 |
![]() ![]() |
![]() |
#3974 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A ten drugi ksiądz ładną gafe strzelił ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3975 |
Zakorzenienie
|
asiulek8- co do wódki, takie mieszanie chyba nikomu nie wychodzi na dobre
![]() A co do gafy księdza- zdarza się, niestety. To tzw rutyna- mój narzeczony kiedyś miał taką sobotę że miał 3 pogrzeby pod rząd a potem ślub i zapomniał się, zaczął grać psalm na molową ( smutną) melodię ![]() znam też przypadek w inną stronę, organisty który grał też na weselach i mieli jakieś wesele które się wydłużyło i po weselu odrazu do kościoła, zasnął na kazaniu, jak się obudził to się zerwał i zaczął śpiewać: GORZKA WÓDKA, GORZKA WÓDKA.... Edytowane przez alloffkowa Czas edycji: 2013-10-28 o 07:01 |
![]() ![]() |
![]() |
#3976 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a co do wódki to zgadzam się z alloffkowa, wymieszaliście 2 wódki więc nie ma co się dziwić, ze się potem krzywiliście ![]() hej ho ! dawno mnie nie było ale to z powodu dużej ilości pracy i tego, ze ciągle przesiaduję w naszym mieszkaniu a tam niestety nie mamy jeszcze internetu ![]() ze spraw ślubnych: chyba wam pisałam, ze byłam u siebie w parafii po akt chrztu i bierzmowania ? no w każdym razie go dostałam, TŻ był w swojej parafii i też dostał wiec może dzisiaj umówimy się z księdzem na spisanie protokołu ![]() a poza tym to w końcu umeblowaliśmy nasz gniazdko ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3977 |
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny!
![]() Witam sie po weekendzie, nie miałam zbytnio czasu na zaglądanie na forum ![]() ![]() pysia gratuluje zakupu sukni! U nas ze spraw ślubnych - wczoraj dostaliśmy ostatnią pieczątkę i mamy zaliczona poradnię rodzinną ![]() Skontaktowałam się też z firmą, która uszyje dla mnie bolerko, przemiła obsługa, muszę się tylko wymierzyć porządnie i zamawiam ![]() Przyszły koperty z paperconcept - są idealne! I kolorystycznie i rozmiarowo ![]() Do ślubu zostało 306 dni.... za tydzień będzie już 2 z przodu! ![]()
#3978 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też mamy kościół koło rynku i zaproponowałam TŻ żebyśmy przyjmowali życzenia na sali, ale chłop dobrze skumał, że część gości będzie tylko na ślubie więc nijak się tego nie da rozwiazać... Ile mają km do przejechania? U nas tak samo rodzina TŻ przyjezdna około 400km, ale nie będzie ich jakoś bardzo dużo więc pewnie wezmą busa.
![]() |
#3979 |
Zakorzenienie
|
Ja też myślę że wystarczy powiedzieć rodzicom, oni roześlą drogą pantoflową, my też tak chcemy zrobić
![]() u nas 313 dni ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3980 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3981 |
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny, starałam się nadrobić, ale nie dam rady wszystkiego
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3982 |
Wtajemniczenie
|
Dokładnie, wystarczy, że najbliżsi zaczną wychodzić to reszta gości pójdzie za nimi.
#3983 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3984 |
Zakorzenienie
|
widzicie jakie jesteśmy zgodne ;D
Mój TŻ obiecał, że dzisiaj pokaże mi wszystkie inspiracje ślubne jakie zbiera na swoim kompie od kilku miesięcy :P jestem bardzo ciekawa jego pomysłów. W załączniku jeden z nich - menu weselne, co sądzicie o takiej formie?
#3985 |
Zadomowienie
|
w temacie BUTY TANECZNE
Ja jako tancerka też polecam , bo to są buty w których spokojnie wytrzymasz kilkanaście godzin tańczenia, nie zmęczysz stopy, są od wewnątrz wyłożone taką miękką wyściółką, nie ma mowy o obtarciach czy odciskach. Faktycznie trzeba porozmawiać z wykonawcą o wzmacnianej podeszwie bo ta oryginalna jest cieniutka w wykonana z samej skórki (żeby nie niszczyć parkietu) Ja dziewczyną z Wrocławia polecam firmę Kozdra : tańczyłam w ich butach, zostawiłam sobie nawet jedną parę do chodzenia na imprezy ![]() ![]() buty.jpg
#3986 | ||
Konto usunięte
|
Witam się po pracowitym weekendzie
![]() Cytat:
po tym poście tak mnie coś w sercu zakuło, że te nasze śluby już za momencik będą... ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3987 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Teraz postaram sie byc troszke bardziej aktywna, bo i jest o czym pisac ![]() ![]() a jak Wam ida przygotowania przedslubne - urodowe? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3988 |
Zakorzenienie
|
ja właśnie dziś postanowiłam że koniec laby, czas się wziąć za siebie. muszę zrobić grafik ćwiczeń na miesiąc, maseczek, itp
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3989 |
Zakorzenienie
|
bo to jest TŻ artysta :P i strona estetyczna nie jest mu obojętna ba! zaprzęga mnie do roboty i wszystko chcemy zrobić sami - zaproszenia, winietki, zawieszki, dekoracje sali
![]()
#3990 |
Zakorzenienie
|
Polecam buty Kozdry rowniez. Moja poerwsza i najwygodniajsza para butow. Akces mi nie podpadl. Buty mnie obtarly.
Sent from my iPhone using Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:41.