|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#361 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Były mierzenia, wiesiołki, teraz każda zazdrości fasolki-mamusie po staraniach
Cytat:
Ale jakoś przeszło. A wczoraj z kolei miałam wieczorem zgagę ale to chyba było po soku pomarańczowym, bo cały karton wypiłam. Ale cały czas męczy mnie senność
Wiktoria - 15.12.2008 r. Anna - 21.06.2014 r. Edytowane przez wik_and_ola Czas edycji: 2013-10-27 o 15:19 |
|
|
|
|
#362 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Były mierzenia, wiesiołki, teraz każda zazdrości fasolki-mamusie po staraniach
Cytat:
|
|
|
|
|
#363 | |
|
Konto usunięte
|
Cześć dziewczyny.
Ja póki co nie mam za wiele objawów, zaczynam szybciej się męczyć i jestem senna dziś, a w nocy o 4 się obudziłam, a raczej obudziły mnie delikatne bóle brzucha. Później czułam kłucie jakby w macicy, ale to chyba normalne, co? Żadnych krwawień nie ma, tyle ten brzuch. No i moje zaparcia teraz jeszcze się nasiliły, plus dochodzą gazy. ![]() ---------- Dopisano o 19:13 ---------- Poprzedni post napisano o 19:11 ---------- Cytat:
Zubi mamy wizytę tego samego dnia. |
|
|
|
|
#364 |
|
Zakorzenienie
|
Z tymi mdłościami też się nad tym zastanawiam choć jak dla mnie to mogę ich wcale nie mieć. Nie uśmiecha mi się poznawać swoją muszlę z każdej strony
|
|
|
|
#365 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wiem który będziesz mieć tydzień ciąży bo np. u mnie w 6t 1d nie było ani zarodka ani serca teraz idę w 9t 1d więc musi być zarodek a tym bardziej serce bo jak nie to....zaraz Cię dopiszę do kalendarza i pamiętaj później po wizycie podać kolejny termin. I podaj dane na pierwszą stronę tego wątku. Cytat:
tylko po prostu mi nie dobrze.
|
||
|
|
|
#366 |
|
Zakorzenienie
|
No i sie doczekałam... najpierw wpracy było mi niedobrze a później jak się nachyliłam nad kontenerem do którego pakuję to 3 sekundy i
do łazienki nie było szans dolecieć bo bym musiała z pełną już gębą lecieć no a że pod ręką miałam swój duży kubek termiczny no to poszło. Do domu wróciłam, weszłam do kuchni i co.. zaczęło mnie mdlić i rura do toalety ehhhhh ja wiedziałam że jak się zacznie to od razu z grubej ruryWysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#367 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() A ja już nie mam mdłości ale tak to jest super Cytat:
Współczuję i mam nadzieję, że ci przejdzie Fuj, nie cierpię imbiru.
|
||||
|
|
|
#368 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wymioty to najgorsze, co może być... ale tak chyba szybko Cię dopadło?... ale to podobno dobry znak, bo masz pewnie dużo hormonów ciążowych potrzebnych do utrzymania ciąży... tak na pocieszenie... ![]() U mnie odpukać na razie spokojnie.. to będzie gdzieś 7tc u mnie (od OM juz nawet nie liczę... ) i na razie tylko czasami mnie mdli... ale jeszcze nie i obym nie musiała... ![]() mnie zaczęły męczyć zaparcia... z Zuzą też się męczyłam z tym strasznie pamiętam.. aż się nabawiłam hemoroidów.. czekam aż mi znów wyjdą... czasami się zastanawiam, po co te kobity się świadomie decydują na to wszystko...
|
|
|
#369 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kiedyś nie miałam z tym kłopotu ale później nie wiem dlaczego stało się tak. Teraz lekarka moja rodzinna przypisała mi antybiotyk duomox bo na ten mój kaszel 2 butelki syropu prawoślazowego nie pomogły, to tą tabletkę nożem na mniejsze kawałki będzie trzeba pociachać. Nie wiem jak niektórzy ludzie garść tabletek na raz łykaja.Z tą grzechotką to bębę maila kontrolować. Może faktycznie będą od nich dwie wiadomości. Cytat:
Grypa jelitowa raczej nie ( mam nadzieję) bo gdzies od 7 rano spokój. Tzn. Nie wymiotuje, jedynie mnie mdli troche. A jak miałam w lecie jelitówkę to mogłabym sobie w toalecie legowisko zrobić tak mnie męczyło. Jak jechałam autem to odczuwałam te mdłości mocniej. No zobaczymy jak to będzie.oby tylko nie trwało to za długo bo ja w takich sytuacjach nie żyję, no nie idzie w żaden sposób funkcjonować Edytowane przez beat@ Czas edycji: 2013-10-28 o 09:08 |
||
|
|
|
#370 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zaraz spojrzę jak się nazywa Lactulose ---------- Dopisano o 09:09 ---------- Poprzedni post napisano o 09:07 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#371 |
|
Zakorzenienie
|
beat@, ja też nie potrafię łykać duzych tabletek... zawsze mam z tym mega problem... ehhh...
fantastka, ja na syfy dostałam Differin wczesniej.. i tak od czasu do czasu się smaruję... nie codziennie.. co kilka dni... i teraz cholera przeczytałam, że ten lek może powodowac wady płodu... no, to się załamałam... może przez to mam takie problemy, że nie rośnie prawidłowo??... Boże.. żaden lekarz mi nic nie mówił, że to szkodliwe.. i ja nieświadoma się czasem smarowałam... teraz jestem przerażona...
|
|
#372 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#373 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
znam kilka dziewczyn co nie najgorzej przeszły porody. a jedna to nawet była wniebowzięta i "nic ją nie bolało" do dzisiaj nie umiem sobie tego wyobrazić Poza tym jedne kobiety męczą się godzinami a inne sru sru i już koleżanka sama nie wie kiedy urodziłam, dobrze że była w szpitalu, bo w domu by nie zdążyła dojechać. Odeszły jej wody, zero mocnych skurczy wcześniej na znak rozszerzającej się szyjki i dopiero w momencie zaczęła rodzić Cytat:
dokładnie, że my takie głupie nie syfy to nic, końcówka ciąży, poród, połóg, nieprzespane noce, wiemy co nas czeka a same sobie to załatwiamy Cytat:
ja dzisiaj kupa załatwiania z podatkami, do tego wyniki muszę jeszcze odebrać no i wizyta u gina i ciekawe jak moje wyniki ![]() odezwę się po ginekologu
|
|
#374 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#375 |
|
Zakorzenienie
|
fantastka, smarowałam normalnie całą buzię tym..
nie wiedziałam, że to takie szkodliwe... jak mówiłam dermatolog, że będę chciała być w ciąży, to nic nie mówiła, że mam to odstawić... teraz już sobie wkręcam, że to przez to mogę mieć te problemy wszystkie...z tym sudocremem spróbuję.. mam jeszcze w domu, w razie w zawsze kupuję dla Zuzki... Carmenaa_88, mój poród był super... o 18 pierwsze skurcze.. jeszcze sobie "Brzydulę" obejrzałam i zmyłam lakier z paznokci, bo ja taka nieprzygotowana jechałam do szpitala... potem pospacerowałam jeszcze po korytarzu, co jakiś czas zwijając się z bólu... o 20 wchodziłam na salę porodową, a o 22 już było po wszystkim... teraz też bym tak chciała... ![]() a moja mama i babcia miały fatalne porody... długie i ciężkie... mama to nawet nie była w stanie sama urodzić, a babcia się męczyła kilkanaście godzin... za to druga babcia wszystkie swoje dzieci rodziła sama w domu... cała siódemkę, w tym bliźniaki powiła samodzielnie... także, może rodzenie mam za nią...
|
|
#376 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo też mam ten problem co wy Cytat:
|
||
|
|
|
#377 | |
|
Zadomowienie
|
Hej babolki
![]() Cytat:
, ale mam mdłości strasznie, niedobrze mi prawie przez cały dzień, z małymi przerwami. A cera to mi się nawet poprawiła Ale już dwa razy zgagę miałam
|
|
#378 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
życzę Ci oczywiście najłatwiejszego ![]() Cytat:
co do porodów w domu to jakoś sobie nie wyobrażam, kiedyś były takie czasy, ale straszne ile dzieci i kobiet umierało wtedy
|
|
#379 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:42 ---------- Poprzedni post napisano o 10:33 ---------- Cytat:
Bóle zaczęły mi się o 1 w nocy i o 7 rano miałam już 10 cm rozwarcia. No ale parłam, parłam, parłam i nic z tego nie było. Trzy godziny bóli partych to był koszmar, nikomu nie życzę. A wszystko dlatego, że nikt nie zauważył, że mała owinęła się pępowiną, no i skurcze parły ją w dół, a pępowina blokowała. Dopiero jak córci zaczęło fiksować tętno to przyszedł lekarz i wymacał i już była szybka akcja na cesarskie cięcie. Mam nadzieję, że teraz będzie lepiej, choć po cesarce pierwszej teraz mam prawo wymagać też cc, bo takie będą wskazania.
|
|
#380 |
|
Zakorzenienie
|
Uff, wracam do Was! Ja już po parapetówie, sama nie wiem jak przetrwałam całe dnie w kuchni z tymi mdłościami
Jestem zmęczona, niewyspana, zaniedbałam się przez ten weekend, jadłam w ogóle mało i nie regularnie i dziś mam w efekcie mdłości ze zdwojoną siłą Dobrze, że to już za nami...W piątek byłam na wizycie i widziałam swoje maleństwo ciągle mam przed oczami obraz z usg i się rozczulam, bezcenne... Rodzice i znajomi dowiedzieli się na imprezach i reakcje przeszły moje oczekiwania, wszyscy zadowoleni i... nastawieni na następną imprezę w czerwcu ![]()
|
#381 |
|
Zakorzenienie
|
wik_and_ola, biedna Twoja córeczka... i Ty tez się namęczyłaś niepotrzebnie...
agaaga89, cieszę się, że wszystko u Ciebie dobrze.. jak ja bym też chciała usłyszeć w końcu takie wieści...
|
|
#382 |
|
Zadomowienie
|
Niech żyją mdlosci
ehh dziewczyny, miAlam ciężkie przedpołudnie :/A jutro pierwsze usg |
|
|
|
#383 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
my tu wszystkie mamy ciężkie chwile teraz... ja właśnie walczę, żeby mi się płatki nie cofnęły... także.. łączmy się wszystki w bólu... ![]() to koniecznie musisz nam jutro pokazać pierwsze zdjęcie Dzidzi.. denerwujesz się??...
|
|
|
#384 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
I reakcja rodziny i przyjaciół właściwa Tylko cieszyć się i rozkoszować wszystkimi "urokami" ciąży ![]() Cytat:
Cytat:
Czekamy na fotorelację
|
|
#385 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
straszne to z tą pępowiną, pamiętam przy Igorku potwornie się tego bałam w ciąży dobrze, że nic się nie stało Cytat:
Cytat:
to jest wszystko przez to, że wielu z tych lekarzy popadło w rutynę i dwa, że NFZ blokuje finansowo takie szpitale. Potem lekarze w ostateczności działają no ja po wizycie. Wyniki w porządku, z tą krwią też się wyjaśniło, że muszę mieć specjalnie podgrzaną krew w razie przetaczania. Były rączki i nóżki...no i machało maleństwo rączkami jak szalone no i dostałam skierowanie na TSH niestety trzeba zapłacić, ale za to na HIV mam się zgłosić do szpitala zakaźnego to będzie za free ![]() Zubi możesz mi wpisać wizyty? te prenatalne to się jeszcze okażez terminem, bo się zastanawiam nad klinikami no i jak coś będę musiała iść sama, no trudno...Carmena88 - 13.11. (prenatalne) Carmena88 -18.11 (wizyta, usg)
Igorek ur.4.09.2010 Maja 16.04.2014- 26.04.2014 ![]() (na zawsze w moim sercu Aniołku) Edytowane przez Carmenaa_88 Czas edycji: 2013-10-28 o 16:08 |
|||
|
|
|
#386 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dobrze, że sama z siebie piszesz bo już mam dość dopytywać każda o termin
|
|
|
|
|
#387 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a tak wiem, że za 4dni, za 2 no i że tam jutro już
|
|
#388 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za usg i czekamy na zdjęcia Cytat:
więc zobaczymy jak to tym razem będzie, oby bez większych "atrakcji"
|
||
|
|
|
#389 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A fotkę masz?
|
|
#390 |
|
Zakorzenienie
|
on daje jak się poprosi a jak zobaczyłam wymachiwanie rączek to mnie zagadał i zapomniałam powiedzieć
mogę opisać że dobrze było wszystko widać, maluch był bokiem i było widać świetnie te rączki i coś coś wyglądało jak nóżki czyli na razie ok, bez nóg dzieciątka nie mam 13 się okaże jak to tam wygląda dokładnie wszystko to Wam dam profesjonalną fotę ![]() szkoda, że nie będę mogła już poznać płci
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:30.

Maila dostałam potwierdzającego rejestrację aczkolwiek nie napisali w mailu nic o grzechotce. No zobaczy się. Będę czekać
Ale jakoś przeszło. A wczoraj z kolei miałam wieczorem zgagę
ale to chyba było po soku pomarańczowym, bo cały karton wypiłam. Ale cały czas męczy mnie senność

Współczuję i mam nadzieję, że ci przejdzie 

wymioty to najgorsze, co może być... ale tak chyba szybko Cię dopadło?... ale to podobno dobry znak, bo masz pewnie dużo hormonów ciążowych potrzebnych do utrzymania ciąży...
tak na pocieszenie... 
z Zuzą też się męczyłam z tym strasznie pamiętam.. aż się nabawiłam hemoroidów.. czekam aż mi znów wyjdą...
no, to się załamałam... może przez to mam takie problemy, że nie rośnie prawidłowo??... Boże.. żaden lekarz mi nic nie mówił, że to szkodliwe.. i ja nieświadoma się czasem smarowałam... teraz jestem przerażona...

Dobrze, że to już za nami...