Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 2014 cz.2 - Strona 125 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł powinna mieć III część wątku?
Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 3 25 40,98%
Rosną nam zdrowo i kopią nas mocno maluchy co mają rodzić się WIOSNĄ - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 3 4,92%
Jesień za oknem, liście z drzew spadają, a nasze maluszki się ujawniają - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 2 3,28%
Coraz większe nasze brzuszki, a w nich kopią już maluszki - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 15 24,59%
Z kompletowaniem wyprawki urwanie głowy- czy o tym będzie nasz wątek nowy?- Mamusie III/IV 2014 cz.3 0 0%
Półmetek za nami, wiosną będziemy mamami - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 16 26,23%
Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-28, 16:01   #3721
marima
Raczkowanie

Dot.: Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 201

Cytat:
Napisane przez Ela87 Pokaż wiadomość

Lubię darmochę Jak zdobyłas próbki z J&J ??
wystarczy wypełnić formularz
https://www.johnsonsbaby.com.pl/products,zamow.html

chyba na wątku o tym było

ale jak macie jakieś info o próbkach to ja zawsze jestem chętna
marima jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-28, 16:06   #3722
teklaaa
Raczkowanie

Dot.: Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 201

Cytat:
Napisane przez marima Pokaż wiadomość
W pracy na kompie nie mogę Wam odpowiadać bo jest tylko opcja cytuj, a włączam swojego lapka i wszystko ikonki są hmm

dobra ale wpadłam się pochwalić że dzisiaj otrzymałam grzechotkę Fischer Price cieszę się jak głupia czekałam miesiąc i 2 dni, więc ten miesiąc to tak standardowo dostałam też 11 kuponów rabatowych na zabawki i bujaczek, tylko muszę zobaczyć w jakich sklepach można realizować te rabaty bo u mnie w mieścinie pewnie takowego nie ma spodobały mi się 2 zabawki, resztę kuponów oddam siostrze

no i przyszły dzisiaj do mnie próbki z J&J. dostałam 2 buteleczki po 50 ml płyn do mycia ciała i włosów oraz mleczko pielęgnujące.

muszę pobuszować jeszcze gdzie można się zapisać żeby dostać jakieś gratisy

jak zamowiłaś 2 butelki.? ja zamowiłam ten płyn, ale póki co nie mam. ile czekalas.?
teklaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-28, 16:10   #3723
marima
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez teklaaa Pokaż wiadomość
jak zamowiłaś 2 butelki.? ja zamowiłam ten płyn, ale póki co nie mam. ile czekalas.?
w formularzu zaznaczyłam że chcę próbkę mleczka i płynu, a czekałam też jakoś ponad miesiąc
Stary 2013-10-28, 16:10   #3724
maggie123
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ag9 Pokaż wiadomość
No właśnie od niego to usłyszałam, jeśli go dobrze zrozumiałam. W sposób bardzo spokojny i kulturalny powiedział że po zwolnienie trzeba przyjść prywatnie :/
hmm.. dziwny ten lekarz? co mu szkodzi normalnie l4 wystawić? ta wizyta to jak wyłudzenie kasy...
Cytat:
Napisane przez kate1623 Pokaż wiadomość

No podobno mam mieć dziewczynkę więc jak na razie się sprawdza

Dzisiaj nieźle lecicie z tematami nie nadążam za bardzo. Może dlatego, że mam dzisiaj jakiś zły dzień
dziewczyny skrobią jak szalone. mimo szczerych chęci i podczytywania z tel. nie jestem w stanie odpisywać na bieżąco a później zapominam, co komu miałam napisać zwolnijcie plizzz...

kurcze niby niedawno ta moja pierwsza ciąża byla ale zupełnie nie pamiętam jaki miałam brzuch. wtedy mi wszyscy chłopca wróżyli i wyszła Zuzinka, więc mam nadzieję, że i tym razem "wróżby" i przeczucia innych się nie sprawdzą...

Popatrzyłam na naszą pierwszą stronę i już tyle z Was wie kogo nosi pod serduszkiem. zazdroszczę! usg dopiero 14.11 nie mogę się doczekać!! liczę na Kornelkę

byłam tydzień ntemu na warsztatach mamo to ja i prawie wygrałam fotelik. prawie bo 2 miejsce zajęłam. ale i tak zaskoczona byłam niesamowicie

dziś rano z racji 21tc dokonałam pomiarów. 50,5 (czyli 3-3,5 kg na plusie). biust też wreszcie urósł no i brzuszysko już całkiem całkiem spory. ostatnio wystartował jakby to były jakieś wyścigi przyrostu - hihih... powoli przestaję się mieścić w spodnie sprzed ciąży.. chyba czas rozejrzeć sie za jakąś garderobą

http://sukcespisanyszminka.com

Zapraszam

Edytowane przez maggie123
Czas edycji: 2013-10-28 o 16:13
maggie123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-28, 16:10   #3725
kate1623
Zadomowienie

Dzięki dziewczyny za wsparcie wiem że damy radę, ale normalnie to co z mózgiem robią hormony to jest jakaś masakra

Maja

Czytam
kate1623 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-28, 16:18   #3726
marima
Raczkowanie

Cytat:
Dzięki dziewczyny za wsparcie wiem że damy radę, ale normalnie to co z mózgiem robią hormony to jest jakaś masakra
Pewnie że dacie radę

ag9 dziwny ten Twój lekarz i wg mnie jest to sprzeczne że prywatnie wystawi Ci L4 a na NFZ nie może na NFZ wystawie L4 jeśli jest faktycznie takie zalecenie i nie zależy od widzi mi się pacjentki, może trochę ponarzekaj że się źle czujesz itd może coś pomoże moja gin co chwilę się pyta czy nie chcę odpocząć, ale jak na razie nie czuję potrzeby bo dobrze się czuję i mogę pracować w każdym bądź razie nie chciałabym chodzić do lekarza który mnie nacąga na wizyty prywatne, po to pracuję, mam opłacane składki, żeby chociaż z ginekologa skorzystać ot co
Stary 2013-10-28, 16:18   #3727
Ela87
Zakorzenienie

Cytat:
wystarczy wypełnić formularz
https://www.johnsonsbaby.com.pl/products,zamow.html

chyba na wątku o tym było

Hmm jakoś mi to umknęło

Ja już dostałam próbki proszku Concertino pisałam meila, zapomniałam już że wysłałam, więc długo czekałam, ale warto poczekać

Ela87 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-10-28, 16:22   #3728
marima
Raczkowanie

Cytat:
Hmm jakoś mi to umknęło

Ja już dostałam próbki proszku Concertino pisałam meila, zapomniałam już że wysłałam, więc długo czekałam, ale warto poczekać
wystarczy do nich napisać e-maila?
Stary 2013-10-28, 16:39   #3729
virginia
Zakorzenienie

Trisdom gratuluję córci
I'll be dreaming my dreams with you..
virginia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-28, 16:39   #3730
Ela87
Zakorzenienie

Cytat:
wystarczy do nich napisać e-maila?
Napisałam meila z prośbą i adresem.

Stary 2013-10-28, 16:50   #3731
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Cytat:
Dzisiaj nieźle lecicie z tematami nie nadążam za bardzo. Może dlatego, że mam dzisiaj jakiś zły dzień
Kochana, ja mam non stop doła finansowego. Teraz nas stać na więcej, ale nikt nie wie co będzie za pół roku, rok. Trzeba wierzyć i iść do przodu

Cytat:
Napisane przez cambria04 Pokaż wiadomość
Mam nadzieję, że wątek przetrwa
Bez wątku to nie życie

Cytat:
Napisane przez Trisdom Pokaż wiadomość
Melduje się po wizycie. Mała dalej została małą, więc spokojnie można wpisać imię - EMILIA na pierwsza stronę

Tym razem lekarz pochwalił, że nie tyję za szybko- w sumie mam 3,5 kg na plusie w 23 tygodniu.
Ale Ci zazdroszczę tej wagi!!!!!
I ładne imię
Cytat:
Moja pierwsza rzecz dla dzidziusia
http://allegro.pl/show_item.php?item...658#tabsAnchor
ależ jestem dumna i się cieszę. Chciałam, żeby pierwsza rzecz była nowa, ale ta mi się tak spodobała, że musiałam ją mieć NO MUSIAŁAM! Mam nadzieję, że dziecko większe się nie urodzi. Najwyżej obetnę nóżki Myślę, że na spacerek się zda. No tak mi się podoba
Potwierdzam - teraz już górki poleci
Gratuluję pierwszej rzeczy

Cytat:
Napisane przez asienka213 Pokaż wiadomość

Ja sie zaraz ogarniam i uciekam do krewetologa
To jakiś lekarz od krewetek?

Cytat:
Napisane przez mmhym Pokaż wiadomość

On zawsze pomagać chce, ale jest jak typowa teściowa... Moja mama to taka że poradę trudno z niej wyciągnąć, a ojciec wysyła mi linki do jakiś aukcji i dlaczego nie chce trójkołowca, przeciez są wygodniejsze i bla bla bla. Poza tym chcą się dołożyć do wózka, więc mam wyrzuty sumienia jak odrzucam jego propozycje, ale do niego jakoś nie dociera, że mamy model wybrany...
Nie powinnaś mieć wyrzutów sumienia, za to że masz swoje zdanie i dokonalaś swojego wyboru. Nie znoszę czegoś takiego - dołożę Ci, ale kup to co ja chcę często przy ślubach też są takie problemy z rodzicami

Obudził mnie trzepot skrzydeł
Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
elunka88 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-10-28, 16:55   #3732
teQiba
Moderator

Cytat:
Jeszcze chyba szaleć nie będę, bo ciężko mi określić co jest unisex coś musi mi naprawdę w oko wpaść ale allegro przeglądam
Rewelacyjnie Ci idzie - kombinezon jest jak najbardziej unisex
Ja uwazam ze unisex jest wszystko co nie jest konkretnie rozowe lub niebieskie i nie ma konkretnych wzorow typu kwiatki lub auta

Cytat:
I ja! I ja!

Cytat:
Napisane przez maggie123 Pokaż wiadomość
Popatrzyłam na naszą pierwszą stronę i już tyle z Was wie kogo nosi pod serduszkiem. zazdroszczę! usg dopiero 14.11 nie mogę się doczekać!! liczę na Kornelkę
Nie przejmuj sie - ja wpisalam sobie plec bo licze ze wizaz przyniesie mi szczescie A ginekolog okreslil to w 13tc wiec licze sie z tym ze moze byc roznie i tez z niecierpliwoscia czekam na USG 13.11

Cytat:
może trochę ponarzekaj że się źle czujesz itd może coś pomoże
Tez o tym pomyslalam
Stary 2013-10-28, 17:11   #3733
vivien39
Rozeznanie

[QUOTE=elunka88;43452056]Dobrze wiedzieć
Tylko ciekawe czy to z najbliższej przychodni czy tam, gdzie sie jest zapisanym? Bo ja pamiętam, że za gówniarza mam nas zapisała, gdzie indziej - nie do tej najbliższej.

Witaj! Trzymam kciuki za jutrzejszą wizytę i zapraszamy do nas!
Opowiedz coś o sobie, skąd jesteś, ile masz lat, itp.

mam 32 lata, i mieszkam pod Wrocławiem, byłam dziś u lekarza i okazało się, że mam dalej krwiaka, troszkę sie zmnieszył, ale jest dalej...liczyłam, że jednak się wchłonął....

mamusia marcowa 2014
vivien39 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-28, 17:23   #3734
teQiba
Moderator

Najwazniejsze ze sie zmniejsza
Synek szczesliwy ze bedzie mial rodzenstwo? Bo 10 lat to juz duzy chlopak

Edytowane przez teQiba
Czas edycji: 2013-10-28 o 17:25
teQiba jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-28, 17:29   #3735
bebe97
Wtajemniczenie

cambria, ja planuję zakup kołyski, łóżeczko już mam, ale bez funkcji bujania, a mam doświadczenie z dzieckiem lubującym się z lulaniu
mój typ, biała, niedroga, ma kółka i łatwo ją można przenieść w inne miejsce, np. do jadalni przy kuchni, gdzie będe robić obiad starszemu potomkowi, a nogą bujać młodsze
http://allegro.pl/baby-raj-kolyska-z...656757934.html

Po wizycie:
dzidziuś rośnie, serducho bije jak dzwon, widzieliśmy nóżki, stopę, kolanka, rączki, kręgosłup, lekarz sprawdzał przepływy krwi, wątrobę, płuca, wszystko dobrze. Z usg młodszy o 3 dni niż z terminu OM. Złapał fajna pozycje malucha i uchwycił jego twarz- uśmialiśmy się wszyscy, bo wygląda jak kosmita jak sobie przeskanuje, to podzielę się z wami, bo na tej fotce wygląda przekomicznie
Mój Marcel zaciekawiony, o wszystko pytał, a gdy lekarz wydrukował zdjęcie małego kosmity powiedział: "podobny do ciebie" I teraz Marcel jest przekonany, że to chłopiec, bo skoro podobny do niego, to musi być brat, przecież siostra wyglądałaby inaczej
Mąż jak zwykle oaza spokoju, zadowolony, że wszystko dobrze, ale zero entuzjazmu, bo ja jak nakręcona jestem

Dostałam próbki, pieluszkę, sudocrem, poradniki, gazetki w stylu mamo to ja i zaproszenie do www.familyservice.pl, zachęcają, aby się zarejestrować na tej stronie, można zamówić próbki produktów i materiały informacyjne
bebe97 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-10-28, 17:32   #3736
vivien39
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez teQiba Pokaż wiadomość
Najwazniejsze ze sie zmniejsza
Synek szczesliwy ze bedzie mial rodzenstwo? Bo 10 lat to juz duzy chlopak
bardzo, tym bardziej , ze braciszek będzie
nie chciałam żeby był jedynakiem, bo sama nie mam rodzeństwa i wiem co to znaczy

mamusia marcowa 2014
Stary 2013-10-28, 17:46   #3737
teQiba
Moderator

Cytat:
Napisane przez bebe97 Pokaż wiadomość
cambria, ja planuję zakup kołyski, łóżeczko już mam, ale bez funkcji bujania, a mam doświadczenie z dzieckiem lubującym się z lulaniu
mój typ, biała, niedroga, ma kółka i łatwo ją można przenieść w inne miejsce, np. do jadalni przy kuchni, gdzie będe robić obiad starszemu potomkowi, a nogą bujać młodsze
http://allegro.pl/baby-raj-kolyska-z...656757934.html

Po wizycie:
dzidziuś rośnie, serducho bije jak dzwon, widzieliśmy nóżki, stopę, kolanka, rączki, kręgosłup, lekarz sprawdzał przepływy krwi, wątrobę, płuca, wszystko dobrze. Z usg młodszy o 3 dni niż z terminu OM. Złapał fajna pozycje malucha i uchwycił jego twarz- uśmialiśmy się wszyscy, bo wygląda jak kosmita jak sobie przeskanuje, to podzielę się z wami, bo na tej fotce wygląda przekomicznie
Mój Marcel zaciekawiony, o wszystko pytał, a gdy lekarz wydrukował zdjęcie małego kosmity powiedział: "podobny do ciebie" I teraz Marcel jest przekonany, że to chłopiec, bo skoro podobny do niego, to musi być brat, przecież siostra wyglądałaby inaczej
Mąż jak zwykle oaza spokoju, zadowolony, że wszystko dobrze, ale zero entuzjazmu, bo ja jak nakręcona jestem

Dostałam próbki, pieluszkę, sudocrem, poradniki, gazetki w stylu mamo to ja i zaproszenie do www.familyservice.pl, zachęcają, aby się zarejestrować na tej stronie, można zamówić próbki produktów i materiały informacyjne
Podoba mi sie ta kolyska
Gratuluje dobrych wiesci

Cytat:
Napisane przez vivien39 Pokaż wiadomość
nie chciałam żeby był jedynakiem, bo sama nie mam rodzeństwa i wiem co to znaczy
To super
A roznice wieku celowo tak ustaliliscie czy czysty przypadek?

Tak przy okazji mi sie po prostu przypomnialo, ze ja jeszcze jednego dziecka nie urodzilam, a wszyscy mi glowe susza ze od razu nastepne powinno byc
A ja bym chciala gdzies conajmniej z 4,5 lat poczekac (o ile w ogole sie zdecydujemy na drugie) i zaczynaja mnie powoli irytowac te komentarze ze najlepiej jak max 3 lata roznicy jest...

Edytowane przez teQiba
Czas edycji: 2013-10-28 o 17:49
teQiba jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-28, 17:46   #3738
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Cytat:

Po wizycie:
Super! Widzę, że wizyta udana! Fajnie tak rodzinnie

Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
Stary 2013-10-28, 17:55   #3739
Ela87
Zakorzenienie

Cytat:
mam 32 lata, i mieszkam pod Wrocławiem, byłam dziś u lekarza i okazało się, że mam dalej krwiaka, troszkę sie zmnieszył, ale jest dalej...liczyłam, że jednak się wchłonął....
Czyli idzie w dobrym kierunku. Wchłania się

Cytat:
Rewelacyjnie Ci idzie - kombinezon jest jak najbardziej unisex
Ja uwazam ze unisex jest wszystko co nie jest konkretnie rozowe lub niebieskie i nie ma konkretnych wzorow typu kwiatki lub auta
W tym miesiącu już chyba nie dam rady czeka mnie wizyta płatna, a w listopadzie nowe opony cos tam się na pewno wyskrobie

Cytat:
Po wizycie:

za wizytę

Ja nie wiem jak Wy to robicie z tymi próbkami. Szukam wszędzie, ale jak mi nikt linka nie da to nie znajdę
Zarejestrowałam się do tego serwisu ale pisze, ze próbek brak w magazynie

---------- Dopisano o 18:55 ---------- Poprzedni post napisano o 18:54 ----------

Cytat:
Tak przy okazji mi sie po prostu przypomnialo, ze ja jeszcze jednego dziecka nie urodzilam, a wszyscy mi glowe susza ze od razu nastepne powinno byc
A ja bym chciala gdzies conajmniej z 4,5 lat poczekac (o ile w ogole sie zdecydujemy na drugie) i zaczynaja mnie powoli irytowac te komentarze ze najlepiej jak max 3 lata roznicy jest...
O NIE! Ja się z tym nie zgodzę nawet różnica 14 lat jest spoko. To zależy od dzieci jak się dogadają.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-10-28, 17:59   #3740
bebe97
Wtajemniczenie

Cytat:
Podoba mi sie ta kolyska
Gratuluje dobrych wiesci

Dzieki

A z różnicą wieku to ja mogę Ci powiedzieć, że może i spora będzie (u nas 7 lat) ale za to teraz mam luz syn jest duży, samodzielny i na tyle dojrzały, że rozumie, że jestem w ciąży i dba o mnie tak jak jego tata, nie budzi mnie, kiedy śpię, przepuszcza pierwszą, chodzi ze mną na zakupy, żeby mi pomóc, nawet psa chodzi ze mną wyprowadzać, żeby pies mną nie szarpnął na smyczy, to bierze to na siebie jak pomyślę o tych wszystkich młodych mamach, które są znowu w ciąży, to aż mi ich szkoda pod tym względem, bo ani się wyspać, ani odpocząć przy maluchu
Dla mnie duża różnica wieku między rodzeństwem to nie nowość, jestem najmłodsza, brat 8 lat starszy a siostra 6, więc nie miałam parcia, żeby miec szybko jedno po drugim, zresztą Marcel ze swoim podwójnym doładowaniem energii wystarczał mi za dwoje spokojnie
MOja koleżanka ma bliźniaki, co sie umęczyła przez 3 lata, to jej, ale za to teraz ma spokój, bo bawią się ze sobą i jej głowy nie zawracają... więc to zależy, jak na to patrzeć, czy wolisz się przemęczyć teraz (w ciąży i z małym dzieckiem) czy potem (z dwoma "jedynakami")
Stary 2013-10-28, 18:12   #3741
vivien39
Rozeznanie

Cytat:
Podoba mi sie ta kolyska
Gratuluje dobrych wiesci

To super
A roznice wieku celowo tak ustaliliscie czy czysty przypadek?

synka urodziłam wcześnie mając 22 lata, na 3 roku studiów, i chciałam skończyć je, potem praca, w międzyczasie budowa domu, aż w końcu pomyślałam, że juz 30 stuknęla i warto by pomyśleć o drugim, ale zanim się namyśliłam to znowu 2 lata minęły. Poszłam do lekarza porobić badania i mówię, że myślimy o dzidziusiu o on, że on myślenia to nic nie będzie i do roboty sie brać trzeba-to się wzięliśmy, miesiąc nie minąl a 2 kreseczki były
tylko ten krwiak nie pozwala czerpać radości z ciąży-psychicznie bardzo mi ciężko

mamusia marcowa 2014
Stary 2013-10-28, 18:13   #3742
asienka213
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez maggie123 Pokaż wiadomość
byłam tydzień ntemu na warsztatach mamo to ja i prawie wygrałam fotelik. prawie bo 2 miejsce zajęłam. ale i tak zaskoczona byłam niesamowicie
gratulacje, drugie miejsce to tez podium

Cytat:
Napisane przez elunka88 Pokaż wiadomość
To jakiś lekarz od krewetek?
a no

Cytat:
ale najwazniejsze, ze sie zmniejsza

Cytat:
super, gratulacje

Cytat:

wiesz co, ludzie nigdy nie maja dosyc U nas sie zaczelo od tego kiedy beda zareczyny, jak juz byly, to kiedy slub, potem kiedy dziecko, a teraz kiedy drugie aaa i jeszcze bylo kiedy w koncu zrobie prawo jazdy normalnie zalamka

dla mnie znowu idealna roznica jest 4 lata, gdyby nie slub koscielny, potem sesja to napewno bysmy sie wczesniej starali, a tak bedzie 6 lat

Cytat:

O NIE! Ja się z tym nie zgodzę nawet różnica 14 lat jest spoko. To zależy od dzieci jak się dogadają.
ja tez tak mysle

asienka213 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-28, 18:19   #3743
111kicia111
Raczkowanie

Witam po wizycie.

Zaraz was nadrobie ale tylko na szybko napisze, że wszystko ok.
Synek jest dalej synkiem. Miałam robione usg i pani doktor sprawdziała wszystkie narzady dziecka i wszystko jest dobrze. Tak długo mi robiła to usg jezdziła po brzuchu ze sie bałam ze cos niepokojacego zobaczyła. A ona na koniec do mnie mówi, że chciała małemu piekne zdjecie buzki zrobic a on za nic nie chciał się ładnie ułozyć, więc zdjecia nie dostałam.
Moje wyniki odnosnie kryształów szczawiamu w moczu okazały się ok, ponieważ jak powiedziała ginka wynikają z mojej diety z tego co akurat jadłam. Na plusie mam 5kg od poczatku ciazy.
Mały waży 550g
111kicia111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-28, 18:22   #3744
Ela87
Zakorzenienie

Już pół kilo

Stary 2013-10-28, 18:28   #3745
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Cytat:

Już pół kilo
Co to jest pół kilo przy 9 które mam na plusie

---------- Dopisano o 19:28 ---------- Poprzedni post napisano o 19:27 ----------

Cytat:
Napisane przez 111kicia111 Pokaż wiadomość
Witam po wizycie.

Zaraz was nadrobie ale tylko na szybko napisze, że wszystko ok.
Synek jest dalej synkiem. Miałam robione usg i pani doktor sprawdziała wszystkie narzady dziecka i wszystko jest dobrze. Tak długo mi robiła to usg jezdziła po brzuchu ze sie bałam ze cos niepokojacego zobaczyła. A ona na koniec do mnie mówi, że chciała małemu piekne zdjecie buzki zrobic a on za nic nie chciał się ładnie ułozyć, więc zdjecia nie dostałam.
Moje wyniki odnosnie kryształów szczawiamu w moczu okazały się ok, ponieważ jak powiedziała ginka wynikają z mojej diety z tego co akurat jadłam. Na plusie mam 5kg od poczatku ciazy.
Mały waży 550g
Jak cała margaryna

Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
Stary 2013-10-28, 18:30   #3746
bebe97
Wtajemniczenie

Gratuluje udanych wizyt i potwierdzenia płci
moja następna wypada na 18.11. godz. 16.00, można śmignąć na I stronę pani założycielko

nie wiem,ile mój dzieć waży, wiem, że ma 8.8 cm liczone bez nóżek

A jeszcze jedna dobra wiadomość jest taka, że nic nie przytyłam od poprzedniej wizyty wizja zbliżającej się straszliwej "7" odsunięta do kolejnego ważenia za 3 tygodnie

pisałyście, że gin na NFZ mnie chciał dać zwolnienia... ja też się z tym zetknęłam na samym początku ciąży, powiedziałam mu że wymiotuje i od tygodnia do pracy dojść nie mogę, a on mi na to wyjechał z gębą, że co my sobie myślimy, że ledwo test pozytywny a już zwolnienie chcemy itd... więcej do niego nie poszłam, chodzę prywatnie
Stary 2013-10-28, 18:31   #3747
asienka213
Wtajemniczenie

bebe, kicia za wizyty

U nas dzis tez bylo rodzinnie, bo nie mielismy z kim malej zostawic Wszystko w porzadku, mocz, zelazo mam super, serduszko bije, ale wizyta byla bardzo krotka, dluzej sie w poczekalni nasiedzielismy, nawet nie wiem jaka fasolka jest duza. Natalia z wielkimi oczami ogladala dzidzie na ekranie ale potem bardziej interesowalo ja jak lekarz jezdzi mi tym urzadzeniem po brzuchu Wieksze usg mam za miesiac 2.12.13, teqiba wpisz mi prosze ano, i spytalam o plec, powiedzial ze malo widzial ale chlopca nie widzial tez mi odpowiedz

edit: wlasnie co do wagi, rano sie wazylam i mialam 1kg na plusie, ale teraz wieczorem wyszly 2 Wiec i tak nie matak zle, a 7 jeszcze nie mam z przodu

Edytowane przez asienka213
Czas edycji: 2013-10-28 o 18:33
asienka213 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-28, 18:42   #3748
Trisdom
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez asienka213 Pokaż wiadomość
bebe, kicia za wizyty

U nas dzis tez bylo rodzinnie, bo nie mielismy z kim malej zostawic Wszystko w porzadku, mocz, zelazo mam super, serduszko bije, ale wizyta byla bardzo krotka, dluzej sie w poczekalni nasiedzielismy, nawet nie wiem jaka fasolka jest duza. Natalia z wielkimi oczami ogladala dzidzie na ekranie ale potem bardziej interesowalo ja jak lekarz jezdzi mi tym urzadzeniem po brzuchu Wieksze usg mam za miesiac 2.12.13, teqiba wpisz mi prosze ano, i spytalam o plec, powiedzial ze malo widzial ale chlopca nie widzial tez mi odpowiedz

edit: wlasnie co do wagi, rano sie wazylam i mialam 1kg na plusie, ale teraz wieczorem wyszly 2 Wiec i tak nie matak zle, a 7 jeszcze nie mam z przodu
No to pewnie będzie dziewczynka.

U mnie waga niestety pokazała juz 7 z przodu, ale w sumie nie jest źle.

Asienka- wózek z ABC design Viper 4s, fotelik maxi cosi
Stary 2013-10-28, 18:46   #3749
mariolasl
Zakorzenienie

Nadrobilam, ale nie mam sily pisac. Mialam trzy ciezkie dyzury, musze odpoczac i sie zregenerowac.

Jutro mam usg polowkowe, a wieczorem wywiadowke w szkole, ale wpadne na pewno, bo w srode zaczynam kolejna serie dyzurow
Stary 2013-10-28, 18:48   #3750
111kicia111
Raczkowanie

Cytat:
Przychodzi do domu z tym urządzeniem do mierzenia tętna?
To ja chyba też się zapiszę bo ten mój gin jakiś do jest.

Nie nie. Ja chodze do połoznej do przychodni i tam mi mierzy tętno.
A połozna środowiskowa przychodzi do domu jak sie dziecko urodzi.

Trisdom, bebe, asienka213 gratuluje udanych wizyt!

Mój mały wazy tyle co dwie kostki margaryny. Obwód brzuszka ma około 18 cm, obwód główki 20 cm i próbuje sobie go wyobrazić

Edytowane przez 111kicia111
Czas edycji: 2013-10-28 o 19:39
111kicia111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości