Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 6 - Strona 36 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-27, 23:35   #1051
milka-pilka
Zakorzenienie

Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 6

Cytat:
Napisane przez Amberella Pokaż wiadomość
Nie przepraszaj za pomoc i życzliwość .
Fajnie, że Twój TŻ gotuje. Mój czasem robi mi kanapki i budyń, parówki lub jajecznicę. I to jest kulinarny wyczyn .

U mnie TZ zawsze przyrządza mięso i ryby, ja mogę zrobić resztę. Taki mamy zwyczaj. On jest miłośnikiem mięsa, więc wychodzi mu to znacznie lepiej Dzisiaj miałam na obiad pysznego łososia Gotował TZ, a ja i Zosia (moja pasierbica) zrobiłyśmy sałatkę

Cytat:
Napisane przez magnusia Pokaż wiadomość
dostałam od koleżanki taki śpiwoerk http://www.hm.com/pl/product/99677?article=99677-A jest o tyle fajny, że można go zapiąć jako śpiwór albo kombinezon z nóżkami- można suwaki zapiąć pojedyńczo.
Fajny patent- nawet nie wiedziałam że są takie rozwiązania
Bardzo fajny, oglądałam go już wcześniej w H&M Zastanawiałam się nad kupnem. Jaki masz rozmiar 50/56 czy większy?

W ogóle jaki rozmiar kombinezonu kupić dla noworodka?

Perfuzja śliczny wózek i w ogóle cały komplet. I bardzo dobra cena

Ja wyszukałam używaną kołyskę, w środę pojadę odebrać. Kołyska jest na kółkach, więc mam nadzieję, że będzie można ją wygodnie transportować do innych pomieszczeń i maluch będzie mógł być przy mnie cały czas.

Z tych większych rzeczy muszę jeszcze kupić fotelik samochodowy (chyba maxi cosi Pebble) i łóżeczko…
Byłam dzisiaj w Ikei po komodę i jakieś drobne rzeczy - i oglądałam łóżeczka. To, które myślałam, że jest najfajniejsze nie przypadło mi do gustu

Mnie trochę przeraża to, że w łóżeczkach z Ikei odkręca się cały bok, a nie wyjmuje szczebelki, by dziecko mogło samo wychodzić.
I tu mam pytanie do doświadczonych mam: czy dziecko łatwo może wypaść z takiego łóżeczka? Jakie będzie lepsze - z odkręcanym jednym bokiem, czy z wyjmowanymi szczebelkami?

Jeśli chodzi o glukozę to ja dzień przed jadłam słodycze, nie robiłam sobie "postu", tylko tak jak dziewczyny doradziły nie jadłam prze 12 h przed badaniem.

Cytat:
Napisane przez selena85 Pokaż wiadomość
3 szybkie pytanka w tym jedno być może dziwne

1. Leci Wam już siarka z piersi? Który tydzień?
Ja 27 i jak narazie nic a nic...

2. Czy macie w planach pobranie komórek macierzystych z krwi pępowinowej?

3. Pytanie z serii - dziwnych - jak zachowują się Wasze maluchym gdy siedzicie na toalecie Bo moja mała dziwnie cichnie wtedy i nie figluje jakby specjalnie dawała mi się skupić....
1. Nic mi nie leci (25 tc)
2. Nie myślałam o tym bo wiem, że do prywatnego nie oddam, a jeśli można do publicznego to nie mam z tym problemu, zwłaszcza jeśli można komuś pomóc.
3. Moja mała jest spokojna wtedy

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
Znowu oglądam zdjęcia.
Jak Eryk był malutki. Aż mi dziwnie,bo w ciągu tego półtora roku tak się zmienił. A niedługo znowu będzie w domu taka dzidzia.

To wam dam jeszcze jedną fotę z pierwszej doby Eryczka (w domu nie nosił czapki,a w szpitalu jedna położna obsesyjnie mu zakładała. A i ubranko ma na metce rozmiar 50 i niedrapki ze skarpetek )
Śliczny I jakie ma fajne ubranko Rozczuliła mnie ta fota...
milka-pilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-27, 23:59   #1052
The light
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez isia4891 Pokaż wiadomość
Nie rozumiem twojej drugiej odp i Le la twojej...możecie rozwinąć?
1. Raz zauważyłam brudna pizame po hartowaniu , ale widzę na brodawkach lekkie strupy zoltawe .
W moim szpitalu chyba tylko komercyjnie można. Jeśli byłoby możliwe oddanie do celów publicznych to byłabym na tak.
W SR mówili nam o tym, tylko w 4 szpitalach w Pl jest to możliwe. Uważam, że same plusy są oddania krwi pepowinowej, można uratować komuś życie i zdrowie, jest to odpad medyczny, bezbolesne. Za to nie wiedziałam, że oddanie szpiku kostnego jest takie ...trudne...
A prywatnie raczej też mnie na to nie stać, i szczerze to bałabym się że po opłacaniu kilku lat składek bank mógłby np splajtowac , zamknąć się...generalnie to nie orientuje się w szczegółowych warunkach takich banków.
3. Jest spokojny, chyba słucha dźwięków jelit.
Le la już w większości odpowiedziała. Ale generalnie chodzi o to, ze jeżeli dziecko będzie miało białaczkę to i tak nie stosuje się tych samych komórek dla niego bo może zawierać mutagen.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
The light jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-28, 06:54   #1053
senira666
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SunShineDoll Pokaż wiadomość
A jak Wasze szkoły rodzenia? Jesteście zadowolone ?
póki co byłam na jednych zajęciach ale mi się podoba bo ja w obsłudze dziecka to zielona jestem

Cytat:
Napisane przez ejani Pokaż wiadomość
zresztą przypomniałaś mi, że miałam się Was coś poradzić- w środę mam w południe usg a wieczorem SR i tu problem, bo mąż jak się zwolni na badanie, to już nie wyjdzie równo na SR i nie mogę się zdecydować, gdzie mi się bardziej przyda... bo to usg sam lekarz kazał tak wcześniej, więc boję się że może być coś nie tak (szczególnie przez te infekcje i proszki) więc dla mojego komfortu lepiej tu, ale znów na SR jest tyle ważnych wiadomości, o których mąż nie ma zielonego pojęcia (albo ma, ale lubię słuchać, jak położna mówi np. jakie to ważne, żeby teraz o nas dbać) więc jemu bardziej przydałoby się iść tam
ja bym mojego wolała wziąć na SR

Cytat:

3. Pytanie z serii - dziwnych - jak zachowują się Wasze maluchym gdy siedzicie na toalecie Bo moja mała dziwnie cichnie wtedy i nie figluje jakby specjalnie dawała mi się skupić....
1. NIe 27tc
2. Prywatnie Nie - dla mnie strata kasy. Publicznie - pytałam ostatnio w SR właśnie o to i w Polsce można do publicznego banku oddać tylko w Warszawie i nie ma pewności czy w ogóle to wykorzystają bo mają takie obosrzenia że większość próbek wywalają - więc nie.
3. Raczej bez zmian

Cytat:
Napisane przez jaszczurka_2007 Pokaż wiadomość
Dziewczyny trochę późno ale dołączam TP 18.02.2014 r... na razie tyle informacji, obiecuję, że się rozkręcę
witamy

DZień dobry.
Zamiast spać to siedzę już przed kompem bo jakoś nie mogę się wyspać ostatnio ... a pewnie jutro jak będę musiała na tą glukoze wstać to będzie masakra
Stary 2013-10-28, 07:33   #1054
AgatkaL
Wtajemniczenie

Witam z rana
Szykuję się właśnie do sądu metropolitalnego na przesłuchanie na 10.30...trzymajcie kciuki
Jak już będziemy w Wawie, to chcemy odwiedzić sklep z wózkami, uparłam się na to Camarelo, a tam podobno mają http://www.dudekdladzieci.pl/

Jesteśmy zaręczeni !!!
http://s8.suwaczek.com/201102120926.png

♥NASZ ŚLUB♥ 03.09.2011
http://s5.suwaczek.com/20110903580113.png
AgatkaL jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-28, 07:38   #1055
830b3402b90be91bee3a8a4ac8547146eb396896_6583840e13f22
Konto usunięte

Dzień dobry! Kolejny tydzień czas zacząć

Cytat:
Znowu oglądam zdjęcia.
Jak Eryk był malutki. Aż mi dziwnie,bo w ciągu tego półtora roku tak się zmienił. A niedługo znowu będzie w domu taka dzidzia.

To wam dam jeszcze jedną fotę z pierwszej doby Eryczka (w domu nie nosił czapki,a w szpitalu jedna położna obsesyjnie mu zakładała. A i ubranko ma na metce rozmiar 50 i niedrapki ze skarpetek )
Wspaniałe Jak patrzę na takie zdjęcia to nie mogę się doczekać własnej kruszyny

Cytat:
Dziewczyny trochę późno ale dołączam TP 18.02.2014 r... na razie tyle informacji, obiecuję, że się rozkręcę
Witamy Znasz może płeć?

Cytat:
Napisane przez AgatkaL Pokaż wiadomość
Witam z rana
Szykuję się właśnie do sądu metropolitalnego na przesłuchanie na 10.30...trzymajcie kciuki
Jak już będziemy w Wawie, to chcemy odwiedzić sklep z wózkami, uparłam się na to Camarelo, a tam podobno mają http://www.dudekdladzieci.pl/
No to trzymamy
830b3402b90be91bee3a8a4ac8547146eb396896_6583840e13f22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-28, 07:44   #1056
Olcia_1983
Raczkowanie

Dzień doberek

Cytat:
Witam z rana

Wózeczek baardzo ładny - gondola mi się spodobała. Chyba TŻ nie będzie zadowolony jakbym zaczęła marudzić nad zmianą wybranego już wózka

Cytat:
Znowu oglądam zdjęcia.

Jaki słodziak

Cytat:
Witaj

Mam jeszcze pytanie - takie mocno z innej beczki
Co byście kupiły na urodziny 8-latkowi i 10-latkowi?
Olcia_1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-28, 08:02   #1057
cayenneOna
Zadomowienie

Dzien Dobry
Laski, macie pomysł, co możemy zrobić ze sobą w nocy z wtorku na środę? Obiecałam Kajetanowi, ze unikniemy z powodu tej imprezy, planowaliśmy spać u znajomych, dziewczyna wyjechała do Afryki pomagać na miesiąc w domu dziecka, a dodatkowo zostawiła ubranka dla nas, pisze właśnie do niej, a ona mi odpisuje, ze jest nieoczekiwanie w Monachium i jedzie z lotniska prosto do instytutu chorób zakaźnych, bo się najprawdopodobniej zarazila ameba
Ooo, i właśnie sobie pomyślałam, czy jak wejdzie do domu, mogę jeszcze te ubranka wziąć? ameba zarazić się można jedynie droga kropelkowa....ale na pewno nie chciałabym żadnego niebezpieczeństwa...
Ehh, jak to nic nie można zaplanować...

cayenneOna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-28, 08:03   #1058
upadly_aniol00
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez perfuzja Pokaż wiadomość
Zdjęcia wózka Wybaczcie jakość.

Fajny wózeczek
Cytat:
Napisane przez lolita25 Pokaż wiadomość
Ja jestem sceptycznie nastawiona do tego co mówią i co polecają w SR
To oczywiste że promują produkt tego producenta który daje im prezenciki dla mam
U nas w SR np. jest to avent z tego co kojarzę po rozmowach z klientkami bo ja jeszcze nie chodzę do SR
A pierś mamy przypominają też nowe butelki natural z Aventu, tommee tippee, Dr Braun ma dosyć szpiczasty smoczek tak jak i butelki Lovi.
Trzeba porównać i zobaczyć choć i tak dziecko samo sobie wybierze smoczek odrzucając każdą butelkę po kolei
Ja tak samo sceptycznie do tego podchodzę co reklamują . Raczej kieruję się opiniami innymi i swoim wzrokiem i intuicją co mi przypasuje . U mnie w okolicy wszyscy mają Avent , mój brat ma jakieś inne butelki a ja się zdecydowałam na TT jakoś najbardziej przypominają mi pierś kobiety ale to tylko mój wybór .
Tak samo z wózkiem biorę ten , którym mi sie najlepiej jeździło i który wejdzie nam do bagażnika .
Cytat:

1.Nie
2. Nie
3. Czasami sobie zacznie mały fikać ale tak to jest grzeczny
Cytat:
Znowu oglądam zdjęcia.

Jaki on słodki i malutki

Z jednej strony nie mogę doczekać się chwili kiedy Kacperek się urodzi a z drugiej strony przeraża mnie poród i pobyt w szpitalu Raz w życiu byłam na dłużej w szpitalu I boję się strasznie . Ogólnie przerazają mnie sale z kimś . Ale będę się jeszcze dopytywać czy jest u nas możliwość wynajęcia pojedynczej sali .
Później jakoś chyba sobie poradzimy z małym . Mąż bierze 2 tygodnie urlopu więc na pewno bardzo mi pomoże na początku i będe miała szanse przy nim trochę dojść do siebie .

W ogóle załamałam się ostatnio kasą . W listopadzie wychodzą nam oby 2 samochody i musimy zapłacić ponad 700zł z czego 500 za mój nie mam jeszcze ukończone 25 lat więc mam wyższą opłatę ubezpieczenia . A samochodu zachciało mi się na siebie
Do tego zamawiamy małemu już wózek , łóżeczko i komodę + te grubsze zakupy . A i mąż ma jeszcze sobie opony wymienić . A ja jeszcze kilka rzeczy do wyprawki muszę kupić całe wypłaty nam pójdą i nic nie odłożymy . Masakra jakie to wszystko jest drogie . Jedyny plus , że kupuję to już dla nas na zaś jak pojawi się drugie dziecko to będziemy mieć wszystko
Stary 2013-10-28, 08:07   #1059
SunShineDoll
Rozeznanie

Witaj jaszczurko czy to nie buldożek fracuski w Twojej miniaturce

Magnusia u mnie wszystko ok, stałam się bardzo aktywna w sensie nie siedzę w domu a układam sobie plan dnia, żeby nie "zamulać", nadrabiam zaległości książkowe i wyprawkowe
SunShineDoll jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-28, 08:42   #1060
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Wczoraj miałam bardzo zalatany dzień, rano budowlany, potem obiad i trochę pomagałam mężowi, po południu przyjechali teście i również pomagali(widok teściowej z pędzelkiem i lakierem na drabinie przy belkach- BEZCENNY ) a jeszcze na koniec przyjechała kuzynka z dziećmi
Dziś mam nadzieję że będzie spokojniej, mąż pojechał do pracy, a mi się na razie nudzi

---------- Dopisano o 08:34 ---------- Poprzedni post napisano o 08:31 ----------

Cytat:

1.Nie
2.Nie
3. Całkiem spokojna

---------- Dopisano o 08:42 ---------- Poprzedni post napisano o 08:34 ----------

Cytat:
Napisane przez upadly_aniol00 Pokaż wiadomość
W ogóle załamałam się ostatnio kasą . W listopadzie wychodzą nam oby 2 samochody i musimy zapłacić ponad 700zł z czego 500 za mój nie mam jeszcze ukończone 25 lat więc mam wyższą opłatę ubezpieczenia . A samochodu zachciało mi się na siebie
Do tego zamawiamy małemu już wózek , łóżeczko i komodę + te grubsze zakupy . A i mąż ma jeszcze sobie opony wymienić . A ja jeszcze kilka rzeczy do wyprawki muszę kupić całe wypłaty nam pójdą i nic nie odłożymy . Masakra jakie to wszystko jest drogie . Jedyny plus , że kupuję to już dla nas na zaś jak pojawi się drugie dziecko to będziemy mieć wszystko
My też mamy dużo do wydania na listopad.....pewnie też będzie bolało
Mamy do kupienia 80m2 paneli,60 m deski, komody(kasa schowana w kopercie z prezentów rocznicowych) nową kanapę, materac do sypialni, amortyzatory do męża auta, wózek kupimy w grudniu na szczęście mam pieniądze na ten cel odłożone, no i druga część prezentów świątecznych, a mąż jeszcze nowe buty musi mieć hehhh....karta się zgrzeję
Stary 2013-10-28, 08:42   #1061
krolowa_nilu
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez SunShineDoll Pokaż wiadomość

A jak Wasze szkoły rodzenia? Jesteście zadowolone ?
Sunshine, w końcu się pokazałaś

Ja moją SR jestem zachwycona. Nie dość, że darmowa, to prowadzona przez dwie super położne. Zajęcia teoretycznie trwają godzinę, ale częste przedłużają się do dwóch, żadne pytanie nie pozostaje bez odpowiedzi. Jestem po stokroć mądrzejsza po tych zajęciach. A, no i podpisałam deklarację wyboru położnej i szkoła zapewnia patronaż po porodzie - aż 6 wizyt!

Perfuzja widziałam twój wózek kiedyś na ulicy i ta krata mnie urzekła, bardzo ładnie to wygląda, tak elegancko

Ja dziś lecę na USG A TŻ skręcił wczoraj łożeczko Same radości z tej ciąży
krolowa_nilu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-28, 08:42   #1062
upadly_aniol00
Zakorzenienie

Ja pisałam do Em my . Napisała , ze lepiej się czuje i czeka na ktg więc później coś więcej da znać .
Stary 2013-10-28, 08:44   #1063
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Cytat:
Witam z rana
Powodzenia
Stary 2013-10-28, 08:44   #1064
magnusia
Zakorzenienie

Eitam Was z rana

Mam dziś sporo roboty w pracy więc pewnie poczytam Was ale nie będę pisać.
Witam nową mamusię

Gosia--- Eryczek cudny- taka kruszynka

Agatka--

Któraś pytała o kombinezon- to jest rozmiar 62 ale te z hm są wieksze więc mam nadzieje że młody przechodzi całą zimę. Mam jeszcze dwa inne na zmiane wiec chyba styknie.

Miłego dzionka
Stary 2013-10-28, 08:47   #1065
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Cytat:
Ja pisałam do Em my . Napisała , ze lepiej się czuje i czeka na ktg więc później coś więcej da znać .
Czekamy za dobrymi wiadomościami
Stary 2013-10-28, 08:48   #1066
upadly_aniol00
Zakorzenienie

lolita my też kasę mamy odłożoną i jeszcze nam Trochę zostanie więc nie jest źle . My cały pokój wybebeszamy . Zdejmujemy obecne panele i wymieniamy na inne . Sufit podwieszany robimy i mówię wszystko tak kupujemy ale w końcu to już się robi na lata więc nie jest tak szkoda .
Tylko najgorszy taki jednorazowy wydatek w ciągu miesiąca tyle kasy z konta zniknie , że szok . I tu jeszcze święta My zawsze wszystkim prezenty kupujemy . W tym roku będą raczej skromne . Do tego mam jeszcze chrześnice i chrześniaka
A wiosną mamy do robienia kuchnie , łazienkę , toaletę i dwa korytarze wtedy to dopiero będzie syf w domu , że szok . Chyba balkonem z sypialni będę wychodzić

Ale mam nadzieję , że do gwiazdki salon zrobimy i będę mogła tam sobie postawić choinkę bo do sypialni nam już nie wejdzie jak wstawię komodę z przewijakiem .
Stary 2013-10-28, 08:48   #1067
Le La
Zadomowienie

Dzien dobry,

Ja siedze i czekam na stolarza i juz mi cisnienie lekko podskoczylo, bo mial byc na 8.00 pokazac projekt pokoju Aleksa i po zaliczke, no i jeszcze go nie ma Kurna jakmnie denerwuja tacy niepunktualni ludzie grrrrrr, tym bardziej, ze sa telefony i mozna zadzwonic, ze sie ktos spozni

Witam nowa mamusie

AgatkaL trzymam kciuki

Edytowane przez Le La
Czas edycji: 2013-10-28 o 08:50
Le La jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-28, 08:51   #1068
krolowa_nilu
Rozeznanie

Cytat:
Ale będę się jeszcze dopytywać czy jest u nas możliwość wynajęcia pojedynczej sali .
O! Kolejna ciekawa rzecz z SR - położne odradzają pojedyncze sale poporodowe U nas w szpitalu nawet zrezygnowano z takich (wcześniej była możliwość za opłatą). Chodzi o to, że kobiety które pierwsze doby po porodzie spędzają same są o wiele bardziej narażone na wystąpienie depresji poporodowej. Te pierwsze dni są trudne, jest dużo nowości i nieprzewidzianych rzeczy, przebywając wtedy z innymi kobietami, które przechodzą to samo łatwiej jest zaakceptować zmiany. Mówił nam nawet o tym lekarz oprowadzający po porodówce. Na początku ta teoria wydała mi się mocno naciągana, ale im więcej o tym myślę tym bardziej mnie to przekonuje.
Stary 2013-10-28, 08:51   #1069
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-28, 08:55   #1070
lidkaa82
Zadomowienie

Cytat:
Znowu oglądam zdjęcia.

Cudny
Ja mam taką fotę świeżutko wyjętego Alka, który wylądował na moim brzuchu. Jeszcze z nieodciętą pepowiną Już wtedy był piękny, chociaż osoby postronne pewnie mogły by mieć odmienne zdanie
lidkaa82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-28, 08:58   #1071
upadly_aniol00
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez krolowa_nilu Pokaż wiadomość
O! Kolejna ciekawa rzecz z SR - położne odradzają pojedyncze sale poporodowe U nas w szpitalu nawet zrezygnowano z takich (wcześniej była możliwość za opłatą). Chodzi o to, że kobiety które pierwsze doby po porodzie spędzają same są o wiele bardziej narażone na wystąpienie depresji poporodowej. Te pierwsze dni są trudne, jest dużo nowości i nieprzewidzianych rzeczy, przebywając wtedy z innymi kobietami, które przechodzą to samo łatwiej jest zaakceptować zmiany. Mówił nam nawet o tym lekarz oprowadzający po porodówce. Na początku ta teoria wydała mi się mocno naciągana, ale im więcej o tym myślę tym bardziej mnie to przekonuje.
O ciekawe więc muszę się nad tym jeszcze zastanowić .
Jeszcze jak się trafi na kogoś spoko w pokoju to super . Ale jak się źle trafi to tragedia . Ostatnio czytałam opis porodu gdzie dziewczyna trafiła na jakąś paniusie ,której matka była tam położną czy kimś i każdy nad nią skakał i ona mogła wszystko i odwiedziny mieć kiedy tylko chcę .
Ja to naprawdę strasznie boję się tego pobytu w szpitalu
Stary 2013-10-28, 09:03   #1072
krolowa_nilu
Rozeznanie

Cytat:
.
Ja to naprawdę strasznie boję się tego pobytu w szpitalu
No tak, te odwiedziny. Trzy babeczki na sali i każda ma kogoś odwiedzającego a ty tuż po porodzie i krwawiącym, pooranym kroczem, które musisz wietrzyć

Mnie martwi jeszcze jedna rzecz. Wiem, że to głupie, ale ja nie jem mięsa i potwornie przeraża mnie żarcie w szpitalu. Chyba sobie coś pogotuje, pomrożę i TŻ będzie mi przywoził takie gotowce
Stary 2013-10-28, 09:09   #1073
upadly_aniol00
Zakorzenienie

No mnie te odwiedziny przerażają i ten czas po porodzie to już w ogóle
No i w szczególności mężowie innych dziewczyn . Ja bardzo chce karmić piersią ale jestem pewna , że nie chce by żaden obcy facet się mi przyglądał (wiem , ze wtedy się zablokuje ) .
Ja wiem , że podczas karmienia dziecka innych dziewczyn mój mąż spokojnie wyjdzie z sali , żeby nie przeszkadzać . Ale boję się innych no naprawdę po opisie tamtej dziewczyny obawiam się , że trafię na kogoś właśnie takiego .
Więc jeśli będzie możliwość to chyba mimo wszystko wybiorę salę pojedynczą,
Stary 2013-10-28, 09:15   #1074
pilotka86
Rozeznanie

cześć
i do później... bo jednak muszę uciekać
pilotka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-28, 09:21   #1075
cayenneOna
Zadomowienie

No ale przecież są chyba w szpitalach specjalne pokoje do karmienia, żeby właśnie się komfortowo czuć? W każdym szpitalu, w którym byłam są takie, nic wielkiego, parę foteli, lampki...na pewno zadni mężowie tam nie wlaza

cayenneOna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-28, 09:27   #1076
lidkaa82
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez krolowa_nilu Pokaż wiadomość
To jest bardzo słuszna uwaga. Przynajmniej u mnie to sie zgadza. Mi dziewczyny zupełnie nie przeszkadzały za to fajnie było mieć sie do kogo odezwać, albo jak trzeba było isc do łazienki to przynajmniej spojżały na malucha i zawołały w razie czego. Jak w połowie pierwszej ciaży wylądowałam n 3 dni w szpitalu i pół dnia byłam sama na sali to myslałam że oszaleje.
lidkaa82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-28, 09:40   #1077
maruda80
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lidkaa82 Pokaż wiadomość
To jest bardzo słuszna uwaga. Przynajmniej u mnie to sie zgadza. Mi dziewczyny zupełnie nie przeszkadzały za to fajnie było mieć sie do kogo odezwać, albo jak trzeba było isc do łazienki to przynajmniej spojżały na malucha i zawołały w razie czego. Jak w połowie pierwszej ciaży wylądowałam n 3 dni w szpitalu i pół dnia byłam sama na sali to myslałam że oszaleje.
Mam podobne zdanie - siostra najgorzej wspominała pobyt jak była sama na sali z małym, ona źle się czuła i nie miała siły nawet odłożyć małego a pielęgniarki nie kwapiły się by przyjść zobaczyć co się dzieje. Bała się że małego upuści bo ręce jej ścierpły. Do tego łapała mego depreche że nie da rady sobie sama z dzieckiem.

U mnie nudy, byliśmy wczoraj u teściów na obiedzie, potem z nimi na cmentarzu.
W tym tyg. w końcu zabieram się za zakupy wyprawkowe bo nie mam nic jeszcze
Tylko tyle że obiecany mam fotelik, łóżeczko i gondole i ciuszki dla małego. Pewnie dostaniemy za miesiąc albo w grudniu dopiero.

maruda80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-28, 09:40   #1078
Negrid
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez cayenneOna Pokaż wiadomość
No ale przecież są chyba w szpitalach specjalne pokoje do karmienia, żeby właśnie się komfortowo czuć? W każdym szpitalu, w którym byłam są takie, nic wielkiego, parę foteli, lampki...na pewno zadni mężowie tam nie wlaza

podoba mi się Twój optymizm

ja oczywiście nie wiem jak jest w innych szpitalach u mnie nie ma nawet porządnej toalety, drzwi się rozlatują, ostatnio klamka została mi w dłoni...
Negrid jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-28, 09:50   #1079
upadly_aniol00
Zakorzenienie

Cytat:

Jeśli faktycznie takie pokoje są to super bo właśnie z karmieniem bym miała największy problem . Dobra będe musiała się dowiedzieć na ten temat wszytskiego
Stary 2013-10-28, 09:52   #1080
Amberella
Wtajemniczenie

GG do Amberella

Dzień dobry
Cytat:
A miałam wam jeszcze mówić,że przez ostatnie godziny mój synek nadrabia to co był spokojny od wczoraj. Takie harce mam w brzuchu,że nie wiem jak dzisiaj spać pójdę
Ale żalić się nie będę,wolę jak się rusza niż gdy jest spokój
U mnie odwrotnie. Wczoraj mały był taki aktywny, że nie sądzę żeby spał. Może robił 10 minutowe drzemki. Cały dzień kopał, fikał, skakał mi po pęcherzu, wypinał się i wciskał pod żebra. W nocy był spokój, a dziś może ze 3 razy fiknął. Na razie się trzymam, ale jeszcze trochę i zacznę świrować...
Cytat:
Napisane przez milka-pilka Pokaż wiadomość

U mnie TZ zawsze przyrządza mięso i ryby, ja mogę zrobić resztę. Taki mamy zwyczaj. On jest miłośnikiem mięsa, więc wychodzi mu to znacznie lepiej Dzisiaj miałam na obiad pysznego łososia Gotował TZ, a ja i Zosia (moja pasierbica) zrobiłyśmy sałatkę
Dobry układ .
Cytat:
Witam z rana
Robi się
Cytat:
najprawdopodobniej zarazila ameba
Ooo, i właśnie sobie pomyślałam, czy jak wejdzie do domu, mogę jeszcze te ubranka wziąć? ameba zarazić się można jedynie droga kropelkowa....ale na pewno nie chciałabym żadnego niebezpieczeństwa...
Najpopularniejszą amebą (pełzakiem czerwonki) zaraża się poprzez spożycie wody lub pokarmu, w których są cysty tego pasożyta, które trafiły tam z odchodami innego, zarażonego człowieka. Drogą kropelkową nie zarazisz się . Wg mnie ubranka są "bezpieczne" i ja bym je wzięła, wyprała w wysokiej temperaturze, podziękowała koleżance i życzyła jej zdrowia. Jednak jeśli się boisz, możesz postąpić inaczej. Decyzja musi być Twoja.
Cytat:
No mnie te odwiedziny przerażają i ten czas po porodzie to już w ogóle
No i w szczególności mężowie innych dziewczyn.
Też bardzo się tego obawiam. Na sali wolę być z kimś, ale nawet dziś rano zapowiedziałam mężowi, że ma mnie strzec przed najazdami znajomych i krewnych. Koleżance/koleżankom z sali powiem, że wstydzę się karmienia piersią przy obcych ludziach i mam nadzieję, że to uszanują i przekażą swoim gościom. Ja zrobię tak samo. No, ale wiadomo, że mogę trafić na jakieś przedziwne osoby i wtedy będę odliczać jeszcze bardziej intensywnie czas do wyjścia .

Jaszczurka, witaj .
Amberella jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości