|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1171 | |||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 6
Cytat:
. Ale jak byliśmy w Polsce patrzeć za wózkami, to tak mu się spodobał, ze stwierdził wyjdzie z tygrysem albo wcale.On to w ogóle tygrysiasz , a mnie tym zaraził, i dla malucha rzeczy z tygrysami oglądam .No i choć na wymiar, to fajnie będzie wyglądać teraz w pokoju hehe no i tatuś ma frajdę. A po drugie cena też super zamiast 100 euro bo tak kosztują w de, daliśmy 30 w pl . ![]() Cytat:
Cytat:
isia4891- ![]() |
|||
|
|
|
#1172 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
bo mi przed oczami pojawił się właśnie taki obraz na hasło "wietrzenie krocza"
|
|
#1173 |
|
Zadomowienie
|
Hej, witam się i ja po ciężkiej nocy, ale na swoją prośbę, bo w nocy jechałam po męża na dworzec, ale już ranek i początek dnia udany
Trzymam kciuki za potrzebujących, gratuluję zakupów i witam nową mamusię ![]() Co do szpitala, to ja jeszcze nigdy w żadnym nie byłam jako pacjent, ale jakoś się tego nie boję... Na obiad właśnie była koperkowa, a potem tołpyga smażona ![]() Zajrzę do Was później
|
#1175 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#1176 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1177 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1178 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#1179 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:14 ---------- Poprzedni post napisano o 15:13 ---------- Cytat:
|
|
#1180 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Uważam tak samo, zresztą i tak nie mam zamiaru zostawiać syna samego w pokoju. |
||
|
|
|
#1181 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Oby wszystko się dobrze skończyło.Cytat:
Można poszukać na allegro i w sklepach internetowych - jest zapewne taniej niż w stacjonarnych. Jak przyjdzie do domu to dam znać jak to wygląda. kto mi zrobi domowego smalcu???ślicznie wygladasz ![]() Ufff, takie same czarne myśli miałam... |
||
|
|
|
#1182 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A co do wózka wpinalas i wypinalas sama wszystkie elementy? Mnie się podoba wersja 3 w 1 1420 zł tylko te kolorowe felgi mnie wkurzaja. Jaki kolor wybraliscie ? 1% kobiet ma problem z wodami, buziaki dla Em my. |
|
|
|
|
#1183 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1184 |
|
Rozeznanie
|
16 stycznia zaczynamy z mężem SR i wtedy dopytam o to wietrzenie. Wydaje mi sie, ze odkrywanie sie po prostu z kołdry tez powinno wystarczyć.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1185 | |
|
Zadomowienie
|
isia4891 kciuki za wizytę
![]() Cytat:
Ślicznie wyglądasz. A co do przesłuchania, najważniejsze, że już za tobą. Co do wietrzenia czegokolwiek w szpitalu, trzeba się nastawić, że to fizjologia i każda, która będzie tam z nami leżała też będzie eksponować co nie co, chociażby wstając z łóżka. A jeśli chodzi o karmienie piersią w wieloosobowej sali to zakładam, że będę tak skupiona i przejęta tym czy maleństw pije czy nie, że w nosie będę miała towarzystwo innych
|
|
|
|
|
#1186 |
|
Zakorzenienie
|
Emma może i dobrze że jesteś w szpitalu,zawsze lepiej być pod kontrola.
AGATKA trzymam kciuki o pomyślne rozwiązanie sprawy. Ślicznie wyglądasz MUMIMKU rozwalił mnie Twój tekst. Mogę prosić o kciuki? Na wieczór mam wizytę. Kogo kręgosłup boli? Bo mnie to dobija.
|
#1187 | |
|
Zadomowienie
|
"wietrzenie" w domu to będzie trochę inna historia niż w szpitalu na szczęście
Cytat:
|
|
#1188 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#1189 |
|
Rozeznanie
|
Widzę, że rozmawiamy o salach u mnie jest chyba jedna pojedyncza w szpitalu ale rozmiarami przypomina moją szafę zabudowaną, więc chyba wolę leżeć z innymi paniami i tez mnie krepują wizyty
nigdy nie leżałam w szpitalu - no kłamię, urodzialm się w szpitalu a tak to nie... Chcę oznajmić rodzinie, że tylko TŻ, moja mama i siostra mają mnie odwiedzać a reszta w domu. Wybrałam szpital w moim mieście - niski standard ale mam do niego samochodem z 3 minuty i chciałabym szybko w domu się zjawić. A najlepiej to urodzę i po godzince do domu (oczywiscie żartuję, znam realia). Żeby było zabawniej w tym szpitalu pracuje ginekolog, który przyjmował porody moich koleżanek i 2 lata temu spotykał się z moją matką
|
|
|
|
#1190 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
za wizytę!
|
|
#1191 |
|
Zakorzenienie
|
Forester dobre podejście. Jak leżałam z jedną babeczka która urodziła synka w 35tc i nie ssał to jak mu się udało,to się strasznie cieszyła bo udało się. Bo mogła wyjść do domku. I zawsze z kimś jest raźniej bo faktycznie leżeć samemu to nic fajnego,ja 5 dni sama w izolatce i nie miałam z kim pogadać.
|
#1192 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Wróciłam od swojej pani doktor. Nie mam cukrzycy, wyniki generalnie ok, mam łykać to co łykam (a łykam: żelazo Tardyferon Fol - śliczne różowe tabletki
, Folio - kwas foliowy z jodem, Witaminę B3 Vigantoletten oraz kwasy DHA omega-3 - OmegamedPregna).Pytałam o twardnienia brzucha, bo mam czasem takie na dole, trwaja krótko i nie są bolesne - pani dr powiedziała, że to macica ćwiczy, a gdybym odczuwała je jako bardziej wyraźne to mam brać magnez (poleciła mi Chela Mag B6). Z mniej pozytywnych wyników - to muszę zrobić posiew moczu, bo mam jakieś bakterie ![]() Zapytałam się też pani dr co myśli na temat dodatkowego wykupu opieki położnej i powiedziała mi, że jeśli ktoś nie jest bardzo wrażliwy i histeryczny to raczej nie potrzebuje takiej opieki. Np. jeśli komuś nie przeszkadza, że położne będą się zmieniać - jeśli np. przyjdzie nam rodzić kilkanaście godzin. Oczywiście wtedy warto, by był z rodzącą mąż albo inna osoba towarzysząca (żeby mogła pozałatwiać w razie potrzeby wszystkie sprawy). Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Mi absolutnie elektroniczna niania nie jest potrzebna Ja kiedyś kupiłam elektr. nianię koleżance w prezencie, bo bardzo chciała i okazało się, że nie miała zupełnie potrzeby, by jej używać. Myślę, że elektr. niania jest dobrym rozwiązaniem jeśli ktoś mieszka w domu (kilkupoziomowym) albo często wyjeżdża na działkę np. Ale my od razu na działkę nie pojedziemy na lato spokojnie sobie poczekamy.Cytat:
![]() Pięknie wyglądacie Obydwie |
||||
|
|
|
#1193 |
|
Zakorzenienie
|
Sun no to faktycznie wesoło. Ja bym tylko chciała męża ewentualnie mamę lub siostrę/moja chrzestna i nikogo więcej.
PATRYCJA dla mnie leżenie na plecach chwilowa ulga,i już sobie rady nie daje a dopiero kilka kg przytyłam. Mam nadzieję,że dziewczyny jakoś udobruchamy i zostaną w domku z teściami,a jeśli nie to do mojej mamy musimy zawieźć. Tym bardziej że Lila zawsze wyczuje gdy się gdzieś wybieramy
|
#1194 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mnie bolą żebra :/ Brzuch za bardzo mi już ciąży. ---------- Dopisano o 16:21 ---------- Poprzedni post napisano o 16:14 ---------- Odebrałam część rzeczy z DOZu, takie do torby porodowej. Nie są zbyt atrakcyjne
|
|
|
|
|
#1195 |
|
Zakorzenienie
|
Bella
za wizytę daj znać po ![]() Ja mam dom parterowy ale zastanawiam się nad nianią . Ale to raczej w późniejszym czasie jeśli oczywiście dojdę do wniosku , że jest mi potrzebna . Laktator planuję wstyczniu kupić chyba jednak elektryczny . A jeśli trafię wcześniej do szpitala i urodzę to najwyżej mąż kupi i już . |
|
|
|
#1196 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#1197 |
|
Zakorzenienie
|
Laktator ja też planuję kupić i na pewno elektryczny
|
|
|
|
#1198 |
|
Rozeznanie
|
cześć ponownie
zabieram się za nadrabianie... kupiłam dzisiaj kojec motherhood w komisie za 50zł, bo już nie daję rady w nocy i po nocy. odwiedziłam też lumpka na chwilkę i oto łowy łącznie za 6 zł
Edytowane przez pilotka86 Czas edycji: 2013-10-28 o 16:37 |
|
|
|
#1199 |
|
Zakorzenienie
|
Maz mnie zaskoczyl wcześniejszym powrotem z pracy i wyciągnął mnie na spacer... 5 km
fajnie bylo. A teraz robie obiadek i wracam do Tzta: DWysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1200 |
|
Zakorzenienie
|
Ach dziewczyny mnie dziś z prawej strony uciska rozpycha ku dołowi i promieniuje az do pleców cały prawy bok...pewnie Lenka zmieniła pozycję i się rozpycha na pocieszenie zrobiłam sobie budyń czekoladowy
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:48.

. Ale jak byliśmy w Polsce patrzeć za wózkami, to tak mu się spodobał, ze stwierdził wyjdzie z tygrysem albo wcale.
.

kto mi zrobi domowego smalcu???
nigdy nie leżałam w szpitalu - no kłamię, urodzialm się w szpitalu