![]() |
#31 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Kobiety czy lękacie się starości?
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 | |
Irenosława Pierwsza
|
Cytat:
żaden! siwe włosy zmarszczki, siła grawitacji nawet najbogatsze gwiazdy nie oszukają czasu, co z tego że można sobie wstrzyknąć botoks.... działa na jakiś czas... usunąć nadmiar skóry... często wygląda się nienaturalnie Też nie chcę być stara ![]() Ale nic z tym nie zrobię! Trzeba być pogodnym, kochać siebie i innych - takie kobiety ładniej się starzeją ![]()
![]() |
![]() |
#33 | |
niecnotliwa dziewica
|
Cytat:
![]() Dziwić się możesz skolko ugodno, do mnie jakoś po prostu nigdy specjalnie nie przemawiały lansowane przez media trendy, jakobyśmy wszystkie miały być do końca życia piękne, szczupłe i wysportowane. Jak będę miała (zakładając, ze dożyję) lat 70, będzie dla mnie o wiele istotniejsze, czy jestem w stanie samodzielnie pójść do apteki i nie dać się oszukać niż czy zrobiła mi się kolejna zmarszczka na szyi. ---------- Dopisano o 14:25 ---------- Poprzedni post napisano o 14:24 ---------- O, Magnolia, jak Ty to mądrze napisałaś ![]()
![]() |
![]() |
#34 |
Irenosława Pierwsza
|
Mnie to przeraża bycie za jakiś czas panią np. grubo po 40+
Nikt nie powie: dziewczyna, tylko pani ![]()
![]() |
#35 | |
niecnotliwa dziewica
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#36 |
Irenosława Pierwsza
|
ostatnio widziałam wywiad z Sharon Stone, myslę sobie, o matko... ale się postarzała... dałam jej grubo po 50-tce
I się nie pomyliłam rocznik 58! A przecież jak na aktorkę, z zasobnym portfelem powinna wyglądać, góra na 40-tkę ![]() ---------- Dopisano o 14:34 ---------- Poprzedni post napisano o 14:32 ---------- No... dzisiaj mogę sobie jeszcze ściemniać żem dziewczyna ![]() A tak poważnie, najgorzej to być zgorzkniałą, wredną staruchą, której nikt nie lubi ![]() O urodę trzeba dbać, ale o dobrą psychikę tak samo, a nawet lepiej ![]()
![]() |
#37 | ||
niecnotliwa dziewica
|
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#38 |
Konto usunięte
|
Starzenie się to akurat mnie nie przeraża, naprawdę.
Zdaję sobie sprawę, że będę pomarszczona prędzej czy później, wiem jak "atrakcyjnie" będzie wyglądać moja dziara...i mam to gdzieś. Pięknością nigdy nie byłam, więc może dlatego nie jestem przywiązana do urody. Jedyne, na czym mi zależy to nie przytyć bo i tak mam problemy z kolanami (stare urazy itp.) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 | |
Irenosława Pierwsza
|
Cytat:
![]() A znów jak młodzież zwraca się do mnie per pani, to mi ręce opadają ![]() ---- punkt widzenia, zależy od punktu siedzenia ![]()
![]() |
![]() |
#40 |
niecnotliwa dziewica
|
Ewidentnie
![]() Ja się tak dziewczynkowo poczułam, jak w czerwcu byłam w szpitalu - wiadomo, jak to w takich okolicznościach, ani nie umalowana, ani specjalnie nie uczesana - i pani pielęgniarka, która odprowadzała mnie na jakieś tam badanie, dziwowała się okrutnie, jak jej podałam rocznik ![]() I jeszcze a propos tej urody - to nie jest tak, ze jest mi obojętne (w tej chwili) jak wyglądam. Jasne, ze lubię dobrze wyglądać, ale jestem świadoma upływu czasu i wpływu grawitacji. I po prostu uważam, ze są istotniejsze sprawy, zdrowie chociażby.
![]() |
#41 | |
Irenosława Pierwsza
|
Cytat:
![]() ![]() Bardziej niż zmarszczek boję się siwych włosów, aż brzydzę się nimi ![]() Nie wiem skąd się to u mnie wzięło, ale chyba siwe włosy kojarzą mi się ze starością, swoje gdzie niegdzie wyrywam ![]()
![]() |
![]() |
#42 | |
niecnotliwa dziewica
|
Cytat:
Ja swoje farbuję od lat, akurat ten sposób ""poprawiania natury" zdecydowanie jest u mnie koniecznością.
![]() |
![]() |
#43 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do ostatniego zdania, nie sposób się nie zgodzić ![]() ---------- Dopisano o 23:32 ---------- Poprzedni post napisano o 23:28 ---------- Cytat:
![]() ![]() Siwych włosów jakoś także nie lubię, nie za kolor ale za inną, taką porowatą i mało gładką fakturę. Są po prostu inne od reszty nie tylko jeśli chodzi o kolor. A co do reszty to właściwie do 40 nie obserwowałam żadnych zmarszczek, zmian w jędrności skóry itp, skupiona byłam na walce z przebarwieniami i być może niezła jędrność była związana z używaniem kwasów na twarz. Niestety teraz gdy tę nieszczęsną 40 przekroczyłam obserwuję już pewne zwiastuny nadchodzących zmarszczek i póki co nie czuję się z nimi pogodzona. Tak, prędzej czy później będę musiała więc lepiej nastawić się tak jak mówicie zamiast liczyć każdą nową na twarzy ![]() Nie jest to łatwe jeśli mam być szczera. I wcale nie pociesza mnie fakt, że w te wakacje brano nas z córką za siostry, wiem że ta starość nadciąga dużymi krokami ![]() Edytowane przez laisla Czas edycji: 2013-10-28 o 22:40 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Jeszcze co do starzenia się - dbam o siebie, ale nie mam zamiaru uskuteczniać jakiś agresywnych ingerencji, albo w ogóle chirurgii plastycznej. Zmarszczki gdzieś tam w kącikach oczu się już czają, ale to od śmiania się ;-) Tak zupełnie szczerze, to w wieku 31 lat wyglądam lepiej niż 10 lat wcześniej; za nic nie cofnęłabym czasu. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
niecnotliwa dziewica
|
Ja akurat mam - odrosty, zwłaszcza nad uszami, wychodzą mi całkiem siwe
![]() I też nie cofnęłabym czasu, ale to ze względu na pewność siebie, w znaczeniu samoakceptacji.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#46 |
Zadomowienie
|
Ja szukam jakis dróg inwestycji, dzis byłam w Lion's banku, proponują własnie fundusze- rozne...
Pieknie to wyglada ale nie wierze by fundusze zawsze były na hossie?? No u bankiera na wykresach były tylko wzrosty od 2007 r, czy to wogóle mozliwe??? Co o tym myslicie? Starosc moze być ok ale z groszem przy duszy! Co tam uroda, wszystkie sie kiedys pomarszczymy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#48 | |
Irenosława Pierwsza
|
Cytat:
![]() Kasy przynajmniej nie stracę. A takie wykresy danych funduszy można sprawdzać w necie - codziennie możesz sobie zaglądać i widzisz jaka jest wysokość. ---------- Dopisano o 21:19 ---------- Poprzedni post napisano o 21:16 ---------- to też jest jedna z opcji ![]()
![]() |
![]() |
#49 |
Zakorzenienie
|
Starość jest rzeczą naturalną i trzeba przyjąć do wiadomości, że niestety nas nie ominie.
Mam 24 lata, ale myślę często o mojej przyszłości, o licznej rodzinie którą chcę mieć, o moich rodzicach i dziadkach, którzy razem ze mną się starzeją. Tylko trochę szybciej. Nie boję się swojej starości, ale przeraża mnie starość osób mi bliskich. Emerytura? Podejrzewam, że moje dzieci i wnuki znajdą takie słowo w słowniku wyrazów zapomnianych ![]()
![]() |
#50 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#51 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#52 |
Zadomowienie
|
Kurczę, no ja tez przegapiłam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#53 |
BAN stały
|
Przepraszam, że się tak wetnę w dyskurs
![]() ![]() Do starości od 40tki to jest jakieś 20 lat. O czym ta mowa. Czym innym jest oczywiście rozmyślanie i planowanie przyszłości też tej bardzo odległej np. dot. emerytury. Ale to zupełnie co innego niż dopatrywanie się u siebie objawów starzenia fizycznego w młodym wieku. Swoją drogą jak dla mnie siwizna w ogóle nie jest dowodem na starzenie się. Zauważyłam, że teraz ludzie bardzo szybko siwieją (moja koleżanka siwiała już w liceum!), ma to chyba związek z zanieczyszczeniem środowiska i skażeniem toksynami naszych biednych, bezbronnych wobec tego, organizmów. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#54 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() Ale poważnie, to wszem i wobec wiadomo, że lepiej zapobiegać niż "leczyć" także zmarszczki czy inne przywileje starości więc wiesz ![]() Edytowane przez laisla Czas edycji: 2013-10-31 o 20:28 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#55 |
Raczkowanie
|
Nie chcę myśleć o starości,ale widzę i czuję,że się zbliża. Jestem mniej sprawna,dużo brzydsza (bo wisieć zaczyna,wiotczeć i takie tam...), siwieję,no generalnie boję się niedołęstwa i samotności.
![]() |
#56 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cialo sie zuzywa i trzeba sie z tym pododzic , ze mimo dbania itd to nie bedziemy nowy "mebel'', tylko stary i dlugo, czasem bardzo intensywnie uzywany. ![]() Starosc mnie nie przeraza( acz do niej mi jeszcze daleko) , mam plan ze bede pracowac do konca zycia bo i tak setki nie dozyje( ach te emerytury ![]() Tylko zeby sil i zdrowia starczylo
![]() |
![]() |
#57 |
Raczkowanie
|
o starości warto myśleć wcześnie, bo właśnie teraz, gdy jesteśmy młode, pracujemy na nią, i nie mam na myśli emerytury
naszymi nawykami żywieniowymi pracujemy na figurę ćwiczeniami- na sprawność za te 20-30 lat kremami- by nasze twarze jak najdłużej nam się podobały starość? chciałabym zobaczyć siebie kiedyś siwiuteńką, ze zmarszczkami na twarzy ale ja mam do tego trochę inne podejście po prostu na 90% tego nie dożyję nigdy się swojego wieku nie bałam, nie wstydziłam, wprost przeciwnie, lubię sugerować, że mam więcej lat niż rzeczywiście, może dlatego że ludzie i tak dają mi ponad dychę mniej niż mam? lubię siebie tu i teraz i ten stan utrzymuje się od lat nie mam ciągot "ach, gdybym znowu była młoda" po co? wtedy było ch**owo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#58 |
Zadomowienie
|
Do mnie szewc ostatnio powiedział "dziecko"
![]() ![]() A a propos watku, tak koszmarnie boje sie starosci... boje sie, ze bede coraz brzydsza, coraz starsza, coraz bardziej pomarszczona, pozniej moze niedołęzna... boje się, bo to takie nieuniknione i nie ma przed tym ucieczki. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#59 |
Zakorzenienie
|
Boje sie, ze umre przed mezem
Starosci nie
![]() |
#60 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:51.