|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł powinna mieć III część wątku? | |||
| Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 3 |
|
25 | 40,98% |
| Rosną nam zdrowo i kopią nas mocno maluchy co mają rodzić się WIOSNĄ - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 |
|
3 | 4,92% |
| Jesień za oknem, liście z drzew spadają, a nasze maluszki się ujawniają - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 |
|
2 | 3,28% |
| Coraz większe nasze brzuszki, a w nich kopią już maluszki - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 |
|
15 | 24,59% |
| Z kompletowaniem wyprawki urwanie głowy- czy o tym będzie nasz wątek nowy?- Mamusie III/IV 2014 cz.3 |
|
0 | 0% |
| Półmetek za nami, wiosną będziemy mamami - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 |
|
16 | 26,23% |
| Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3631 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 201
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3632 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 201
hej.
witam nowe mamusie ![]() nadrobiłam wszystko wczoraj i padłam. byliśmy cały dzień w Jurze i wieczorem na nic już mi sił nie starczyło. pisałyście o pościelach - moje dziecko poduszkę i kołdrę dostało po ukończeniu roczku. wcześniej była okrywana kocykami lub spała w śpiworku. trochę się bałam tej poduszki, mimo, że przypomina naleśnik, bo moje dziecko spało tylko na brzuchu (odkąd skończyła miesiąc). |
|
|
|
#3633 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ja tez mialam ciezki wozek, co prawda nie tak jak twoj i mieszkam na parterze, wiec nie bylo az tak zle ale byl tez bez skretnych kol, teraz szukam calkowitego przeciwienstwa paulina zdrowka edzia a co to za dol ![]() Ja mam dzis wizyte, rety ale ten miesiac szybko zelcial do tej pory strasznie mi sie ciaglo od wizyty do wizyty Moze i ja dzis poznam plec
|
|
|
#3634 |
|
Zakorzenienie
|
kate1623 brzuszek masz taki malutki i zgrabniutki
moja koleżanka miała właśnie taki i też dziewczynkę ![]() asienka za wizytę i dzieciaczka
Pod moim sercem,inne bije serce... Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane. Pod moim sercem małe rączki dziecka, cichutko pukają do mojego serca. Myślę, sobie wtedy: może być wspanialej? Noszę w sobie życie, które Bóg mi daje! Edytowane przez monkaa321 Czas edycji: 2013-10-28 o 08:54 |
|
|
|
#3635 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Nadrobiłam ale wybaczcie, że nie odp.U mnie też żadnych nowości. Siedze teraz i już od kilku dni się zadreczam i zamarwiam. Jak ja chcę być już po tym jutrzejszym usg.. No chyba umrę z nerwów do jutrzejszego wieczora.. Ehhhh.....obieduję jak będzie jutro ok wszystko będę cieszyć się ciąża i koniec zamarwiania. Miłego dzionka
|
|
|
|
#3636 |
|
Raczkowanie
|
Czesc dziewczyny!
Witam nowe mamusie! Co do połoznej to ja mam połozną i chodze do niej raz w miesiacu. Jest to połozna z przychodni. Wystarczy wypełnic wniosek w swojej przychodni lub kazdej innej gdzie zatrudniaja połozna i wizyty sa darmowe. Moge z nia porozmawic o wszystkim. Zawsze mnie waży, mierzy cisnienie i sprawdza tetno maluszka. Bardzo mnie te wizyty uspokajają. W razie jakis pytań mam do niej tel i zawsze moge dzwonić. Pozatym wszystkie przychodnie w których przyjmuje pediatra maja połozna srodowiskowa i taka połozna przyjdzie do nas po narodzinach jesli do ich przychodni zgłosimy dziecko. Nie moge sie doczekac dzisiejszej wizyty. Mam nadzieje ze ginka zrobi mi usg, bo chciałabym zobaczyc swojego malucha i potwierdzic czy jest napewno chłocem. Trzymajcie kciuki. Odezwe sie po wizycie.
|
#3637 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3638 |
|
Zakorzenienie
|
![]() teQiba a Tobie już się chłopiec potwierdził
|
|
|
|
#3639 |
|
Zadomowienie
|
Cześć Cześć
lutien a będziesz robiła to drugie badanie? Może więcej się wyjaśni. Mi ostatnio przysłali wyniki z krwi i wszystko jest niby ok. Na to drugie usg gen i tak pewnie pojadę. Na amniopunkcję też bym się chyba nie zgodziła Ja mam wizytę w środę i już nie mogę się doczekać. Dzisiaj mam coś twardy brzuch, ale może to przez te zaparcia. Normalnie dramat. Kurcze u mnie za tydzień będzie 5 miesiąc a do mnie dopiero rano dotarło, że może w końcu powinnam się zacząć interesować tematem ![]() Możecie polecić jakąś lekturę dla przyszłej mamy?
|
#3640 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
to u nas znowu wyglada troche inaczej, moge sobie wybrac polozna jaka chce, nie musze zapisywac dziecka do konkretnej przychodni a znowu mierzenie, wazenie, cisnienie itd mam na kazdej wizycie u gina ale wlasciwie za kazdym razem robione jest to przez inna babke za wizyte Ja musze czekac do wieczora
|
|
|
#3641 |
|
Zakorzenienie
|
(t)asia jeszcze co do tych zaparć, to mi gin polecił kupić lactulozę. u mnie też ostatnio dają o sobie przypomnieć
|
|
|
|
#3642 | |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
Kate brzuszek niezbyt wielki ale fajny ![]() Cytat:
Nie stresuj się, są kobiety co wymiotują całą ciążę. edit trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty Edytowane przez baja_86 Czas edycji: 2013-10-28 o 09:24 |
|
|
|
|
#3643 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Ja mam jutro wizytę
|
|
#3644 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też chcę zainwestować w śpiworki, ale chcę mimo wszystko kupić pościel i kłaść dziecko po prostu na kołderce? ![]() Cytat:
Dzień dobry mamusie
|
|
|
#3645 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3646 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się.
Odrobiłam wczorajszy leniwy dzień i dziś zdążyłam już posprzątać, wstawić pranie, zrobić zakupy A teraz przysiadłam i pewnie już tak zostanę Do lumpa się nie dostałam, bo był zamknięty. Już chyba przede mną zamykają |
|
|
|
#3647 |
|
Raczkowanie
|
Cześć
![]() ostatnio Was nadrabiałam, cytowałam a w końcu okazało się że nie mogę wysłać odpowiedzi ![]() Byłam w tesco i zgłupiałam kupiłam tylko opakowanie body z krótkim rękawkiem(3szt)bo były w promocji i 6 par skarpetek bo w sumie nie wiem, jak powinno się ubierać dziecko? najpierw jakieś body, dopiero na to pajacyk/śpioszki? skarpetki w końcu na wierzch czy pod spodem na gołe nóżki? bo teściowa mówi że na gołe nóżki, a któraś pisała że na sr mówili żeby zakładać na? macie jakieś stronki na temat ubierania maluszków? bo chciałabym się troszkę podszkolić. mogę rodzić nawet w lutym,( termin mam na 5 marca), albo w połowie marca, więc albo będzie jeszcze sroga zima, albo będzie się już trochę wypogadzać. a ja jeszcze nie wiem jak ubierać takiego malucha, żeby go nie przegrzać a z kolei żeby nie było mu za zimo ![]() ![]() wczoraj zaczęłam 22 tc, za tydzień wkraczam w 6 miesiąc
|
|
|
|
#3648 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się po 24 godzinnej nieobecności
![]() Wróciłam wczoraj wieczorem z podróży i nie chciało mi się już nic pisać, bo byłam naprawdę zmęczona. Pisałyście o komentarzach na temat brzucha. Ja lubię jak ktoś nie komentuje w ogóle Nie znoszę komentarzy typu "kwitniesz, ślicznie wyglądasz" bo nie wyglądam ślicznie i dobrze to wiem, to dla mnie fałszywe. I nie lubię też komentarzy jak np. moja szwagierka w sobotę "ale masz brzuszek duży, na pewno masz tam jedno?" zero komentarza na temat brzucha i tego jak wyglądam ![]() Co do położnej, to może wydam się dziwna,ale nie chodzę do SR, nie "zamawiam" położnej przed porodem do domu, ani nie zamawiam położnej po porodzie do domu. Wiem, że sobie ze wszystkim poradzę, a poza tym w necie jest tyle informacji, że wybiorę sobię porade taką jaką mi odpowiada Ale jakbym miała chodzić do SR to i tak wolałabym położną w domu, bo ona robi dokładnie to samo co na SR ćwiczenia, porady i takie tam. koziemleko oni się Ciebie boją, daj im o Tobie zapomnieć, to już Ci drzwi nie zamkną ![]() ---------- Dopisano o 10:13 ---------- Poprzedni post napisano o 10:11 ---------- To tak jak ja U mnie w rodzinie widziałam noworodki ze skarpetkami na śpiochach Body to taka bielizna, na to możesz założyć gacie, sweterek i takie tam
|
#3649 |
|
Raczkowanie
|
Nawet sensowny artykuł
przeczytałam połowę, resztę w domu, bo przerwa śniadaniowa się skończyła ![]() http://dzielnicarodzica.pl/23000/20/...ierac_dziecko_ Ela87 no właśnie ja też zastanawiam się czy mi potrzebna ta szkoła rodzenia ? a położna to u nas tak czy siak obowiązkowo przychodzi po porodzie, nie wiem może oprócz pomocy doradczej sprawdza również warunki dziecka![]() byłam w piątek u ginki, z maluchem wszystko dobrze, tylko ginka mówiła że za szybko tyję, ok przez 5 tygodni przytyłam 3 kg, ale myślałam że tyję normalnie, bo niby teraz 0,5 kg na tydzień można tyć nie wiem czy moja ginka ma fisia na punkcie wagi czy jak w 21 tc byłam 6 kg na plusie, no i mówiła że teraz będę o wiele więcej tyć, bo malec będzie się szybko rozwijał, rósł i przybierał na wadze. ciekawe do ilu dobiję do końca ciąży jakoś się tym nie martwię, zgubię po porodzie
Edytowane przez marima Czas edycji: 2013-10-28 o 10:31 |
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#3650 | ||
|
Moderator
|
Cytat:
To ja chyba też się zapiszę bo ten mój gin jakiś do ![]() ![]() USG mam dopiero na 13.11 - zeświruję Cytat:
|
||
|
|
|
#3651 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
po porodzie przychodzi 3 razy, z przychodni do której zapisze się dziecko, pomóc matce i zobaczyć jakie warunki ma maluch
|
|
|
#3652 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Na poród nie zamawiam, nie mam zamiaru komuś płacić 300 zł - sa w szpitalu połozne, które biora pensję za swoją pracę, niech się wykażą
|
|
#3653 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3654 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja mam kolejny dzien lenia ![]() Cytat:
![]() co do tekstu szwagierki to bez komentarza ![]() Matko co z tymi lekarzami i ich obsesja na punkcie wagi
|
|
|
#3655 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3656 | |
|
Wtajemniczenie
|
Aha chcialam jeszcze powiedziec, ze ja nie uwazam, zeby kupowanie poscieli bylo bez sensu
Cytat:
![]() Tz juz przyjechal
|
|
|
#3657 |
|
Zakorzenienie
|
Wiecie co, jak ja pracowałam w przychodni za 700 zł, to robiłam zabiegi tak samo i klientom na NFZ i prywatnym, i każdemu poświęcałam tyle czasu ile mogłam. Może jestem głupia i naiwna, ale liczę że trafię na położną, która tak samo będzie traktowała swoją prace jak ja kiedyś
- jako powołanie a nie koniecznośćPrzyjechał, usiłuje go położyć spac, bo jak wczoraj wstał o 6 rano do pracy tak nie spał, ale pije piwo z męską częścią domowników
|
#3658 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dokładnie! ja jestem pielęgniarką chirurgiczną i nie wyobrażam sobie żebym oczekiwała od pacjentów pieniędzy za to, że tak czy siak mam dyżur i wszystkie te czynności to moje obowiązki... bywało, że ludzie z wdzięczności wpychają pieniądze ale ja nigdy nie wzięłam ani złotówki i w takich sytuacjach czuję się zażenowana.
|
|
#3659 |
|
Raczkowanie
|
No ja też zastanawiam się nad kołderką, w sensie nad jej zakupem, moja siostra na początku opatulała małego w rożek i kocyk, niby jak taki noworodek jest opatulony to czuje się bardziej bezpieczny, kołderki używała dopiero później
potem przyjdzie wiosna to i sam kocyk chyba starczy. ale chyba jednak tą kołderkę i pościel kupię, najwyżej będzie leżeć w szafie i czekać na swoją kolej
|
|
|
|
#3660 | |
|
Moderator
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:51.

do tej pory strasznie mi sie ciaglo od wizyty do wizyty Moze i ja dzis poznam plec
za wizytę i dzieciaczka

ja mam kolejny dzien lenia