|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4411 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: W brzuszku mamy dorastały - teraz roczek będą miały. Mamusie IX-X 2012
Bardzo dziękujemy Wam za życzenia!!!
![]() Wysłane z mojego GT-S7560 przy użyciu Tapatalka
|
#4412 | |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie kochane, jestem trochę zmęczona, wczoraj moja starsza miała urodzinki. Więc wiadomo przygotowanie jest czasochłonne
![]() Widzę, że tu się niezła dyskusja wywiązała o TH - powiem tak ja przy pierwszym dziecku jako niedoświadczona mama przeczytałam jej książkę od deski do deski, wtedy te pare lat temu to był szał - skorzystałam tylko z jednej rady tzn, obserwowałam moją córę i miałam pogląd jak wygląda jej dzień. Ale mała moja miała stały rytm dnia i to bardziej ja usiałam dostosować się do całkiem nowej sytuacji w swoim życiu. Przede wsyztskim wyhamować - bo przed nią żyłam tzw szybko. Jedno co mi utkwiło w pamięci to jak miała skoki rozwojowe to potrafiła sie obudzić koło 3 w noc i rajzować do 5-6 no i drzemki dzienne zawsze miała dwie. Młodsza natomiast codziennie o 19 jest kąpana ale czasem jak widzę, że ma dość to wcześniej, potem jest jedzonko i spanko do rana nieprzerwanie. A jeśli chodzi o jedzenie, to moje jedzą ile są w stanie pomieścić, żadna sobie jak do tej pory krzywdy zrobić nie dała, rozwijają się właściwie, przbierają właściwie i jak większość dziewczyn ufam swojej pediatrze, która informuje mnie o stanie mojego dziecka natomiast kompletnie nie przemawiają do mnie "super amerykańscy specjaliści" bo american point of view is oversized as usual . Cytat:
bo tu praktycznie każda z nas ustawiła organizację życia pod dziecko i jego potrzeby. Jeśli ty nie potrafiłaś swojego chaosu odpowiednio ogarnąć i pomogła ci w tym książka tej zaklinaczki to chwała ci za to widać musisz działać wg planu bo inaczej i ty i twoje dziecko łatwo się dekoncentrujecie. My tutaj wszystkie radzimy sobie jak możemy, a to że jedne mają bliskich obok siebie i czasem korzystają z tego to tylko się cieszyć. I nie myśl, że tylko u ciebie jest tak, że mieszkasz daleko od swojej rodziny - nie ty pierwsza i nie ostatnia. To tyle odnośnie tematu i kwesti planowania dnia dziecka i swojego
|
|
#4413 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Hej
![]() Ale mi się dzień wczoraj dłużył ciemno było jak o 18 a to dopiero 16 była...mała ziewała już od 16.15 ![]() Dziewczyny Wy dzieciaczki przestawiacie z myciem na przykład? Bo ja jak kąpałam małą o 19,30 to nie wiem czy kąpać ja teraz o 18.30 czy przestawić na kąpanie o 19,30 ![]() Cytat:
trzymam kciuki ![]() Cytat:
ale kurcze nie aż tak żebym się z bólu zwijała ![]() może przejdź się do gina? Antosiu sto lat chłopaku! Zdrówka, szczęścia i moc uśmiechu Aaa kurcze B@fi cały czas pamiętałam o urodzinach Klaudi, bo raz mi się w oczy rzuciło na suwaczku i wczoraj zapomniałam ![]() Sto lat dla Klaudusi Edytowane przez monarika Czas edycji: 2013-10-28 o 09:53 |
||
|
|
|
#4414 | |
|
Zakorzenienie
|
no i najważniejsze,
Wszystkiego najlepszego dla naszych jubilatów Majeczko i Antosiu rośnijcie zdrowo, niech Wam słoneczko zawsze jak najjaśniej świeci ---------- Dopisano o 10:04 ---------- Poprzedni post napisano o 10:01 ---------- Cytat:
Odnośnie kąpania, patrz na małą jak się czuje ... ja swoją wczoraj już przed 19 wykąpałam i po 19 już chrapała - była zmęczona bo ziewała, marudziła że hej.
Klaudia - 27.10.2006 i Sonia - 29.08.2012 - moje dwa promyczki "Nie wierzysz, mówiła miłość - jak cię rąbnę to we wszystko uwierzysz"ks. Jan Twardowski Edytowane przez Bafi@Home Czas edycji: 2013-10-28 o 10:05 |
|
|
|
|
#4415 |
|
Wtajemniczenie
|
STO LAT DLA ANTOSIA!!!!!!
Rośnij zdrowo i bądź pociechą dla całej rodzinki ![]() Dzień dobry!! Postaram się nadrobić później i napisać więcej, bo w weekend znowu byłam w szkole |
|
|
|
#4416 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wy nie kąpiecie o stałej porze?
|
|
|
|
|
#4417 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Gdzieś nad ranem dopiero sie ułożyłam tak, że nie bolał. Za to zmiana pozycji zaraz uruchomiła ból. Chyba z nerwów i po troche z głodu ![]() Mały od 22:30 do 2 w nocy co chwila marudził bo smoka gubił więc do tej 2 z 8 razy wstawałam, a potem spał do 7 ![]() Gdyby nie zmiana czasu to by spał do 8 może ![]() Cytat:
![]() A co do przestawienia czasu kąpania to odkąd mały zaczął sam śmigać po mieszkaniu to kąpiel około 20tej, potem jedzonko i spać. Po kąpaniu już nie puszczam go na podłoge bo sam jeszcze nie chodzi więc nie chce by sie umorusał dlatego przestawione kąpanie z 19tej na około 20tą. Chyba że jest zmęczony wcześniej no to wcześniej te czynności ![]() Wysłane z mojego GT-I9100 za pomocą Tapatalk 2 |
||
|
|
|
#4418 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja stopniowo przesunę kąpiel, zwykle kąpieli o 19, a wczoraj jakoś o 18 30, dzisiaj zobaczymy do której wytrzyma.
|
|
|
|
#4419 |
|
Zakorzenienie
|
Monarika,
Właśnie dziewczyny wasze dzieciaczki też tak piszczą bo Sońka, włącza takie wysokie tony, że słuch stracić można bankowo hmmm ciekawe co by na to zaradziła wielkaaaa uczona TH
|
#4420 |
|
Zakorzenienie
|
Moje dzieci nie reagują na zmianę czasu
Paula tak miała i teraz Mati, zasypia i tak o 9-tej a wstaje o 7-ej sam albo z moją pomocą, bo musimy Paulinkę odprowadzić. Także czy zmienią czas czy nie u nas jest tak samo.Kąpiemy się o tej co zawsze, po 19tej. Dla Antosia wszystkiego pięknego Oczywiście dla dużej Klaudii też, wszystkiego cudownego Angel może to boli, bo jajeczkowanie masz. Mnie tak często aż zwija. Plus tego że wiem kiedy Kropa nie dopuścić
|
|
|
|
#4421 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U niego to znaczy "hał hał" A tak to nie piszczy bo sie wypiszczał za wszystkie chyba czasy jak był młodszy i to trwało kilka miesięcy ![]() Wysłane z mojego GT-I9100 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
|
#4422 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Wszystkiego najlepszego,zdrówka,uśmie chów każdego dnia,dużo słońca i radości dla naszego kochanego Antka życzy teściowa i narzeczona Zuzia Gda mam pytanie do Ciebie widziałam zdjęcia na fb co robisz że masz tak piękną cerę gładziutką?
|
#4423 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzieki Iwoncia
|
|
#4424 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Po umyciu twarzy żelem Babydream dla dzieci i przetarciu płynem micelarnym, używam żelu hialuronowego, wymieszanego z olejem tamanu i olejem z kocanki. Można je tutaj kupić: http://www.biochemiaurody.com/sklep/hyaluronicgel.html http://www.biochemiaurody.com/sklep/oil-tamanol.html http://www.biochemiaurody.com/sklep/...lichrysum.html |
||
|
|
|
#4425 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4426 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4428 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Giulia wczoraj wedlugo nowego czasu o 5:30 ciągnęła do łazienki. o 18 juz spała. liczyłam na pobudke o 5 ale spała do 6;30, wiec juz sie chyba rpzestawiła. obserwuj, sama da znak, kiedy jest czas ![]() marta tak to ten z babydream,, jest rewelacyjny!! |
|
|
|
|
#4429 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Antosiu sto lat! |
|||
|
|
|
#4430 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękujemy z całego serducha za kolejne życzenia!
![]() Wysłane z mojego GT-S7560 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 12:43 ---------- Poprzedni post napisano o 12:37 ---------- Antek niestety poprzestawiał się przez zmianę czasu. wczorsj niespodziewanie zasnął o 18. Myślałam, że to może już na noc, ale pospał 1,5 h i później balował do 22, a dzisiaj pobudka o 7 i nie zanosi się na drzemkę póki co.Wysłane z mojego GT-S7560 przy użyciu Tapatalka
|
#4431 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
moje wstały o 6.00 w dzień nie spały prawie wcale i walczyłam z nimi od 17 ok 18.30 się poddałam i włózyłam do łóżeczek padły w sekundę![]() Ja nie przestawiam. Cytat:
TH pewnie by kazała zakneblować Cytat:
![]() Cytat:
![]() Zaraz przeglądne sobie te linki. To ja tu kupuje jakiści specjalistyczne żele a tu zwykły dzieciowy najlepszy ![]() Ostatnio kupiłam jakiś w Rossmanie i jest taki smierdzący a pieni się jak szampon chyba wywale....Tak samo odżywka do włosów z Garniera tak mi masakrycznie obciąża włosy że są po kilkunastu godzinach tłuste,też wywale. ![]() Klaudia sto lat pannico My po szczepieniu,MMR... Pytałam o dodatkowe szczepienia ospę i meningokoki.Pielęgniarka mi powiedziała że nie orientuje się w tym temacie bo tu nikt nie szczepił ![]() Nie wiem czy rodzice są tacy biedni(chyba nie),czy tacy zacofani??? |
|||||
|
|
|
#4432 |
|
Wtajemniczenie
|
jestem
![]() smerf śpi, więc mam chwilę, więc między nadrabianiem coś skrobnę u nas też Franki się przestawił ze spaniem, chodzi spać w sumie tak samo, ale rano wcześniej się budzi, w związku z czym nieraz ma w dzień jeszcze trzy drzemki ale to dlatego, że nie są one długie...ja czekam dzisiaj na kuriera i doczekać się nie mogę, bo kupiłam ten telefon o którym wam pisałam a później chcę jechać do ikei kupić zaparzacze do herbaty, takie kwiatki pływające i dla młodego tą układanke z muli, co wygląda jak pokręcone liczydło ---------- Dopisano o 14:00 ---------- Poprzedni post napisano o 13:33 ---------- i już po spaniu - całe pół godziny
|
|
|
|
#4433 |
|
Wtajemniczenie
|
Zamówiłam żel hialuronowy, olej tamanu i olej Manoi
![]() Mam nadzieję że coś pomoże bo już mam dość swojej cery
|
|
|
|
#4434 |
|
Zakorzenienie
|
Ula dziękujemy
---------- Dopisano o 14:33 ---------- Poprzedni post napisano o 14:24 ---------- jejku jak mi się chce spać
|
#4435 |
|
Zadomowienie
|
Boziu a u nas dramat!!!
![]() Kubuś uciął sobie pół paznokcia z malutkiego paluszka u lewej rączki ![]() ![]() To wszystko przezemnie wsadził palec w temperówkę...Narazie tego opatunku nie zdjął,ale boję się tego
|
#4436 |
|
Zadomowienie
|
Wszystkiego naj dla Anciorka
---------- Dopisano o 14:40 ---------- Poprzedni post napisano o 14:38 ---------- oby się szybko zagoiło Kubusiowi
|
#4437 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4438 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tulkamy oby szybciutko się zagoiło
|
|
#4439 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dmuchamy co by sie szybko zagoiło !! A mój poszedł na drzemkę własnie ![]() Pewnie potrwa max 30 minut, ale zawsze coś ![]() Wysłane z mojego GT-I9100 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
|
#4440 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki kochane to chyva na jajeczkowanie,bo juz lepiej. U ginka byłam mc temu i nawet mi usg robił,po tym jak ponad 2tyg @mialam.
Co do piszczenia to Jagoda od kilku dni piszczy straaaaasznie,aż włos sie jezy i pluje ![]() Tamlin ja mojemu obiecałam,że dziś go wreszcie dopuszcze,a tu Sie chłop załamie,bo czeka i czeka i zawsze coś My sie zawsze kapiemy kolo 18:30,na Fakty ja wyciagam i je kolacje,pozniej posiedzi trochę w krzesełku i kolo 19:30/20 zasypia ale teraz po tej zmianie czasu juz o 18ledwo żywa no ale po co w nocy odespac mam nadxieje,że to weekendowe wyskoki były i dziś nocka będzie piękna![]() A i teściowa juz ostatecznie powiedziala,że do 3r.ż. Jagody po 8h i więcej nie będzie pilnowała. Także czekam na żłobek jak na zbawienie więcej na klubie w wolnej chwili skrobne.Kate ojejku biedny Kubus strasznie go musiało bolec oby sie szybko mu zagoiło![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:30.

. 
bo tu praktycznie każda z nas ustawiła organizację życia pod dziecko i jego potrzeby.
jak w piątek odwiedziła nas koleżanka z mc młodsza Mają to calowalac sie cały czas chciały

Paula tak miała i teraz Mati, zasypia i tak o 9-tej a wstaje o 7-ej sam albo z moją pomocą, bo musimy Paulinkę odprowadzić. Także czy zmienią czas czy nie u nas jest tak samo.

wczorsj niespodziewanie zasnął o 18. Myślałam, że to może już na noc, ale pospał 1,5 h i później balował do 22, a dzisiaj pobudka o 7 i nie zanosi się na drzemkę póki co.
ok 18.30 się poddałam i włózyłam do łóżeczek padły w sekundę