Jedne karmią, drugie rodzą, trzecie jeszcze w ciąży chodzą! Mamy XI-XII 2013r. cz.XI - Strona 58 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Kolejny wątek będzie nosił nazwę:
Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. cz. XII 0 0%
Rodzić juz nadchodzi czas - przerażenie jest wśród nas! 1 2,04%
JEDNE TULĄ JUŻ MALUSZKI, DRUGIE JESZCZE MAJĄ BRZUSZKI 19 38,78%
1,2,3 do rozpakowanych dołącz TY! 0 0%
Dzieci w brzuchu, dzieci w wózkach - poczekalni to końcówka! 7 14,29%
RĘCE SKŁADAM, MODŁY WZNOSZĘ - CHCĘ MIEĆ PORÓD JAK NEMOSEK 22 44,90%
Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-28, 14:51   #1711
nasturcja7667
Zadomowienie

Dot.: Jedne karmią, drugie rodzą, trzecie jeszcze w ciąży chodzą! Mamy XI-XII 2013r.

Ryba, super, że udało Ci się załatwić!! Jak pisałam, moja mama pracuje w tej "branży" i niestety, ale wiele przychodni ma w swoje obowiązki zbywają ludzi, którym się wiele rzeczy należy!
nasturcja7667 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-28, 15:00   #1712
maomami
Wtajemniczenie

Dot.: Jedne karmią, drugie rodzą, trzecie jeszcze w ciąży chodzą! Mamy XI-XII 2013r.

Moje dziecię zrobiło dzisiaj rzadką żółtą kupę, czy to znaczy że coś jej zaszkodziło co zjadłam??? Ogólnie dzisiaj jakaś taka niespokojna jest, na nic czasu nie mam. Dobrze że mąż jest. Ale jutro będę w dzień sama i nie wiadomo jak nocka

Rybko super że udało Ci się wywalczyć tą wizytę i USG, tylko szkoda że musiałaś stracić na to tyle czasu.

Beatka powiedz mi co ile godzin Liwia Ci zjada mleczko i ile ml Ci wypija???

Lineczka głowa do góry, już jutro będziesz miała małą przy sobie, nic się nie bój dasz radę

maomami jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-28, 15:01   #1713
Trele_Morele
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kyte Pokaż wiadomość
Mamusie mam pytanie:
Czy to prawda że po porodzie naturalnym zawsze wychodzą hemoroidy znikają później ale co jakiś czas już się pojawiają na całe życie?
Ja 3 tyg po , I tez poki co zadnych paskud nie zaobserwowałam.
Cytat:
Napisane przez nemosek Pokaż wiadomość
Pochwaliłaś się tortowym talentem to teraz wszystkie imprezy rodzinne są Twoje

Fajnie tak rodzinnie pobiesiadować

Zaopatrzyłam się dzisiaj w Feminum żel w razie wu i mam ochote na dziką orgię
Nie poznaję się co ja tutaj wypisuję

---------- Dopisano o 10:55 ---------- Poprzedni post napisano o 10:54 ----------

Jutro do szpitala idziesz?
przeraszam, ale az sie wrociłam sprawdzic jeszcze raz kto to pisał. Bo nie chciało mi sie wierzyc ze Nemosek

Dziewczyny u mnie taka wichura przeszla ze
Domy I autobusy pozgniatane przez drzewa.
Pòł Londynu bez pradu. Lotnisko stoi
Ulice odemnie drzewo przewrocilo sie na Dom co spowodowało wybuch butli gazowej I zburzenie kolejnych dwoch . http://www.mirror.co.uk/news/uk-news...unslow-2649056

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

KCIUKI DLA ANI

Trele_Morele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-28, 15:04   #1714
dizi
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nasturcja7667 Pokaż wiadomość
Ryba, super, że udało Ci się załatwić!! Jak pisałam, moja mama pracuje w tej "branży" i niestety, ale wiele przychodni ma w swoje obowiązki zbywają ludzi, którym się wiele rzeczy należy!
To ja jak Twoja mama też z tej "branży" Czasami krew mnie zalewa jak słyszę od ludzi jak ich potraktowano w przychodni

Trele masakra ! Mam nadzieję, że do nas nie dojdzie.

Edytowane przez dizi
Czas edycji: 2013-10-28 o 15:07
dizi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-28, 15:05   #1715
nasturcja7667
Zadomowienie

Mam pytanie do rozpakowanych Mamuś:

Czy Waszym dzieciom po porodzie wystarczały ciuszki 56cm? I czy wystarczają nadal, czy juz trzeba większy rozmiar? Bo ja jakoś na 62 mam niewiele, dużo na 56 cm i 68cm, ale jako, ze nic nie kupowałam, a dostawałam to nie zwracałam uwagi na ten rozmiar 62 cm aż do dziś.

Dobra, wiem, że Trele to pewnie od razu dla Majki 68 mus mieć
nasturcja7667 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-28, 15:10   #1716
Trele_Morele
Zakorzenienie

Ale natrzaskałyscie tych postòw

Cytat:
Napisane przez acelinka Pokaż wiadomość
no dzieje się ewidentnie widać poród na dniach ale ja chciałabym jutro jak mój lekarz będzie jak nie jutro to musze ściskać nogi do soboty bo wtedy ma kolejny dyżur

tż ma jutro wolne, natalka od 9 w przedszkolu będzie a wizyta na 15 to możemy bunga bunga wywoływać Lenke

---------- Dopisano o 11:23 ---------- Poprzedni post napisano o 11:21 ----------

uważajcie, bo będzie kartka na tablicy ogłoszęń jak u mnie ostatnio
A ja mam jakies dziwne przeczucie ze u Ciebie sie zacznie dziś lub jutro
Cytat:
Napisane przez Anoula Pokaż wiadomość
aaa właśnie dzwoniłam do dziekanatu i mam oficjalną zgodnę na tryb indywidualny
No w końcu

KCIUKI DLA ANI

Stary 2013-10-28, 15:14   #1717
lineczka1989
Zakorzenienie

TZ dzwonil ze drugiego lewka z FP dostalam

Wiecie co.. Na obchodzie sie zapytam czy jest sens wywolywania skoro mam drugi termin na listopad bo w sumie nie zapytalam z tego wszystkiego bo on nie wspominal nic a teraz rozmawialam z polozna i pytala dlaczego nie powiedzialam o tum drugim terminie i kazala wspomniec na obchodzie

"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13
lineczka1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-28, 15:17   #1718
89Beatka
Wtajemniczenie

Ryba dobrze ze się udało zapisać Kaceprka na badania.Szkoda że musiałaś się wykłócać, ale zadziałało.
I szkoda że nie masz tego mleka, może mąż zdaży kupić jeszcze dziś i spróbujesz
Stary 2013-10-28, 15:18   #1719
maomami
Wtajemniczenie

Cytat:

Czy Waszym dzieciom po porodzie wystarczały ciuszki 56cm? I czy wystarczają nadal, czy juz trzeba większy rozmiar? Bo ja jakoś na 62 mam niewiele, dużo na 56 cm i 68cm, ale jako, ze nic nie kupowałam, a dostawałam to nie zwracałam uwagi na ten rozmiar 62 cm aż do dziś.

U nas takie ciuszki na 56 to w sumie jeszcze nawet leżą i czekają bo mała w nich pływa

Stary 2013-10-28, 15:25   #1720
89Beatka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez maomami Pokaż wiadomość
Moje dziecię zrobiło dzisiaj rzadką żółtą kupę, czy to znaczy że coś jej zaszkodziło co zjadłam??? Ogólnie dzisiaj jakaś taka niespokojna jest, na nic czasu nie mam. Dobrze że mąż jest. Ale jutro będę w dzień sama i nie wiadomo jak nocka

Beatka powiedz mi co ile godzin Liwia Ci zjada mleczko i ile ml Ci wypija???
co do kupy karmisz piersią to taka kupa ma być, zółta i wodnista i lekko idzie zrobienie jej, conajmniej jak puścić bączka nawet kupa co pieluszka powinna być
co do jedzenia: Liwia je teraz 60 ml co 2 h, ale zdarza się że zje tylko 40 i jest pojedzona.
Może jest niespokojna bo potrzebuje twojej bliskości. U mnie się tak zdarzało że płakała starsznie albo była niespokoja i chciała tylko mnie.
A i ile ml wody wypija dziennie?czy herbatki?

---------- Dopisano o 15:25 ---------- Poprzedni post napisano o 15:21 ----------

Cytat:

56 jest dalej za duże, ale myślę że jeśli dziecko nawet na 56 cm się urodzi to wpadnie w niektóre sztuki ciuchów, niby jeden rozmiar a są inne, i zależy od wagi maluch, jak będzie średnaiczek to chwile ponosi

Edytowane przez 89Beatka
Czas edycji: 2013-10-28 o 15:23
89Beatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-28, 15:25   #1721
Trele_Morele
Zakorzenienie

Cytat:
Kurcze wyparzyłam smoczek z TT i zauważyłam że nie mam do niego osłonki
Jakiej osłonki? Ja tez nie mam..

Wczoraj widziałam w gazetce dziwny smoczek.
MILTON - znacie taki? Sam sie wyparza o ile dobrze kumam.

Cytat:
Witam sie!

Słaby dzień dzisiaj. Ale jakoś ogarniam... Teściowie wczoraj przywieźli nam komodę kąpielową dla Małego Kupili w komisie, ale fajna jest Jest przewijak na górze, zsuwa sie go. Pod nim wanienka, taka z odpływem i wężykiem. Pod nim dwie półki To jest na kołkach, więc będziemy tym jeździć do łazienki, zeby nalać i wylać wodę

Anoula- oby skurcze się wyciszyły!

Acelinka -już tuż tuż
Wow jaki prezent. Tez bym taki chciała ale nie mam jak zwykle miejsca ;(

Cytat:
Napisane przez lineczka1989 Pokaż wiadomość
Heja zostaje w szpitalu i jutro podaja mi oksytocyne i rodze...

No w koncu jakieś konkrety
Cytat:
Bo mam wod na granicy i stwierdzili ze jestem po terminie, wszyscy lelarze mowili ze biora pod uwage termin z usg a ten zarzadzil inaczej

Może to I lepiej? Wiesz na czym stoisz. Tak to bys jeszcze pokursowała miedzy domem a szpitalem niepotrzebnie. A tak jutro bedziesz miała Nele po tej stronie

ACELINKA - teraz to juz nie masz wyjscia. Rodzisz jutro

KCIUKI DLA ANI

Stary 2013-10-28, 15:28   #1722
89Beatka
Wtajemniczenie

Kupiłam zel na blizne po cc, 30 zł za 15 g ciekawe jak zadziała
Stary 2013-10-28, 15:28   #1723
maomami
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez 89Beatka Pokaż wiadomość
co do kupy karmisz piersią to taka kupa ma być, zółta i wodnista i lekko idzie zrobienie jej, conajmniej jak puścić bączka nawet kupa co pieluszka powinna być
co do jedzenia: Liwia je teraz 60 ml co 2 h, ale zdarza się że zje tylko 40 i jest pojedzona.
Może jest niespokojna bo potrzebuje twojej bliskości. U mnie się tak zdarzało że płakała starsznie albo była niespokoja i chciała tylko mnie.

---------- Dopisano o 15:25 ---------- Poprzedni post napisano o 15:21 ----------

56 jest dalej za duże, ale myślę że jeśli dziecko nawet na 56 cm się urodzi to wpadnie w niektóre sztuki ciuchów, niby jeden rozmiar a są inne, i zależy od wagi maluch, jak będzie średnaiczek to chwile ponosi
Póki co małej nie podaje ani wody ani żadnej herbatki, a powinnam???
Pytam ile zjada bo moja odciągniętego mleka zjada 90 ml i to tak je co 3-3,5 godziny. Ale nie wiem na jak długo mi jeszcze wystarczy mleka bo teraz na każde karmienie odciągam ale już nie jest tak łatwo jak wcześniej.
Jak się nazywa dokładnie to mleko na ulewanie?? Bo będę pytała lekarki czy jej takie podać czy zwykłe, ona w sumie jakoś kosmicznie dużo nie ulewa ale jednak zawsze coś

Stary 2013-10-28, 15:32   #1724
Trele_Morele
Zakorzenienie

Cytat:
Mozliwe ze tak
Tak od 7 juz maja mi podpiac

Jak narazie siedze i rycze wiec mam mieszane uczucia chyba

Ja to chyba Ci sie troche nie dziwie , tez bym sie bała.
Jak Cie wezmie samoistnie to juz za pozno na martwienie. Skupialam sie na bòlu I rodzisz .. A tak? Wiesz ze jutro Twoj swiat sie zmieni o 360stopni. Do jutra pewnie tyle Ci mysli przeleci przez głowe
Ja pamietam jak mi połozna powiedziała : zaraz zaczynamy przeć , za pare minut zobaczysz swoje dziecko.
Wtedy mnie najwiekszy strach obleciał z całego tego porodu ..

KCIUKI DLA ANI

Stary 2013-10-28, 15:36   #1725
Lilith890502
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Trele_Morele Pokaż wiadomość
Ja pamietam jak mi połozna powiedziała : zaraz zaczynamy przeć , za pare minut zobaczysz swoje dziecko.
jakby mi ktoś tak powiedział to chyba ze stresu przestałabym rodzić

Szczęście to sposób patrzenia na świat

Daniel
Lilith890502 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-28, 15:36   #1726
dizi
Zadomowienie

Cytat:
Ja to chyba Ci sie troche nie dziwie , tez bym sie bała.
Jak Cie wezmie samoistnie to juz za pozno na martwienie. Skupialam sie na bòlu I rodzisz .. A tak? Wiesz ze jutro Twoj swiat sie zmieni o 360stopni. Do jutra pewnie tyle Ci mysli przeleci przez głowe

Bo to jest niezły kosmos zobaczyć swoje własne dziecko ja byłam w szoku, że to już
dizi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-28, 15:39   #1727
89Beatka
Wtajemniczenie

Cytat:
Póki co małej nie podaje ani wody ani żadnej herbatki, a powinnam???
Pytam ile zjada bo moja odciągniętego mleka zjada 90 ml i to tak je co 3-3,5 godziny. Ale nie wiem na jak długo mi jeszcze wystarczy mleka bo teraz na każde karmienie odciągam ale już nie jest tak łatwo jak wcześniej.
Jak się nazywa dokładnie to mleko na ulewanie?? Bo będę pytała lekarki czy jej takie podać czy zwykłe, ona w sumie jakoś kosmicznie dużo nie ulewa ale jednak zawsze coś
Bebilon AR na ulewanie jest, zgłoś lekarce że ulewa, ale jeśli nie dużo to nie musi być potrzeby.
Co do picia, położna mówiła żeby dziecko wypiło na dobę ok 50,60 ml, chyba że chce wiecej. I dziecko raczej powinno pić bo ponoć jak się nie nauczy pić dziecka wody to potem będzie mało piło.
Może niech wypowiedzą się mamy co mają już starsze dzieci.
JA mam dziecko ponad 3 tyg a mam wrażenie że dalej nic nie wiem
A i jeśli dziecko karmione jest więcej razy mlekiem mm to pić musi napewno, bo mleko to jedzenie a woda to woda. \
I mówie to co położna mówiła.

Myśle że małej wystarczy spokojnie te 90 ml na te 3 h, pewnie sama już się budzi na jedzenie.co?
Stary 2013-10-28, 15:41   #1728
maomami
Wtajemniczenie

Cytat:
Bebilon AR na ulewanie jest, zgłoś lekarce że ulewa, ale jeśli nie dużo to nie musi być potrzeby.
Co do picia, położna mówiła żeby dziecko wypiło na dobę ok 50,60 ml, chyba że chce wiecej. I dziecko raczej powinno pić bo ponoć jak się nie nauczy pić dziecka wody to potem będzie mało piło.
Może niech wypowiedzą się mamy co mają już starsze dzieci.
JA mam dziecko ponad 3 tyg a mam wrażenie że dalej nic nie wiem
A i jeśli dziecko karmione jest więcej razy mlekiem mm to pić musi napewno, bo mleko to jedzenie a woda to woda. \
I mówie to co położna mówiła.

Myśle że małej wystarczy spokojnie te 90 ml na te 3 h, pewnie sama już się budzi na jedzenie.co?
No budzi sie budzi, póki co dostaje tylko moje odciągnięte mleko ale nie wiem na jak długo go starczy

Stary 2013-10-28, 15:45   #1729
89Beatka
Wtajemniczenie

Cytat:
No budzi sie budzi, póki co dostaje tylko moje odciągnięte mleko ale nie wiem na jak długo go starczy
to zapytaj lekarza w środe tak? o to picie wody ale wydaje mi się że spokojnie mozesz jej podać wodę czy herbatkę z rumianku czy koperku.
A jak dostawiasz ja do piersi to pije?
no ja to za bardzo nie wiem o co chodzi w tym karmieniu, karmiłam całe 2 tyg i koniec,a dzidzia nie karmi piersią, sciąga laktatorem i mleczko ma.
Stary 2013-10-28, 15:45   #1730
Trele_Morele
Zakorzenienie

Cytat:

Haha wiedziałam , ze pod spodem bedzie : Ale Trele nie dotyczy
My ubieramy sie teraz w 62cm albo 0-3 mies I mamy tak z małym luzem. 56 cm nosimy tylko body, bo pajace maja za kròtkie nogawki
Cytat:

Hm.. U mnie wlasnie chyba jest ostatnio jakis problem , bo mała przeciez tylko cycem karmiona a kupka jedna dziennie I to z takim wysilkiem robiona ze szkoda gadac nie wiem co jest ..

A herbatka? Woda?
Juz podajecie? Nie za wczesnie troche?

KCIUKI DLA ANI

Stary 2013-10-28, 15:47   #1731
Mya1989
Zakorzenienie

Cytat:
Mozliwe ze tak
Tak od 7 juz maja mi podpiac

Jak narazie siedze i rycze wiec mam mieszane uczucia chyba

Nie płacz Będzie dobrze!
Cytat:
Ale mi się nic nie chce Totalny brak chęci :/

Obiad mam gotowy,domek w miarę ogarnięty i chyba pójdę spać

Wkleję Wam furkę mojego synka
Super! Fajny kolorek ma

To dziecku trzeba dawać wodę? Herbatkę? Jezuuuu, przeciez ja nie jestem gotowa na bycie mamą... Myślałam, że na początku tylko mleczko daje się

Ulka
28.11.2013r.
55cm, 3180g
Mya1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-28, 15:48   #1732
maomami
Wtajemniczenie

Cytat:
to zapytaj lekarza w środe tak? o to picie wody ale wydaje mi się że spokojnie mozesz jej podać wodę czy herbatkę z rumianku czy koperku.
A jak dostawiasz ja do piersi to pije?
no ja to za bardzo nie wiem o co chodzi w tym karmieniu, karmiłam całe 2 tyg i koniec,a dzidzia nie karmi piersią, sciąga laktatorem i mleczko ma.
Nie dostawiam jej do cyca już bo nam nie przybierała a nawet traciłą na wadze jak jadła tylko z cyca, dlatego je teraz tylko z butli moje mleko od soboty wieczorem i zaczęła przybierać.
W środę będe musiała o wszystko wypytać

Stary 2013-10-28, 15:56   #1733
89Beatka
Wtajemniczenie

Cytat:
Haha wiedziałam , ze pod spodem bedzie : Ale Trele nie dotyczy
My ubieramy sie teraz w 62cm albo 0-3 mies I mamy tak z małym luzem. 56 cm nosimy tylko body, bo pajace maja za kròtkie nogawki

Hm.. U mnie wlasnie chyba jest ostatnio jakis problem , bo mała przeciez tylko cycem karmiona a kupka jedna dziennie I to z takim wysilkiem robiona ze szkoda gadac nie wiem co jest ..

A herbatka? Woda?
Juz podajecie? Nie za wczesnie troche?

na takie problemy to herbatka z rumianku albo koperku, i kupa będzie miekka i lekko zrobiona, u mnie to działało zanim mleko zmieniłam i był problem z kupką, herbatka rozmiękczyła kupkę .
Zreszta na herbatkach pisze że są juz po pierwszym tyg. W pierwszym tyg, podawałam wodę z glukoza jak kazali w szpitali i potem położna potwierdziła,tym bardziej że Liwia miałą problem z utrzymaniem glukozy we krwii

---------- Dopisano o 15:52 ---------- Poprzedni post napisano o 15:50 ----------

Cytat:
Nie dostawiam jej do cyca już bo nam nie przybierała a nawet traciłą na wadze jak jadła tylko z cyca, dlatego je teraz tylko z butli moje mleko od soboty wieczorem i zaczęła przybierać.
W środę będe musiała o wszystko wypytać
to odciągaj mleko i bedziesz wiedziałą ile go zjadłą ale ja też przystaw do piersi nawet jakby miała się tylko pobawić brodawką, bliskość zrobi swoje, ona spokojniejsza i ty też a jest ten impuls co mleko robi

---------- Dopisano o 15:56 ---------- Poprzedni post napisano o 15:52 ----------

Cytat:
Napisane przez Mya1989 Pokaż wiadomość
Nie płacz Będzie dobrze!

Super! Fajny kolorek ma

To dziecku trzeba dawać wodę? Herbatkę? Jezuuuu, przeciez ja nie jestem gotowa na bycie mamą... Myślałam, że na początku tylko mleczko daje się
jak pisałam ja podawałąm w pierwszym tyg wodę z glukozą, normalną wodę przegotowaną z glukozą tą co piłyśmy na badaniu o cukrzyce, a po tyg, chyba dokładnie w 10 dniu podałam herbatkę, oczywiście zaparzyłam torebkę, potem dałam z 3 łyżki tej esencji i rozroiłam w 50 ml wody przegotowanej.

a i do mleka i wody muszą być osobne buteleczki, bo dziecko czuje zapachy. Wiadomośc od położnej
Stary 2013-10-28, 15:59   #1734
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mya1989 Pokaż wiadomość
Nie płacz Będzie dobrze!

Super! Fajny kolorek ma

Mi polozna mowila ze jezeli karmi sie piersia to nie dopaja sie dziecka

Moge odmowic podania oxy... Zapytam lekarza co oni na ten drugi termin.. Jak powiedza ze mozemy poczekac to odmawiam i chce wyjsc

"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13
lineczka1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-28, 15:59   #1735
Trele_Morele
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dizi Pokaż wiadomość
Bo to jest niezły kosmos zobaczyć swoje własne dziecko ja byłam w szoku, że to już
Tak to jest kosmos. Stres jak przed jakims mega egzaminem.

Cytat:
na takie problemy to herbatka z rumianku albo koperku, i kupa będzie miekka i lekko zrobiona, u mnie to działało zanim mleko zmieniłam i był problem z kupką, herbatka rozmiękczyła kupkę .
Zreszta na herbatkach pisze że są juz po pierwszym tyg. W pierwszym tyg, podawałam wodę z glukoza jak kazali w szpitali i potem położna potwierdziła,tym bardziej że Liwia miałą problem z utrzymaniem glukozy we krwii

---------- Dopisano o 15:52 ---------- Poprzedni post napisano o 15:50 ----------

to odciągaj mleko i bedziesz wiedziałą ile go zjadłą ale ja też przystaw do piersi nawet jakby miała się tylko pobawić brodawką, bliskość zrobi swoje, ona spokojniejsza i ty też a jest ten impuls co mleko robi

---------- Dopisano o 15:56 ---------- Poprzedni post napisano o 15:52 ----------

jak pisałam ja podawałąm w pierwszym tyg wodę z glukozą, normalną wodę przegotowaną z glukozą tą co piłyśmy na badaniu o cukrzyce, a po tyg, chyba dokładnie w 10 dniu podałam herbatkę, oczywiście zaparzyłam torebkę, potem dałam z 3 łyżki tej esencji i rozroiłam w 50 ml wody przegotowanej.

a i do mleka i wody muszą być osobne buteleczki, bo dziecko czuje zapachy. Wiadomośc od położnej
O kurde to nie wiedzialam.
Wczoraj szukalam Od kiedy dziecku podawac wode, I wyczytalam ze jak sie karmi piersia to nie trzeba. Bo mleko na poczatku jest jak woda - gasi pragnienie, a pozniej jest dopiero tłuste tak zeby dziecko moglo sie na jesc.
A jakie te herbatki podajesz? Takie z Hipp granulowane?
Ile razy dziennie ?

KCIUKI DLA ANI

Stary 2013-10-28, 16:03   #1736
kyte
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Antibia86 Pokaż wiadomość
hej
Ciekawe jak tam dziewczyny? czy już Po Cesarkach i tula swoje Maleństwa???
Rybka dobrze że armagedon zrobiłas, a z drugiej strony to jakas porażka co sie dzieje w naszym kraju.

u mnie cisza dalej....juz przestałam sie nastawiać, urodze to urodze a jak nie w tym tyg to w przyszlym jade do gina i mówie mu że macos zrobić bo ocipieje

i mam do Was pytanie, bo może niepotrzebnie się czepiam czy coś. Bo tak w skrocie bylismy wczoraj u tesciów na obiedzie, wszystko ok i wogole,i tesciu mówi że rano auto bedzie potrzebował bojedzie rusztowania rozebrac. no to TZ mówi zemu rano przywiezie że nie maproblemu. a dzisiaj dzwoni do mnie o 13 i informuje mnie że ojcu rano się nie chciało jechac i że po pracy pojedzie mu to rusztowanie pomoc sciagac ( czyt sam bedzie sciągał). wkurzyłam sie bo ten tydzien TŻ pracuje do 16 i łudziłąm się ze może w koncu zjemy obiad razem, i że miał mi przywiesić lustro ( co wiesza od 2 mies;/). Ja wiem że chce pomóc i wogole ale mam dość. pracuje z bratem i codziennie rano wyjezdza wczesniej z domu bomusizajechac do rodziców i braciszka budzić i czekac az on sie do pracy wyrobi ( a uwazam że mógłby sobie sam wstac i podejsc kilka kroków pod główna ulicei stamtad tz by go zabierał) zawsze jak z pracy wraca to musi tam zajechac bo COS...i niby to na chwile ale zamiast byc w domu np 16,30 to jest po 17.... Jutro idzie po pracy do dentysty w środe penwie znów cos bedzie i tak wkółlko...juz nie pamietam kiedy wrocił normalnie do domu. Rozmaiwałam z nim już na ten temat ale on problemu nie widzi....oczywiscie tez uwaza że go to meczy i że chciałby szybciej byc w domu i takie tam...ale nic z tym nie robi;/
nie wiem może czepliwa jestem...
Ehh..jakbym żywcem widziała sytuacje u mnie...już przestałam walczyć i wierzyć że coś się zmieni po porodzie.
Cytat:
Napisane przez 24Kasiula24 Pokaż wiadomość
Synuś czekamy <3
woowwwwwwww pięknie
Nemosek super fura!!!
Cytat:
Ja 3 tyg po , I tez poki co zadnych paskud nie zaobserwowałam.

przeraszam, ale az sie wrociłam sprawdzic jeszcze raz kto to pisał. Bo nie chciało mi sie wierzyc ze Nemosek

Dziewczyny u mnie taka wichura przeszla ze
Domy I autobusy pozgniatane przez drzewa.
Pòł Londynu bez pradu. Lotnisko stoi
Ulice odemnie drzewo przewrocilo sie na Dom co spowodowało wybuch butli gazowej I zburzenie kolejnych dwoch . http://www.mirror.co.uk/news/uk-news...unslow-2649056

osz kurcze
Cytat:
TZ dzwonil ze drugiego lewka z FP dostalam

Wiecie co.. Na obchodzie sie zapytam czy jest sens wywolywania skoro mam drugi termin na listopad bo w sumie nie zapytalam z tego wszystkiego bo on nie wspominal nic a teraz rozmawialam z polozna i pytala dlaczego nie powiedzialam o tum drugim terminie i kazala wspomniec na obchodzie

Też dostałam Fajnie będzie dla mojej kuzynki bo chciała
kyte jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-28, 16:04   #1737
89Beatka
Wtajemniczenie

Cytat:
Tak to jest kosmos. Stres jak przed jakims mega egzaminem.

O kurde to nie wiedzialam.
Wczoraj szukalam Od kiedy dziecku podawac wode, I wyczytalam ze jak sie karmi piersia to nie trzeba. Bo mleko na poczatku jest jak woda - gasi pragnienie, a pozniej jest dopiero tłuste tak zeby dziecko moglo sie na jesc.
A jakie te herbatki podajesz? Takie z Hipp granulowane?
Ile razy dziennie ?

no mam hipp rumiankowy granulowany i zwykla z torebeczki rumianek koperek.
No właśnie ja karmiłam sposobem mieszanym wiec tym bardziej dopijałam, ale myślę że nawet jak sie piersią karmi nie zaszkodzi podać odrobiny herbatki czy wody jak jest problem z kupką.
A ja robie w sumie herbatkę 2 razy dziennie, rano i wieczorem. Z tym że nie podaje cały czas herbatki tylko np w jeden dzień pije wodę z glukozą a w nast. herbatkę. i na dobę wypija mi nawet 70 ml, z tym że wieczorem jak jest ciepło to pije więcej.
Stary 2013-10-28, 16:05   #1738
kyte
Wtajemniczenie

Cytat:

Dobrze wiedzieć
kyte jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-28, 16:17   #1739
Antibia86
Rozeznanie

Oj dziewczyny te nasze tz...
Co do dopajania to też słyszałam że na cycku się nie dopaja i wystarczy dostawiax do piersi chyba że dziecko niechętne i np upały są
I dziewczyny nie kupujcie tych grabulowabych ziolowych herbatek.zobaczcie na skład ile mają wspólnego z ziołami i mają morze cukru lepiej kupić sobie koper czy rumianek i normalnie parzyc....

Edytowane przez Antibia86
Czas edycji: 2013-10-28 o 16:22
Antibia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-28, 16:23   #1740
Mya1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Antibia86 Pokaż wiadomość
Oj dziewczyny te nasze tz...
Co do dopajania to też słyszałam że na cycku się nie dopaja i wystarczy dostawiax do piersi chyba że dziecko niechętne i np upały są
I dziewczyny nie kupujcie tych grabulowabych ziolowych herbatek.zobaczcie na skład ile mają wspólnego z ziołami lepiej kupić sobie koper czy rumianek i normalnie parzyc....
Ja też nie polecam herbatek Hipp. Moja bratowa dawała swojej córce je i mała miała straszną próchnicę, mimo, że dbały odpowiednio o higienę jamy ustnej masakra, zęby miała pozjadane aż do dziąseł...

Ulka
28.11.2013r.
55cm, 3180g
Mya1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości