Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 2014 cz.2 - Strona 122 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł powinna mieć III część wątku?
Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 3 25 40,98%
Rosną nam zdrowo i kopią nas mocno maluchy co mają rodzić się WIOSNĄ - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 3 4,92%
Jesień za oknem, liście z drzew spadają, a nasze maluszki się ujawniają - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 2 3,28%
Coraz większe nasze brzuszki, a w nich kopią już maluszki - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 15 24,59%
Z kompletowaniem wyprawki urwanie głowy- czy o tym będzie nasz wątek nowy?- Mamusie III/IV 2014 cz.3 0 0%
Półmetek za nami, wiosną będziemy mamami - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 16 26,23%
Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-28, 08:35   #3631
magduś2
Wtajemniczenie

GG do magduś2
Dot.: Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 201

Cytat:
Napisane przez lutien Pokaż wiadomość

Widzę, że temat wózków jest na tapecie - ja szukam czegoś lekkiego, o wadze poniżej 11kg. W poprzedniej ciąży targałam na 2 piętro wózek 18kg i podziękuję za powtórkę
Znalazłyście może coś o takiej niskiej wadze? Oczywiście chodzi mi o wagę gondoli a nie spacerówki
Sprawdź wagę navington cadet bo moja koleżanka szukała najlżejszego i ma ten więc sądzę, że musi być b.lekki

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

21.04.2012

18.03.2014 Agatka
magduś2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-28, 08:45   #3632
margo80
Zakorzenienie

Dot.: Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 201

hej.
witam nowe mamusie

nadrobiłam wszystko wczoraj i padłam. byliśmy cały dzień w Jurze i wieczorem na nic już mi sił nie starczyło.

pisałyście o pościelach - moje dziecko poduszkę i kołdrę dostało po ukończeniu roczku. wcześniej była okrywana kocykami lub spała w śpiworku. trochę się bałam tej poduszki, mimo, że przypomina naleśnik, bo moje dziecko spało tylko na brzuchu (odkąd skończyła miesiąc).

Ewcia
Przemek
margo80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-28, 08:48   #3633
asienka213
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez elunka88 Pokaż wiadomość
Dobranoc Mamuśki

Melduję, że przez cały tydzień będę rzadkim gościem na wątku - Mąz jutro wraca więc rozumiecie

Papa
no pewnie, jestes usprawiedliwiona Naciesz sie nim ile wlezie

Cytat:
Przepraszam, że tak mało się udzielam, ale humor mi nie dopisuje i zamiast się cieszyć z ciąży, szykować wyprawkę i gadać o głupotach to ja wiszę nad kiblem (a to już 14tc ) i się stresuję.

Widzę, że temat wózków jest na tapecie - ja szukam czegoś lekkiego, o wadze poniżej 11kg. W poprzedniej ciąży targałam na 2 piętro wózek 18kg i podziękuję za powtórkę
Znalazłyście może coś o takiej niskiej wadze? Oczywiście chodzi mi o wagę gondoli a nie spacerówki
wspolczuje tych mdlosci Jak Cie to pocieszy to ja wlasnie w 14t mialam ostatnie wymioty i mdlosci teraz czuje sie wreszcie dobrze

Ja tez mialam ciezki wozek, co prawda nie tak jak twoj i mieszkam na parterze, wiec nie bylo az tak zle ale byl tez bez skretnych kol, teraz szukam calkowitego przeciwienstwa

paulina zdrowka

edzia a co to za dol

Ja mam dzis wizyte, rety ale ten miesiac szybko zelcial do tej pory strasznie mi sie ciaglo od wizyty do wizyty Moze i ja dzis poznam plec

asienka213 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-28, 08:52   #3634
monkaa321
Zakorzenienie

kate1623 brzuszek masz taki malutki i zgrabniutki podobno jak się ma dziewczynkę to brzuszek jest mały ale rozlany moja koleżanka miała właśnie taki i też dziewczynkę

asienka za wizytę i dzieciaczka
Pod moim sercem,inne bije serce... Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane. Pod moim sercem małe rączki dziecka, cichutko pukają do mojego serca. Myślę, sobie wtedy: może być wspanialej? Noszę w sobie życie, które Bóg mi daje!

Edytowane przez monkaa321
Czas edycji: 2013-10-28 o 08:54
monkaa321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-28, 08:54   #3635
czbasia
Zakorzenienie

Dzień dobry Nadrobiłam ale wybaczcie, że nie odp.
U mnie też żadnych nowości. Siedze teraz i już od kilku dni się zadreczam i zamarwiam. Jak ja chcę być już po tym jutrzejszym usg.. No chyba umrę z nerwów do jutrzejszego wieczora.. Ehhhh.....obieduję jak będzie jutro ok wszystko będę cieszyć się ciąża i koniec zamarwiania. Miłego dzionka
czbasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-28, 08:55   #3636
111kicia111
Raczkowanie

Czesc dziewczyny!

Witam nowe mamusie!

Co do połoznej to ja mam połozną i chodze do niej raz w miesiacu. Jest to połozna z przychodni. Wystarczy wypełnic wniosek w swojej przychodni lub kazdej innej gdzie zatrudniaja połozna i wizyty sa darmowe.
Moge z nia porozmawic o wszystkim. Zawsze mnie waży, mierzy cisnienie i sprawdza tetno maluszka. Bardzo mnie te wizyty uspokajają. W razie jakis pytań mam do niej tel i zawsze moge dzwonić.

Pozatym wszystkie przychodnie w których przyjmuje pediatra maja połozna srodowiskowa i taka połozna przyjdzie do nas po narodzinach jesli do ich przychodni zgłosimy dziecko.

Nie moge sie doczekac dzisiejszej wizyty. Mam nadzieje ze ginka zrobi mi usg, bo chciałabym zobaczyc swojego malucha i potwierdzic czy jest napewno chłocem.
Trzymajcie kciuki. Odezwe sie po wizycie.
111kicia111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-28, 08:58   #3637
magduś2
Wtajemniczenie

GG do magduś2

Cytat:
Napisane przez czbasia Pokaż wiadomość
Dzień dobry Nadrobiłam ale wybaczcie, że nie odp.
U mnie też żadnych nowości. Siedze teraz i już od kilku dni się zadreczam i zamarwiam. Jak ja chcę być już po tym jutrzejszym usg.. No chyba umrę z nerwów do jutrzejszego wieczora.. Ehhhh.....obieduję jak będzie jutro ok wszystko będę cieszyć się ciąża i koniec zamarwiania. Miłego dzionka
A ja czekam do czwartku...

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

21.04.2012

18.03.2014 Agatka
Stary 2013-10-28, 08:58   #3638
monkaa321
Zakorzenienie

teQiba a Tobie już się chłopiec potwierdził
Pod moim sercem,inne bije serce... Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane. Pod moim sercem małe rączki dziecka, cichutko pukają do mojego serca. Myślę, sobie wtedy: może być wspanialej? Noszę w sobie życie, które Bóg mi daje!

Stary 2013-10-28, 08:59   #3639
(t)asia
Zadomowienie

Cześć Cześć
lutien a będziesz robiła to drugie badanie? Może więcej się wyjaśni. Mi ostatnio przysłali wyniki z krwi i wszystko jest niby ok. Na to drugie usg gen i tak pewnie pojadę. Na amniopunkcję też bym się chyba nie zgodziła

Ja mam wizytę w środę i już nie mogę się doczekać. Dzisiaj mam coś twardy brzuch, ale może to przez te zaparcia. Normalnie dramat.

Kurcze u mnie za tydzień będzie 5 miesiąc a do mnie dopiero rano dotarło, że może w końcu powinnam się zacząć interesować tematem
Możecie polecić jakąś lekturę dla przyszłej mamy?
(t)asia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-28, 09:06   #3640
asienka213
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez monkaa321 Pokaż wiadomość
kate1623 brzuszek masz taki malutki i zgrabniutki podobno jak się ma dziewczynkę to brzuszek jest mały ale rozlany moja koleżanka miała właśnie taki i też dziewczynkę

asienka za wizytę i dzieciaczka
oo ciekawe, tez mialam maly, rozlany brzuch i byla dziewczynka Teraz tez tak mam, ciekawe czy znow sie sprawdzi

Cytat:
Napisane przez 111kicia111 Pokaż wiadomość

Co do połoznej to ja mam połozną i chodze do niej raz w miesiacu. Jest to połozna z przychodni. Wystarczy wypełnic wniosek w swojej przychodni lub kazdej innej gdzie zatrudniaja połozna i wizyty sa darmowe.
Moge z nia porozmawic o wszystkim. Zawsze mnie waży, mierzy cisnienie i sprawdza tetno maluszka. Bardzo mnie te wizyty uspokajają. W razie jakis pytań mam do niej tel i zawsze moge dzwonić.

Pozatym wszystkie przychodnie w których przyjmuje pediatra maja połozna srodowiskowa i taka połozna przyjdzie do nas po narodzinach jesli do ich przychodni zgłosimy dziecko.

Nie moge sie doczekac dzisiejszej wizyty. Mam nadzieje ze ginka zrobi mi usg, bo chciałabym zobaczyc swojego malucha i potwierdzic czy jest napewno chłocem.
fajnie, ze masz taka jedna osobe
to u nas znowu wyglada troche inaczej, moge sobie wybrac polozna jaka chce, nie musze zapisywac dziecka do konkretnej przychodni a znowu mierzenie, wazenie, cisnienie itd mam na kazdej wizycie u gina ale wlasciwie za kazdym razem robione jest to przez inna babke

za wizyte Ja musze czekac do wieczora

Stary 2013-10-28, 09:11   #3641
monkaa321
Zakorzenienie

(t)asia jeszcze co do tych zaparć, to mi gin polecił kupić lactulozę. u mnie też ostatnio dają o sobie przypomnieć

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-10-28, 09:12   #3642
baja_86
Zakorzenienie

Cześć

Kate brzuszek niezbyt wielki ale fajny

Cytat:
Przepraszam, że tak mało się udzielam, ale humor mi nie dopisuje i zamiast się cieszyć z ciąży, szykować wyprawkę i gadać o głupotach to ja wiszę nad kiblem (a to już 14tc ) i się stresuję.
Może Cię to nie pocieszy, ale mi wymioty zdarzyły się także w 20 tc. Generalnie podczas całej ciąży nie wymiotowałam zbyt często ale dość długo się to ciągnęło. W II trymestrze były już b.rzadko ale jednak.
Nie stresuj się, są kobiety co wymiotują całą ciążę.

edit
trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty

Edytowane przez baja_86
Czas edycji: 2013-10-28 o 09:24
baja_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-28, 09:20   #3643
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Cytat:
Napisane przez Edzia400 Pokaż wiadomość
u mnie remont wiec nie mam troche czasu na wizaz do tego mamy jakis bunt 3 /4 latka jest wszystko na Sama no i niestety nie zawsze konczy sie to dobrze
dodatkowo zlapałam jakiegos doła
A sio, a sio! Wypędzamy doła
Cytat:
Napisane przez asienka213 Pokaż wiadomość
Moze i ja dzis poznam plec
Cytat:

Powodzenia Dziewczyny

Ja mam jutro wizytę

Obudził mnie trzepot skrzydeł
Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
elunka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-28, 09:47   #3644
Karolcia2401
Zakorzenienie

GG do Karolcia2401

Cytat:
Napisane przez margo80 Pokaż wiadomość
hej.
witam nowe mamusie

nadrobiłam wszystko wczoraj i padłam. byliśmy cały dzień w Jurze i wieczorem na nic już mi sił nie starczyło.

pisałyście o pościelach - moje dziecko poduszkę i kołdrę dostało po ukończeniu roczku. wcześniej była okrywana kocykami lub spała w śpiworku. trochę się bałam tej poduszki, mimo, że przypomina naleśnik, bo moje dziecko spało tylko na brzuchu (odkąd skończyła miesiąc).
i w tym śpiworku kładłaś go na prześcieradło w łóżeczku?
Ja też chcę zainwestować w śpiworki, ale chcę mimo wszystko kupić pościel i kłaść dziecko po prostu na kołderce?

Cytat:
Napisane przez (t)asia Pokaż wiadomość

Kurcze u mnie za tydzień będzie 5 miesiąc a do mnie dopiero rano dotarło, że może w końcu powinnam się zacząć interesować tematem
Możecie polecić jakąś lekturę dla przyszłej mamy?
"W oczekiwaniu na dziecko" - moim zdaniem najciekawsza

Dzień dobry mamusie Idę w końcu wyskoczyć z piżamy i zabrać psy na spacer
Karolcia2401 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-28, 09:54   #3645
czarnamadonna1982
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Karolcia2401 Pokaż wiadomość
i w tym śpiworku kładłaś go na prześcieradło w łóżeczku?
Ja też chcę zainwestować w śpiworki, ale chcę mimo wszystko kupić pościel i kłaść dziecko po prostu na kołderce?

"W oczekiwaniu na dziecko" - moim zdaniem najciekawsza

Dzień dobry mamusie Idę w końcu wyskoczyć z piżamy i zabrać psy na spacer
a co w tym dziwnego?tez tak wlasnie robilam.jak ktos chce moze kupic posciel, ale to wogole bez sensu, poza tym taka posciel moze sie w czasie snu zawinąc czy cos, lepiej na przescieradle samym i juz.oczywiscie to moja opinia na podstawie doswiadczen, nie trzeba sluchac.moj nie lubi koldry i sie odkppuje poza tym one są wielkie dla takiego malca.
czarnamadonna1982 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-28, 09:55   #3646
koziemleko
Zakorzenienie

GG do koziemleko

Witam się.
Odrobiłam wczorajszy leniwy dzień i dziś zdążyłam już posprzątać, wstawić pranie, zrobić zakupy
A teraz przysiadłam i pewnie już tak zostanę
Do lumpa się nie dostałam, bo był zamknięty. Już chyba przede mną zamykają
koziemleko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-28, 10:02   #3647
marima
Raczkowanie

Cześć
ostatnio Was nadrabiałam, cytowałam a w końcu okazało się że nie mogę wysłać odpowiedzi

Byłam w tesco i zgłupiałam kupiłam tylko opakowanie body z krótkim rękawkiem(3szt)bo były w promocji i 6 par skarpetek bo w sumie nie wiem, jak powinno się ubierać dziecko? najpierw jakieś body, dopiero na to pajacyk/śpioszki? skarpetki w końcu na wierzch czy pod spodem na gołe nóżki? bo teściowa mówi że na gołe nóżki, a któraś pisała że na sr mówili żeby zakładać na? macie jakieś stronki na temat ubierania maluszków? bo chciałabym się troszkę podszkolić. mogę rodzić nawet w lutym,( termin mam na 5 marca), albo w połowie marca, więc albo będzie jeszcze sroga zima, albo będzie się już trochę wypogadzać. a ja jeszcze nie wiem jak ubierać takiego malucha, żeby go nie przegrzać a z kolei żeby nie było mu za zimo

wczoraj zaczęłam 22 tc, za tydzień wkraczam w 6 miesiąc
marima jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-28, 10:13   #3648
Ela87
Zakorzenienie

Witam się po 24 godzinnej nieobecności
Wróciłam wczoraj wieczorem z podróży i nie chciało mi się już nic pisać, bo byłam naprawdę zmęczona.

Pisałyście o komentarzach na temat brzucha. Ja lubię jak ktoś nie komentuje w ogóle Nie znoszę komentarzy typu "kwitniesz, ślicznie wyglądasz" bo nie wyglądam ślicznie i dobrze to wiem, to dla mnie fałszywe. I nie lubię też komentarzy jak np. moja szwagierka w sobotę "ale masz brzuszek duży, na pewno masz tam jedno?" najlepiej jak nikt sie nic nie odzywa, chyba, że tak jak moja ciocia wczoraj "oooo maluuutka " zero komentarza na temat brzucha i tego jak wyglądam

Co do położnej, to może wydam się dziwna,ale nie chodzę do SR, nie "zamawiam" położnej przed porodem do domu, ani nie zamawiam położnej po porodzie do domu. Wiem, że sobie ze wszystkim poradzę, a poza tym w necie jest tyle informacji, że wybiorę sobię porade taką jaką mi odpowiada
Ale jakbym miała chodzić do SR to i tak wolałabym położną w domu, bo ona robi dokładnie to samo co na SR ćwiczenia, porady i takie tam.

koziemleko oni się Ciebie boją, daj im o Tobie zapomnieć, to już Ci drzwi nie zamkną

---------- Dopisano o 10:13 ---------- Poprzedni post napisano o 10:11 ----------

Cytat:
Napisane przez marima Pokaż wiadomość
wczoraj zaczęłam 22 tc, za tydzień wkraczam w 6 miesiąc
To tak jak ja już szósty miesiąc za tydzień
U mnie w rodzinie widziałam noworodki ze skarpetkami na śpiochach dzieci często sobie te skarpetki i tak ściągają Body to taka bielizna, na to możesz założyć gacie, sweterek i takie tam

Ela87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-28, 10:21   #3649
marima
Raczkowanie

Nawet sensowny artykuł przeczytałam połowę, resztę w domu, bo przerwa śniadaniowa się skończyła

http://dzielnicarodzica.pl/23000/20/...ierac_dziecko_

Ela87 no właśnie ja też zastanawiam się czy mi potrzebna ta szkoła rodzenia? a położna to u nas tak czy siak obowiązkowo przychodzi po porodzie, nie wiem może oprócz pomocy doradczej sprawdza również warunki dziecka

byłam w piątek u ginki, z maluchem wszystko dobrze, tylko ginka mówiła że za szybko tyję, ok przez 5 tygodni przytyłam 3 kg, ale myślałam że tyję normalnie, bo niby teraz 0,5 kg na tydzień można tyć nie wiem czy moja ginka ma fisia na punkcie wagi czy jak w 21 tc byłam 6 kg na plusie, no i mówiła że teraz będę o wiele więcej tyć, bo malec będzie się szybko rozwijał, rósł i przybierał na wadze. ciekawe do ilu dobiję do końca ciąży jakoś się tym nie martwię, zgubię po porodzie

Edytowane przez marima
Czas edycji: 2013-10-28 o 10:31
Stary 2013-10-28, 10:30   #3650
teQiba
Moderator

Cytat:
Przychodzi do domu z tym urządzeniem do mierzenia tętna?
To ja chyba też się zapiszę bo ten mój gin jakiś do jest.

Cytat:
Napisane przez monkaa321 Pokaż wiadomość
teQiba a Tobie już się chłopiec potwierdził

USG mam dopiero na 13.11 - zeświruję

Cytat:
Napisane przez koziemleko Pokaż wiadomość
Stary 2013-10-28, 10:40   #3651
Karolcia2401
Zakorzenienie

GG do Karolcia2401

Cytat:
Napisane przez czarnamadonna1982 Pokaż wiadomość
a co w tym dziwnego?tez tak wlasnie robilam.jak ktos chce moze kupic posciel, ale to wogole bez sensu, poza tym taka posciel moze sie w czasie snu zawinąc czy cos, lepiej na przescieradle samym i juz.oczywiscie to moja opinia na podstawie doswiadczen, nie trzeba sluchac.moj nie lubi koldry i sie odkppuje poza tym one są wielkie dla takiego malca.
nie napisałam, że jest to dziwne, zapytałam by się upewnić, że tylko na prześcieradle kładziesz... Ja się zastanawiam co zrobić, nie mam doświadczenia, więc zbieram informacje od wszystkich

Cytat:
Napisane przez teQiba Pokaż wiadomość
Przychodzi do domu z tym urządzeniem do mierzenia tętna?
To ja chyba też się zapiszę bo ten mój gin jakiś do jest.
u mnie nie przychodzą z takim urządzeniem, więc nie zapisuję się przed porodem
po porodzie przychodzi 3 razy, z przychodni do której zapisze się dziecko, pomóc matce i zobaczyć jakie warunki ma maluch
Karolcia2401 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-28, 10:43   #3652
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Cytat:

Cytat:
Napisane przez Ela87 Pokaż wiadomość
Co do położnej, to może wydam się dziwna,ale nie chodzę do SR, nie "zamawiam" położnej przed porodem do domu, ani nie zamawiam położnej po porodzie do domu. Wiem, że sobie ze wszystkim poradzę, a poza tym w necie jest tyle informacji, że wybiorę sobię porade taką jaką mi odpowiada
To jesteśmy obie dziwne- ja nie mam czasu żeby mi przychodziła do domu
Na poród nie zamawiam, nie mam zamiaru komuś płacić 300 zł - sa w szpitalu połozne, które biora pensję za swoją pracę, niech się wykażą

Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
Stary 2013-10-28, 10:45   #3653
Ela87
Zakorzenienie

Cytat:
Na poród nie zamawiam, nie mam zamiaru komuś płacić 300 zł - sa w szpitalu połozne, które biora pensję za swoją pracę, niech się wykażą
Z tym płaceniem to już w ogóle dla mnie porażka

Ela87 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-10-28, 10:49   #3654
asienka213
Wtajemniczenie

Cytat:
Witam się.
Odrobiłam wczorajszy leniwy dzień i dziś zdążyłam już posprzątać, wstawić pranie, zrobić zakupy
A teraz przysiadłam i pewnie już tak zostanę
no ja mam kolejny dzien lenia

Cytat:
Napisane przez Ela87 Pokaż wiadomość
Ale jakbym miała chodzić do SR to i tak wolałabym położną w domu, bo ona robi dokładnie to samo co na SR ćwiczenia, porady i takie tam.
ela, nie jestes dziwna, po prostu masz swoje zdanie i wierzysz w swoje sily

co do tekstu szwagierki to bez komentarza

Matko co z tymi lekarzami i ich obsesja na punkcie wagi Marima wedlug mnie tyjesz normalnie, a twoja gin przesadza Az sprawdzilam u siebie i w 21t mialam 4,5 na + , ty tylko 1,5 kg wiecej wiec serio tragedii nie ma

Stary 2013-10-28, 10:52   #3655
marima
Raczkowanie

Cytat:
Matko co z tymi lekarzami i ich obsesja na punkcie wagi Marima wedlug mnie tyjesz normalnie, a twoja gin przesadza Az sprawdzilam u siebie i w 21t mialam 4,5 na + , ty tylko 1,5 kg wiecej wiec serio tragedii nie ma
Dzięki za pocieszenie najważniejsze wg mnie że maluch się zdrowo rozwija
Stary 2013-10-28, 10:53   #3656
asienka213
Wtajemniczenie

Aha chcialam jeszcze powiedziec, ze ja nie uwazam, zeby kupowanie poscieli bylo bez sensu

Cytat:

Ty tez nie jestes dziwna - patrz wyzej

Tz juz przyjechal

Stary 2013-10-28, 10:56   #3657
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Cytat:

Ty tez nie jestes dziwna - patrz wyzej

Tz juz przyjechal
Wiecie co, jak ja pracowałam w przychodni za 700 zł, to robiłam zabiegi tak samo i klientom na NFZ i prywatnym, i każdemu poświęcałam tyle czasu ile mogłam. Może jestem głupia i naiwna, ale liczę że trafię na położną, która tak samo będzie traktowała swoją prace jak ja kiedyś - jako powołanie a nie konieczność

Przyjechał, usiłuje go położyć spac, bo jak wczoraj wstał o 6 rano do pracy tak nie spał, ale pije piwo z męską częścią domowników

Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
Stary 2013-10-28, 11:01   #3658
magduś2
Wtajemniczenie

GG do magduś2

Cytat:

dokładnie! ja jestem pielęgniarką chirurgiczną i nie wyobrażam sobie żebym oczekiwała od pacjentów pieniędzy za to, że tak czy siak mam dyżur i wszystkie te czynności to moje obowiązki... bywało, że ludzie z wdzięczności wpychają pieniądze ale ja nigdy nie wzięłam ani złotówki i w takich sytuacjach czuję się zażenowana.

21.04.2012

18.03.2014 Agatka
Stary 2013-10-28, 11:03   #3659
marima
Raczkowanie

No ja też zastanawiam się nad kołderką, w sensie nad jej zakupem, moja siostra na początku opatulała małego w rożek i kocyk, niby jak taki noworodek jest opatulony to czuje się bardziej bezpieczny, kołderki używała dopiero później potem przyjdzie wiosna to i sam kocyk chyba starczy. ale chyba jednak tą kołderkę i pościel kupię, najwyżej będzie leżeć w szafie i czekać na swoją kolej
Stary 2013-10-28, 11:04   #3660
teQiba
Moderator

Cytat:
Wiecie co, jak ja pracowałam w przychodni za 700 zł, to robiłam zabiegi tak samo i klientom na NFZ i prywatnym, i każdemu poświęcałam tyle czasu ile mogłam. Może jestem głupia i naiwna, ale liczę że trafię na położną, która tak samo będzie traktowała swoją prace jak ja kiedyś - jako powołanie a nie konieczność
Bo tak powinno być - szkoda że mało kto tak robi

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości