|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Kolejny wątek będzie nosił nazwę: | |||
| Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. cz. XII |
|
0 | 0% |
| Rodzić juz nadchodzi czas - przerażenie jest wśród nas! |
|
1 | 2,04% |
| JEDNE TULĄ JUŻ MALUSZKI, DRUGIE JESZCZE MAJĄ BRZUSZKI |
|
19 | 38,78% |
| 1,2,3 do rozpakowanych dołącz TY! |
|
0 | 0% |
| Dzieci w brzuchu, dzieci w wózkach - poczekalni to końcówka! |
|
7 | 14,29% |
| RĘCE SKŁADAM, MODŁY WZNOSZĘ - CHCĘ MIEĆ PORÓD JAK NEMOSEK |
|
22 | 44,90% |
| Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1711 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Jedne karmią, drugie rodzą, trzecie jeszcze w ciąży chodzą! Mamy XI-XII 2013r.
Ryba, super, że udało Ci się załatwić!!
|
|
|
|
#1712 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Jedne karmią, drugie rodzą, trzecie jeszcze w ciąży chodzą! Mamy XI-XII 2013r.
Moje dziecię zrobiło dzisiaj rzadką żółtą kupę, czy to znaczy że coś jej zaszkodziło co zjadłam??? Ogólnie dzisiaj jakaś taka niespokojna jest, na nic czasu nie mam. Dobrze że mąż jest. Ale jutro będę w dzień sama i nie wiadomo jak nocka
![]() Rybko super że udało Ci się wywalczyć tą wizytę i USG, tylko szkoda że musiałaś stracić na to tyle czasu. Beatka powiedz mi co ile godzin Liwia Ci zjada mleczko i ile ml Ci wypija??? Lineczka głowa do góry, już jutro będziesz miała małą przy sobie, nic się nie bój dasz radę
|
#1713 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Dziewczyny u mnie taka wichura przeszla ze Domy I autobusy pozgniatane przez drzewa. Pòł Londynu bez pradu. Lotnisko stoi Ulice odemnie drzewo przewrocilo sie na Dom co spowodowało wybuch butli gazowej I zburzenie kolejnych dwoch . http://www.mirror.co.uk/news/uk-news...unslow-2649056 Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1714 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Czasami krew mnie zalewa jak słyszę od ludzi jak ich potraktowano w przychodni ![]() Trele masakra ! Mam nadzieję, że do nas nie dojdzie. Edytowane przez dizi Czas edycji: 2013-10-28 o 15:07 |
|
|
|
|
#1715 |
|
Zadomowienie
|
Mam pytanie do rozpakowanych Mamuś:
Czy Waszym dzieciom po porodzie wystarczały ciuszki 56cm? I czy wystarczają nadal, czy juz trzeba większy rozmiar? Bo ja jakoś na 62 mam niewiele, dużo na 56 cm i 68cm, ale jako, ze nic nie kupowałam, a dostawałam to nie zwracałam uwagi na ten rozmiar 62 cm aż do dziś. Dobra, wiem, że Trele to pewnie od razu dla Majki 68 mus mieć |
|
|
|
#1716 | ||
|
Zakorzenienie
|
Ale natrzaskałyscie tych postòw
Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1717 |
|
Zakorzenienie
|
TZ dzwonil ze drugiego lewka z FP dostalam
Wiecie co.. Na obchodzie sie zapytam czy jest sens wywolywania skoro mam drugi termin na listopad bo w sumie nie zapytalam z tego wszystkiego bo on nie wspominal nic a teraz rozmawialam z polozna i pytala dlaczego nie powiedzialam o tum drugim terminie i kazala wspomniec na obchodzie Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|
|
|
#1718 |
|
Wtajemniczenie
|
Ryba dobrze ze się udało zapisać Kaceprka na badania.Szkoda że musiałaś się wykłócać, ale zadziałało.
I szkoda że nie masz tego mleka, może mąż zdaży kupić jeszcze dziś i spróbujesz
|
#1719 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1720 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
karmisz piersią to taka kupa ma być, zółta i wodnista i lekko idzie zrobienie jej, conajmniej jak puścić bączka nawet kupa co pieluszka powinna być![]() co do jedzenia: Liwia je teraz 60 ml co 2 h, ale zdarza się że zje tylko 40 i jest pojedzona. Może jest niespokojna bo potrzebuje twojej bliskości. U mnie się tak zdarzało że płakała starsznie albo była niespokoja i chciała tylko mnie. A i ile ml wody wypija dziennie?czy herbatki? ---------- Dopisano o 15:25 ---------- Poprzedni post napisano o 15:21 ---------- Cytat:
Edytowane przez 89Beatka Czas edycji: 2013-10-28 o 15:23 |
||
|
|
|
#1721 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wczoraj widziałam w gazetce dziwny smoczek. MILTON - znacie taki? Sam sie wyparza o ile dobrze kumam. Cytat:
Cytat:
Cytat:
ACELINKA - teraz to juz nie masz wyjscia. Rodzisz jutro Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1722 |
|
Wtajemniczenie
|
Kupiłam zel na blizne po cc, 30 zł za 15 g
ciekawe jak zadziała
|
#1723 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Pytam ile zjada bo moja odciągniętego mleka zjada 90 ml i to tak je co 3-3,5 godziny. Ale nie wiem na jak długo mi jeszcze wystarczy mleka bo teraz na każde karmienie odciągam ale już nie jest tak łatwo jak wcześniej. Jak się nazywa dokładnie to mleko na ulewanie?? Bo będę pytała lekarki czy jej takie podać czy zwykłe, ona w sumie jakoś kosmicznie dużo nie ulewa ale jednak zawsze coś
|
|
#1724 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak Cie wezmie samoistnie to juz za pozno na martwienie. Skupialam sie na bòlu I rodzisz .. A tak? Wiesz ze jutro Twoj swiat sie zmieni o 360stopni. Do jutra pewnie tyle Ci mysli przeleci przez głowe Ja pamietam jak mi połozna powiedziała : zaraz zaczynamy przeć , za pare minut zobaczysz swoje dziecko. Wtedy mnie najwiekszy strach obleciał z całego tego porodu .. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1725 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1726 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja byłam w szoku, że to już
|
|
|
|
|
#1727 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Co do picia, położna mówiła żeby dziecko wypiło na dobę ok 50,60 ml, chyba że chce wiecej. I dziecko raczej powinno pić bo ponoć jak się nie nauczy pić dziecka wody to potem będzie mało piło. Może niech wypowiedzą się mamy co mają już starsze dzieci. JA mam dziecko ponad 3 tyg a mam wrażenie że dalej nic nie wiem ![]() A i jeśli dziecko karmione jest więcej razy mlekiem mm to pić musi napewno, bo mleko to jedzenie a woda to woda. \ I mówie to co położna mówiła. Myśle że małej wystarczy spokojnie te 90 ml na te 3 h, pewnie sama już się budzi na jedzenie.co?
|
|
#1728 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1729 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A jak dostawiasz ja do piersi to pije? no ja to za bardzo nie wiem o co chodzi w tym karmieniu, karmiłam całe 2 tyg i koniec,a dzidzia nie karmi piersią, sciąga laktatorem i mleczko ma.
|
|
#1730 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My ubieramy sie teraz w 62cm albo 0-3 mies I mamy tak z małym luzem. 56 cm nosimy tylko body, bo pajace maja za kròtkie nogawki Cytat:
nie wiem co jest .. A herbatka? Woda? Juz podajecie? Nie za wczesnie troche? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1731 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Będzie dobrze!Cytat:
To dziecku trzeba dawać wodę? Herbatkę? Jezuuuu, przeciez ja nie jestem gotowa na bycie mamą... Myślałam, że na początku tylko mleczko daje się
|
||
|
|
|
#1732 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
W środę będe musiała o wszystko wypytać
|
|
#1733 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Zreszta na herbatkach pisze że są juz po pierwszym tyg. W pierwszym tyg, podawałam wodę z glukoza jak kazali w szpitali i potem położna potwierdziła,tym bardziej że Liwia miałą problem z utrzymaniem glukozy we krwii ---------- Dopisano o 15:52 ---------- Poprzedni post napisano o 15:50 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:56 ---------- Poprzedni post napisano o 15:52 ---------- Cytat:
a i do mleka i wody muszą być osobne buteleczki, bo dziecko czuje zapachy. Wiadomośc od położnej
|
|
#1734 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moge odmowic podania oxy... Zapytam lekarza co oni na ten drugi termin.. Jak powiedza ze mozemy poczekac to odmawiam i chce wyjsc Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|
|
|
|
#1735 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Wczoraj szukalam Od kiedy dziecku podawac wode, I wyczytalam ze jak sie karmi piersia to nie trzeba. Bo mleko na poczatku jest jak woda - gasi pragnienie, a pozniej jest dopiero tłuste tak zeby dziecko moglo sie na jesc. A jakie te herbatki podajesz? Takie z Hipp granulowane? Ile razy dziennie ? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1736 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
woowwwwwwww pięknie Nemosek super fura!!! Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#1737 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No właśnie ja karmiłam sposobem mieszanym wiec tym bardziej dopijałam, ale myślę że nawet jak sie piersią karmi nie zaszkodzi podać odrobiny herbatki czy wody jak jest problem z kupką. A ja robie w sumie herbatkę 2 razy dziennie, rano i wieczorem. Z tym że nie podaje cały czas herbatki tylko np w jeden dzień pije wodę z glukozą a w nast. herbatkę. i na dobę wypija mi nawet 70 ml, z tym że wieczorem jak jest ciepło to pije więcej.
|
|
#1738 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1739 |
|
Rozeznanie
|
Oj dziewczyny te nasze tz...
Co do dopajania to też słyszałam że na cycku się nie dopaja i wystarczy dostawiax do piersi chyba że dziecko niechętne i np upały są I dziewczyny nie kupujcie tych grabulowabych ziolowych herbatek.zobaczcie na skład ile mają wspólnego z ziołami i mają morze cukru lepiej kupić sobie koper czy rumianek i normalnie parzyc.... Edytowane przez Antibia86 Czas edycji: 2013-10-28 o 16:22 |
|
|
|
#1740 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:24.

i mam ochote na dziką orgię
KCIUKI DLA ANI
Czasami krew mnie zalewa jak słyszę od ludzi jak ich potraktowano w przychodni 
ale ja chciałabym jutro jak mój lekarz będzie

Będzie dobrze!
Totalny brak chęci :/