|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1111 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 6
O rany ale mam zwariowany dzień. Wszystko sie dzis w tej robocie dzieje na raz a do tego Adaś wierci sie cały czas i na spotkaniach mi brzuch skacze
|
|
#1112 |
|
Zakorzenienie
|
Dostałam smsa od em my :
Na szczęście skurcze na ktg już nie wychodzą . Ale nie wychodze do domu . Nie podoba im się moje spojenie łonowe -coś za bardzo się rozchodzi . Nie wiem czy coś na to poradzą ale chcą to obserwować . Boli w każdej pozycji ale najważniejsze , że z Dorotką w porządku . Pozdrawiam ! |
|
|
|
#1113 |
|
Zakorzenienie
|
Kurde myślałam ze mąż nie pojedzie w trasę i będziemy mogli kończyć malowanie i pojechał
![]() U mnie obiad wczorajszy ale chyba ugotuję jakąś zupę może pomidorową albo buraczkową, jutro będę miała z głowy
|
#1114 |
|
Zakorzenienie
|
Co do urlopu mój mąż ma stary urlop i miał go wybać do końca grudnia ale ugadał z dyrektorem , żeby mógł w styczniu wziąć . Chociaż w listopadzie bierze jeszcze kilka dni i w grudniu też prawie tydzień wolnego .
No i w styczniu całe 2 tygodnie Ja to chyba bardziej boje się o męża czy da radę on najmniejsze dziecko jakie miał na rękach to mój chrześniak wiek 7 miesięcy i był przerażony . Ja tam dzieci się nie boję . Wiadomo , że to będzie maleństwo ale obstawiam , że po 3 dniach strach minie
|
|
|
|
#1115 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No ale co z tym spojeniem, biedna Emma pewnie już by chciała do domu wyjść...no nic trzymajmy kciuki żeby szybko wyszła i spojenie łonowe wróciło do normy ![]() ---------- Dopisano o 11:57 ---------- Poprzedni post napisano o 11:56 ---------- Cytat:
|
|
#1116 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie na obiad zupa warzywna z mrożonek oraz tortilla z kurczakiem, sałatą, pomidorem itp.
|
#1117 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Gosia, kliknełam na link ale nie widzę zdjęcia Eryka
|
|
|
|
|
#1118 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Do tego urlopu wliczają się też weekendy więc warto pamiętać, że jeżeli ktoś ma wolne weekendy to najpierw należy wziąć taką opiekę na 5 dni (od pon to pt), a w pon rano znowu iść do lekarza i wziąć od pon to pt Wtedy te 2 weekendowe dni nie przepadają ![]() Jeżeli lekarz ma jakieś obiekcje co do dania takiego urlopu, to mąż powinien powiedzieć, że widzi u żony pierwsze symptomy depresji poporodowe (płacze, użala się nad sobą itp ), wtedy lekarz taki urlop dać musi ![]() Moja córka bardzo lubi mnie denerwować. Czasami słabiutko się rusza i jak powoli zaczynam myśleć o IP to wtedy zaczyna swoje harce. Ja tam się szpitala nie boję. W gimnazjum miałam wycinany wyrostek, fajnie było Wszyscy mnie odwiedzali, dostawałam prezenty haha jestem kosmitą!
Edytowane przez Akkma Czas edycji: 2013-10-28 o 12:08 |
||
|
|
|
#1120 | ||
|
Zadomowienie
|
Witam się przedpołudniowo!
Błyskawicznie nadrobiłam zaległości po weekendowe, bo mam jeszcze dużo pracy dziś. sadlaczyca zdrowia! obyś szybko wróciła do domu! gosia261282 jaki Eryk był malusi! jaszczurka_2007 witaj! AgatkaL kciuki za przesłuchanie i dużo wytrwałości! Cytat:
upadly_aniol00 mnie też bardzo przeraża leżenie w szpitalu po porodzie. Najbardziej fakt tego, że prawdo podobnie będę miała cc i operacje przepukliny, więc będę tam dłużej i w gorszym stanie bo szyta w dwóch miejscach. Mniej się boję powrotu do domu bo będzie moja mama i mój mąż, więc chociaż sobie pomarudzę do woli Cytat:
Ostatnio coś tragicznie sypiam. Całą noc mam z przerwami, dzisiejsza też taka była i w związku z tym ledwo siedzę Dobrze, że u Emmy sytuacja opanowana, gorzej, że jest problem z tym spojeniem... Edytowane przez forester Czas edycji: 2013-10-28 o 12:13 |
||
|
|
|
#1121 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#1122 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jeżeli chodzi o wizyty to będzie mi miło jak najbliższa rodzina mnie odwiedzi, fajnie było patrzeć w salonie jak przychodziły babcie i najbliższa rodzina ciesząc się ze idą do szpitala poznać dzidziusia i coś z taka radością kupowali dla dzidziusia....i wtedy sobie myślałam jak fajnie będzie jak ja urodzę i wszyscy będą tacy szczęśliwi były tez przypadki gdzie przychodzili oddawać rzeczy...albo po ciuszki do trumienki ale o tym chcę zapomnieć
|
|
#1123 |
|
Zadomowienie
|
Ja właśnie kalafiorową gotuje i czeka na mnie prasowanie ale omijam i udaje że nie widze tej pełnej suszarki
|
|
|
|
#1124 |
|
Rozeznanie
|
ja mam kurczaka z ryżem i warzywami
mąż zamówił wczoraj;p cóż było robić
|
#1125 | |
|
Raczkowanie
|
Dzięki za podpowiedzi - już wybraliśmy - dostaną po własnej hodowli mrówek a do tego po jakimś resoraku
oby się im spodobało.Cytat:
Najważniejsze, że z Dorotką wszystko w porządku. Życzę szybkiego powrotu do domku. |
|
|
|
|
#1126 | |
|
Zadomowienie
|
Witam po weekendzie
![]() Cytat:
![]() 1. co do siarki, owszem... musiałam zakupić wkładki laktacyjne.. 30t6d 2. zastanawiamy się, zobaczymy co wyjdzie 3. nie ![]() AgatkaL - ![]() Któraś dziewczyna napisała o śledziach... nadrabiałam, i aż mnie nosi. A nie mam w domu... do sklepu 3 km, wrr.... i co teraz ![]()
|
|
#1127 |
|
Zakorzenienie
|
Poluję na podgrzewacz do butelek ....chciałabym kupić go w końcu bo ciągle o nim myślę i nie daje mi spokoju tylko nie wiem które są najmniej awaryjne...myślę nad tommee tippee ale nie mielismy go w ofercie w salonie i ciężko mi się zdecydować
|
#1128 |
|
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny!!
Witamina sie w 30 tygodniu Poza tym to sie wkurzylam od rana - czeka mnie poważna rozmowa dzis na koniec pracy z moja asystentka, bo znowu cos zgubiła!! ehh... Jak zwykle uslysze, ze to nie ona i ze to nie jej wina!! Tylko ze to ona jest za to odpowiedzialna! A potem to ja musze płacić - mam juz dość!! Jeszcze niech mi hormony troche pobuzują to juz w ogóle źle sie to skończy!!
|
#1129 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1130 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Mój mąż chciała na styczeń/luty wziąć dużą budowe (zrobić wszystkie drzwi do całego domu) w Niemczech bo najpierw 2 dni na pomiary a później 3 dni na zamontowanie (+ oczywiście trasa) Kategoryczne i stanowcze nie z mojej strony prawie go powaliło na ziemię, ale ciągle próbuje... no przecież to bardziej niż pewne, że jak on tylko przekroczyłby granicę to ja zacznę rodzić. Wracam od lekarza... wszystko dobrze, mam brać duże dawki magnezu. Miałam usg to "wewnętrzne" podczas którego lekarz naciskał na brzuch żeby zobaczyć czy się tam coś nie rozchodzi w środku, ale się nie rozchodzi, szyjka długa na 45 mm i pan uspokajał mnie chyba 3 razy że poród przedwczesny mi nie grozi... uff aaa.... i to na pewno dziewczynka, bo idealnie była ułożona a ja na obiadek mam pstrąga z ziemniaczkami i mam straszną ochotę na buraczki, więc też będą. Super, że u Emmy postęp
|
|
|
|
|
#1131 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1132 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1133 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja siedze w pracy, ale myslę w zasadzie tylko i wyłącznie o tym co ma gdzie stać w naszym mieszkaniu
|
|
#1134 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:34 ---------- Poprzedni post napisano o 13:32 ---------- Cytat:
|
|
#1135 |
|
Zadomowienie
|
Czytam o ruchach płodu. Załamka normalnie!
"matka powinna odczuwać około 10 ruchów dziecka w ciągu godziny" źródło http://www.ciazowy.pl/artykul,ruchy-...zy,1033,1.html Czy Wy czujecie po 10 ruchów na godz? Moja czasami pół dnia się nie rusza ![]() Stwierdziłam, że chyba jednak nie kupujemy elektronicznej niani. Mamy jednopoziomowe mieszkanie więc wydaje mi się, że będę słyszeć jak mała się obudzi
Edytowane przez Akkma Czas edycji: 2013-10-28 o 13:36 |
|
|
|
#1136 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A właściwie miałam, bo chyba wszystko udało mi sie juz kupić, ostatecznie 8 miesiac (od dzisiaj Zostały mi do kupienia tylko jakieś drobiazgi (kosmetyki, ew. kilka pieluszek wielorazowych) i duze rzeczy co do ktorych mam wątpliwości czy ich potrzebuje (laktator i niania elektroniczna). ---------- Dopisano o 13:38 ---------- Poprzedni post napisano o 13:35 ---------- Cytat:
Ale bywają momenty, gdzie czuje raptem jedno czy dwa delikatne puknięcia na godzinę czy dwie. Nie ma co popadać w paranoję, kazda wie jak rusza się jej dziecko. ---------- Dopisano o 13:40 ---------- Poprzedni post napisano o 13:38 ---------- Cytat:
|
|
#1137 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#1138 |
|
Zakorzenienie
|
A jestes pewna, ze przez ten czas się nie odzywa zupełnie? Ja kiedy jestem w ruchu i czymś sie zajmuje po prostu ignoruje drobne ruchy i ich nie rejestruje. Ale wystarczy, żebym sie położyła czy siadla i po chwili czuje jakieś delikatne pukniecie czy dwa.
|
#1139 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:44 ---------- Poprzedni post napisano o 13:43 ---------- Cytat:
Czuję te puknięcia od czasu do czasu, ale czy to nie za mało?Też tak mam, że chwilę się poruszam, usiądę i słyszę delikatne puk puk.
|
|
|
#1140 |
|
Zadomowienie
|
Ja żadnych podgrzewaczy , laktatorow, elektronicznych niań nie kupuje...szkoda kasy, jedynie laktator , jeśli się okaże potrzebny to kupię, póki co uważam że to zbędne gadżety....
Nadal gardło mnie boli, ale czuje że trochę lepiej mi po mleku z masłem, czosnkiem i miodem. Idę dziś na 1720 do gina, 3 majcie kciuki za mnie i synka. Mąż w pracy także poproszę o nagranie na płycie badania.mam nadzieję że synus pokaże dziś buzię. Miłego popołudnia. 29 t |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:28.

16.06.2012 

Ja to chyba bardziej boje się o męża czy da radę on najmniejsze dziecko jakie miał na rękach to mój chrześniak wiek 7 miesięcy i był przerażony . Ja tam dzieci się nie boję . Wiadomo , że to będzie maleństwo ale obstawiam , że po 3 dniach strach minie

i niedrapki ze skarpetek
haha jestem kosmitą! 
ehh... Jak zwykle uslysze, ze to nie ona i ze to nie jej wina!! Tylko ze to ona jest za to odpowiedzialna! A potem to ja musze płacić - mam juz dość!! Jeszcze niech mi hormony troche pobuzują to juz w ogóle źle sie to skończy!!