|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1051 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 6
Cytat:
U mnie TZ zawsze przyrządza mięso i ryby, ja mogę zrobić resztę. Taki mamy zwyczaj. On jest miłośnikiem mięsa, więc wychodzi mu to znacznie lepiej Dzisiaj miałam na obiad pysznego łososia Gotował TZ, a ja i Zosia (moja pasierbica) zrobiłyśmy sałatkę ![]() Cytat:
W ogóle jaki rozmiar kombinezonu kupić dla noworodka? Perfuzja śliczny wózek i w ogóle cały komplet. I bardzo dobra cena Ja wyszukałam używaną kołyskę, w środę pojadę odebrać. Kołyska jest na kółkach, więc mam nadzieję, że będzie można ją wygodnie transportować do innych pomieszczeń i maluch będzie mógł być przy mnie cały czas. Z tych większych rzeczy muszę jeszcze kupić fotelik samochodowy (chyba maxi cosi Pebble) i łóżeczko… Byłam dzisiaj w Ikei po komodę i jakieś drobne rzeczy - i oglądałam łóżeczka. To, które myślałam, że jest najfajniejsze nie przypadło mi do gustu ![]() Mnie trochę przeraża to, że w łóżeczkach z Ikei odkręca się cały bok, a nie wyjmuje szczebelki, by dziecko mogło samo wychodzić. I tu mam pytanie do doświadczonych mam: czy dziecko łatwo może wypaść z takiego łóżeczka? Jakie będzie lepsze - z odkręcanym jednym bokiem, czy z wyjmowanymi szczebelkami? Jeśli chodzi o glukozę to ja dzień przed jadłam słodycze, nie robiłam sobie "postu", tylko tak jak dziewczyny doradziły nie jadłam prze 12 h przed badaniem. Cytat:
2. Nie myślałam o tym bo wiem, że do prywatnego nie oddam, a jeśli można do publicznego to nie mam z tym problemu, zwłaszcza jeśli można komuś pomóc.3. Moja mała jest spokojna wtedy ![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#1052 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#1053 | |||
|
Zakorzenienie
|
póki co byłam na jednych zajęciach ale mi się podoba bo ja w obsłudze dziecka to zielona jestem
![]() Cytat:
Cytat:
2. Prywatnie Nie - dla mnie strata kasy. Publicznie - pytałam ostatnio w SR właśnie o to i w Polsce można do publicznego banku oddać tylko w Warszawie i nie ma pewności czy w ogóle to wykorzystają bo mają takie obosrzenia że większość próbek wywalają - więc nie. 3. Raczej bez zmian Cytat:
![]() DZień dobry. Zamiast spać to siedzę już przed kompem bo jakoś nie mogę się wyspać ostatnio ... a pewnie jutro jak będę musiała na tą glukoze wstać to będzie masakra
|
|
|
#1054 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam z rana
![]() Szykuję się właśnie do sądu metropolitalnego na przesłuchanie na 10.30...trzymajcie kciuki ![]() Jak już będziemy w Wawie, to chcemy odwiedzić sklep z wózkami, uparłam się na to Camarelo, a tam podobno mają http://www.dudekdladzieci.pl/
|
|
#1055 | |||
|
Konto usunięte
|
Dzień dobry! Kolejny tydzień czas zacząć
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#1056 | |||
|
Raczkowanie
|
Dzień doberek
![]() Cytat:
![]() Wózeczek baardzo ładny - gondola mi się spodobała. Chyba TŻ nie będzie zadowolony jakbym zaczęła marudzić nad zmianą wybranego już wózka ![]() Cytat:
Cytat:
Mam jeszcze pytanie - takie mocno z innej beczki ![]() Co byście kupiły na urodziny 8-latkowi i 10-latkowi? |
|||
|
|
|
#1057 |
|
Zadomowienie
|
Dzien Dobry
Laski, macie pomysł, co możemy zrobić ze sobą w nocy z wtorku na środę? Obiecałam Kajetanowi, ze unikniemy z powodu tej imprezy, planowaliśmy spać u znajomych, dziewczyna wyjechała do Afryki pomagać na miesiąc w domu dziecka, a dodatkowo zostawiła ubranka dla nas, pisze właśnie do niej, a ona mi odpisuje, ze jest nieoczekiwanie w Monachium i jedzie z lotniska prosto do instytutu chorób zakaźnych, bo się najprawdopodobniej zarazila ameba ![]() Ooo, i właśnie sobie pomyślałam, czy jak wejdzie do domu, mogę jeszcze te ubranka wziąć? ameba zarazić się można jedynie droga kropelkowa....ale na pewno nie chciałabym żadnego niebezpieczeństwa...Ehh, jak to nic nie można zaplanować... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1058 | |||
|
Zakorzenienie
|
Fajny wózeczek
![]() Cytat:
Tak samo z wózkiem biorę ten , którym mi sie najlepiej jeździło i który wejdzie nam do bagażnika . Cytat:
2. Nie 3. Czasami sobie zacznie mały fikać Cytat:
Z jednej strony nie mogę doczekać się chwili kiedy Kacperek się urodzi a z drugiej strony przeraża mnie poród i pobyt w szpitalu I boję się strasznie . Ogólnie przerazają mnie sale z kimś . Ale będę się jeszcze dopytywać czy jest u nas możliwość wynajęcia pojedynczej sali .Później jakoś chyba sobie poradzimy z małym . Mąż bierze 2 tygodnie urlopu więc na pewno bardzo mi pomoże na początku i będe miała szanse przy nim trochę dojść do siebie . W ogóle załamałam się ostatnio kasą . W listopadzie wychodzą nam oby 2 samochody i musimy zapłacić ponad 700zł z czego 500 za mój nie mam jeszcze ukończone 25 lat więc mam wyższą opłatę ubezpieczenia . A samochodu zachciało mi się na siebie Do tego zamawiamy małemu już wózek , łóżeczko i komodę + te grubsze zakupy . A i mąż ma jeszcze sobie opony wymienić . A ja jeszcze kilka rzeczy do wyprawki muszę kupić całe wypłaty nam pójdą i nic nie odłożymy . Masakra jakie to wszystko jest drogie . Jedyny plus , że kupuję to już dla nas na zaś jak pojawi się drugie dziecko to będziemy mieć wszystko |
|||
|
|
|
#1059 |
|
Rozeznanie
|
Witaj jaszczurko
czy to nie buldożek fracuski w Twojej miniaturce ![]() Magnusia u mnie wszystko ok, stałam się bardzo aktywna w sensie nie siedzę w domu a układam sobie plan dnia, żeby nie "zamulać", nadrabiam zaległości książkowe i wyprawkowe
|
|
|
|
#1060 | ||
|
Zakorzenienie
|
Wczoraj miałam bardzo zalatany dzień, rano budowlany, potem obiad i trochę pomagałam mężowi, po południu przyjechali teście i również pomagali(widok teściowej z pędzelkiem i lakierem na drabinie przy belkach- BEZCENNY
![]() Dziś mam nadzieję że będzie spokojniej, mąż pojechał do pracy, a mi się na razie nudzi ![]() ---------- Dopisano o 08:34 ---------- Poprzedni post napisano o 08:31 ---------- Cytat:
2.Nie 3. Całkiem spokojna ![]() ---------- Dopisano o 08:42 ---------- Poprzedni post napisano o 08:34 ---------- Cytat:
![]() Mamy do kupienia 80m2 paneli,60 m deski, komody(kasa schowana w kopercie z prezentów rocznicowych ) nową kanapę, materac do sypialni, amortyzatory do męża auta, wózek kupimy w grudniu na szczęście mam pieniądze na ten cel odłożone, no i druga część prezentów świątecznych, a mąż jeszcze nowe buty musi mieć hehhh....karta się zgrzeję
|
|
#1061 |
|
Rozeznanie
|
Sunshine, w końcu się pokazałaś
![]() Ja moją SR jestem zachwycona. Nie dość, że darmowa, to prowadzona przez dwie super położne. Zajęcia teoretycznie trwają godzinę, ale częste przedłużają się do dwóch, żadne pytanie nie pozostaje bez odpowiedzi. Jestem po stokroć mądrzejsza po tych zajęciach. A, no i podpisałam deklarację wyboru położnej i szkoła zapewnia patronaż po porodzie - aż 6 wizyt! Perfuzja widziałam twój wózek kiedyś na ulicy i ta krata mnie urzekła, bardzo ładnie to wygląda, tak elegancko ![]() Ja dziś lecę na USG
|
|
|
|
#1062 |
|
Zakorzenienie
|
Ja pisałam do Em my . Napisała , ze lepiej się czuje i czeka na ktg więc później coś więcej da znać .
|
|
|
|
#1063 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1064 |
|
Zakorzenienie
|
Eitam Was z rana
![]() Mam dziś sporo roboty w pracy więc pewnie poczytam Was ale nie będę pisać. Witam nową mamusię ![]() Gosia--- Eryczek cudny- taka kruszynka Agatka-- ![]() Któraś pytała o kombinezon- to jest rozmiar 62 ale te z hm są wieksze więc mam nadzieje że młody przechodzi całą zimę. Mam jeszcze dwa inne na zmiane wiec chyba styknie. Miłego dzionka
|
|
#1065 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1066 |
|
Zakorzenienie
|
lolita my też kasę mamy odłożoną i jeszcze nam Trochę zostanie więc nie jest źle . My cały pokój wybebeszamy . Zdejmujemy obecne panele i wymieniamy na inne . Sufit podwieszany robimy i mówię wszystko tak kupujemy
ale w końcu to już się robi na lata więc nie jest tak szkoda . Tylko najgorszy taki jednorazowy wydatek w ciągu miesiąca tyle kasy z konta zniknie , że szok . I tu jeszcze święta My zawsze wszystkim prezenty kupujemy . W tym roku będą raczej skromne . Do tego mam jeszcze chrześnice i chrześniaka ![]() A wiosną mamy do robienia kuchnie , łazienkę , toaletę i dwa korytarze wtedy to dopiero będzie syf w domu , że szok . Chyba balkonem z sypialni będę wychodzić Ale mam nadzieję , że do gwiazdki salon zrobimy i będę mogła tam sobie postawić choinkę bo do sypialni nam już nie wejdzie jak wstawię komodę z przewijakiem . |
|
|
|
#1067 |
|
Zadomowienie
|
Dzien dobry,
Ja siedze i czekam na stolarza i juz mi cisnienie lekko podskoczylo, bo mial byc na 8.00 pokazac projekt pokoju Aleksa i po zaliczke, no i jeszcze go nie ma ![]() Kurna jakmnie denerwuja tacy niepunktualni ludzie grrrrrr, tym bardziej, ze sa telefony i mozna zadzwonic, ze sie ktos spozni ![]() Witam nowa mamusie AgatkaL trzymam kciuki
Edytowane przez Le La Czas edycji: 2013-10-28 o 08:50 |
|
|
|
#1068 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1069 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1070 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja mam taką fotę świeżutko wyjętego Alka, który wylądował na moim brzuchu. Jeszcze z nieodciętą pepowiną Już wtedy był piękny, chociaż osoby postronne pewnie mogły by mieć odmienne zdanie
|
|
|
|
|
#1071 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeszcze jak się trafi na kogoś spoko w pokoju to super . Ale jak się źle trafi to tragedia . Ostatnio czytałam opis porodu gdzie dziewczyna trafiła na jakąś paniusie ,której matka była tam położną czy kimś i każdy nad nią skakał i ona mogła wszystko i odwiedziny mieć kiedy tylko chcę . Ja to naprawdę strasznie boję się tego pobytu w szpitalu
|
|
|
|
|
#1072 |
|
Rozeznanie
|
No tak, te odwiedziny. Trzy babeczki na sali i każda ma kogoś odwiedzającego a ty tuż po porodzie i krwawiącym, pooranym kroczem, które musisz wietrzyć
Mnie martwi jeszcze jedna rzecz. Wiem, że to głupie, ale ja nie jem mięsa i potwornie przeraża mnie żarcie w szpitalu. Chyba sobie coś pogotuje, pomrożę i TŻ będzie mi przywoził takie gotowce
|
|
|
|
#1073 |
|
Zakorzenienie
|
No mnie te odwiedziny przerażają i ten czas po porodzie to już w ogóle
![]() No i w szczególności mężowie innych dziewczyn . Ja bardzo chce karmić piersią ale jestem pewna , że nie chce by żaden obcy facet się mi przyglądał (wiem , ze wtedy się zablokuje ) . Ja wiem , że podczas karmienia dziecka innych dziewczyn mój mąż spokojnie wyjdzie z sali , żeby nie przeszkadzać . Ale boję się innych Więc jeśli będzie możliwość to chyba mimo wszystko wybiorę salę pojedynczą, |
|
|
|
#1074 |
|
Rozeznanie
|
cześć
i do później... bo jednak muszę uciekać
|
|
|
|
#1075 |
|
Zadomowienie
|
No ale przecież są chyba w szpitalach specjalne pokoje do karmienia, żeby właśnie się komfortowo czuć? W każdym szpitalu, w którym byłam są takie, nic wielkiego, parę foteli, lampki...na pewno zadni mężowie tam nie wlaza
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1076 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1077 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie nudy, byliśmy wczoraj u teściów na obiedzie, potem z nimi na cmentarzu. W tym tyg. w końcu zabieram się za zakupy wyprawkowe bo nie mam nic jeszcze Tylko tyle że obiecany mam fotelik, łóżeczko i gondole i ciuszki dla małego. Pewnie dostaniemy za miesiąc albo w grudniu dopiero.
|
|
#1078 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() podoba mi się Twój optymizm ![]() ja oczywiście nie wiem jak jest w innych szpitalach u mnie nie ma nawet porządnej toalety, drzwi się rozlatują, ostatnio klamka została mi w dłoni... |
|
|
|
|
#1079 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1080 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
.Jaszczurka, witaj .
|
|||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:45.

.
.
Gotował TZ, a ja i Zosia (moja pasierbica) zrobiłyśmy sałatkę 

bo wiem, że do prywatnego nie oddam, a jeśli można do publicznego to nie mam z tym problemu, zwłaszcza jeśli można komuś pomóc.

I boję się strasznie . Ogólnie przerazają mnie sale z kimś . Ale będę się jeszcze dopytywać czy jest u nas możliwość wynajęcia pojedynczej sali .
z czego 500 za mój nie mam jeszcze ukończone 25 lat więc mam wyższą opłatę ubezpieczenia . A samochodu zachciało mi się na siebie 

16.06.2012