|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4411 |
Zakorzenienie
|
Dot.: W brzuszku mamy dorastały - teraz roczek będą miały. Mamusie IX-X 2012
Bardzo dziękujemy Wam za życzenia!!!
![]() Wysłane z mojego GT-S7560 przy użyciu Tapatalka
#4412 | |
Zakorzenienie
|
Witajcie kochane, jestem trochę zmęczona, wczoraj moja starsza miała urodzinki. Więc wiadomo przygotowanie jest czasochłonne
![]() Widzę, że tu się niezła dyskusja wywiązała o TH - powiem tak ja przy pierwszym dziecku jako niedoświadczona mama przeczytałam jej książkę od deski do deski, wtedy te pare lat temu to był szał - skorzystałam tylko z jednej rady tzn, obserwowałam moją córę i miałam pogląd jak wygląda jej dzień. Ale mała moja miała stały rytm dnia i to bardziej ja usiałam dostosować się do całkiem nowej sytuacji w swoim życiu. Przede wsyztskim wyhamować - bo przed nią żyłam tzw szybko. Jedno co mi utkwiło w pamięci to jak miała skoki rozwojowe to potrafiła sie obudzić koło 3 w noc i rajzować do 5-6 no i drzemki dzienne zawsze miała dwie. Młodsza natomiast codziennie o 19 jest kąpana ale czasem jak widzę, że ma dość to wcześniej, potem jest jedzonko i spanko do rana nieprzerwanie. A jeśli chodzi o jedzenie, to moje jedzą ile są w stanie pomieścić, żadna sobie jak do tej pory krzywdy zrobić nie dała, rozwijają się właściwie, przbierają właściwie i jak większość dziewczyn ufam swojej pediatrze, która informuje mnie o stanie mojego dziecka natomiast kompletnie nie przemawiają do mnie "super amerykańscy specjaliści" bo american point of view is oversized as usual ![]() Cytat:
![]() Jeśli ty nie potrafiłaś swojego chaosu odpowiednio ogarnąć i pomogła ci w tym książka tej zaklinaczki to chwała ci za to widać musisz działać wg planu bo inaczej i ty i twoje dziecko łatwo się dekoncentrujecie. My tutaj wszystkie radzimy sobie jak możemy, a to że jedne mają bliskich obok siebie i czasem korzystają z tego to tylko się cieszyć. I nie myśl, że tylko u ciebie jest tak, że mieszkasz daleko od swojej rodziny - nie ty pierwsza i nie ostatnia. To tyle odnośnie tematu i kwesti planowania dnia dziecka i swojego
![]() |
#4413 | ||
Wtajemniczenie
|
Hej
![]() Ale mi się dzień wczoraj dłużył ![]() ![]() Dziewczyny Wy dzieciaczki przestawiacie z myciem na przykład? Bo ja jak kąpałam małą o 19,30 to nie wiem czy kąpać ja teraz o 18.30 czy przestawić na kąpanie o 19,30 ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() może przejdź się do gina? Antosiu sto lat chłopaku! Zdrówka, szczęścia i moc uśmiechu ![]() ![]() ![]() Aaa kurcze B@fi cały czas pamiętałam o urodzinach Klaudi, bo raz mi się w oczy rzuciło na suwaczku i wczoraj zapomniałam ![]() Sto lat dla Klaudusi ![]() Edytowane przez monarika Czas edycji: 2013-10-28 o 08:53 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4414 | |
Zakorzenienie
|
no i najważniejsze,
![]() ![]() ![]() Wszystkiego najlepszego dla naszych jubilatów Majeczko i Antosiu rośnijcie zdrowo, niech Wam słoneczko zawsze jak najjaśniej świeci ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:04 ---------- Poprzedni post napisano o 10:01 ---------- Cytat:
![]() Odnośnie kąpania, patrz na małą jak się czuje ... ja swoją wczoraj już przed 19 wykąpałam i po 19 już chrapała - była zmęczona bo ziewała, marudziła że hej.
Klaudia - 27.10.2006 i Sonia - 29.08.2012 - moje dwa promyczki "Nie wierzysz, mówiła miłość - jak cię rąbnę to we wszystko uwierzysz"ks. Jan Twardowski Edytowane przez Bafi@Home Czas edycji: 2013-10-28 o 09:05 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4415 |
Wtajemniczenie
|
STO LAT DLA ANTOSIA!!!!!!
Rośnij zdrowo i bądź pociechą dla całej rodzinki ![]() Dzień dobry!! Postaram się nadrobić później i napisać więcej, bo w weekend znowu byłam w szkole |
![]() ![]() |
![]() |
#4416 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wy nie kąpiecie o stałej porze? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4417 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Gdzieś nad ranem dopiero sie ułożyłam tak, że nie bolał. Za to zmiana pozycji zaraz uruchomiła ból. Chyba z nerwów i po troche z głodu ![]() Mały od 22:30 do 2 w nocy co chwila marudził bo smoka gubił więc do tej 2 z 8 razy wstawałam, a potem spał do 7 ![]() Gdyby nie zmiana czasu to by spał do 8 może ![]() Cytat:
![]() A co do przestawienia czasu kąpania to odkąd mały zaczął sam śmigać po mieszkaniu to kąpiel około 20tej, potem jedzonko i spać. Po kąpaniu już nie puszczam go na podłoge bo sam jeszcze nie chodzi więc nie chce by sie umorusał dlatego przestawione kąpanie z 19tej na około 20tą. Chyba że jest zmęczony wcześniej no to wcześniej te czynności ![]() Wysłane z mojego GT-I9100 za pomocą Tapatalk 2 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4418 |
Wtajemniczenie
|
Ja stopniowo przesunę kąpiel, zwykle kąpieli o 19, a wczoraj jakoś o 18 30, dzisiaj zobaczymy do której wytrzyma.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4419 |
Zakorzenienie
|
Monarika,
![]() Właśnie dziewczyny wasze dzieciaczki też tak piszczą bo Sońka, włącza takie wysokie tony, że słuch stracić można bankowo ![]() ![]()
#4420 |
Zakorzenienie
|
Moje dzieci nie reagują na zmianę czasu
![]() Kąpiemy się o tej co zawsze, po 19tej. Dla Antosia wszystkiego pięknego ![]() ![]() ![]() Oczywiście dla dużej ![]() ![]() Angel może to boli, bo jajeczkowanie masz. Mnie tak często aż zwija. Plus tego że wiem kiedy Kropa nie dopuścić ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4421 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U niego to znaczy "hał hał" ![]() A tak to nie piszczy bo sie wypiszczał za wszystkie chyba czasy jak był młodszy i to trwało kilka miesięcy ![]() Wysłane z mojego GT-I9100 za pomocą Tapatalk 2 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4422 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Wszystkiego najlepszego,zdrówka,uśmie chów każdego dnia,dużo słońca i radości dla naszego kochanego Antka życzy teściowa i narzeczona Zuzia ![]() ![]() ![]() Gda mam pytanie do Ciebie widziałam zdjęcia na fb co robisz że masz tak piękną cerę gładziutką?
#4423 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4424 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Po umyciu twarzy żelem Babydream dla dzieci i przetarciu płynem micelarnym, używam żelu hialuronowego, wymieszanego z olejem tamanu i olejem z kocanki. Można je tutaj kupić: http://www.biochemiaurody.com/sklep/hyaluronicgel.html http://www.biochemiaurody.com/sklep/oil-tamanol.html http://www.biochemiaurody.com/sklep/...lichrysum.html |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4425 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4426 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#4428 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Giulia wczoraj wedlugo nowego czasu o 5:30 ciągnęła do łazienki. o 18 juz spała. liczyłam na pobudke o 5 ale spała do 6;30, wiec juz sie chyba rpzestawiła. obserwuj, sama da znak, kiedy jest czas ![]() marta tak to ten z babydream,, jest rewelacyjny!! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4429 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Antosiu sto lat! ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4430 |
Zakorzenienie
|
Dziękujemy z całego serducha za kolejne życzenia!
![]() Wysłane z mojego GT-S7560 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 12:43 ---------- Poprzedni post napisano o 12:37 ---------- Antek niestety poprzestawiał się przez zmianę czasu. ![]() Wysłane z mojego GT-S7560 przy użyciu Tapatalka
#4431 | |||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Ja nie przestawiam. Cytat:
![]() TH pewnie by kazała zakneblować ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Zaraz przeglądne sobie te linki. To ja tu kupuje jakiści specjalistyczne żele a tu zwykły dzieciowy najlepszy ![]() Ostatnio kupiłam jakiś w Rossmanie i jest taki smierdzący a pieni się jak szampon ![]() Tak samo odżywka do włosów z Garniera tak mi masakrycznie obciąża włosy że są po kilkunastu godzinach tłuste,też wywale. ![]() Klaudia sto lat pannico ![]() My po szczepieniu,MMR... Pytałam o dodatkowe szczepienia ospę i meningokoki.Pielęgniarka mi powiedziała że nie orientuje się w tym temacie bo tu nikt nie szczepił ![]() Nie wiem czy rodzice są tacy biedni(chyba nie),czy tacy zacofani??? |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4432 |
Wtajemniczenie
|
jestem
![]() smerf śpi, więc mam chwilę, więc między nadrabianiem coś skrobnę u nas też Franki się przestawił ze spaniem, chodzi spać w sumie tak samo, ale rano wcześniej się budzi, w związku z czym nieraz ma w dzień jeszcze trzy drzemki ![]() ja czekam dzisiaj na kuriera i doczekać się nie mogę, bo kupiłam ten telefon o którym wam pisałam ![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:00 ---------- Poprzedni post napisano o 13:33 ---------- i już po spaniu - całe pół godziny ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4433 |
Wtajemniczenie
|
Zamówiłam żel hialuronowy, olej tamanu i olej Manoi
![]() Mam nadzieję że coś pomoże bo już mam dość swojej cery ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4434 |
Zakorzenienie
|
Ula dziękujemy
![]() ---------- Dopisano o 14:33 ---------- Poprzedni post napisano o 14:24 ---------- jejku jak mi się chce spać ![]()
#4435 |
Zadomowienie
|
Boziu a u nas dramat!!!
![]() Kubuś uciął sobie pół paznokcia z malutkiego paluszka u lewej rączki ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Narazie tego opatunku nie zdjął,ale boję się tego ![]()
#4436 |
Zadomowienie
|
Wszystkiego naj dla Anciorka
![]() ---------- Dopisano o 14:40 ---------- Poprzedni post napisano o 14:38 ---------- oby się szybko zagoiło Kubusiowi ![]()
#4437 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4438 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4439 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dmuchamy co by sie szybko zagoiło !! A mój poszedł na drzemkę własnie ![]() Pewnie potrwa max 30 minut, ale zawsze coś ![]() Wysłane z mojego GT-I9100 za pomocą Tapatalk 2 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4440 |
Zakorzenienie
|
Dzięki kochane to chyva na jajeczkowanie,bo juz lepiej. U ginka byłam mc temu i nawet mi usg robił,po tym jak ponad 2tyg @mialam.
Co do piszczenia to Jagoda od kilku dni piszczy straaaaasznie,aż włos sie jezy i pluje ![]() Tamlin ja mojemu obiecałam,że dziś go wreszcie dopuszcze,a tu ![]() Sie chłop załamie,bo czeka i czeka i zawsze coś ![]() My sie zawsze kapiemy kolo 18:30,na Fakty ja wyciagam i je kolacje,pozniej posiedzi trochę w krzesełku i kolo 19:30/20 zasypia ale teraz po tej zmianie czasu juz o 18ledwo żywa ![]() ![]() ![]() A i teściowa juz ostatecznie powiedziala,że do 3r.ż. Jagody po 8h i więcej nie będzie pilnowała. Także czekam na żłobek jak na zbawienie ![]() Kate ojejku biedny Kubus strasznie go musiało bolec ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:43.