|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Kolejny wątek będzie nosił nazwę: | |||
| Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. cz. XII |
|
0 | 0% |
| Rodzić juz nadchodzi czas - przerażenie jest wśród nas! |
|
1 | 2,04% |
| JEDNE TULĄ JUŻ MALUSZKI, DRUGIE JESZCZE MAJĄ BRZUSZKI |
|
19 | 38,78% |
| 1,2,3 do rozpakowanych dołącz TY! |
|
0 | 0% |
| Dzieci w brzuchu, dzieci w wózkach - poczekalni to końcówka! |
|
7 | 14,29% |
| RĘCE SKŁADAM, MODŁY WZNOSZĘ - CHCĘ MIEĆ PORÓD JAK NEMOSEK |
|
22 | 44,90% |
| Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1741 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jedne karmią, drugie rodzą, trzecie jeszcze w ciąży chodzą! Mamy XI-XII 2013r.
Jutro
Cytat:
Cytat:
za furę! ekstraJa też podbieram tą energię! :P Cytat:
a cos Ci sie działo z ta blizną? Cytat:
Cytat:
Cytat:
Mój od początku miał hipoglikemie i podawali mu glukoze- mam zleconą do dnia dziejszego. Mam podawać mu zwłaszcza jak ma czkawki bo chętniej pije a czkawki ma po KAŻDYM karmieniu. wiec tak przy czkawce wypija ok 10-20 ml. Oprócz tego ze teraz 3 dzień jesteśmy tylko na mm (mam nadzieje ze sie to zmieni! choć widze ze i mleka mam mniej.. ) to mamy podawać herbatkę z kopru. No i jak po czkawce napije sie troche tej glukozy tak po południu podaje mu herbatkę z kopru i wtedy ładnie bączki puszcza. Podobno na samej piersi nie trzeba dopajać. Mam herbatkę z Hippa - dostałam. Ona zawiera koper i glukoze, mały chętnie ją pije, natomiast mam taką normalną do parzenia z torebek... zawiera 100%kopru i bardzo małą ilość cukru wiec chyba nawet lapsza dla maluszka.
.. Edytowane przez ryba91 Czas edycji: 2013-10-28 o 18:15 |
||||||
|
|
|
#1742 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Jedne karmią, drugie rodzą, trzecie jeszcze w ciąży chodzą! Mamy XI-XII 2013r.
Byłam dziś z mama i Liwia na miescie i kupiłam sobie buty
![]() ale ja nie o tym, spotkałyśmy znajomą mamy, wiec ździwienie bo myślała ze to dziecko mojej mamy i pyta o imię , więc ja mówię że Liwia, od razu zachwyt bo takie ładnie, i nie popularne bo wszystkie znajome jej dzieci to mają Julki i Emilki.I tak patzrę na naszą listę i nie ma ani jednej Julii, Emilii chyba też, jest tylko jedna Zuzia. Więc chyba odchodzi się od tych imion.
|
#1743 |
|
Wtajemniczenie
|
beatka mam nadzieje bo wszedzie pelno tych nowoczesnych..jak juz pisalam ja dalam lena ale teraz zaluje bo jest tysiac..wkurza mnie tylko to ze ciagle slysze gdzie nie pojde odglos wolajacych mam :' leeeenaaaaa;/wrr
|
#1744 |
|
Wtajemniczenie
|
Rybka masc na szybsze i ładniejsze gojenie
|
#1745 | ||
|
Zakorzenienie
|
Będzie Nela!
edit: Doczytałam, że może wypisujesz się na własne żądanie. Jeśli mogą jeszcze poczekać to jasne, niech Nela podrośnie Cytat:
Cytat:
I to mówię o rzeczach typu pajace czy body, bo np. dostaliśmy prześliczną bluzę i sięga małej do pięt ![]() Jaki? ![]() De - gratulacje! Christian jest śliczny! Oby Wam tak pięknie dalej przesypiał ![]() maomami - brzuch ryba - Kochana, absolutnie żadnych brzuszków! Po cc można ćwiczyć, owszem, ale 1) po połogu, 2) mięśnie brzucha można ćwiczyć dopiero po 4-6 miesiącach. Wiem, że ciężko, ale olej te wszystkie durne przytyki i nie rób nic głupiego, żebyś sobie krzywdy nie zrobiła ![]() nemosek - super prezentuje się x-move w tej beżowej wersji coralady i Taszanta - pewnie macie już swoje maluchy przy sobie Jeśli tak - gratulacje! Jeśli nie - szybkiego rozwiązania A ja przedstawiam Ninę ![]() Załącznik 5460499
Odtąd MY - już nigdy JA. W duecie siła. Edytowane przez aaby Czas edycji: 2014-03-19 o 20:05 |
||
|
|
|
#1746 |
|
Wtajemniczenie
|
lineczka ja jak lezalam na wowolaniu to 3 dni mi kroplowe podawali na wywolanie i i tak urodzilam na 3 ci dzien z wieczora...nie wiem czy kroplowa zadzialala czy samo poszlo
|
#1747 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1748 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
taka ciemnaaaaaaaaaaaaaaa![]() : D![]() ![]() ma jeszcze zółtaczke a zel to bliznasil; jakis z silikonem, postosuje kilka dni i dam znać ![]()
|
|
#1749 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1750 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1751 |
|
Wtajemniczenie
|
Tadam!!Umyłam dwa okna!!
Jutro kolejne, może do świąt się wyrobię
|
|
|
|
#1752 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
||
|
|
|
#1753 |
|
Rozeznanie
|
ja uzywałam maści po operacji Cepan...waliła czosnkiem ale pomogła, załuje tylko że nie stosowałam na druga blizne i ta widac maskarycznie( na szczescie jest w takimmiejscu ze stanik zawsze zasłania) ale ta w pępku i po boku to trzeba sie przyjrzec zeby zobaczyc
---------- Dopisano o 16:44 ---------- Poprzedni post napisano o 16:43 ---------- Abby Sliczności
|
|
|
|
#1754 |
|
Wtajemniczenie
|
Abby jaka ona śliiiiiczna i jakie ma piękne włoski
|
#1755 |
|
Zakorzenienie
|
mam ochote na frytki, a nie mam jak przyrzadzic... Wywaliliśmy frytkownicę, kuchenka nie podłączona. Mam tylko mikrofalę
|
|
|
|
#1756 | ||||
|
Zakorzenienie
|
śliiiczne! <3
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Liwia pięęęękne imię! ej a może mojemu tz by się spoodobałoo ? ![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#1757 |
|
Zadomowienie
|
Aaby jest cudna
Antibia ja tez smarowałam Cepanem, śmierdzi, ale działa A ty jesteś po jakiejś laparoskopii?
|
|
|
|
#1758 |
|
Wtajemniczenie
|
Załamałam się..nie wiedziałam że zasłony są aż tak drogie!!!!!
|
|
|
|
#1759 |
|
Zadomowienie
|
No niestety, ja tez dalej do sypialni nie kupilam po remoncie
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 17:22 ---------- Poprzedni post napisano o 17:21 ---------- Aaby malenka jest sliczna Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1760 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1761 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mała jest przesliczna
|
|
#1762 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1763 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej
Lineczka,3mam mocno kciuki za jutro!! Dasz radę! Nemosek,super fura ![]() Ciekawe jak tam Cora i Taszanta...? abby, śliczna córeczka Ola, 100 latek! Mały wczoraj dał popis płaczu...wręcz ryku przez kilka dobrych godzin, prawdopodobnie miał zaparcia bo prężył się i był cały czerwony... pomogliśmy mu czopkiem i troszkę mu ulżyło..,podejrzewam że wszystko przez MM, od 2 dni go dokarmiam bo za mało pokarmu odciągam :-(dziś kupiłam herbatkę koperkową i mam nadzieje że będzie lepiej... Aż serce mi się krajało jak widziałam jak cierpi moje biedactwo... W środę mamy wizytę u pediatry, zobaczymy jak przybiera i jak ta jego żółtaczka... Po wczorajszej nocce jestem dziś delikatnie padnięta... Co do rozmiarów ciuszków, to 56 są mu delikatnie za duże a urodził się miał 54 cm. Jutro wypada mój TP, ciekawe jak by to było gdyby nie te wody.. pewnie bym jeszcze chodziła w dwupaku... ![]() P.S Mój mały też ma dość często czkawkę...
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień Edytowane przez Dzastin08 Czas edycji: 2013-10-28 o 17:55 |
|
|
|
#1764 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Beatka - nie, nie ma. W dniu wypisu wynik badania wyszedł taki, jakby żółtaczki w ogóle nie miała Co do maści na blizny - od kiedy można stosować tę maść, ewentualnie Cepan? Cytat:
![]() ola - wszystkiego, co najpiękniejsze, w dniu urodzin! Dziewczyny, czym spieracie kupki z ciuszków/pościeli? Małej wczoraj przeleciało bokiem w Pampersie (jakieś gratisowe Pampersy z Niebieskiego Pudełka, zupełnie inne, już w dotyku mi się nie podobały ), akurat taka rzadka żółta kupka. I niestety plama na pajacu i prześcieradle. Wyprałam i Ale na przyszłość nie wiem, czy jakoś zamoczyć przed praniem? Tego pajaca próbowałam sprać zimną wodą, to nic kompletnie nie szło, więc wrzuciłam do pralki normalnie na 40st. ![]() Tak samo dziś była położna i zdejmowała klamerkę z pępka, i okazało się, że pępek leciutko podszedł krwią. I jak oczyszczała, to oczywiście kawałek pajaca (ecru ![]() Jakieś rady?
|
|
#1765 |
|
Zakorzenienie
|
Abby mi otwiera tylko miniaturke, ale Ninu jest sliczna. I ma takie włoski
|
#1766 |
|
Zakorzenienie
|
a mój nie miał wcale żółtaczki... nawet w szpitalu pytałam, powiedzieli mi ze nie miał ani 5 minut, w ksiąeczke zapisane : brak żółtaczki
![]() Ide nakarmić mojego głoda <3
|
#1767 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#1768 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ja nie moge zobaczyc zadnych zdjec ani Christiana ani Niny ani innych fotekWysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 Edytowane przez lineczka1989 Czas edycji: 2013-10-28 o 17:46 |
|
|
|
|
#1769 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zeszło .. Z krwi tez powinno zejsc. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 17:47 ---------- Poprzedni post napisano o 17:45 ---------- Cytat:
|
|
#1770 |
|
Zakorzenienie
|
Wiem Kochana, że ciężko, samej mi ciężko jak patrzę na mój flak... Ale nie możemy ryzykować
![]() Gdyby Nina się nie pospieszyła, to właśnie umierałabym w szpitalu po cc. A za chwilę Mała kończy tydzień
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:44.

Totalny brak chęci :/

za furę! ekstra

ciekawe jak zadziała
nie wiem co jest .. 

), akurat taka rzadka żółta kupka. I niestety plama na pajacu i prześcieradle. Wyprałam i