|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Druga część wątku na odchowalni będzie nosić tytuł: | |||
Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
1 | 2,56% |
Zmieniamy pieluchy, karmimy co chwilę, lecz na wizażu przyjemne są chwile |
6 | 15,38% |
Za mało pokarmu, znów skok rozwojowy, a ja już nie mam do tego głowy |
3 | 7,69% |
Za małe ubranka, już pierwsze uśmiechy, szybko nam rosną te nasze pociechy |
19 | 48,72% |
Naturalnie czy przez cięcie, każda mama ma już wzięcie |
5 | 12,82% |
Głośno wrzeszczy mały ludzik, tak że i sąsiadów budzi |
1 | 2,56% |
Piję mleczko, robię kupkę, już niedługo czas na zupkę |
4 | 10,26% |
Głosujący: 39. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#601 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. I
Cytat:
![]() ![]() a i zapomniałam się pocwalic że przetrwaliśmy ten kryzys6 tygodnia ![]() mleka zdecydowanie mam wiecej i mały juz sie tak nie wścieka przy cycu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#602 |
Zakorzenienie
|
dzieci nie spia od 6 wiec same sie przestawiły na nowy czas
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#603 |
Wtajemniczenie
|
Czy ktoś mi doradzi jak usypiac dziecko?
Dostałam ogrom rad ![]() Nie ucz dziecka usypiania w wózku, waszym łóżku, na rekach, nie bujaj, nie hustaj... no to kuwa jak mam uśpić 3tygodniowego noworodka? ![]() ![]() Wg mnie najlepiej uczyć zasypiania w lozeczku samemu. Ale przecież chyba ciężko będzie narazie Ninie zrozumieć że po kąpieli bajka i spać ![]() A co wy robicie żeby uśpić dzieci? Moja lubi u tż na rekach zasypiać, a on nasluchal się gadania siostruni i stwierdził ze nie będzie uczył młodej noszenia ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
09 października 2013 18:45 Ninka ![]() Edytowane przez nena_milka Czas edycji: 2013-10-28 o 06:29 |
![]() ![]() |
![]() |
#604 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#605 | |
Zakorzenienie
|
hej
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#606 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wysłałam wczoraj tz na spacer z dziewczynami, a sama pojechałam na zakupy, przedwczoraj byłam w ikei ![]() Sent from my C2105 using Wizaz Forum mobile app |
|
![]() ![]() |
![]() |
#607 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:22 ---------- Poprzedni post napisano o 08:17 ---------- Aaaa i wczoraj przespała całą mszę, a podczas chrztu na rękach małża zrobiła głośną kupę ![]() ![]() ![]()
![]() |
#608 |
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny. Caly czas Was podczytuje ale Julcio jest tak absorbujacy ze ciezko cos juz napisac
![]() Co do usypiania to u nas jest taki problem, ze przed snem mecza go zazwyczaj kolki wiec wtedy zasypia tylko kolysany przez TZ na rekach. Boje sie ze sie przyzwyczai ale nie bede patrzec na cierpiace, wijace sie dziecko w lozeczku... W dzien, o ile spi to potrafi zasnac sam w lozeczku albo w wozku na spacerze ![]() Co do kolek to wczoraj bylo apogeum. Plakal od 16 do 22 z malymi przerwami. Zastanawiam sie czy to ja cos zjadlam co mu zaszkodzilo czy to jakis skok rozwojowy. Ale z tego co piszecie skok zdarza sie w 5tym tyg zycia a Julek wczoraj mial juz 5tyg i 2 dni... Za to bardzo sie ciesze ze pieknie przybiera karmiony tylko i wylacznie piersia. Wczoraj wazyl juz 4300 i w 5 tygodni przybral az 1550g ![]() ![]() Co do wypryskow na twarzy to u nas pojawil sie tradzik niemowlecy. Czy wlasnie te pryszczyki traktujecie sudocremem/bephantenem? |
![]() ![]() |
![]() |
#609 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#610 |
Zakorzenienie
|
u nas maly spi w lozku z nami... porazka bo juz jedno tak nauczone i obiecywalam sobie ze to bedzie w lozeczku uczone. Jednak lenistwo i chec wyspania sie wygrala ...
co do sciagania pokarmu... ile sciagalyscie na poczatku? Mi udaje sie z jednej 40-70ml ale mam wrazenie ze ta ilosc maleje zaniast rosnac ![]() a wczoraj maly mial jakis dziwny dzien. taki rozbudzony sie zrobil. cyca nie chcial lapac. jak juz zlapal to przysypial na nim... puszczal. budzil sie i stekal ze chce znowu i tak w kolko.... Sent from my GT-I9000 using Wizaz Forum mobile app |
![]() ![]() |
![]() |
#611 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Sama zasypiała, jak ją brzuch nie bolał ![]() A powyć jej pozwolić też nie mogę, bo obok śpi Edzik. Tak więc zazwyczaj daję jeść, przytulę, czasem ponoszę. Bujam w kołysce albo w wózku. Albo zwyczajnie biorę do siebie włączam odkurzacz z yt i przytulam. Także sama widzisz, robię wszystko, czego nie wolno ![]() Ale przynajmniej sypiam ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#612 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#613 |
Zadomowienie
|
Wychodzimy do domku
![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#614 |
Zakorzenienie
|
#615 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ja tam bym nie patrzyla na rady innych, tylko robila to co dziecku pasuje no i oczywiscie dziala. bo ilez mozna sie meczyc ? ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#616 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Może spróbuję dzisiaj tak jak ty... może będzie spać sama. ..w sumie nigdy tak nie probowałam bo z góry założyłam że będzie ryk ![]() Cytat:
![]() Graty!! ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
09 października 2013 18:45 Ninka ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#617 |
Zakorzenienie
|
Apropo zlotych rad to coraz bardziej irytuje mnie tesciowa z tym jej "nie chce sie wtracac ale..."
1. To ze maly mial katarek to moja wina bo za wczesnie wyszlam z nim na spacer (mial 10 dni i uprzednio byl werandowany) i osmielilam sie spacerowac jak wialo. 2. Luszczaca sie skore na glowce powinnam obficie smarowac oliwka PO kapieli. Co to da pytam sie? 3. Julkowi czasem zbiera sie ropa w oczkach (wg lekarzy, poloznych to normalne ze wzgledu na waskie kanaliki lzowe) ale to oczywiscie z przewiania ![]() 4. Dlaczego go nosimy jak go boli brzuszek? Tylko go do noszenia przyzwyczaimy. A tak w ogole bole brzuszka nie sa normalne i na pewno jest chory bo jej dzieci i pozostale wnuki tego nie mialy... Az mam ochote czasem odpowiedziec ze to moje dziecko i bede je nosic i przytulac kiedy tego potrzebuje i ze ona juz swoje dzieci wychowala... |
![]() ![]() |
![]() |
#618 |
Zakorzenienie
|
![]() nena, tak jak Bajka pisze - trzeba robic tak zeby i Tobie i dziecku bylo dobrze. U nas Milosz na rekach nie chce zasnac. Probowalam tak bo mialam nadzieje ze odleci w kilka min. Teraz odkladam do kolyski, daje smoka, wlaczam konika i usypia. Czasem zajmuje mu to 30 min ale w tym czasie nie placze, nie kweka. Ale on ogolnie prawie nie placzacy. Wczoraj na brzuszku go polozylam i ladnie zasnal, przynajmniej raczki nie przeszkadzaly jemu ![]() ---------- Dopisano o 09:09 ---------- Poprzedni post napisano o 09:06 ---------- pszczoua to jej tak powiedz ![]() Jak Milosz mial 4 tyg to spotkalismy na spacerze Malza znajoma i zapytala ile ma juz, jak jej powiedzialam ze 4 tyg to zdziwiona ze my juz na spacerze. Nie dodwalam juz ze pierwszy spacer byl 6 dnia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#619 |
Zakorzenienie
|
Misia ja w czwartek urodzilam wieczorem a na niedzirle rano dostalam czopa bo pielegniarka powiedziala ze bez kupy do domu niepuszczaja i w niedziele wyszlam.
Matal kupa ma grudki ale to chyba dobrze z tego co czytalam. Fifi usypia u mnie na klacie po beku w 5 min i odkladam na brzuch do lozka a jak ma zly dzien to w lozku na cycu i go odkldam na plexy ale wtedy sie czesto budzi i charcze... Wlasnie ide do przychodni z jego palcem u nogi
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#620 |
Zakorzenienie
|
No własnie powinna, a Elenki nie ma
![]() A propos spania, to młoda właśnie odpłynęła sama w kołysce ![]() ![]() Idę jej karuzelkę wyciągnę, to może jej się spodobają dźwięki lasu ![]()
![]() |
#621 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() idę do dentysty ![]()
#622 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tz wczoraj zalozyl kolyskowa karuzelke i chyba mu leb za to ukrece. mloda spi od godziny w kolysce, ale jak tylko karuzelka przestanie sie krecic a co za tym idzie wydawac ten mechaniczny dzwiek to sie cwaniara budzi, a jak wlacze znowu to momentalnie oczy zamyka i odjezdza ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:40 ---------- Poprzedni post napisano o 09:38 ---------- ja tez kapie codziennie ![]() ![]() ![]() powodzenia u dentysty ![]() ja dzisiaj zaczynam cwiczenia z chodakowska ![]() ![]() no i matall kochana z laski swojej z czego korzystalas dietujac z SB ? bo chce sie na nia przerzucic. tzn najbardziej mnie interesi czym sie zywilas podczas pierwszej fazy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#623 |
Zakorzenienie
|
ale wam zazdroszczw tych cwiczen i diet. jak ktos mi powie ze na kp sie chudnie to ...
ja tez usypiam mlodego czesto na rekach. staram sie nie bujac mocno po cc ciezko mi bylo wstawac w nocy wiec spi ze mna ale w lozeczku i kolysce tez zasnie z tym ze w nocy przy mnie spi spokojniej i onydwoje sie wysypiamy ![]() Sent from my GT-S5830 using Wizaz Forum mobile app
#624 |
Zakorzenienie
|
mamy odciagajace! ile na poczatku odciagalyscie ? pamietacie?
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#625 |
Zakorzenienie
|
![]() |
#626 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ani wibracja ani NIC. I nie umie naprawić ![]() A mój tata nie ma czasu ![]() Tu masz sporo: http://blog.polskiesouthbeach.pl/ Ja z tego korzystałam i sama kombinowałam. Sporo pieczonego mięska z warzywami jadłam ![]() Cytat:
![]() ![]() Ja 90ml, max 150ml.
![]() ![]() |
![]() |
#627 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Iwona, a gdzie robiliście party? Pewnie pisałaś, ale mam ostatnio problem z nadrabianiem ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Mama z kolei mówiła, że mi przecierała spirytusem ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Moja T. o dziwo się powstrzymuje. Ale przy remoncie naszego mieszkania i kupowaniu np. sprzętu agd do kuchni to miała więcej do powiedzenia niż ktokolwiek inny. Cytat:
![]() 2. zazdroszczę i powodzenia! ![]() ja żeby się jako tako prezentować za 3 tyg. na chrzcie muszę kupić se majty uciskowe ![]() 3. też kiedyś byłam napalona na SB, kupiłam książkę, przeczytałam i nie przygotowałam żadnej potrawy, bo wyszło na to, że pół sklepu trzeba by było wykupić, żeby jedną zapiekankę zrobić a poza tym ta dieta według mnie pochłania strasznie dużo czasu w kuchni... Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:24 ---------- Poprzedni post napisano o 10:19 ---------- Jestem niewyspana ![]() Od dwóch dni dawałam Julkowi butlę na noc, ale wczoraj chojraczka chciałam spróbować samą pierś i guzik! Obudził się równo po trzech godzinach, a potem już co 2,5 h. Karmiłam w nocy może z trzy razy, a od 5 do 9 cztery razy, cyce miękkie i puste. Julek darł się w niebogłosy ![]() ![]()
Edytowane przez Madziuchna27 Czas edycji: 2013-10-28 o 09:20 |
||||||||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#628 |
Zakorzenienie
|
Zastrzelę tż
![]() Zaspał do pracy, obudziłam go 6:30, a on mówi, że o 10 dojechał ![]() ![]() ![]()
![]() |
#629 | |
Zakorzenienie
|
W szpitalu 5ml
![]() Cytat:
mi to mówiła położna i tak robię, nic złego się nie dzieje. Nie dodaję nadmanganianu dużo, zaledwie 1 kryształek, żeby delikatnie zabarwić wodę na różowo. Moja mama w tym mnie i brata kąpała ![]() a spirytusem to przemywałam pępek Kamila i żyje ![]()
![]() |
#630 | ||
BAN stały
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:42 ---------- Poprzedni post napisano o 10:39 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 10:43 ---------- Poprzedni post napisano o 10:42 ---------- To się ciesz i korzystaj bo to za długo nie potrwa ---------- Dopisano o 10:43 ---------- Poprzedni post napisano o 10:43 ---------- U mnie rozmiar 2 jest ok |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:57.