Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. I - Strona 21 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Druga część wątku na odchowalni będzie nosić tytuł:
Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 1 2,56%
Zmieniamy pieluchy, karmimy co chwilę, lecz na wizażu przyjemne są chwile 6 15,38%
Za mało pokarmu, znów skok rozwojowy, a ja już nie mam do tego głowy 3 7,69%
Za małe ubranka, już pierwsze uśmiechy, szybko nam rosną te nasze pociechy 19 48,72%
Naturalnie czy przez cięcie, każda mama ma już wzięcie 5 12,82%
Głośno wrzeszczy mały ludzik, tak że i sąsiadów budzi 1 2,56%
Piję mleczko, robię kupkę, już niedługo czas na zupkę 4 10,26%
Głosujący: 39. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-28, 05:16   #601
ewacia85
Wtajemniczenie

Dot.: Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. I

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Taaaaa, to by było cudne ale ja mam ze 2 rozmiary więcej i nie mam kasy na zakupy, więc chodzę w 4 rzeczach na zmianę
nie mat wsię ja też stanełam z wagą ...p;ieknie leciało zaraz po porodzie a teraz stoje na 69 i nic nie rusza.tak samo miałam z adim i dopiero straciłam kilogramy jak odstawiłam ziemniaki i cleb i wzielamsię za dietowanie. póki co cce karmić wiec nie bardzo da sie coś z tym zrobic na zakupy wole sie nie wybierac bo cce zrzucic ten nadmiar i szkoda mi wydawać kase wiec tez mam może 2 pary spodni....a wszystkie bluzki to mi się pod ziemie zapadły
a i zapomniałam się pocwalic że przetrwaliśmy ten kryzys6 tygodnia
mleka zdecydowanie mam wiecej i mały juz sie tak nie wścieka przy cycu
ewacia85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-28, 06:23   #602
83monia
Zakorzenienie

dzieci nie spia od 6 wiec same sie przestawiły na nowy czas no wiec sobie od 6 piore - skoro sasiad moze o 22 to ja moge o 6 mam mase poscieli do wyprania i pizam bo ciagle sie pocę.za to natalka nie przestawila sie i budzi sie o godzine wczwsniej na jedzenie czyli 23, 2 i 5 w tym o 2 byla mega kupa

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-28, 06:27   #603
nena_milka
Wtajemniczenie

Czy ktoś mi doradzi jak usypiac dziecko?
Dostałam ogrom rad czyli:
Nie ucz dziecka usypiania w wózku, waszym łóżku, na rekach, nie bujaj, nie hustaj... no to kuwa jak mam uśpić 3tygodniowego noworodka? wszyscy tacy pomocni mówią czego nie można ale nikt nie powie co robić
Wg mnie najlepiej uczyć zasypiania w lozeczku samemu. Ale przecież chyba ciężko będzie narazie Ninie zrozumieć że po kąpieli bajka i spać takie rytuały to przecież u starszych dzieci chyba...
A co wy robicie żeby uśpić dzieci? Moja lubi u tż na rekach zasypiać, a on nasluchal się gadania siostruni i stwierdził ze nie będzie uczył młodej noszenia

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
09 października 2013 18:45 Ninka

Edytowane przez nena_milka
Czas edycji: 2013-10-28 o 06:29
nena_milka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-28, 06:38   #604
papalinka83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nena_milka Pokaż wiadomość
Nie ucz dziecka usypiania w wózku, waszym łóżku, na rekach, nie bujaj, nie hustaj... no to kuwa jak mam uśpić 3tygodniowego noworodka? wszyscy tacy pomocni mówią czego nie można ale nikt nie powie co robić
Wg mnie najlepiej uczyć zasypiania w lozeczku samemu. Ale przecież chyba ciężko będzie narazie Ninie zrozumieć że po kąpieli bajka i spać takie rytuały to przecież u starszych dzieci chyba...
A co wy robicie żeby uśpić dzieci? Moja lubi u tż na rekach zasypiać, a on nasluchal się gadania siostruni i stwierdził ze nie będzie uczył młodej noszenia

U nas wieczorem jest z reguły ryk na maksa, więc próbujemy wszystkiego. Najlepiej się sprawdza smok, szum suszarki z YT i bujanie w bujaku - wszystko razem

Pawełek 20.03.2015
papalinka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-28, 06:44   #605
kaska87
Zakorzenienie

hej kurde ząb mnie boli, mam nadzieję, że moja dentystka mnie przyjmie
Cytat:
ja nie wiem, bo nasz wieczorem, kąpiel, jedzonko, łóżeczko+ karuzelka i zasypia sam a w dzień to na spacerze, albo też w łóżeczku o ile w ogóle śpi

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-28, 07:01   #606
agravka
Wtajemniczenie

Cytat:

U nas przy cycu, a jak marudzi to w wózku, wczoraj wieczorem udało się w łóżeczku z cisianiem a wogle to Iga nie chcę pić z butli- piła jakiś tydzień temu, a teraz nie chce...smok też zrobił się bee...
Wysłałam wczoraj tz na spacer z dziewczynami, a sama pojechałam na zakupy, przedwczoraj byłam w ikei

Sent from my C2105 using Wizaz Forum mobile app
agravka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-28, 07:22   #607
ja-ika
Zakorzenienie

Cytat:

Emilka zasypia sama w łóżeczku, ale ze smokiem. Jak słyszę, że jej wypadł, to tylko podchodzę, żeby wsadzić i odchodzę. Nie ma krzyków, zresztą ona w ogóle nie płacze. Na rękach jest tylko do odbicia. Jakieś wyjątkowe mam dzieci , bo Kamil też taki był

---------- Dopisano o 08:22 ---------- Poprzedni post napisano o 08:17 ----------

Aaaa i wczoraj przespała całą mszę, a podczas chrztu na rękach małża zrobiła głośną kupę ale nawet nie zapłakała przy obrzędach. Później na przyjęciu, po obiedzie musiałam ją budzić, żeby zjadła ogólnie całe chrzciny przespała, z małymi przerwani na jedzenie i kupę
Stary 2013-10-28, 07:23   #608
pszczoua
Zakorzenienie

Hej dziewczyny. Caly czas Was podczytuje ale Julcio jest tak absorbujacy ze ciezko cos juz napisac

Co do usypiania to u nas jest taki problem, ze przed snem mecza go zazwyczaj kolki wiec wtedy zasypia tylko kolysany przez TZ na rekach. Boje sie ze sie przyzwyczai ale nie bede patrzec na cierpiace, wijace sie dziecko w lozeczku... W dzien, o ile spi to potrafi zasnac sam w lozeczku albo w wozku na spacerze
Co do kolek to wczoraj bylo apogeum. Plakal od 16 do 22 z malymi przerwami. Zastanawiam sie czy to ja cos zjadlam co mu zaszkodzilo czy to jakis skok rozwojowy. Ale z tego co piszecie skok zdarza sie w 5tym tyg zycia a Julek wczoraj mial juz 5tyg i 2 dni... Za to bardzo sie ciesze ze pieknie przybiera karmiony tylko i wylacznie piersia. Wczoraj wazyl juz 4300 i w 5 tygodni przybral az 1550g Moze i urodzil sie maly ale szybko nadrabia

Co do wypryskow na twarzy to u nas pojawil sie tradzik niemowlecy. Czy wlasnie te pryszczyki traktujecie sudocremem/bephantenem?
Stary 2013-10-28, 07:23   #609
papalinka83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ja-ika Pokaż wiadomość
Emilka zasypia sama w łóżeczku, ale ze smokiem. Jak słyszę, że jej wypadł, to tylko podchodzę, żeby wsadzić i odchodzę. Nie ma krzyków, zresztą ona w ogóle nie płacze. Na rękach jest tylko do odbicia. Jakieś wyjątkowe mam dzieci , bo Kamil też taki był [COLOR="Silver"]

---------- Dopisano o 08:22 ---------- Poprzedni post napisano o 08:17 ----------
No to tylko pozazdrościć U nas ostatnio nawet mąż zaczyna brać tabletki na ból głowy, gdzie jego normalnie właściwie nigdy głowa nie bolała, a teraz co 2 dzień

Pawełek 20.03.2015
Stary 2013-10-28, 07:27   #610
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

u nas maly spi w lozku z nami... porazka bo juz jedno tak nauczone i obiecywalam sobie ze to bedzie w lozeczku uczone. Jednak lenistwo i chec wyspania sie wygrala ...

co do sciagania pokarmu... ile sciagalyscie na poczatku? Mi udaje sie z jednej 40-70ml ale mam wrazenie ze ta ilosc maleje zaniast rosnac chyba bede musiala kupic herbatke ...

a wczoraj maly mial jakis dziwny dzien. taki rozbudzony sie zrobil. cyca nie chcial lapac. jak juz zlapal to przysypial na nim... puszczal. budzil sie i stekal ze chce znowu i tak w kolko....

Sent from my GT-I9000 using Wizaz Forum mobile app

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-28, 07:28   #611
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:

Ja mam gdzieś złote rady, bo Elena wyje codziennie przed snem
Sama zasypiała, jak ją brzuch nie bolał
A powyć jej pozwolić też nie mogę, bo obok śpi Edzik.

Tak więc zazwyczaj daję jeść, przytulę, czasem ponoszę. Bujam w kołysce albo w wózku. Albo zwyczajnie biorę do siebie włączam odkurzacz z yt i przytulam.

Także sama widzisz, robię wszystko, czego nie wolno
Ale przynajmniej sypiam

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-10-28, 07:30   #612
ja-ika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pszczoua Pokaż wiadomość

Co do wypryskow na twarzy to u nas pojawil sie tradzik niemowlecy. Czy wlasnie te pryszczyki traktujecie sudocremem/bephantenem?
wystarczy przegotowana woda, chodzi o to, żeby twarz utrzymać w czystości i przemywać nawet kilka razy dziennie. Można dodać nadmanganian potasu, on delikatnie odkaża
Stary 2013-10-28, 07:34   #613
jo_asiek
Zadomowienie

Wychodzimy do domku

jo_asiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-28, 07:45   #614
papalinka83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jo_asiek Pokaż wiadomość
Wychodzimy do domku

Super

Pawełek 20.03.2015
Stary 2013-10-28, 07:49   #615
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolson Pokaż wiadomość
A ta herbatka babydream to jaki ma sklas bo o ile w hipp glukoza i kpper to jak przeczytalam sklad bobovity to nie za glowe trzymalam.
100% kopru zadnych dodatkow.

Cytat:

no ja mloda po kapieli i karmieniu odkladam do kolyski, odpalam konika morskiego, przytulam pieluche do policzka i mloda odplywa. no ale ona od poczatku nie miala zadnego problemu z wieczornym zasypianiem. w ciagu dnia w sumie tez zasypia sama, z maymi wyjatkami kiedy drze sie w nieboglosy z moim dzieckiem w sumie jest taki problem, ze nie lubi siedziec na rekach ostatnio nawet karmic mi sie nie daje jak siedzi mi na rekach, musze ja klasc i dopiero wtedy butle wypije chusta nadal jest beeeee, normalnie zaczynam sie zastanawiac czy napewno wszystko z nia w porzadku, bo na rekach uspokaja sie tylko na chwile i domaga sie ponownego odlozenia do kolyski

ja tam bym nie patrzyla na rady innych, tylko robila to co dziecku pasuje no i oczywiscie dziala. bo ilez mozna sie meczyc ?

Cytat:
Wychodzimy do domku

Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-28, 07:53   #616
nena_milka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość

ja nie wiem, bo nasz wieczorem, kąpiel, jedzonko, łóżeczko+ karuzelka i zasypia sam a w dzień to na spacerze, albo też w łóżeczku o ile w ogóle śpi
No ale codziennie kapiesz? ja co drugi dzień

Cytat:
Emilka zasypia sama w łóżeczku, ale ze smokiem. Jak słyszę, że jej wypadł, to tylko podchodzę, żeby wsadzić i odchodzę. Nie ma krzyków, zresztą ona w ogóle nie płacze. Na rękach jest tylko do odbicia. Jakieś wyjątkowe mam dzieci , bo Kamil też taki był

Aaaa i wczoraj przespała całą mszę, a podczas chrztu na rękach małża zrobiła głośną kupę ale nawet nie zapłakała przy obrzędach. Później na przyjęciu, po obiedzie musiałam ją budzić, żeby zjadła ogólnie całe chrzciny przespała, z małymi przerwani na jedzenie i kupę
Kupa na chrzcie super
Może spróbuję dzisiaj tak jak ty... może będzie spać sama. ..w sumie nigdy tak nie probowałam bo z góry założyłam że będzie ryk

Cytat:
Ja mam gdzieś złote rady, bo Elena wyje codziennie przed snem
Sama zasypiała, jak ją brzuch nie bolał
A powyć jej pozwolić też nie mogę, bo obok śpi Edzik.

Tak więc zazwyczaj daję jeść, przytulę, czasem ponoszę. Bujam w kołysce albo w wózku. Albo zwyczajnie biorę do siebie włączam odkurzacz z yt i przytulam.

Także sama widzisz, robię wszystko, czego nie wolno
Ale przynajmniej sypiam
No u mnie też wygląda na to że robię to czego nie można ale wiesz ty masz dwoje to o sen ciężej. Na moja nie działają żadne dzwieki z yt. Posłucha zaskoczona zaraz jak włączę a po pięciu sek olewka.

Cytat:
Wychodzimy do domku

Graty!!

09 października 2013 18:45 Ninka
nena_milka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-28, 08:02   #617
pszczoua
Zakorzenienie

Apropo zlotych rad to coraz bardziej irytuje mnie tesciowa z tym jej "nie chce sie wtracac ale..."
1. To ze maly mial katarek to moja wina bo za wczesnie wyszlam z nim na spacer (mial 10 dni i uprzednio byl werandowany) i osmielilam sie spacerowac jak wialo.
2. Luszczaca sie skore na glowce powinnam obficie smarowac oliwka PO kapieli. Co to da pytam sie?
3. Julkowi czasem zbiera sie ropa w oczkach (wg lekarzy, poloznych to normalne ze wzgledu na waskie kanaliki lzowe) ale to oczywiscie z przewiania
4. Dlaczego go nosimy jak go boli brzuszek? Tylko go do noszenia przyzwyczaimy. A tak w ogole bole brzuszka nie sa normalne i na pewno jest chory bo jej dzieci i pozostale wnuki tego nie mialy...

Az mam ochote czasem odpowiedziec ze to moje dziecko i bede je nosic i przytulac kiedy tego potrzebuje i ze ona juz swoje dzieci wychowala...
Stary 2013-10-28, 08:09   #618
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
Wychodzimy do domku

nena, tak jak Bajka pisze - trzeba robic tak zeby i Tobie i dziecku bylo dobrze. U nas Milosz na rekach nie chce zasnac. Probowalam tak bo mialam nadzieje ze odleci w kilka min. Teraz odkladam do kolyski, daje smoka, wlaczam konika i usypia. Czasem zajmuje mu to 30 min ale w tym czasie nie placze, nie kweka. Ale on ogolnie prawie nie placzacy. Wczoraj na brzuszku go polozylam i ladnie zasnal, przynajmniej raczki nie przeszkadzaly jemu

---------- Dopisano o 09:09 ---------- Poprzedni post napisano o 09:06 ----------

pszczoua to jej tak powiedz
Jak Milosz mial 4 tyg to spotkalismy na spacerze Malza znajoma i zapytala ile ma juz, jak jej powiedzialam ze 4 tyg to zdziwiona ze my juz na spacerze. Nie dodwalam juz ze pierwszy spacer byl 6 dnia
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-28, 08:16   #619
karolson
Zakorzenienie

Misia ja w czwartek urodzilam wieczorem a na niedzirle rano dostalam czopa bo pielegniarka powiedziala ze bez kupy do domu niepuszczaja i w niedziele wyszlam.
Matal kupa ma grudki ale to chyba dobrze z tego co czytalam.

Fifi usypia u mnie na klacie po beku w 5 min i odkladam na brzuch do lozka a jak ma zly dzien to w lozku na cycu i go odkldam na plexy ale wtedy sie czesto budzi i charcze...

Wlasnie ide do przychodni z jego palcem u nogi

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-10-28, 08:21   #620
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Matal kupa ma grudki ale to chyba dobrze z tego co czytalam.
No własnie powinna, a Elenki nie ma

A propos spania, to młoda właśnie odpłynęła sama w kołysce No, ze smokiem i pieluchą, ale bez mojej ingerencji
Idę jej karuzelkę wyciągnę, to może jej się spodobają dźwięki lasu

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2013-10-28, 08:37   #621
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
No ale codziennie kapiesz? ja co drugi dzień
codziennie jakoś tak głupio nie kąpać

idę do dentysty

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-28, 08:40   #622
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
No własnie powinna, a Elenki nie ma

A propos spania, to młoda właśnie odpłynęła sama w kołysce No, ze smokiem i pieluchą, ale bez mojej ingerencji
Idę jej karuzelkę wyciągnę, to może jej się spodobają dźwięki lasu
Amelki kupsko tez nie ma grudek, tzn rzadko kiedy sie zdarzaja. ogolnie to kupa jest konsystensji zupy krem, tzn ciut gesciejsza no i dalej szczawiowa jak sie pojawiaja grudki to wtedy jest zolto zielona.

tz wczoraj zalozyl kolyskowa karuzelke i chyba mu leb za to ukrece. mloda spi od godziny w kolysce, ale jak tylko karuzelka przestanie sie krecic a co za tym idzie wydawac ten mechaniczny dzwiek to sie cwaniara budzi, a jak wlacze znowu to momentalnie oczy zamyka i odjezdza nie musi grac ani nic byle tylko sie krecila

---------- Dopisano o 09:40 ---------- Poprzedni post napisano o 09:38 ----------

Cytat:
codziennie jakoś tak głupio nie kąpać

idę do dentysty
ja tez kapie codziennie dla mnie to jest rytual ktory pozwala mlodej ogarnac co jest piec tzn jak sie pluska w wodzie o wie ze zaraz flacha i spanko

powodzenia u dentysty

ja dzisiaj zaczynam cwiczenia z chodakowska ale juz tak na serio serio

no i matall kochana z laski swojej z czego korzystalas dietujac z SB ? bo chce sie na nia przerzucic. tzn najbardziej mnie interesi czym sie zywilas podczas pierwszej fazy
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-28, 08:50   #623
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

ale wam zazdroszczw tych cwiczen i diet. jak ktos mi powie ze na kp sie chudnie to ...

ja tez usypiam mlodego czesto na rekach. staram sie nie bujac mocno
po cc ciezko mi bylo wstawac w nocy wiec spi ze mna ale w lozeczku i kolysce tez zasnie
z tym ze w nocy przy mnie spi spokojniej i onydwoje sie wysypiamy

Sent from my GT-S5830 using Wizaz Forum mobile app

Aleksander
Lolaaaaaaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-28, 08:54   #624
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

mamy odciagajace! ile na poczatku odciagalyscie ? pamietacie?

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-28, 08:59   #625
papuga_69
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość

Mój kończy jutro

"Beztroski uśmiech dziecka to jak promyk słońca w szarym życiu"
papuga_69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-28, 09:06   #626
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
tz wczoraj zalozyl kolyskowa karuzelke i chyba mu leb za to ukrece. mloda spi od godziny w kolysce, ale jak tylko karuzelka przestanie sie krecic a co za tym idzie wydawac ten mechaniczny dzwiek to sie cwaniara budzi, a jak wlacze znowu to momentalnie oczy zamyka i odjezdza nie musi grac ani nic byle tylko sie krecila

---------- Dopisano o 09:40 ---------- Poprzedni post napisano o 09:38 ----------

ja tez kapie codziennie dla mnie to jest rytual ktory pozwala mlodej ogarnac co jest piec tzn jak sie pluska w wodzie o wie ze zaraz flacha i spanko

powodzenia u dentysty

no i matall kochana z laski swojej z czego korzystalas dietujac z SB ? bo chce sie na nia przerzucic. tzn najbardziej mnie interesi czym sie zywilas podczas pierwszej fazy
A u nas tż zepsuł i nie działa karuzelka
Ani wibracja ani NIC. I nie umie naprawić
A mój tata nie ma czasu

Tu masz sporo:
http://blog.polskiesouthbeach.pl/

Ja z tego korzystałam i sama kombinowałam. Sporo pieczonego mięska z warzywami jadłam Poza tym omlety jajeczne, jajecznice, jajka gotowane, surowe warzywa, serek wiejski/twarożek/mozarella z pomidorem (nie można dużo) albo ogórkiem. Na przekąski pistacje i orzechy włoskie albo warzywa.

Cytat:
Napisane przez Lolaaaaaaa88 Pokaż wiadomość
ale wam zazdroszczw tych cwiczen i diet. jak ktos mi powie ze na kp sie chudnie to ...

po cc ciezko mi bylo wstawac w nocy wiec spi ze mna ale w lozeczku i kolysce tez zasnie

Ja też nie chudnę, a boję się jeść mniej, bo nawet jak jem, ile jem, to mam mroczki przed oczami i mi słabo A produktów więcej nie mogę, bo ją ten brzuch boli

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość

Ja 90ml, max 150ml.

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2013-10-28, 09:24   #627
Madziuchna27
Zakorzenienie

Cytat:

Kurde no! Muszę jutro wygrać licytację i mój będzie grzeczniutko zasypiał przy karuzelce

Cytat:

Iwona, a gdzie robiliście party? Pewnie pisałaś, ale mam ostatnio problem z nadrabianiem

Cytat:
Ja smaruję bephantenem. Chyba sudo bym się bała lekko

Cytat:
wystarczy przegotowana woda, chodzi o to, żeby twarz utrzymać w czystości i przemywać nawet kilka razy dziennie. Można dodać nadmanganian potasu, on delikatnie odkaża
Mi mówili, że broń Boże na buzię Że lepiej octenisept na patyczek i delikatnie przecierać.

Mama z kolei mówiła, że mi przecierała spirytusem

Cytat:
no ja mloda po kapieli i karmieniu odkladam do kolyski, odpalam konika morskiego, przytulam pieluche do policzka i mloda odplywa. no ale ona od poczatku nie miala zadnego problemu z wieczornym zasypianiem. w ciagu dnia w sumie tez zasypia sama, z maymi wyjatkami kiedy drze sie w nieboglosy z moim dzieckiem w sumie jest taki problem, ze nie lubi siedziec na rekach ostatnio nawet karmic mi sie nie daje jak siedzi mi na rekach, musze ja klasc i dopiero wtedy butle wypije chusta nadal jest beeeee, normalnie zaczynam sie zastanawiac czy napewno wszystko z nia w porzadku, bo na rekach uspokaja sie tylko na chwile i domaga sie ponownego odlozenia do kolyski

Cytat:
Apropo zlotych rad to coraz bardziej irytuje mnie tesciowa z tym jej "nie chce sie wtracac ale..."
1. To ze maly mial katarek to moja wina bo za wczesnie wyszlam z nim na spacer (mial 10 dni i uprzednio byl werandowany) i osmielilam sie spacerowac jak wialo.
2. Luszczaca sie skore na glowce powinnam obficie smarowac oliwka PO kapieli. Co to da pytam sie?
3. Julkowi czasem zbiera sie ropa w oczkach (wg lekarzy, poloznych to normalne ze wzgledu na waskie kanaliki lzowe) ale to oczywiscie z przewiania
4. Dlaczego go nosimy jak go boli brzuszek? Tylko go do noszenia przyzwyczaimy. A tak w ogole bole brzuszka nie sa normalne i na pewno jest chory bo jej dzieci i pozostale wnuki tego nie mialy...

Az mam ochote czasem odpowiedziec ze to moje dziecko i bede je nosic i przytulac kiedy tego potrzebuje i ze ona juz swoje dzieci wychowala...
O ja pitolę! Współczuję....
Moja T. o dziwo się powstrzymuje. Ale przy remoncie naszego mieszkania i kupowaniu np. sprzętu agd do kuchni to miała więcej do powiedzenia niż ktokolwiek inny.

Cytat:

1. my kąpiemy co drugi dzień, ale może trzeba i codziennie mały mocno się poci i u nas gorąco w mieszkaniu....

2. zazdroszczę i powodzenia!
ja żeby się jako tako prezentować za 3 tyg. na chrzcie muszę kupić se majty uciskowe

3. też kiedyś byłam napalona na SB, kupiłam książkę, przeczytałam i nie przygotowałam żadnej potrawy, bo wyszło na to, że pół sklepu trzeba by było wykupić, żeby jedną zapiekankę zrobić a poza tym ta dieta według mnie pochłania strasznie dużo czasu w kuchni...

Cytat:
Napisane przez Lolaaaaaaa88 Pokaż wiadomość

aha!

---------- Dopisano o 10:24 ---------- Poprzedni post napisano o 10:19 ----------

Jestem niewyspana
Od dwóch dni dawałam Julkowi butlę na noc, ale wczoraj chojraczka chciałam spróbować samą pierś i guzik! Obudził się równo po trzech godzinach, a potem już co 2,5 h. Karmiłam w nocy może z trzy razy, a od 5 do 9 cztery razy, cyce miękkie i puste. Julek darł się w niebogłosy Próbowałam wszystkiego, nerwy mi puściły, zadzwoniłam zaryczana do mamy. Podaj butelkę - poradziła, co też uczyniłam. Julek wypił 110 ml i wreszcie usnął, a tak się spłakał, że mam do siebie żal wielki, że tak się wzbraniam przed dokarmianiem mm

Edytowane przez Madziuchna27
Czas edycji: 2013-10-28 o 09:20
Madziuchna27 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-10-28, 09:33   #628
matallewar
Zakorzenienie

Zastrzelę tż
Zaspał do pracy, obudziłam go 6:30, a on mówi, że o 10 dojechał Bo najpierw trzeba się zbierać wieczność, a potem stać we wszystkich korkach w Warszawie 3,5 h od pobudki do stawienia się w pracy! Więc znów sama ogarniam dzieci

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2013-10-28, 09:33   #629
ja-ika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
W szpitalu 5ml a teraz nawet 80ml z jednej piersi, tylko ja odciągam raz na kilka dni raz dziennie, jak mam twardniejące piersi
Cytat:
Napisane przez Madziuchna27 Pokaż wiadomość

Iwona, a gdzie robiliście party? Pewnie pisałaś, ale mam ostatnio problem z nadrabianiem

Mi mówili, że broń Boże na buzię Że lepiej octenisept na patyczek i delikatnie przecierać.

Mama z kolei mówiła, że mi przecierała spirytusem
chrzciny robiłam w restauracji, wyszło 85 zł/os (miałam 16 gości dorosłych) + 15zł korkowego od każdej butelki alko. Obiad z 2 dań, później zimna płyta (bardzo dużo) i napoje bez ograniczeń. Tort zamawiałam w cukierni i był na deser. Sernik piekła moja teściowa, a placek z jabłkami moja babcia. Za całość zapłaciła moja mama, jako prezent na chrzciny, dodatkowo wnuczce kupiła łańcuszek i medalik z grawerem

mi to mówiła położna i tak robię, nic złego się nie dzieje. Nie dodaję nadmanganianu dużo, zaledwie 1 kryształek, żeby delikatnie zabarwić wodę na różowo. Moja mama w tym mnie i brata kąpała

a spirytusem to przemywałam pępek Kamila i żyje
Stary 2013-10-28, 09:43   #630
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:
Taaaaa, to by było cudne ale ja mam ze 2 rozmiary więcej i nie mam kasy na zakupy, więc chodzę w 4 rzeczach na zmianę
Ja też.Po domu to mam dresy, na zwnątrz legginsy.W sumie to bym kasę znalazła, ale szkoda mi kupować nowe jak mam 20 par w domu.Jeszcze ostatnio przytyłam niewiem jakim cudem, ciągle głodna chodzę.W poniedziałek idę na dietę, porzucam wszelkie węglowodany, ewentualnie owoce.

---------- Dopisano o 10:42 ---------- Poprzedni post napisano o 10:39 ----------

Cytat:
Napisane przez your Angel Pokaż wiadomość
Papużko, tak na szybko Ci napiszę. Gin zapisał mi ziołowy lek Hemorigen (on na pewno bez recepty, kosztuje jakieś 7-8zł) i tablety Cyclonamine (to już chyba coś ciutkę mocniejszego).
http://www.strefalekow.pl/product/de...rwotoczne.html
http://www.☠☠☠☠☠☠☠/leki/p832-Cyclonamine (wyczaszkowało DOZ)

Jezusmaria, ale mam ciężkie ostatnie dni. Po prostu odstrzelić się Wczoraj przez całą dobę spałam w sumie 20 minut Mały nie chce mi spać, później wyczuwał już moje wyczerpanie i negatywne emocje i się wkurzał. Gdyby mama mnie uratowała dziś z pomocą to byłoby bardzo źle.

Tż jak na złość od razu po moim wyjściu ze szpitala ma strasznie dużo pracy. Dziś od razu jak wrócił z nocki jechał na delegację pod Wawę, w poniedziałek w nocy się prześpi w domu i znowu młyn
Z resztą na maksa się z nim pożarłam, nie mam ochoty go oglądać.

Ja mam też w domu pracę przez internet, parę godzin dziennie na to schodzi. Piszę wtedy jedną ręką podczas uspokajania malucha na rękach

Ja się nie dziwię, że matki wpadają w ciężkie depresje, nie opiekują się dobrze dziećmi jeśli nie dostaną jakiejś pomocy. Czasem jest strasznie ciężko
Ja Cie podziwiam naprawdę.Po 20 minutach snu to ja bym się nie nadawała do niczego.Jestem dość wrażliwa na niewysypianie się i takim właśnie sposobem od miesiąca mam migrenę, a jak kirdyś przespałam 3 godz to mi sie w głowie kręciło, aż strach opiekować się dziećmi, bałam się, że się przewróce z nimi na rękach

---------- Dopisano o 10:43 ---------- Poprzedni post napisano o 10:42 ----------

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
bo on tylko śpi. Zje, kupa i spania.
a.
To się ciesz i korzystaj bo to za długo nie potrwa

---------- Dopisano o 10:43 ---------- Poprzedni post napisano o 10:43 ----------

Cytat:
Motyl - my 3 pampersa ale Filip wazy ponad 6 kg. Przewaznie pod pepkiem ma ale ortopeda mowila ze im wyzej tym lepiej.

W lidlu od 4 listopada pampersy rozm 3,4,5 w dobrych cenach beda 3 za 88-186 szt jakos 0,47 za szt!!

.
U mnie rozmiar 2 jest ok
maharet1092 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości